Dodaj do ulubionych

a ja uważam

16.09.04, 08:42
że murzynów trzeba wysłać tam skąd pochodzą- do Afryki. Cywilizowany świat to
nie ich miejsce. Nie uważam ich za ludzi, co najwyżej za Pół-ludzi.
Obserwuj wątek
    • asiaasia1 Re: a ja uważam 16.09.04, 09:35
      Trzeba zauważyc , że oni nie wprosili się kilkaset lat temu do krajów według
      ciebie " cywilizowanych " lecz dostali " specjalne zaproszenie " , aby je
      " odwiedzić " .
      Nie stać cię na to , żeby wysłać ich tam , skąd pochodzą . Podatki , które
      płacisz lub które płacą twoja matka lub ojciec , nie starczą na to , żeby
      poprawić sytuację w polskiej służbie zdrowia i szkolnictwie .

Myślę , że wielu Afrykanów chętnie wróciłoby do Afryki . Powinni zapłacić za
      ich powrót i za poprawę warunków na rodzinnym kontynencie ci , którzy ten
      kontynent zniszczyli oraz ci , którzy wzbogacili się na tym kontynencie - (
      praca niewolników , kopalnie diamentów itd .)
      Mój wniosek - nie stać cie na to . Nie próbuj tez snuć nam tutaj rasistowskich
      wizji załatwienia " specjalnego powrotu " Afrykanów do Afryki . Taka wersja nie
      przejdzie po II Wojnie Światowej . Kofi Annan , Powell , Rice i inni także
      mieliby coś do powiedzenia na ten temat , więc sam(a)wiesz , że takie wizje
      możesz włożyć między bajki lub tylko pomarzyć o zbiorowym exodusie Afrykanów ,
      aby twoje rasistowskie ego poczuło się lepiej .

Myślę , że Polaków mieszkających za granicą w polskich dzielnicach typu
      Jackowo w Chicago lub polskie Dorchester w Bostonie , Polaków śpiących na
      dworcach w Anglii , Polaków zgadzających się pracować za najniższą stawkę w
      danym kraju jako nowocześni niewolnicy , Polaków bez znajomości języków obcych
      za granicą , nadużywających alkoholu i wulgarnych słów ,robiących z siebie
      idiotów na każdym kroku chłopków - roztropków , ludzi bez planu i perspektyw
      marzących o robieniu kariery w " wielkim mieście " , Polaków bez godności
      osobistej robiącym Polsce taką reputację , że częstokroć lepiej nie podkreślać
      swojego pochodzenia w międzynarodowym towarzystwie itp. Polaków tych powinno
      się wysłać tam skąd pochodzą . Cywilizowany świat to nie ich miejsce . Uważam
      ich za ludzi , tylko pytanie , czy chciałabym mieć ich za sąsiadów . Może
      lepiej , żeby już zostali na tym dworcu w Anglii lub smażyli się w swoim
      piekiełku w Jackowie ?
      Wiesz , ilu rodaków mieszka i pracuje za granicą ?
      Myślisz , że z jakich powodów tam pojechali , wyjechali z " cywilizowanego
      świata " ? Śmiem twierdzić , że nie z chęci poznania kultury USA i krajów EU .

Wniosek : Nie stac ani ciebie ani mieszkańców bogatych " cywilizowanych "
      krajów na zorganizowanie powrotu ciemnoskórych ludzi do miejsca ich
      pochodzenia .
      Bez sensu ta " prowokacja ".
    • asiaasia1 Re: a ja uważam 16.09.04, 09:43
      Rozumiem , ze ciebie problem wypoczynku na Karaibach czy w Południowej Afryce
      nie dotyczy - jednak jest wielu białych ludzi , którzy do tropikalnych krajów
      jeżdżą na wakacje . Rozumiem , że ci ludzie , którzy swoje posiadłosci mają na
      Jamajce czy Dominikanie byliby równiez stamtąd " specjalnie wyproszeni " według
      twojego " planu " . Spójrz realistycznie na swiat wokół . Przydałoby sie
      kilkakrotne uderzenie młotkiem w głowę oraz zimny prysznic .
    • asiaasia1 Every man gotta right to decide his own destiny 16.09.04, 11:20
      " Every man gotta right to decide his own destiny,
      And in this judgement there is no partiality. "
    • ijaw Re: a ja uważam 16.09.04, 13:28
      Wielce ucywilizowany mister Latolota! :\

Domyślam się, że Pan, wyedukowany, szlachetnie urodzony na polskiej ziemi,
      słuszny moj wywód?, przebył cierniową drogę, schodząc do nas, by dać dowód swej
      mądrości. Żałuję całym sercem, ale w chwili obecnej nie posiadam stosownych miar
      by można było poddać ocenie Pana wysublimowany intelekt. :(( Proszę Pana,
      Latolota o pozostanie tu chwil kilka, drobną zapewne to dla Pana fatygą będzie ,
      i rozejrzenie się po zasobach forum. Pańskiej ogładzie absolutnie nie zaszkodzi.
      Wychowany na polskiej ziemi człowiek, światły, inteligentny, nie poczyta mi
      wszak za nietakt polecenie kilku wątków, m.in. "Nasz ojciec -człowiek z Herto"
      i innych wątków, np. "czarne jest piękne", "kretyn cukiernik", czy "Arayan.."
      choćby. Serdecznie zachęcam Pana, do obejrzenia portalu Africa Speaks, w wersji
      anglojęzycznej, ale dla Pana to żadną przeszkodą, naturalnie nie będzie. Polecm
      także linki org. antyrasistowskich, coprawda Pana to nie dotyczy? ale mądry Cały
      człowiek winien w mym odczuciu zapoznać się z tezami, ktorych być może nie zna,
      i nie rozumie. Po przeczytaniu serdecznie zapraszam ponownie.
      --
      rozwaga buduje
      głupota niszczy
    • umfana ...a wszystkich europejczyków do Europy ??? ;))) 16.09.04, 20:49

z Ameryki Północnej i Południowej, Afryki, Australii, ect???
      To jakiś naiwny zart!!!
      • ijaw Re: ...a wszystkich europejczyków do Europy ??? 16.09.04, 21:48
        A gdybyż żart gruboskórnego człeka!!!!!
        Przypuszczam, że to światopogląd ludzia, Całego-ludzia.
        • latolota Re: ...a wszystkich europejczyków do Europy ??? 17.09.04, 08:20
          nie, to nie żart..
          A problem "wypoczynku" na Karaibach mnie dotyczy, jak najbardziej..
          • ijaw Re: ...a wszystkich europejczyków do - Latolota 17.09.04, 09:21
            Próbujesz rozmawiać a to jest chwalebne, niezależnie od prezentowanych przez
            Ciebie poglądów, z ktorymi absolutnie nie zgadzam się.
            Mam pytanie: na jakiej podstawie wyrażasz swe poglądy? Czy zapoznałeś się z
            wątkami, lub przynajmniej jednym "Nasz ojciec- człowiek z Herto"? Bardzo ciekawa
            jestem Twego zdania. Twój post jest odpowiedzią na posty Asi i Umfany, mam
            nadzieję, że zechcesz odpowiedzieć i na moje.
            Cenię w ludziach odwagę, dopóki nie jest ona agresją fizyczną.
          • jofin Re: ...a wszystkich europejczyków do Europy ??? 17.09.04, 10:17
            Ciekawe. Czy mozesz podac podstawy i uzasadnienie swojej klasyfikacji na calych
            ludzi, podludzi i moze nadludzi.

Gdzies i kiedys juz sie z tym chyba spotkalismy. ale chce wiedziec, czy Cie
            dobrze rozumiem,

Jofin
          • asiaasia1 Re: ...a wszystkich europejczyków do Europy ??? 17.09.04, 19:09
            "> nie, to nie żart..
            > A problem "wypoczynku" na Karaibach mnie dotyczy, jak najbardziej.."

Chętnie poczytamy więc twoje wspomnienia z Karaibów , ja chętnie podzielę się
            doświadczeniami .
            Wiesz , tam czasami są huragany , tornada i inne przyjemności , które wymiataja
            turystów- rasistów . Tylko nie mów , że paliłeś ( aś ) gandzię z rastamanami ...
            • ijaw Nie od rzeczy pytanie... 17.09.04, 21:36
              ...jak na Karaibach czuje się Cały-ludź (mówiąc wg konwencji Latoloty? Czy
              Cały-ludź nie traci nic na swej wartości? Wszak Całych-ludziów tam nie za
              wiele?...mhm, będę miała o czym myśleć w nocy, bo widzę, że Latolota zagląda z rana.

ijaw
              --
              Dyskryminacja Rasowa Drzwi otwarte
              • ijaw Re: Nie od rzeczy pytanie... 20.09.04, 11:09
                He, nie doczekam się odpowiedzi, Latolota stchórzył, a szkoda, szkoda. Rozbudzić
                ciekawość osobliwymi poglądami, by bez żadnych wyjaśnień czmychnąć? Chyba nie
                poraziłam Latoloty wizją jaką szykują mądre białe laski?

pozdrawiam
                • asiaasia1 Re: Nie od rzeczy pytanie... 20.09.04, 12:11
                  Te Karaiby to chyba palcem na mapie ....
                  • ijaw Re: Nie od rzeczy pytanie... 20.09.04, 12:22
                    taaa, pomarzyć dobra rzecz..
                    a gadać to się potrafi, gorzej z uzasadnieniem
                    • gajasirocco Re: Nie od rzeczy pytanie... 25.09.04, 17:27
                      Uważam, że tym razem dobrze zrobił, bo jeżeli ktoś nie potrafi ukorzyć się
                      przed innością, to powinien przynajmniej zamilknąć!
                      I wreszcie powinno dotrzeć do nas "białych", że wszyscy wywodzimy się z
                      Afryki,i że kiedy 8-10tysięcy lat temu rozkwitały cywilizacje w Afryce i na
                      Bliskim Wschodzie, to u nas był jeszcze lodowiec i nasi przodkowie ganiali po
                      lasach za turami, a w barbarzyńskich krajach wykładano astrologię, filozofię,
                      powstawały najrózniejsze pisma, traktaty,...z których korzystamy do dnia
                      dzisiejszego. Właśnie te narody mogą się powoływać nie na polskie milenium, czy
                      amerykańskie dwa wieki, lecz na tysiąclecia swojej historii- smutnej od
                      momentu, gdy biały człowiek stanął na ich ziemi.
                      Bądźmy tolerancyjmi i uczmy się tolerancyjności, bo to zachowania nabyte,
                      zależne tylko od nas!
                      • ijaw Re: Nie od rzeczy pytanie... 25.09.04, 18:03
                        Zamilknął, to nie znaczy zrozumiał.
                        Dobrze by było.
                        Kto chce obalić argumenty to je obali i na nic zdadzą się mądrości naukowców,
                        obrzucą i ich błotem.
                        Przerabiam te lekcje tu i w życiu. Ego, jest potwornie "mądre", najmądrzejsze i
                        nie jest w stanie przyjąć argumentacji innej poza swą własną, którą jest
                        zafascynowane.
                        To jest tragedia naszych czasów, jak i przyczyna wszelkich konfliktów.
                        Masz rację, Gaju, to my ganialiśmy w przepaskach na biodrach i w głębokich
                        puszczach, gdy w Afryce, Azji powstawały wspaniałe cywilizacje, istniejące do
                        dziś, np. Indie, czy odkrywane wśród piasków pustyni Afryki, cywlizacje starsze
                        od egipskich. Szkoda, że ludzie mając dostęp do wspaniałych programów tv,
                        bibliotek, internetu, nie wykorzystują ich w sposób mądry, a szukają tanich,
                        beznadziejnych rozrywek, typu podryw, sex randki, itp.
                        Szkoda wielka, szkoda, że człowiek nie chce zobaczyć gdzieś drugiego człowieka.

Bądźmy tolerancyjni, i korzystajmy z mądrości, która nas stworzyła, i ktorą mamy
                        w sobie, a beznadziejnymi aktami przemocy jej zaprzeczamy, uwłaczając godności
                        człowieczej.
                        Przepraszam, coś się tli...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka