Dodaj do ulubionych

Ceny paliw

15.08.12, 21:48
Ceny paliw mogą być niższe!

Podpisz petycję w sprawie wysokich cen paliw!
Obserwuj wątek
    • supaari Re: Ceny paliw 15.08.12, 21:52
      cenypaliw5556 napisał(a):

> Ceny paliw mogą być niższe!
      >
      > Podpisz petycję w sprawie wysokich cen paliw!

Pewnie, że mogą... Wystarczy niższy popyt... Ouuups... Petycja może nie wystarczyć, tankuj mniej, przekonaj sąsiadów i sąsiadów sąsiadów, żeby mniej paliw zużywali.
    • karkowiak2plus Re: Ceny paliw 16.08.12, 17:23
      Artykuł mnie nie przekonał. Koszt transportu 1 litra paliwa to 6-7 gr za litr. Polepszenie infrastruktury da oszczędność rzędu 1-2 gr.
      To tyle co nic. Kolejna podwyżka "zje" te oszczędności. W infrastrukturę trzeba inwestować tak czy inaczej.
      Każdy powinien wiedzieć ,że za cenę paliw odpowiada światowy fiskalizm.

W Puszczy Amazońskiej paliwa są dystrybuowane w beczkach - najczęściej drogą wodną. Infrastrukturę tworzy tam sieć rzeczna , a i tak mają paliwo tańsze jak my. Ich po prostu mniej rżną.
      • Gość: angel Re: Ceny paliw IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.12, 17:42
        Mysle ze kiedyś zapodany pomysł tankowania tylko na jednej stacji np BP spowodował by obnizenie cen an innych ale pewnie nie znacznie wiec lipa.
        Obnizenie akcyzy , podatków coś da .... ale mozemy tylko pomarzyc
        • karkowiak2plus Re: Ceny paliw 16.08.12, 18:09
          Żadne formy nacisków na naftobiznes nic nie pomogą. Tam siedzi cały sztab ludzi badający ile jesteśmy w stanie wytrzymać.
          Tankowanie tylko na BP nie przyniesie żadnego skutku. Dostawcą paliw tam jest ORLEN.
          W Polsce w znakomitej większości paliwo pochodzi z Płocka i Gdańska. Zachodnie marki tylko mają własne logo na witrynie.
          Dobrym pomysłem byłoby wprowadzenie niższego vatu i wyższej akcyzy,z takim wyliczeniem,by paliwo było tańsze o złotówkę.
          Ale na taki myk nie stać naszych ekonomistów. Są za słabi.
          • billy.the.kid Re: Ceny paliw 16.08.12, 19:13
            pare dzionków temu prezyjechałem z wycieczki na BIAŁORUŚ.
            benzynka tak ok.2,50 a gaz 1,50-1,60 plnów.
            • yoma Re: Ceny paliw 16.08.12, 19:16
              Wiesz, to ja chyba wolę to droższe paliwo...
              • billy.the.kid Re: Ceny paliw 16.08.12, 19:31
                jakoś nie zauważyłem by ludkowie tam zyli w obozie koncentracyjnym.
                • yoma Re: Ceny paliw 16.08.12, 23:39
                  A między tym, co u nas, a obozem koncentracyjnym to nic już według ciebie nie ma?

Znaczy, jest u nas o stopień lepiej niż w obozie. No dziękuję ci, Billy the Kid.
                  • billy.the.kid Re: Ceny paliw 18.08.12, 14:40
                    pojedź, zobacz- i dopiero oceniaj.
            • Gość: kappa Re: Ceny paliw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.12, 20:13
              billy.the.kid napisał:

> pare dzionków temu prezyjechałem z wycieczki na BIAŁORUŚ.
              > benzynka tak ok.2,50 a gaz 1,50-1,60 plnów.

Pacz pan, jak w Ameryce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka