Dodaj do ulubionych

Czeka na pomoc

30.12.12, 19:29
Na ulicy zobaczyłem starszego żebrającego facia. Siedział na wózku inwalidzkim, na kolanach miał tekturę, a na niej tekst z "Bóg zapłać " na końcu. Może i bym poszedł dalej, bo bylo zimno, ale ten "Bóg zapłać " dużymi literami mnie rozbawił, zatrzymałem się, aby podrażnic KArTOfLA. Zapytałem go: Katoliku, dlaczego ci ten twój Bóg nie pomoże?
Nic mi nie odpowiedział, a ja wybuchnąłem śmiechem i poszedłem dalej.

Obserwuj wątek
    • cotler_tfu Re: Czeka na pomoc 30.12.12, 19:33
      progrestista napisał:

> Na ulicy zobaczyłem starszego żebrającego facia. Siedział na wózku inwalidzkim,
      > na kolanach miał tekturę, a na niej tekst z "Bóg zapłać " na końcu. Może i bym
      > poszedł dalej, bo bylo zimno, ale ten "Bóg zapłać " dużymi literami mnie rozba
      > wił, zatrzymałem się, aby podrażnic KArTOfLA. Zapytałem go: Katoliku, dlaczego
      > ci ten twój Bóg nie pomoże?

Widziałem i potwierdzam!!! Tak było!
      Ale ja byłem lepszy! Podszedłem do KArTOfLA i zabrałem mu co juz uzbierał, a na dodatek teszcze przewróciłem go z wózkiem!
      I co przebijesz moje osiągnięcie :))

> Nic mi nie odpowiedział, a ja wybuchnąłem śmiechem i poszedłem dalej.
      >
      • billy.the.kid Re: Czeka na pomoc 30.12.12, 19:48
        jak to prawdziwy KArTOfeL wstał z wózka,odpiął protezy, zdjął sine okulary i solidnie ci wp....ł.
        i potrzebne ci to było kolterku??
        • cotler_tfu Re: Czeka na pomoc 30.12.12, 20:02
          billy.the.kid napisał:

> jak to prawdziwy KArTOfeL wstał z wózka,odpiął protezy, zdjął sine okulary i so
          > lidnie ci wp....ł.
          > i potrzebne ci to było kolterku??

Możesz pomarzyć KArTOfLU. KArTOfLE to mięczaki i nieudaczniki. Umią tylko biadolic, żebrać i fantazjować (jak ty) :))
    • bling.bling Re: Czeka na pomoc 30.12.12, 20:13
      w złego boga wierzy. Twój bóg by mu zapłacił.
    • karkowiak2plus Jesteś zwykły religiant... 30.12.12, 21:26
      albowiem wszystko postrzegasz przez pryzmat wiary.
      Jesteś tak tym zaślepiony,że nie dostrzegasz potrzeby pomocy bliźniemu ze względu na sytuację w jakiej się znajduje.

A tymczasem tabliczka "Bóg zapłać" jest najbardziej adekwatną w tej sytuacji. Jeśli jesteś niewierzący to powinieneś wiedzieć,że Twoja ewentualna pomoc jest bezinteresowna,bo nikt Ci tego nie wynagrodzi,gdyż Boga nie ma.
      Jeśli ktoś pomaga w oczekiwaniu,że Bóg mu to wynagrodzi,to ja przeciwko tej naiwności nic nie mam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka