Dodaj do ulubionych

politycznie niepoprawny szycel gygański

16.03.12, 10:39
www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20120316&typ=po&id=po13.txt
- szaleństw politycznej poparwnosci ciag dalszy, kiedś sie z tego smiałema le dziś kiedy to szaleństwpo zawitało do Polski to przestaje być śmiesze a zaczyna byc coraz bardziej strasznie
Obserwuj wątek
    • oszolom-z-radia-maryja poprawka sznycel 16.03.12, 10:40
      sznycel cygański..
      • piwi77.0 Re: poprawka sznycel 16.03.12, 10:52
        Chyba się zgodzisz, że brzmi to niedobrze. Sznycel po cygańsku powinno być, trochę późno Austriacy na to wpadli, ale lepiej późno niż wcale. (Już słyszę Twoje krzyki, gdybyś w zagranicznym menu znalazł polski sznycel - polnische Schnitzel)
        • artjomka Re: poprawka sznycel 16.03.12, 12:26
          To juz lepiej...staropolskie slaskie pierogi ruskie z burakami polskimi jako przystawka!
          Pozdro!
          Polska Kargulem silna!
          • kalllka Re: poprawka sznycel 16.03.12, 12:33
            oho artjomka wystapil ze swoim slaskiem menu
        • kalllka Re: poprawka sznycel 16.03.12, 12:38
          i by Cie jeszcze artystycznie i na stale odprzystawkowac od burakow zapijanych piwim
          wyazyluje Twoj bar ( pod wygodka)
          • artjomka Re: poprawka sznycel 16.03.12, 12:52
            kalllka napisała:

> i by Cie jeszcze artystycznie i na stale odprzystawkowac od burakow zapijanych
            > piwim
            > wyazyluje Twoj bar ( pod wygodka)

Ja ze wsi - wiec mam pytanie:
            A w jakim narzeczu to jest?
            Pozdro!
            Polska Kargulem silna!
        • oszolom-z-radia-maryja Re: poprawka sznycel 16.03.12, 14:04
          nie widze w tej nazwie nic niestosownego, Równie dobrze można sie oburzac na karpia po zydowsku
      • oszolom-z-radia-maryja sznycel cygański 16.03.12, 14:07
        www.stockfood.pl/results.asp?txtkeys=Sznycel%20cyganski
    • ultimate.strike Re: politycznie niepoprawny szycel gygański 16.03.12, 12:39
      Szycel gygański? WTF?
    • Gość: inkwizytor Re: politycznie niepoprawny szycel gygański IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.03.12, 13:12
      Mój kolega będzie niepocieszony...
      Zawsze zamawia pod setkę wódki tatara z felerem. To znaczy tatara z jednym jajkiem...
    • voxave Re: politycznie niepoprawny szycel gygański 16.03.12, 13:22
      Oszoł-----z jakiej planety jest to intrygujace danie-----szycel gygański----z planety Gyga ?
      • oszolom-z-radia-maryja Re: politycznie niepoprawny szycel gygański 16.03.12, 14:05
        ślepa jestes? nie widzisz mojego drugiego wpisu w którym się poprawiłem? tramwaju się czep jak juz nie masz czego
        • voxave Re: politycznie niepoprawny szycel gygański 16.03.12, 18:08
          Oszoł- nie pultaj sie---do lektury zabieram sie od tytułu potem czytam od końca testując czy warto czytac potem czytam wpisy ulubieńców a na koniec reszta.
          Fajny obraz z tego powstaje,
          Wyjątek jest gdy uczestnicze w wymianie postów na gorąco.
    • oszolom-z-radia-maryja sznycel cygański 16.03.12, 14:09
      www.stockfood.pl/results.asp?txtkeys=Sznycel%20cyganski
      • yoma Re: sznycel cygański 16.03.12, 18:13
        Bogowie, Oszoł, przestań już lansować to żarło. Jak nie wege, to ty.
    • gadagad Re: politycznie niepoprawny szycel gygański 16.03.12, 15:35
      Jadłam cygańską kieszeń w czerwonym sosie, nie wiem czy kieszeń po cygańsku, w czerwonym sosie, byłaby poprawniejsza.
    • Gość: bbbbbb Re: politycznie niepoprawny szycel gygański IP: *.tarnowskiegory.vectranet.pl 16.03.12, 16:28
      Ja tam wolę rydzyki w zalewie wiślanym.
      • voxave Re: politycznie niepoprawny szycel gygański 16.03.12, 18:11
        Nie mam nic do karpia po żydowsku,sledzia po japońsku,sznycla po wiedeńsku(z sadzonym jajem) fasolki bretońskiej,pierogów ruskich,barszczu ukraińskiego itd.To piekne nazwy i w pewien sposób reklamuja dany kraj.
        • oszolom-z-radia-maryja Re: politycznie niepoprawny szycel gygański 20.03.12, 11:48
          też tak mi się wydaje. Kilka lat temu lobbowałem by polska potrawą narodową była.. kaczka z rydzami..
          • kalllka Re: politycznie niepoprawny szycel gygański 20.03.12, 13:03
            no i cala rzecz w szkolnych bledach, ktores popelnil, oszo.

powinienes byl zgodnie z regulami jezyka (polskiego)
            lobbowac za, a nie przez (kaczke)
            tyle
    • migreniasta Abstrahując od nazw potraw 20.03.12, 13:08
      możemy tylko wyrazić zdumienie imbecylstwu brukselskich włodarzy.
      W Lublinie była ulica Rad. Już jej nie ma bo jakiemuś durniowi jawiła się jako niepoprawna politycznie.Tymczasem nazwa ulicy była średniowieczna i honorowała radców mieszkających w Lublinie. Najlepiej zlikwidować wszystkie ulice na literę R.
      • oszolom-z-radia-maryja Re: Abstrahując od nazw potraw 21.03.12, 09:23
        a na jaką ją zmienili? czy aby nie na radcowską?
    • tanebo Re: politycznie niepoprawny szycel gygański 20.03.12, 18:19
      A co byś powiedział na sznycel z goja?
      • voxave Re: politycznie niepoprawny szycel gygański 20.03.12, 18:51
        Czy Gyganie wylądowali juz na szyclu?
        • oszolom-z-radia-maryja Re: politycznie niepoprawny szycel gygański 21.03.12, 09:23
          Cyganie? a czy ciebie nie obowiazuje by PP mówiąca o tym by takich nazywac per Romowie?
          • artjomka Re: politycznie niepoprawny szycel gygański 21.03.12, 09:41
            To bardzo trudne z tymi nazwami.
            Bo czy w Turyngii je sie szynke turynska czy je sie ja w Turynie?
            Albo znany (i dobry) torcik wisniowy, zwany Schwarzwaeler Kirschtorte, powinnismy nazywac torcikiem czarnolaskim? Czy przypadkiem nie ryzykujemy, ze pan Kochanowski spod gruszy sie obruszy?
            Pozdro!
            Polska Kargulem silna!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka