Dodaj do ulubionych

ciśnienie społeczne

19.11.13, 11:29
ekonomia działa pod presją na zwiększanie obrotów ze sprzedaży , pod presja na cięcie kosztów oraz pod presją walki z tanią ofertą ze wschodu. czy to ją rozsadzi ? a może jej tak wygodnie w tym uścisku, bo siedzi tam już chyba długo. jak się w tym odnajdujecie ?
Obserwuj wątek
    • mila2712 Re: ciśnienie społeczne 19.11.13, 13:03
      Przecież od zawsze o to chodziło żeby mało wydać a dużo zarobić.
      Ja wybieram przede wszystkim dobrą jakość a to oferują polskie firmy. Nawet jeśli musze za to wiecej zapłacić. :)
      • paco_lopez Re: ciśnienie społeczne 19.11.13, 16:06
        ja też tak robię. chociaż nie mam wielkiej obsesji jak kupie niemieckie albo szwedzkie. konkretnie z resztą zależy co. dziwne , że coś tak sprzecznego trwa od jakiegoś tam "zawsze". to by wskazywało na permanentne przebywanie w klinczu albo na rozjeździe.
        • mila2712 Re: ciśnienie społeczne 19.11.13, 21:44
          Ja nie kupuję tylko polskich rzeczy - bo to juz niemozliwe.
          Szwedzkie ? bardzo rzadko. do Ikei niedługo jadę...
          Niemiecki to mam samochód :)
          • paco_lopez Re: ciśnienie społeczne 20.11.13, 11:30
            ja ostatnio nic nie kupuje., będę niewidzialny jak kot. zwiększę ilość przemilczanych minut ze słuchawkami na uszach. prezenty zrobię z własnych zasobów. cały rok mogę uporządkowywać bałagan życia, który wdarł się do niego w latach 2008-2009. Przez trzy lata próbowałem znaleźć odpowiedź na pytanie skąd on się taki u mnie wziął ?
            • mila2712 Re: ciśnienie społeczne 20.11.13, 12:15
              Ja odwrotnie - biję rekordy w dokonywaniu zakupów. Tylko jest problem - trochę potrwa zanim się do tego nowego otoczenia przyzwyczaję ( tak juz mam długofalowy proces )
              Słuchawki na uszach - uwielbiam ( jak jest źle to załączam i mnie nie ma. Dobre lekarstwo )

Coś Ty kolego wykombinował ?
              :)
              • paco_lopez Re: ciśnienie społeczne 20.11.13, 15:40
                ostatnio w ikei chowałem dzikość głęboko , na wszystkie sposoby starałem się zrobić z tego coś zabawnego. Myślę, ze objadłem sie za bardzo i wypiłem za dużo pifff niedobrych. to bałagan w spadku.
                • mila2712 Re: ciśnienie społeczne 20.11.13, 15:46
                  Co za dużo to niezdrowo.

Ja za spadek dziękuję, nie chcę przy okazji długów.

Mnie w Ikei wkurza dziwny sposób prezentacji towarów. Po 5 minutach mam ochotę wyjść.
                  Dla równowagi kupuję w internecie ( kawa zamiast piwa - coś się za bardzo od tego napoju uzależniłam, czas na odwyk )
                  • paco_lopez Re: ciśnienie społeczne 20.11.13, 16:57
                    ja zaczynam post. przerzuciłem się na kefir. Ale lubię złożyć półkę z ikei. mnie przejmują te zaburzone miny moich rówieśników. atmosfera mi sie udziela , ale wiem ze to ta moja ciasna rura przez , którą jak przejdę wyczynowo , to mogę liczyć na wzrost koniunktury. wysłałem ostatniego dzisiaj maila. koniec. fajrant.
                    • mila2712 Re: ciśnienie społeczne 20.11.13, 18:40
                      O widzisz u mnie będzie skadanie mebli - z brw. Będą nerwy ( nie u mnie )
                      Post nie dla mnie - nie wytrzymam.
                      Robię porządki w dokumentach -zaraz mnie szlag trafi.
                      • paco_lopez Re: ciśnienie społeczne 21.11.13, 10:01
                        jak wpływa na ciebie wzrost pkb ?
                        • mila2712 Re: ciśnienie społeczne 21.11.13, 10:23
                          paco_lopez napisał:
                          > jak wpływa na ciebie wzrost pkb ?

Na mnie ....nie wpływa. Mam środki finansowe niezależnie od tego jak kształtuje się pkb :)
                          • paco_lopez Re: ciśnienie społeczne 21.11.13, 19:18
                            a ja niezależnie od premiera i zmian w gabinecie.
                            • karkowiak2plus Re: ciśnienie społeczne 21.11.13, 19:55
                              Wydaje mi się,że nie zdajecie sobie sprawy z ogromu złodziejstwa ,które Was zubaża.
                              • mila2712 Re: ciśnienie społeczne 21.11.13, 22:06
                                karkowiak2plus napisał:

> Wydaje mi się,że nie zdajecie sobie sprawy z ogromu złodziejstwa ,które Was zub
                                > aża.
                                Tak więc oświeć nas....
                              • paco_lopez Re: ciśnienie społeczne 22.11.13, 18:13
                                żeby tobie zaraz komputera nie gwizdnęli, uważaj.
    • paco_lopez Re: ciśnienie społeczne 24.11.13, 17:38
      trzeba podbić na pohybel tym o leniwym umyśle, dla których demokracja i helloween są sprawcami ciąż u trzynastolatek. Na pohybel tym również według których kryzys rodziny i małodzietność czy też wstrzemięźliwość w dziecioróbstwie jest powodem do alarmu i podnoszenia kwestii polityki prorodzinnej rządu. Który rząd może poradzić cokolwiek na to, ze teściowe nie lubią się z synowymi ? żadna kasa tego nie wyrówna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka