angelfree 04.02.12, 15:17 Ktoś to potrafi obronić? Dno dna Może jednak "życie znajdzie drogę" i powstaną jakieś klasy autorskie, bardziej ogólne, zapewniające naukę na poziomie ogólnokształcącym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiu-1 Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 04.02.12, 16:00 A czemu się tu dziwić? Obca agentura wprowadza okupacyjny charakter szkolnictwa, przygotowując tubylcze społeczeństwo do wykonywania prostych prac pod niemieckim lub żydowskim kierownictwem. A życie znajdzie sobie tę samą drogę, jak poprzednio - tajne komplety. Odpowiedz Link Zgłoś
angelfree Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 04.02.12, 16:17 A coś z sensem potrafisz napisać, czy tylko masz swoje pięć minut nienawiści? Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 04.02.12, 16:52 Ja poniekąd zaczyman rozumieć jego rozżalenie.... Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 04.02.12, 17:01 Gdzie ty tu znajdujesz nienawiść? Odpowiedz Link Zgłoś
angelfree Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 04.02.12, 17:49 OK. Np. tu: Obca agentura wprowadza okupacyjny charakter szkolnictwa, Możesz powiedzieć dokładnie, o jaką obcą agenturę ci chodzi, misiu? ... przygotowując tubylcze społeczeństwo Tubylcze, czyli jakie? Dzikie? Prymitywne? ... do wykonywania prostych prac pod niemieckim lub żydowskim kierownictwem. A skąd ci to przyszło do łebka, misiu? A życie znajdzie sobie tę samą drogę, jak poprzednio - tajne komplety. Tajne komplety były w czasie okupacji. Coś sugerujesz? Jakieś obce wojska, gestapo itd? Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 04.02.12, 18:58 Przesłanie misia było jasne. Może zagalopował się z definiowaniem kogo ma na myśli. Ja również nabieram przekonania,że ktoś rozmyślnie zaniża poziom nauczania..... Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 04.02.12, 20:47 angelfree napisała: > Możesz powiedzieć dokładnie, o jaką obcą agenturę ci chodzi, misiu? O taką, która realizuje w Polsce obce interesy. Na przykład rosyjskie, niemieckie, izraelskie itp. > Tubylcze, czyli jakie? Dzikie? Prymitywne? Tubylcze, czyli TU BĘDĄCE. > A skąd ci to przyszło do łebka, misiu? Z doświadczenia historycznego i przyłożenia go do obecnej rzeczywistości. > Tajne komplety były w czasie okupacji. Coś sugerujesz? Jakieś obce wojska, gestapo itd? Do okupacji nie są koniecznie potrzebne obce wojska. Odpowiedz Link Zgłoś
angelfree Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 04.02.12, 22:28 > O taką, która realizuje w Polsce obce interesy. Na przykład rosyjskie, niemieck > ie, izraelskie itp. Byłbyś uprzejmy jakoś wyartykułować, o kogo Ci konkretnie chodzi? > Tubylcze, czyli TU BĘDĄCE. Czy jak wyjeżdżasz, dajmy na to, do Ciechocinka, to o mieszkańcach miasta wyrażasz się "tubylcy"? > Z doświadczenia historycznego i przyłożenia go do obecnej rzeczywistości. Mógłbys to konkretne doświadczenie historyczne przywołać i opisać, jak się ma do obecnej rzeczywistości? > Do okupacji nie są koniecznie potrzebne obce wojska. A któż zatem Cię okupuje? Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 04.02.12, 22:47 angelfree napisała: > Byłbyś uprzejmy jakoś wyartykułować, o kogo Ci konkretnie chodzi? Nie byłbym uprzejmy. Bo ja w ogóle nie jestem uprzejmy. > Czy jak wyjeżdżasz, dajmy na to, do Ciechocinka, to o mieszkańcach miasta wyrażasz się > "tubylcy"? A dlaczego nie? tubylec 1. «człowiek należący do rdzennej ludności miejscowej» 2. «stały mieszkaniec jakiegoś terenu» sjp.pwn.pl/slownik/2531245/tubylec > Mógłbys to konkretne doświadczenie historyczne przywołać i opisać, jak się ma do > obecnej rzeczywistości? Na przykład czasy saskie i stanisławowskie. Pod względem realizacji w Polsce interesów obcych państw, bardzo podobne do dzisiejszych. > A któż zatem Cię okupuje? Rządzący tu reżim. Odpowiedz Link Zgłoś
angelfree Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 04.02.12, 23:25 misiu-1 napisał: > Nie byłbym uprzejmy. Bo ja w ogóle nie jestem uprzejmy. Jaka szkoda! > Rządzący tu reżim. Masz szansę w następnych demokratycznych wyborach zamienić ten reżim na inny. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 05.02.12, 09:02 angelfree napisała: > Masz szansę w następnych demokratycznych wyborach zamienić ten reżim na inny. LOL Jesteś naiwna jak małe kocię. Nasłuchałaś się propagandowych frazesów i uwierzyłaś. Łykaj dalej, jak gęś kluski, co ci podrzucą w TV. Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
angelfree Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 05.02.12, 17:09 LOL Chcesz powiedzieć, że nie będzie już więcej wyborów? Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 05.02.12, 17:59 LOL Chcesz powiedzieć, że tak właśnie zrozumiałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
6burakow Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 05.02.12, 21:50 misiu, Ty lepiej uwazaj, siepacze Tuska sie juz czaja za drzwiami. Najedz sie dobrze bo tluszcz dobrze sluzy: cieplej bedzie w kazamatch Putina a niemiecka brukiew nie ma wiele kalorii. Dobrze ze mamy tak trzezwo myslacych patriotow! Odpowiedz Link Zgłoś
angelfree Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 06.02.12, 09:15 Usiłuję zrozumieć, ale trochę trudno zrozumieć czyjes obsesje. Zrozumiałam, ze mamy wojnę i okupuja nas pospołu Żydzi i Niemcy. (A może niemieccy Żydzi, kto ich tam wie). Bardzo mnie interesuje twój sposób myślenia. Napisz coś więcej. No to LOL. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 06.02.12, 09:39 angelfree napisała: > Usiłuję zrozumieć, ale trochę trudno zrozumieć czyjes obsesje. Znacznie trudniej zrozumieć czyjąś głupotę i zindoktrynowanie. W sytuacji, kiedy istnieje internet dywersyfikujący źródła informacji. Twoja wiara w demokrację jest właśnie taką głupotą. Jeśli nie otrzeźwiły cię jeszcze takie przypadki, jak powtórzenie "nieudanego" referendum w Irlandii, natychmiastowe odsunięcie greckiego premiera, kiedy tylko wspomniał o referendum, albo groźby w stosunku do demokratycznie wybranego rządu na Węgrzech, to nie mam pojęcia, co musi się stać, żebyś przejrzała na oczy. > Zrozumiałam, ze mamy wojnę i okupuja nas pospołu Żydzi i Niemcy. G*** zrozumiałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
6burakow Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 06.02.12, 18:41 misiu-1 napisał: > natychmiastowe odsunięcie greckiego premiera, kiedy tylko wspomniał o referendum Pewnie ze Gracy maja pelne prawo nie placic za dlugi, to by bylo przeciwko demokracji. Ja tez demokratycznie ustale ze nie bede placil moich dlugow >albo groźby w stosunku do demokratycznie wybranego rządu na Węgrzech Mieli racje ze ustalili sobie nowe i lepsze warunki splaty pozyczek. Kto by to slyszal zeby placic tyle ile sie obiecalo biorac pozyczke. Odpowiedz Link Zgłoś
angelfree Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 06.02.12, 19:25 misiu-1 napisał: > G*** zrozumiałaś. Bo g**** wytłumaczyłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
rossdarty Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 05.02.12, 12:14 misiu-1 napisał: > angelfree napisała: > > > Możesz powiedzieć dokładnie, o jaką obcą agenturę ci chodzi, misiu? > > O taką, która realizuje w Polsce obce interesy. Na przykład rosyjskie, niemieck > ie, izraelskie itp. Może nie całkiem o agenturę, ale o obcych na pewno (nie mylić z kosmitami). Choć jak się zastanowić to oni swoi. Chwilowo jeno opuścili miasto... Zostało odbudowane, odrestaurowane, pora wracać i upominać się o swoje. www.epiotrkow.pl/artykul/Panie-prezydencie-my-sie-stamtad-nie-wyniesiemy,9693 Tak się składa, że szkoły przeznaczone do likwidacji zajmują budynki pożydowskie. Aby nie być tendencyjnym dodam, że nie wszystkie. Część z nich to też budynki przykościelne... Uzasadnienia likwidacji są różne: -niż demograficzny -zły stan budynków i sal Prawda jest taka, że coraz częściej jadąc ulicą przy obrzeżu Starego Miasta widzę grupki (5-6 osobowe) ubranych w chałaty w typowych kapeluszach spod których zwisają kręcone pejsy... I trochę nie w temacie: www.epiotrkow.pl/news/Piotrkowski-PKS-sprzedany-izraelskiej-firmie,9624 choć była oferta pracowników chcących przekształcić oddział PKS w spółkę pracowniczą... Tak właśnie realizuje się hasła: weźmy sprawy we własne ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 04.02.12, 16:53 Tajnych kompletów nie będzie. Młodzi wolą stać pod klatkami schodowymi i oglądać TVN. NIedługo ci co oglądają discovery będą uważani za wykształconych... Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 04.02.12, 17:03 To tylko kwestia czasu. Jak się przekonają (już się to powoli dzieje), że są przez TVN (czy GW) robieni w uja, sytuacja się zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 04.02.12, 17:07 Ten proces należy do procesów nieodwracalnych niestety. Nieliczne jednostki to zrozumieją..... Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 04.02.12, 16:34 Pojebana ta reforma bedzie, ktory 15-o latek wie kim chce byc i jak? A moze np. matematyki, to tylko cztery dzialania uczyc? Tak jak Zagloba umial? -mnozyc -samamu sie zajac -dzielic - nie ma co -odjac -nie pozwolic -dodac-zawsze mozna , po katolicku. Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 04.02.12, 16:54 Za kilknaści lat wyginą ostatni , którzy zrozumieją co napisałeś.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkwizytor Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.02.12, 16:40 Przed przeczytaniem artykułu byłem pozytywnie nastawiony do projektu zmian programowych. Nie widzę potrzeby, by osoby o inklinacjach humanistycznych nękać analizą matematyczną funkcji, ekstremami, limitami, całkami, różniczkami, kresami dolnymi i dolnymi. Raczej widziałbym potrzebę wprowadzenia do programu szkół tematyki prawnej, ekonomicznej, finansowej a więc tych dziedzin, z których choćby elementarna wiedza pomaga funkcjonować we współczesnym świecie. I cóż ja widzę w artykule? Redukuje się radykalnie naukę języka polskiego, historii (!), geografii, chemii, fizyki a jako rekompensatę tej ostatniej wprowadza się (sic!) takie bloki, jak: zdrowie i uroda, śmiech i płacz czy woda – cud natury. No tak, śmiech rzeczywiście zastąpi wiedzę. Zwłaszcza ten głupkowaty...nie powiem czyj. Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 04.02.12, 16:51 Ciekawe ujęcie tematu. Chyba trzeba poszukać innego dna w tym dnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
