cenypaliw5556 15.08.12, 21:48 Ceny paliw mogą być niższe! Podpisz petycję w sprawie wysokich cen paliw! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
supaari Re: Ceny paliw 15.08.12, 21:52 cenypaliw5556 napisał(a): > Ceny paliw mogą być niższe! > > Podpisz petycję w sprawie wysokich cen paliw! Pewnie, że mogą... Wystarczy niższy popyt... Ouuups... Petycja może nie wystarczyć, tankuj mniej, przekonaj sąsiadów i sąsiadów sąsiadów, żeby mniej paliw zużywali. Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: Ceny paliw 16.08.12, 17:23 Artykuł mnie nie przekonał. Koszt transportu 1 litra paliwa to 6-7 gr za litr. Polepszenie infrastruktury da oszczędność rzędu 1-2 gr. To tyle co nic. Kolejna podwyżka "zje" te oszczędności. W infrastrukturę trzeba inwestować tak czy inaczej. Każdy powinien wiedzieć ,że za cenę paliw odpowiada światowy fiskalizm. W Puszczy Amazońskiej paliwa są dystrybuowane w beczkach - najczęściej drogą wodną. Infrastrukturę tworzy tam sieć rzeczna , a i tak mają paliwo tańsze jak my. Ich po prostu mniej rżną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angel Re: Ceny paliw IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.12, 17:42 Mysle ze kiedyś zapodany pomysł tankowania tylko na jednej stacji np BP spowodował by obnizenie cen an innych ale pewnie nie znacznie wiec lipa. Obnizenie akcyzy , podatków coś da .... ale mozemy tylko pomarzyc Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: Ceny paliw 16.08.12, 18:09 Żadne formy nacisków na naftobiznes nic nie pomogą. Tam siedzi cały sztab ludzi badający ile jesteśmy w stanie wytrzymać. Tankowanie tylko na BP nie przyniesie żadnego skutku. Dostawcą paliw tam jest ORLEN. W Polsce w znakomitej większości paliwo pochodzi z Płocka i Gdańska. Zachodnie marki tylko mają własne logo na witrynie. Dobrym pomysłem byłoby wprowadzenie niższego vatu i wyższej akcyzy,z takim wyliczeniem,by paliwo było tańsze o złotówkę. Ale na taki myk nie stać naszych ekonomistów. Są za słabi. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Ceny paliw 16.08.12, 19:13 pare dzionków temu prezyjechałem z wycieczki na BIAŁORUŚ. benzynka tak ok.2,50 a gaz 1,50-1,60 plnów. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Ceny paliw 16.08.12, 19:16 Wiesz, to ja chyba wolę to droższe paliwo... Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Ceny paliw 16.08.12, 19:31 jakoś nie zauważyłem by ludkowie tam zyli w obozie koncentracyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Ceny paliw 16.08.12, 23:39 A między tym, co u nas, a obozem koncentracyjnym to nic już według ciebie nie ma? Znaczy, jest u nas o stopień lepiej niż w obozie. No dziękuję ci, Billy the Kid. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kappa Re: Ceny paliw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.12, 20:13 billy.the.kid napisał: > pare dzionków temu prezyjechałem z wycieczki na BIAŁORUŚ. > benzynka tak ok.2,50 a gaz 1,50-1,60 plnów. Pacz pan, jak w Ameryce. Odpowiedz Link Zgłoś