Gość: neo IP: 213.201.195.* 26.02.05, 13:44 ...wiem ile kosztuje moja nerka , ile kosztuje moja dusza ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Hubert Re: cena zycia....... IP: *.chello.pl 26.02.05, 13:47 > ...wiem ile kosztuje moja nerka , ile kosztuje moja dusza ? Dusza nie jest na sprzedaz. To nie jest nic materialnego. Pozdrawiam Hubert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo Re: cena zycia....... IP: 213.201.195.* 26.02.05, 14:01 ...czyli rzeczy nie materialne nie maja wartosci ? Odpowiedz Link Zgłoś
hubkulik Re: cena zycia....... 26.02.05, 14:10 Moze i maja. Ale jak ja ocenisz? Co to takiego? Tak drogie ze gory zlota to za malo, a jednoczesnie masz to za darmo od zawsze? Pozdrawiam Hubert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo Re: cena zycia....... IP: 213.201.195.* 26.02.05, 14:14 ...fakt , jak wycenic ? Z tym problem..... Odpowiedz Link Zgłoś
hubkulik Re: cena zycia....... 26.02.05, 14:19 Duszy i tak nie da sie sprzedac. Nawet gdybys probowal. Niewolnicy i tak gleboko wewnatrz pozostawali wolni. Faust ktory zaprzedal dusze diablu, tak naprawde sprzedal pewna warstwe swej psyche, a nie dusze. Pozdrawiam Hubert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo Re: cena zycia....... IP: 213.201.195.* 26.02.05, 14:24 ...jednak jest ONA (DUSZA) materialna , stwierdzili badzacze ze wazy 21 gram Odpowiedz Link Zgłoś
hubkulik Re: cena zycia....... 26.02.05, 14:26 To nie dusza, tylko cialo astralne. Rodzaj subtelnej materii, ktora opuszcza cialo po smierci. Ona tez sie w koncu rozpada, tak jak cialo fizyczne. Pozdrawiam Hubert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo Re: cena zycia....... IP: 213.201.195.* 26.02.05, 14:29 ....lepiej pozostane przy jednej nerce ,nic wiecej nie szprzedam. milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
swietlik44 Re: cena zycia....... 26.02.05, 14:36 uważaj, są tacy co potrafią duszą zawładnąć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: braun Re: cena zycia....... IP: 212.160.138.* 26.02.05, 14:40 tak, tak - niby niematerialna, a mozna ja rozedzierac... a w dodatku nosic na ramieniu tylko ktorym? leworeczni na prawym czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Re: cena zycia....... IP: *.chello.pl 26.02.05, 14:53 > uważaj, są tacy co potrafią duszą zawładnąć... To raczej niemozliwe. Chyba ze ktos jest zachlanny na czyjas madrosc, wladze, swietosc i chce sie dla wlasnych celow pod to podlaczyc zgrywajac glupa. Sa tez kobiety, ktore chetnie dalyby sie zawladnac boskiemu mezczyznie... Niestety nie da sie tego zrobic i predzej czy pozniej wyjdzie to na jaw. Pozdrawiam Hubert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwarek Re: cena zycia....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 16:24 oj da sie zawladnac dusza....i nie potrzeba do tego mezczyzny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Re: cena zycia....... IP: *.chello.pl 26.02.05, 16:35 Moim zdaniem sie nie da. Mozna tylko manipulowac psychika w sposob podobny w jaki pies Pawlowa zjada kielbase na dzwiek dzwonka. Manipulacja psychika czlowieka to ten sam proces, tylko zazwyczaj bardziej zlozony. Dusza i psychika to dwie rozne rzeczy. Psychika jest zlozonym tworem podlegajacym nieustannym przemianom. Jest zwiazana z mozgiem i jego procesami. Wraz ze smiercia ulega w calosci albo prawie w calosci zniszczeniu, gdyz koncza sie uwarunkowania, ktore tworzyly oprogramowanie zycia. Dusza natomiast nie podlega zadnym zmianom i jest tozsama z nasza prawdziwa natura, ktora nie podlega wplywom czasu. Mozna miec jej przeblysk, gdy ucichna mysli (umysl) i pozostanie cisza. W takiej ciszy mozna zaobserwowac podloze egzystencji. Nie da sie tego ani zmierzyc, ani kupic, ani tym bardziej zawladnac tym. Pozdrawiam Hubert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwarek Re: cena zycia....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 17:26 Zabrzmi bunczucznie ale Samotnosc wlada dusza.Calkowicie.Ale to tylko moje skromne zdanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Re: cena zycia....... IP: *.chello.pl 26.02.05, 18:20 Gleboko wewnatrz kazdy jest samotny. Pozdrawiam Hubert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwarek Re: cena zycia....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 19:33 nie tak gleboko jakby sie moglo zdawac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vivka Re: Do Huberta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 17:40 czytam Ciebie od jakiegoś czasu i ............ lubię Ciebie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Re: Do Huberta IP: *.chello.pl 26.02.05, 18:21 Dziekuje. To bardzo mile. Pozdrawiam Hubert Odpowiedz Link Zgłoś