rossdarty Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 05.02.12, 13:27 Gość portalu: inkwizytor napisał(a): > Przed przeczytaniem artykułu byłem pozytywnie nastawiony do projektu zmian prog > ramowych. Nie widzę potrzeby, by osoby o inklinacjach humanistycznych nękać ana > lizą matematyczną funkcji, ekstremami, limitami, całkami, różniczkami, kresami > dolnymi i dolnymi. Raczej widziałbym potrzebę wprowadzenia do programu szkół te > matyki prawnej, ekonomicznej, finansowej a więc tych dziedzin, z których choćby > elementarna wiedza pomaga funkcjonować we współczesnym świecie. > I cóż ja widzę w artykule? > Redukuje się radykalnie naukę języka polskiego, historii (!), geografii, chemii > , fizyki (...)W ostatnich dziesiątkach lat w szeregu krajów, głównie europejskich, już się dokonuje ten zaplanowany przewrót w szkolnictwie publicznym. Nastąpiła mianowicie redefinicja roli i zadań edukacji dla mas. Odtąd rola szkoły ma polegać nie na kształceniu umysłu, lecz na przygotowywaniu uległych poddanych systemu, ludzi przystosowanych do Nowego Ładu Światowego, którzy otrzymują niezbędne minimum wiadomości, a maksimum indoktrynacji, przekazywanej również przy pomocy manipulacji psychopedagogicznej i prania mózgów. Szkolnictwo tak przeorientowane ma być przede wszystkim nośnikiem i sprawcą radykalnych zmian w dziedzinie wartości: postaw, eliminujących skutecznie dotychczas istniejące wierzenia, wartości, poglądy i styl życia całych społeczeństw. Jednocześnie już się daje zaobserwować nabór do elitarnych szkół spośród elit społecznych. Te szkoły będą oczywiście dawać prawdziwe, o wiele solidniejsze wykształcenie, niezbędne dla przyszłych elit kierowniczych.(...) Powyższy fragment pochodzi z opracowania prof. Zbigniewa Dmochowskiego pt. Bitwa o polską edukację z roku 1993. www.rodzinapolska.pl/globalizm/archiwum/i2001/bitwa_pl_eduk.htm Przyznam że celowo wyszukiwałem odległe w czasie opinie dotyczące edukacji by skonfrontować je z teraźniejszością. a jako rekompensatę tej ostatniej wprowadza się (sic!) takie bloki, ja > k: zdrowie i uroda, śmiech i płacz czy woda – cud natury. > No tak, śmiech rzeczywiście zastąpi wiedzę. Zwłaszcza ten głupkowaty...nie powi > em czyj. hihihihi.. .forum.gazeta.pl/forum/w,29,133010195,133016911,Re_Kiedys_Babcia_dzis_profesor.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_p_pa Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna IP: *.interwan.pl 04.02.12, 17:17 To "trynd" ogólnoświatowy. Wczesna segregacja na królowe i robotnice. Odpowiedz Link Zgłoś
angelfree Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 05.02.12, 17:07 Ale ja mam wrażenie, że będą same robotnice (i żołnierze). Chyba, że królowe wykształcą się same. Odpowiedz Link Zgłoś
bling.bling Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 04.02.12, 17:31 Najwyraźniej polska młodzież jest durna (wiadomo po kim durnotę odziedziczyła przecież) skoro nie potrafi to co inni robią bez problemu. Nie znam się na edukacji. Tj uważam, że ta którą ja ukończyłem była fatalna. Też byłem w liceum i też miałem zajęcia z historii i geografii i innych bzdet. To że piętnastolatek nie wie "kim chce być" nie znaczy że nie wie co lubi a czego nie lubi robić lub się uczyć. Przestańcie z dzieci robić dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
massaranduba Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 04.02.12, 18:58 bling.bling napisał: > Nie znam się na edukacji. Tj uważam, że ta którą ja ukończyłem była fatalna. Tez sie nie znam na edukacji,ale swoja,o dziwo ,uwazam za calkiem udana,moze dlatego,ze w wieku pietnastu lat mialam juz konkretne plany na przyszlosc.Wybralam sobie technikum,w ktorym moglam uczyc sie zawodu,ktory do tej pory uwazam za najpiekniejszy na swiecie ;-) > Przestańcie z dzieci robić dzieci. Zgadzam sie.Mam nadzieje,ze obecnie w polskiej szkole juz sie nie praktykuje wykuwania na pamiec i pozwala dzieciom samodzielnie myslec,rowniez w kwestii wlasnych upodoban i predyspozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
seth.destructor Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 04.02.12, 19:35 Jak nie, skoro do dziś praktykuje się dyktando z zeszytu pamiętającego Bieruta? Odpowiedz Link Zgłoś
rossdarty Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 05.02.12, 19:02 massaranduba napisała: >wybralam sobie technikum,w ktorym moglam uczyc sie zawodu,ktory do tej pory uwazam za > najpiekniejszy na swiecie ;-) Pytam z czystej ciekawości: związany z przemysłem drzewnym? Odpowiedz Link Zgłoś
massaranduba Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 05.02.12, 19:15 rossdarty napisał: > związany z przemysłem drzewnym? Blisko.Jestem lesnikiem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rossdarty Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 05.02.12, 19:27 massaranduba napisała: > Blisko.Jestem lesnikiem :-) Gdy już napisałem, pomyślałem jeszcze o urządzaniu ogrodów:D Ta massaranduba trochę mi podpowiadała:) Gdybym mógł zacząć wszystko od nowa też bym chyba wybrał leśnictwo, albo architekturę ogrodową... Ehhh... gdybym...:) Odpowiedz Link Zgłoś
massaranduba Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 05.02.12, 22:04 rossdarty napisał: > Gdybym mógł zacząć wszystko od nowa też bym chyba wybrał leśnictwo, albo archit > ekturę ogrodową... Niestety, nasze wybory zawodowe nie sa przedmiotem tego watku :-) A szkoda,bo pewnie by sie okazalo,ze jestesmy z tej samej bajki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Nie widzę powodu do niepokoju 04.02.12, 18:39 Nie znalazłam żadnej wzmianki o jakichkolwiek cięciach w religii. Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Re: Nie widzę powodu do niepokoju 04.02.12, 18:56 Słuszna uwaga..... Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Nie widzę powodu do niepokoju 04.02.12, 20:00 dritte_dame napisała: > > Nie znalazłam żadnej wzmianki o jakichkolwiek cięciach w religii. > > Bo gdy rozum śpi, budzą się upiory. Gdy zabraknie wiedzy, pozostanie tylko ślepa wiara. Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Nie widzę powodu do niepokoju 04.02.12, 23:32 Nie gadaj o cieciach w religi, bo jak pisalem wyzej bedzie " dodac"a nie "odjac". Odpowiedz Link Zgłoś
angelfree Re: Nie widzę powodu do niepokoju 04.02.12, 23:35 A może nie piszą, bo religii w ogóle w nowym programie nie będzie? ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 04.02.12, 23:55 witam moim skromnym zdanie edukacja w dawniejszych czasach stala na wyzszym poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 05.02.12, 09:36 od dwudziestu lat widze, że szkolnitwo polskie szczególnie podstawowe jest doświadczalnym poletkiem dla ludzi nieustabilizowanych mentalnie , z nerwicami seksualnymi. nauczycielki trzebaby dobrze regularnie bzykać , wyrzucić religie, zwiększyć ilość nauczycieli z grubym głosem i grubym przedramieniem i po problemie. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 05.02.12, 10:22 paco_lopez napisał: nauczycielki trzebaby dobrze regularnie bzykać Trzebaby wprowadzić etaty bzykowników, a to podniosłoby koszta oświaty, które już dzisiaj ledwo dźwiga przeciążony budżet. wyrzucić religie, zwiększyć ilość nauczycieli z grubym głosem i grubym przedramieniem i po problemie. Nauczyciel przede wszystkim powinien zacząć odnosić się z szacunkiem do ucznia, co powinno wyrażać się w jego staranich, aby uczeń rozumiał chociaż część materiału przerabianego w szkole. Odnoszę wrażenie, że byłoby to bardzo trudne, albowiem sami nauczyciele rzadko rozumieją to co wykładają, a sam materiał mają opanowany jedynie pamięciowo. Odpowiedz Link Zgłoś
massaranduba Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 05.02.12, 10:47 piwi77.0 napisał: > co powinno wyrażać się w jego staranich, aby uczeń rozumiał chociaż część mate > riału przerabianego w szkole. To akurat jest latwe do przeprowadzenia,wystarczy zapoznac sie z wynikiem jakiegos duzego sprawdzianu,jezeli srednia jest kiepska,to nauczyciel musi popracowac nad swoim darem przekonywania i tlumaczyc temat do skutku.Tak przynajmniej jest w szkole moich dzieci.Reklamacji nikt nie zglasza,uczniowie wiedza,ze musza wykazac gotowosc do nauki,a nauczyciel,ze musi nauczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 05.02.12, 10:23 Na oko podobają mi się te zmiany. Polska szkoła i tak nie uczy, niech więc przynajmniej nie dręczy ucznia materiałem, którym uczeń nie jest zainteresowany. Odpowiedz Link Zgłoś
massaranduba Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 05.02.12, 10:38 piwi77.0 napisał: > Polska szkoła i tak nie uczy, niech więc przy > najmniej nie dręczy ucznia materiałem, którym uczeń nie jest zainteresowany. W pelni sie z tym zgadzam. Nie od rzeczy byloby tez postawic sobie pytanie-do jakiego wieku bedziemy uczyc"ogolnie"?Bo z tego co widze przedluza sie tylko lizanie wszystkiego po trochu i marnotrawienie czasu przez szesc lat podstawowki i kolejne trzy lata gimnazjum.Skoro jest tyle ciekawych rzeczy,ktore mozna w zyciu robic,to czy czasem nie warto zaczac to robic wczesniej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hugo Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna IP: *.tarnowskiegory.vectranet.pl 05.02.12, 18:35 Najlepiej zlikwidować obowiązek szkolny. Dzieci od 5 roku życia do roboty. Reszta narodu do kopalni odkrywkowych wynosić w koszach urobek. Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 05.02.12, 20:40 niedouczonymi latwiej sterowac nie beda sie buntowac szra masa do pracy za miske strawy ewent.inne male tanie duperelki niech nie podskakuje Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna 05.02.12, 20:37 angelfree napisała: > Ktoś to potrafi obronić? Wyjdzie w praniu ale założenia moim zdaniem dobre. Zamiast wtłaczać wszystko co sie da i upychac w głowach bedzie próba wyboru tego co kogo interesuje, w czym sie czuje dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
arvenne hameryka 06.02.12, 09:46 Oglądacie hamerykańskie filmy o ich szkołach? Czego tam uczą młodzież? Imion wszystkich ich prezydentów, gry w palanta (czy jak to zwać), intryg erotycznych i czasem wypinania tyłeczków na stadionach. A my wzorujemy się na nich. To błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rasti Re: Reforma szkolnictwa - na oko dno dna IP: *.awakom.net 28.02.12, 20:00 Ja uważam że powinny powstać szkoły przygotowujące nas głównie do zawodu np. jeśli chodzi o technikum informatyczne w takiej szkole zamiast np. "7" lekcji takich jak (j. polski, geografia, fizyka, religia itd) można by je zastąpić przedmiotami zawodowymi w tym wypadku informatycznymi. To jest moje zdanie w tej sprawie każdy może uważać inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś