Dodaj do ulubionych

"Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji

11.05.14, 01:02
A Polska daleko w tyle... Jakos mnie to dziwi, Europa nie zagłosuje przecież na zacofanie, zagłosuje na nowoczesność... Nawet Ukraina dala więcej punktów Austrii niż Polsce. I katolickie Włochy z Watykanem dały dużo punktów Austrii. Przaśność i "najwięcej witaminy" może być nośne w Polsce, ale nigdy nie będzie w Europie.
www.plotek.pl/plotek/1,111485,15939485,Juz_za_chwile_nasza_transmisja_z_finalu_Eurowizji_.html#MT
Obserwuj wątek
    • lumpior Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 07:55
      No a u nas? PrezesPan właścicielem partii opozycyjnej.A to:stary kawaler,właściciel kota i dewot.Chce władzy.Więc kto zagłosuje na taką możliwość?
      • tigertiger Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 08:22
        Włochy i Irlandia głosowały na piosenkę i wykonawcę z Austrii. Pytanie czy treść piosenki, jej wykonanie, skala głosu i osobowość sceniczna jest oceniana przez widzów, czy tylko ich wygląd ?
        Druga była w kolejności Holandia czy wykonywana przez nich piosenka sama w sobie była interesująca, czy wykonawcy szokowali występem ? Nasz biesiadno-przaśny występ z obfitymi piersiami wylewającymi się z poluzowanego gorseciku mogli docenić tylko na Bawarii - Niemcy przyznali nam najwięcej punków.:)
        • spokojny.zenek Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 10:42
          Nie żadni "Niemcy", tylko tłum Polaków głosujących w Niemczech.
          • szwampuch58 Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 11:28
            a co z Wyspami,nie chcialo im sie?
            • tigertiger Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 13:52
              Chciało, chciało i tam Polacy po hindusach są najliczniejszą mniejszością narodowcach, więc z krajów Europejskich numer jeden. Według głosów widzów Polska była numer 1, ale dla jurorów została oceniona najgorzej czyli na była na pozycji 25, w ten sposób po zsumowaniu głosów widzów z głosami jurry wylądowali dokładnie pośrodku stawi, a tym samym nie znaleźli się na pozycjach punktowanych.
          • tigertiger Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 13:44
            Tobie się wydaje, że Polaków jest więcej w Niemczech niż Bawarczyków ? Niemcy stanowią 90% społeczeństwa, która swoją bawarska kulturę kocha tak jak Polska góralską. Na Oktober Fest jak wyglądają barmanki, kojarzysz ? Nie wiem ile jest Polaków w Niemczech, ale największa narodowości stanowią Turcy 2,5 %, po nich są kolejno Grecy, potem Włosi, a dopiero Polacy. Ten "tłum Polaków" stanowi promil społeczeństwa Niemieckiego. Kolejna sprawa to fakt, że głosowanie widzów to tylko połowa punktacji, druga polowa to punkty od jurorów i dopiero zsumowanie ich daje ostateczną punktację. Wśród jurorów w Niemieckim studio Eurowizji nie było oczywiście Polaków:). W Polsce według głosowania widzów Austriacka miała 4 pozycję, ale Jury oceniło ja na 19 pozycję w ten sposób Austria nie znalazła się ostatecznie wśród punktowanych wykonawców.
            • spokojny.zenek Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 15:38
              Nie, nie wydaje mi się. Wiem natomiast, że w Niemczech grubo ponad milion osób rozumie po polsku. Co oczywiście nie znaczy, że to Polacy ale oficjalne dane są - z dość oczywistych powodów - zaniżone, jeśli chodzi o osoby które mogą mieć tyle wspólnego z polskością, żeby się do takiego głosowania zmobilizować.
              • tigertiger Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 17:50
                spokojny.zenek napisał:

> Nie, nie wydaje mi się.

nie wydaje ci się , że co ?

Wiem natomiast, że w Niemczech grubo ponad milion osób
                > rozumie po polsku.

Nie mam pojęcia czy tak jest, ale to kompletnie bez różnicy. Bawarczyków w samej Bawarii mieszka ponad 12 i pół miliona.To ten milion stanowi jaką cześć mieszkańców Bawarii ? To jest prosta matematyka i równie prosta matematyka. Jeśli w WB i Irlandii piosenka polska uzyskała z głosów widzów maximum czyli zajęła pierwsze miejsce, a jurry dało jej minimum czyli zakwalifikowało tę piosenkę na 25 pozycji to w rezultacie Polska wylądowała na pozycji w połowie stawki. Skoro w Niemczech wylądowała ostatecznie na 3 miejscu po zsumowaniu głosów widzów z głosami jury w Berlinie to znaczy, że to za sprawą głosów jurorów wylądował tak wysoko. Niemiecki gust i humor był i jest rubaszny rodem z Bawarii.
            • lepian4 Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 20:59
              A ja stawiam na to, ze Bawarczycy na widok tego zboczenca wylaczyli telewizory.
              • ikndar Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 21:03
                lepian4 napisał:

> A ja stawiam na to, ze Bawarczycy na widok tego zboczenca wylaczyli telewizory.

E tam, wyłączyli światło, nie telewizory, i zaczęli się onanizować :)
              • kalllka Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 21:18
                Mogę zapewnić lepiana , ze Bawarczycy spokojnie wypili bawarke wlaczywszy monitoring.
                (U nich większość draqow..jest rejestrowana wiec nie maja strachu w oczach podczas bezpośredniej relacji podczas kolacji)
              • tigertiger Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 21:23
                Jakiego zboczeńca ? Donatana ?
      • ikndar Dojenie krowy na Eurowizji? 11.05.14, 10:04
        lumpior napisał:

> No a u nas? PrezesPan właścicielem partii opozycyjnej.A to:stary kawaler,właści
        > ciel kota i dewot.Chce władzy.Więc kto zagłosuje na taką możliwość?

Tak się zastanawiam, jakie miało być przesłanie tego ubijania masła i prania ręcznego w wykonaniu polskich dziewczyn na Eurowizji. Ze niby u nas dziewczyny wykorzystywane są ciągle do tego typu zajęć? Może powinny były tez doić krowę na podium, byłoby jeszcze przaśnej...

Zaskakująco fajne piosenki miała i Rosja i Ukraina zresztą...
        • piwi77.0 Re: Dojenie krowy na Eurowizji? 11.05.14, 10:11
          To ubijanie masła, cycki i przesadne makijaże (taki był założony kontekst przedsięwzięcia Donatan/Cleo), nie odegrały większej roli, bo nie o przesłania chodzi w Festiwalu Eurowizji. Tam naprawdę chodzi o dobrą piosenkę i o to jak jest zaśpiewana. A w tym punkcie mogę powiedzieć jedynie tyle, że nasza Cleo bardzo się starała, a jej wysiłki zostały nagrodzone bardzo wysokim miejscem, na jakie ja nie liczyłem.
          • ikndar Re: Dojenie krowy na Eurowizji? 11.05.14, 12:09
            piwi77.0 napisał:

> To ubijanie masła, cycki i przesadne makijaże (taki był założony kontekst przed
            > sięwzięcia Donatan/Cleo), nie odegrały większej roli, bo nie o przesłania chodz
            > i w Festiwalu Eurowizji.

A niektórzy nawet tu na forum twierdza dokładnie odwrotnie :) ja sam nie wiem, dla niektórych może być bardziej ważne przesłanie, dla niektórych wokal, dla niektórych inscenizacja, lub ogólne wrażenie.

> Tam naprawdę chodzi o dobrą piosenkę i o to jak jest z
            > aśpiewana. A w tym punkcie mogę powiedzieć jedynie tyle, że nasza Cleo bardzo s
            > ię starała, a jej wysiłki zostały nagrodzone bardzo wysokim miejscem, na jakie
            > ja nie liczyłem.

Zgadzam się, to miejsce było i tak wysokie. Piosenka polska nie była wysokich lotów, w porównaniu do Górniak z 1994 (która wtedy zajęła 2-gie miejsce) w tym roku to była przyśpiewka. Mnie osobiście najbardziej podobały się Szwecja, Rosja, Ukraina i Holandia (niekoniecznie w tej kolejności). Brodata Chonchita miała absolutnie dobry wokal, ale ja w ogóle nie lubię ballad, wiec na te piosenkę raczej bym nie zagłosował, niezależnie od tego kto by ja wykonywał, chyba ze pozostałe byłyby absolutnie kiepskie (tak było z Górniak w 1994 r.).
    • tigertiger Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 09:13
      Europa nie zagłosuje przecież na
      > zacofanie, zagłosuje na nowoczesność...

Europa zagłosowała na Drug Queen nie z powodu jej "nowoczesnego wyglądu" tylko na piosenkę - hymnu inności, któremu towarzyszyło jak najbardziej chrześcijańskie przesłanie miłości i tolerancji. Nawet Rosja oddała na tę piosenkę 5 punków. W Rosji tej tolerancji nie ma jeszcze bardziej niż u nas dla tego głosowano na piosenkę i wykonawcę, który miał do przekazania autentyczne przesłanie. Jedni będą postrzegać inność w sposób dołowany czyli w tym przypadku identyfikować ją ze środowiskami LGTB, a inni rozumieją ją znacznie szerzej. Przesłanie nie dotarłoby jednak do tak wielu, gdyby artystka nie wykonała trudnego i wartościowego utworu w sposób czysty i przejmująco wiarygodny, a więc trudno odmówić wykonawcy talentu. Te wszystkie czynniki złożyły się na niekwestionowany sukces, druga w kolejności Holandia miała aż o 52 punkty mniej. Polska nie zaprezentowała nic wartościowego. Bawiarii się podobało bo podobne do swojskiego, Ukraina głosowała na Polskę bardziej z przyczyn politycznych niżeli słowiańskich, bo już inne kraje słowiańskie nie zachciały docenić hymnu słowiańskich łatwych i chętnych dziewczyn na ludową modłę. No przecież to jest konkurs ogólnoeuropejskich, aby go wygrać trzeba mieć coś więcej niż brodę i ostry makijaż, lub wywalić cycki nad balią. Tu nie chodzi o nowoczesność, tylko o uniwersalne treści, dobrze zaaranżowany utwór, umiejętności wokalne i charyzmę sceniczną wykonawcy. Który z tych warunków został spełniony w przypadku Polskiego wykonu ?
      .
      • ikndar Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 12:18
        tigertiger napisała:

> Europa zagłosowała na Drug Queen nie z powodu jej "nowoczesnego wyglądu" tylko
        > na piosenkę - hymnu inności, któremu towarzyszyło jak najbardziej chrześcijańsk
        > ie przesłanie miłości i tolerancji.

No właśnie, niektórzy twierdza, ze przesłanie jest najmniej ważne, ze tak naprawdę chodzi o wokal. Ale dla każdego chyba inny element jest ważny, dla niektórych wokal, dla niektórych przesłanie, dla niektórych inscenizacja i ogólne wrażenie. Ja doceniam wokal Conchity, był dobry, ale nie lubię ballad, wiec nawet mi do głowy nie przyszło, by na te piosenkę glosować niezależnie od tego, kto by śpiewał.

> Nawet Rosja oddała na tę piosenkę 5 punków.
        > W Rosji tej tolerancji nie ma jeszcze bardziej niż u nas dla tego głosowano na
        > piosenkę i wykonawcę, który miał do przekazania autentyczne przesłanie. Jedni
        > będą postrzegać inność w sposób dołowany czyli w tym przypadku identyfikować ją
        > ze środowiskami LGTB, a inni rozumieją ją znacznie szerzej. Przesłanie nie dot
        > arłoby jednak do tak wielu, gdyby artystka nie wykonała trudnego i wartościoweg
        > o utworu w sposób czysty i przejmująco wiarygodny, a więc trudno odmówić wykona
        > wcy talentu.

Jak najbardziej, talent był. Ale tam było więcej talentów. Mnie najbardziej podobały się Szwecja, Rosja, Ukraina i Holandia np.

> Te wszystkie czynniki złożyły się na niekwestionowany sukces, drug
        > a w kolejności Holandia miała aż o 52 punkty mniej. Polska nie zaprezentowała n
        > ic wartościowego. Bawiarii się podobało bo podobne do swojskiego, Ukraina głoso
        > wała na Polskę bardziej z przyczyn politycznych niżeli słowiańskich, bo już inn
        > e kraje słowiańskie nie zachciały docenić hymnu słowiańskich łatwych i chętnych
        > dziewczyn na ludową modłę. No przecież to jest konkurs ogólnoeuropejskich, aby
        > go wygrać trzeba mieć coś więcej niż brodę i ostry makijaż, lub wywalić cycki
        > nad balią. Tu nie chodzi o nowoczesność, tylko o uniwersalne treści, dobrze zaa
        > ranżowany utwór, umiejętności wokalne i charyzmę sceniczną wykonawcy. Który z t
        > ych warunków został spełniony w przypadku Polskiego wykonu ?
        > .

Tez uważam, ze Polska nie zaprezentowała nic wartościowego (choć scenografia i pomysł wyróżniały się, może wiec być plus za oryginalność). Polska uzyskała i tak zaskakująco wysokie miejsce.
        • tigertiger Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 14:05
          > No właśnie, niektórzy twierdza, ze przesłanie jest najmniej ważne, ze tak napra
          > wdę chodzi o wokal. Ale dla każdego chyba inny element jest ważny, dla niektóry
          > ch wokal, dla niektórych przesłanie, dla niektórych inscenizacja i ogólne wraże
          > nie. Ja doceniam wokal Conchity, był dobry, ale nie lubię ballad, wiec nawet mi
          > do głowy nie przyszło, by na te piosenkę glosować niezależnie od tego, kto by
          > śpiewał.

No ale przecież o tym kto wygrywa w danym kraju nie decydują tylko głosy widzów. Ostatecznie głosy jurrorów, którzy oceniają całokształt występu czyli bierze pod uwagę wszystkie spełnione warunki decyduje o tym czy piosenka zdobędzie punkty. To jest gwarancja utrzymania konkursu na przyzwoitym poziomie. Polacy w W.B czy Irlandii głosowali na swoją piosenkę z powodów ujmijmy to "patriotycznych", albo jeszcze innych, ponieważ są najliczniejszą grupą narodowościową z krajów Europejskich na wyspach to wywodowali swoimi głosami bardzo marną piosenkę na pozycję pierwszą, ale jurry w studio w Londynie tę sama piosenkę za walory artystyczne i seksistowski przekaz ocenili jako najgorszą. Po zestawieniu głosów widzów i jurorów Polska wylądowała w połowie stawiki. To znaczy, że nie wystarczy przygotowując się na Eurowizję liczyć tylko na Polaków oraz amatorów obscenicznych scen z wylewającym się biustem w roli głównej.
          • ikndar Czy piosenka polska powinna była być dopuszczona? 11.05.14, 15:09
            tigertiger napisała:

> > No właśnie, niektórzy twierdza, ze przesłanie jest najmniej ważne, ze tak
            > napra
            > > wdę chodzi o wokal. Ale dla każdego chyba inny element jest ważny, dla ni
            > ektóry
            > > ch wokal, dla niektórych przesłanie, dla niektórych inscenizacja i ogólne
            > wraże
            > > nie. Ja doceniam wokal Conchity, był dobry, ale nie lubię ballad, wiec na
            > wet mi
            > > do głowy nie przyszło, by na te piosenkę glosować niezależnie od tego, kt
            > o by
            > > śpiewał.
            >
            > No ale przecież o tym kto wygrywa w danym kraju nie decydują tylko głosy widzów
            > . Ostatecznie głosy jurrorów, którzy oceniają całokształt występu czyli bierze
            > pod uwagę wszystkie spełnione warunki decyduje o tym czy piosenka zdobędzie pun
            > kty.

Podobno pół na pół:
            "In accordance with the Rules of the 2014 Eurovision Song Contest, Poland voted with 50% televoting and 50% jury voting"
            www.eurovision.tv/page/results?event=1893&voter=PL
            > To jest gwarancja utrzymania konkursu na przyzwoitym poziomie. Polacy w W.
            > B czy Irlandii głosowali na swoją piosenkę z powodów ujmijmy to "patriotycznych
            > ", albo jeszcze innych, ponieważ są najliczniejszą grupą narodowościową z krajó
            > w Europejskich na wyspach to wywodowali swoimi głosami bardzo marną piosenkę na
            > pozycję pierwszą, ale jurry w studio w Londynie tę sama piosenkę za walory art
            > ystyczne i seksistowski przekaz ocenili jako najgorszą. Po zestawieniu głosów w
            > idzów i jurorów Polska wylądowała w połowie stawiki. To znaczy, że nie wystarcz
            > y przygotowując się na Eurowizję liczyć tylko na Polaków oraz amatorów obscenic
            > znych scen z wylewającym się biustem w roli głównej.

Rzeczywiście, w przypadku Wlk. Brytanii televoting dal 1 miejsce, a jury ostatnie :)
            www.eurovision.tv/page/results?event=1893&voter=GB
            Piosenka jest rzeczywiście seksistowska, pytanie czy regulamin nie powinien być zmieniony tak, aby takich piosenek w ogóle nie dopuszczać?
            • tigertiger Re: Czy piosenka polska powinna była być dopuszcz 11.05.14, 17:30
              > Piosenka jest rzeczywiście seksistowska, pytanie czy regulamin nie powinien być
              > zmieniony tak, aby takich piosenek w ogóle nie dopuszczać.
              Do tej pory nie było podobnego precedensu, ale w związku z zaistniała sytuacją rozważa się wprowadzenie odpowiednich zapisów do regulaminu. Na forach brytyjskich ludzie się dziwili, jak do tego doszło, że Piosenka wraz z oprawą się zakwalifikowały. W Szweckiej telewizji po występie Polski wyrażali ubolewanie nad sytuacją polskich kobiet, a BBC One zastanawiało się nad tym czy to ta sama Polska wychowała papieża JPII, która wybrała na reprezentację swojego kraju taka piosenke.
              • kalllka Re: Czy piosenka polska powinna była być dopuszcz 11.05.14, 18:04
                A w której to programowej pozycji ( i kiedy) całe BBC( one) zastanawiało się nad kondycja polish Popa?

• tigertiger Re: Czy piosenka polska powinna była być dopuszcz 11.05.14, 18:40
                  BBC One podczas transmisji na żywo finału konkursu Eurowizja taki komentowała Polski występ.
                  • kalllka Re: Czy piosenka polska powinna była być dopuszcz 11.05.14, 20:17
                    Wie co tajger, niech tajger zalinkuje BBC plejera z "rzeczonymi" bo coś się mnie wydaje, ze się jej zdawa albo dla zabawy z palucha wysysa.
                    Przestrzegam ze raz już, podobnie "zinterpretowana "wiadomość, tyle ze z Dawnig street , wywołała dyplomatyczna awanturę i ciśnienie w stosunkach polsko angielskich... Niech więc tajger dobrze zastanowi co jej "podpowiada"
                    • tigertiger Re: Czy piosenka polska powinna była być dopuszcz 11.05.14, 21:21
                      Kalka bana masz na google ?
              • ikndar Re: Czy piosenka polska powinna była być dopuszcz 11.05.14, 20:27
                tigertiger napisała:

> > Piosenka jest rzeczywiście seksistowska, pytanie czy regulamin nie powini
                > en być
                > > zmieniony tak, aby takich piosenek w ogóle nie dopuszczać.

> Do tej pory nie było podobnego precedensu, ale w związku z zaistniała sytuacją
                > rozważa się wprowadzenie odpowiednich zapisów do regulaminu. Na forach brytyjsk
                > ich ludzie się dziwili, jak do tego doszło, że Piosenka wraz z oprawą się zakwa
                > lifikowały. W Szweckiej telewizji po występie Polski wyrażali ubolewanie nad sy
                > tuacją polskich kobiet, a BBC One zastanawiało się nad tym czy to ta sama Polsk
                > a wychowała papieża JPII, która wybrała na reprezentację swojego kraju taka
                > piosenke.

W sumie nawet trochę zabawne komentarze :)
              • lepian4 Re: Czy piosenka polska powinna była być dopuszcz 11.05.14, 21:02
                Cioty juz od dawna zdominowaly Eurowizje.
                Bywaly juz takie elementy nawet ze sprawiedliwego Izraela
                • ikndar Re: Czy piosenka polska powinna była być dopuszcz 11.05.14, 21:21
                  lepian4 napisał:

> Cioty juz od dawna zdominowaly Eurowizje.
                  > Bywaly juz takie elementy nawet ze sprawiedliwego Izraela

Może on wygrał dlatego, ze wyglądał wypisz wymaluj jak Jezus? Tez długie włosy, broda i suknia...
            • tigertiger Re: Czy piosenka polska powinna była być dopuszcz 11.05.14, 17:34
              > Piosenka jest rzeczywiście seksistowska, pytanie czy regulamin nie powinien być
              > zmieniony tak, aby takich piosenek w ogóle nie dopuszczać.

Do tej pory nie było podobnego precedensu, ale w związku z zaistniała sytuacją rozważa się wprowadzenie odpowiednich zapisów do regulaminu. Na forach brytyjskich ludzie się dziwili, jak do tego doszło, że Piosenka wraz z oprawą się zakwalifikowały. W Szweckiej telewizji po występie Polski wyrażali ubolewanie nad sytuacją polskich kobiet, a BBC One zastanawiało się nad tym czy to ta sama Polska wychowała papieża JPII, która wybrała na reprezentację swojego kraju taka piosenke.
        • tigertiger Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 14:53
          > Jak najbardziej, talent był. Ale tam było więcej talentów. Mnie najbardziej pod
          > obały się Szwecja, Rosja, Ukraina i Holandia np.

Dla tego o wygranej decyduje więcej niż jeden czynnik. Piosenka musi nieść za sobą jakieś uniwersalne przesłanie (przynajmniej od połowy lat osiemdziesiątych to jest bardzo istotny czynniki), piosenka misi mieć przyjemna aranżacje, artysta musi mieć charyzmę i talent, ważnym elementem jest też wyraz artystyczny i dodatkowo warto się czymś wyróżnić. W przypadku polskiej piosenki nie było wartości, które eksperci wchodzący w skład jurry mogliby wyróżnić.

> Polska uzyskała i tak zaskakująco wysokie miejsce.

No chyba jak na nasze dotychczasowe osiągnięcia Polski na Eurowizji. Z tego co przed konkursem się pisało to liczyliśmy na nawet na miejsce 5, a wylądowaliśmy w połowie stawki.
          Jednak Górniak za sprawą niewątpliwego talentu wokalnego, dobrze aranżowanej piosenki i spójnemu wizerunkowi scenicznemu dotarła do drugiego miejsca w 1994 roku. Owszem fakt, że Polska wystąpiła wówczas po raz pierwszy był okolicznością sprzyjając, ale z kolei wykonywała swoją piosenkę po polsku, a częściowo po angielsku takich zabiegów wówczas regulamin konkursu zabraniał. Tak więc o mało nie została zdyskwalifikowana za ten zabieg.
          Ich Troje którzy za drugim podejściem dotarli do 7 miejsca, talentu może nie mieli,ale mieli piosenkę z przesłaniem "Keinse grenzen- żadnych granic" i zaśpiewali ją częściowo po polsku, niemiecku i rosyjsku, do tego wyraz sceniczny był wyrazisty i w efekcie Niemcy dały nam maksymalną liczbę punktów, a Astriia 10. Trafiamy w ich bawarski gust bezbłędnie z wizerunkiem i komunikatem:) Reszta przynajmniej pojęła przekaz, a było to w 2005 roku czyli kiedy Polska i inne kraje wschodnie ubiegały się o członkostwo w członkostwo w UE.
          W tym roku wykonawcy liczyli na rodaków za granicą i sądzili, że ich również liczyli, że ich prostacki przekaz dotrze do wielbicieli soft porno, nie biorąc pod uwagę, że Europa zachodnia nie akceptuje seksistowskich przejawów od co najmniej 30 lat, a kraje skandynawskie były na tym co my dziś poziomie świadomości społecznej odnośnie równego traktowania jakieś 40 lat temu. Fakt doszliśmy wysoko, ale to zawdzięczamy rodakom, czego ani Górniak 20 lat temu nie miała szans doświadczyć, ani nawet Ich Troje dziesięć lat temu.
          • ikndar Czy jury polskie było homofobiczne? 11.05.14, 15:18
            tigertiger napisała:

> W tym roku wykonawcy liczyli na rodaków za granicą i sądzili, że ich również li
            > czyli, że ich prostacki przekaz dotrze do wielbicieli soft porno, nie biorąc po
            > d uwagę, że Europa zachodnia nie akceptuje seksistowskich przejawów od co najmn
            > iej 30 lat, a kraje skandynawskie były na tym co my dziś poziomie świadomości s
            > połecznej odnośnie równego traktowania jakieś 40 lat temu. Fakt doszliśmy wysok
            > o, ale to zawdzięczamy rodakom, czego ani Górniak 20 lat temu nie miała szans d
            > oświadczyć, ani nawet Ich Troje dziesięć lat temu.

Nie wiem na co liczyli szczerze mówiąc. Ale wrażenie obciachu pozostaje... Ciekawa tez była rozbieżność miedzy rankingiem publiczności w Polsce dla Austrii (4 miejsce) i jury (19) i w efekcie brak punktów dla Austrii od Polski, to się zdarzało bardzo rzadko, by Austria nie dostała od kogoś punktu (chociaż ja to rozumiem, bo ja ogólnie nie lubię dramatycznych ballad). Czy jury polskie jest inaczej wykształcone, ze nie docenia walorów piosenki, którą docenia 95% jury innych krajów? Czy chodzi po prostu o homofobię?

Ze wszystkim co piszesz w poście wcześniej zgadzam się jak najbardziej.
            • kalllka Re: Czy jury polskie było homofobiczne? 11.05.14, 18:21
              Myśle ze nadinterpretacja dopisywanie do międzynarodowego dziwowiska ( show) polskiej homofobii. Kolega zdaje się nie umi liczyć ni spe bowiem widać po większości wpisów iż lubuje w interpretowaniu "po swojemu" bez względu na logikę wydarzeń i ich związek przyczynowo- skutkowy....
              Ergo- przydałoby się koledze- pranie ręczne.
              • ikndar Re: Czy jury polskie było homofobiczne? 11.05.14, 20:45
                kalllka napisała:

> Myśle ze nadinterpretacja dopisywanie do międzynarodowego dziwowiska ( show) p
                > olskiej homofobii. Kolega zdaje się nie umi liczyć ni spe bowiem widać po więk
                > szości wpisów iż lubuje w interpretowaniu "po swojemu" bez względu na logikę
                > wydarzeń i ich związek przyczynowo- skutkowy....
                > Ergo- przydałoby się koledze- pranie ręczne.

Tu nie ma co liczyć, to widać gołym okiem, spójrz na ten oficjalny scoreboard:
                www.eurovision.tv/page/history/by-year/contest?event=1893#Scoreboard
                Widzisz, ze przy Austrii jest tylko 5 pustych kwadracikow (w tym od Polski), reszta jest wypełniona w większości wysokimi liczbami punktów.
                Jak się przyjrzymy bliżej Polsce, to zobaczymy, ze polska publiczność dala Austrii wysoka pozycje (czwarta), ale polskie jury dało tej piosence miejsce dopiero 19:
                co zaowocowało zerem punktów.
                I właśnie to mnie zastanawia - skad ta rażąca rozbieżność pomiędzy oceną austriackiej piosenki przez polskie jury, a przez jury innych krajów. Nisko piosenkę austriacką oceniło bardzo niewiele jury, np. białoruskie:
                www.eurovision.tv/page/results?event=1893&voter=BY
                natomiast zdecydowana większość innych jury dało jej bardzo wysokie noty, Finlandia np. pierwsze miejsce od jury i pierwsze miejsce od publiczności, i to było raczej regułą.
              • karkowiak2plus Re: Czy jury polskie było homofobiczne? 11.05.14, 23:42
                Skarpetek?
            • tigertiger Re: Czy jury polskie było homofobiczne? 11.05.14, 18:37
              (chociaż ja to roz
              > umiem, bo ja ogólnie nie lubię dramatycznych ballad)

Tylko, że wszystkie trzy pierwsze piosenki to były własnie piosenki smętne i pozbawione dodatkowej oprawy artystycznej, artyści i piosenki broniły się same. Austria jednak spełniła dwa dodatkowe warunki. Pierwszy piosenka była hymnem inności czyli niosła uniwersalne przesłanie (przy okazji mówiło się podczas tego konkursu sporo o bojkocie Rosji a w zasadzie Putina, wykonawca z Austrii też występował min przecinko zakazom homofobicznym podczas olimpiady zimowej wprowadzonych przez Putina). Drugi to taki, że draq queen z brodą wyróżniała się na tle innych wykonawców.

Czy jury polskie jest ina
              > czej wykształcone, ze nie docenia walorów piosenki, którą docenia 95% jury inny
              > ch krajów? Czy chodzi po prostu o homofobię?

W skład komisji wchodzili K.A.S.A. Kasowski, Mieczysław Szcześniak, Paweł Sztompke i Marta Podulka. Widocznie dla tych osób oddanie głosu na mężczyznę, który przebrał się za kobietę do tego nie zechciał się ogolić godziło w ich estetykę i konserwatywne poglądy na tyle, że wpłynęło to na ich werdykt. Szcześniak (śpiewa z chórami gospel), Sztompke (radiowiec programu 1 PR) to stare konserwy. Marta Podulka to młoda gwiazdka wyłoniona z talent show i do powiedzenia miała nie wiele, a K.A.S.A woli kobiety bez brody i trudno mu to mieć za złe:)
              • ikndar Re: Czy jury polskie było homofobiczne? 11.05.14, 20:55
                tigertiger napisała:

> (chociaż ja to roz
                > > umiem, bo ja ogólnie nie lubię dramatycznych ballad)
                >
                > Tylko, że wszystkie trzy pierwsze piosenki to były własnie piosenki smętne i po
                > zbawione dodatkowej oprawy artystycznej, artyści i piosenki broniły się same.

Dla mnie smętnej piosenki nic nie obroni...

> A
                > ustria jednak spełniła dwa dodatkowe warunki. Pierwszy piosenka była hymnem inn
                > ości czyli niosła uniwersalne przesłanie (przy okazji mówiło się podczas tego k
                > onkursu sporo o bojkocie Rosji a w zasadzie Putina, wykonawca z Austrii też wys
                > tępował min przecinko zakazom homofobicznym podczas olimpiady zimowej wprowadzo
                > nych przez Putina). Drugi to taki, że draq queen z brodą wyróżniała się na tle
                > innych wykonawców.

I to to przemawiało do publiczności różnych krajów, ze dawały tej piosence wysokie noty? Bo rozumiem, ze to może ew. przemawiać do jury, które stosują się do jakichś tam kryteriów. Ale tez mnóstwo publiczności (w tym polska) oceniło austriacka piosenkę wysoko.

> W skład komisji wchodzili K.A.S.A. Kasowski, Mieczysław Szcześniak, Paweł Sztom
                > pke i Marta Podulka. Widocznie dla tych osób oddanie głosu na mężczyznę, który
                > przebrał się za kobietę do tego nie zechciał się ogolić godziło w ich estetykę
                > i konserwatywne poglądy na tyle, że wpłynęło to na ich werdykt. Szcześniak (śpi
                > ewa z chórami gospel), Sztompke (radiowiec programu 1 PR) to stare konserwy. Ma
                > rta Podulka to młoda gwiazdka wyłoniona z talent show i do powiedzenia miała ni
                > e wiele, a K.A.S.A woli kobiety bez brody i trudno mu to mieć za złe:)

Czyli jednak homofobiczne jury... A kto wybiera jury? I czy jury może oceniać wg zupełnego widzimisię, czy ma jakieś konkretne kryteria? Argument, ze "K.A.S.A woli kobiety bez brody" nie przemawia do mnie, bo prawdopodobnie zdecydowana większość mężczyzn z innych jury tez woli kobiety bez brody, a jednak wysoko oceniali piosenkę kobiety z brodą...
                • tigertiger Re: Czy jury polskie było homofobiczne? 11.05.14, 21:32
                  A kto wybiera jury?
                  Stacja, która wykupiła prawo do transmisji konkursu, czyli TVP 1.

I czy jury może oceniać w
                  > g zupełnego widzimisię, czy ma jakieś konkretne kryteria?

Takie jest prawo jurrora, kieruje się własnymi kryteriami, gustem. Jak każdy z nas to kwestia subiektywnych odczuć.

Argument, ze "K.A.S.A
                  > woli kobiety bez brody" nie przemawia do mnie, bo prawdopodobnie zdecydowana w
                  > iększość mężczyzn z innych jury tez woli kobiety bez brody, a jednak wysoko oce
                  > niali piosenkę kobiety z brodą...

Wiesz co to jest ironia ? No to to co napisałam o K.A.S.E było ironizowaniem, a nie argumentowaniem.
                  • ikndar Re: Czy jury polskie było homofobiczne? 12.05.14, 18:36
                    tigertiger napisała:

> A kto wybiera jury?
                    > Stacja, która wykupiła prawo do transmisji konkursu, czyli TVP 1.
                    >
                    > I czy jury może oceniać w
                    > > g zupełnego widzimisię, czy ma jakieś konkretne kryteria?
                    >
                    > Takie jest prawo jurrora, kieruje się własnymi kryteriami, gustem. Jak każdy z
                    > nas to kwestia subiektywnych odczuć.

Ok, czyli jednak może to mieć jeszcze mniej wspólnego z wysokim poziomem, niż glosowanie smsowe... I Eurowizja nie ma na to żadnych reguł? Dopuszcza do jury byle kogo? Dziwne...

> Argument, ze "K.A.S.A
                    > > woli kobiety bez brody" nie przemawia do mnie, bo prawdopodobnie zdecydow
                    > ana w
                    > > iększość mężczyzn z innych jury tez woli kobiety bez brody, a jednak wyso
                    > ko oce
                    > > niali piosenkę kobiety z brodą...
                    >
                    > Wiesz co to jest ironia ? No to to co napisałam o K.A.S.E było ironizowaniem, a
                    > nie argumentowaniem.

Ironia może być jednak niewłaściwie użyta...
                    • tigertiger Re: Czy jury polskie było homofobiczne? 12.05.14, 19:23
                      I Eurowizja nie ma na to żadnych reguł? Dopuszcza do jury b
                      > yle kogo? Dziwne...

No nie reguła jest, że jurorzy są eksportami z dziedziny muzyki rozrywkowej. To oczywiste, że kierują się także subiektywnym gustem. Jednak dali Austriakowi 19 pozycję to znaczy, że było według nich sześciu gorszych wykonawców/piosenek.

> Ironia może być jednak niewłaściwie użyta...

Sugerujesz, że coś jest nie właściwego w tym, że facet z brodą może woleć kobietę bez brody ? :) Raczej jest tak, że ironia nie jest rozumiana wśród malkontentów i w związku z tym niewłaściwe na nią reagują. Jak ty zrozumiałeś tę kpinę ukryta pod postacią żartu, że wydaje ci się niewłaściwa ?
                      • ikndar Re: Czy jury polskie było homofobiczne? 29.05.14, 12:13
                        tigertiger napisała:

> I Eurowizja nie ma na to żadnych reguł? Dopuszcza do jury b
                        > > yle kogo? Dziwne...
                        >
                        > No nie reguła jest, że jurorzy są eksportami z dziedziny muzyki rozrywkowej. To
                        > oczywiste, że kierują się także subiektywnym gustem. Jednak dali Austriakowi 1
                        > 9 pozycję to znaczy, że było według nich sześciu gorszych wykonawców/piosenek.

No tak... Ciekawe, czy gdyby ta piosenka wykonana została przez "zwykłą" kobietę, to czy dostałaby u polskiego jury wyższe noty...

> > Ironia może być jednak niewłaściwie użyta...
                        >
                        > Sugerujesz, że coś jest nie właściwego w tym, że facet z brodą może woleć kobie
                        > tę bez brody ? :) Raczej jest tak, że ironia nie jest rozumiana wśród malkonten
                        > tów i w związku z tym niewłaściwe na nią reagują. Jak ty zrozumiałeś tę kpinę u
                        > kryta pod postacią żartu, że wydaje ci się niewłaściwa ?

Żarty mają to do siebie, ze są różnej jakości, a poczucie humoru jest bardzo różnorodne i subiektywne. Nie miej komuś za złe, ze ma innego rodzaju poczucie humoru niż ty (niekoniecznie musi to od razu oznaczać malkontenctwo).
          • piwi77.0 Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 15:40
            Górniak osiągnęła sukces, bo była autentyczna i zaśpiewała z pasją, muzycznie całkiem dobry utwór. Czyli pojechała po linii, która nadal jest aktualna i nadal zdobywa uznanie i głosy. Szkoda, że tak trudno o kontynuację tej strategii wśród polskich przedstawicieli na Eurowizję.
            • spokojny.zenek Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 16:28
              Gdyby prosta "kontynuacja linii" gwarantowała sukces, inni też by na to wpadli. Porównaj sobie festiwale Eurowizji sprzed lat i dzisiejsze - to zawsze było siedlisko kiczu ale jednak takiego panoptikum jak dziś nie było nigdy.
              • piwi77.0 Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 16:33
                spokojny.zenek napisał:

Gdyby prosta "kontynuacja linii" gwarantowała sukces, inni też by na to wpadli.

I robią to. Ale zrobić dobrą piosenkę i znaleźć kogoś kto wykona ją autentycznie, z pasją i zrobi to dobrze, nie jest łatwo. Ale to jedyna droga do eurowizyjnego sukcesu. Nie cycki.
                • spokojny.zenek Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 20:56
                  piwi77.0 napisał:

> spokojny.zenek napisał:
                  >
                  > Gdyby prosta "kontynuacja linii" gwarantowała sukces, inni też by na to wpad
                  > li.

>
                  > I robią to.

No to tych "linii" jest z osiem i żadna z nich niczego nie gwarantuje.
                • tigertiger Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 23:00
                  Żeby te cycki jeszcze należały do wykonawczyni piosenki, to nie można by z całkowitą pewnością stwierdzić, że nie wpłynęły na ostateczną ocenę. Tyle, że wykonawcy konkursowi nie epatowli wulgarnie golizną więc takiego precedensu nie było, wiec trudno domniemywać w tej sytuacji co by było gdyby.
              • tigertiger Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 21:18
                to zawsze było si
                > edlisko kiczu ale jednak takiego panoptikum jak dziś nie było nigdy.

Kicz z założenia jest pozbawiony wartości artystycznych, lub jego wartość artystyczna jest znikoma. Naprawdę uważasz, że wczorajsza Eurowizja była, aż tak fatalna pod względem artystycznym ? Oczywiście, że popkultura nie jest tym samym czym tak zwana sztuka wysoka, ale przecież masowy odbiorca nie jest całkowicie głuchy, ślepy i pozbawiony wyczucia smaku. Austriak ma bezwzględne kawał głos i śpiewać potrafi, jego występ nie był przerostem formy nad treścią. Holendrzy zaprezentowali bardzo szlachetne country bez anturażu rodem z Nashville. Szwedka jedna z bardziej cenionych i uznanych w swoim kraju artystka, która bez zbędnego glamu i śmiesznych układów tanecznych (jak to prezentowali Szwedzi w ubiegłych latach) zdobyła miejsce w czołówce. Węgry zaprezentowały piosenkę podnoszącą temat wykorzystania seksualnego dzieci w rodzinie, dobry wykon na poziomie światowym, strój dostosowany do treści skromna prosta czerń, bez akcentów folkloru czy błyskotek. Armenia wystawiła faceta wielokrotnie nagradzanego w swoim kraju w konkursach jezzowych i blusowych, koleś w zwyczajnym ciemnym garniturze bez jakichkolwiek efektów zdobył imponująca liczbę punktów. Tak naprawdę poza Polskim występem i Francuskim nie było więcej kiczowatej żeny. Dwa przypadki na 25 i jedna kontrowersyjna to chyba nie jest nadrepreznatywna grupa ? Artysta z broda i w pełnym makijażu byłby przejawem kiczu, gdyby jego wizerunek nie był spójny z treścią piosenki i gdyby jakość wykonania jego by ośmieszyła. Nie sądzisz ?
            • tigertiger Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 20:10
              Tylko czy my mamy jakiegokolwiek artystę na miarę Górniak do wysłania na Eurowizję? Kogoś kto oprócz tego, że ma skalę głosu 3 oktawową i 8 półtonową, kto potrafi jeszcze przy tym zatańczyć, przykuć uwagę na scenie samą sobą ? Kogoś kto od początku do końca ma strategie na siebie jako artystki na miarę divy światowej klasy, a nie prowincjonalnej kokoty z remizy ? Niby Steczkowska ma warunki, ale jest zbyt teatralna, no ale w końcu to konkurs piosenki, a wybór piosenki na Eurowizję w przypadku Steczkowskiej był fatalny. Swoją drogą Steczkowska mam wrażenie wyglądem przypomina drag queen;)
              • piwi77.0 Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 20:18
                Jestem pewien, że są tacy, ale to nie mogą być znane i dość zużyte nazwiska. Postawiłbym raczej na ludzi całkiem młodych, z talentem, jeszcze nieskażonych. Ich bym wystawił i im bym dał szansę. Ale nie znam polskiego show-businessu, możliwe, że tam jest jak z piłka nożną, tylko korupcja, nepotyzm i oszustwo. Wtedy bez zmiany systemu nie mamy szans.
                • tigertiger Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 21:39
                  Jest tych talent-show w tym kraju w każdej stacji po dwa i w każdym odkrywane są co i raz jakieś młode talenty. Tylko czy ktokolwiek zostaje w pamięci dłużej niż dwa tygodnie po zakończeniu programu ?
            • ikndar Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 20:58
              piwi77.0 napisał:

> Górniak osiągnęła sukces, bo była autentyczna i zaśpiewała z pasją, muzycznie c
              > ałkiem dobry utwór. Czyli pojechała po linii, która nadal jest aktualna i nadal
              > zdobywa uznanie i głosy. Szkoda, że tak trudno o kontynuację tej strategii wśr
              > ód polskich przedstawicieli na Eurowizję.

Tak, zgadzam się, Górniak była wtedy świetna. Wprawdzie tez trochę smęt ;) ale wyjątkowo udany. Gdyby zaśpiewała po angielsku, to myślę ze pierwsze miejsce byłoby murowane.
    • piwi77.0 Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 10:01
      Poziom festiwalu był morderczo dobry, tak jakby jeszcze lepszy niż rok temu, gdy był tak dobry, że sądziłem, że przebić się go już nie da. Nie dziwię się, że jet transmitowany przez kraje nie biorące udziału, jak Chiny, czy Australia. Głosowałem na Austrię, Węgry, Rosję, Holandię i Hiszpanię i wszystkie te kraje zajęły bardzo wysokie miejsca - wyniki mimo wszystko są jednak przewidywalne.
      • ikndar Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 13:12
        piwi77.0 napisał:

> Poziom festiwalu był morderczo dobry, tak jakby jeszcze lepszy niż rok temu, gd
        > y był tak dobry, że sądziłem, że przebić się go już nie da. Nie dziwię się, że
        > jet transmitowany przez kraje nie biorące udziału, jak Chiny, czy Australia. Gł
        > osowałem na Austrię, Węgry, Rosję, Holandię i Hiszpanię i wszystkie te kraje za
        > jęły bardzo wysokie miejsca - wyniki mimo wszystko są jednak przewidywalne.

Mnie się najbardziej podobały Rosja, Ukraina, Holandia i Szwecja. Tak, widać, ze niektóre kraje się przykładają. O ile Szwecją nie jestem zdziwiony, bo tam przecież przemysł muzyczny jest nadzwyczaj dobrze rozwinięty, i Szwecja co roku ma dobre piosenki i wysokie notowania, o tyle bardzo pozytywnie zaskoczyły mnie Rosja, Ukraina i Holandia. Nawet Węgry i Armenia były bardzo ok. Norwegia i Austria, mimo dobrego wokalu, zaprezentowały ballady nie w moim guście. Polskie dziewczyny fajnie się prezentowały, ładnie wyglądały, miały ładną inscenizacje, ale elementy folklorystyczne w postaci tarki do prania i maślnicy były przesadzone. Wokal to raczej był tu bardziej krzyk niż śpiew, chociaż Cleo ma dobry głos.
        • piwi77.0 Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 13:25
          Na temat wokalu Cleo wolałbym nie zabierać głosu, wolę cieszyć się jej bardzo wysokim miejscem w klasyfikacji. Natomiast co do inscenizacji to miałbym bardzo duże zastrzeżenia. Tym co je przygotowywali, należałoby się objaśnienie roli tła na takim festiwalu. Tło ma pozostać tłem, czyli być dyskretne i jedynie podkreślać to co jest na pierwszym planie. Tymczasem w polskiej piosence tło całkowicie zlewało się z wykonawczyniami i ich strojami, odsyłając wykonawczynie niemal na plan drugi. Miałem wrażenie, że inscenizację robili ludzie, którym zapomniano powiedzieć do jakiej piosenki ma ona być. Naprawdę, 14. miejsce to bardzo wielkie osiągnięcie, z czego bardzo się cieszę. Obawiam się tylko, że z tego sukcesu zostana wyciągniete fałszywe wnioski. Mądrzy ludzie, ci odpowiadający za przygotowania do festiwalu, mogą bowiem dojść do wniosku, że skoro odsłonięcie cyca do połowy, podniosło polskie festiwalowe notowania o mniej więcej 10 miejsc, to w przyszłym roku należy pokazać go w całości aż do pępka, a pierwsze miejsce będzie w zasięgu ręki. Otóż już dziś ostrzegam organizatorów przed takim rozumowaniem, pozornie tylko logicznym.
    • szwampuch58 Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 11:23
      Dlaczego "prawiczki" zawsze mysla o" tym ",hmmm,ukryte pedzie?
      • magnusg Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 12:11
        Dlaczego ty caly czas myslisz o prawicy??Ukryty zwolennik?
        • kolter_mr Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 13:33
          magnusg napisał:

> Dlaczego ty caly czas myslisz o prawicy??Ukryty zwolennik?

Synonim ciemnoty prawica=ciemnota
          • magnusg Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 17:29
            Ile nickow dzisiaj splodziles??
    • katrina_bush Conchita Wurst wygrala televoting,w Polsce na 4 11.05.14, 12:18
      Conchita Wurst wygrala televoting, zdobyla 1 miejsce u publicznosci, nawet w moherowo-kibolskiej Polsce Conchtia uplasowala sie na 4 miejscu - a polskie jury dalo jej tylko 19 miejsce!

Za swietna prezentacje i synteze drag queen+drag king ( z namalowana broda, facet udaje kobiete, ktora udaje drag queen ) - wspanialy glos i piekny tekst 1 miejsce jej sie po prostu nalezy.

Cleo i Donatan dostali od publicznosci w Europie (czytaj: od Polakow za granica) o wiele wiecej glosow, niz od jury. Od publicznosci dostali 6 miejsce.

Wystep byl barwny, nasze panie przepiekne, gdyby nie Cleo - krzyk zamiast spiewu i oblesny tlusty Donatan o wygladzie mutanta z agresywnymi wpisami na fejsie.
      • katrina_bush A tu macie Conchite bez brody: 11.05.14, 13:24
        A tu macie Conchite bez brody:

freie-zeit.eu/wp-content/uploads/2014/05/Conchita-Wurst-ohne-Bart.jpg

Moim zdaniem z farbowana broda jest jej artystycznie lepiej do twarzy:
        bez brody to tylko drag queen - facet przebrany za piekna kobiete

a z broda - to i drag queen a zarazem drag king:
        piekna kobieta z domalowana meska broda

podwojne odwrocenie rol - swietny pomysl !
        • ikndar Dla mnie to nie drag queen 11.05.14, 14:22
          katrina_bush napisała:

> A tu macie Conchite bez brody:
          >
          > freie-zeit.eu/wp-content/uploads/2014/05/Conchita-Wurst-ohne-Bart.jpg
          >
          > Moim zdaniem z farbowana broda jest jej artystycznie lepiej do twarzy:
          > bez brody to tylko drag queen - facet przebrany za piekna kobiete
          >
          > a z broda - to i drag queen a zarazem drag king:
          > piekna kobieta z domalowana meska broda
          >
          > podwojne odwrocenie rol - swietny pomysl !

Dla mnie Conchita to nie jest drag queen. Drag queen to pewnego rodzaju show, występ w pewnym konwenansie, w tym występie musi być pewna przesada. Śpiewający transwestyta to niekoniecznie jest drag queen. Gdyby nie miał brody wyglądałby może jak zwykła kobieta (shemale) chociaż ma chyba dość męską twarz.
          • piwi77.0 Re: Dla mnie to nie drag queen 11.05.14, 14:32
            Nie wiem co to jest tranwestyta, czy drag queen i w sumie mnie to nie interesuje. Piosenka Conchity mnie zachwyciła i właśnie dla takich momentów (było ich w tym festiwalu dużo więcej) oglądam Eurowizję. Nie rozumiem zatem analiz, co który wykonawca ma między nogami. Uważam, że jeżeli ktoś ma wyłącznie tego rodzaju zainteresowania, powinien zaspokajać je w klubach o odpowiednim profilu, a nie włączać Festiwal w telewizji i się maltretować. (To oczywiście nie do Ciebie, ikndar, ale uwaga do większości tych, co na dzisiejszych łamach w Polsce, w tym na łamach GW, komentują to co widzieliśmy wczoraj w Kopenhadze).
            • ikndar Re: Dla mnie to nie drag queen 11.05.14, 15:01
              piwi77.0 napisał:

> Nie wiem co to jest tranwestyta, czy drag queen i w sumie mnie to nie interesuj
              > e

Ok, ja uważam, ze to bardzo ciekawe.

> Piosenka Conchity mnie zachwyciła i właśnie dla takich momentów (było ich w
              > tym festiwalu dużo więcej) oglądam Eurowizję.

Rozumiem to i doceniam jego dobry wokal, jednak dramatyczne ballady nie przemawiają do mnie. I Austria, i dość wysoko uplasowana Norwegia - dla mnie jedno i drugie to były smęty. Ale to przecież kwestia gustu.

> Nie rozumiem zatem analiz, co któ
              > ry wykonawca ma między nogami.

Mowa nie o tym, co ma miedzy nogami (bo tego nawet nie wiemy), lecz o tym, jak wykonawca wygląda. Zauważ, ze gdyby nie miał brody mówiono by "mężczyzna przebrany za kobietę", a ponieważ ma brodę mówi się "kobieta z brodą". To jest bardzo ciekawe, i ten zabieg z broda rzeczywiście bardzo oryginalny.

> Uważam, że jeżeli ktoś ma wyłącznie tego rodzaju
              > zainteresowania, powinien zaspokajać je w klubach o odpowiednim profilu, a nie
              > włączać Festiwal w telewizji i się maltretować. (To oczywiście nie do Ciebie,
              > ikndar, ale uwaga do większości tych, co na dzisiejszych łamach w Polsce, w tym
              > na łamach GW, komentują to co widzieliśmy wczoraj w Kopenhadze).

On był przedmiotem dyskryminacji również w Austrii, w zaściankowej Polsce będzie wiec tym bardziej.
              • piwi77.0 Re: Dla mnie to nie drag queen 11.05.14, 15:19
                ikndar napisał:

a ponieważ ma brodę mówi się "kobieta z brodą".

To bardzo ciekawe, bo poza Polską termin kobieta z brodą nie istnieje. Znów w czymś jesteśmy niepowtarzalni i znów w czymś, co na pewno nie jest powodem do dumy. Conchita Wurst jest Conchitą Wurst, czy tak nie jest najprościej? Jest, ale Polaków to nie dotyczy, bo wszędzie muszą stworzyć jakieś komplikacje na swoje własne masochistyczne potrzeby.
                • tigertiger Re: Dla mnie to nie drag queen 11.05.14, 23:32
                  A jak przetłumaczyłbyś "Austria’s Bearded Lady" albo "bearded woman" ?
                  www.vocativ.com/culture/lgbt/austrias-bearded-lady-11-questions-cross-dressing-diva-conchita-wurst/
                  eurovisiontimes.wordpress.com/2011/12/02/austria-bearded-woman-conchita-wurst-bids-for-eurovision/
              • katrina_bush Dla mnie to nie drag queen 11.05.14, 15:25
                ikndar napisał:

> Zauważ, ze gdyby nie miał brody mówiono by "mężczyzna przebrany za kobietę", a ponieważ ma brodę mówi się "kobieta z brodą". To jest bardzo
                > ciekawe, i ten zabieg z broda rzeczywiście bardzo oryginalny.
                >

To mi sie rowniez bardzo podobalo: mezczyzna, ktory przybiera postac "kobiety z broda". To jest sztuka wysokiego lotu.
                "Kobieta z broda" to od czasu Magdaleny Ventury w XVII wieku nieustannie przewijajacy sie temat w sztuce.

Conchita W. to wystepuje moim zdaniem jako drag queen/king, w sensie maski artystycznej - transwestyta (jest przewaznie hetero) ubiera z lubosci kobiecy ubior.
      • tigertiger Re: Conchita Wurst wygrala televoting,w Polsce na 11.05.14, 23:24
        ( z namalowana broda, fac
        > et udaje kobiete, ktora udaje drag queen )

Broda jest faktycznie perfekcyjna, ale to jego własna wymodelowana broda, no może nieco podmalowana, ale nie jest to narysowana czy doklejona broda. Powodem, dla którego nosi brodę nie jest balansowanie pomiędzy Draq Qeen a King tylko walka o prawa do noszenia brody dla kobiet:)
        "I would ask them what their problem is. Because it’s just a beard! That’s the only thing that everybody is talking about. It’s just facial hair. Thank you for your attention, but I don’t think it’s that interesting. I would like to ask them why they are so filled with hate. I don’t get it."
        "I know that bearded women are not common. And I want to change that. My dream is that, in the future, any girl who wants to have a beard can just do it. But we have to start somewhere. And I am trying to do that. This is a little goal for me. Everyone is looking at me and talking about it. And the best thing that could happen is that they discuss it at their kitchen table."
        www.vocativ.com/culture/lgbt/austrias-bearded-lady-11-questions-cross-dressing-diva-conchita-wurst/
        • karkowiak2plus Re: Conchita Wurst wygrala televoting,w Polsce na 11.05.14, 23:36
          Facet udający kobietę z brodą jest facetem z brodą.
          To akurat da się zrobić.
          Trudniej będzie penisowi udawać wargi sromowe,a jeszcze trudniej mężczyźnie ćwiczyć mięśnie Kogla Magla.
          • snajper55 Re: Conchita Wurst wygrala televoting,w Polsce na 23.05.14, 15:11
            kwejk.pl/obrazek/2063606/czasy-sie-zmieniaja.html
            S.
    • ikndar Rozumiecie coś z tych tabel? 11.05.14, 13:24
      ikndar napisał:

> A Polska daleko w tyle... Jakos mnie to dziwi, Europa nie zagłosuje przecież na
      > zacofanie, zagłosuje na nowoczesność... Nawet Ukraina dala więcej punktów Aust
      > rii niż Polsce. I katolickie Włochy z Watykanem dały dużo punktów Austrii. Prza
      > śność i "najwięcej witaminy" może być nośne w Polsce, ale nigdy nie będzie w Eu
      > ropie.
      > www.plotek.pl/plotek/1,111485,15939485,Juz_za_chwile_nasza_transmisja_z_finalu_Eurowizji_.html#MT

Rozumiecie coś z tych oficjalnych tabel?
      • piwi77.0 Re: Rozumiecie coś z tych tabel? 11.05.14, 13:34
        ikndar napisał:

Rozumiecie coś z tych oficjalnych tabel?

To jest tabela jak głosowano w Polsce. 1 to miejsce najwyższe.
        • ikndar Re: Rozumiecie coś z tych tabel? 11.05.14, 14:24
          piwi77.0 napisał:

> ikndar napisał:
          >
          > Rozumiecie coś z tych oficjalnych tabel?
          >
          > To jest tabela jak głosowano w Polsce. 1 to miejsce najwyższe.

Po kilka miejsc ex aequo?...
          • ikndar Re: Rozumiecie coś z tych tabel? 11.05.14, 14:29
            ikndar napisał:

> piwi77.0 napisał:
            >
            > > ikndar napisał:
            > >
            > > Rozumiecie coś z tych oficjalnych tabel?
            > >
            > > To jest tabela jak głosowano w Polsce. 1 to miejsce najwyższe.
            >
            > Po kilka miejsc ex aequo?...

Sorry, pomyliło mi się z ta:
            www.gazetawroclawska.pl/artykul/3431379,eurowizja-2014-wyniki-oszustwem-gdyby-nie-jury-polacy-mogli-byc-wyzej-kto-wygral-eurowizje,11,5,id,t,sg,sa.html
            Chodzi mi o sprawdzenie, jak wyglądałyby punkty i miejsca bez udziału jury...
        • ikndar Ale jak oni to liczą? 11.05.14, 14:50
          piwi77.0 napisał:

> ikndar napisał:
          >
          > Rozumiecie coś z tych oficjalnych tabel?
          >
          > To jest tabela jak głosowano w Polsce. 1 to miejsce najwyższe.

Pisza, ze "Poland voted with 50% televoting and 50% jury voting". Weźmy Ukrainę, która domyślnie wyskakuje tam na pierwszej pozycji: Average jury rank: 16, televoting rank: 3. jak oni z tego otrzymali combined rank 6 i 5 punktów? W przypadku Szwecji jest podane: Average jury rank: 13, televoting rank: 6. (czyli identyczna suma jak dla Ukrainy) ale combined rank 7 i 4 punkty? Nie mogę znaleźć nigdzie jakie reguły matematyczne były stosowane.
          • piwi77.0 Aż mi się nie chce wnikać, jak, 11.05.14, 15:32
            bo ostateczne wyniki są zgodne z moimi ocenami. Kilku wykonawców zostało w moim odczuciu zbyt nisko ocenionych, ale przy tak wysokim ogólnym poziomie, nie dało się tego uniknąć.
            • ikndar Re: Aż mi się nie chce wnikać, jak, 11.05.14, 16:49
              piwi77.0 napisał:

> bo ostateczne wyniki są zgodne z moimi ocenami. Kilku wykonawców zostało w moim
              > odczuciu zbyt nisko ocenionych, ale przy tak wysokim ogólnym poziomie, nie dał
              > o się tego uniknąć.

Mnie tez. Nie jest to jednak za bardzo czytelne.
    • camel_3d Bialorus, 12 dla Rosji 11.05.14, 14:23
      co za niespodzianka!!!!
      • ikndar Re: Bialorus, 12 dla Rosji 11.05.14, 14:31
        camel_3d napisał:

> co za niespodzianka!!!!

Ale Rosja w ogóle dostawała wysokie noty i miała dobra piosenkę. Skandynawowie tez zazwyczaj głosują na siebie nawzajem.
      • piwi77.0 Re: Bialorus, 12 dla Rosji 11.05.14, 14:42
        Głosowania wynikające z sądzieckiej sympatii, nie wpływają na ostateczny wynik i czas zdać sobie z tego sprawę, zamiast dawać posłuch temu, co rozpowszechniaja polscy znawcy festiwalu. Stawkę wygrywają te piosenki, co od wszystkich dostają równomiernie po 7, 8, 10 punktów. Jednorazowe, czy nawet dwukrotne dwunastki wynikające z sympatii, nie wpływają na ostateczną klasyfikację. Poza tym wszystkie piosenk,i kilka, maksymalnie kilkanascie punktów dostają z sympatii, więc nie ma co pokazywać palcem na innych, skoro Polska też dostaje. Te wszystkie sympatyczne punkty w ostatecznym rozrachunku wzajemnie się znoszą, więc naprawde nie ma o czym mówić. Co roku jest tak, że w końcowej stawce prowadzą rzeczywiście najlepsze piosenki i wykonawcy.
        • tigertiger Re: Bialorus, 12 dla Rosji 11.05.14, 22:04
          skoro Polska też dostaje

a nas niby jakie kraje darzą sympatią ? Gruzja, która nie przymała nam ani jednego punktu ? Litwa też demonstruje do nas antypatie tak samo jak cały blok wschodni. No w tym roku wyjątkowo politycznie głosowała Ukraina, ale to nie było typowe głosowanie geograficzne, bo w ubiegłych latach nie byli do nas sympatycznie ustosunkowani. Niemcy? W wyjątkowych sytuacjach jak pod ich gusta się trafi to i dają, ale to też nie reguła. Byłe republiki radzieckie głosują głosami rosyjskich obywateli, geograficznie i politycznie zawsze. Skandynawia też trzyma się sąsiedztwa, wyjątkowo robi odstępstwa, Bałkany, kraje Beneluksu też. Z Polską nie sympatyzują sąsiedzi, ale i my z nimi też nie.
    • magnusg Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 17:23
      Chyba ci sie pomylilo z twoim darkroomem.
    • ikndar Re: Polacy to większe sztywniactwo niż myślałem. 11.05.14, 20:24
      piwi77.0 napisał:

> Festiwal Eurowizji jest pomyślany jako dobra rozrywka, w której cała Europa moż
      > e bawić sie razem, a ci co spoza Europy też mają na co popatrzeć, a nie jako ry
      > walizacja na śmierć i życie. Przecież tak naprawdę, to nawet nie ma jakiejś pre
      > stiżowej nagrody do wygrania. Było bardzo przyjemnie, ale minęło, i zamiast zac
      > hować miłe wspomnienia co mamy w Polsce? Rozgoryczenie, żal, uczucie krzywdy i
      > roztrząsanie włosa na czworo. A dlaczego ktoś, kto nie tak wyglądał, jak powini
      > en wyglądać, a dlaczego zły regulamin, a dlaczego wszyscy się sprzysięgli (jak
      > zwykle przeciwko ostoi słuszności i wszystkiego najlepszego, Polsce)? Naprawdę
      > Polacy potrafia wszystko zepsuć, nawet sukces (tak, miejsce Polski z racji tego
      > co pokazała to wielki sukces) i wspólnie przeżyte naprawde miłe chwile. A niec
      > h się ku... modlą i gadają o tej swojej Ukrainie, psioczą na wszystko co r
      > osyjskie i skaczą sobie wzajemnie do oczu. Już nie mogę na to patrzeć. Mdli mni
      > e.

Chyba przesadzasz, opinie w Polsce są przecież bardzo różne.
      • tigertiger Re: Polacy to większe sztywniactwo niż myślałem. 11.05.14, 22:21
        Nie chodzi, że są jednorodne, ale że przewaga tych niezadowolonych,utyskujących, zawiedzionych, pogardliwych jest absolutnie dominująca.
    • tigertiger Re: Polacy to większe sztywniactwo niż myślałem. 11.05.14, 22:16
      O to to piwi.
      Wystarczy wejść na strony innych europejskich krajów, aby przekonać się, że na przeróżnych forach pojawiają się sympatyczne wypisy, gratulacji dla zwycięskiej Austrii, pochwały innych wstępów i podziękować za super show Duńczykom. Nikt w Europie, a nawet na świecie nie potrafi narzekać na wszystko tak jak my. Więc z lubością i rutynowo oddajemy się temu w czym jesteśmy bezkonkurencyjni. Czy to nie powód do dumy narodowej ?:)
    • kolter_mr Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 22:27
      Faktycznie to musiała być banda ciepłych którzy na tego brodatego dziwoląga głosowali zamiast na Nią
      • tigertiger Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 22:46
        Jaką piosenkę ona zaśpiewała ? To był konkurs piosnki czy może Hot or Not ?
        • kolter_mr Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 23:05
          tigertiger napisała:

> Jaką piosenkę ona zaśpiewała ? To był konkurs piosnki czy może Hot or Not ?

Ma duże fajne cyce ,a nie wymalowany pysk z brodą .
          • tigertiger Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 23:28
            Jaką piosenkę zaśpiewała ta z dużymi fajnymi cyckami w konkursie piosnki ? Nie wątpię, że gdyby owa modelka starowała w konkursie Hot or Not była by doceniona ? W tym konkursie jednak nie było jej wśród wykonawców, robiła jedynie za żywy rekwizyt na scenie.
            • kolter_mr Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 23:31
              tigertiger napisała:

> Jaką piosenkę zaśpiewała ta z dużymi fajnymi cyckami w konkursie piosnki ? Nie
              > wątpię, że gdyby owa modelka starowała w konkursie Hot or Not była by doceniona
              > ? W tym konkursie jednak nie było jej wśród wykonawców, robiła jedynie za żywy
              > rekwizyt na scenie.

No i dlatego wygrał zarośnięty wiatrak , fujjjjjjjjjjj
              • tigertiger Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 23:36
                Dla czego wygrał ktoś inny ? Bo ta panienka z cyckiem nad maselniczką nie zaśpiewała ? No jeszcze pytanie czy ona potrafi śpiewać równie dobrze jak ten co wygrał. Gdyby umiała, to czemu nie zaśpiewała ona tylko jakaś Cleo zapięta pod szyję ?
                • kolter_mr Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 23:40
                  tigertiger napisała:

> Dla czego wygrał ktoś inny ? Bo ta panienka z cyckiem nad maselniczką nie zaśpiewała ? No jeszcze pytanie czy ona potrafi śpiewać równie dobrze jak ten co wygrał. Gdyby umiała, to czemu nie zaśpiewała ona tylko jakaś Cleo zapięta pod szyję ?

Nie przekonasz mnie do tego zarośniętego tranzystora :)) Mało mnie obchodzi jak to śpiewa, bo ja nie słucham i tak takiej kaszanki , kieruje się w tym wypadku poczuciem estetyki .
                  • tigertiger Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 12.05.14, 00:06
                    No ale rozumiesz, że to był konkurs piosenki, a nie Hot or Not ? Czy to zaaplikowane dla ciebie?
                    W przypadku konkursu piosenki oceniana jest przede wszystkim piosenka, natomiast pani z maselniczką bez względu na to jak bardzo odpowiada twojemu poczucie estetyki nie mogła wygrać w tym konkursie, z prostego powodu bo w nim nie startowała.
                    Żeby wygrać trzeba zaśpiewać no niestety regulamin jest w tej kwestii nie ubłagany :)
                    • kolter_mr Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 12.05.14, 00:30
                      tigertiger napisała:

> No ale rozumiesz, że to był konkurs piosenki, a nie Hot or Not ? Czy to zaaplik
                      > owane dla ciebie?
                      > W przypadku konkursu piosenki oceniana jest przede wszystkim piosenka, natomias
                      > t pani z maselniczką bez względu na to jak bardzo odpowiada twojemu poczucie es
                      > tetyki nie mogła wygrać w tym konkursie, z prostego powodu bo w nim nie startowła.
                      > Żeby wygrać trzeba zaśpiewać no niestety regulamin jest w tej kwestii nie ubłag any :)

Fuj wiatrak z brodą
                      • tigertiger Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 12.05.14, 00:46
                        Teraz brody u mężczyzn są bardzo modne. Broda tak starannie jak u Austriaka przycięta wygląda bardzo estetycznie.
                        • kolter_mr Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 12.05.14, 00:50
                          tigertiger napisała:

> Teraz brody u mężczyzn są bardzo modne. Broda tak starannie jak u Austriaka przycięta wygląda bardzo estetycznie.

Fakt leży do sukienki :))
                          • tigertiger Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 12.05.14, 01:04
                            Sukienka też bardzo wytworna i leży jak należy na nim. :)

• kolter_mr Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 12.05.14, 12:26
                              tigertiger napisała:

> Sukienka też bardzo wytworna i leży jak należy na nim. :)

No a ile ma guzików ?
                              • ikndar Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 12.05.14, 18:43
                                kolter_mr napisał:

> tigertiger napisała:
                                >
                                > > Sukienka też bardzo wytworna i leży jak należy na nim. :)
                                >
                                > No a ile [url=http://www.anglija.lt/images/news/2527_0_2_sutana.jpg]ma [
                                > /url]guzików ?

Miałeś odpowiedzieć jaka piosenkę ta z cycami na wierzchu i kijem od maślnicy prawie w d...pie zaśpiewała na Eurowizji.
                                • kolter_mr Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 12.05.14, 20:27
                                  ikndar napisał:

> Miałeś odpowiedzieć jaka piosenkę ta z cycami na wierzchu i kijem od maślnicy prawie w d...pie zaśpiewała na Eurowizji.

Miał przynajmniej te cycy jak należy
    • tigertiger Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 11.05.14, 23:51
      Obsceniczne to było soft porno podczas występu Polski. Występ Austriaka nie był w żadnym stopniu erotyczny. Skoro ciebie rozgrzał ten wykonawca do tego stopnia, że poczułeś chce podzielenia się na forum swoimi fantazjami seksualnymi to masz chłopie problem.
      • kolter_mr Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 12.05.14, 00:00
        tigertiger napisała:

> Obsceniczne to było soft porno podczas występu Polski. Występ Austriaka nie był
        > w żadnym stopniu erotyczny.

No wybacz zeby suchy facio z wypudrowana twarzą i na dodatek w kiecce i z brodą był seksi :)

>Skoro ciebie rozgrzał ten wykonawca do tego stopnia, że poczułeś chce podzielenia się na forum swoimi fantazjami seksualnymi to masz chłopie problem.

Czyli modna jest jak rozumiem grać ciepłego ,a nie faceta który widzi duży cyc u fajnej laski :))
        • tigertiger Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 12.05.14, 00:15
          > No wybacz zeby suchy facio z wypudrowana twarzą i na dodatek w kiecce i z brodą
          > był seksi :)

Nie ma czego wybaczać. Nie był i nie miął być. Ale to jego występ wywołał skojarzenia obsceniczne więc najraźniej, ktoś ma kosmate myśli na widok Austriaka.

> Czyli modna jest jak rozumiem grać ciepłego ,a nie faceta który widzi duży cyc u fajnej laski :))

O czym ty w zasadzie piszesz ? Co to wspólnego z wypowiedzią magnusg, którą komentuję ? "Mysle,ze za rok jakis dwoch pederastow odbedzie stosunek na scenie Eurowizji i pozniej na siebie nasraja.Wygrana bedzie murowana."
          • kolter_mr Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 12.05.14, 00:33
            tigertiger napisała:

> Nie ma czego wybaczać. Nie był i nie miął być. Ale to jego występ wywołał skoja
            > rzenia obsceniczne więc najraźniej, ktoś ma kosmate myśli na widok Austriaka.

Fujjjjjjjjjjjjjj paskud :)))

> O czym ty w zasadzie piszesz ? Co to wspólnego z wypowiedzią magnusg, którą kom
            > entuję ? "Mysle,ze za rok jakis dwoch pederastow odbedzie stosunek na scenie Eu
            > rowizji i pozniej na siebie nasraja.Wygrana bedzie murowana."

Ten to ma jazdę nie od dziś ,mi tak zasadniczo ciepli nie przeszkadzają , ich tyłki ich sprawy :))
            • ikndar zadupie 12.05.14, 20:28
              kolter_mr napisał:

> Fujjjjjjjjjjjjjj paskud :)))
              > Ten to ma jazdę nie od dziś ,mi tak zasadniczo ciepli nie przeszkadzają , ich t
              > yłki ich sprawy :))

Nie myl homoseksualizmu z transwestytyzmem, transseksualizmem i transplciowoscia! To zjawiska czasem idące w parze a czasem całkowicie nie. Typowego homoseksualisty nie pociąga facet w sukience, natomiast mnóstwo żonatych i nieżonatych facetów, którzy uważają się za hetero lub bi UWIELBIA kobiecych facetów w sukienkach. W internecie masz przecież mnóstwo na ten temat. Dziwisz się jakbyś spadł z księżyca albo mieszkał na ostatnim zadupiu zabitym dechami.
              • tigertiger Re: zadupie 13.05.14, 06:24
                Typowego homoseksu
                > alisty nie pociąga facet w sukience, natomiast mnóstwo żonatych i nieżonatych f
                > acetów, którzy uważają się za hetero lub bi UWIELBIA kobiecych facetów w sukien
                > kach.

O ile transformacja owego mężczyzny w kobietę jest udana, czyli gdy atrakcyjność i kobiecość wywołuje fascynację. Broda choćby misternie przycięta nie pasuje do sukienki i ostrego makijażu, pojawia się dysonans poznawczy i sąd te fuje:)
              • kolter_mr Re: zadupie 13.05.14, 18:40
                ikndar napisał:

> Nie myl homoseksualizmu z transwestytyzmem, transseksualizmem i transplciowosci
                > a! To zjawiska czasem idące w parze a czasem całkowicie nie. Typowego homoseksu
                > alisty nie pociąga facet w sukience, natomiast mnóstwo żonatych i nieżonatych f
                > acetów, którzy uważają się za hetero lub bi UWIELBIA kobiecych facetów w sukien
                > kach. W internecie masz przecież mnóstwo na ten temat. Dziwisz się jakbyś spadł
                > z księżyca albo mieszkał na ostatnim zadupiu zabitym dechami.

Facio mam prawo nazwać rzecz po imieniu typ z brodą i w kiecce to paskuda nad paskudy .
                • tigertiger Re: zadupie 24.05.14, 07:41
                  No a mi przypomina wizerunek Jezusa i wcale nie muszę specjalnie mrużyć oczu. Niebieskie oczeta,piękne regularne rysy twarzy i misternie przycięta brody, włosy za ramiona i sukienna do samej ziemi. Gdyby nie ostry makijaż i kiecka zebrana w tali, oraz wypchany biustonosz to wypisz wymaluj przypomina znany od ponad 1700 lat wizerunek Jezusa stworzony na podobieństwo Apolla (Heliosa), a więc symbolu piękna i urody. Gdyby nie broda Tomas wyglądał na całkiem atrakcyjną kobietę, gdyby zaś pozbyła się makijażu i przebrania, a nałożył by białą sutannę byłby Jezusem jak z obrazka. To czemu dajesz w tym wątku upust to skutek nabytych przez ciebie w procesie socjalizacji uprzedzeń i dysonansu poznawczego.
    • kolter_mr Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 12.05.14, 12:27
      aborcjonista napisał:

> lepian4 napisał:
      >
      > > A ja stawiam na to, ze Bawarczycy na widok tego zboczenca wylaczyli telew
      > izory.
      >
      > [b]Udowodnij turecki pucybucie i sprzedawco kebabów ze ta osoba jest zboczona [
      > /b]

Abordek nie ma co ukrywać gośc nie jest tak do końca normalny :))
      • snajper55 Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 12.05.14, 13:05
        kolter_mr napisał:

> Abordek nie ma co ukrywać gośc nie jest tak do końca normalny :))

Niewątpliwie kobieta z brodą w normie się nie mieści. Ty się mieścisz. czy też jesteś nienormalny? Może na przykład jesteś wybitnie inteligentny? Nie jesteś? :)

S.
        • kolter_mr Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 12.05.14, 20:26
          snajper55 napisał:

> kolter_mr napisał:
          >
          > > Abordek nie ma co ukrywać gośc nie jest tak do końca normalny :))
          >
          > Niewątpliwie kobieta z brodą w normie się nie mieści. Ty się mieścisz. czy też
          > jesteś nienormalny? Może na przykład jesteś wybitnie inteligentny? Nie jesteś? :)

Przynajmniej w kiece z wypudrowanym pyskiem i z brodą nie latam po mieście
          • taniarada Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 12.05.14, 22:28
            Kolter Szpaka już nie kochasz?
    • katrina_bush Conchita dostala od publicznosci w Polsce 7punktow 13.05.14, 00:05
      piwi77.0 napisał:

> Festiwal Eurowizji jest pomyślany jako dobra rozrywka, w której cała Europa moż
      > e bawić sie razem, a ci co spoza Europy też mają na co popatrzeć, a nie jako ry
      > walizacja na śmierć i życie. Przecież tak naprawdę, to nawet nie ma jakiejś pre
      > stiżowej nagrody do wygrania. Było bardzo przyjemnie, ale minęło, i zamiast zac
      > hować miłe wspomnienia co mamy w Polsce? Rozgoryczenie, żal, uczucie krzywdy i
      > roztrząsanie włosa na czworo.

Conchita W. dostala od publicznosci w Polsce 7 punktow.

p. s.
      Czesc Polakow to faktycznie tragiczne sztywni i smutni ludzie.
    • snajper55 Europa w nas Conchitą, to my w nią Korwinem 29.05.14, 12:40
      Cios za cios.

S.
    • wuzet21 Re: "Kobieta z brodą" wygrywa konkurs Eurowizji 29.05.14, 12:42
      Owo zaśpiewało najlepiej, czy to się komu podoba, czy nie !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka