facet123 Re: co się teraz daje na I Komunię? 11.05.05, 09:58 Komunia to uroczystość i przeżycie duchowe, więc proponuję biblię lub inną książkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najlepiej Re: co się teraz daje na I Komunię? IP: 166.114.30.* 11.05.05, 10:33 nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ida Re: co się teraz daje na I Komunię? IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 11.05.05, 11:48 Proponowałabym następujące rzeczy;zestaw kaset lub cd do nauki języka angielskiego(100-200zł.),ładnie wydany zbiór Harego Potera(około 150 zł.),zegarek na rękę(swatch dla dzieci-100zł.),wieczne pióro (1oo-200zł.),jakiś fajny obrazek na ścianę( w Ikei jest tego mnóstwo-ok.100 zł.)itp.To oczywiście wersja dla zbieraczy prezentów,bo dla prawdziwie religijnego dziecka najlepszym prezentem jest medalik z bozią,Biblia w skórze,albo dobry modlitewnik.Pozdrawiam.Ida Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann co dostanie moja córka: 11.05.05, 21:57 1. własne "dorosłe" wydanie Biblii (bo sama chciała) - prezent składkowy od nas i rodzicow chrzestnych, bo dość porządna edycja; 2. "Atlas ptaków" od jednych dziadków 3. "Klucz do rozpoznawania roślin i zwierząt na wycieczce" od drugich 4. Wprowadzenie do Internetu dla dzieci - od nas dodatkowo 5. kilka religinjnych drobiazgow (naprawdę drobiazgow) - dodatkowo od chrzestnych i wiem, że bardzo się ucieszy:-) Pozdrawiam mary_ann P.S. tak dla informacji: duże miasto wojewódzkie, dochody rodziny powyżej średniej krajowej Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: co dostanie moja córka: 18.05.05, 17:54 - Która godzina? - Nie mam zegarka. - Nie byłeś u komunii? - U nas dawali rowery. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick [...] 11.05.05, 23:49 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś