Dodaj do ulubionych

Co chcą wiedzieć Polacy?

03.06.12, 14:19
Z Polityki (niedostępne jeszcze w sieci -linki nie będzie):
Cudzoziemcy mieszkający w Polsce zwracają czasem uwagę na podobno bardzo polskie pytanie: częściej niż inne nacje chcemy wiedzieć co myśli i wie cudzoziemiec o naszym kraju.

Myślę, że Polacy bardziej niż inni wierzą w stereotypy.
Obserwuj wątek
    • karkowiak2plus Re: Co chcą wiedzieć Polacy? 03.06.12, 14:28
      Wiara w stereotypy to jakaś nowa religia?
      • bling.bling Re: Co chcą wiedzieć Polacy? 03.06.12, 16:17
        karkowiak2plus napisał:

> Wiara w stereotypy to jakaś nowa religia?

nowa? skąd, tak stara jak świat
    • piwi77.0 Re: Co chcą wiedzieć Polacy? 03.06.12, 14:41
      A jest gdzies jakaś informacja, przy jakiej to okazji dochodzi do tych owocnych konwersacji polsko cudzoziemskich? Z mojego doswiadczenia wiem bowiem tyle, że takie rozmowy ograniczają się do zapytania o drogę.
      • bling.bling Re: Co chcą wiedzieć Polacy? 03.06.12, 16:20
        piwi77.0 napisał:

> A jest gdzies jakaś informacja, przy jakiej to okazji dochodzi do tych owocnych
        > konwersacji polsko cudzoziemskich? Z mojego doswiadczenia wiem bowiem tyle, że
        > takie rozmowy ograniczają się do zapytania o drogę.

Nauka jeszcze nie doszła do odpowiedzi na pytanie jak dochodzi do konwersacji i spotkań osobników dwu różnych gatunków narodowych
        • piwi77.0 Re: Co chcą wiedzieć Polacy? 03.06.12, 18:31
          OK, przeoczyłem - cudzoziemcy mieszkający w Polsce. Czyli ci co mają polskich przyjaciół, z którymi od czasu do czasu mogą pogadać i to o czymś więcej jak tylko o dupie Maryni. Ale wtedy nie rozumiem spostrzeżenia, że częściej niż inne nacje Polacy coś robią, bo skoro ci cudzoziemcy mieszkają w Polsce, to w jaki sposób mają z innymi nacjami kontakt o podobnej intensywności jak z Polakami, aby móc porównywać?
          • lepian4 Re: Co chcą wiedzieć Polacy? 03.06.12, 18:49
            No wlasnie, tacy Portugalczycy wogole sie nie pytaja cudzoziemcow mieszkajacych w Polsce o ich spostrzezenia z kraju nad Wisla. Pozniej wystarczy jeden Polak, ktory wyskoczy przed orkiestre i gowno z ladnych statystyk!
            • piwi77.0 Re: Co chcą wiedzieć Polacy? 03.06.12, 18:57
              Nie wiem na jakiej podstawie ktoś próbuje wymyslać kolejną wesołą tezę o Polakach, ale nawet nie chcę wiedzieć, bo teza jest głupawa. Nieustannie spotykam się właśnie z cudzoziemcami i wiem o czym się rozmawia. Rozmawia się zawsze o tym samym. O sprawie, która doprowadziła do spotkania, a poza tym wyłacznie o dupie Maryni. Nawet o sporcie sie nie gada, bo nigdy nie wiadomo, jak druga strona zareaguje. Nie wyobrażam sobie, żeby się pytać, co druga strona sądzi o narodowości, z której jest strona pytająca, trudno wyobrazić mi sobie głupszy temat na międzynarodowy dialog.
              • lepian4 Re: Co chcą wiedzieć Polacy? 03.06.12, 19:25
                Temat jest badzo ciekawy. Istnieja jednak nacjie, ktorym nie przejdzie pochwala o Polsce
          • bling.bling Re: Co chcą wiedzieć Polacy? 05.06.12, 22:05
            skoro ustalenie jakiejkolwiek konkluzji na temat stanu jakiegokolwiek narodu jest niemożliwe chociażby z tak błahego powodu jak braku możliwości dokonania odpowiedniej analizy faktów to skąd twoje przekonania o tym, że w Polsce antysemityzm, rasizm i ksenofobia nie występują? Dlaczego twoja subiektywna opinia ma być lepsza i bardziej prawdziwa od opinii każdej innej osoby? Przecież ty też podlegasz takim samym ograniczeniom.
      • rossdarty Re: Co chcą wiedzieć Polacy? 03.06.12, 19:37
        piwi77.0 napisał:

> A jest gdzies jakaś informacja, przy jakiej to okazji dochodzi do tych owocnych
        > konwersacji polsko cudzoziemskich?

Ważne pytanie.
        Z doświadczenia wiem, że najwięcej pytań z serii:
        - skąd pochodzisz.
        - jak co się u nas podoba,
        - dlaczego wyjechałeś z kraju rodzinnego...
        - itd. itp., dotyczy świeżo zawartych znajomości w pubie...

Ponieważ w Polsce nie ma prawdziwych pubów, a te które aspirują do pubów zachodnich są tak cholernie drogie, że nawet obcokrajowcy ich unikają - istotne pytanie:
        Gdzie dochodzi to takich konwersacji...

> Z mojego doswiadczenia wiem bowiem tyle, że
        > takie rozmowy ograniczają się do zapytania o drogę.

O moich doświadczeniach napisałem powyżej.
        Nie spotkałem się nigdy z pytaniem, co sądzę o tubylcach i ich kraju...
        Gdyby nawet padło takie pytanie, cóż mógłbym odpowiedzieć aby nie dostać niespodziewanie w pysk? :):):)
        • piwi77.0 Re: Co chcą wiedzieć Polacy? 03.06.12, 19:51
          Czegoś nie rozumiem. Najpierw piszesz, że do standardowych pytań w pubie (rozumiem, że zagranicznym), należy pytanie jak ci się u nas podoba, by później oświadczyć, że nigdy nie spotkałeś z pytaniem, co sądzisz o tubylcach i ich kraju. No to jak to jest, pytają, czy nie pytają?
          • rossdarty Re: Co chcą wiedzieć Polacy? 03.06.12, 20:05
            piwi77.0 napisał:

> Czegoś nie rozumiem. Najpierw piszesz, że do standardowych pytań w pubie (rozum
            > iem, że zagranicznym), należy pytanie jak ci się u nas podoba, by późnie
            > j oświadczyć, że nigdy nie spotkałeś z pytaniem, co sądzisz o tubylcach i ich k
            > raju. No to jak to jest, pytają, czy nie pytają?

Z pytaniem na temat oceny mieszkańców, miasta czy ogólnie: relacji w kraju w którym przebywałem, nie spotkałem się nigdy, choć przyznam, że z własnej inicjatywy, (zgodnie z prawdą), chwaliłem relacje z jakimi się spotykałem.

Różnica jest dość istotna.
            Pytanie dotyczyło raczej okolic, przyrody, pogody... (no, w tym przypadku koniecznie trzeba było ponarzekać):D, nie dotyczyło jednak układów, że tak to określę: międzyludzkich.
            Choć akurat w tym przypadku byłem najbardziej zachwycony relacjami:D.
    • mjot1 Re: Co chcą wiedzieć Polacy? 03.06.12, 15:22
      bling.bling napisał:
      > Myślę, że Polacy bardziej niż inni wierzą w stereotypy.

