15.10.12, 09:42
Ja, prawie ich nie produkuje, a właściwie, to zagospodarowuje.
Ale zastanawiam się, kto jest największym ich producentem, bo łażąc po terenie postrzegam ogrom wysypisk, których chłonność gwałtownie się kończy.

W globalnym kapitalizmie, wolny rynek, domaga się wolnego przepływu towarów i usług.
Ale, co się dzieje z zaimportowanymi nadwyżkami, np. chińskiego chłamu, którego nikt nie kupi, bo go nawet nie dopuszczą do obrotu, ze względów higienicznych.
Potencjalnym kandydatem na śmiecia, są wszystkie towary podłej jakości, których napływu nikt nie kontroluje, i nie powstrzymuje. A śmieci w Polsce, gwałtownie przybywa.
Czy importerzy ponoszą odpowiedzialność za utylizację nietrafionych zakupów?

I, dlaczego ludzie, głównie na polskiej prowincji wywożą śmieci do lasu?

Ano dlatego, że wysypiska śmieci w Polsce "B", są zlokalizowane przeważnie na skrajach obszarów leśnych. I są to wielohektarowe śmietniki.
Ludzie patrzą, i biorą przykład. Skoro PAŃSTWO tak robi, to i od mojej, jednej przyczepy "porządnych" śmieci z budowy domu, lasu nie ubędzie. I sru je w las.
----
Obserwuj wątek
    • nehsa Re: Śmieci! 15.10.12, 14:16
      W Polsce, nie ma śmieci. Polska to nieomal sterylny kraj, pachnidełko Jewropy.
      Ten wątek, proszę usunąć na "Oślą".
    • bling.bling Re: Śmieci! 15.10.12, 17:58
      A jakie stanowisko w tej sprawie zajmuje ojciec żarówa i syn foton?
      • nehsa Re: Śmieci! 15.10.12, 18:08
        Co do "polskij żetrzywistości". To, ponieważ najtrwalszym jej elementem jest prowizorka, należy dołożyć starań, i samochody ponad 10-letnie - import bezcłowy.
        Import z Chin produktów zanieczyszczonych metalami ciężkimi, jak wyżej, żadnego cła.
        I należy inwestować w infrastrukturę wysypisk, i robić majątek na przyjmowaniu śmieci z całej Europy. To jest przyszłość. A nie, jakieś quźwa, nanotechnologie.
        • karkowiak2plus Re: Śmieci! 16.10.12, 01:29
          Polecam ustawę o odpadach (Dz.U.2001.62.628).
          Może jest to akt trącący myszką i troszkę nieżyciowy,ale lektura rozwieje Ci pewne wątpliwości.
          Potem możemy poklikać o tym i owym śmieciu.
    • pocoo Re: Śmieci! 16.10.12, 07:12
      nehsa napisał:

> Ja, prawie ich nie produkuje, a właściwie, to zagospodarowuje.

Ja też tak robię ale (jak to onegdaj bywało) nie wierzysz mi bo tylko ty jesteś wyjątkowy i tylko ty możesz wymyśleć coś genialnego.

> I, dlaczego ludzie, głównie na polskiej prowincji wywożą śmieci do lasu?

Bo są tak cholernie prymitywni,że ręce opadają.

> Ano dlatego, że wysypiska śmieci w Polsce "B", są zlokalizowane przeważnie na s
      > krajach obszarów leśnych. I są to wielohektarowe śmietniki.

Polska nie jest aż tak zalesiona jak sugerujesz.
      Ile osób wyjeżdżających do lasu na piknik zabiera do domu wyprodukowane przez siebie śmieci?Bezmózgowcy.

> Ludzie patrzą, i biorą przykład.

Ot wymyśliłeś.Ja segreguję śmieci i wywożę do odpowiednich pojemników ustawionych w mieście.Moi sąsiedzi palą wszystko co się da w piecu i na nic się zdają jakiekolwiek tłumaczenia.Mimo,że niemal każdy ma komputer i telewizor(niewiele rozumieją) bo chamstwo i prymitywizm "prowincja i wieś" przekazuje potomstwu w genach.
      • nehsa Re: Śmieci! 16.10.12, 15:09
        Pocuniu, Moje Kochanie!
        Ja, jestem wobec siebie tak cholernie samokrytyczny, że nikt sobie z Was tego nie wyobraża.
        I od niepamiętnych czasów, przeceniam ludzi. Dlatego moja naiwność, jest w mojej rodzinie nieustannym pośmiewiskiem.

Jeszcze trochę łażę, w tym sporo po lesie. To, z czym się spotykam na skraju lasów, które sąsiadują prawie z każdą wioską, woła o pomstę do nieba. Dlatego założyłem ten wątek.
        Za te zanieczyszczenia lasów, powinny płacić wiejskie społeczności.

A poza tym czas najwyższy uruchomić spalarnie śmieci, także kremacje zwłok na masową skalę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka