ferdynand_007 04.03.12, 09:22 Spójrzcie na relację z godz 22:46 w477.wrzuta.pl/obraz/powieksz/2LZdqVk11AJ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ka_p_pa Re: Katastrofa kolejowa i niechlujstwo informacyj IP: *.interwan.pl 04.03.12, 09:43 Ale, w rzeczy samej, o co się ferdynandowi rozchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Katastrofa kolejowa i niechlujstwo informacyj 04.03.12, 10:05 może ma problem z policzeniem ile to będzie 50% z 70 osób? Odpowiedz Link Zgłoś
rossdarty Re: Katastrofa kolejowa i niechlujstwo informacyj 04.03.12, 10:11 paskudek1 napisała: > może ma problem z policzeniem ile to będzie 50% z 70 osób? A ty byś nie miała problemu z połową pasażera? Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Katastrofa kolejowa i niechlujstwo informacyj 04.03.12, 10:14 50% z 70 pasażerów (czy 70 miejsc siedzących) to jest cały czas 35 osób. Chyba że od wczoraj 70 podzielić na 2 to nie jest 35.... Odpowiedz Link Zgłoś
bling.bling Re: Katastrofa kolejowa i niechlujstwo informacyj 04.03.12, 10:18 według gazety to jest czołg: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114912,11279031,Katastrofa_pociagow_na_trasie_Krakow_Warszawa,,,206634.html Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Katastrofa kolejowa i niechlujstwo informacyj 04.03.12, 12:08 Nie wiedziałem, że czołowe zderzenie dwóch pociągów w Polsce może przynieść tyle ofiar. Przy średniej prędkości składów między prędkością roweru i 30 km/h? Gdy wszyscy narzekali na stan kolejnictwa, zawsze pocieszałem, że przynajmniej podróżowanie PKP jest bezpieczne, bo jest bardzo wolne. Odpowiedz Link Zgłoś
bling.bling Re: Katastrofa kolejowa i niechlujstwo informacyj 04.03.12, 16:01 piwi77.0 napisał: > Nie wiedziałem, że czołowe zderzenie dwóch pociągów w Polsce może przynieść tyl > e ofiar. Przy średniej prędkości składów między prędkością roweru i 30 km/h? Gd > y wszyscy narzekali na stan kolejnictwa, zawsze pocieszałem, że przynajmniej po > dróżowanie PKP jest bezpieczne, bo jest bardzo wolne. A od kiedy to dwa pociągi zderzają się jadąc średnią prędkością. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Katastrofa kolejowa i niechlujstwo informacyj 04.03.12, 17:22 bling.bling napisał: A od kiedy to dwa pociągi zderzają się jadąc średnią prędkością. Jeżeli w celu dojścia do zderzenia czołowego przekraczają dozwoloną prędkość, czyli poruszają się szybciej niż chorowity pieszy, to policja powinna poustawiać radary wzdłuż trakcji i tym się zająć. Odpowiedz Link Zgłoś
bling.bling Re: Katastrofa kolejowa i niechlujstwo informacyj 04.03.12, 17:27 > Jeżeli w celu dojścia do zderzenia czołowego przekraczają dozwoloną prędkość, c > zyli poruszają się szybciej niż chorowity pieszy, to policja powinna poustawiać > radary wzdłuż trakcji i tym się zająć. No ale teraz coś mówisz o prędkości dozwolonej, wcześniej o średniej, potem coś o chorowitym pieszym a ja nadal nie wiem jaka to była ta średnia prędkość Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Katastrofa kolejowa i niechlujstwo informacyj 04.03.12, 17:34 Jezusmaria! Najniższa jest prędkość dozwolona, średnia jest już wyższa, a prędkość jaką osiąga chorowity pieszy, z nich wszystkich jest najwyższa. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Jak bardzo się pomyliłem. 04.03.12, 13:51 Dotąd sądziłem, że przyczyną katastrofalnej sytuacji na kolei, jest tak naprawdę to, że nikt nie wie dokładnie jak się za tę stajnię Augiasza wziąć. Dzisiaj oglądając tv, widzę niezmiernie wielką liczbę ekspertów od kolei, nigdy wcześniej nie pomyślałbym, że mamy ich aż tylu. Odpowiedz Link Zgłoś
ferdynand_007 Re: Katastrofa kolejowa i niechlujstwo informacyj 04.03.12, 13:59 Pisząc o niechlujstwie miałem na myśli tekst, że waginy były zajete. Może byłoby to zabawne, ale w obliczu takiej katastrofy wyszło fatalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rossdarty Chylę czoła 04.03.12, 15:55 ferdynand_007 napisał: > Pisząc o niechlujstwie miałem na myśli tekst, że waginy były zajete. Może byłob > y to zabawne, ale w obliczu takiej katastrofy wyszło fatalnie. Zasugerowała mnie ta połówka pasażera, a w zasadzie Pani Z Wielkim C..em sugerująca połówkę... Cóż... samiec ze mnie... Ale nie dojrzeć waginy??? KOMPROMITACJA. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Katastrofa kolejowa i niechlujstwo informacyj 04.03.12, 16:30 o kurcze, zwykła literówka. Przyznaję że nie dojrzałam. Zasugerowałam sie że "wagony' i tak przeczytałam. Siła sugestii. Zresztą zważywszy że I i O są obok siebie na klawiaturze, ktoś szybko pisał i wyszły "waginy". Mnie natomiast nagminnie nie wchodzą polskie znaki. Odpowiedz Link Zgłoś
bling.bling rzeczywiście niechlujstwo 04.03.12, 17:20 Bo jak do tej pory, a mija już 24 godziny, nie było jeszcze relacji z tego jak przedstawiają wypadek media zagraniczne okraszone zrzutami z ekranów z ich stron internetowych Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: rzeczywiście niechlujstwo 04.03.12, 19:40 To wszystko jeszcze przed nami. Bedą nam czytać wszystkie depesze zagranicznych przywódców, napisane z automatu, bez ich wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekjot Re: Katastrofa kolejowa i niechlujstwo informacyj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.12, 17:33 Chciałem tylko zwrócić uwagę że strasznie to można się czuć a nie współczuć, ale moderatorka tego nie zrozumiała forum.gazeta.pl/forum/w,396,133925772,133925772,Premier_Tusk_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hipnozaur Re: Katastrofa kolejowa i niechlujstwo informacyj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.12, 21:40 Na oślą z tym gównem!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś