Dodaj do ulubionych

Oto wróg!

08.11.12, 20:25
„I są niestety osoby na scenie politycznej, które świadomie, albo może podświadomie - bo są chore - dzielą społeczność i podważają wiarygodność państwa, rządu, sprawiedliwości i tak dalej. I to jest wstrętne.
www.tvn24.pl/prof-brzezinski-rosji-zalezy-aby-katastrofa-smolenska-dzielila-polakow,287534,s.html
Mówienie o zamachu bez wyraźnego wskazania, kto jest za niego odpowiedzialny, ale sugerując jednocześnie, że jest to rząd polski, a może Sowieci, a może i razem, to to jest coś tak wstrętnego i tak szkodliwego, że mam nadzieję, że osoby bardziej odpowiedzialne w opozycji rządowej się jakoś inaczej do tego odniosą. Bo to jest strasznie wredna robota, robiona widocznie przez parę osób cierpiących na jakieś psychologiczne trudności.”

No ani chybi mason i żyd sowiecki. I palacz.
Obserwuj wątek
    • potwor_z_piccadilly Re: Oto wróg! 08.11.12, 20:38
      Chyba większym wrogiem jest ta część Polaków, która olewając wybory- czyli oddająca swój głos oszołomom - wybierała, wybiera i chyba nadal będzie wybierać na polityczne stołki, nawiedzonych szkodników.
    • yoma Re: Oto wróg! 08.11.12, 20:38
      Mjocie, na Krajówce pisięta są czujne i już odpowiednią ilość kundli wieszają :)
    • Gość: Jojo Re: Oto wróg! IP: *.dip.t-dialin.net 08.11.12, 20:49
      "osoby bardziej odpowiedzialne w opozycji rządowej się jakoś inaczej do tego odniosą. Bo to jest strasznie wredna robota, robiona widocznie przez parę osób cierpiących na jakieś psychologiczne trudności.

prof. Zbigniew Brzeziński"
      W morde jeza lud smolenski dziadka teraz jeszcze ruskim agentem zrobi,hehehe
    • piwi77.0 Re: Oto wróg! 08.11.12, 21:03
      Może i prof. Brzeziński ma trochę racji, ale nie jest to zręczne, gdy to właśnie on, ten co pełnił ważne funkcje polityczne w obcym nam kraju, zajmował tak wyraźne stanowisko w ocenie tego co dzieje się na polskiej politycznej scenie. Zapraszam go za to gorąco do dalszego doradzania prezydentowi USA.
      • piwi77.0 Re: Oto wróg! 08.11.12, 21:09
        To ja może odpowiem profesorowi, bo jak widać ma niewielką wiedzę w sprawach Polski (nic dziwnego, wiekszość życia spędził poza krajem). Otóż nikt Polaków nie dzieli, Polacy są podzieleni (sami z siebie lub jakoś tak), a ci których wybrali w wyborach jedynie reprezentują ich gusta i gadają czego ich wyborcy lubią słuchać. Zatem niech szanowny profesor krytykuje elektoraty za chamstwo, nie ich reprezentantów.
        • Gość: mea Re: Oto wróg! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.12, 22:49
          piwi77.0 napisał:

> To ja może odpowiem profesorowi, bo jak widać ma niewielką wiedzę w sprawach Po
          > lski (nic dziwnego, wiekszość życia spędził poza krajem). Otóż nikt Polaków nie
          > dzieli, Polacy są podzieleni (sami z siebie lub jakoś tak), a ci których wybra
          > li w wyborach jedynie reprezentują ich gusta i gadają czego ich wyborcy lubią s
          > łuchać.

I tu sie nie zgodzę. W epoce prepisowskiej Polacy nie byli aż tak podzieleni. A podgrzewaniu atmosfery winni są przede wszystkim cyniczni politycy, którzy żerują na ludzkich frustracjach i umiejętnie je podsycają. Pan profesor ma rację.
          • piwi77.0 Re: Oto wróg! 09.11.12, 07:07
            Gość portalu: mea napisał(a):

I tu sie nie zgodzę. W epoce prepisowskiej Polacy nie byli aż tak podzieleni.

Byli. Jak pamiętam, zawsze był podział na my i oni, ale też wiele innych. I to jest fakt i jako taki nie jest jakąś polska specyfiką i czymś bardzo tragicznym. Obawy prof. Brzezinskiego, że podział w społeczeństwie i jego podsycanie przez elity polityczne, do tego w formie takiej, z jaką mieliśmy do czynienia niedawno, wcale nie jest czymś szkodliwym. On Polsce nie szkodzi, nie tragizujmy, bo popadamy w absurd. Kraj jest silny gospodarką i jej udziałem w wymianie międzynarodowej, awantury polityczne nie sa aż tak ważne.
        • piwi77.0 Profesor wcale nie lepszy od Kaczyńskiego. 09.11.12, 08:56
          Z zalinkowanego artykułu -
          Doradca byłego prezydenta USA Jimmy Cartera zwrócił w nim uwagę, że Rosja celowo nie oddaje Polsce wraku Tu-154M, który rozbił się 10 kwietnia 2010 roku pod Smoleńskiem, gdyż "zależy jej, aby ta sprawa dalej dzieliła Polaków".

Brzeziński krytykuje Kaczyńskiego a sam nadal tkwi w antyradzieckiej (antyrosyjskiej) retoryce. Panie Brzezinski, jak Pan doradzałeś Carterowi, to mogłeś Pan sobie bredzić, bo nic nam do tego nie było, ale w sprawach dotyczących Polski ciemny Pan jesteś. Ten wrak pozostaje w Rosji, bo Rosja sledztwa nie zakończyła, bo śledztwa dotyczące katastrof lotniczych trwaja długie lata, tak to już jest i nie wydziwiaj Pan. I nie chrzań, ze Rosja ma interes w dzieleniu Polaków. Nie ma. Polska to dla Rosji ważny partner gospodarczy i destabilizowanie Polski nie jest w jej interesie. Wygoń Pan w reszcie ze swojej starej profesorskiej głowy zimnowojenne duchy.
    • Gość: rossdarty Re: Oto wróg! IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 08.11.12, 21:58

A ja odpowiem Ci tak:
      Stawka jest naprawdę duża, bo chodzi o kraj mlekiem i miodem płynący...
      Kto jest ukierunkowany na jego przejęcie - nie wiem, wiem tylko tyle że wojny wyszły z mody.
      Każdy rozsądny człowiek bez względu na niecne zamiary wie jakie straty przynosi zdobywanie militarne...

Tak na marginesie...
      Oglądałeś film "Uciec jak najbliżej"?
      W którym Józef Nalberczak mówi o punktach u kobiety, ze trzeba wiedzieć który nacisnąć?

To samo ma się do wielkiej polityki.
      Są ludzie studiujący ten temat i wiedzący w "który punkt nacisnąć" by odnieść korzyści.
      Polska ma wiele słabych punktów...
      A w zasadzie jeden:
      Skłócone społeczeństwo
      Aby więc nadal występował chaos, na zasadzie następnego madrego powiedzenie że:
      Łatwiej łowić ryby w mętnej wodzie - mąci sie tą wodę.
      Oczywiście, do mącenia potrzeba wielu "zaganiaczy", ale od czego są politycy którzy garną się na czołowe pozycje nie po to by zrobić cos dla społeczeństwa które ich wybrało, a po to by odnieść jak największe korzyści osobiste.
      A ci ostatni, [tzw. politycy, za przysłowiowe judaszowe srebrniki tak beda przebierać nogami w mule rzecznym że woda zrobi się super mętna...
      • mjot1 Re: Oto wróg! 08.11.12, 23:02
        Hm… Czyżbyś Waść kłam chciał zadać samemu Jarosławowi złotoustemu?
        Że już patryjoty prawdziwej z oczyma miłością bliźniego pałającymi czy innego tow. plaszczaka nie wspomnę…
        • nehsa Re: Oto wróg! Głupota! 09.11.12, 07:04
          Głupotę w Polsce, dostrzegło wielu.
          A od dwóch tysięcy lat w świadectwach na wskroś świeckiej NAUKI JEDYNEGO OJCA, czytamy słowa, które mówił SYN OJCA, Nauczyciel.
          "Ja, Światłość(=ROZUM) przyszedłem na świat, aby żaden, kto uwierzy we MNIE,
          w ciemnościach
          (=niewiedzy, ciemnocie) nie został."

W Polsce, RZĄDZĄCY, a nie Polski Lud zawarli Konkordat, co jest dowodem katastrofalnej ciemnoty RZĄDZĄCYCH i tak zwanych POLSKICH ELIT, obłudnych i podłych.
          I w polskiej szkole, przymuszają polskie dzieci do nauki bałwochwalczej religii, która upodla ludzi i odczłowiecza. A POLSKI PREZYDENT jest przyjaznym katolickim kapłanom, słuchaczem celebrowanych nabożeństw z okazji nadarzających się świąt państwowych, a polski minister finansów obficie sypie groszem publicznym za ogłupianie narodu.
          POLSKA KONSTYTUCJA, to katastrofalny, cuchnący głupotą I OBŁUDĄ bezprawny bubel.
          I, jak TU ŻYĆ ???
    • inkwizy Re: Oto wróg! 09.11.12, 08:49
      wrogiem pewnie jest Multiplex, który pokropił ekshumowane zwłoki roztworem trotylu ?
    • atrakcyjny.leon Re: Oto wróg! 09.11.12, 09:18
      mjot1 napisał:

> No ani chybi mason i żyd sowiecki. I palacz.

I uprawia roślinki i jada świnki - podobnie jak ty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka