Dodaj do ulubionych

Fatalne losowanie dla Polaków

03.12.11, 13:37
Nawet nie fatalne to kompletna katastrofa.
I piszę to najzupełniej poważnie.
Gdybyśmy trafili do grupy z np. Niemcami, Anglia i Danią wszystko juz dziś byłoby jasne, 1 punkt w 3 meczach i bilans straconych bramek nizszy niz - 4 byłby uwazany za sukces, a przynajmniej za wynik na miarę naszych mozliwosci. Nikt nikogo by sie nie czepiał po takim występie a kazdy punkt więcej to byłoby pozytywne zaskoczenie i epokowy sukces.
Niestety los nas ukarał Ruskimi, Czechami i Grekami, czyli drużynami które regularnie klepiemy w meczach rezerw o nic, efekt końcowy występu pewnie bedzie podobny jak ten opisany wyzej, no ale przy takich przeciwnikach każdy inny wynik niż wygranie grupy to klęska na miare kolejnego rozbioru.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • bling.bling Re: Fatalne losowanie dla Polaków 03.12.11, 13:51
      ale o co chodzi?
      • 33qq Re: Fatalne losowanie dla Polaków 03.12.11, 22:29
        obawiam się, że to fanatycy kręgli
    • k_a_p_p_a Re: Fatalne losowanie dla Polaków 03.12.11, 14:18
      Słusznie, fatalny. Grać na mistrzostwach Europy i nie zagrać z żadną markową drużyną, nastawiać stadionów, by sprzedawać bilety europejskiej biedocie.
      • qqazz Re: Fatalne losowanie dla Polaków 03.12.11, 20:02
        No miejmy nadzieję, że wyjdą z grupy i wtedy zagraja z bardziej markowym przeciwnikiem. Niemniej ci których trafiliśmy tez nie są słabi, tacy nie graja na euro, Rosjanie czy Czesi jak im sie chce potrafią wygrać z każdym, Grecy to też nie są chłopcy do bicia.

pozdrawiam
      • tomciesz Re: Fatalne losowanie dla Polaków 05.12.11, 13:30
        ogólenie warszawa się wścieka bo słabe druzyny do nich przyjadą, Rosja i Grecy. Stolica nie zarobi na kibicach, szczególnie tych z Grekach, u nich kryzys, mało ich przyjedzie.
    • klosowski333 Re: Fatalne losowanie dla Polaków 03.12.11, 14:21
      Qqazz, czy Ty zawsze musisz produkowac malkontencki belkot? Jakie to ma znaczenie kogo wylosowalismy? To jest sport. Jak podala dzisiejsza Wyborcza w meczach rozgrywanych u siebie z Grecja, Czechami i Rosja ZAWSZE wygrywalismy. Nigdy nie bylo nawet remisu (nie dotyczy to reprezentacji Czechoslowacji i ZSRR). W tej grupie kazde rozstrzygniecie jest jednak mozliwe, bo TO JEST SPORT druzynowy, a zadna z tych ekip nie nalezy do hegemonow swiatowego fusbalu.

Polska jest najslabszym zespolem na mistrzostwach i tutaj sie chyba wszyscy z tym stwierdzeniem zgodza, ale jest gospodarzem a to sporo zmienia. Sprawdz sobie europejskie statystyki pilkarskie dotyczace wynikow gospodarzy w meczach o punkty.

Nie jestem wrozka i nie mam pojecia jak sie uloza mecze Polakom. Staralem sie byc wrozka przed Pucharem Swiata w siatkowce i wyszlo mi, ze Polska zajmie 6-7 miejsce w tym turnieju (jest osma w rankingu swiatowym). Stalo sie inaczej, bo to jest sport, a przewlekle turnieje - jak mawial poeta - rzadza sie swoimi prawami.

Takie glaby jak Ty wyrokowaly przed ME w 1992, ze Dania, ktora trafila do imprezy w zastepstwie wykluczonej Jugoslawii NIE MA ZADNYCH SZANS. Dania te impreze wygrala.
      Takie glaby jak Ty wyrokowaly przed ME w 2004 roku, ze Grecja nie ma szans wyjsc z grupy. Grecja ten turniej wygrala.

Glabiasty, nie zawsze zelazny faworyt w fusbalu wygrywa, wbij sobie to wreszcie do swojej pustej lepetyny.

Trzymam kciuki za Polakow, ale nie mam wielkich nadziei. Moje nadzieje wiaza sie z dobra organizacja turnieju i rozpuszczana fama po Europie, ze Polska to fajne miejsce, z ladnymi miastami, ladnymi laskami i dobrym jazz-rockiem w piwnicznych knajpkach.

• paco_lopez Re: Fatalne losowanie dla Polaków 03.12.11, 15:02
        dokładnie kloss. jakbym pzreczytał najpierw co napisałeś , to jużbym nie musiał. pomyślmy tylko co by było gdyby polska składała się z qaziów. to jest jakas moim zdaniem klawiszowo ubecko, cenzorska karma.
      • qqazz Re: Fatalne losowanie dla Polaków 03.12.11, 20:04
        Sam jesteś głąb. Dania w 1992 była bardzo silna drużyną, z wieloma zawodnikami wysokiej klasy do tego grajaca efektowny, skuteczny i nowoczesny futbol.

pozdrawiam
        • klosowski333 Re: Fatalne losowanie dla Polaków 04.12.11, 09:25
          Stary dowcipnis z Ciebie. Dania w ogole nie zakwalifikowala sie do Euro 1992. Grupe eliminacyjna, w ktorej byla Dania w cuglach wygrala Jugoslawia.

Dunczycy sciagneci zostali z urlopow, praktycznie nie mieli dluzszego zgrupowania przed turniejem, przystapili do niego z marszu, na luzie. Swietna klasowa druzyna? Chwala jej za wygranie turnieju, ale pozniej juz nic nie osiagnela.

Taki jest sport, Kaziczku. Zwlaszcza w grupie A kazdy wynik kazdego meczu jest mozliwy, nie ma wiec co ferowac wyrokow.

Kto przewidywal, ze polscy siatkarze (8 miejsce w rankingu) zajma w Pucharze Swiata (gdzie graja najlepsi poza Bulgaria) drugie miejsce?

Paco dobrze Ciebie przeswietlil. Tez podejrzewam, ze jestes takim smetnym typkiem co 3 lata temu wieszczyl, ze Polacy nie zdaza z wybudowaniem stadionow. Moze nawet daloby sie znalezc na forach gazeta.pl jakies Twoje posty z tamtego okresu, w ktorych przekonujesz, ze Polacy sa za ciency w uszach, by sie z czymkolwiek na czas wyrobic. Smutny z Ciebie czlowiek.

• qqazz Re: Fatalne losowanie dla Polaków 04.12.11, 12:25
            Widać, że znasz się na temacie niczym ekspert z Bravo Sport.
            A tymi stadionami to się tak nie ciesz, bo może być problem z ich utrzymaniem, zwłaszcza z tym warszawskim, nie wspominajac juz o tym, ze wszystkie są mocno przepłacone.

pozdrawiam
    • paco_lopez Re: Fatalne losowanie dla Polaków 03.12.11, 14:57
      widzisz kaziu ten twój wpis jest takim okragłym farmazonem jaki i ty cały. przyznaj się , że jak dostaliśmy współorganizację mistrzostw , to byłeś w pierwszym szeregu tych co twierdzili, że stadionów nie zbudujemy. gdzie są ci wszyscy mądrale ??? los to pokarał twoja kobite takim farmazoniarzem i malkontentem. jakby nie było, to ty zawsze dno widzisz. do dupy z takimi ludźmi. przecież gdybyś to ty grał, to wiadomo, że bylibyśmy mistrzami.
      • Gość: kalka Re: Fatalne losowanie dla Polaków IP: *.as13285.net 03.12.11, 15:26
        oj pako ci chyba jama po siodemce trawa ( z ruskiego boiska) zarasta, bo drwisz ze swojaka. ma chlop sporo racji bo matuszka Rassija juz szczerzy zeby w wiktorianskim usmiechu ( sames artykul podrzucal),, a nasze orliki obrazone i dra koty o kazda setke z trynerem.
        Grecja upadla, Czesi to kutwy wiec kto wg Ciebie zostawi dutki w bialoczerwonych kasach?
        hazjain Advocat?
        mnie tam na naszych zalezy ale nie by w glupawy sposob lamerke se kopac.
        • paco_lopez Re: Fatalne losowanie dla Polaków 03.12.11, 15:50
          taką bym reprezentacje wystawiłbym w czymkolwiek:

qazz, oszołom, magnusg, mg2005, i kilka weganek. zwycięstwo murowane. z czego się nie ruszyć. nikt u nas hurra optymizmu nie zarzuca . z rosją batów to już dawno nie dostaliśmy, a na pewno nie usiebie. a ci już się na faworyta sworują. bardzo dobrze. jeszcze lepiej.
          • Gość: kalka Re: Fatalne losowanie dla Polaków IP: *.as13285.net 03.12.11, 16:09
            oj pakosz pakosz.
            obsadzasz mega, qaza, osza i weganki w pilkarski poker, a co z dojarkami z naszej spoldzielni mleczarskiej (reprezentacji)?
            wieniec laurowy juz im uplotles za to, ze skarpety (na drutach zrobione) dziewczeta wloza?

Ty sie z miejscowymi tak nie handrycz bo przyjedzie ci w pupe ( ruski rudy stoidwa)
            i pokaze jak umie grac. w szachy.
      • qqazz Coś jest w tym co piszesz Paco;) 03.12.11, 20:07
        Jak ogladalismy mecz z Niemcami moja patrzyła na mnie jak na wariata i ze złością kiedy na 30 sekund przed jego zakończeniem jak Niemcy wyrzucali aut uparcie twierdziłem, ze tego meczu nie wygramy i to bynajmniej nie wynikało bynajmniej z jakiegos malkontenctwa a z chłodnej kalkulacji.

pozdrawiam
        • k_a_p_p_a Re: Coś jest w tym co piszesz Paco;) 03.12.11, 22:25
          qqazz napisał:

> Jak ogladalismy mecz z Niemcami moja patrzyła na mnie jak na wariata i ze złośc
          > ią kiedy na 30 sekund przed jego zakończeniem jak Niemcy wyrzucali aut uparcie
          > twierdziłem, ze tego meczu nie wygramy i to bynajmniej nie wynikało bynajmniej
          > z jakiegos malkontenctwa a z chłodnej kalkulacji.

Jak nigdy muszę się z tobą zgodzić. Aż mi głupio.
          • qqazz Re: Coś jest w tym co piszesz Paco;) 03.12.11, 23:35
            A tam jak nigdy, z takich smaczków pamietam zakład z kumplem przy MŚ kupę lat temu jak Niemcy grali z dobrymi Murzynami, kolega się upierał, że Murzyni pojadą Niemców, Ja ze Klose po tym meczu zostanie królem strzelców, żadnemu z nas nie wyszło, ale Niemcy w 10 wygrali 2:0, bezcenna była sytuacja kiedy murzyński napastnik miał setkę sam na sam z Kahnem, na zblizeniu widać jak mu nagle nogi wrosły w ziemię, jakby stanął naprzeciw głodnego lwa, nie miał prawa strzelić po prostu, psychika mu wysiadła po tym jak Kahn zrobił groźna minę.

Gary Lineker słusznie prawił że, futbol to gra w której 22 facetów biega za piłką a i tak wygrywają Niemcy.

pozdrawiam
    • piwi77.0 Re: Fatalne losowanie dla Polaków 03.12.11, 16:49
      Mistrzostwa zakończą się sukcesem. Nie, nie sportowym. Organizacyjnym. Być może zostaną zaliczone do najlepiej zorganizowanych w historii. Polacy to świetni organizatorzy, a mistrzostwa to tylko potwierdzą. W kwestii sportowej sprawa jest jasna, 4. miejsce w grupie, tu masz pełną rację qquazz. Nie widzę szans nawet na 2 punkty. Nasz piłka minimalnie podniosła się z dna, ale do Rosji, Grecji i Czech nam jeszcze bardzo daleko.
      • dr_pitcher Re: Fatalne losowanie dla Polaków 03.12.11, 17:13
        Niezle sie usmialem...
      • paco_lopez Re: Fatalne losowanie dla Polaków 03.12.11, 17:33
        piwi, a na czym opierasz to bardzo daleko do grecji ?
        • piwi77.0 Re: Fatalne losowanie dla Polaków 03.12.11, 17:38
          Pozwolisz, że odpowiem na to pytanie po meczu z Grecją?
          • piwi77.0 Re: Fatalne losowanie dla Polaków 03.12.11, 17:44
            Niektórzy błędnie interpretują remisowy wynik meczu z Niemcami i na tej podstawie sądzą, że jestesmy niemal jak Niemcy. Otóż, mieliśmy niebywałe szczęście, nasi grali na maksa, a Niemcy, nie dość, że bez kilku gwiazd, to odwalali pańszczyznę. W walce o punkty były 8 do 0 dla Niemców. Z Grecją też przegramy, ale na szczęście nie aż tyle. No, może jak wszystko zafunkcjonuje, będzie remiz. Nasza piłka jest jaka jest, nie zapominajmy, że jestesmy chyba jedynym krajem w Europie co od lat nie gra w Lidze Mistrzów i nie jest to przypadek. Nasze gwiazdy, jak już ją dostaną sie do zagranicznych klubów, zresztą za niewielkie pieniądze, siedzą na ławkach. Gdzie nam do Rosji, Grecji, czy Czech.
            • paco_lopez Re: Fatalne losowanie dla Polaków 03.12.11, 18:15
              jeżeli ktoś jeszcze dziś iterpretuje wynik sprzed dwóch miesięcy z górką to ja mu gratuluję. niech sobie interpretuje. gdyby odwalali pańszczyzne , to 0-0 by zrobili. dzisiaj oglądałem soibie dla rozrywki fragmenty z tego meczu, ale to juz przeszłość. skąd csię to 8-0 wzięło. ty na prawde czasem pojedziesz jak nie powiem kto. czesi mają wielkie sukcesy w lidze mistrzów, grecy też :):) gdyby nie , to ze tam grają zagraniczne gwiazdy drugiego sortu, to też by nie grali. wymień mi jednego greckiego zawodnika, który gra na poziomie borussi dortmund albo arsenalu. angilcy wszyscy graja w lidze mistrzów , a w turniejach mistrzowskich człapią. francuzi jakiej dupy dali w mistrzostwach świata. co ty taki pewny jesteś ?
              • piwi77.0 Re: Fatalne losowanie dla Polaków 04.12.11, 10:23
                To znaczy, żebyś nie miał czasem wątpliwości, trzymam kciuki za naszymi, a w razie ich jakichkolwiek sukcesów z najwiekszą przyjemnością odszczekam na tym forum swoje dzisiejsze oceny.
      • qqazz Re: Fatalne losowanie dla Polaków 04.12.11, 12:34
        piwi77.0 napisał:
        > Mistrzostwa zakończą się sukcesem. Nie, nie sportowym. Organizacyjnym. Być może
        > zostaną zaliczone do najlepiej zorganizowanych w historii.

Może tak, moze nie, na pewno skończa się finansowa klapą (jak zdecydowana wiekszość dużych imprez sportowych) i to przed ich rozpoczęciem, sam nikomu i do niczego niepotrzebny moloch w Warszawie kosztuje już 1,6 miliarda złotych a trzeba go bedzie utrzymywać dopłacając przez lata, bo nawet jak na mecz przyjdzie komplet to i tak takich meczy bedzie góra 5-6 w roku.

pozdrawiam
    • Gość: 267 kropek Dwieście sześćdziesiąt siedem kropek IP: 66.90.73.* 03.12.11, 19:07
      ...........................................................................................................................................................
      ................................................................................................................
    • matylda1001 Re: Fatalne losowanie dla Polaków 03.12.11, 19:47
      O NIE! Już sie zaczęło powszechne ogłupienie! Ciężko będzie przeżyć najbliższe pół roku :(((
    • balcerek_jozef Fatalne ? 03.12.11, 19:56
      Bardzo dobrze że bydło kibolskie nie nawiedzi naszego kraju.
      • qqazz Balcerek 03.12.11, 20:27
        1. po meczach grupowych przyjdą kolejne.
        2. tzw. kibole interesują sie zwykle rozgrywkami ligowymi czy pucharowymi, na takie imprezy raczej nie jeżdżą.

pozdrawiam
        • balcerek_jozef Re: Balcerek 03.12.11, 23:07
          W tym okresie to ja mam ryby i grzyby oraz pipy więc mi to zwisa.
          też pozdrawiam
    • seth.destructor Ja się boję o mecz z Rosją 03.12.11, 20:13
      Jak się tam pojawią kibole od Kaczyńskiego, to może być jatka:(
      • qqazz Re: Ja się boję o mecz z Rosją 03.12.11, 20:30
        Mecze o coś z Rosją zawsze maja swoje podteksty bez względu na dyscyplinę sportową, jutro to bedzie mecz z Rosją o 1 miejsce w pucharze świata siatkarzy.
        Piłkarze zagraja mecz co najmniej o 2 szczeble nizej, bo w siatkówce i My i Rosjanie to od lat scisła swiatowa czołówka a teraz walczymy o triumf w prestizowych rozgrywkach gdzie graja sami najlepsi i nie jest to bynajmniej zadna niespodzianka.

pozdrawiam
        • 33qq Re: Ja się boję o mecz z Rosją 03.12.11, 22:31
          jacy , ku... , MY? Grasz w piłkę? Zupełnie nie rozumiem tego podniecienia czyimś zawodem, a później narzekają, że kopipiłki tyle zarabiają, zarabiają, bo są idioci, którzy się tym podniecają

:D
    • znj2 Re: Fatalne losowanie dla Polaków 03.12.11, 22:59
      Uważam, ze los był nam przychylny. Od Greków kupimy mecz, bo mają kryzys. Ruskim podstawią żarcie, żeby dostali sraczki, a "pepikom" podstawimy panienki. W ten sposób mamy zapewnione 1 miejsce.
      • voxave Re: Fatalne losowanie dla Polaków 04.12.11, 02:06
        Jest to sprawa najwyższej rangi państwowej------mam to w doopie---fascynacja na wszystkich kanalach śliniacych sie chłopczykow w krótkich spodenkach.
        • piwi77.0 Re: Fatalne losowanie dla Polaków 04.12.11, 10:29
          Nie interesuje Cię wcale? A jak po strzeleniu gola napastnik zdejmie koszulkę, też nie?
      • piwi77.0 Re: Fatalne losowanie dla Polaków 04.12.11, 10:28
        znj2 napisała:

a "pepikom" podstawimy panienki.

Nie będzie funkcjonować, oni w tej materii nie mogą być wygłodzeni. Spójrz na Czeszki, co za laski.
    • niezmiennick Re: Fatalne losowanie dla Polaków 04.12.11, 10:46
      Wszystkim pokładającym nadzieję, że na imprezie klasy mistrzowskiej jakakolwiek drużyna z nami przegra polecam zgromadzenie zapasów relanium.
      Po za ostatnim meczem, bo tam komuś może się opłacać przegrać, by być na 2 miejscu w grupie a nie pierwszym.
      • karbat Re: Fatalne losowanie dla Polaków 04.12.11, 12:06
        33qq ,
        ku... , MY? Grasz w piłkę? Zupełnie nie rozumiem tego podniecienia czyimś zawodem,
        a później narzekają, że kopipiłki tyle zarabiają, zarabiają, bo są idioci, którzy się tym podniecają

voxave .
        Jest to sprawa najwyższej rangi państwowej------mam to w doopie---fascynacja
        na wszystkich kanalach śliniacych sie chłopczykow w krótkich spodenkach.

sport , zabawa , dobre widowisko sportowe ... czemu nie ...

hymny, panstwo, orly na koszulkach, partiotyzm , rzad na trybunach , ....
        to tylko onanizowanie sie gawiedzi ... zadnego orgazmu niestety nie bedzie .
        pozostanie niemala kasa w rekach niewielu i kasa do splacenia rekami wielu .

• voxave Zabawy chłopczykow 04.12.11, 14:00

nas bardzo kosztuja:
          1.---dla kogo ciezka foprsa na stadiony sportowe dla gry w piłke
          2.---dla kogo za ciezkie pieniadze boiska sportowe w kazdej wsi
          3.---dla kogo ciezka kasa w roloi dzialacza sportgowego
          4----dla kogo organizacja pt.Kościól Katolicki
          5---dla kogo wszczynanie wojen
          6.---dla kogo błony dziewicze
          7.---dla kogo.wielożeństw
          8.---dla kogo burdele
          9.--dla kogo wypasione fury
          To wszystko za wspólną kase wyciągnieta od spoleczeństwa dla chłopczyków

A co dla dziewczynek w takiej dużej skali?
        • niezmiennick Re: Fatalne losowanie dla Polaków 04.12.11, 16:35
          Tak się mówi.
          • voxave Zatkało ruskie kakao 04.12.11, 16:38
            Niezmiennik--utraciles mowe po uświadomieniu sobie pewnych rzeczy ?
            • niezmiennick Re: Zatkało ruskie kakao 04.12.11, 17:46
              Proszę?
      • voxave Re: Fatalne losowanie dla Polaków 04.12.11, 12:07
        A sio na forum sport ( jesli takowe istnieje )
        • matylda1001 Re: Fatalne losowanie dla Polaków 04.12.11, 12:55
          voxave napisała:

> A sio na forum sport ( jesli takowe istnieje )<

Zalożyli osobne forum o wypadku smolenskim, powinni załozyć forum dla kiboli, żeby tu byl spokój.
    • paco_lopez Re: Fatalne losowanie dla Polaków 04.12.11, 19:12
      widzę, ze impreza wzbudza skrajne odczucia. najbogatsi bylibyśmy bez kościoła , burdeli, piłki nożnej. czyści i pachnący oraz o odpowiedzniej temperaturze średniej rocznej nie jedząc mięsa.
      • qqazz Re: Fatalne losowanie dla Polaków 04.12.11, 21:30
        Jak kazda impreze, irytują mnie ci którzy na słowo futbol reaguja alergicznie, a z optymistów śmiac mi się chce momentami, trzeba byc realistą i spojzec prawdzie w oczy, szanse na wyjscie z grupy sa ale jak nie przegramy 2 meczów to i tak bedzie to wynik na miarę naszych możliwosci, nie czarujmy się, rosyjskie, czeskie i greckie kluby regularnie grają w LM i fazie pucharowej LE, zawodnicy z tych krajów też graja w jakby lepszych klubach, u nas z klasowych zawodników w dobrych klubach mamy jedynie Trio z BVB, bramkarzy i Wasyla, a to co uwazamy za sukces w wystepach pucharowych tam jest wystepem co najwyzej przeciętnym. Dośc powiedzieć że jeszcze niedawno poważnie myslano nad "wzmocnieniem" kadry zawodnikiem który nawet sie nie łapie na ławkę w meczu towarzyskim drużyny która nigdy nie grała i jeszcze długo nie zagra w waznej imprezie.
        Fajnie bedziej jak jednak naszym uda się coś powalczyć i wyjsć z grupy, ale nie ma co popadać w hura optymizm po losowaniu.

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka