zaretpug 20.04.13, 21:10 Księża chcą mieć żony i dzieci: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13730657,Ksieza_chca_miec_zony_i_dzieci__Watykan_szykuje_debate.html#TRrelSST O ho ho, idzie nowe... ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k_a_p_p_a Re: Księża chcą mieć żony i dzieci 20.04.13, 21:16 A ja nie chcę, by mieli żony i dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
zaretpug Re: Księża chcą mieć żony i dzieci 20.04.13, 21:26 k_a_p_p_a napisał: > A ja nie chcę, by mieli żony i dzieci. Czemu? W niektórych odmianach chrześcijaństwa przecież mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kappa Re: Księża chcą mieć żony i dzieci IP: *.interwan.pl 20.04.13, 22:40 Zamiast utrzymywać jednego darmozjada, będziesz utrzymywał darmozjada, babę darmozjada i ich przychówek. Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Księża chcą mieć żony i dzieci 20.04.13, 23:12 I zamist jeden samochod to beda potrzebne cztery, plebania bedzie za mala na rodzine trzeba bedzie dostawic druga, skladka na szkole dla dzieci itp. kosciol szybko pojdzie z torbami, za duzo to i kon nie pociagnie. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej508 Re: Księża chcą mieć żony i dzieci 21.04.13, 07:27 I zapomnieliście o TEŚCIOWEJ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Księża chcą mieć żony i dzieci IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.13, 09:22 I bardzo dobrze , nie będą musieli trzepać po kontach ... a w dalszej perspektywie jak piszecie kosciol nie wydali z kasą popadają koscioły i bedzie wreszcie jak powinno być ... jeden na pół miasta a nie jeden co ulice Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Księża chcą mieć żony i dzieci 21.04.13, 19:56 Gość portalu: . napisał(a): > I bardzo dobrze , nie będą musieli trzepać po kontach ... Ech Abordek po jakich kontach ? Moją dobrą znajomą kiedy miała 17 lat 30 letni klecha bzykał w najlepszych hotelach Wrocławia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Księża chcą mieć żony i dzieci IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.13, 20:01 zdaje sobie z tego sprawe ze dupcza malolaty ... ale nie za darmo . Chyba ze była na tyle głupia aby sie w nim zakochać albo robić to dla funu... większośc z nich trzepie i tyle z tego mają ... RED TUBE Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Księża chcą mieć żony i dzieci 21.04.13, 21:53 Gość portalu: . napisał(a): > zdaje sobie z tego sprawe ze dupcza malolaty ... ale nie za darmo . > Chyba ze była na tyle głupia aby sie w nim zakochać albo robić to dla funu... Akurat ta była zakochana do szaleństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Księża chcą mieć żony i dzieci 21.04.13, 19:54 maciej508 napisał: > I zapomnieliście o TEŚCIOWEJ! Skoro pierwszy katolicki papież ją miał :)) " Gdy Jezus przyszedł do domu Piotra, ujrzał jego teściową, leżącą w gorączce. Ujął ją za rękę, a gorączka ją opuściła. Wstała i usługiwała Mu." Odpowiedz Link Zgłoś
zaretpug Re: Księża chcą mieć żony i dzieci 21.04.13, 09:34 Gość portalu: kappa napisał(a): > Zamiast utrzymywać jednego darmozjada, będziesz utrzymywał darmozjada, babę dar > mozjada i ich przychówek. Niech się utrzymują z podatku kościelnego. Albo niech maja normalna umowę o prace, jak w kościołach protestanckich. Poza tym czemu zakładasz, ze ich zony nie będą pracowały? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przyjaciel Areczka Re: Księża chcą mieć żony i dzieci IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.04.13, 21:26 Wspomniales protestantow. Powinienes wiedziec, co robia wspolmalzonkowie? Oni teraz powazinie debatuja nad moralnie poprawna liczba rozwodow. Odpowiedz Link Zgłoś
gucio71.2 Re: Księża chcą mieć żony i dzieci 21.04.13, 21:47 Gość portalu: Przyjaciel Areczka napisał(a): > Wspomniales protestantow. Powinienes wiedziec, co robia wspolmalzonkowie? > Oni teraz powazinie debatuja nad moralnie poprawna liczba rozwodow. no i całkiem prawdopodobnie jest to ze w niedługim czasie żony polskich księży też bedą o tym dyskutowały. No i gra, rozwód ludzka rzecz Odpowiedz Link Zgłoś
zaretpug Re: Księża chcą mieć żony i dzieci 21.04.13, 22:31 Gość portalu: Przyjaciel Areczka napisał(a): > Wspomniales protestantow. Powinienes wiedziec, co robia wspolmalzonkowie? > Oni teraz powazinie debatuja nad moralnie poprawna liczba rozwodow. No i dobrze, ze nad tym debatują. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Księża chcą mieć żony i dzieci 21.04.13, 10:31 k_a_p_p_a napisał: A ja nie chcę, by mieli żony i dzieci. Oczywiście, maksymalnie po jednej żonie na zboczoną głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Księża chcą mieć żony i dzieci 21.04.13, 10:28 Ale o co chodzi? Czy jak normalny człowiek chce mieć żonę i dzieci, to robi się z tego sensację? Odpowiedz Link Zgłoś
zaretpug A czy księża chcą mieć rejestr. partnerow homoseks 21.04.13, 22:34 piwi77.0 napisał: > Ale o co chodzi? Czy jak normalny człowiek chce mieć żonę i dzieci, to robi się > z tego sensację? Chcesz powiedzieć, ze sensacja byłaby dopiero wtedy, gdyby księża chcieli mieć rejestrowanych partnerów homoseksualnych, albo wręcz mężów czyli zawierać małżeństwa homoseksualne? Ale czemu właściwie nie? Odpowiedz Link Zgłoś