Polacy w ogóle jakby jakoś bardziej niźli inni wierzą. w cokolwiek.
    • Gość: ukrainiec Re: Co chcą wiedzieć Polacy? IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.12, 16:27
      Wy, Polacy, nie chcecie wiedzieć, co obcokrajowcy myśla o waszym kraju. Wy chcecie potwierdzenia, że obcokrajowcy myślą o waszym kraju tak samo źle jak wy sami myślicice. Zauważyłem, że kiedy mówie o Polsce pozytywnie, to spotykam się z polemiką ze strony Polaków. Poszukujecie u obcokrajowców potwierdzenia dla waszego narodowego insynktu martyrologicznego.
      • massaranduba Re: Co chcą wiedzieć Polacy? 03.06.12, 18:08
        Gość portalu: ukrainiec napisał(a):

> Wy chce
        > cie potwierdzenia, że obcokrajowcy myślą o waszym kraju tak samo źle jak wy sam
        > i myślicice.

Nigdy nie pytam co inni mysla o Polsce, poniewaz nigdy nie mam gwarancji, ze powiedza mi prawde. Poniewaz jednak od wielu lat zyje w obcym kraju, gdzie wszyscy doskonale wiedza kim jestem i skad pochodze,to staram sie przynajmniej nie dostarczac powodow,aby ktos myslal o Polakach zle.
      • lepian4 Re: Co chcą wiedzieć Polacy? 03.06.12, 18:18
        Z Ukrainy znam tylko panienki, ktore po jednym bzykaniu juz pchaly sie pod oltarz. Dlatego nawet nie zdazylem ich spytac sie, co sadza o Polsce?
        • katrina_bush Zapomniałeś dodać, że były ślepe ?! 03.06.12, 19:38
          lepian4 napisał:

> Z Ukrainy znam tylko panienki, ktore po jednym bzykaniu juz pchaly sie pod olta
          > rz. Dlatego nawet nie zdazylem ich spytac sie, co sadza o Polsce?

Zapomniałes dodać, ze były ślepe, bo takich jak ty, to traktować nawet jak powietrze nie warto.

?!
          • lepian4 Re: Zapomniałeś dodać, że były ślepe ?! 03.06.12, 20:43
            Ciebie tez pobzykalem?
            Wybacz, nie potrafie sobie ciebie przypomniec. Tez jestes z Ukrainy?
        • rossdarty Re: Co chcą wiedzieć Polacy? 03.06.12, 19:49
          lepian4 napisał:

> Z Ukrainy znam tylko panienki, ktore po jednym bzykaniu juz pchaly sie pod olta
          > rz. Dlatego nawet nie zdazylem ich spytac sie, co sadza o Polsce?

A myślisz że powiedziałyby że w Polsce jest łoszo i po zaślubinach z Tobą zabrałyby Cie na Ukrainę? :D

Na marginesie:
          Dużo tirówek proponowało Ci po pierwszym bzykaniu ołtarz???
          • lepian4 Re: Co chcą wiedzieć Polacy? 03.06.12, 20:44
            Tirowki powiadasz? Nie znam sie na takich. Sadzisz jednak, ze nalezy ich tez pytac, jak sie im podoba w Polsce?
      • Gość: inkwizytor Re: Co chcą wiedzieć Polacy? IP: *.unknown.vectranet.pl 03.06.12, 18:19
        Gość portalu: ukrainiec napisał(a):

> Wy, Polacy, nie chcecie wiedzieć, co obcokrajowcy myśla o waszym kraju.

To zależy. Nie interesuje nas opinia osoby, która sama niczego wartościowego sobą nie reprezentuje. Albo zamiast konstruktywnej, wyważonej opinii obdarzy nas bełkotem o "naszym narodowym instynkcie martyrologicznym":)
    • Gość: inkwizytor Re: Co chcą wiedzieć Polacy? IP: *.unknown.vectranet.pl 03.06.12, 17:44
      Tego typu pytania: Co pan/pani sądzi o polskiej kulturze/muzyce/kinematografii/publiczności.... należą już do kanonu pytań zadawanych przez dziennikarzy zagranicznej gwieździe. Przeważnie owa gwiazda nie ma o tym zielonego pojęcia i chcąc wybrnąć z sytuacji zaczyna snuć peany na temat a to niezwykłego wręcz tempa rozwoju Polski a to, co najbezpieczniejsze, na temat polskiej publiczności...I co najdziwniejsze, owe wymuszone kurtuazyjne wypowiedzi są potem
      traktowane jako dowody autentycznego zachwytu owej zagranicznej gwiazdy...
      Taka dziecinada...
      • Gość: inkwizytor Re: Co chcą wiedzieć Polacy? IP: *.unknown.vectranet.pl 03.06.12, 18:02
        Z drugiej strony...
        Istnieje ogromna rzesza ludzi, w tym ja, która jest niezwykle dumna z osiągnięć dokonanych w Polsce na przestrzeni ostatnich, dwudziestu lat. Polska uległa niemal całkowitej metamorfozie, zapyziałe przedtem miasta, miasteczka czy wsie są teraz niezwykle zadbane, czyste, schludne. Zmienił się na korzyść wygląd niemal każdego zakątka kraju. Budowane są wspaniałe rezydencje, otoczone niebanalną architekturą przestrzeni. To napawa dumą. I są tacy, którzy pragną się tą radością podzielić, poszukują potwierdzenia powodów swojej dumy i satysfakcji z osiągnięć. I dlatego też pytają cudzoziemców o opinie na temat swojego kraju....
        To minie, z czasem okrzepniemy i czyjaś opinia o nas przestanie być dla nas wiążąca...
    • lepian4 Re: Co chcą wiedzieć Polacy? 03.06.12, 18:26
      Pozostalo nam sie tylko cieszyc, ze nie cytowales podobnego tematu z Gazety Wybiorczej. Oni maja jeszcze glupsze przemyslenia.

Mnie tylko zastanawia, skad mozna takich idiotow wytrzasnac?

W Anglii takie pytanie nazywa sie small talk, a Niemczech jest to przejaw kultury osobistej, u poludniowcow goracy temperament... A w Polsce? No jakze, juz mozna postekac o stereotypach, o kompleksach narodowych!
      Tak , mysle, ze by zadowolic naszych uczonych, zwlaszcza w Starszej Wierze, powinnismy pytac sie cudzoziemcow, jak im sie podobaly nasze obozy? Nawet pilkarze maja tam przed rozgrywkami obowiazkowo zrzeszenia! Co bedziemy sie rozdrabniac!
    • Gość: kappa Re: Co chcą wiedzieć Polacy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.12, 20:53
      To tak jak z pytaniem czy podoba ci się moja żona. Cholera wie, co odpowiedzieć.
      • piwi77.0 Re: Co chcą wiedzieć Polacy? 03.06.12, 20:59
        Jeżeli pytany też jest żonaty lub ogólnie ma kogoś, to jest to zapewne wstęp do negocjacji mogących prowadzić do swingu.
        • Gość: kappa Re: Co chcą wiedzieć Polacy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.12, 21:12
          piwi77.0 napisał:

> Jeżeli pytany też jest żonaty lub ogólnie ma kogoś, to jest to zapewne wstęp do
          > negocjacji mogących prowadzić do swingu.

:D
      • rossdarty Pytanie pułapka 03.06.12, 21:01
        Gość portalu: kappa napisał(a):

> To tak jak z pytaniem czy podoba ci się moja żona. Cholera wie, co odpow
        > iedzieć.

Jak nie odpowiesz - i tak mozesz dostać w pysk:D
        A może własnie o to chodzi?
        By nie lać drania za niewiedzę, że niby nie wie za co dostał w mordę:D
        • Gość: kappa Re: Pytanie pułapka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.12, 21:11
          rossdarty napisał:

> Gość portalu: kappa napisał(a):
          >
          > > To tak jak z pytaniem czy podoba ci się moja żona. Cholera wie, co
          > odpow
          > > iedzieć.
          >
          > Jak nie odpowiesz - i tak mozesz dostać w pysk:D
          > A może własnie o to chodzi?
          > By nie lać drania za niewiedzę, że niby nie wie za co dostał w mordę:D

Mniej więcej:)
          A weź i odpowiedz na pytanie tytułowe. Powiesz, że ch...owo w tej Polsce jako obcokrajowiec? Na buraka wyjdziesz. Powiesz, że super- Polacy zasypią cię żalami, że nie, że tu ch...owo i spadać trzeba.
          Podobnie jak z kobietą- powiesz, że za grabna, odpowie ci, że jest za gruba. Przytakniesz, że i owszem, mogła by zmasować to i owo na boczkach, to sie obrazi.
          • piwi77.0 Re: Pytanie pułapka 03.06.12, 21:38
            Kobiecie nie opowiada się, że jest zgrabna, że ma fajną nogę lub seksy umięśnione dupsko, bo człowiek będzie załatwiony. Pochwalić można za to ciuch, niby neutralnie, a ona zrozumie, że szmata fajnie leży, bo ma na czym.
            • massaranduba Re: Pytanie pułapka 03.06.12, 21:57
              piwi77.0 napisał:

> Pochwalić można za to ciuch, niby neu
              > tralnie, a ona zrozumie, że szmata fajnie leży, bo ma na czym.

Jak facet zaczyna chwalic ciuch,to znaczy ze u kobiety z rozumem cos kiepsciutko ;-)
              • Gość: kappa Re: Pytanie pułapka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.12, 21:58

massaranduba napisała:

> piwi77.0 napisał:
                >
                > > Pochwalić można za to ciuch, niby neu
                > > tralnie, a ona zrozumie, że szmata fajnie leży, bo ma na czym.
                >
                > Jak facet zaczyna chwalic ciuch,to znaczy ze u kobiety z rozumem cos kie
                > psciutko ;-)

Skąd taki wniosek?
                • massaranduba Re: Pytanie pułapka 03.06.12, 22:02

> Skąd taki wniosek?

A Ty chcialbys byc chwalony za ladne spodnie, czy wolisz bardziej wyrafinowane komplementy ?
                  • Gość: kappa Re: Pytanie pułapka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.12, 22:11
                    massaranduba napisała:

>
                    > > Skąd taki wniosek?
                    >
                    > A Ty chcialbys byc chwalony za ladne spodnie, czy wolisz bardziej wyrafinowane
                    > komplementy ?

Nie lubię w ogóle komentowania mojej osoby. Ale większość kobiet i owszem, lubi. To znaczy lubią komentowanie "ich osób"
                    • massaranduba Re: Pytanie pułapka 03.06.12, 22:17

> Nie lubię w ogóle komentowania mojej osoby. Ale większość kobiet i owszem, lubi
                      > . To znaczy lubią komentowanie "ich osób"

I gdzie Ty Kappa te wiekszosc znajdujesz ? ;-)
                      A komplementy,nie oszukujmy sie, zawsze sa rodzajem wazeliniarstwa.
                      • Gość: kappa Re: Pytanie pułapka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.12, 22:22
                        massaranduba napisała:

>
                        > > Nie lubię w ogóle komentowania mojej osoby. Ale większość kobiet i owszem
                        > , lubi. To znaczy lubią komentowanie "ich osób"
                        >
                        > I gdzie Ty Kappa te wiekszosc znajdujesz ? ;-)
                        No i jak ja mam odpowiedzieć na tak zadane pytanie? Na każdym kroku się znajdują. Same.

> A komplementy,nie oszukujmy sie, zawsze sa rodzajem wazeliniarstwa.

No to co? Służą jako środek osiągania celu. Bardzo skuteczny.
                        • massaranduba Re: Pytanie pułapka 03.06.12, 22:28

> No to co? Służą jako środek osiągania celu. Bardzo skuteczny.

Chyba dla przedzialu wiekowego 15-20
                          Nie sadze,zeby mezczyzna osiagnal jakikolwiek cel chwalac kobiecy ciuch.
                          • piwi77.0 Re: Pytanie pułapka 03.06.12, 22:34
                            A jak powiesz, że na imprezie kiedys tam miała na sobie taką bluzeczke i potrafisz ja opisać, on ci nigdy tego nie zapomni. Jest twoja.
                            • Gość: kappa Re: Pytanie pułapka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.12, 22:36
                              iwi77.0 napisał:

> A jak powiesz, że na imprezie kiedys tam miała na sobie taką bluzeczke i potraf
                              > isz ja opisać, on ci nigdy tego nie zapomni. Jest twoja.

A gdzie tam, za pedała cię weźmie.
                            • massaranduba Re: Pytanie pułapka 03.06.12, 22:38
                              piwi77.0 napisał:

> A jak powiesz, że na imprezie kiedys tam miała na sobie taką bluzeczke i potraf
                              > isz ja opisać, on ci nigdy tego nie zapomni. Jest twoja.

Watpie, poniewaz sama pewnie nie bede pamietac w jakiej bluzce bylam na imprezie.
                              • piwi77.0 Re: Pytanie pułapka 03.06.12, 22:43
                                massaranduba napisała:

Watpie, poniewaz sama pewnie nie bede pamietac w jakiej bluzce bylam na imprezie.

Nie szkodzi, tu nie ma sprzeczności. Chyba, że się sama sobie nie podobasz, ale w to akurat wątpię
                          • Gość: kappa Re: Pytanie pułapka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.12, 22:34
                            massaranduba napisała:

>
                            > > No to co? Służą jako środek osiągania celu. Bardzo skuteczny.
                            >
                            > Chyba dla przedzialu wiekowego 15-20

W każdym przedziale. Te najmłodsze z przedziału 15-20 najmniej, bo hormony im buzują, czort wie jak odbiorą.

> Nie sadze,zeby mezczyzna osiagnal jakikolwiek cel chwalac kobiecy ciuch.

ależ nie ciuch, kobietę.
                            • massaranduba Re: Pytanie pułapka 03.06.12, 22:44

> > Nie sadze,zeby mezczyzna osiagnal jakikolwiek cel chwalac kobiecy ciuch.
                              >
                              > ależ nie ciuch, kobietę.

Nie Kappa,musze Cie niestety rozczarowac. Dla kobiety raczej malo istotne sa tanie komplementy, mezczyzna moze kobiecie zaimponowac wiedza. Tak po prostu. I nie musi sie od razu wysilac, zeby chwalic jej nogi czy biust (to moze zrobic potem jak juz ta kobiete zdobedzie).
                              • Gość: kappa Re: Pytanie pułapka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.12, 22:53
                                massaranduba napisała:

> Nie Kappa,musze Cie niestety rozczarowac. Dla kobiety raczej malo istotne sa ta
                                > nie komplementy, mezczyzna moze kobiecie zaimponowac wiedza.
                                Ale to inna sprawa całkiem jest. Nie rozmawiamy o przymiotach faceta.

>Tak po prostu. I nie musi sie od razu wysilac

hehe, z kobietami nic nie jest tak po prostu i żeby się nie wysilać

>, zeby chwalic jej nogi czy biust (to moze zrobic potem jak juz ta kobiete zdobedzie).

A, to zależy od stopnia zażyłości.
                                • massaranduba Re: Pytanie pułapka 03.06.12, 23:02

> Ale to inna sprawa całkiem jest. Nie rozmawiamy o przymiotach faceta.

No wlasnie,nie rozmawiamy o przymiotach faceta, ale probujemy udowodnic teze,ze prawiac komplementy kobiecie uda mu zawrzec z nia blizsza znajomosc. Nie uda sie,poniewaz ona tego od niego nie oczekuje. Oczekuje natomiast czegos innego.

> A, to zależy od stopnia zażyłości.

Zgadza sie,ale,jak juz mowilam, prawienie komlementow zawsze niesie ze soba ryzyko podejrzen o wazeliniarstwo.
                                  • Gość: kappa Re: Pytanie pułapka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.12, 23:04
                                    massaranduba napisała:

>
                                    > > Ale to inna sprawa całkiem jest. Nie rozmawiamy o przymiotach faceta.
                                    >
                                    > No wlasnie,nie rozmawiamy o przymiotach faceta, ale probujemy udowodnic teze,ze
                                    > prawiac komplementy kobiecie uda mu zawrzec z nia blizsza znajomosc. Nie uda s
                                    > ie,poniewaz ona tego od niego nie oczekuje. Oczekuje natomiast czegos innego.

A czego?
                                    • massaranduba Re: Pytanie pułapka 03.06.12, 23:10

> A czego?

No wlasnie,czego ? :-)
                                      Chyba nie od rzeczy jest powiedzenie,ze w mezczyznie najseksowniejszy jest jego mozg...
                                      • Gość: kappa Re: Pytanie pułapka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.12, 23:27
                                        massaranduba napisała:

>
                                        > > A czego?
                                        >
                                        > No wlasnie,czego ? :-)
                                        > Chyba nie od rzeczy jest powiedzenie,ze w mezczyznie najseksowniejszy jest jego
                                        > mozg...

Zbaczasz z tematu, uciekasz w ogólniki. Zapytam inaczej- czego oczekujesz od mężczyzny, świeżo poznanego, albo całkiem obcego. Załóż, że jesteś wolna i otwarta na nowe znajomości.
                                      • dritte_dame Re: Pytanie pułapka 03.06.12, 23:47
                                        massaranduba napisała:

> Chyba nie od rzeczy jest powiedzenie,ze w mezczyznie najseksowniejszy jest jego
                                        > mozg...

No i wszystko się zgadza.
                                        Im bardziej seksowny mózg, tym bardziej wyszukany komplement.
                                        • Gość: kappa Re: Pytanie pułapka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.12, 23:53

dritte_dame napisała:

> massaranduba napisała:
                                          >
                                          > > Chyba nie od rzeczy jest powiedzenie,ze w mezczyznie najseksowniejszy jes
                                          > t jego
                                          > > mozg...
                                          >
                                          > No i wszystko się zgadza.
                                          > Im bardziej seksowny mózg, tym bardziej wyszukany komplement.

I dostosowany do miejsca, czasu i odbiorcy:)
                                          • dritte_dame Re: Pytanie pułapka 04.06.12, 00:10

>
                                            > dritte_dame napisała:
                                            >
                                            >
                                            > > Im bardziej seksowny mózg, tym bardziej wyszukany komplement.
                                            >
                                            > I dostosowany do miejsca, czasu i odbiorcy:)

Obiegowa opinia głosi że odbiorcy najcześciej zwracają co najwyżej bardzo umiarkowaną uwagę na mózg..
                              • piwi77.0 Re: Pytanie pułapka 03.06.12, 22:53
                                massaranduba napisała:

mezczyzna moze kobiecie zaimponowac wiedza.

Juz widzę jak kobiete podniecą wynurzenia konieczności ochrony żaby moczarowej w dorzeczu Tanwi.
                                • massaranduba Re: Pytanie pułapka 03.06.12, 23:06
                                  piwi77.0 napisał:

> Juz widzę jak kobiete podniecą wynurzenia konieczności ochrony żaby moczarowej
                                  > w dorzeczu Tanwi.

A jednak ;-)
                                  I lepiej,zeby mezczyzna sporo wiedzial,bo tylko wtedy jest szansa,ze mozna sie od niego czegos nauczyc.
                                  • dritte_dame Re: Pytanie pułapka 03.06.12, 23:49
                                    massaranduba napisała:

> I lepiej,zeby mezczyzna sporo wiedzial,bo tylko wtedy jest szansa,ze mozna sie
                                    > od niego czegos nauczyc.

A jeśli to mężczyzna ma ochotę na naukę, to co..?
                                    • Gość: kappa Re: Pytanie pułapka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.12, 23:56
                                      dritte_dame napisała:

> massaranduba napisała:
                                      >
                                      > > I lepiej,zeby mezczyzna sporo wiedzial,bo tylko wtedy jest szansa,ze mozn
                                      > a sie
                                      > > od niego czegos nauczyc.
                                      >
                                      > A jeśli to mężczyzna ma ochotę na naukę, to co..?

O, tu trzeba ostrożnie, takie egzemplarze to rzadkość.
                                      • dritte_dame Re: Pytanie pułapka 04.06.12, 00:06

> takie egzemplarze to rzadkość.

Każda mężczyzna jest zawsze miszczem wszystkiego..?
                  • piwi77.0 Re: Pytanie pułapka 03.06.12, 22:23
                    massaranduba napisała:

A Ty chcialbys byc chwalony za ladne spodnie, czy wolisz bardziej wyrafinowane komplementy ?

Tego nie można porównywać. Kobiety ani nie umieją mówić komplementów (mężczyźnie, bo kobiecie nieraz mówią, ale taki komplement to antyfaktor), ani nie mówią prawdy. Jako, że same kłamią, intencje mężczyzny też próbuja odczytywać nie wprost. I jeżeli facet mówi, że kobieta ma superbluzkę, ona kombinuje tak, że przecież facet i tak na ciuchach sie nie zna, więc nie wie co ładne co nie, ale jezeli mu sie podoba, to dlatego, że ma niezłe cycki.
                    • massaranduba Re: Pytanie pułapka 03.06.12, 22:33
                      piwi77.0 napisał:

> Jako, że same kłamią, intencje mężczyzny też próbuja odczytywać nie wpr
                      > ost.

No wlasnie, czy nie lepiej wiec pominac ten caly cyrk i scieme gadania o ciuchach, tylko od razu przejsc do rzeczy i zaczac rozmawiac na jakis bardziej interesujacy temat niz szmatki ?
                      • piwi77.0 Re: Pytanie pułapka 03.06.12, 22:36
                        Temat ciucha musi się zawierać w jednym zdaniu, to nie może być temat na wieczór. To jasne. Mówimy o komplementach, czyli wypowiedziach tak na marginesie.
                        • massaranduba Re: Pytanie pułapka 03.06.12, 22:47
                          piwi77.0 napisał:

> Mówimy o komplementach, czyli wypowiedziach tak na marginesie.

Mowimy o tokowaniu.
                          Ja twierdze,ze kobiety widza te sprawe inaczej niz mezczyzni.
              • Gość: rossdarty Re: Pytanie pułapka IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 03.06.12, 23:23
                Myślisz, że zaczyna się ubierać wg. wszelkim prawom logiki i zdrowego rozsądku???
            • Gość: kappa Re: Pytanie pułapka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.12, 22:01
              piwi77.0 napisał:

> Kobiecie nie opowiada się, że jest zgrabna, że ma fajną nogę lub seksy umięśnio
              > ne dupsko, bo człowiek będzie załatwiony.

E tam, nawet podobny język teraz jest dozwolony.

> Pochwalić można za to ciuch, niby neu
              > tralnie, a ona zrozumie, że szmata fajnie leży, bo ma na czym.

Komentując ciuch zostaniesz wzięty za pedała.
              • piwi77.0 Re: Pytanie pułapka 03.06.12, 22:26

Komentując ciuch zostaniesz wzięty za pedała.

Kobieta nie wie na czym pedał polega, wie też, że faceci o ciuchach pojęcia nie mają, więc bedzie się w takim tekście doszukiwać drugiego dna.
                • Gość: kappa Re: Pytanie pułapka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.12, 22:32
                  > Kobieta nie wie na czym pedał polega, wie też, że faceci o ciuchach pojęcia nie
                  > mają, więc bedzie się w takim tekście doszukiwać drugiego dna.

Ja wiem, że ona wie, że ja nie wiem, że ona wie? O kurde, jak u Stirliza
                  • piwi77.0 Re: Pytanie pułapka 03.06.12, 22:40
                    A co ja mogę, kobieca logika.
    • klosowski333 Re: Co chcą wiedzieć Polacy? 04.06.12, 07:02
      Chciales powiedziec, ze Polacy wierza w to, ze sa Polakami, tak jak wierzy sie w Boga. A przeciez dzieki Blingowie dowiedzielismy sie, ze zadne nacje nie istnieja.
      • lepian4 Re: Pytanie pułapka 04.06.12, 07:04
        Stanowczo dystansuje sie od tego antysemickiego wpisu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka