marcin32 22.04.05, 17:26 A więc już nawet w Hiszpanii jest normalnie. A kiedy w końcu będzie normalnie u nas?? Czy w Polsce ciągle musi być podział na ludzi pierwszej i drugiej kategorii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
putativus Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 22.04.05, 17:31 Nic sie nei zmieni. A będzie jeszcze gorzej. POczytaj lepiej forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=23048894 i dołącz nas;-) Podpisy zbiera Yoma, także bezpośrdenio do niej;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ochotnik Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.05, 19:43 No ale czy PiS musi być koniecznie zacofany? Nie mogliby się poprawić? Zresztą - tzw. lewicy też przydałaby się poprawa... W ogóle w polityce nie widać normalnych ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoma Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: *.crowley.pl 28.04.05, 19:13 hi hi Putativus, to "POczytaj lepiej" to specjalnie czy taki Freud? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ochotnik W Polsce pewnie jeszcze dłudo będzie podział IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.05, 19:41 na ludzi 1 i 2, a nawet 3 kategorii. Taka mentalność... Odpowiedz Link Zgłoś
mxp4 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 23.04.05, 19:53 marcin32 napisał: > A więc już nawet w Hiszpanii jest normalnie. A kiedy w końcu będzie normalnie > u nas?? Czy w Polsce ciągle musi być podział na ludzi pierwszej i drugiej > kategorii? Pedale, nigdy nie bedzie w Polsce normalne bo pedalstwo w samej swojej rzeczy jest nienormalne, jest ZBOCZENIEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grom Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: *.chello.pl 23.04.05, 20:06 należy wyrazić współczucie Hiszpanom, że pogubili się w ocenie, co dobre, a co złe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tempus Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 20:49 mxp4 napisała: > marcin32 napisał: > > > A więc już nawet w Hiszpanii jest normalnie. A kiedy w końcu będzie norma > lnie > > u nas?? Czy w Polsce ciągle musi być podział na ludzi pierwszej i drugiej > > > kategorii? > > > Pedale, nigdy nie bedzie w Polsce normalne bo pedalstwo w samej swojej rzeczy > > jest nienormalne, jest ZBOCZENIEM Ciemnogród! Od tysięcy lat homoseksualizm towarzyszy ludzkości. Ocenia się, że do 10% populacji ma takie skłonności(zazwyczaj nie ujawniane ze względu na otoczenie - szczególnie w Polsce :) ). To jest norma! Oczywiście zacofany, katolicki Polak nie ma o tym pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grom Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: *.chello.pl 23.04.05, 21:00 co ci przeszkadza w Ciemnogrodzie? różne złe zjawiska towarzyszą od tysięcy lat ludzkości / wojny, złodziejstwo, nienawiść?, czy powinniśmy dbać, by ich było mniej lub próbować się ich pozbyć niezależnie od tego jakie liczby zechcesz podawać, to i tak homoseksualizm jest poza normą, a do tego ta orientacja seksualna nie czyni ludzi szczęśliwymi yo, ze doznania seksualne bywają silniejsze nie oznacza, że człowiek w homoseksualnym związku jest szczęśliwy Odpowiedz Link Zgłoś
czesiekkk Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 23.04.05, 21:47 Porównanie czyjejś orientacji seksualnej do złodziejstwa jest po prostu niestosowne. Homoseksualiści byli od zawsze i wnieśli swój wkład w rozwój kultury. Przypadki homoseksualizmu są znane w naturze, więc te skłonności podobnie jak te heteroseksualne są normalne i zgodne z naturą. Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 23.04.05, 22:09 > Homoseksualiści byli od zawsze i wnieśli swój wkład w rozwój kultury. To prawda, jednak szacunek dla nich jako jednostek nie musi pociągać ze sobą aprobaty dla ich preferencji seksualnej, prawda? Przypadki > > homoseksualizmu są znane w naturze, więc te skłonności podobnie jak te > heteroseksualne są normalne i zgodne z naturą. Przypadki upośledzenia umysłowego też są znane w naturze. Czy to powód, by uznać je za normalne i zgodne z naturą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grom Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: *.chello.pl 23.04.05, 22:31 niestosowne jest odbywać stosunki seksualne z osobami tej samej płci człowiek jest osadzony w naturze, bo jest jej częścia, ale niektórzy zabawiają sie w zastanawianie się, czym człowiek rózni sie od innych natyralnych stworzeń niektórzy uważją, że rozumem i umiejętnością odróznienia dobra od zła tak pobieżnie do tego zagadnienia podchodząc, wszak mądrej głowie dość dwie słowie - wykład niepotrzebny Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 23.04.05, 22:38 "niestosowne jest odbywać stosunki seksualne z osobami tej samej płci" Niestosownie i w ogóle nie wypada, dobrze wychowany Polak nigdy tak nie zrobi. Degrengolada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ten sam Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 00:06 nie ocenia się tylko kto ocenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bemol Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: 213.25.172.* 05.05.05, 14:04 >Ciemnogród! Od tysięcy lat homoseksualizm towarzyszy ludzkości. Ocenia się, że > do 10% populacji ma takie skłonności(zazwyczaj nie ujawniane ze względu na > otoczenie - szczególnie w Polsce :) ). To jest norma! Oczywiście zacofany, > katolicki Polak nie ma o tym pojęcia. Rozumiem, ze 10% chorych na alzheimera albo raka to tez norma i w zasadzie powinnismy przestac walczyc z chorobami bo towarzysza nam od poczatku ludzkosci... Zapomniales tez wyliczyc inne przypadki bardziej zwiazane ze sfera sexualnosci: zoofile, pedofile i inni.. niewierze ze istnieja dopiero od 100 lat.. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 23.04.05, 22:28 polaku! jako reprezentant polski, mesjasza narodów, uświadom biednym hiszpanom, jak straszliwie błądzą! tylko polacy, jedyni wspaniali polacy są tak mądrzy, że nigdy nie poddadzą się tym besensownym postępowym trendom! ole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grom Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: *.chello.pl 23.04.05, 23:26 niech się tak stanie, jak piszesz, choć piszesz z ironią wolę pisownię nazw krajów i narodowości - wielką literą, to taki wyraz szacunku dla tych, o których sie pisze Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 01.05.05, 19:35 wolę szacunek po prostu mieć, nie przywiązuję wagi do symboli. btw, ja nigdy nie uzywam dużej litery. Odpowiedz Link Zgłoś
mxp4 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 25.04.05, 01:14 blinski napisał: > polaku! jako reprezentant polski, mesjasza narodów, uświadom biednym hiszpanom, > > jak straszliwie błądzą! tylko polacy, jedyni wspaniali polacy są tak mądrzy, że > > nigdy nie poddadzą się tym besensownym postępowym trendom! ole. > > > > Zycze ci zebys sie znalazl w kryminale tam cie naucza gdzie jest miejsce pedala i zadowola cie tak, ze na meska dupe juz nie bedziesz chcial patrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 01.05.05, 19:34 dziękuję, życzenia przyjęte:) miej zawsze pod ręką kubełek zimnej wody, bo wyparujesz kiedyś z tej nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
xxx131 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 23.04.05, 23:17 Homoseksualizm nie jest naturalny i jest to forma zboczenia. Wg mnie jest choroba, chociaz oficjalnie nie jest, ale nikogo nie zamieszam zmuszac do leczenia i nikogo 'nawracac'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Granat A na czym niby polega ta choroba? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.05, 23:31 > Wg mnie jest choroba, chociaz oficjalnie nie jest,... Według ciebie to jest choroba? To na czym ta choroba polega? Co jest chore? I jak ją leczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
mxp4 Re: A na czym niby polega ta choroba? 25.04.05, 01:16 Gość portalu: Granat napisał(a): > > Wg mnie jest choroba, chociaz oficjalnie nie jest,... > > Według ciebie to jest choroba? To na czym ta choroba polega? Co jest chore? I > jak ją leczyć? kastrowac pedalow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Granat Re: A na czym niby polega ta choroba? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.05, 21:50 > kastrowac pedalow No dobrze, ale po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Granat Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.05, 23:13 A w Anglii John Elton też chce wyjść za mąż - i nie może!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: 199.188.42.* 19.05.05, 01:53 Granat napisał(a): > A w Anglii John Elton też chce wyjść za mąż - i nie może!!! John Elton czy Elton John? A moze John Travolta i Olivia Newton-John? Skoro jestesmy juz calkiem pomieszni to proponuje odbyc wybory prezydenckie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam i dobrze IP: 83.238.200.* 27.04.05, 10:29 nie jestem pedałem ale nie mam do nich żalu ani nienawiści... uważam że ich orientacja homoseksualna jest jakimś błędem natury, genetycznym albo innym(tak jak lewactwo, płaskostopie, daltonizm itp) lub albo ewentualnie dewiacją psychiczną... nie mnie to oceniać, zresztą teraz jest to już kwestia polityczna i nawet jeśli lekarze orzekliby że jest to choroba psychiczna i że można na to przypisać lek tak jak xanax albo prozac na depresję to by dopiero różnej maści socjaliści, zieloni, czerwoni i różowi dostali szału tym niemniej pedałowie i lezbijki powinni mieć wszytkie prawa dostępne innym obywatelom, nie powinni się tego bać i wstydzić... jako przykład powiem że jeszcze żadna osoba nie przyznała mi się do homoseksualizmu, spośród wszystkich które miałem okazję poznać... to o czymś świadczy, bo oni przecież tu są; w Bostonie każdy zna conajmniej kilku pedałów a przecież ich procentowy odsetek jest wszędzie taki sam popieram ich prawa i apeluję do pedałów i lezbijek: wyjdzcie z cienia bo tak długo jak będziecie się ukrywać, różnej maści końskie łby Romany będą mogły robić z Polski faszyzujący zaścianek Europy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Granat Popieram twój rozsądny głos, chociaż nie całkiem z IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.05, 23:25 Popieram twój rozsądny głos, chociaż nie całkiem zgadzam się z twoją oceną zjawiska homoseksualizmu - mianowicie, że jest to defekt. Lepiej patrzeć na to jak na cechę neutralną, nie jak na defekt. Defekt to pojęcie negatywne, nic dobrego nie wynika z takiego podejścia do sprawy. A poza tym to twój głos w sprawie brzmi bardzo rozsądnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam OK IP: 83.238.200.* 28.04.05, 21:47 dla mnie to nie ma znaczenia, jednak z tego co czytałem homoseksualizm występuje na takiej samej zasadzie jak leworęczność albo zły wzrok: u różnych ludzi geny się różnie układają i tworzą ludzi różnymi wobec siebie, możemy to nazwać zboczeniami (leworęczność, pedalstwo, krótkowzroczność itp) albo czynnikami sprawiającymi że nasz świat jest tak bogaty i różnorodny dla mnie pedał nie jest wrogiem i nie mam nic przeciwko nawet żeby mój najlepszy kumpel był pedałem natomiast zdecydowanie nienawiść do własnego narodu wzbudza we mnie manifestacja faszystów w najbrunatniejszym polskim mieście SS-Kraków podczas której banda szaleńców obrzuca ludzi kamieniami to jest coś czego powinniśmy się bać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Granat Racja IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.05, 22:45 Kraków to dziwaczne miasto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Granat A tak poważnie, to jak myślicie, kiedy w Polsce bę IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.05, 17:33 dzie możliwe legalizowanie związków ludzi tej samej płci? Za 50, 500 czy 5000 lat? Na którą odpowiedź stawiacie? Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: A tak poważnie, to jak myślicie, kiedy w Pols 28.04.05, 18:56 Ale czy chodzi Ci o małżeństwo czy związki partnerskie? Tego pierwszego długo nie będzie i dobrze, bo małżeństwo to przede wszystkim symboliczne zjednoczenie kobiety i mężczyzny a homosiom nic do tego. Natomiast związki partnerskie będą możliwe stosunkowo szybko, tak myślę. Choć nie za szybko, bo prawdziwa lewica nigdy nie rządziła Polską i nic nie zapowiada jej zwycięstwo w najbliższych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoma Re: A tak poważnie, to jak myślicie, kiedy w Pols IP: *.crowley.pl 28.04.05, 19:15 A homoseksualizm jest jak najbardziej zgodny z naturą. Jest spotykany bardzo często np. u kaczek. Poważnie! Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: A tak poważnie, to jak myślicie, kiedy w Pols 01.05.05, 19:38 never say never;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam za max 20 lat IP: 83.238.200.* 28.04.05, 21:50 wtedy Polska będzie innym krajem, dzisiejsi 60 i 70 latkowie umrą a młodego pokolenia będzie coraz mnie i będzie coraz bardziej olewackie w stosunku do świata tzw diwors rejt(rozwody) będzie wynosił 65% i tyle będzie z faszyzmu w tej części świata (chyba że bracia Muslimy go wprowadzą) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 00:02 n o r m a l n e? mam nadzieję, że nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Granat Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.05, 00:55 Co właściwie chciałeś powiedzieć? Nawet nie wiadomo, czy jesteś za, przeciw, czy za a nawet przeciw... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 01:51 Kiedyś ludzie patrzyli sobie ja kto na arenie lwy zajadaly raczke nozke Sienkiewicz coś takiego opsuje. Świetnie sie przy tym bawil ubaw po pachy. Dzisiaj każdy mam nadzieję patrzy na to troszkę inaczej. Ja nie wiem czy pedały to jest genetyczne czy to kwestia wychowania czy choroba. Natura tak zrobila ze jest chlopak i dziwczyna i jest naturalne ze chlopak i dziewczyna maja sie ku sobie. Naturalne i jak dotad normalne. Tak jak nie lubie patrzec na lwy z reka w gebie tak nie lubie patrzec na pedalow. Mam nadzieję że jeśli to genetyczne to genetycy rozwiaza problem jak wychowanie to psycholodzy jak choroba to psychoterapeuci bo czesto sie rozgladam bo chce patrzec na piekna zone mojego syna. A Ci co sa niech se sa wiecej pan dla mnie:) Mam napisac za lub przeciw? Odpowiedz Link Zgłoś
speer Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 01.05.05, 11:15 Hmmm... Polska... tyle nerwow sie tu marnuje tylko z tego powodu, ze jest sie homoseksulanym... Gdybym sie urodzil w Holandii, lub Niemczech byloby normalnie.. A tak.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diabelek Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: *.sympatico.ca 01.05.05, 11:52 Nie znasz jakiegos chlopaka o podobnych preferencjach? Zamiast marnowac nerwy samotnie, pomarnujcie je razem :-) Ze slubem w urzedzie to wy jeszcze poczekacie, ale jak wam sie bedzie spieszylo to ja go wam udziele przez internet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam w Hiszpanii IP: 83.238.200.* 01.05.05, 12:31 pozatym jest bardzo pięknie i jest wspaniała pogoda a ludzie mają inny stosunek do życia, umieją się bawić, cieszyć i nic nie robić sobie za opinii innych w Andaluzji życie nie jest codzienną udręką tak jak nad Wisłą a ludzie ledwo mówią w językach obcych tak więc prawo każdego kto ma ochotę na ślub/unię/związek z kim chce prędzej czy później u nas będzie, ale takiej kultury, pogody i relaksacji na codzień nie będzie nigdy radzę uczyć się hablar español albo chociaż ingles i spieprzać z tego zimnego i smutnego przez 3/4 roku kraiku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thorn Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 19:10 masz pecha ale zawsze możesz pojechać do Holandii :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GoGo Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 01.05.05, 11:34 > Natura tak zrobila ze jest chlopak i dziwczyna i jest naturalne ze chlopak i dziewczyna maja sie ku sobie. Naturalne i jak dotad normalne. Natura tak zrobila ze jest chlopak i chłopak i jest naturalne ze chlopak i chłopak maja sie ku sobie. Naturalne i po prostu normalne. > Tak jak nie lubie patrzec na lwy z reka w gebie tak nie lubie patrzec na pedalow Tak jak nie lubie patrzec na lwy z reka w gebie tak nie lubie patrzec na faszystów-homofobów Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 01.05.05, 13:52 > Natura tak zrobila ze jest chlopak i chłopak i jest naturalne ze chlopak i > chłopak maja sie ku sobie. Naturalne i po prostu normalne. Natura Ci tak powiedziała? Coś mi się wydaje, że nie. > Tak jak nie lubie patrzec na lwy z reka w gebie tak nie lubie patrzec na > faszystów-homofobów To nie patrz, nie musisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcinek Promyk światła IP: *.acn.waw.pl 01.05.05, 13:46 Do Marcina32 "A więc już nawet w Hiszpanii jest normalnie." Skoro już w Hiszpanii jest normalnie, to widocznie tam odsetek ludzi o innych preferencjach seksualnych jest tak duży, że społeczeństwo uznało uważać to za normę i zmodyfikować odpowiednio swoje prawo.:)) Widocznie Hiszpanie mają coś w genach coś preferencyjnego. Przypominam również, że w Hiszpanii jedną z rozrywek narodowych jest korrida. Jakoś próby przeniesienia tego sportu na nasz teren były też nieudane. Czy w Polsce ciągle musi być podział na ludzi pierwszej i drugiej kategorii? To bardzo ciekawe pytanie. Przewrotnie odpowiem, że nietety u nas podstawowy podział na ludzi pierwszej i drugiej kategorii przebiega po linii zalet intelektualnych. Prosto mówiąc, są ludzie mądrzy i głupcy. Szczególnie ta druga grupa jest bardzo głośna i nie potrafi właściwie zrozumieć słowa "wolność". Ponieważ słowo to rozumieją w kategoriach bezwzględnych "wolno wszystko", dlatego też wielu twierdzi złosliwie, że wolność jest dla ludzi mądrych niosących kaganek, kaganiec zaś dla głupców. Wątpię, czy właściwie zrozumiesz te słowa, ale spróbuj. A kiedy w końcu będzie normalnie u nas?? Gdyby policzyć ile krajów na świecie postąpiło podobnie do Hiszpanii, to okazałoby się, że max 2 procent. Czy to norma? Nie, to nawet mniej niż błąd statystyczny. Wiec, o jakiej normie mowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grom Re: Promyk światła IP: *.chello.pl 01.05.05, 14:47 bardzo mi się podoba ta wypowiedź, Marcinku pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Delegat Odsetek IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.05, 16:24 > Skoro już w Hiszpanii jest normalnie, to widocznie tam odsetek ludzi o innych preferencjach seksualnych jest tak duży, że społeczeństwo uznało uważać to za normę i zmodyfikować odpowiednio swoje prawo.:)) Niestety w Hiszpanii odsetek ludzi homoseksualnych jest taki sam jak na całym świecie. Problem tkwi nie w odsetku, lecz w podejściu do odsetka. Tam po prostu jst większy odsetek ludzi życzliwych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcinek Re: Odsetek IP: *.acn.waw.pl 01.05.05, 17:50 Moje stwierdzenie o "odsetku" było oczywiście tylko żartem i to bardzo złośliwym. Nie sądziłem, że akurat to będzie kwestionowane. Ale skoro napisałeś " ...większy odsetek ludzi życzliwych", to również na to odpowiem. Człowiek nie jest życzliwy tak poprostu. Tu zawsze życzliwość występuje w jakiejś konkretnej sprawie. Dlatego zdumiewa mnie u Hiszpanów wyjątkowa życzliwość dla życia byków, które z lubością zabijają dla zaspokojenia swoich niskich instynktów. Powiesz zapewne, że to taka kultura i tradycja. Nie dziw się zatem, że inne narody mają odrębne kultury i tradycje i staraj się to uszanować. Bądź realistą, nie licz za bardzo na to, że w naszej kulturze taka zmiana ma większe szanse na realizację. Nie domagaj się takiej wolności, w sytuacji gdy większość jej nie jest w stanie zaakceptować. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Odsetek 01.05.05, 19:43 hiszpanie jeszcze dziesięć lat temu mieli znacznie mniej akceptacji dla homoseksualizmu niż my dzisiaj. kwestia dojrzałości społeczeństwa, to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: Odsetek 01.05.05, 21:31 > hiszpanie jeszcze dziesięć lat temu mieli znacznie mniej akceptacji dla > homoseksualizmu niż my dzisiaj. kwestia dojrzałości społeczeństwa, to wszystko. A na czym to dojrzewanie miałoby polegać? Bo pedałowanie od zawsze jest tym samym. Zwykła moda + konsumpcyjny styl życia. Odpowiedz Link Zgłoś
login_niedostepny Re: Odsetek 01.05.05, 19:46 tak naskakujecie na biednych pedalow, a co z lesbijkami:D? tez byscie je na stos wyslali???? Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Żartujesz sobie? 01.05.05, 21:33 Leski rządzą. Ja na pedalów nie naskakuję, tylko czasem sobie pokementuje ich preferencje, to wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Winnie Re: Żartujesz sobie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 17:59 to jest ciekawe, dwóch panów to nie, nie ładne, nie smaczne, ale całujące się dziewczyny to Ci nie przeszkadzaja :) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Odsetek 03.05.05, 14:08 Gość portalu: marcinek napisał(a): > Nie domagaj się takiej wolności, w sytuacji gdy większość jej nie jest w > stanie zaakceptować. Gdyby Amerykanie tak rozumowali, do dziś funkconowałoby tam niewolnictwo. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thorn Re: Odsetek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 18:02 wymagajcie od siebie więcej nawet jeśli inni od was nie wymagają :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Delegat Re: Odsetek IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.05, 00:21 W Hiszpanii powinni przestać zabijać byki. W Polsce powinni przestać pluć na homoseksualistów. Nie szanuję ani "tradycji" zabijania byków ani "tradycji" plucia na homoseksualistów. > Dlatego zdumiewa mnie u Hiszpanów wyjątkowa życzliwość dla życia byków, które z lubością zabijają dla zaspokojenia swoich niskich instynktów. Powiesz zapewne, że to taka kultura i tradycja. Nie dziw się zatem, że inne narody mają odrębne kultury i tradycje i staraj się to uszanować. Odpowiedz Link Zgłoś
matmichal Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 01.05.05, 21:41 skandal!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
matmichal Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 01.05.05, 21:42 a co z prawami innych zboczeńców???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Zależy jakich. 01.05.05, 21:44 U nas zboczeńcy w czerni mają się dużo lepiej od pederastów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o-n-a Re: Zależy jakich. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 13:23 Nie jesteście w stanie wyobrazić sobie jak to jest być homo... I jak straszne cierpienie przeżywa się, gdy ona jest hetero... Wiem, bo sama cierpie, ale nie chcę jej stracić.. Odpowiedz Link Zgłoś
speer Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 03.05.05, 15:06 Homoseksualizm nie jest zboczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 04.05.05, 00:00 Do definicji zboczenia pasuje jak ulał. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 04.05.05, 02:02 abaddon_696 napisał: > Do definicji zboczenia pasuje jak ulał. To zależy, jaką definicję przyjmiemy. S. Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 04.05.05, 21:15 > To zależy, jaką definicję przyjmiemy. Jasne:) Dla mnie zboczenie bierze się od "zboczyć", co mniej więcej znaczy tyle, co odstąpić od normy czy odchylić się od prawidłowej drogi. Norma jest pojęciem kontrowersyjnym, a czy homoseksualizm jest prawidłowy czy nie, raczej się nie dowiemy, bo natura się nie wypowie:) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 04.05.05, 22:54 abaddon_696 napisał: > Jasne:) > Dla mnie zboczenie bierze się od "zboczyć", co mniej więcej znaczy tyle, co > odstąpić od normy czy odchylić się od prawidłowej drogi. He, he. Prawidłowa droga. Tylu już nam ją wyznaczało. Ojczulek Lenin, Kim Ir Sen, Castro, Stalin, że tak niealfabetycznie wymienie twórców prawidłowych dróg. Jeśli za normę uznamy tendencję występującą jako zdecydowanie w większości, to zgoda. Wtedy homoseksualizm jest odstępstwem od normy, czyli zboczeniem. Ale wtedy zboczeniem jest także leworęczność czy wysoka inteligencja. Łatwiej separować grupy ze względu na wady fizyczne. Niepełnosprawny bez nogi czy niepłodny ma wyraźną wadę, czyli niepełnosprawność. Niczego takiego nie sposób wychwycić u homoseksualistów nie można, bo nawet dzieci wszak mieć mogą. > Norma jest pojęciem kontrowersyjnym, a czy homoseksualizm jest prawidłowy czy > nie, raczej się nie dowiemy, bo natura się nie wypowie:) Natura się już chyba wypowiedziała. Skoro w wyniku ewolucji omoseksualizm nie zanikł jako co najmniej zbędny, to widocznie jakieś znaczenie dla gatunku jednak posiada. Jedynie my nie potrafimy go określić. S. Odpowiedz Link Zgłoś
matmichal Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 04.05.05, 23:13 co za głupoty.......tak samo nie można zdefiniować dobra i zła,bo są różne warunki i uwarunkowania:) to tak jak w polsce nie można zdefiniować pornografii- a jednak wszyscy wiedzą co to jest!:)to tak jak ze zboczeńcami! przecież pedofile tez walczą o swoje prawa!("wolność") 40 lat temu jak ktoś by mówił o prawach pedałów to by to wyśmiano-a jakia jest teraz rzeczywistość?brak jednoznacznego określenia tego jako zboczenie może prowadzić do przejmowania kłamliwych argumentów-w stylu prawa do wolności i takie tam:)!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 04.05.05, 23:51 Homoseksualizm to nie przestępstwo. Pedofilia tak. Homoseksualizm to wybór dorosłych ludzi. Pedofilia to gwałt na nieletnim. Homoseksualizm często idzie w parze z uczuciami. Jakie uczucia ma pedofil? Wolność to możliwość robienia tego, co zgodne z prawem. Jak tego nie pojmujesz, idź sobie głowę zbadać. Kurcze, dlaczego kwestia homosiów tak ludzi polaryzuje? Odpowiedz Link Zgłoś
matmichal Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 04.05.05, 23:59 prawa są uatalane przez ludzi i przez nich zmieniane-to co teraz jest przestępstwem za kilka lat nim nie musi być!!!nie muszę badać sobie głowy-ale apeluję o jej używanie przez ciebie!:) a co w wypadku jeśli jeśli 2 ludzi kocha się-pierwsze ma 45 lat,a drugie 13??to miłość??? a co z tym jak pedofil zapłaci za seks z dzieckiem?przeciez to by było dobrowolne!!!???????? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 05.05.05, 13:03 matmichal napisał: > co za głupoty.......tak samo nie można zdefiniować dobra i zła,bo są różne > warunki i uwarunkowania:)to tak jak w polsce nie można zdefiniować pornografii > - a jednak wszyscy wiedzą co to jest!:) Jak wiesz co to jest, to może nam napiszesz ? :) > to tak jak ze zboczeńcami! przecież pedofile tez walczą o swoje prawa! > ("wolność") Wolno im. Podobnie jak złodziejom walczyć o niekaranie kradzieży. > 40 lat temu jak ktoś by mówił o prawach pedałów to by to wyśmiano Tak jak wyśmiewano tych, co mówili o prawach kobiet czy prawach Murzynów. Prawa dla czarnuchów ? Śmieszne, przezabawne ! S. Odpowiedz Link Zgłoś
matmichal Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 05.05.05, 14:25 o prawach złodzieji nie słyszałem-ale ostatnio dostałem adres takiej strony o walczacych o swoje prawa pedofili!!!i to nie jest zabawne.To,że prawa małżeńskie są zarezerwowane dla kobiety i mężczyzny to fakt oczywisty-a za tą oczywistą prawdę jestem krytykowany-że to homofobia i takie tam:)dla mnie to jest śmieszne!!!! Poza tym w polsce nie było problemu praw kobiet ani murzynów:) Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 05.05.05, 14:51 > o prawach złodzieji nie słyszałem-ale ostatnio dostałem adres takiej strony o > walczacych o swoje prawa pedofili!!!i to nie jest zabawne. A mnie to śmieszy, ciekawe dlaczego? To,że prawa > małżeńskie są zarezerwowane dla kobiety i mężczyzny to fakt oczywisty-a za tą > oczywistą prawdę jestem krytykowany-że to homofobia i takie tam:) Nie. Krytykowany jesteś za porównywanie homosiów do pedofilów. Małżeństwo to związek k i m, zgoda - ale nie widzę powodu, dlaczego nie może być związków partnerskich dla "tęczowych", z takimi prawami jak dziedziczenie czy opieka nad partnerem. dla mnie to > jest śmieszne!!!! Poza tym w polsce nie było problemu praw kobiet ani murzynów: Problem kobiet dotyczył całego świata, w tym także Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
matmichal Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 05.05.05, 18:01 ślędząc historię polski trudno mówić o jednolitej sytuacji kobiet tu i np w usa czy w krajach arabskich!! kobiety w polsce miały o wiele większe prawa i status społeczny od tych kobiet mieszkających na zachodzie(o wschodzie nie wspomnę) trzeba sobie uzmysłowić to,że np. za 50 lat pedofile też będą mieli prawa do małżeństwa z nieletnimi tak jak teraz (w holandii) dzieci uzyskują prawa do eutanazji na życzenie!polecam zapoznanie się z teorią darwinizmu społecznego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 05.05.05, 18:11 > ślędząc historię polski trudno mówić o jednolitej sytuacji kobiet tu i np w usa > czy w krajach arabskich!! kobiety w polsce miały o wiele większe prawa i status > społeczny od tych kobiet mieszkających na zachodzie(o wschodzie nie wspomnę) A miały prawa wyborcze? Prawo do samorealizacji zawodowej? Prawo do korzystania z oświaty publicznej? Prawo do aborcji... ups, w Polsce nadal nie mają. Każda dyskryminacja jest patologią, tylko jej skala bywa różna. > trzeba sobie uzmysłowić to,że np. za 50 lat pedofile też będą mieli prawa do > małżeństwa z nieletnimi A skąd wiesz? Umiesz przepowiadać przyszłość? tak jak teraz (w holandii) dzieci uzyskują prawa do > eutanazji na życzenie! To jest prawo do godnego życia i godnej śmierci. Eliminacja tych upośledzonych dzieci jest z korzyścią i dla nich, i dla społeczeństwa. Pod tym względem Holandia rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: *.chello.pl 05.05.05, 18:36 abaddon_696 napisał: Eliminacja tych upośledzonych dzieci jest z korzyścią i dla nich, i dla społeczeństwa. korzyścią dla dziecka jest jego eliminacja?! gdyby nie brzmiało to groźnie, można by się pośmiać o jakiej to korzyści zechciałeś tu napisać? -dla dziecka? -dla społeczeństwa? - jakie są te korzyści płynące z ELIMINACJI dzieci upośledzonych? może rozwiniesz swoją myśl? Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 05.05.05, 21:30 > Eliminacja tych upośledzonych dzieci jest z korzyścią i dla nich, i dla > społeczeństwa. > korzyścią dla dziecka jest jego eliminacja?! Proste pytanie: czy chciałbyś życia śmiertelnie chorego czy upośledzonego, czy wolałbyś, by ktoś Ci męki skrócił? Wg mnie to pierwsze by wybrał tylko masochista. > o jakiej to korzyści zechciałeś tu napisać? > -dla dziecka? Patrz wyżej. Jest różnica między godnym życiem a życiem-piekłem. > -dla społeczeństwa? - jakie są te korzyści płynące z ELIMINACJI dzieci > upośledzonych? > może rozwiniesz swoją myśl? Zabrzmi to brutalnie, ale nie widzę sensu, by utrzymywać przy życiu ludzi, którzy nijak są w stanie z tego życia skorzystać. Są bezużyteczni dla społeczeństwa, a nawet stanowią zbędne obciążenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: *.chello.pl 05.05.05, 21:49 to co piszesz przypomina mi poglądy, a nawet działania, ludzi, którzy doprowadzili do wymordowania milionów ludzi właśnie wspominamy zakończenie ich niechlubnego panowania swoje starania o "godność" i "nieuciążliwość" życia zacęli od zabijania ludzi upośledzonych, chorych psychicznie i jak zapewne wiesz, zamykania w obozach homoseksualistów Ci, o których piszę, uważali homoseksualistów za upośledzonych widać nie chcieli, by ich życie nie było niegodne, nieprzydatne społeczeństwu tak jakoś mi się to skojarzyło, przy czytaniu Twojego zachwytu nad Holandią, tam przecież świetnie sobie radzą, pomagając odejść tym upośledzonym, czyli tym, których jakość życia ktoś uznał za gorszą ot, takie sobie refleksje Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 05.05.05, 21:54 Być może homoseksualiści są upośledzeni, ale to nie zmienia faktu, że jako jednostki mogą być wartościowymi ludźmi, więc Twoje porównanie jest co najmniej groteskowe. Ile było wybitnych gejów, a ile wybitnych umysłowo chorych? Sfera seksualna człowieka jest naprawdę niczym w porównaniu ze sprawnością umysłową. Poza tym nie odniosłeś się do moich spostrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
matmichal Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 06.05.05, 00:08 ot i wychodzi twoja nieznajomość tematu-wielu wybitnych ludzi miało problemy czy tez choroby umysłowe! Ciekawe jest też,że holenderscy emeryci przeprawadzają cię(często) do niemiec-chcą uniknąć namawiania do eutanazji ("dobrowolnej")Ból i cierpienie jest częścią życia!nie będę psuł ci nastroju sprawami osobistymi-ale w życiu zdażają się cuda:)!! Jeżeli piszę,że np za 50 lat może tak się zdażyć to raczej wynika z próby wyciągania wniosków z dzisiejszych faktów.Przecież popełnienie samobójstwa nie jest przestępstwem, a jeśli państwo (czy inna instytucja w przyszłości) będzie to sankcjonować to może to doprowadzić do nadużyć!! Odpowiedz Link Zgłoś
matmichal Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 06.05.05, 00:14 ciekawe określenie chorych i starych-bezużyteczni!!!!!!ciekawe co to znaczy- zastanów się czy ty jesteś użyteczna-a gdy np. stracisz pracę i będziesz bezrobotna to trzeba będzie cię "uśpić"??!przecież będziesz tylko bezużytecznym pasożytem?!!!? hitlerowcy chwalili się,że potrafią zrobić coś z niczego! (chodziło o żydów i ich np. włosy,które używano do kurtek wojskowych:)) Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 06.05.05, 18:40 > ciekawe określenie chorych i starych-bezużyteczni!!!!!!ciekawe co to znaczy- > zastanów się czy ty jesteś użyteczna-a gdy np. stracisz pracę i będziesz > bezrobotna to trzeba będzie cię "uśpić"??!przecież będziesz tylko bezużytecznym > > pasożytem?!!!? Nie jestem kobietą:) Nawet jeśli stracę pracę, to będę w stanie dużo rzeczy dokonać w moim życiu, i to niekoniecznie kosztem innych. Miałem na myśli ludzi, którzy nie prowadzą życia człowieka, ale życia ameby. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 06.05.05, 16:38 matmichal napisał: > To,że prawa małżeńskie są zarezerwowane dla kobiety i mężczyzny to fakt > oczywisty-a za tą oczywistą prawdę jestem krytykowany-że to homofobia i takie > tam:) Dla Ciebie to fakt oczywisty, a dla innych oczywistym faktem jest to, że takie same prawa powinny mieć pary jednopłciowe. Kiedyś dla niektórych niewolnictwo Murzynów i ich brak praw też wydawało się faktem oczywistym. Kiedyś składanie ofiary z ludzi też było faktem oczywistym. Czasy się zmieniają. S. Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 04.05.05, 23:42 > He, he. Prawidłowa droga. Tylu już nam ją wyznaczało. Ojczulek Lenin, Kim Ir > Sen, Castro, Stalin, że tak niealfabetycznie wymienie twórców prawidłowych > dróg. Komunizm jest z założenia ideologią zwalczającą pozostałe, więc dla innych dróg nie ma miejsca, no chyba że w łagrach:) > > Jeśli za normę uznamy tendencję występującą jako zdecydowanie w większości, to > zgoda. Wtedy homoseksualizm jest odstępstwem od normy, czyli zboczeniem. Ale > wtedy zboczeniem jest także leworęczność czy wysoka inteligencja. Bo ja wiem? Średnia inteligencja wynosi ok. 100, ale osoby o dokładnie takim IQ niewątpliwie należą do mniejszości. Tak samo jest z wzrostem - 175 to przeciętny wzrost mężczyzny, ale faceci którzy dokładnie tyle mierzą to maks 5%, co znaczy, że jest ich mniej od tych, co mają np. powyżej 190. Chyba średnia a norma to nie to samo:) Co do leworęczności, to niewątpliwie dotyczy ona mniejszości. Z tym że tak na dobrą sprawę prawa ręka różni się od lewej tylko nazwą, więc praworęczność i leworęczność to w sumie to samo - dają dokładnie te same możliwości. Orientacja homoseksualna oczywiście nie jest wadą sama w sobie. Jeśli jednak potraktujemy homos. w sensie praktycznym - czyli stosunku seksualnego między przedstawicielami tej samej płci - to oczywiste jest to, że stosunki te zdecydowanie różnią się formą od stosunków hetero. Nie mogą też spełnić funkcji prokreacyjnej, którą spełniają stosunki heteroseksualne. > > Łatwiej separować grupy ze względu na wady fizyczne. Niepełnosprawny bez nogi > czy niepłodny ma wyraźną wadę, czyli niepełnosprawność. Niczego takiego nie > sposób wychwycić u homoseksualistów nie można, bo nawet dzieci wszak mieć mogą. Posiadanie 6 palców zamiast 5 jest uznawane za odchylenie (mutację), pomimo tego, że absolutnie nie widzę w tym żadnej wady. > Natura się już chyba wypowiedziała. Skoro w wyniku ewolucji omoseksualizm nie > zanikł jako co najmniej zbędny, to widocznie jakieś znaczenie dla gatunku > jednak posiada. Jedynie my nie potrafimy go określić. Tak. Przy czym natura jest kiepska w samooczyszczaniu się ze zbędnych, a nawet szkodliwych elementów, bo np. wskaźnik upośledzenia umysłowego w populacji jest stały. Choć być może i to ma swój sens. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 05.05.05, 13:20 abaddon_696 napisał: > Komunizm jest z założenia ideologią zwalczającą pozostałe, więc dla innych > dróg nie ma miejsca, no chyba że w łagrach:) Każda prawidłowa droga jest jedyna. To jedna z cech prawidłowych dróg. ;)) > Bo ja wiem? Średnia inteligencja wynosi ok. 100, ale osoby o dokładnie takim > IQ niewątpliwie należą do mniejszości. Tak samo jest z wzrostem - 175 to > przeciętny wzrost mężczyzny, ale faceci którzy dokładnie tyle mierzą to maks > 5%, co znaczy, że jest ich mniej od tych, co mają np. powyżej 190. Chyba > średnia a norma to nie to samo:) OK. :) Inteligencja, jako cecha ciągła nie jest dobrym przykładem (choć rozganiczenie między homo a hetero też podobno nie jest ostre). Możnaby użyć przedziałów IQ oraz pojęcia większości, ale to by było dorabianie filozofii do faktów. Średnia to nie norma. Jednak pytanie trudniejsze brzmi: czy większość normę stanowi ? Chyba w powszechnym znaczeniu tego słowa - tak. Wtedy mańkut czy homo jest nienormalny. > Co do leworęczności, to niewątpliwie dotyczy ona mniejszości. Z tym że tak na > dobrą sprawę prawa ręka różni się od lewej tylko nazwą, więc praworęczność i > leworęczność to w sumie to samo - dają dokładnie te same możliwości. Nie dają. Coćby z tego powodu, że wiele urządzeń jest robionych dla praworęcznych. Załóż zegarek na prawą rękę i spróbuj nakręcić lewą. ;)))) > Orientacja homoseksualna oczywiście nie jest wadą sama w sobie. Jeśli jednak > potraktujemy homos. w sensie praktycznym - czyli stosunku seksualnego między > przedstawicielami tej samej płci - to oczywiste jest to, że stosunki te > zdecydowanie różnią się formą od stosunków hetero.Nie mogą też spełnić funkcji > prokreacyjnej, którą spełniają stosunki heteroseksualne. Formą to nie. Seks hetero ma tyle różnych form... Różnią sie natomiast zdecydowanie funkcjonalnością (brak możliwości płodzenia dzieci). Jednak aby tę róznicę analizować, trzeba brać pod uwagę PARĘ homosi. Nie jest to różnica na płaszczyźnie osobniczej. Nie można powiedzieć, że homoś nie może mieć dzieci. To PARA homosi nie może mieć dzieci. Nie jest to cecha homosi. > Posiadanie 6 palców zamiast 5 jest uznawane za odchylenie (mutację), pomimo > tego, że absolutnie nie widzę w tym żadnej wady. Jest to wada dla zmutowanego. Spróbuj kupić na przykład rękawiczki sześciopalczaste. Wada to dla mnie coś, co jest utrudnieniem dla dotkniętego wadą, stanowi dla niego w jakimś sensie ograniczenie. > Tak. Przy czym natura jest kiepska w samooczyszczaniu się ze zbędnych, a nawet > szkodliwych elementów, bo np. wskaźnik upośledzenia umysłowego w populacji > jest stały. Choć być może i to ma swój sens. Ktoś tu nie jest doskanały. Albo my, albo natura. ;) S. Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 05.05.05, 15:05 > > Posiadanie 6 palców zamiast 5 jest uznawane za odchylenie (mutację), pomi > mo > > tego, że absolutnie nie widzę w tym żadnej wady. > > Jest to wada dla zmutowanego. Spróbuj kupić na przykład rękawiczki > sześciopalczaste. Wada to dla mnie coś, co jest utrudnieniem dla dotkniętego > wadą, stanowi dla niego w jakimś sensie ograniczenie. A, z tego punktu widzenia na pewno jest to wada:) Przy czym to utrudnienie wynika jednak z dyskryminacji, bo chyba tak należałoby tą kwestię rękawiczek rozumieć:) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 06.05.05, 16:35 abaddon_696 napisał: > A, z tego punktu widzenia na pewno jest to wada:) Przy czym to utrudnienie > wynika jednak z dyskryminacji, bo chyba tak należałoby tą kwestię rękawiczek > rozumieć:) Rozumienie rozumieniem, a popyt popytem. Uruchomienie produkcji takich rękawiczek raczej zysku producentowi przynieść nie może. ;)) To juz prędzej zegarki dla leworęcznych. S. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz i słusznie 04.05.05, 23:23 W Polsce podział musi być.Inaczej większość by nie miała żadnego powodu do dumy. A tak są dumni, że nie są homo :-))) To trochę tak, jak z rasizmem. Jedyny powód do dumy to kolor skóry:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
matmichal Re: i słusznie 04.05.05, 23:30 rasizm ma swoje uzasadnienie!!! ludzie są dumnii z dokonań swoich przodków-kult ten jest najstarszą ze znanych religi:) z tego wynika,że inni są gorsi-bo przecież nasi przodkowie byli lepsi!!:))) większość ustala co jest zboczeniem- wg religii (każdej) mamy prawo napominać bliżnich którzy zbłądzili!!!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: i słusznie 04.05.05, 23:36 Większość ustaliła, że propagowanie rasizmu jest karalne - sprawdź kodeks karny. Większość ustaliła, że homoseksualizm nie jest chorobą ani zboczeniem - WHO Jeżeli homoseksualiści chcą wziąć ślub, to niech sobie wezmą.:-)) Przecież to ich prywatna sprawa:-) Odpowiedz Link Zgłoś
matmichal Re: i słusznie 04.05.05, 23:53 przecież nie napisałem,że rasizm jest dobry,czy zły-tylko wynika z zaszłości kulturowych!!!a dlaczego zboczeńcy koniecznie chcą brać ślub?przeciez ta instytucja(małżeństwa) nie była stworzona po to aby "robic sobie dobrze",ani po to aby sie wspólnie rozliczać!jeśli ktoś nie akceptuje jakiś warunków (małżeństwa) to dlaczego koniecznie żąda praw do niego!!! to tak jak z celibatem w kościele-jeśli mi to sie nie podoba to nigby nie będę księdzem!proste!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XEXEOR Re: i słusznie IP: *.arcor-ip.net 07.05.05, 09:52 Bylo ogolnoswiatowe referendum w tej sprawie,ze mowisz wiekszosc ustalila?? Zrobmy takie referendum i zobaczysz,co mysli wiekszosc na temat homoseksualistow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XEXEOR Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: *.arcor-ip.net 07.05.05, 09:50 A pozniej bedzie jeszcze legalizacja zwiazkow i malzenstw brata z siostra,doroslej corki z jej ojcem,doroslego syna z matka itd-a niby czemu oni maja byc dyskryminowani-nieprawdaz? I tak legalizacja jednych aspolecznych i anormalnych zwiazkow bedzie torowala droge innym,bo zawsze znajdzie sie ktos,kto bedzie sie czul dyskryminowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej A niby po co? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.05, 00:51 > A pozniej bedzie jeszcze legalizacja zwiazkow i malzenstw brata z siostra,doroslej corki z jej ojcem,doroslego syna z matka itd-a niby czemu oni maja byc dyskryminowani-nieprawdaz? A niby po co miałyby być legalizowane związki brata z siostrą i córki z ojcem? Przecież nikt się tego nie domaga. Nie ma i nie będzie takiej potrzeby. Natomiast jest potrzeba legalizacji związków tej samej płci, dlatego, że wielu ludzi tego chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XEXEOR mylisz sie! IP: *.arcor-ip.net 08.05.05, 13:22 Jak to nikt sie nie domaga?-gdyby nie bylo takich przypadkow,to ustawodawca by nie zapisywal odpowiednich artykulow w kodeksie karnym o karalnosci takich zwiazkow.A po drugie,to ze takie przypadki sa widac chociazby po relacjach w ostatnich tygodniach n.p. w TVN,gdzie pokazywano zwiazek brata i siostry,z ktorego na swiat przyszlo juz 3 dzieci. Ten problem istnieje tak samo,jak problem homoseksualistow. Oni tak samo moga sie powolywac na szacunek dla mniejszosci,jak robia to homoseksualisci-i co wtenczas?bedziesz za czy przeciw legalizacji takich zwiazkow? Ja takich dylematow nie mam,bo dla mnie i takie zwiazki i zwiazki homoseksualistow sa rownie nie do zaakceptowania,ale ty skoro chyba popierasz legalizacje zwiazkow homoseksualnych,to jestem ciekaw jak bedziesz oponowal przeciwko legalizacji tych innych i jesli tak to z jaka argumentacja-czy nie bedziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Kazirodztwo a homoseksualizm - głupie porównanie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.05, 01:13 > Ten problem istnieje tak samo,jak problem homoseksualistow. Ten problem nie istnieje tak samo, on jest o wiele mniejszy, a właściwie to go nie ma w ogóle, bo jest już uregulowany prawnie. Tak naprawdę tych dwóch rzeczy nie da się porównywać, bo związki kazirodcze mogą być i heteroseksualne (np. brat i siostra) i homoseksualne (np. brat i brat). Nikt nie chce legalizowania homoseksualnych związków kazirodczych, tylko, tak jak w przypadku heteroseksualistów, chodzi o legalizowanie związku niekazirodczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XEXEOR Re: Kazirodztwo a homoseksualizm - głupie porówna IP: *.arcor-ip.net 09.05.05, 12:32 To bardzo ciekawe co piszesz-tylko dlatego,ze problem dotyczy mniejszej grupy jest niewazny.Z taka argumentacja rowniez ja moge powiedziec,ze problem homoseksualistow to problem malego odsetka spoleczenstwa i dlatego jest niewazny i nie wymaga regulacji.Gdzie dla ciebie jest granica waznosci??jaki odsetek grupa spoleczna musi miec,zeby byla godna uwagi??Tak wyglada ta tolerancja wobec mniejszosci,ktorej caly czas domagaja sie homoseksualisci- tolerancja tylko dla nich?? Ja podalem ten przyklad,zeby pokazac jak slabiutki jest argument przytaczany przez wszystkie srodowiska homoseksualne,ze to co robi ze soba dwoje doroslych ludzi w sypialni nikogo nie obchodzi i zeby uswiadomic,ze na tolerancje wykrzykiwana przez liderow grup homoseksualnych beda sie powolywali rowniez inni,ktorych aspolecznosc i anormalnosc jest jeszcze dalej posunieta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arekkk Re: Kazirodztwo a homoseksualizm - głupie porówna IP: *.pl / *.pl 09.05.05, 18:29 On miał chyba co innego na myśli. No i kazirodztwo nie jest żadną orientacją seksualną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malaguena1 głupie porównania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 18:01 to moze odniescie sie do pedofilii - i w sklonnosciach i w porownaniach; dlaczego pedofilie nazywa sie zboczeniem, a homoseksualizm juz nie? przeciez pedofil sam sobie nie wymysla tych sklonnosci - on ma orientacje na dzieci przeciez; to niedlugo oni tez moga chciec malzenstw z dziecmi - bo niby czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja TEJ SAMEJ PLCI NIE ZNACZY TEJ SAMEJ ORIENTACJI SEX IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.05.05, 03:30 To jest wlasnie zawracanie kota ogonem i abnormalnie a nie normalnie. Chociaz rozwazajac to w kategoriach materialnych to wchodzac w taki zwiazek z moja kumpela zyskalybysmy troche na podatkach. No nie pomyslcie czasami ze ktorakolwiek z nas jest zboczona. Absolutnie nie obydwie lubimy wylacznie facetow. Ale jak wolnosc to wolnosc wszystko mozna OK, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arekkk Re: TEJ SAMEJ PLCI NIE ZNACZY TEJ SAMEJ ORIENTACJ IP: *.pl / *.pl 09.05.05, 18:32 Po pierwsze jakbyście były lesbijkami to nie byłybyu7ście zboczone, bo homoseksualizm nie jest zboczeniem. Nie wiem więc dlaczego tak od razu się tłumaczysz. Po drugie - skoro nie jesteś homo (tzn. les), to po ci związek z drugą kobietą? Co ci to da? Przecież związek to nie tylko prawa ale i obowiązki. Myślisz, że ulga podatkowa to wystarczający powód, żeby zawrzeć taki związek? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: TEJ SAMEJ PLCI NIE ZNACZY TEJ SAMEJ ORIENTACJ 10.05.05, 13:22 Gość portalu: Arekkk napisał(a): > Po drugie - skoro nie jesteś homo (tzn. les),to po ci związek z drugą kobietą? > Co ci to da? Przecież związek to nie tylko prawa ale i obowiązki. Myślisz, że > ulga podatkowa to wystarczający powód, żeby zawrzeć taki związek? Zresztą skoro związek fikcyjny, to dlaczego z kobietą a nie z mężczyzną ? Czyzby jednak... ;) S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haha Re: TEJ SAMEJ PLCI NIE ZNACZY TEJ SAMEJ ORIENTACJ IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.05, 00:22 No właśnbie, niech sobie zawrze fikcyjny związek z facetem, po co ma go zawierać z koleżanką. Odpowiedz Link Zgłoś
matmichal Re: TEJ SAMEJ PLCI NIE ZNACZY TEJ SAMEJ ORIENTACJ 19.05.05, 01:38 trzeba zadac sobie pytanie dlaczego państwo promuje zwiazki małżeńskie(po przez wsparcie finansowe)-bo chce aby ludziska się rozmnażali!!!a jaką korzyść ma na małżeństwach pedałów??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans w holandii leje sie ich po mordach w bialy dzien IP: *.enovation.oper / *.enovation.nl 10.05.05, 13:45 www.expreszo.nl/headlinescontent.php?id=1779 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Nikt nikogo nie powinien bic IP: 70.28.23.* 10.05.05, 21:29 Nie jestem za przemoca wobec kogokolwiek. Homo czy nie , niech sobie ludzie zyja bezpiecznie i spokojnie. Co do malzenstw zwracam tylko wasza uwage ze malzenstwa tej samej plci nie oznaczaja wcale tej samej orientacji seksualnej. A wiec dochodzimy do totalnego bezsensu i nieladu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans dopuki siedza w swoich chlewach jest OK IP: *.enovation.oper / *.enovation.nl 11.05.05, 08:28 ale kiedy sieja zgorszenie spotyka ich wdziecznosc publiki Szukanie guza konczy sie czesto znalezieniem guza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A po co? A po co? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.05, 15:51 Myślisz, że dwie osoby hetero tej samej płci mogą chcieć zalegalizować ze sobą związek? ALe niby po co? Skoro są hetero to będą szukać patnera płci przeciwnej. Dlatego określenie "małżeństwa tej samej płci" jest całkowicie sensowne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Storm Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 16:06 normalnie? A od kiedy małżeństwo (czyli związek męża i żony) zawierane przez dwóch facetów czy dwie kobiety to rzecz normalna? Cholera filologiem nie jestem ale jakoś podejrzane, to czyż nie? Cóż, lewactwo się szerzy... Odpowiedz Link Zgłoś