Dodaj do ulubionych

dlaczego kościół walczy z pedofilią?

24.09.13, 12:52
Dlaczego krk walczy z pedofilią skoro pedofilia nie dotyczy kościoła i nigdy jej nie stwierdzono w tej organizacji? Tak przynajmniej twierdzili do tej pory biskupi. Dlaczego kościół walczy ze swoimi własnymi biskupami?
www.rp.pl/artykul/10,1050933-Kosciol-walczy--z-pedofilia.html
Obserwuj wątek
    • privus Re: dlaczego kościół walczy z pedofilią? 24.09.13, 12:56
      Po prostu zwalcza konkurencję ;)
      • edico Catolicos morales 30.09.13, 06:05
        privus napisał:

> Po prostu zwalcza konkurencję ;)

Arcybiskup Józef Wesołowski (65 l.), który tydzień temu został odwołany przez papieża Franciszka, sprawował swą funkcję od 2008 roku. Jak donosi Vatican Insider – prestiżowy portal związany z włoskim dziennikiem "La Stampa" – wkrótce po jej objęciu zaczął zasypywać Watykan donosami na miejscowego arcybiskupa San Juan Roberto Gonzaleza Nievesa. Pisał do wielu poważnych watykańskich kongregacji: do spraw Biskupów, Duchowieństwa czy Nauki Wiary. Oskarżał biskupa San Juan o różne przestępstwa. Od ochrony księży pedofilii (szokujące w świetle jego obecnej sytuacji) począwszy, poprzez nadużywanie funkcji i złe gospodarowanie funduszami kościelnymi, a na sprzedaży bez pozwolenie katolickich szkół.
        www.fakt.pl/arcybiskup-jozef-wesolowski-zalewal-watykan-donosami-z-dominikany,artykuly,417098,1.html
    • misiu_jeden A ty? 24.09.13, 13:23
      A dlaczego ty z tym walczysz, skoro ciebie to nie dotyczy?
      • bling.bling Re: A ty? 24.09.13, 13:50
        z czym?
        • misiu_jeden Re: A ty? 24.09.13, 14:15
          Walczysz z kościołem i walczysz z pedofilią.
          Dotyczy cię to?
          • bling.bling Re: A ty? 24.09.13, 15:04
            misiu_jeden napisał:

> Walczysz z kościołem i walczysz z pedofilią.
            > Dotyczy cię to?

Mówisz że walcząc z kościołem walczę z pedofilią? No No... aż takich ambicji to nie mam.
            Problem w tym że ja nie walczę z kościołem. Ani tyci... Ja ma go głęboko w doupie i niezła z was bekę :) LOL
            • misiu_jeden Re: A ty? 24.09.13, 17:22
              A jednak cię to obchodzi. Inaczej nie pisałbyś ciągle o kościele i o pedofilii.
              • bling.bling Re: A ty? 25.09.13, 01:51
                kotku, Nie piszę że mnie nie obchodzi. Ja mam ten twój kościół w doopie i pyszną z was zabawę. Dostarczacie złogi przedniej beki.
                Podobnie ty paszczaku. Dlaczego piszesz ciągle o jedzeniu mięsa, skoro sam go nie jesz? A może tyko pedofile kościelni mają prawo pisać o waszym pedofilstwie? Niebyt to piękna opinia o swoich własnych biskupach. Oni piszą o pedofilii dość sporo, i jeszcze bardziej z nią walczą. ha ha
      • kolter-xl Re: A ty? 30.09.13, 15:25
        misiu_jeden napisał:

> A dlaczego ty z tym walczysz, skoro ciebie to nie dotyczy?

Widocznie po to żeby tacy jak ty mu dziecka nie skrzywdzili
    • oszolom-z-radia-maryja Re: dlaczego kościół walczy z pedofilią? 24.09.13, 14:05
      nikt nigdy nie twierdził że ten problem nie dotyczy kościoła, jest on co najwyżej wyolbrzymiany a to jest juz inna sprawa
      • bling.bling Re: dlaczego kościół walczy z pedofilią? 24.09.13, 15:12
        co to znaczy wyolbrzymiano? Czyli obecny stan ilości pedofilów w krk was całkowicie satysfakcjonuje?
        Ilu pedofilów w krk jest wobec tego poziomem akceptowalnym dla was? Tak bez wyolbrzymiania, ani bez pomniejszania
        • oszolom-z-radia-maryja Re: dlaczego kościół walczy z pedofilią? 26.09.13, 13:38
          odsyłam do publikacji ks Dariusza Oko
          • privus Re: dlaczego kościół walczy z pedofilią? 26.09.13, 14:27
            Wiarygodność publikacji kościelnych jest taka sama, jak twierdzenie Glempa, że Polska jest skatoliczona w 98 %. Uciekasz jak zwykle od prawdy posługując się własną głupotą i cynizmem.
      • kolter-xl Osioł głupcze 30.09.13, 15:26
        oszolom-z-radia-maryja napisał:

> nikt nigdy nie twierdził że ten problem nie dotyczy kościoła, jest on co najwyżej wyolbrzymiany a to jest juz inna sprawa

Nie pieprz , dopiero teraz ta puszka pandory pokaże prawdziwe oblicze waszej sekty
    • grrrrw Re: dlaczego kościół walczy z pedofilią? 24.09.13, 14:53
      Zawsze mozna wytoczyc sprawe, ze w dziecinstwie mnie ksiadz po glowce poglaskal i jest łatwa KASA do przechwycenia !
      • wanda43 Re: dlaczego kościół walczy z pedofilią? 30.09.13, 14:48
        wskaż choć jeden przypadek w Polsce, że pedofil w sutannie zapłacił cokolwiek skrzywdzonemu.
      • kolter-xl Re: dlaczego kościół walczy z pedofilią? 30.09.13, 15:28
        grrrrw napisała:

> Zawsze mozna wytoczyc sprawe, ze w dziecinstwie mnie ksiadz po glowce poglaskal
        > i jest łatwa KASA do przechwycenia !

No to mógł po głowie a nie po główce i nie byłoby problemu .
      • kolter_mr Re: dlaczego kościół walczy z pedofilią? 08.05.14, 13:35
        grrrrw napisała:

> Zawsze mozna wytoczyc sprawe, ze w dziecinstwie mnie ksiadz po glowce poglaskal
        > i jest łatwa KASA do przechwycenia !

No tak bo facet ma głowę i główkę a skoro ksiądz po główce głaskał to już jest ....
    • aiwom Klamstwo w chrzescijanstwie nie jest grzechem. 24.09.13, 15:30
      bling.bling napisał:

> Dlaczego krk walczy z pedofilią skoro pedofilia nie dotyczy kościoła i nigdy je
      > j nie stwierdzono w tej organizacji? Tak przynajmniej twierdzili do tej pory bi
      > skupi.

Bo biskupi klamali. Kosciol to bardzo zaklaman instytucja, przeciez wsrod 10 przykazan nie ma "Nie klam!". Jest tylko "Nie mow falszywego swiadectwa przeciw blizniemu swemu", a to zupelnie co innego. Klamstwo w chrzescijanstwie nie jest grzechem.
      • piwi77.0 Re: Klamstwo w chrzescijanstwie nie jest grzechem 25.09.13, 09:16
        Podobnie jak czynne uprawianie pedofilii - też nie jest grzechem.
      • kolter-xl Re: Klamstwo w chrzescijanstwie nie jest grzechem 30.09.13, 15:38
        aiwom napisała:

> Bo biskupi klamali. Kosciol to bardzo zaklaman instytucja, przeciez wsrod 10 pr
        > zykazan nie ma "Nie klam!". Jest tylko "Nie mow falszywego swiadectwa przeciw b
        > lizniemu swemu", a to zupelnie co innego. Klamstwo w chrzescijanstwie nie jest
        > grzechem.

2 sprostowania !! Katolicyzm nie jest wyznaniem chrześcijańskim to jakaś kopia z dziesiątej kopi to raz a dwa, Nie musi być mowy w dekalogu wystarczy ze tzw natchnione pismo mówi ze nie wolno kłamać.

(43) Dlaczego nie rozumiecie mowy mojej? Bo nie możecie słuchać mojej nauki. (44) Wy macie diabła za ojca i chcecie spełniać pożądania waszego ojca. Od początku był on zabójcą i w prawdzie nie wytrwał, bo prawdy w nim nie ma. Kiedy mówi kłamstwo, od siebie mówi, bo jest kłamcą i ojcem kłamstwa. (45) A ponieważ Ja mówię prawdę, dlatego Mi nie wierzycie.

(23) odnawiać się duchem w waszym myśleniu (24) i przyoblec człowieka nowego, stworzonego według Boga, w sprawiedliwości i prawdziwej świętości. (25) Dlatego odrzuciwszy kłamstwo: niech każdy z was mówi prawdę do bliźniego, bo jesteście nawzajem dla siebie członkami.

(14) Błogosławieni, którzy płuczą swe szaty, aby władza nad drzewem życia do nich należała i aby bramami wchodzili do Miasta. (15) Na zewnątrz są psy, guślarze, rozpustnicy, zabójcy, bałwochwalcy i każdy, kto kłamstwo kocha i nim żyje. (16) Ja, Jezus, posłałem mojego anioła, by wam zaświadczyć o tym, co dotyczy Kościołów. Jam jest Odrośl i Potomstwo Dawida, Gwiazda świecąca, poranna.

• piwi77.0 Re: dlaczego kościół walczy z pedofilią? 24.09.13, 16:24
      Nie wiem po co wymyślają jakieś kursy, e-learningi, pilotazowe akcje, chyba, żeby znów wyłudzić fundusze, bo recepta na uniknięcie pedofila jest w sumie bardzo prosta. Trzymaj się z dala od zboków w czarnych sukienkach.
      • bling.bling Re: dlaczego kościół walczy z pedofilią? 24.09.13, 17:13
        Idę o zakład że będą tym argumentowali konieczność utrzymania dotacji państwowych. Ni upłynie wiele czasu jak zaczną sprzedawać kolejny mit jak to kościół stawał w obronie dzieci i aktywnie walczył z pedofilią. Pamięta ktoś jeszcze faszyzm? A kto był w pierwszej linii walki z faszyzmem?
        • piwi77.0 Re: dlaczego kościół walczy z pedofilią? 24.09.13, 19:34
          bling.bling napisał:

Pamięta ktoś jeszcze faszyzm? A kto był w pierwszej linii walki z faszyzmem?

On, Największy z prawdziwych Polaków? No bo kto jak nie On?
      • kolter-xl Re: dlaczego kościół walczy z pedofilią? 30.09.13, 15:39
        piwi77.0 napisał:

> Nie wiem po co wymyślają jakieś kursy, e-learningi, pilotazowe akcje, chyba, że
        > by znów wyłudzić fundusze, bo recepta na uniknięcie pedofila jest w sumie bardzo prosta. Trzymaj się z dala od zboków w czarnych sukienkach.

Niby tak , o ile zbok w pobliżu dzieci sam się nie znajdzie,wyszukując je np w parkach
        • piwi77.0 Re: dlaczego kościół walczy z pedofilią? 30.09.13, 15:44
          kolter-xl napisał:

Niby tak , o ile zbok w pobliżu dzieci sam się nie znajdzie,wyszukując je np w parkach

Dlatego księdza chodzacego sobie po parku powinno sie natychmiast zatrzymywać jako podejrzanego. Bo co on niby robi w parku? Łabędzie chce nawracać?
          • kolter-xl Re: dlaczego kościół walczy z pedofilią? 30.09.13, 15:46
            piwi77.0 napisał:

> kolter-xl napisał:
            >
            > Niby tak , o ile zbok w pobliżu dzieci sam się nie znajdzie,wyszukując je np
            > w parkach

>
            > Dlatego księdza chodzacego sobie po parku powinno sie natychmiast zatrzymywać j
            > ako podejrzanego. Bo co on niby robi w parku? Łabędzie chce nawracać?

No a jak rozdzieje mundurek i w cywilki wskoczy to jak poznać bydle ??
    • przemysl.rad Re: dlaczego kościół walczy z pedofilią? 24.09.13, 18:09
      bling.bling napisał:

> Dlaczego krk walczy z pedofilią skoro pedofilia nie dotyczy kościoła i nigdy je
      > j nie stwierdzono w tej organizacji? Tak przynajmniej twierdzili do tej pory bi
      > skupi. Dlaczego kościół walczy ze swoimi własnymi biskupami?
      > www.rp.pl/artykul/10,1050933-Kosciol-walczy--z-pedofilia.html

Pedofilia – rodzaj parafilii seksualnej: stan, w którym jedynym lub preferowanym sposobem osiągania satysfakcji seksualnej jest kontakt z dziećmi w okresie przedpokwitaniowym lub wczesnej fazie pokwitania[1][2].

Pokwitanie, dojrzewanie płciowe (łac. pubertas) – okres procesu dojrzewania u człowieka, trwający ok. 4-5 lat, w którym następuje rozwój drugo- i trzeciorzędowych cech płciowych.
      Zachodzi przeciętnie w 11-16 roku życia, przy czym u dziewcząt nieco wcześniej niż u chłopców. Nie ma jednak określonego wieku dla pokwitania. Średnio zaczyna się w wieku 9-14 lat jednak medycyna potwierdza przypadki, w których "objawy" pokwitania występowały na początku wieku szkolnego.

Początki dojrzewania

W okresie tzw. wczesnej fazy dojrzewania (między 10-14 rokiem życia), dokonują się znaczne zmiany w wyglądzie dziecka, w jego potrzebach, zainteresowaniach, konfliktach, zmienia się jego sposób widzenia świata. Pojawiają się trzeciorzędowe cechy płciowe, zmienia się barwa głosu, cera, sposób poruszania się i gestykulacji. Pokwitanie jest ściśle związane z wiekiem kostnym – jego rozpoczęcie można poznać po pojawieniu się trzeszczki kciuka. Pierwsza miesiączka bądź polucja występują w wieku kostnym 13-14 lat.

Żony Władka Jagiełly

Imię Data urodzeniaData zawarcia małżeństwa Dzieci
      Jadwiga Andegaweńska 373/1374 1386 Elżbieta Bonifacja
      ur. 22 czerwca 1399

Zofia Holszańska ok.1405 1422 Władysław III Warneńczyk
      ur. 31 października 1424

Sorka za ten miniwykładzik, ale mam pytanie.

Co to w ogóle jest pedofilia, i kto konkretnie jest pedofilem ?

I bynajmniej nie o to mi chodzi:

Pedofil - gatunek żyjący (rozwijający się) w glebie. Termin stosowany w ekologii dla określenia jednej z wielu grup, różniących się środowiskiem życia. Do pedofili zaliczyć można wiele larw owadów (np. larw z rodziny Tabanidae), wiele innych bezkręgowców, które cały cykl życiowy spędzają w glebie (np. dżdżownica) lub kręgowców (kret, ślepiec).
      • kolter-xl Re: dlaczego kościół walczy z pedofilią? 30.09.13, 15:42
        przemysl.rad napisał:

> Żony Władka Jagiełly
        >
        > Imię Data urodzeniaData zawarcia małżeństwa D
        > zieci

> Jadwiga Andegaweńska 373/1374 1386 Elżbieta Bonifac
        > ja
        >
        > ur. 22 czerwca 1399
        >
        > Zofia Holszańska ok.1405 1422 Władysław III W
        > arneńczyk
        >
        > ur. 31 października 1424

Kolo w twojej stolicy jeszcze z miesiąc temu wiek tzw przyzwolenia wynosił 12 lat , rozumiesz więc czemu twoim braciom w kieckach tak trudno się pogodzić z tym ze im spod nosa takie młódki wyrywają .
    • plater-2 Re: dlaczego kościół walczy z pedofilią? 25.09.13, 07:06
      Wg KPK kobiety osiagaly dojrzalosc do malzenstwa PO ukonczeniu 12 lat, a mężczyxni 14.
      Nowy kodeks 14 kobieta 16 mężczyzna.
    • bling.bling Re: A ty? 25.09.13, 12:48
      nie ty będziesz o tym decydował tygrysku, kościół to instytucja publiczna, choć gó...ana. I jako taka gdy wylewa szambo to trzeba o tym mówić a nie udawać problemu i brnąć po kostki w goownie
    • ikndar Musi być w tym jakiś interes. 08.05.14, 16:51
      bling.bling napisał:

> skupi. Dlaczego kościół walczy ze swoimi własnymi biskupami?
      > www.rp.pl/artykul/10,1050933-Kosciol-walczy--z-pedofilia.html

Musi być w tym widocznie jakiś interes.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka