Dodaj do ulubionych

Uwaga upał!

05.07.12, 16:45
Uwaga upał. Bez wody umiera człowiek. Bez wody umierają zwierzęta.
a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/315452_340000149408830_1672176336_n.jpg
Ty też możesz pomóc zwierzętom. Ty też możesz zareagować, gdy widzisz męczone zwierzę. Jeśli naprawdę nie możesz pomóc, to przynajmniej nie przeszkadzaj w tym innym.
Obserwuj wątek
    • karkowiak2plus Komu zwracasz uwagę? 05.07.12, 16:52

To o czym piszesz jest oczywistą oczywistością. Takie odruchy wynosi się z domu i z niektórych szkół.
      Czy tu się nie przesadza przesadnie z sygnalizowaniem pewnych spraw?

Ciekawi mnie jakich rad będziesz udzielać podczas plagi komarów??????
      • filippa.pippa Re: Komu zwracasz uwagę? 05.07.12, 16:55
        Nikomu nie zwracam uwagi, jedynie piszę: Uwaga upał.
        • karkowiak2plus Re: Komu zwracasz uwagę? 05.07.12, 17:26
          Widocznie żyjemy w różnych środowiskach. Na moim osiedlu ludzie wychodzą z pieskami na spacery. Mało kto trzyma psa na łańcuchu. A jeśli już to tylko wtedy gdy na podwórku przebywają goście. Psy mieszkają w domach lub specjalnych estetycznych kojcach. Psie budy bywają malownicze ,ale zawsze solidnie ocieplone. Bywając na zakupach wielokrotnie widzę w wózkach zapasy psiej i kociej karmy w koszykach kupujących. Doskonale orientuję się gdzie jaki weterynarz ma swój gabinet. W swojej komórce mam nabity nr do jednego z nich. Opieka zdrowotna zwierząt stoi na wyższym poziomie niż NFZ.
          Świat staje na głowie,gdyż banda popie...ńców(właściwe wyrażenie) realizuje się poprzez dziwne działania na rzecz nadania zwierzętom jakiś dziwnych praw zapominając,że LUDZIE umierają z głodu,braku opieki medycznej. Cierpią nie mogąc zabezpieczyć przyszłości swoim pociechom. Pracują w warunkach urągającym ludzkiej godności. Wypruwają żyły by mieć co włożyć do gara.
          Wystarczy zobaczyć jak wraca się do domu w Warszawie w godzinach szczytu w zatłoczonych pozbawionych klimatyzacji tramwajach. Zresztą przejazd przez każde większe miasto nawet samochodem jest w taki upał gehenną.
          Na tle tego co ja widzę wokół siebie zwracanie uwagi na los zwierząt jest przejawem oderwania się od rzeczywistości.
          • misiu_jeden Re: Komu zwracasz uwagę? 05.07.12, 17:31
            Ludzi trza szanować i zwierzęta również.
      • misiu_jeden Ta... 05.07.12, 17:33
        karkowiak2plus napisał:

>
        > To o czym piszesz jest oczywistą oczywistością.

Ta... Pomagasz zwierzakom, ale je zjadasz. Czyż to nie jest zadziwiające?

Ps. Tylko się mi tu nie wyrażaj!
        • karkowiak2plus Re: Ta... 05.07.12, 18:30
          Ja nie zjadam zwierząt.
          Spożywam posiłki przygotowane na bazie ich mięsa.
          Nie zjadam psa,kota,krowy.
          Jem kotlety,gulasz,pasztet,kiełbasę.
          Jem to czym się pożywiali moi rodzice i rodzice ich rodziców. Uważam to za jak najbardziej naturalne.
          Tak jak oddychanie powietrzem.
          Może każesz mi oddychać azotem,żeby nie krzywdzić tlenu?
          Może odkryjesz ,że wydzielając dwutlenek powietrza zanieczyszczam środowisko?
          Tylko nie zapominaj,że środowisko to TEŻ JA.
          • granatowy.granat Re: Ta... 06.07.12, 07:44
            karkowiak2plus napisał:

> Ja nie zjadam zwierząt.
            > Spożywam posiłki przygotowane na bazie ich mięsa.

O, ale hipokryzja.

> Nie zjadam psa,kota,krowy.
            > Jem kotlety,gulasz,pasztet,kiełbasę.

I nie pijesz alkoholu, tylko "koniaczek" :(

> Jem to czym się pożywiali moi rodzice i rodzice ich rodziców.

Cóż, takich rodziców wybrałeś.

• karkowiak2plus No dobrze,ale z kim mam przyjemność? 06.07.12, 08:17
              Piszesz tak jakbyś znał mnie na wylot. Hipokryzja jest ulubionym słowem-kluczem wegiantów.
              I dlaczego starasz się forsować wątek alkoholowy? Twierdzisz,że mam z tym problem? Chcesz wykazać schemat : mięsożerca-alkoholik-degenerat? W tą stronę podążają Twoje spekulacje?
              To już nie nosi znamion dyskusji tylko manipulacji. Przemycając i uwypuklając jedną cechę będącą wadą starasz się wykazać coś,co nie jest prawdą.
              Widać to nawet na przykładzie rodziców. Nawet dziecko wie ,że rodziców się nie wybiera.
              Twoi też byli weganami? Ty też nie piłeś matczynego mleka,żeby jej nie eksploatować?
              • jolka-matka-polka Re: No dobrze,ale z kim mam przyjemność? 06.07.12, 08:22
                karkowiak2plus napisał:

> Nawet dziecko wie ,że rodziców się nie wybiera.

Mylisz się w tym względzie. Rodzicom tylko się wydaje, że oni decydują o przyjściu "ich" dziecka. Rodzice nic nie wiedzą i o niczym nie decydują. Nawet nie znają płci przyszłego dziecka. Nie znają również jego przyszłości. Niemnie dumnie mówią: To jest MOJE dziecko.
                • karkowiak2plus [...] 06.07.12, 09:01
                  Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
              • granatowy.granat Re: No dobrze,ale z kim mam przyjemność? 06.07.12, 08:45
                karkowiak2plus napisał:

Z kim masz przyjemność? Najpierw ty się przedstaw. Powiem tylko, że moja twarz nie jest zakapturzona ;)

> Piszesz tak jakbyś znał mnie na wylot.

Bingo.

> Hipokryzja jest ulubionym słowem-kluczem wegiantów.

i mięchiantów i antylkerykantów i propijaków itp. również

• karkowiak2plus Re: No dobrze,ale z kim mam przyjemność? 06.07.12, 08:59
                  Ty nie masz wcale twarzy. A ja pokazałem tylko oczy.
                  Nawiasem mówiąc nie wiem czyje.
    • do.wiwatu Re: Uwaga upał! 06.07.12, 09:17
      Staram się codziennie wystawić kilka miseczek ze świeżą wodą dla ptaków. Upał, ufff.
      • billy.the.kid Re: Uwaga upał! 06.07.12, 13:48
        łojezuniu-miseczek.
        ptaki WSZĘDZIE mają w promieniu 200m jakąś kałużę, jeziorko,rzeczkę,stawik,rów melioracyjny..dolot-ok.30 sek.
        • atrakcyjny.leon Re: Uwaga upał! 06.07.12, 16:20
          billy.the.kid napisał:

> łojezuniu-miseczek.
          > ptaki WSZĘDZIE mają w promieniu 200m jakąś kałużę, jeziorko,rzeczkę,stawik,rów
          > melioracyjny..dolot-ok.30 sek.

Mieszkasz w większym mieście? Czasem w promieniu kilometra nie znajdziesz pitnej wody.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka