6burakow 17.01.13, 16:48 i dlaczego jej smierc jest najwazniejsza wiadomoscia dnia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mjot1 Re: a kto to Jadwiga Kaczynska? 17.01.13, 18:29 Toż to sama królowa matka przecie! Jej to progenitura największym okazała się być dobrodziejstwem ludzkości. Teraz i zawsze i na wieki wieków… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kappa Re: a kto to Jadwiga Kaczynska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.13, 18:36 Niezręczna jakaś. Powinna umrzeć tuż przed wyborami, a tak- umarła na daremno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meteor Re: a kto to Jadwiga Kaczynska? IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.13, 18:54 Głupki, już nie wiecie o czym pisać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkwizytor Re: a kto to Jadwiga Kaczynska? IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.01.13, 19:17 Przed północą się zjawili jacyś trzej debili, gęby podrapane, włosy jak badyli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kappa Re: a kto to Jadwiga Kaczynska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.13, 19:20 nic nikomu nie mówili tylko w mordę bili, pamiętaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkwizytor Re: a kto to Jadwiga Kaczynska? IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.01.13, 19:29 Upłynęło małowieli Stoją przy bufeci. "Daj no"- mówią- "wódki, Ty glumgurski cieci!" Tu bufeciarz już nie strzymał, Złapał za obrzyna. I tak ich wydymał Że joj ta joj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kappa Re: a kto to Jadwiga Kaczynska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.13, 19:40 xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkwizytor Re: a kto to Jadwiga Kaczynska? IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.01.13, 19:53 A tam w tyli, pan kappa li, Przeprasza na chwili, Bo mu spodnie pękli Na samiutkiej tyli. Tu agrafką się nie chwyci Trzeba iść po nici, Bo się gołe świci Fest, ta joj. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: a kto to Jadwiga Kaczynska? 17.01.13, 20:05 A tam w kącie jakaś szarża mocno się uskarża: - Bo ja mam nagniotki, niechże pan uważa, Ja nie będę mówił wiele, tylko w mordę strzelę, Ty cywilne cielę! ta joj, ta joj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkwizytor Re: a kto to Jadwiga Kaczynska? IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.01.13, 20:19 Idź-że ty, nie gadaj wiele, Ty cywilne ciele, Bo cię w morda strzelę Ta już, ta joj. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Q urwa zostawcie nieboszczkę !! 17.01.13, 20:18 Nie żyje, więc odbijcie mimo tego ze tak paskudnych synów urodziła . Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Q urwa zostawcie nieboszczkę !! 17.01.13, 20:20 kolter-xl napisał: > Nie żyje, więc odbijcie Abo co?? Co z tego, że nie żyje? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Q urwa zostawcie nieboszczkę !! 17.01.13, 20:39 dritte_dame napisała: > kolter-xl napisał: > > > Nie żyje, więc odbijcie > > Abo co?? > Co z tego, że nie żyje? A bo gó... po prostu . Nie lubisz kaczek to nie znaczy ze śmierć ich matki ma być powodem do debilnych żarcików . Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Q urwa zostawcie nieboszczkę !! 17.01.13, 20:57 kolter-xl napisał: > A bo gó... po prostu . A fe! Cóż to za język? > Nie lubisz kaczek to nie znaczy ze śmierć ich matki ma b > yć powodem do debilnych żarcików . Powod dobry jak każdy inny. Pogląd że "o zmarłych albo dobre albo wcale" to obskurancki przesąd pochodzacy dawnych z czasów kiedy obawiano się że zmarły, któremu się nasza o nim opinia nie spodoba, może wrócić i się zemścić. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Q urwa zostawcie nieboszczkę !! 17.01.13, 21:03 dritte_dame napisała: > A fe! > Cóż to za język? Mam na nim jakiś nalot czy co ?? > Powod dobry jak każdy inny. Ciebie śmieszy , a mnie nie !!Nawet o ile umiera matka wroga. > Pogląd że "o zmarłych albo dobre albo wcale" to obskurancki przesąd poch > odzacy dawnych z czasów kiedy obawiano się że zmarły, któremu się nasza o nim o > pinia nie spodoba, może wrócić i się zemścić. Nie jestem popieprzonym przesądnym religiantem ,więc ten argument nie trafiony. Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Q urwa zostawcie nieboszczkę !! 17.01.13, 21:08 kolter-xl napisał: > Ciebie śmieszy , a mnie nie !!Nawet o ile umiera matka wroga. No to oki. Czy ja Ci każę się śmiać?? "Nie śmiej się i daj się śmiać innym." Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Q urwa zostawcie nieboszczkę !! 17.01.13, 21:16 dritte_dame napisała: > kolter-xl napisał: > > > Ciebie śmieszy , a mnie nie !!Nawet o ile umiera matka wroga. > > No to oki. > Czy ja Ci każę się śmiać?? > > "Nie śmiej się i daj się śmiać innym." Mnie akurat śmieszy to ze jakoś nie przypominam sobie żebyś ty kiedykolwiek odpisała na mój jakikolwiek post , no a tu masz stara kaczyńska stanęła nam na drodze :))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Q urwa zostawcie nieboszczkę !! 17.01.13, 21:18 kolter-xl napisał: > jakoś nie przypominam sobie żebyś ty kiedykolwiek odp > isała na mój jakikolwiek post A powinnam? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Q urwa zostawcie nieboszczkę !! 17.01.13, 21:19 dritte_dame napisała: > kolter-xl napisał: > > > jakoś nie przypominam sobie żebyś ty kiedykolwiek odp > > isała na mój jakikolwiek post > > A powinnam? No ale śmiać się z tego mogę ?? Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Q urwa zostawcie nieboszczkę !! 17.01.13, 21:21 kolter-xl napisał: > dritte_dame napisała: > > > kolter-xl napisał: > > > > > jakoś nie przypominam sobie żebyś ty kiedykolwiek odp > > > isała na mój jakikolwiek post > > > > A powinnam? > > No ale śmiać się z tego mogę ?? Ależ proszę bardzo! Na zdrowie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Q urwa zostawcie nieboszczkę !! 17.01.13, 21:28 dritte_dame napisała: > > > > No ale śmiać się z tego mogę ?? > > Ależ proszę bardzo! > Na zdrowie! :) Zaraz ale ino skiknę na jednej nodze do barku , bo na sucho jak się zaśmieję to mnie czkawka zmęczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koekje Re: Q urwa zostawcie nieboszczkę !! IP: *.ip.telfort.nl 20.01.13, 11:21 kolter-xl napisał: > Zaraz ale ino skiknę na jednej nodze do barku , bo na sucho jak się zaśmieję to > mnie czkawka zmęczy :) Hm..nadal rządzi ... ballantines..:))?? ..pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Q urwa zostawcie nieboszczkę !! 20.01.13, 11:37 Nie, markowe wycofano Teraz tylko zwykła wódka i papierochy ( a te same sie "urządza") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koekje Re: Q urwa zostawcie nieboszczkę !! IP: *.ip.telfort.nl 20.01.13, 11:50 Nie wierzę:) U Kolterka chyba bez zmian??:)) Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Q urwa zostawcie nieboszczkę !! 20.01.13, 13:56 mozliwe, ze u niego bez zmian ale to co on popija, nie ma znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Q urwa zostawcie nieboszczkę !! 20.01.13, 17:37 kalllka napisała: > mozliwe, ze u niego bez zmian > ale to co on popija, nie ma znaczenia Ciebie nikt nie pytał o zdanie to po co marudzisz . Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Q urwa zostawcie nieboszczkę !! 20.01.13, 17:36 Gość portalu: koekje napisał(a): > Nie wierzę:) > U Kolterka chyba bez zmian??:)) Mnie pytaj , a nie tej alkoholiczki Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Q urwa zostawcie nieboszczkę !! 20.01.13, 17:35 kalllka napisała: > Nie, markowe wycofano > Teraz tylko zwykła wódka i papierochy > ( a te same sie "urządza") Ty kalika nie wtrącaj się pomiędzy wódę a zakąskę Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Q 20.01.13, 21:09 problem w tym, ze czestujesz marlboraskiem, kotuniu, palenie w miejscach publicznych zabronione. i to by bylo na tyle w temacie jakosci. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Q urwa zostawcie nieboszczkę !! 20.01.13, 17:33 Gość portalu: koekje napisał(a): > > Hm..nadal rządzi ... ballantines..:))?? Też ,jak chcesz wypić ze mną to może być > ..pozdrawiam Żebym ja choć wiedział kto ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koekje Re: Q urwa zostawcie nieboszczkę !! IP: *.ip.telfort.nl 20.01.13, 20:25 kolter-xl napisał: > > Żebym ja choć wiedział kto ?? zapomniałeś już mnie?:(( ..".nic to" ...może,kiedy za rok zjawię się ponownie przypomnisz sobie:)? Pa Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Q urwa zostawcie nieboszczkę !! 21.01.13, 16:42 Gość portalu: koekje napisał(a): > kolter-xl napisał: > > > Żebym ja choć wiedział kto ?? > > zapomniałeś już mnie?:(( > ..".nic to" > ...może,kiedy za rok zjawię się ponownie przypomnisz sobie:)? > Pa Wchodzisz jako ciasteczko a znam ciebie jako Karolcie , mogłem nie wiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
ach_dama_byc_z_kanady Re: Q urwa zostawcie nieboszczkę !! 21.01.13, 06:08 Pogląd że "o zmarłych albo dobre albo wcale" to obskurancki przesąd pochodzacy dawnych z czasów kiedy obawiano się że zmarły, któremu się nasza o nim opinia nie spodoba, może wrócić i się zemścić. ja przesadna jestem, ja bym nie byla taka pewna....... Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kappa Re: Q urwa zostawcie nieboszczkę !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.13, 20:38 Za miękkie serce masz, to dupę musisz mieć twardą Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Q urwa zostawcie nieboszczkę !! 17.01.13, 20:41 Gość portalu: kappa napisał(a): > Za miękkie serce masz, to dupę musisz mieć twardą Dobrze wiesz ze nie lubię kaczek bo to przydupasy rydza.Ale nie widzę nic śmiesznego w kpinach ze śmierci starej schorowanej kobiety !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkwizytor Re: Q urwa zostawcie nieboszczkę !! IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.01.13, 20:59 Zapewniam Cię, że nie kpiny z jej śmierci. Ale też nie widzimy powodu, by jej śmierć traktować jako coś szczególnego. Po prostu, umarła stara kobieta. Matka dwóch synów, z których kochała jednego, Lecha. Drugiego, co najwyżej tolerowała. Ale nie wiedzieć czemu, ten nie kochany, opowiada dyrdymały, jakoby jego matka brała udział w Powstaniu Warszawskim.... Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Q urwa zostawcie nieboszczkę !! 17.01.13, 20:59 kolter-xl napisał: > Gość portalu: kappa napisał(a): > > > Za miękkie serce masz, to dupę musisz mieć twardą > > Dobrze wiesz ze nie lubię kaczek bo to przydupasy rydza.Ale nie widzę nic śmies > znego w kpinach ze śmierci starej schorowanej kobiety !! "Zimny Lech" też Cie tak raził?? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Q urwa zostawcie nieboszczkę !! 17.01.13, 21:05 dritte_dame napisała: > "Zimny Lech" też Cie tak raził?? Poszukaj na forum czy kpiłem ze śmierci Lecha .No przynajmniej wtedy kiedy to nastąpiło , no dawaj !! Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Q urwa zostawcie nieboszczkę !! 17.01.13, 21:11 kolter-xl napisał: > dritte_dame napisała: > > > "Zimny Lech" też Cie tak raził?? > > > Poszukaj na forum czy kpiłem ze śmierci Lecha .No przynajmniej wtedy kiedy to > nastąpiło , no dawaj !! Nie pytam czy k-piłeś tylko czy miałeś wtedy coś przeciwko rzeczonej reklamie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Q urwa zostawcie nieboszczkę !! 17.01.13, 21:17 dritte_dame napisała: > kolter-xl napisał: > > > dritte_dame napisała: > > > > > "Zimny Lech" też Cie tak raził?? > > > > > > Poszukaj na forum czy kpiłem ze śmierci Lecha .No przynajmniej wtedy kiedy to > > nastąpiło , no dawaj !! > > > Nie pytam czy k-piłeś tylko czy miałeś wtedy coś przeciwko rzeczonej reklamie. Nie przypominam sobie , to w końcu prawie trzy lata . Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame na Wawel...?? (n/t) 17.01.13, 20:18 6burakow napisał: > i dlaczego jej smierc jest najwazniejsza wiadomoscia dnia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kappa Re: na Wawel...?? (n/t) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.13, 20:37 Powoli, jeszcze nie zlustrowana. Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: na Wawel...?? (n/t) 17.01.13, 21:00 Gość portalu: kappa napisał(a): > Powoli, jeszcze nie zlustrowana. A ten tam tymczasowy lokator to już zlustrowany..? Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Re: na Wawel...?? (n/t) 17.01.13, 20:39 Boże broń! Obok Rajmunda położyć. To może w końcu efendi największy wyznawca i propagator wartości jedynie słusznych pojawi się nad grobem ojca… Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: na Wawel...?? (n/t) 17.01.13, 21:01 A wiesz, że we Wszystkich Świętych się pojawia? Chyba. Bo idzie tłum borowików, a w środku może być każdy :) Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Re: na Wawel...?? (n/t) 17.01.13, 21:35 Ooo!? Przemogło się… Ileż to dla ojczyzny umiłowanej niedogodności znosić trzeba… Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: na Wawel...?? (n/t) 17.01.13, 21:01 mjot1 napisał: > Obok Rajmunda położyć. Rajmunda też na Wawel. Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Re: na Wawel...?? (n/t) 18.01.13, 16:59 A może w muzeum powstania warszawskiego jako najważniejszy eksponat... Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 A niech nawet spada na ten Wawel, on już i tak 18.01.13, 13:22 zasmrodzony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnus Lewackie odchody umyslowe maja radoche IP: *.dip.t-dialin.net 17.01.13, 21:39 Ale jak by sie kto pytal,to oni sa za tolerancja.Sa postepowi,kulturalni,wyksztalceni i nowwoczesni.Tyle teoria.A jak jest w praktyce widac tutaj. Ale musze was zmartwic cpuny-nie jestescie w stanie obrazic takich ludzi jak ta zmarla.Po was jedynie wasi dealerzy beda zalowac waszego odejscia.Reszta sie ucieszy,ze zdegenerowanego lewackiego gowna ubylo. Odpowiedz Link Zgłoś
6burakow Re: Lewackie odchody umyslowe maja radoche 17.01.13, 21:45 Gość portalu: Magnus napisał(a): > A jak jest w praktyce widac tutaj. co widac? no i dlaczego smierc p. Kaczynskiej jest traktowana jako wazne wydarzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnus Re: Lewackie odchody umyslowe maja radoche IP: *.dip.t-dialin.net 17.01.13, 21:53 Bo minimum 90% Polakow wie slyszac to imie i nazwisko kim byla ta osoba.Dlatego. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Lewackie odchody umyslowe maja radoche 18.01.13, 13:20 Ale ja też wiem kim była i tez uważam wrzawę wokół jej śmierci za nieadekwatną. Była zwykłą kobietą, bez żadnych osiągnięć, bo wychowanie swoich synów na drobnych krętaczy, trudno uznać za wiekopomne dzieło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnus Re: Lewackie odchody umyslowe maja radoche IP: *.dip.t-dialin.net 18.01.13, 17:04 Od kiedy zwykla informacja to wrzawa.Nie interesuje cie to,to nie czytaj.Ktos cie zmusza? Wrzawe i afere ty robisz. Odpowiedz Link Zgłoś
6burakow Re: Lewackie odchody umyslowe maja radoche 18.01.13, 17:31 Gość portalu: Magnus napisał(a): > Wrzawe i afere ty robisz. Nie jest to prawda. Z jednego niedacznika zrobiono bohatera narodowego godnego Wawelu i uzywa sie go jako podnozka do dojscia do wladzy. Podobne zakusy sa i w tym przypadku gdzie z niewiele znaczacej kobiety robi sie Pierwsza Matke Narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Lewackie odchody umyslowe maja radoche 18.01.13, 19:58 Gość portalu: Magnus napisał(a): Od kiedy zwykla informacja to wrzawa. Informacja, której nadaje się znaczenie znacznie powyżej rzeczywistego, to wrzawa. I chodzi mi wyłącznie o polskojęzyczne środki przekazu, bo niepolskojęzyczne, wśród których prym wiodą gadzinówki ojca Rydzyka, mam w dupie i co one publikują do mnie i tak nie dociera. Nie interesuje cie to,to nie czytaj. Ktos cie zmusza? Kto powiedział, że mnie nie interesuje. Interesuje to, jak z nobody robi się celebrytę, bo to fenomen. Wrzawe i afere ty robisz. Być może, ale niemożliwe, żebyś miał na myśli mój udział na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Lewackie odchody umyslowe maja radoche 18.01.13, 13:23 Gość portalu: Magnus napisał(a): > Bo minimum 90% Polakow wie slyszac to imie i nazwisko kim byla ta osoba.Dlatego. Minimum 90%? Wątpię. Za to minimum 90% osób nie wie kim jest Doda czy Małgorzata Rozenek i ich śmierć będzie ważnym wydarzeniem. S. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Lewackie odchody umyslowe maja radoche 19.01.13, 09:15 Co????Za to minimum 90% osób nie wie kim jest Doda czy Małgorzat > a Rozenek i ich śmierć będzie ważnym wydarzeniem????Co to za belkot?? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Lewackie odchody umyslowe maja radoche 19.01.13, 13:57 Za to minimum 90% osób wie kim jest Doda czy Małgorzata Rozenek i ich śmierć będzie ważnym wydarzeniem. Już zrozumiałeś? S. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Lewackie odchody umyslowe maja radoche 17.01.13, 22:02 Gość portalu: Magnus napisał(a): > Ale jak by sie kto pytal,to oni sa za tolerancja.Sa postepowi,kulturalni,wykszt > alceni i nowwoczesni.Tyle teoria.A jak jest w praktyce widac tutaj. > Ale musze was zmartwic cpuny-nie jestescie w stanie obrazic takich ludzi jak ta > zmarla.Po was jedynie wasi dealerzy beda zalowac waszego odejscia.Reszta sie u > cieszy,ze zdegenerowanego lewackiego gowna ubylo. Gównem od dziecka to ciebie kutafonie moherowy nazywali. Jutro kupo nie zapomnij do klechy się wyspowiadać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnus Re: Lewackie odchody umyslowe maja radoche IP: *.dip.t-dialin.net 17.01.13, 22:05 Ciebie akurat na mysli nie mialem,bo w dosyc w wywazony sposob w tym watku sie zachowales. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Lewackie odchody umyslowe maja radoche 17.01.13, 22:27 Gość portalu: Magnus napisał(a): > Ciebie akurat na mysli nie mialem,bo w dosyc w wywazony sposob w tym watku sie > zachowales. Boziu to pocałunek śmierci , mafia mnie ubije :( Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Lewackie odchody umyslowe maja radoche 17.01.13, 23:38 kolter-xl napisał: >Boziu to pocałunek śmierci , mafia mnie ubije :(< To dla równowagi ja Cię też pochwalę :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Lewackie odchody umyslowe maja radoche 18.01.13, 12:19 matylda1001 napisała: > kolter-xl napisał: > > >Boziu to pocałunek śmierci , mafia mnie ubije :(< > > To dla równowagi ja Cię też pochwalę :) Zachowałaś się jak nie przymierzając Kolbe :)) wszystko na twoją klatę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Lewackie odchody umyslowe maja radoche 18.01.13, 21:09 kolter-xl napisał: > Zachowałaś się jak nie przymierzając Kolbe :)) wszystko na twoją klatę ]:)) < :) Ale jak Kolbe w Auschwitz? O klatę się nie boję, zadziała jak sprężyna ;) a Ciebie już nie raz nakryłam na... przyzwoitości, i bardzo mnie to cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Lewackie odchody umyslowe maja radoche 18.01.13, 22:30 matylda1001 napisała: > kolter-xl napisał: > > > Zachowałaś się jak nie przymierzając Kolbe :)) wszystko na twoją kla > tę ]:)) < > > :) Ale jak Kolbe w Auschwitz? O klatę się nie boję, zadziała jak sprężyna ;) a > Ciebie już nie raz nakryłam na... przyzwoitości, i bardzo mnie to cieszy. No popatrz ; Nie zabijam, nie kradnę, no i przy okazji nie wierzę... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Lewackie odchody umyslowe maja radoche 18.01.13, 22:47 kolter-xl napisał: > No popatrz ; Nie zabijam, nie kradnę, no i przy okazji nie wierzę... :)> ) Przyzwoitość nie jest gwarantem wiary, ale z drugiej strony wiara nie jest warunkiem przyzwoitości :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Lewackie odchody umyslowe maja radoche 19.01.13, 00:32 matylda1001 napisała: > kolter-xl napisał: > > > No popatrz ; Nie zabijam, nie kradnę, no i przy okazji nie wierzę. > ].. :)> ) > > Przyzwoitość nie jest gwarantem wiary, ale z drugiej strony wiara nie jest warunkiem przyzwoitości :) Nie wiem o czym mówisz ,ale ci ufam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Lewackie odchody umyslowe maja radoche 18.01.13, 22:41 matylda1001 napisała: > :) Ale jak Kolbe w Auschwitz? Wracając do temu Kolbego , to znałem Gajowniczka jak małolat . Nie był za bardzo religijny zaraz po wojnie . Oczywiście to wiem z opowiadań o nim . Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Lewackie odchody umyslowe maja radoche 18.01.13, 22:59 kolter-xl napisał: > Wracając do temu Kolbego , to znałem Gajowniczka jak małolat . Nie był za bardzo religijny zaraz po wojnie . Oczywiście to wiem z opowiadań o nim .< Ale facet długo żył, ofiara Kolbe nie poszła na marne. No cóż, człowiek dużo złego widział, zbyt wiele wycierpiał, mógł zwątpić. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Lewackie odchody umyslowe maja radoche 19.01.13, 00:35 matylda1001 napisała: > kolter-xl napisał: > > > Wracając do temu Kolbego , to znałem Gajowniczka jak małolat . Nie był za bardzo religijn > y zaraz po wojnie . Oczywiście to wiem z opowiadań o nim .< > > Ale facet długo żył, ofiara Kolbe nie poszła na marne. No cóż, człowiek dużo zł > ego widział, zbyt wiele wycierpiał, mógł zwątpić. Ponoć ci co przeżyli Holocaust w większości odrzucali wiarę , mieli do swojego stwórcy pretensje o to co im pozwolił zrobić ,. Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Re: Lewackie odchody umyslowe maja radoche 19.01.13, 00:39 Ale Hiob nie pękał. ponoć Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Lewackie odchody umyslowe maja radoche 19.01.13, 00:54 mjot1 napisał: > Ale Hiob nie pękał. ponoć Może dlatego ze nie był Żydem ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Lewackie odchody umyslowe maja radoche 19.01.13, 00:47 oj klociu klociu, jesli mieli [] pretensje .... to chyba tylko za to, ze pozwolil innym robic ( z zydami) co chcieli. ale biorac pod uwage zydowski humor i poczucie nieuchronnosci, to ja sie ciebie pytam skad ty wiesz to ponoc? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Lewackie odchody umyslowe maja radoche 19.01.13, 00:52 kalllka napisała: > oj klociu klociu, Ty znowu na dragach ?? > jesli mieli [] pretensje .... to chyba tylko za to, ze pozwolil innym robic ( > z zydami) co chcieli. No przecież do dziś są wybranymi przez Jahwe, to więc musiało ich mocno tąpnąć. > ale biorac pod uwage zydowski humor i poczucie nieuchronnosci, to ja sie ciebie > pytam skad ty wiesz to ponoc? Słyszałaś o czym takim jak badania psychiatryczne /psychologiczne przeprowadzane na jakiejś społeczności, np ofiar nazizmu ? Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Lewackie odchody umyslowe maja radoche 19.01.13, 01:33 co to za sformulowanie i czego ma dotyczyc: Ty znowu na dragach?? zupelnie na marginesie, badania ( np psychiatryczne) upubliczniane, zawsze potwierdza sie podaniem zrodel np odnosnikiem. twoj czy moj sluch nie moga byc wymierne. ergo - bez podania ( statystyk - celu) marnujesz zasoby przyjacielu zas klepiac bez sensu o utracie wiary wciaz ranisz ofiary, (tym razem nazimu) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Lewackie odchody umyslowe maja radoche 19.01.13, 02:03 kalllka napisała: > co to za sformulowanie i czego ma dotyczyc: > Ty znowu na dragach?? Pieprzysz od rzeczy i tyle. > zupelnie na marginesie, > badania ( np psychiatryczne) upubliczniane, zawsze potwierdza sie podaniem > zrodel np odnosnikiem. twoj czy moj sluch nie moga byc wymierne. > ergo - > bez podania ( statystyk - celu) marnujesz zasoby przyjacielu > zas klepiac bez sensu o utracie wiary wciaz ranisz ofiary, (tym razem nazimu) Napisz jak Emdzik po prostu 'udowodnij' Odpowiem tak pieprz się; czytałem to ze 20 lat temu. więc linkiem nie służę . Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Lewackie odchody umyslowe maja radoche 19.01.13, 11:35 kolter-xl napisał: >Odpowiem tak pieprz się; czytałem to ze 20 lat temu. więc linkiem nie służę .< Po co tu link, skoro zjawisko jest znane, nawet opisane w podręcznikach psychiatrii. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Lewackie odchody umyslowe maja radoche 19.01.13, 11:42 matylda1001 napisała: > kolter-xl napisał: > > >Odpowiem tak pieprz się; czytałem to ze 20 lat temu. więc linkiem nie służę .< > > Po co tu link, skoro zjawisko jest znane, nawet opisane w podręcznikach psychiatrii. Jakos nie za bardzo zajmowałem sie studiowaniem owych podręczników Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Lewackie odchody umyslowe maja radoche 19.01.13, 12:23 kolter-xl napisał: > Jakos nie za bardzo zajmowałem sie studiowaniem owych podręczników < Nawet w podręcznikach psychiatrii, czyli zjawisko jest znane. Takie odejście od wiary w efekcie bardzo traumatycznych doświadczeń dotyczy przeważnie ludzi dotychczas bardzo religijnych. Oni pokładają najwiecej ufności w Bogu. W chwili, gdy bolesne doświadczenia przerastają ich możliwośc zrozumienia, dochodza do wniosku, że Boga po prostu nie ma. To łatwiej niż pogodzić się z bezsilnością Najwyższego, który nie był w stanie zapobiec okropnościom wojny, lub tez z jego niegodziwością, gdyż nie próbował ratować swoich wyznawców. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Lewackie odchody umyslowe maja radoche 19.01.13, 13:07 matylda1001 napisała: > kolter-xl napisał: > > > Jakos nie za bardzo zajmowałem sie studiowaniem owych podręczników < > > Nawet w podręcznikach psychiatrii, czyli zjawisko jest znane. Takie odej > ście od wiary w efekcie bardzo traumatycznych doświadczeń dotyczy przeważnie lu > dzi dotychczas bardzo religijnych. Oni pokładają najwiecej ufności w Bogu. W ch > wili, gdy bolesne doświadczenia przerastają ich możliwośc zrozumienia, dochodza > do wniosku, że Boga po prostu nie ma. To łatwiej niż pogodzić się z bezsilnoś > cią Najwyższego, który nie był w stanie zapobiec okropnościom wojny, lub tez z > jego niegodziwością, gdyż nie próbował ratować swoich wyznawców. Ano zrobiłem sobie 15 minutowy kurs w tym zakresie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Lewackie odchody umyslowe maja radoche 19.01.13, 13:09 matylda, nawet wytluszczone slowko Nawet nie czyni z nieznanenego podrecznika psychiatrii powszechnie znanego ( potwierdzonego statystycznie np) zrodla by udokumentowac moja probe zrozumienia postepowania koltera x, przytocze material znaleziony w sieci i choc malo informacji sposobow programowania jezykowego do tworzenia ( sub) kultur , to akurat ten ( wedle mnie) najtrafniej ( bo obojetnym jezykiem) pokazuje na czym bazuja nowe ( netowe) metody ifluowania i sterowania psychika np 'uzerow' ( kast, klak, gangow mlodziezowych itp organizacji pozarzadowych) milego czytania: www.e-mentor.edu.pl/artykul/index/numer/30/id/648 Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Lewackie odchody umyslowe maja radoche 19.01.13, 11:53 Coś sie chyba kolego nie zrozumielismy Podanie źródła tzw "powszechnie znanych" ( badań ) informacji jest podstawa do ich zweryfikowania Udowodnienie twojej tezy leży w twoim interesie To tyle Ps grzecznie proszę, zmien sposób rozmowy Słownym atakowaniem ograniczasz sobie pole popisu Miłego dnia :| Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Lewackie odchody umyslowe maja radoche 19.01.13, 13:04 kalllka napisała: > Coś sie chyba kolego nie zrozumielismy > Podanie źródła tzw "powszechnie znanych" > ( badań ) informacji jest podstawa do ich zweryfikowania > Udowodnienie twojej tezy leży w twoim interesie > To tyle Ano problem w tym ze ja tezy nie stawiałem w dobitny sposób uz,yłem mogicznego słowa "ponoć" Ps > grzecznie proszę, zmien sposób rozmowy Wolisz wiecej łaciny ?? > Słownym atakowaniem ograniczasz sobie pole popisu Skro marudzisz > Miłego dnia :| Nazajem Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: a kto to Jadwiga Kaczynska? 18.01.13, 13:14 Wbrew temu co trabią w mediach podsumowałbym jej życie tak. Włożyła sporo wysiłku aby wychować swoich synów na drobnych cwaniaczków, co łokciami dają (dawali) sobie radę w życiu. A może to nie tyle był wysiłek, co osobisty przykład? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: a kto to Jadwiga Kaczynska? 18.01.13, 13:23 Ja bym powiedziała, że jednego na nieudacznika, a drugiego na psychopatę, no ale cóż. Odpowiedz Link Zgłoś
6burakow Re: a kto to Jadwiga Kaczynska? 18.01.13, 13:23 Znam wiele takich osob. Ale czy smierc matki dwoch cwaniaczkow powinna byc najwazniejsza wiadomoscia dnia? Kto to sa te cwaniaczki? robia cos waznego? Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: a kto to Jadwiga Kaczynska? 18.01.13, 13:58 Na początku ,gdy tylko zobaczyłem Twój wątek trochę się zdziwiłem,że zredagowałeś taką ohydę. Jako,że znam Cię z wytonowanych i przemyślanych postów pomyślałem,że po prostu coś w Tobie pękło. Starałem się przetrawić to ,by nie chlapnąć jakiejś głupoty ( a wiem,że czasem mi się to zdarza) i doszedłem do trywialnego wniosku,że nie ma o co kopii kruszyć. Pismaki dostały niusa to go wyeksponowały bezmyślnie "od czapy". To typowe dla nich. W zaszczytnym poniekąd miejscu umieszcza się takie informacje jak kolor bąka jaki puściła kolejna dziewczyna detektywa Rutkowskiego,wywiad z anonimową alkoholiczką,której szwagra brata syn kładł płytki w willi Kwaśniewskiego,albo to: wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Japonczycy-pokazali-zdjecie-poczernialego-akumulatora-z-Dreamlinera,wid,15264435,wiadomosc.html Jeśli można o akumulatorach to można też o tym. To kwestia smaku redaktorów tabloidów. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
6burakow Re: a kto to Jadwiga Kaczynska? 18.01.13, 17:13 karkowiak2plus napisał: > się zdziwiłem,że zredagowałeś taką ohydę. Hej, potrafie! Moj wpis nie jest przeciwko p. Kaczynskiej tylko pismakom ktorzy robia z niej Matke Polke, Pierwsza Matke, Bohaterke Powstania, i nie wiadomo co. Nawet jesli Kaczory i kaczyzm zbawily Polske to nie ma potrzeby stawiac posagi ich matce. I nie masz racji piszac ze to jest wiadomosc jak o najnowszym beau Dody czy innej glupocie. To jest przerabianie historii i promowanie niebezpiecznych ruchow politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Niestety mam rację,nad czym ubolewam. 18.01.13, 20:24 I nawet nieświadomie mi ją przyznałeś. Przerabianie historii jest tym samym co próba oddziaływania na nasze umysly poprzez eksponowanie szmiry jako niusa dnia. A to,że nie jesteś przeciwko p.Kaczyńskiej układało mi się dosyć długo. Wątek jest ohydny,a Ty się do tego nie chcesz przyznać. Czy pierś boli gdy się w nią uderzysz w geście przeprosin? Odpowiedz Link Zgłoś
6burakow Re: Niestety mam rację,nad czym ubolewam. 19.01.13, 12:55 Dlugo myslalem na twoim wpisem i jednak sie nie zgadzam. Jest oczywista oczywistoscia ze moj poczatek watku i glosy w dyskusji mogly byc lepsze ale tak jest zawsze i nigdy nic bysmy nie dyskutowali czekajac na lepsze. A to byloby gorsze niz kiepska dyskusja. Przerabianie historii nie jest tym samym co codzienna szmira tak samo jak brak informacji o czyms istotnym nie jest tym samym jak przekonanie o prawdziwosci falszu. Przykladem moze tu byc historia teorii ewolucji. Ewolucja zostala potwierdzona niezliczona ilosc razy a i tak duza czesc indoktrynowanego oszolomstwa wierzy w szesc dni stworzenia. Ten ewidentny falsz trzyma sie tylko dzieki indoktrynacji, poprzez powtarzanie falszu miliony razy. To nie jest szum informacyjny. To jest swiadoma kampania oglupiania w celu doraznych korzysci ludzi ktorzy z tego falszu zyja. Podobnie do kk dziala PiS zawlaszczajac czesci naszej historii uzywajac ich do walki politycznej. Tak bylo w przypadku katastrofy spowodowanej przez Kaczynskich. Nieudolna ofiara wypadku jest przerabiana na meczennika i wodza. Tak jest w przypadku ofiar komunizmu. Wmowiono nam ze kazdy kto byl ofiara komunizmu jest ponad wszelka krytyka i teraz jest to uzywane w walce politycznej, w atakowaniu sedziego Tulei ktory jakoby obrazil tych swietych. Przed naszymi oczami tworzy sie kolejna legenda Matki Kaczynskiej. Nie uplynie duzo czasu jak bedziemy dostawac po glowie ta legenda w taki sam sposob jak wala nas tym co zginal na krzyzu dwa tysiace lat temu. No i nie bardzo widze dlaczego piszesz ze watek jest ohydny. Co dokladnie jest "ohydne"? Odpowiedz Link Zgłoś
massaranduba Re: Niestety nie masz racji Karkowiak. 19.01.13, 13:47 6burakow napisał: > Jest oczywista oczywis > toscia ze moj poczatek watku i glosy w dyskusji mogly byc lepsze ale tak jest z > awsze i nigdy nic bysmy nie dyskutowali czekajac na lepsze. Masz tu syndrom naszych slowianskich wk... czyli nadinterpretacje intencji piszacego. Bardzo pospolite zjawisko w Polsce - z gory zaklada sie co autor mial na mysli. A co mial w tym przypadku ? To jasne - sponiewieranie umarlego. > A to byloby gorsze > niz kiepska dyskusja. Zakladam, podobnie jak Ty, ze nie ma kiepskiej dyskusji. Obrazanie przeciwnika nie jest dyskusja, ale zwyczajna pyskowka, wiec nie miesci sie w kategorii dialogu i nie o tym mowa. Jednak jak wiadomo trudnych tematow nie brakuje i trzeba o nich rozmawiac. Coz z tego, jesli zaraz znajdzie sie kibic w szaliku w jednych barwach i od razu przystepuje do ataku, bo ten drugi, noszac swoje barwy, obraza barwy tego pierwszego. Czesto nawet prezentacja wynikow badan naukowych jest niemile widziana w debacie, bo na przyklad podwaza ustalenia religijne, albo ujawnia niewygodna prawde historyczna. Coz wiec poczac ? Ano zlikwidowac wolne myslenie i wolnosc slowa, zeby zadowolic przesadna wrazliwosc naszych rodakow. > No i nie bardzo widze dlaczego piszesz ze watek jest ohydny. Co dokladnie jest > "ohydne"? Ohydne jest to, ze masz swoje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: Niestety mam rację,nad czym ubolewam. 22.01.13, 02:04 6burakow napisał: > Dlugo myslalem na twoim wpisem i jednak sie nie zgadzam. Jest oczywista oczywis > toscia ze moj poczatek watku i glosy w dyskusji mogly byc lepsze ale tak jest z > awsze i nigdy nic bysmy nie dyskutowali czekajac na lepsze. A to byloby gorsze > niz kiepska dyskusja. > > Przerabianie historii nie jest tym samym co codzienna szmira tak samo jak brak > informacji o czyms istotnym nie jest tym samym jak przekonanie o prawdziwosci f > alszu. Przykladem moze tu byc historia teorii ewolucji. Ewolucja zostala potwie > rdzona niezliczona ilosc razy a i tak duza czesc indoktrynowanego oszolomstwa w > ierzy w szesc dni stworzenia. Ten ewidentny falsz trzyma sie tylko dzieki indok > trynacji, poprzez powtarzanie falszu miliony razy. To nie jest szum informacyjn > y. To jest swiadoma kampania oglupiania w celu doraznych korzysci ludzi ktorzy > z tego falszu zyja. __________________________________________________________ To Twój wątek: > a kto to Jadwiga Kaczynska? Autor: 6burakow 17.01.13, 16:48 Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz cytując Odpowiedz i dlaczego jej smierc jest najwazniejsza wiadomoscia dnia? Jej śmierć nie była wiadomością dnia,tylko została tak wyeksponowana. Ktoś chciał,byś i Ty tak to odebrał. Gazeta,Onet i WP popełniły taką samą gafę . Pytanie typu : a kto to jest Jadwiga Kaczyńska? stoi na równi z tym które zadał B.Linda w jednym z filmów: a co ty ku... wiesz o zabijaniu? > Podobnie do kk dziala PiS zawlaszczajac czesci naszej historii uzywajac ich do > walki politycznej. Tak niestety jest i szczerze nad tym ubolewam. Tak bylo w przypadku katastrofy spowodowanej przez Kaczynsk > ich. Teraz to Ty zmieniasz historię. Żaden z Kaczyńskich nie spowodował tej katastrofy. Brzoza i mgła z helu są bardziej prawdopodobne. Nieudolna ofiara wypadku jest przerabiana na meczennika i wodza. Tak jest > w przypadku ofiar komunizmu. Wmowiono nam ze kazdy kto byl ofiara komunizmu jes > t ponad wszelka krytyka i teraz jest to uzywane w walce politycznej, w atakowan > iu sedziego Tulei ktory jakoby obrazil tych swietych. Mnie jeszcze nie wmówiono i powątpiewam,by ta sztuka się komukolwiek udała. A jeśli chodzi o sędziego Tuleyę to odszukaj z łaski swojej co napisałem na jego temat. > > Przed naszymi oczami tworzy sie kolejna legenda Matki Kaczynskiej. Nie uplynie > duzo czasu jak bedziemy dostawac po glowie ta legenda w taki sam sposob jak wal > a nas tym co zginal na krzyzu dwa tysiace lat temu. Spoko. Póki co Twój wątek może sprawiać wrażenie,że jest ona godna gloryfikacji. Nie ma obaw.Z tej mąki nie będzie chleba. Tego nikt nie kupi. > > No i nie bardzo widze dlaczego piszesz ze watek jest ohydny. Co dokladnie jest > "ohydne"? Sposób redakcji Twojego wątku. Tylko to. I to chciałem Ci uzmysłowić. Zwróć uwagę,że w pierwszym moim poście wyraziłem zdziwienie,że coś takiego napisałeś,gdyż dotąd nie dałeś się poznać z tej strony. ps. Abstrahując od wszystkiego wywołałeś ciekawą dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
6burakow Re: Niestety mam rację,nad czym ubolewam. 22.01.13, 03:46 karkowiak2plus napisał: > Jej śmierć nie była wiadomością dnia,tylko została tak wyeksponowana. I to dokladnie mialem na mysli: smierc przecietnej osoby zostala wyeksponowana tak zeby zrobic z tego wiadomosc dnia. > Ktoś chciał,byś i Ty tak to odebrał. Gazeta,Onet i WP popełniły taką samą gafę Popelnily i przeciw temu byl skierowany moj wpis. > > Tak bylo w przypadku katastrofy spowodowanej przez Kaczynskich. > > Teraz to Ty zmieniasz historię. Żaden z Kaczyńskich nie spowodował tej katastrofy. A jak najbardziej Kaczynscy spowodowli katastrofe. Samolot nie powinien wogole wyleciec z Warszawy. Byla to decyzja prezydenta zeby leciec. > Mnie jeszcze nie wmówiono i powątpiewam,by ta sztuka się komukolwiek udała. NIe wiem co tobie wmowiono ale wiele rzeczy wmowiono Polakom, na przyklad zamach w Smolensku. > Nie ma obaw.Z tej mąki nie będzie chleba. Tego nikt nie kupi. Podac ci liste polskich paranoicznych wierzen? > > Co dokladnie jest "ohydne"? > Sposób redakcji Twojego wątku. Dalej nie wiem o co ci chodzi. Nie widze nic niewlasciwego we wpisach moich, piwi, massa, czy dritte. Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: Niestety mam rację,nad czym ubolewam. 22.01.13, 08:33 6burakow napisał: > karkowiak2plus napisał: > > > Jej śmierć nie była wiadomością dnia,tylko została tak wyeksponowana. > > I to dokladnie mialem na mysli: smierc przecietnej osoby zostala wyeksponowana > tak zeby zrobic z tego wiadomosc dnia. > > > Ktoś chciał,byś i Ty tak to odebrał. Gazeta,Onet i WP popełniły taką samą > gafę > > Popelnily i przeciw temu byl skierowany moj wpis. Ja tego nie neguję. Nie spodobał mi się jednak sposób redakcji tego wątku. I nie będę się powoływał na tych co uważają ,iż mam rację. > > > > Tak bylo w przypadku katastrofy spowodowanej przez Kaczynskich. > > > > Teraz to Ty zmieniasz historię. Żaden z Kaczyńskich nie spowodował tej ka > tastrofy. > > A jak najbardziej Kaczynscy spowodowli katastrofe. Samolot nie powinien wogole > wyleciec z Warszawy. Byla to decyzja prezydenta zeby leciec. Wybacz,ale decyzja żeby lecieć nie jest tożsama z decyzją by się rozbić. Nie obraź się,ale nie będę z Tobą polemizował na temat katastrofy,gdyż masz o niej pojęcie niczym Macierewicz. > > > Mnie jeszcze nie wmówiono i powątpiewam,by ta sztuka się komukolwiek udał > a. > > NIe wiem co tobie wmowiono ale wiele rzeczy wmowiono Polakom, na przyklad zamac > h w Smolensku. Mnie nie wmówiono nic. A w zamach mało kto wierzy. Insynuacje,że jest to archetyp narodowy jest samo w sobie przejawem braku patriotyzmu. > > > Nie ma obaw.Z tej mąki nie będzie chleba. Tego nikt nie kupi. > > Podac ci liste polskich paranoicznych wierzen? Bardzo chcesz je eksponować? > > > > Co dokladnie jest "ohydne"? > > Sposób redakcji Twojego wątku. > > Dalej nie wiem o co ci chodzi. Nie widze nic niewlasciwego we wpisach moich, pi > wi, massa, czy dritte. Podzieliłeś scenę polityczną tego forum? Podpierasz się cudzymi autorytetami? Całkiem niepotrzebnie. Po raz enty przypomnę więc,że moje wzburzenie wywołał tytuł wątku i jego treść. Szczególnie w świetle tego,że media próbowały coś podle ugrać na tym. Twój wątek się rewelacyjnie w to wpisał. Odpowiedz Link Zgłoś
6burakow Re: Niestety mam rację,nad czym ubolewam. 22.01.13, 12:18 karkowiak2plus napisał: > Nie spodobał mi się jednak sposób redakcji tego wątku. co dokladnie? > decyzja żeby lecieć nie jest tożsama z decyzją by się rozbić. Decyzja zeby leciec w warunkach jak byly w Smolensku jest decyzja podjecia ryzyka. Tak jak decyzja prowadzenia samochodu po wypiciu alkoholu. Kaczynscy podejmujac te decyzje spowodowali wypadek. Jesli by podjeli decyzje o rozbiciu samolotu, napisalbym ze popelnili morderstwo. Widzisz roznice? "spowodowac wypadek" i "popelnic morderstwo"? > A w zamach mało kto wierzy. Wedlug statystyk jest to 30% Polakow. Nie wiem co dla ciebie jest malo. > Po raz enty przypomnę więc,że moje wzburzenie wywołał tytuł wątku i jego treść. Jak na razie nie wskazales nic co daje ci podstawe do oburzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Nie zgadzam się 19.01.13, 13:11 karkowiak2plus napisał: > Wątek jest ohydny Nie zgadzam się. Wątek jest trzeźwą, uprawnioną i potrzebną reakcją na wydarzenia z niedawnej przeszłości. Po katastrofie smoleńskiej wielu z tu piszących długo milczało. Niektórzy nawet, powodowani soim poczuciem taktowności, zmienili nicki. Natomiast w realu przeciwna opcja polityczna już od pierwszego dnia "wsiadła na trumny" i zażądała nie tylko "nie pisania źle" ale natychmiastowych przeprosin na kolanach za wszelką przeszłą krytykę "poległego" szkodnika i jego pozostałej przy życiu kopii i wygłaszania w przyszłości wyłącznie aktów strzelistych pod ich adresem. Zakneblowani nakazem "nie pisania źle" i osaczeni trwającą tygodniami we wszystkich mediach lawiną "współczucia dla bliskich" ludzie o mało co nie oddali owemu "bliskiemu" - sprawcy kierowniczemu katastrofy smoleńskiej i jego szajce - Polski do zabawy na następnych kilka lat, w niedługo potem następujących wyborach. "Kto nie pamięta o historii, ten jest skazany na jej powtarzanie" a pamiętając o tym, co powyżej przypomniałam, widać że oto właśnie szykuje się następna trumna gotowa do jazdy. I dlatego tym razem i w tym przypadku nie będzie już "taktownego nie pisania źle o zmarłych". Tamto se ne vrati. Odpowiedz Link Zgłoś
kieprze_paczynskich Re: Nie zgadzam się 19.01.13, 14:54 dritte_dame napisała: > > Po katastrofie smoleńskiej wielu z tu piszących długo milczało. > Niektórzy nawet, powodowani soim poczuciem taktowności, zmienili nicki. > > Natomiast w realu przeciwna opcja polityczna już od pierwszego dnia "wsiadła na > trumny" > I dlatego tym razem i w tym przypadku nie będzie już "taktownego nie pisania źl > e o zmarłych". > Tamto se ne vrati. Ramen. kappa, dawniej kieprze_paczynskich Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: a kto to Jadwiga Kaczynska? 18.01.13, 14:25 6burakow napisał: Kto to sa te cwaniaczki? robia cos waznego? Dostali spore mozliwosci do ręki i mogli zrobić cos waznego, ale okazali sie psujami i pozytku z nich nie było żadnego. Gorzej, momentami był nawet obciach. Wracając do Jadwigi Kaczyńskiej, zgodnie z dziwnym polskim kanonem, że o zmarłych nie mówi się nic negatywnego, wygłoszę teraz jednym zdaniem laudatio na jej temat. Jej osiągnięciem jest, że urodziła. Bliźniaki. (A jednak wyszły aż dwa zdania). Odpowiedz Link Zgłoś
kawoosia Re: a kto to Jadwiga Kaczynska? 18.01.13, 23:47 piwi powtarzasz się. I przynudzasz przy okazji. Łaaaaaaaaaaa....... Ziew Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: a kto to Jadwiga Kaczynska? 19.01.13, 10:37 Nie szwendaj się po nocy, to nie będziesz ziewać. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: a kto to Jadwiga Kaczynska? 18.01.13, 17:15 no co ty baraku, wrzucili cie weekendowo na komunikaty o stanie wod i dlatemu pomsty szukasz na bogu ducha winnej jadwini? ( na okladke jeszcze, na dowcipnej lwowskiej fali- ciocia klocia wyplywa,, eh) Odpowiedz Link Zgłoś
wuzet21 Re: a kto to Jadwiga Kaczynska? 18.01.13, 17:27 Osobnik, który z czyjejkolwiek śmierci, żarty sobie robi - jest bucem, którego czytać nie warto... Prostactwo, ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
wuzet21 Re: a kto to Jadwiga Kaczynska? 18.01.13, 17:58 6burakow napisał: > kto robi zarty? Przeczytaj posty w swoim wątku - a w skrócie : burak napisał coś, czego nie powinien, a reszta świetnie się bawi. Pytasz, dlaczego to jest wiadomością dnia ? - bo Tobie podobni, o tym napisali... O niektórych wydarzeniach należy milczeć - to jedna z oznak inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
6burakow Re: a kto to Jadwiga Kaczynska? 18.01.13, 18:35 wuzet21 napisał: > O niektórych wydarzeniach należy milczeć - to jedna z oznak inteligencji. Nie zgadzam sie z tym. Rzad milczy o Smolensku a Macierewicz robi ludziom wode z mozgu. Niedanego prezydenta chowa sie na Wawelu zeby wybielic VI RP i jej metody i wyniesc do wladzy psychopate. Teraz sie robi z kogos bohaterke powstania tez z powodow politycznych. Milczenie jest oznaka slepoty. Jesli bedziesz milczec to obudzisz sie z Kaczorem uwladzy. Odpowiedz Link Zgłoś
wuzet21 Re: a kto to Jadwiga Kaczynska? 18.01.13, 19:51 6burakow napisał: > Nie zgadzam sie z tym. Rzad milczy o Smolensku a Macierewicz robi ludziom wode > z mozgu. Niedanego prezydenta chowa sie na Wawelu zeby wybielic VI RP i jej me > tody i wyniesc do wladzy psychopate. Teraz sie robi z kogos bohaterke powstania > tez z powodow politycznych. Milczenie jest oznaka slepoty. Jesli bedziesz milc > zec to obudzisz sie z Kaczorem uwladzy. ??? - nie podejmuję dalszej dyskusji. Po stwierdzeniu "milczenie jest oznaką ślepoty" - ręce mi opadły... Odpowiedz Link Zgłoś
6burakow Re: a kto to Jadwiga Kaczynska? 18.01.13, 20:06 wuzet21 napisał: > Po stwierdzeniu "milczenie jest oznaką > ślepoty" - ręce mi opadły... Jesli milczenie jest oznaka inteligencji to na pewno moze byc oznaka slepoty. Oczywiscie do dyskusji nic i nikt cie zmusic nie moze. Odpowiedz Link Zgłoś
jutrzenka.3 Re: a kto to Jadwiga Kaczynska? 18.01.13, 20:18 6burakow napisał: > Jesli milczenie jest oznaka inteligencji to na pewno moze byc oznaka slepoty. O > czywiscie do dyskusji nic i nikt cie zmusic nie moze. Jak chcesz to umiesz napisać coś mądrego, a wuzet to taki inteligentny, że nie chce z Tobą dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: a kto to Jadwiga Kaczynska? 18.01.13, 21:24 ok szostyburaku, jestes inteligentny i slepy skoro kruszysz kopie o... jadwige kaczynska. o gluchote nie zapytam skoro nie dotarlo do cie jeszcze, ze na wyborczej od dluzszego czasu lansuje sie i z powodzeniem- tandeta informacyjno- reklamowa; robiac z czytelnikow durni, z dziennikarstwa farse , oraz dyskusje dla dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: a kto to Jadwiga Kaczynska? 18.01.13, 22:03 Kalllasz język nie zważaąc na jego niezrozunmienie. Wiesz w ogóle ilu Cię kuma? gdybym mógł napisać post scripum kalając się....... Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: a kto to Jadwiga Kaczynska? 18.01.13, 22:08 kuma to matka chrzestna, (szkoda, ze jeszcze nie na wiejskiej) rozumieja:| nie trzeba synku, nie trzeba |: Odpowiedz Link Zgłoś
6burakow Re: a kto to Jadwiga Kaczynska? 18.01.13, 23:03 Nie krusze kopii, po prostu mowie co mysle. A mysle ze smierc p. Kaczynskiej powinna byc odnotowana w nekrologach a nie jako wydarzenie polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: a kto to Jadwiga Kaczynska? 18.01.13, 23:57 no prosze czyli i ciebie razi niewlasciwy dobor miejsca i skrajnie niechlujny wydawca. ale szczerze, przy tym poziomie obrobki materialow, cieszyc nalezy, ze im artefakt jadwini nie wlazl w wizerunki w kolumnie autorskiej. to by dopiero bylo gdyby wielkodusznoscia wydawcy korespondowala' np z naczelnym bo jaroslaw ci on nomenomen kurski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Re: a kto to Jadwiga Kaczynska? IP: *.static.espol.com.pl 18.01.13, 17:34 Nie wiem ,nie znam kobiety ale kimkolwiek była na pewno jest to smutny czas dla jej bliskich Odpowiedz Link Zgłoś
jureczek_barbarzynca Re: a kto to Jadwiga Kaczynska? 18.01.13, 17:47 > i dlaczego jej smierc jest najwazniejsza wiadomoscia dnia? Bo wiąże się to z kolejną miesięcznicą obchodzoną przez kaczora i bandę pisowców 10 i 17 dzień każdego miesiąca będzie dniem marszów i agitacji politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: a kto to Jadwiga Kaczynska? 18.01.13, 21:12 jak to kto, matka jedno jajowych . jednego bohatersko poleglego meczennika, spoczawajacego na Wawelu i tego drugiego ... jak mu tam.... tego co chce rzondzic w katolandzie . Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d dziwne pytanie.. 19.01.13, 22:05 > i dlaczego jej smierc jest najwazniejsza wiadomoscia dnia? bo to byl kolejny zamach! Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: dziwne pytanie.. 20.01.13, 11:42 Czy kulturalni i wrażliwi ludzie ciągają trupa po bruku? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: dziwne pytanie.. 20.01.13, 15:04 voxave napisała: > Czy kulturalni i wrażliwi ludzie ciągają trupa po bruku? Kulturalni i wrażliwi ludzie okładają trupami swych przeciwników politycznych. Kuturalni i wrażliwi ludzie uczą nas tego już od prawie 3 lat. S. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: dziwne pytanie.. 20.01.13, 15:42 nieznane trupy chowa sie pod murem badz pali. nie wiem kogo miales na mysli snpr, odpowiadajac vox ale strzelac w potylice ( domyslac) nie ma chyba potrzeby Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: dziwne pytanie.. 20.01.13, 16:29 Wiem kogo miał.Bliźniacy wywlekają i grają nieboszczykami. Ale my to co innego,my ludzie szlachetni,tak się bawić nie powinniśmy. A piszą o Jej śmierci, bo to matka dwóch wybitnych (może inaczej) ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
6burakow Re: dziwne pytanie.. 20.01.13, 18:46 voxave napisała: > Ale my to co innego,my ludzie szlachetni,tak się bawić nie powinniśmy. Szlachetnosc w tym przypadku jest glupota, voxi. > A piszą o Jej śmierci, bo to matka dwóch wybitnych (może inaczej) ludzi. Mogli napisac krotka notke: zmarla. Tyle ze to co GW wydrukowala to nie notatka informacyjna ale tworzenie nowej legendy PiSu i Kaczynskich. Na to sie nie zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: dziwne pytanie.. 20.01.13, 19:51 6burakow napisał: > voxave napisała: > > > Ale my to co innego,my ludzie szlachetni,tak się bawić nie powinniśmy. > > Szlachetnosc w tym przypadku jest glupota, voxi. To coś tak, jakby szpadą walczyć z drabem uzbrojonym w obrzyna. No nie da się, nie da. > > A piszą o Jej śmierci, bo to matka dwóch wybitnych (może inaczej) ludzi. > > Mogli napisac krotka notke: zmarla. Tyle ze to co GW wydrukowala to nie notatka > informacyjna ale tworzenie nowej legendy PiSu i Kaczynskich. Na to sie nie zga > dzam. No co chcesz, w końcu umarła (poległa?) jedyna uczestniczka Powstania Warszawskiego w Starachowicach. S. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: dziwne pytanie.. 21.01.13, 05:24 Obstaje przy swoim------wroga można kopnąć w doope na wiele sposobów,ale ja swojego przyzwoitego postępowania nie powinnam zmieniać. Pastwienie sie nad zmarłym jest wielce nieetyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
6burakow Re: dziwne pytanie.. 21.01.13, 05:43 voxave napisała: > Pastwienie sie nad zmarłym jest wielce nieetyczne. Chcesz mi powiedziec ze pastwienie sie nad zywym jest lepsze? Ile razy trzeba powtorzyc ze celem polemiki nie jest p. Kaczynska lecz jak najbardziej zywi ludzie ktorzy jej pamiec wykorzystuja do wlasym celow. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: dziwne pytanie.. 21.01.13, 11:13 Zywy się obroni. A czcigodna Zmarłą nikt nie powinien posługiwać sie jak tarczą.To nie średniowiecze. A może? Odpowiedz Link Zgłoś
6burakow Re: dziwne pytanie.. 21.01.13, 14:01 voxave napisała: > Zywy się obroni. Nieprawda, w wielu wypadkach zywy nie moze sie obronic a w odroznieniu od zmarlych on czuje i cierpi. Co ci do glowy przyszlo zeby cos takiego napisac? > A czcigodna Zmarłą... Nie jest czci godna. Nikt nie jest godny czci. Niektorzy sa godni szacunku, powazania ale nie czci. > nikt nie powinien posługiwać sie jak tarczą. No to protestuj jak widzisz krzyz poza kosciolem. > To nie średniowiecze. A może? No wlasnie. Przez nieprzemyslane wpisy propagujesz sredniowiecze. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Buraczku 21.01.13, 16:16 Ostatnio *cóś*rozumujesz na opak:) Uczysz się czytać wyrazy od tyłu? Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: dziwne pytanie.. 21.01.13, 17:43 szanowny buraku, zaczales od zapytania o umieszczenia zdjecia w niewlasciwym miejscu. dla mnie sprawa jasna, w wyniku braku profesjonalizmu pracownikow wyborczej, znalazlo sie nie tam gdzie powinno. ale stwierdzenie ,ze celem polemiki nie jest... lecz...ludzie ktorzy ... wykorzystuja.. [ ] sugeruje, ze to wyborcza celowo umiescila zdjecie zmarlej, na wyrazne polecenie (!) tych, ktorych bezimiennie oskarzasz o (wlasne cele) nie uwazasz ,ze zapetliles watek w nielogiczna argumentacje i zaciskasz wezel pretensji na niewlasciwej szyi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkwizytor Właściwa postawa. IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.01.13, 18:14 Nie, Burak nadaje właściwe proporcje wydarzeniu i uczula wszystkich, by nie dali się ponownie wmanewrować w karygodne manewry. Manewry wykorzystujące polską obyczajowość, polską kulturę i dobre wychowanie. Niecne próby zawłaszczenia Polską przez człowieka nikczemnego ..... wzrostu. Taka dalekowzroczna postawa winna cechować każdego rozsądnego człowieka. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Właściwa postawa. 21.01.13, 19:29 ok. niech bedzie, wyczuleni na nikczemnosc,,,wzostu widel, z pewnoscia dojrzycie wielka malostkowosc szpilek. :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkwizytor Re: Właściwa postawa. IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.01.13, 19:51 kalllka napisała: > ok. niech bedzie, > wyczuleni na nikczemnosc,,,wzostu widel, z pewnoscia dojrzycie wielka malostkow > osc szpilek. Odrzucając fałszywą skromność... Dostrzeżemy, cechuje nas bowiem nie tylko inteligencja ale tez umiejętność analizowania faktów historycznych i wyciągania wniosków. Obca nam jest też obłuda i fałsz. I to nie my chcemy na tragedii zbić kapitał polityczny i na trumnach zmarłych wygrywać wybory. Jakiś czas temu napisałem tu na forum, że bardzo współczuję p. Jadwidze Kaczyńskiej. Przeżyła ona bowiem niewyobrażalną tragedię, jaką matka przezywa po śmierci swego dziecka. Ale to współczucie nie może być wykorzystane do budowania kariery politycznej, czy kreowania fałszywego obrazu zmarłej. Nie jesteśmy ćwierćinteligentami i znamy historię Polski. Nie damy jej zawłaszczyć. Po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Właściwa postawa. 21.01.13, 21:17 ok, czy mam zatem rozumiec, ze umieszczenie zdjecia [] bylo celowym dzialaniem 'obludnikow' z gazety wyborczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkwizytor Re: Właściwa postawa. IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.01.13, 21:41 O nie, moja droga. Za stary lis ze mnie, by wpadać w zastawiane przez Ciebie pułapki, typu: jak mam rozumieć to i owo? Nie potrzebujesz instrukcji, nie potrzebujesz sterowania swoim tokiem myślenia. Sama to doskonale wiesz.... Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Właściwa postawa. 21.01.13, 23:48 dolki to twoja specjalnosc i basta i choc jestem rozgoryczona ( twoja postawa) to byloby honorniej zlamac sie pod obcasem twoich hiszpanskich bucikow niz dac zacietrzewic komplementem (o mysleniu) Odpowiedz Link Zgłoś
6burakow Re: Właściwa postawa. 21.01.13, 21:42 kalllka napisała: > ok, czy mam zatem rozumiec, ze umieszczenie zdjecia [] bylo celowym dzialaniem > 'obludnikow' z gazety wyborczej? Nie wiem w co gra gazeta i czy jest wspolna linia calej gazety. Na pewno nie jest jednorodna. Wystarczy zeby ktos pobieral wiecej kasy z powodu podwyzszonej ogladalnosci i napisze co trzeba. Z tego powodu jestesmy karmieni "wiadomosciami" o kazdym ruchu prezesa. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Właściwa 22.01.13, 01:22 wiesz buraki co, dla mnie nie ma w sprawie prezesa wspolnej linii wysokiego napiecia. prezes dziala na bateryjke (w pilocie) Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: Właściwa 22.01.13, 02:10 Bateryjka też może wywołać nieszczęście ,tudzież frajdę. Taki wibrator jest napędzany bateryjką a ile radości potrafi przynieść na swych barkach??? Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Widocznie ów prezes jest swoistym alter ego kogoś 22.01.13, 01:25 Kto woli by nie pisano personalnie o nim samym. Dzięki temu istnieje w naszych umysłach "inaczej". Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: a kto to Jadwiga Kaczynska? 21.01.13, 11:43 Bo to matka dwóch bardzo znanych polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: a kto to Jadwiga Kaczynska? 21.01.13, 12:16 Raczej synkowie (a konkretnie jeden) zrobili z niej celebrytkę. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: a kto to Jadwiga Kaczynska? 21.01.13, 14:07 voxave napisała: > Bo to matka dwóch bardzo znanych polityków. Czy Ewa Tusk, matka bardzo znanego polityka też była powodem takiej histerii? Niedawno zmarła, powinnaś pamiętać. S. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: a kto to Jadwiga Kaczynska? 21.01.13, 16:17 Mam problemy z pamięcią--dobrze,że przypomniałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
angelfree Nie rozumiem 22.01.13, 13:15 Mimo najszerszej woli, żeby nie zabierać głosu w sprawie tak prywatnej, jak pogrzeb czyjejś matki, tego nie rozumiem. Kim była ta Kaczyńska? Co zrobila takiego niezwykłego, że na pogrzeb jada autokary z całej Polski? Bo mnie się wydaje, że nic nie zrobila poza wydaniem na świat bliźniąt. Jest to pewiem wyczyn, ale nie przesadzajmy, matek bliźniąt jest trochę. O co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
voxave ReAngel 22.01.13, 13:36 Bo to są wyjatkowe bliźnięta--takich nie ma we wszechświecie:) Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: ReAngel 22.01.13, 15:05 voxave napisała: > > Bo to są wyjatkowe bliźnięta--takich nie ma we wszechświecie:) Węszę niecną insynuację... Już lepiej zostaw Zmarłą w spokoju! ;D Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Angel 22.01.13, 17:14 Angel---już jest*,Kaczyzm* I Potwór Spagetti też. Nie wiem do czego sie zapisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kappa Wniebowepchnięcie IP: *.interwan.pl 22.01.13, 18:49 angelfree napisała: > O co chodzi? Wniebowepchnięcie. Tak bym to nazwał. Odpowiedz Link Zgłoś
6burakow Re: Wniebowepchnięcie 22.01.13, 19:00 Gość portalu: kappa napisał(a): > Wniebowepchnięcie. Tak bym to nazwał. Czy juz mamy doniesienia o Jadwidze Zawsze Dziewicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kappa Re: Wniebowepchnięcie IP: *.interwan.pl 22.01.13, 19:39 Jeszcze nie, na razie dokumentowane są cuda. Odpowiedz Link Zgłoś