sclavus 23.12.14, 10:54 www.tvn24.pl/niemiecki-dziennikarz-na-terenach-opanowanych-przez-dzihadystow,500802,s.html ... to już nie jest zwykły amok, to coś gorszego... - nie wiem, jak nazwać bo nawet: "amok do 10^" nie odda w pełni tej "religii"... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brum.pl1 Ciekawe, czemu nie założyłes tego watku 23.12.14, 13:10 na Forum Religia? Czyżbyś bał się tamtejszego admina, niedorajdo? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Ciekawe, czemu nie założyłes tego watku 23.12.14, 13:18 Tępoto religijna!!! ... to nie jest wątek stricte religijny - czegóż jednak wymagać od przytęputa?? Odpowiedz Link Zgłoś
brum.pl1 trele morele 23.12.14, 13:25 sclavus napisał: > Tępoto religijna!!! > ... to nie jest wątek stricte religijny - czegóż jednak wymagać od pr > zytęputa?? Srasz w gacie ze strachu. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: trele morele 23.12.14, 13:44 ... wziął się i wypyszczył przytępieniec... Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Popatrz na to z lepszej strony 23.12.14, 18:38 Kościoły przestaną cię szczypać w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Popatrz na to z lepszej strony 23.12.14, 19:06 ty też popatrz na to z innej strony - historycznej!! Jeszcze 1000 lat temu, rozwścieczeni wyznawcy chrześcijańskiego boga, robili o wiele gorsze rzeczy, przy o wiele mniejszych możliwościach technologicznych... A ja patrzę na to (IS) pod kątem cywilizacji i staram się zrozumieć, jak to jest możliwe w XXI wieku!! A meczet - meczet to też kościół!!! Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Popatrz na to z lepszej strony 23.12.14, 19:17 sclavus napisał: > ty też popatrz na to z innej strony - historycznej!! > Jeszcze 1000 lat temu, rozwścieczeni wyznawcy chrześcijańskiego boga, robili o > wiele gorsze rzeczy, przy o wiele mniejszych możliwościach technologicznych... > A ja patrzę na to (IS) pod kątem cywilizacji i staram się zrozumieć, jak to jes > t możliwe w XXI wieku!! > A meczet - meczet to też kościół!!! Świat poszedł do przodu, dzisiaj ty i IS macie wspólnego wroga. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Popatrz na to z lepszej strony 23.12.14, 19:53 ... wroga???? Uśmiałem się!!! Ja - zaledwie - promuję rozum!!... - racjonalizm, jeśli wolisz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Popatrz na to z lepszej strony 23.12.14, 20:00 sclavus napisał: > ... wroga???? > Uśmiałem się!!! > Ja - zaledwie - promuję rozum!!... - racjonalizm, jeśli wolisz!!! IS promuje Allaha. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Popatrz na to z lepszej strony 23.12.14, 21:26 ... a ty boga, Yahwe przekształconego w Boga??? Wolę rozum!!... i logikę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Popatrz na to z lepszej strony 23.12.14, 22:19 Ja jestem przedstawicielem cywilizacji, którą ty, czy IS, chce zniszczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Popatrz na to z lepszej strony 23.12.14, 22:34 cóż za megalomania!!!! ... szkoda, że aż tak paranoiczna!! Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Popatrz na to z lepszej strony 23.12.14, 22:37 sclavus napisał: > cóż za megalomania!!!! > ... szkoda, że aż tak paranoiczna!! Mów co chcesz, ale ciebie od IS różni tylko metoda działania. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Popatrz na to z lepszej strony 23.12.14, 23:18 Żartujesz!!! Przecież oni (IS) żywcem zerżnęli z tego, co robili przedstawiciele twojej cywilizacji, przez grubo ponad 1000 lat... i nieźle praktykują dzisiaj - skutki identyczne!! Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Popatrz na to z lepszej strony 23.12.14, 23:40 sclavus napisał: > Żartujesz!!! > Przecież oni (IS) żywcem zerżnęli z tego, co robili przedstawiciele twojej c > ywilizacji, przez grubo ponad 1000 lat... i nieźle praktykują dzisiaj - sku > tki identyczne!! IS, ty i tobie podobni nie mogą tego przeżyć i dlatego chcą zniszczyć moją cywilizację. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Popatrz na to z lepszej strony 24.12.14, 10:15 widzę, że czkawka zapanowała nad tobą... To taka nowa mantra: "ty i IS"??? *** powtarzaj ją sobie, a prawdy, że twoja cywilizacja zniszczyła kilkadziesiąt cywilizacji i kultur, nie zaczkasz!!! :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Eee tam. To już było 23.12.14, 19:57 Tak samo rozprzestrzeniało się chrześcijaństwo. Takie same krwawe czystki objęły wtedy cały świat. I co? I nic. Jesteśmy potomkami tych, którzy unurzali swe ręce we krwi niewiernych abyśmy dziś mogli mówić o chrześcijańskiej cywilizacji. S. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Eee tam. To już było 23.12.14, 21:41 ... niczego o chrześcijańskiej cywilizacji nie mówiłem... Mówiłem o skoku cywilizacyjnym... a ten cały IS, to cofnięcie się o te głupie 1000 lat!! Odpowiedz Link Zgłoś