Dodaj do ulubionych

Alternatywna muzyka na Swieta - reaktywacja

22.12.14, 22:36
Zmeczona rozbrzmiewajaca wokol ckliwa muzyczka co roku w czasie okolochristmasowym szukam swiatecznej alternatywy. Kiedys, dawno temu, kiedy to forum bylo jeszcze bardzo ciekawym miejscem, dzielilam sie tu swymi znaleziskami.

Szukalam dzis dlugo jakiegos bozonarodzeniowego kawalka w wykonaniu Joe Cockera i czy wiecie, ze nic, ale to nic nie znalazlam? Wyglada na to, ze nie zaspiewal zadnych Jingle Bellsow, zadnego Santa Claus, ani Silent Night.
Nic.
Ciekawe.
Stary dran.
Jak cos znajdziecie, wrzuccie.

Najbardziej w klimacie jest to.

R.I.P. Joe Cocker.

Wesolych Swiat
Obserwuj wątek
    • angelfree I niespodzianka 22.12.14, 22:39
      Niechcacy wrzucilam Joni Mitchell.

A mialo byc Ring Them Bells.
      Diabel namieszal.

• douglasmclloyd Re: Alternatywna muzyka na Swieta - reaktywacja 22.12.14, 22:45
      Proszę bardzo.

www.youtube.com/watch?v=CkZjtHd_ypg&index=4&list=PLHHmyg2Xha1yX0XeBxe0rCHzSYkkoR0HL
      • angelfree Re: Alternatywna muzyka na Swieta - reaktywacja 22.12.14, 23:33
        Bardzo mi sie podoba.
        Ale wciaz liczę na Joe Cockera.
      • angelfree Re: Alternatywna muzyka na Swieta - reaktywacja 22.12.14, 23:35
        Bling, to jest super, ale czy jest w jakiś sposób zwiazane ze świętami?
        • marta595 Re: Alternatywna muzyka na Swieta - reaktywacja 23.12.14, 00:28
          Nie wiem czy Joe Cocker ma w swoim repertuarze jakąś świąteczną piosenkę, ale w wywiadzie
          sprzed 4 lat na pytanie jak spędza święta, odpowiedział, że kiedy żona zajmuje się zdobieniem domu, co uwielbiają jego wnuki, on puszcza płytę:
        • bling.bling Re: Alternatywna muzyka na Swieta - reaktywacja 23.12.14, 09:38
          Jest związane alternatywnie, rzecz jasna.
          Mniej alternatywnie, niejako klasycznie:
            • angelfree Re: Alternatywna muzyka na Swieta - reaktywacja 23.12.14, 11:58
              O, Waitsa dawno nie słuchałam, a ten akurat kawałek uwielbiam. Na równi z Fairy Tale of New York Pogues'ów.

Ten sam klimat. :)

Tekst linka
              • angelfree Re: Alternatywna muzyka na Swieta - reaktywacja 23.12.14, 12:13
                I w nastroju świątecznego upadku The Best Little Whorehouse in Texas.
                Kiedyś obejrzałam w kawałkach cały film na jutubie. :)

• massaranduba Re: Alternatywna muzyka na Swieta - reaktywacja 23.12.14, 00:41
      Wesolych Swiat :-)

www.youtube.com/watch?v=KJ1ERBewLdg
      • angelfree Re: Alternatywna muzyka na Swieta - reaktywacja 23.12.14, 02:04
        Ach, Carol of the Bells.
        Lubię też w wykonaniu Cast in Bronze, koniecznie oglądając.

• angelfree Re: Alternatywna muzyka na Swieta - reaktywacja 24.12.14, 15:23
          Ha, Carol of the Bells rozbrzmiewał wczoraj w Arkadiii. Nie jest źle. :)
    • angelfree Re: Alternatywna muzyka na Swieta - reaktywacja 23.12.14, 01:59
      Trzy stare wątki pełne świątecznej muzyki.

2009
      2010
      2011

Dużo dobrej muzyki.
    • yoma Re: Alternatywna muzyka na Swieta - reaktywacja 23.12.14, 10:08
      Kto znajdzie Olivię Molinę, niech wrzuci, co?

BTW Angel już nie ma okresu okołochristmasowego. Nie żartuję. Nie ma Christmas, jest holiday i spieszcie się słuchać ckliwych piosenek o Christmas, póki jeszcze są.

Jedną o happy holiday już słyszałam...
        • angelfree Re: Alternatywna muzyka na Swieta - reaktywacja 23.12.14, 12:16
          Piękne.
        • yoma Re: Alternatywna muzyka na Swieta - reaktywacja 23.12.14, 14:37
          O, dzięki serdeczne :)
      • angelfree Re: Alternatywna muzyka na Swieta - reaktywacja 23.12.14, 12:01
        Koniec świata.
        • yoma Re: Alternatywna muzyka na Swieta - reaktywacja 23.12.14, 14:43
          Pora umierać.

Wiem, bo dostaję hamerykański biuletyn o rozwoju dziecka i chociaż hamerykański, to czasem można coś ciekawego wydłubać. Ale jak mi przysłali 10 Tips for Holiday, to długo myślałam, że to reklama kurortów :) a to się okazały podpowiedzi prezentów pod choinkę.

Ciekawe, jak się teraz będzie nazywała choinka. Holiday tree? Bez sensu.
          • angelfree Re: Alternatywna muzyka na Swieta - reaktywacja 23.12.14, 15:45
            Nie przejmuj się i rób swoje.
            Amerykanie tak muszą ze względu na Żydów, którzy są i tak wściekli, że to nie oni wymyślili Boże Narodzenie.
            Chodzi o to, żeby się firmowe kartki świateczne nie pomyliły, albo wybrana zbiorczo nie obraziła części pracowników.
            • yoma Re: Alternatywna muzyka na Swieta - reaktywacja 23.12.14, 17:21
              Co jest kretynizmem absolutnym, bo kto normalny się obraża, że ktoś inny coś świętuje. Amerykanie zawsze mieli narąbane.

W każdym razie ja, ateistka ze skłonnościami do panteizmu, nie dam sobie odebrać Bożego Narodzenia :)
    • angelfree Soulowo 23.12.14, 12:00
      James Brown

www.virgin.com/music/top-20-alternative-christmas-songs
    • kolter Re: Alternatywna muzyka na Swieta - reaktywacja 23.12.14, 13:01
      • angelfree Re: Alternatywna muzyka na Swieta - reaktywacja 23.12.14, 15:47
        Hehe, pojechałeś po bandzie.
        Happy Holiday Season.
      • yoma Re: Alternatywna muzyka na Swieta - reaktywacja 23.12.14, 17:22
        Ukąsiłeś mnie w sentyment, uch! Kolter, jestem pewna, że Metallica nagrywała jakieś kolędy. Tradycyjne kolędy. Poszukałbyś? Ja nie mogę.
        • kolter-rm Re: Alternatywna muzyka na Swieta - reaktywacja 23.12.14, 18:16
          yoma napisała:

> Ukąsiłeś mnie w sentyment, uch! Kolter, jestem pewna, że Metallica nagrywała jakieś kolędy. Tradycyjne kolędy. Poszukałbyś? Ja nie mogę.

Gdyby Metallica nagrała kolędy to na drugi dzień poszli by na bezrobotne :))
          Ale tutaj jest taki luzacki świąteczno weekendowy kawałek ...
          • yoma Re: Alternatywna muzyka na Swieta - reaktywacja 23.12.14, 18:42
            Było, jestem absolutnie pewna, ale z powodów niezależnych nie mam tej płyty pod ręką :) Nie wiem, czy to nie było God Rest You Merry Gentlemen.

Zresztą nie tylko oni, parę metalowych kapel ponagrywało takie kawałki, a co, jaj se nie można porobić przy święcie? :)
            • angelfree Re: Alternatywna muzyka na Swieta - reaktywacja 23.12.14, 20:01
              Poszperajcie w starych wątkach, tam dużo różnych było.
              Tu jest Guns N' Roses, ale za bardzo mi się nie podoba.
                • kolter Re: Coś metalicznego 23.12.14, 20:28
                  angelfree napisała:

>

to tylko skopiowany enter Sandman ale nie gra tego Metallica
                  • angelfree Re: Coś metalicznego 24.12.14, 15:21
                    Fakt odróbka, ale tego, co chciała Yoma nie znalazłam nigdzie.
    • piwi77.0 Re: Alternatywna muzyka na Swieta - reaktywacja 23.12.14, 20:46
      Aktualnie przywarłem do
      1. Era - Dark Voices (z płyty Reborn), niestety nie ma na youtube
      2. Lana Del Rey - Fucked My Way Up To The Top (z płyty Ultraviolence)
      www.youtube.com/watch?v=Bbx_hdmtkhc
    • yoma Re: Alternatywna muzyka na Swieta - reaktywacja 23.12.14, 21:32
      Faktycznie jak włączyć radio, to nawet Lennona potrafią obrzydzić. Nie dotyczy TrUjki.
      • marta595 Re: Alternatywna muzyka na Swieta - reaktywacja 23.12.14, 21:43
        Srebrne dzwony w rytmie Reggae :D

• piwi77.0 Chyba najpiękniejsza polska piosenka 23.12.14, 22:41
      www.youtube.com/watch?v=b9oJ0Y67cxw
      • piwi77.0 Chyba najpiękniejsza polska piosenka 23.12.14, 22:45
        www.youtube.com/watch?v=6roFg_o5Log
        • lauriane Re: Chyba najpiękniejsza polska piosenka 25.12.14, 22:54
          piwi77.0 napisał:

> www.youtube.com/watch?v=6roFg_o5Log
          L. Was srulki to chyba (muzycznie) wysterilizowali......
          J.C.
          • piwi77.0 Re: Chyba najpiękniejsza polska piosenka 01.01.15, 13:54
            lauriane napisał:

L. Was srulki to chyba (muzycznie) wysterilizowali......

Jest dokładnie odwrotnie.

• angelfree Re: Chyba najpiękniejsza polska piosenka 01.01.15, 13:56
            Srulki? Chciałaś kogoś obrazić quasi-chrześcijanko"?
            • piwi77.0 Re: Chyba najpiękniejsza polska piosenka 01.01.15, 15:18
              angelfree napisała:

Srulki? Chciałaś kogoś obrazić quasi-chrześcijanko"?

Dlaczego quasi? W chrześcijańskim Dekalogu, czyli prawie bożym, będącym ponad wszystkimi innymi, nie ma nic o szacunku dla innych, zatem nie może być im on znany.
          • marta595 Re: Chyba najpiękniejsza polska piosenka 01.01.15, 21:08
            lauriane napisał:

> L. Was srulki to chyba (muzycznie) wysterilizowali......
            > J.C.

Pozdrowienia od srulki - marty ;)
    • marta595 Re: Alternatywna muzyka na Swieta - reaktywacja 24.12.14, 12:33
      Wprawdzie nie kolęda, ale jeden z utworów, który obok modlitwy Okudżawy jest mi bliski.
      Spokojnych Świąt wszystkim życzę, wyciszenia i tylko pozytywnych emocji do końca tego roku i na następne lata tyż ;)
    • angelfree Huron Carol 24.12.14, 15:28
      Huron Carol, którą wrzuciła tu dawno temu Dritte-Dame.

Kolęda, która mnie hipnotyzuje i fascynuje.

Spokojnych Świąt dla wszystkich!

• bimota Re: Alternatywna muzyka na Swieta - reaktywacja 31.12.14, 15:20
      TU MASZ NAJBARDZIEJ W KLIMACIE... :p

www.youtube.com/watch?v=WuSsXozWORo
    • mjot1 Re: Alternatywna muzyka na Swieta - reaktywacja 01.01.15, 21:19
      www.youtube.com/watch?v=SvqxJ3lBjKM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka