Dodaj do ulubionych

Stworzenie Świata a molekuły

08.08.04, 15:45
Ciekawe jat to było naprawde tzn. czy maja racje kreacjoniści ,ewolucjoności
czy może to było jeszcze całkiem inaczej? Oczywiści mam na myśli
ewolucje,pochodzenie lub stworzenie człowieka jak kto woli .Czu Stwórca
stwarzając człowieka wziął pod uwage problem rasowy/ na pewno przecież jest
wszechwiedzący/Dopuszczam nawet teorie pozaziemskiego pochodzenia
człowieka ,rasy mogły zostać sztucznie stworzone przez supercywilizacje i
kosmici też nie wzięli pod uwage problemu rasowego ,czyzby brak przewidywania?
Tak przecież kosmicie nawet superpotężni nie są jednak Bogiem.Niewątpliwie
rasy powstały w jakimś celu,są częścia boskiego planu i częścią wielkiej
tajemnicy.Nie zrozumiemy tego nigdy,raczej.prześladowania kolorowych też
czemuś służą są złe ale mają czemuś służyć
Obserwuj wątek
    • ogolone_jajka Re: Stworzenie Świata a molekuły 08.08.04, 19:00
      W świetle najnowszych badań (o czym była już zresztą mowa na tym forum w innym wątku) wszystkie rasy ludzkie wywodzą się z jednego niewielkiego szczepu ze środkowej Afryki. Wszystkie. Tak więc to nie mityczny bóg stworzył rasy, ale Natura na drodze ewolucji. Niemniej teoria ta współgra z biblijną wizją stworzenia człowieka w tym sensie, że pochodzimy od jednej, bardzo nielicznej grupy praludzi.
      • misiak1907 Re: Stworzenie Świata a molekuły 08.08.04, 19:36
        Cześc ogolone jajka prezentuje pogląd sticte darwinowski,negujący udział Boga
        czy w ogóle stwórcy jako istoty nadprzyrodzonejw powstaniu człowieka ,otóz
        czytałem w kilku pozycjach na temat badania pochodzenia człowieka że wiele
        dowodów wspierających teorie kreacjonistyczną pochodzenia człowieka jest przez
        naukowców linni ewolucjinostycznej najzwyczajniej pomijanych,zalegaja one półki
        muzeów,magazynów lub po prostu sa niszczone po to aby nie mogły zachwiać teorią
        ewolucji,naukowcy którzy starają sie o uznanie tych dowodów są szykanowani oraz
        ich prace są dyskredytowane,w rózny sposób ośmieszane .Jakie to sa dowody o tym
        kiedy indziej.Na razie. Te dywagacje odbiegaja zasadniczo już od tematu forum
        za co przepraszam.
    • ijaw Re: Stworzenie Świata a molekuły 08.08.04, 20:08
      "Rasy powstały w jakimś celu"
      Według mnie bardzo prostym, przecież, nie wiem, czy oglądałeś także dzisiaj
      drugą część Prawdziwej Ewy? Jeśli nie to jeszcze chyba mozesz o 21.55 i późnym
      wieczorem tak jak wczoraj. Kolor skory, budowa anatomiczna człowieka, jest
      dostosowana do warunkow otoczenia, dzisiaj słyszałam wyjasnienie a propos nosów,
      że człowiekowi wykształcil sie nos większy, to znaczy, dłuższy, gdy osiadl na
      terenach chlodniejszych dla lepszego oddychania. A jednak wiele spraw jest
      prostych, po prostu, tak myślę, powiem więcej tak czuje wewnętrzenie, ale
      oczywśice ty możesz sie nie zgadzać i masz do tego prawo.
      Skora Afrykanów jest o wiele grubsza od skory człowieka europejskiego. To natura
      sama wyregulowała te sprawy, nam nie jest potrzebna taka warstwa ochronna przed
      słońcem, dla nas słonce zwrotnikowe jest silne, zbyt silne
      • ijaw Re: Rasy czemuś służą? 08.08.04, 20:18
        Pewnie tak, przy okazji mamy okazję poćwiczyć swoje ego, swoją wrażliwość,
        człowieczeństwo, przykazania boskie, ich wdrażanie w życie. Oczywiscie uczymy
        się tolerancji, rozwijamy swą duchową stronę. I zakładając to forum nie czyniłam
        tego z nienawiścią, choć bardzo wiele rzeczy jest bolesnych, ale z głęboką
        wiarą, że te posty otworzą oczy i wzbogacą tych, ktorzy w sposob nieludzki,
        znęcają sie nad innymi, którzy często przez nieświadomość, głupie nauki czynią
        innym przykrość.
        Sprawa, która może być wyjaśniania lepiej przez religie wschodu, to podejście do
        doświadczeń życiowych. I jeśli chcesz to zajrzyj, to kopalnia mądrości, pozdr. ijaw
        • misiak1907 Re: Rasy czemuś służą? 08.08.04, 20:48
          Tak ijaw w zdecydowanej większości się z Tobą zgadzam,rasizm jest złem i złem
          pozostanie,czy kiedyś zostanie wykorzeniony z ludzkiej świadomości?Pwenie tak
          my już raczej tego chyba nie dozyjemy/a chciałbym bardzo zobaczyć wierz
          mi ,upadek wszelkiego zła w tym i rasizmu/Rasizm to pewnie/wg mnie częśc
          odwiecznej walki dobra ze złem/Jesetm tylko marnym robaczkiem na wietrzeale
          musze przyznać że podobnie jak geniusza na wózku tj Sephena Hawkinga,czasami
          ogarnia mnie chęć poznania zamysłów Boga,jakie ma plany i czego od nas chce np
          stwarzając ludzi i dopuszczając rasizm,nienawiś z powodu koloru
          skóry ,wyznania,religii,narodowości czy poglądów- to wszystko jest rodzajem
          rasizmu,ale nadejdzie czas że nastanie Złoty Wiek może dla prawnuków naszych
          praprawnuków hehe wierze w to bardzo,chociaż obecny czas nie nastraja
          optymistycznie bo z tego co widać ludzi coraz więcej zaczyna dzielić niż
          łączyć.Jak z tego wszystkiego wybrniemy myczarni ,biali, żółci i jeszcze inni
          trudno powiedzieć, żeby Bóg dał nammiłość,mądrość i siłe przezwyciężenia
          własnych słabości czyli zła o to trzeba go chyba prosić.Na razie
          • ijaw Re: Rasy czemuś służą? 08.08.04, 21:08
            Zostanie wykorzeniony rasizm i wszystkie negatywne emocje, działania, na pewno.
            Wierzę Misiaczku w mądrość ludzi. Ona zwycięży. Kiedy, kto to wie, ale...
            .. plany... a po cóż nam sięgać tam, gdzie nie należy...
            W moim odczuciu jesteśmy w teatrze, aktorami, i gramy, role, jedni mądre, drudzy
            glupie, gramy dobrze, lub źle, a w teatrze gra się emocjami... Więc jesteśmy w
            tym piekle emocjonalnym i kiedyś z niego wyjdziemy, myślę, że jest wiele ludzi,
            którzy próbują tego, starają się.
            DZiś gramy w teatrze gazeta.pl forum, gramy sztukę której przesłanie jest
            głębsze od zywkłej bezprzedmiotowej dyskusji, dla dyskusji. Pamiętaj, jesteśmy
            teraz jak żniwiarze, i siejemy ziarna, z których wyrosną piękne rośliny.
            Ja w to wierzę, i dziękuję wszystkim, którzy tu przychodzą, rozmawiają i tym,
            którzy zaglądają by przeczytać, są świadkami, bo nie chcą, lub nie mogą sie
            wypowiadać.
            pozdrawiam
    • ijaw Re: Stworzenie Świata a molekuły 09.08.05, 19:56
      tę dysksuję zostawimy na forum, nie damy do archiwum:)))

ps. ucinają nam wątki, więc je ratuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka