Dodaj do ulubionych

Księża chcą mieć żony i dzieci

20.04.13, 21:10
Księża chcą mieć żony i dzieci:
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13730657,Ksieza_chca_miec_zony_i_dzieci__Watykan_szykuje_debate.html#TRrelSST
O ho ho, idzie nowe... ;)
Obserwuj wątek
    • k_a_p_p_a Re: Księża chcą mieć żony i dzieci 20.04.13, 21:16
      A ja nie chcę, by mieli żony i dzieci.
      • zaretpug Re: Księża chcą mieć żony i dzieci 20.04.13, 21:26
        k_a_p_p_a napisał:

> A ja nie chcę, by mieli żony i dzieci.

Czemu? W niektórych odmianach chrześcijaństwa przecież mają.
        • Gość: kappa Re: Księża chcą mieć żony i dzieci IP: *.interwan.pl 20.04.13, 22:40
          Zamiast utrzymywać jednego darmozjada, będziesz utrzymywał darmozjada, babę darmozjada i ich przychówek.
          • dunajec1 Re: Księża chcą mieć żony i dzieci 20.04.13, 23:12
            I zamist jeden samochod to beda potrzebne cztery, plebania bedzie za mala na rodzine trzeba bedzie dostawic druga, skladka na szkole dla dzieci itp. kosciol szybko pojdzie z torbami, za duzo to i kon nie pociagnie.
            • maciej508 Re: Księża chcą mieć żony i dzieci 21.04.13, 07:27
              I zapomnieliście o TEŚCIOWEJ!
              • Gość: . Re: Księża chcą mieć żony i dzieci IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.13, 09:22
                I bardzo dobrze , nie będą musieli trzepać po kontach ... a w dalszej perspektywie jak piszecie kosciol nie wydali z kasą popadają koscioły i bedzie wreszcie jak powinno być ...
                jeden na pół miasta a nie jeden co ulice
                • kolter-xl Re: Księża chcą mieć żony i dzieci 21.04.13, 19:56
                  Gość portalu: . napisał(a):

> I bardzo dobrze , nie będą musieli trzepać po kontach ...

Ech Abordek po jakich kontach ? Moją dobrą znajomą kiedy miała 17 lat 30 letni klecha bzykał w najlepszych hotelach Wrocławia
                  • Gość: . Re: Księża chcą mieć żony i dzieci IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.13, 20:01
                    zdaje sobie z tego sprawe ze dupcza malolaty ... ale nie za darmo .
                    Chyba ze była na tyle głupia aby sie w nim zakochać albo robić to dla funu...

większośc z nich trzepie i tyle z tego mają ... RED TUBE
                    • kolter-xl Re: Księża chcą mieć żony i dzieci 21.04.13, 21:53
                      Gość portalu: . napisał(a):

> zdaje sobie z tego sprawe ze dupcza malolaty ... ale nie za darmo .
                      > Chyba ze była na tyle głupia aby sie w nim zakochać albo robić to dla funu...

Akurat ta była zakochana do szaleństwa.
              • kolter-xl Re: Księża chcą mieć żony i dzieci 21.04.13, 19:54
                maciej508 napisał:

> I zapomnieliście o TEŚCIOWEJ!

Skoro pierwszy katolicki papież ją miał :))

" Gdy Jezus przyszedł do domu Piotra, ujrzał jego teściową, leżącą w gorączce. Ujął ją za rękę, a gorączka ją opuściła. Wstała i usługiwała Mu."
          • zaretpug Re: Księża chcą mieć żony i dzieci 21.04.13, 09:34
            Gość portalu: kappa napisał(a):

> Zamiast utrzymywać jednego darmozjada, będziesz utrzymywał darmozjada, babę dar
            > mozjada i ich przychówek.

Niech się utrzymują z podatku kościelnego. Albo niech maja normalna umowę o prace, jak w kościołach protestanckich. Poza tym czemu zakładasz, ze ich zony nie będą pracowały?
            • Gość: Przyjaciel Areczka Re: Księża chcą mieć żony i dzieci IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.04.13, 21:26
              Wspomniales protestantow. Powinienes wiedziec, co robia wspolmalzonkowie?
              Oni teraz powazinie debatuja nad moralnie poprawna liczba rozwodow.
              • gucio71.2 Re: Księża chcą mieć żony i dzieci 21.04.13, 21:47
                Gość portalu: Przyjaciel Areczka napisał(a):

> Wspomniales protestantow. Powinienes wiedziec, co robia wspolmalzonkowie?
                > Oni teraz powazinie debatuja nad moralnie poprawna liczba rozwodow.

no i całkiem prawdopodobnie jest to ze w niedługim czasie żony polskich księży też bedą o tym dyskutowały. No i gra, rozwód ludzka rzecz
              • zaretpug Re: Księża chcą mieć żony i dzieci 21.04.13, 22:31
                Gość portalu: Przyjaciel Areczka napisał(a):

> Wspomniales protestantow. Powinienes wiedziec, co robia wspolmalzonkowie?
                > Oni teraz powazinie debatuja nad moralnie poprawna liczba rozwodow.

No i dobrze, ze nad tym debatują.
      • piwi77.0 Re: Księża chcą mieć żony i dzieci 21.04.13, 10:31
        k_a_p_p_a napisał:

A ja nie chcę, by mieli żony i dzieci.

Oczywiście, maksymalnie po jednej żonie na zboczoną głowę.
    • piwi77.0 Re: Księża chcą mieć żony i dzieci 21.04.13, 10:28
      Ale o co chodzi? Czy jak normalny człowiek chce mieć żonę i dzieci, to robi się z tego sensację?
      • zaretpug A czy księża chcą mieć rejestr. partnerow homoseks 21.04.13, 22:34
        piwi77.0 napisał:

> Ale o co chodzi? Czy jak normalny człowiek chce mieć żonę i dzieci, to robi się
        > z tego sensację?

Chcesz powiedzieć, ze sensacja byłaby dopiero wtedy, gdyby księża chcieli mieć rejestrowanych partnerów homoseksualnych, albo wręcz mężów czyli zawierać małżeństwa homoseksualne? Ale czemu właściwie nie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka