Dodaj do ulubionych

W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej płci

22.04.05, 17:26
A więc już nawet w Hiszpanii jest normalnie. A kiedy w końcu będzie normalnie
u nas?? Czy w Polsce ciągle musi być podział na ludzi pierwszej i drugiej
kategorii?
Obserwuj wątek
    • putativus Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 22.04.05, 17:31
      Nic sie nei zmieni. A będzie jeszcze gorzej. POczytaj lepiej
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=23048894 i dołącz nas;-)
      Podpisy zbiera Yoma, także bezpośrdenio do niej;-))
      • Gość: Ochotnik Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.05, 19:43
        No ale czy PiS musi być koniecznie zacofany? Nie mogliby się poprawić?
        Zresztą - tzw. lewicy też przydałaby się poprawa... W ogóle w polityce nie
        widać normalnych ludzi!
      • Gość: yoma Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: *.crowley.pl 28.04.05, 19:13
        hi hi Putativus,

to "POczytaj lepiej" to specjalnie czy taki Freud?
    • Gość: Ochotnik W Polsce pewnie jeszcze dłudo będzie podział IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.05, 19:41
      na ludzi 1 i 2, a nawet 3 kategorii.
      Taka mentalność...
    • mxp4 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 23.04.05, 19:53
      marcin32 napisał:

> A więc już nawet w Hiszpanii jest normalnie. A kiedy w końcu będzie normalnie
      > u nas?? Czy w Polsce ciągle musi być podział na ludzi pierwszej i drugiej
      > kategorii?

Pedale, nigdy nie bedzie w Polsce normalne bo pedalstwo w samej swojej rzeczy
      jest nienormalne, jest ZBOCZENIEM
      • Gość: grom Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: *.chello.pl 23.04.05, 20:06
        należy wyrazić współczucie Hiszpanom, że pogubili się w ocenie, co dobre, a co
        złe
      • Gość: tempus Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 20:49
        mxp4 napisała:

> marcin32 napisał:
        >
        > > A więc już nawet w Hiszpanii jest normalnie. A kiedy w końcu będzie norma
        > lnie
        > > u nas?? Czy w Polsce ciągle musi być podział na ludzi pierwszej i drugiej
        >
        > > kategorii?
        >
        >
        > Pedale, nigdy nie bedzie w Polsce normalne bo pedalstwo w samej swojej rzeczy
        >
        > jest nienormalne, jest ZBOCZENIEM

Ciemnogród! Od tysięcy lat homoseksualizm towarzyszy ludzkości. Ocenia się, że
        do 10% populacji ma takie skłonności(zazwyczaj nie ujawniane ze względu na
        otoczenie - szczególnie w Polsce :) ). To jest norma! Oczywiście zacofany,
        katolicki Polak nie ma o tym pojęcia.
        • Gość: grom Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: *.chello.pl 23.04.05, 21:00
          co ci przeszkadza w Ciemnogrodzie?
          różne złe zjawiska towarzyszą od tysięcy lat ludzkości / wojny, złodziejstwo,
          nienawiść?, czy powinniśmy dbać, by ich było mniej lub próbować się ich pozbyć
          niezależnie od tego jakie liczby zechcesz podawać, to i tak homoseksualizm jest
          poza normą, a do tego ta orientacja seksualna nie czyni ludzi szczęśliwymi
          yo, ze doznania seksualne bywają silniejsze nie oznacza, że człowiek w
          homoseksualnym związku jest szczęśliwy
          • czesiekkk Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 23.04.05, 21:47
            Porównanie czyjejś orientacji seksualnej do złodziejstwa jest po prostu
            niestosowne.
            Homoseksualiści byli od zawsze i wnieśli swój wkład w rozwój kultury. Przypadki
            homoseksualizmu są znane w naturze, więc te skłonności podobnie jak te
            heteroseksualne są normalne i zgodne z naturą.
            • abaddon_696 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 23.04.05, 22:09
              > Homoseksualiści byli od zawsze i wnieśli swój wkład w rozwój kultury.

To prawda, jednak szacunek dla nich jako jednostek nie musi pociągać ze sobą
              aprobaty dla ich preferencji seksualnej, prawda?

Przypadki
              >
              > homoseksualizmu są znane w naturze, więc te skłonności podobnie jak te
              > heteroseksualne są normalne i zgodne z naturą.

Przypadki upośledzenia umysłowego też są znane w naturze. Czy to powód, by
              uznać je za normalne i zgodne z naturą?
              • Gość: grom Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: *.chello.pl 23.04.05, 22:31
                niestosowne jest odbywać stosunki seksualne z osobami tej samej płci
                człowiek jest osadzony w naturze, bo jest jej częścia, ale niektórzy zabawiają
                sie w zastanawianie się, czym człowiek rózni sie od innych natyralnych stworzeń
                niektórzy uważją, że rozumem i umiejętnością odróznienia dobra od zła
                tak pobieżnie do tego zagadnienia podchodząc, wszak mądrej głowie dość dwie
                słowie - wykład niepotrzebny
                • po_godzinach Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 23.04.05, 22:38
                  "niestosowne jest odbywać stosunki seksualne z osobami tej samej płci"

Niestosownie i w ogóle nie wypada, dobrze wychowany Polak nigdy tak nie zrobi.
                  Degrengolada.
        • Gość: ten sam Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 00:06
          nie ocenia się tylko kto ocenia?
        • Gość: Bemol Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: 213.25.172.* 05.05.05, 14:04
          >Ciemnogród! Od tysięcy lat homoseksualizm towarzyszy ludzkości. Ocenia się, że
          > do 10% populacji ma takie skłonności(zazwyczaj nie ujawniane ze względu na
          > otoczenie - szczególnie w Polsce :) ). To jest norma! Oczywiście zacofany,
          > katolicki Polak nie ma o tym pojęcia.

Rozumiem, ze 10% chorych na alzheimera albo raka to tez norma i w zasadzie
          powinnismy przestac walczyc z chorobami bo towarzysza nam od poczatku
          ludzkosci... Zapomniales tez wyliczyc inne przypadki bardziej zwiazane ze sfera
          sexualnosci: zoofile, pedofile i inni.. niewierze ze istnieja dopiero od 100
          lat..
      • blinski Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 23.04.05, 22:28
        polaku! jako reprezentant polski, mesjasza narodów, uświadom biednym hiszpanom,
        jak straszliwie błądzą! tylko polacy, jedyni wspaniali polacy są tak mądrzy, że
        nigdy nie poddadzą się tym besensownym postępowym trendom! ole.
        • Gość: grom Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: *.chello.pl 23.04.05, 23:26
          niech się tak stanie, jak piszesz, choć piszesz z ironią
          wolę pisownię nazw krajów i narodowości - wielką literą, to taki wyraz szacunku
          dla tych, o których sie pisze
          • blinski Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 01.05.05, 19:35
            wolę szacunek po prostu mieć, nie przywiązuję wagi do symboli.
            btw, ja nigdy nie uzywam dużej litery.
        • mxp4 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 25.04.05, 01:14
          blinski napisał:

> polaku! jako reprezentant polski, mesjasza narodów, uświadom biednym
          hiszpanom,
          >
          > jak straszliwie błądzą! tylko polacy, jedyni wspaniali polacy są tak mądrzy,
          że
          >
          > nigdy nie poddadzą się tym besensownym postępowym trendom! ole.
          >
          >
          >
          >
          Zycze ci zebys sie znalazl w kryminale tam cie naucza gdzie jest miejsce
          pedala i zadowola cie tak, ze na meska dupe juz nie bedziesz chcial patrzec.
          • blinski Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 01.05.05, 19:34
            dziękuję, życzenia przyjęte:)
            miej zawsze pod ręką kubełek zimnej wody, bo wyparujesz kiedyś z tej nienawiści.
    • xxx131 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 23.04.05, 23:17
      Homoseksualizm nie jest naturalny i jest to forma zboczenia.
      Wg mnie jest choroba, chociaz oficjalnie nie jest, ale nikogo nie zamieszam zmuszac do leczenia i nikogo 'nawracac'.
      • Gość: Granat A na czym niby polega ta choroba? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.05, 23:31
        > Wg mnie jest choroba, chociaz oficjalnie nie jest,...

Według ciebie to jest choroba? To na czym ta choroba polega? Co jest chore? I
        jak ją leczyć?
        • mxp4 Re: A na czym niby polega ta choroba? 25.04.05, 01:16
          Gość portalu: Granat napisał(a):

> > Wg mnie jest choroba, chociaz oficjalnie nie jest,...
          >
          > Według ciebie to jest choroba? To na czym ta choroba polega? Co jest chore? I
          > jak ją leczyć?

kastrowac pedalow
          • Gość: Granat Re: A na czym niby polega ta choroba? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.05, 21:50
            > kastrowac pedalow

No dobrze, ale po co?
    • adam81w A co na to nowy papiez ? 25.04.05, 01:25
    • Gość: Granat Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.05, 23:13
      A w Anglii John Elton też chce wyjść za mąż - i nie może!!!
      • Gość: John Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: 199.188.42.* 19.05.05, 01:53
        Granat napisał(a):

> A w Anglii John Elton też chce wyjść za mąż - i nie może!!!

John Elton czy Elton John? A moze John Travolta i Olivia Newton-John?

Skoro jestesmy juz calkiem pomieszni to proponuje odbyc wybory prezydenckie.
    • Gość: adam i dobrze IP: 83.238.200.* 27.04.05, 10:29
      nie jestem pedałem ale nie mam do nich żalu ani nienawiści...

uważam że ich orientacja homoseksualna jest jakimś błędem natury, genetycznym
      albo innym(tak jak lewactwo, płaskostopie, daltonizm itp) lub albo ewentualnie
      dewiacją psychiczną... nie mnie to oceniać, zresztą teraz jest to już kwestia
      polityczna i nawet jeśli lekarze orzekliby że jest to choroba psychiczna i że
      można na to przypisać lek tak jak xanax albo prozac na depresję to by dopiero
      różnej maści socjaliści, zieloni, czerwoni i różowi dostali szału

tym niemniej pedałowie i lezbijki powinni mieć wszytkie prawa dostępne innym
      obywatelom, nie powinni się tego bać i wstydzić... jako przykład powiem że
      jeszcze żadna osoba nie przyznała mi się do homoseksualizmu, spośród wszystkich
      które miałem okazję poznać... to o czymś świadczy, bo oni przecież tu są; w
      Bostonie każdy zna conajmniej kilku pedałów a przecież ich procentowy odsetek
      jest wszędzie taki sam

popieram ich prawa i apeluję do pedałów i lezbijek: wyjdzcie z cienia bo tak
      długo jak będziecie się ukrywać, różnej maści końskie łby Romany będą mogły
      robić z Polski faszyzujący zaścianek Europy
      • Gość: Granat Popieram twój rozsądny głos, chociaż nie całkiem z IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.05, 23:25
        Popieram twój rozsądny głos, chociaż nie całkiem zgadzam się z twoją oceną
        zjawiska homoseksualizmu - mianowicie, że jest to defekt. Lepiej patrzeć na to
        jak na cechę neutralną, nie jak na defekt. Defekt to pojęcie negatywne, nic
        dobrego nie wynika z takiego podejścia do sprawy.
        A poza tym to twój głos w sprawie brzmi bardzo rozsądnie.
        • Gość: adam OK IP: 83.238.200.* 28.04.05, 21:47
          dla mnie to nie ma znaczenia, jednak z tego co czytałem homoseksualizm
          występuje na takiej samej zasadzie jak leworęczność albo zły wzrok: u różnych
          ludzi geny się różnie układają i tworzą ludzi różnymi wobec siebie, możemy to
          nazwać zboczeniami (leworęczność, pedalstwo, krótkowzroczność itp) albo
          czynnikami sprawiającymi że nasz świat jest tak bogaty i różnorodny

dla mnie pedał nie jest wrogiem i nie mam nic przeciwko nawet żeby mój
          najlepszy kumpel był pedałem natomiast zdecydowanie nienawiść do własnego
          narodu wzbudza we mnie manifestacja faszystów w najbrunatniejszym polskim
          mieście SS-Kraków podczas której banda szaleńców obrzuca ludzi kamieniami

to jest coś czego powinniśmy się bać!
          • Gość: Granat Racja IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.05, 22:45
            Kraków to dziwaczne miasto
    • Gość: Granat A tak poważnie, to jak myślicie, kiedy w Polsce bę IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.05, 17:33
      dzie możliwe legalizowanie związków ludzi tej samej płci? Za 50, 500 czy 5000
      lat? Na którą odpowiedź stawiacie?
      • abaddon_696 Re: A tak poważnie, to jak myślicie, kiedy w Pols 28.04.05, 18:56
        Ale czy chodzi Ci o małżeństwo czy związki partnerskie?
        Tego pierwszego długo nie będzie i dobrze, bo małżeństwo to przede wszystkim
        symboliczne zjednoczenie kobiety i mężczyzny a homosiom nic do tego.
        Natomiast związki partnerskie będą możliwe stosunkowo szybko, tak myślę. Choć
        nie za szybko, bo prawdziwa lewica nigdy nie rządziła Polską i nic nie
        zapowiada jej zwycięstwo w najbliższych wyborach.
        • Gość: yoma Re: A tak poważnie, to jak myślicie, kiedy w Pols IP: *.crowley.pl 28.04.05, 19:15
          A homoseksualizm jest jak najbardziej zgodny z naturą. Jest spotykany bardzo
          często np. u kaczek.

Poważnie!
        • blinski Re: A tak poważnie, to jak myślicie, kiedy w Pols 01.05.05, 19:38
          never say never;)
      • Gość: adam za max 20 lat IP: 83.238.200.* 28.04.05, 21:50
        wtedy Polska będzie innym krajem, dzisiejsi 60 i 70 latkowie umrą a młodego
        pokolenia będzie coraz mnie i będzie coraz bardziej olewackie w stosunku do
        świata

tzw diwors rejt(rozwody) będzie wynosił 65% i tyle będzie z faszyzmu w tej
        części świata (chyba że bracia Muslimy go wprowadzą)
        • Gość: Kapuśniak Jesteś optymista... IP: 81.21.194.* 29.04.05, 18:43
    • Gość: gm Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 00:02
      n o r m a l n e? mam nadzieję, że nigdy.
      • Gość: Granat Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.05, 00:55
        Co właściwie chciałeś powiedzieć?
        Nawet nie wiadomo, czy jesteś za, przeciw, czy za a nawet przeciw...
        • Gość: gm Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 01:51
          Kiedyś ludzie patrzyli sobie ja kto na arenie lwy zajadaly raczke nozke Sienkiewicz coś takiego opsuje. Świetnie sie przy tym bawil ubaw po pachy. Dzisiaj każdy mam nadzieję patrzy na to troszkę inaczej. Ja nie wiem czy pedały to jest genetyczne czy to kwestia wychowania czy choroba. Natura tak zrobila ze jest chlopak i dziwczyna i jest naturalne ze chlopak i dziewczyna maja sie ku sobie. Naturalne i jak dotad normalne. Tak jak nie lubie patrzec na lwy z reka w gebie tak nie lubie patrzec na pedalow. Mam nadzieję że jeśli to genetyczne to genetycy rozwiaza problem jak wychowanie to psycholodzy jak choroba to psychoterapeuci bo czesto sie rozgladam bo chce patrzec na piekna zone mojego syna. A Ci co sa niech se sa wiecej pan dla mnie:)

Mam napisac za lub przeciw?
          • speer Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 01.05.05, 11:15
            Hmmm... Polska... tyle nerwow sie tu marnuje tylko z tego powodu, ze jest sie homoseksulanym... Gdybym sie urodzil w Holandii, lub Niemczech byloby normalnie.. A tak..
            • Gość: diabelek Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: *.sympatico.ca 01.05.05, 11:52
              Nie znasz jakiegos chlopaka o podobnych preferencjach?
              Zamiast marnowac nerwy samotnie, pomarnujcie je razem :-)
              Ze slubem w urzedzie to wy jeszcze poczekacie, ale jak wam sie bedzie spieszylo
              to ja go wam udziele przez internet.
            • Gość: adam w Hiszpanii IP: 83.238.200.* 01.05.05, 12:31
              pozatym jest bardzo pięknie i jest wspaniała pogoda a ludzie mają inny stosunek
              do życia, umieją się bawić, cieszyć i nic nie robić sobie za opinii innych

w Andaluzji życie nie jest codzienną udręką tak jak nad Wisłą a ludzie ledwo
              mówią w językach obcych

tak więc prawo każdego kto ma ochotę na ślub/unię/związek z kim chce prędzej
              czy później u nas będzie, ale takiej kultury, pogody i relaksacji na codzień
              nie będzie nigdy

radzę uczyć się hablar español albo chociaż ingles i spieprzać z tego zimnego i
              smutnego przez 3/4 roku kraiku
            • Gość: Thorn Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 19:10
              masz pecha
              ale zawsze możesz pojechać do Holandii :)
          • Gość: GoGo Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 01.05.05, 11:34
            > Natura tak zrobila ze jest chlopak i dziwczyna i jest naturalne ze chlopak i
            dziewczyna maja sie ku sobie. Naturalne i jak dotad normalne.

Natura tak zrobila ze jest chlopak i chłopak i jest naturalne ze chlopak i
            chłopak maja sie ku sobie. Naturalne i po prostu normalne.

> Tak jak nie lubie patrzec na lwy z reka w gebie tak nie lubie patrzec na pedalow

Tak jak nie lubie patrzec na lwy z reka w gebie tak nie lubie patrzec na
            faszystów-homofobów
            • abaddon_696 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 01.05.05, 13:52
              > Natura tak zrobila ze jest chlopak i chłopak i jest naturalne ze chlopak i
              > chłopak maja sie ku sobie. Naturalne i po prostu normalne.

Natura Ci tak powiedziała? Coś mi się wydaje, że nie.

> Tak jak nie lubie patrzec na lwy z reka w gebie tak nie lubie patrzec na
              > faszystów-homofobów

To nie patrz, nie musisz.

• Gość: marcinek Promyk światła IP: *.acn.waw.pl 01.05.05, 13:46
      Do Marcina32

"A więc już nawet w Hiszpanii jest normalnie."

Skoro już w Hiszpanii jest normalnie, to widocznie tam odsetek ludzi o innych
      preferencjach seksualnych
      jest tak duży, że społeczeństwo uznało uważać to za normę i zmodyfikować
      odpowiednio swoje prawo.:))
      Widocznie Hiszpanie mają coś w genach coś preferencyjnego.
      Przypominam również, że w Hiszpanii jedną z rozrywek narodowych jest korrida.
      Jakoś próby przeniesienia tego sportu na nasz teren były też nieudane.

Czy w Polsce ciągle musi być podział na ludzi pierwszej i drugiej kategorii?

To bardzo ciekawe pytanie. Przewrotnie odpowiem, że nietety u nas podstawowy
      podział na ludzi pierwszej i drugiej kategorii
      przebiega po linii zalet intelektualnych. Prosto mówiąc, są ludzie mądrzy i
      głupcy.
      Szczególnie ta druga grupa jest bardzo głośna i nie potrafi właściwie zrozumieć
      słowa "wolność".
      Ponieważ słowo to rozumieją w kategoriach bezwzględnych "wolno wszystko",
      dlatego też wielu twierdzi złosliwie, że
      wolność jest dla ludzi mądrych niosących kaganek, kaganiec zaś dla głupców.
      Wątpię, czy właściwie zrozumiesz te słowa, ale spróbuj.

A kiedy w końcu będzie normalnie u nas??

Gdyby policzyć ile krajów na świecie postąpiło podobnie do Hiszpanii, to
      okazałoby się, że max 2 procent.
      Czy to norma? Nie, to nawet mniej niż błąd statystyczny. Wiec, o jakiej normie
      mowa?
      • Gość: grom Re: Promyk światła IP: *.chello.pl 01.05.05, 14:47
        bardzo mi się podoba ta wypowiedź, Marcinku
        pozdrawiam
      • Gość: Delegat Odsetek IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.05, 16:24
        > Skoro już w Hiszpanii jest normalnie, to widocznie tam odsetek ludzi o innych
        preferencjach seksualnych jest tak duży, że społeczeństwo uznało uważać to za
        normę i zmodyfikować odpowiednio swoje prawo.:))

Niestety w Hiszpanii odsetek ludzi homoseksualnych jest taki sam jak na całym
        świecie. Problem tkwi nie w odsetku, lecz w podejściu do odsetka. Tam po prostu
        jst większy odsetek ludzi życzliwych.
        • Gość: marcinek Re: Odsetek IP: *.acn.waw.pl 01.05.05, 17:50
          Moje stwierdzenie o "odsetku" było oczywiście tylko żartem i to bardzo
          złośliwym. Nie sądziłem, że akurat to będzie kwestionowane.
          Ale skoro napisałeś " ...większy odsetek ludzi życzliwych", to również na to
          odpowiem.
          Człowiek nie jest życzliwy tak poprostu. Tu zawsze życzliwość występuje w
          jakiejś konkretnej sprawie.
          Dlatego zdumiewa mnie u Hiszpanów wyjątkowa życzliwość dla życia byków, które z
          lubością zabijają dla zaspokojenia swoich niskich instynktów.
          Powiesz zapewne, że to taka kultura i tradycja.
          Nie dziw się zatem, że inne narody mają odrębne kultury i tradycje i staraj się
          to uszanować.
          Bądź realistą, nie licz za bardzo na to, że w naszej kulturze taka zmiana ma
          większe szanse na realizację.
          Nie domagaj się takiej wolności, w sytuacji gdy większość jej nie jest w stanie
          zaakceptować.

• blinski Re: Odsetek 01.05.05, 19:43
            hiszpanie jeszcze dziesięć lat temu mieli znacznie mniej akceptacji dla
            homoseksualizmu niż my dzisiaj. kwestia dojrzałości społeczeństwa, to wszystko.
            • abaddon_696 Re: Odsetek 01.05.05, 21:31
              > hiszpanie jeszcze dziesięć lat temu mieli znacznie mniej akceptacji dla
              > homoseksualizmu niż my dzisiaj. kwestia dojrzałości społeczeństwa, to
              wszystko.

A na czym to dojrzewanie miałoby polegać? Bo pedałowanie od zawsze jest tym
              samym. Zwykła moda + konsumpcyjny styl życia.
          • login_niedostepny Re: Odsetek 01.05.05, 19:46
            tak naskakujecie na biednych pedalow, a co z lesbijkami:D? tez byscie je na
            stos wyslali????
            • abaddon_696 Żartujesz sobie? 01.05.05, 21:33
              Leski rządzą.
              Ja na pedalów nie naskakuję, tylko czasem sobie pokementuje ich preferencje, to
              wszystko...
              • Gość: Winnie Re: Żartujesz sobie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 17:59
                to jest ciekawe, dwóch panów to nie, nie ładne, nie smaczne, ale całujące się
                dziewczyny to Ci nie przeszkadzaja :)
          • snajper55 Re: Odsetek 03.05.05, 14:08
            Gość portalu: marcinek napisał(a):

> Nie domagaj się takiej wolności, w sytuacji gdy większość jej nie jest w
            > stanie zaakceptować.

Gdyby Amerykanie tak rozumowali, do dziś funkconowałoby tam niewolnictwo.

S.
            • Gość: Thorn Re: Odsetek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 18:02
              wymagajcie od siebie więcej
              nawet jeśli inni od was nie wymagają :)
          • Gość: Delegat Re: Odsetek IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.05, 00:21
            W Hiszpanii powinni przestać zabijać byki. W Polsce powinni przestać pluć na
            homoseksualistów.
            Nie szanuję ani "tradycji" zabijania byków ani "tradycji" plucia na
            homoseksualistów.

> Dlatego zdumiewa mnie u Hiszpanów wyjątkowa życzliwość dla życia byków, które
            z lubością zabijają dla zaspokojenia swoich niskich instynktów. Powiesz
            zapewne, że to taka kultura i tradycja. Nie dziw się zatem, że inne narody mają
            odrębne kultury i tradycje i staraj się to uszanować.
    • matmichal Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 01.05.05, 21:41
      skandal!!!!!!!!!!!
    • matmichal Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 01.05.05, 21:42
      a co z prawami innych zboczeńców????????????
      • abaddon_696 Zależy jakich. 01.05.05, 21:44
        U nas zboczeńcy w czerni mają się dużo lepiej od pederastów:)
        • Gość: o-n-a Re: Zależy jakich. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 13:23
          Nie jesteście w stanie wyobrazić sobie jak to jest być homo... I jak straszne
          cierpienie przeżywa się, gdy ona jest hetero... Wiem, bo sama cierpie, ale nie
          chcę jej stracić..
      • speer Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 03.05.05, 15:06
        Homoseksualizm nie jest zboczeniem.
        • abaddon_696 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 04.05.05, 00:00
          Do definicji zboczenia pasuje jak ulał.
          • snajper55 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 04.05.05, 02:02
            abaddon_696 napisał:

> Do definicji zboczenia pasuje jak ulał.

To zależy, jaką definicję przyjmiemy.

S.
            • abaddon_696 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 04.05.05, 21:15
              > To zależy, jaką definicję przyjmiemy.

Jasne:)
              Dla mnie zboczenie bierze się od "zboczyć", co mniej więcej znaczy tyle, co
              odstąpić od normy czy odchylić się od prawidłowej drogi.
              Norma jest pojęciem kontrowersyjnym, a czy homoseksualizm jest prawidłowy czy
              nie, raczej się nie dowiemy, bo natura się nie wypowie:)
              • snajper55 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 04.05.05, 22:54
                abaddon_696 napisał:

> Jasne:)
                > Dla mnie zboczenie bierze się od "zboczyć", co mniej więcej znaczy tyle, co
                > odstąpić od normy czy odchylić się od prawidłowej drogi.

He, he. Prawidłowa droga. Tylu już nam ją wyznaczało. Ojczulek Lenin, Kim Ir
                Sen, Castro, Stalin, że tak niealfabetycznie wymienie twórców prawidłowych
                dróg.

Jeśli za normę uznamy tendencję występującą jako zdecydowanie w większości, to
                zgoda. Wtedy homoseksualizm jest odstępstwem od normy, czyli zboczeniem. Ale
                wtedy zboczeniem jest także leworęczność czy wysoka inteligencja.

Łatwiej separować grupy ze względu na wady fizyczne. Niepełnosprawny bez nogi
                czy niepłodny ma wyraźną wadę, czyli niepełnosprawność. Niczego takiego nie
                sposób wychwycić u homoseksualistów nie można, bo nawet dzieci wszak mieć mogą.

> Norma jest pojęciem kontrowersyjnym, a czy homoseksualizm jest prawidłowy czy
                > nie, raczej się nie dowiemy, bo natura się nie wypowie:)

Natura się już chyba wypowiedziała. Skoro w wyniku ewolucji omoseksualizm nie
                zanikł jako co najmniej zbędny, to widocznie jakieś znaczenie dla gatunku
                jednak posiada. Jedynie my nie potrafimy go określić.

S.
                • matmichal Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 04.05.05, 23:13
                  co za głupoty.......tak samo nie można zdefiniować dobra i zła,bo są różne
                  warunki i uwarunkowania:) to tak jak w polsce nie można zdefiniować pornografii-
                  a jednak wszyscy wiedzą co to jest!:)to tak jak ze zboczeńcami! przecież
                  pedofile tez walczą o swoje prawa!("wolność") 40 lat temu jak ktoś by mówił o
                  prawach pedałów to by to wyśmiano-a jakia jest teraz rzeczywistość?brak
                  jednoznacznego określenia tego jako zboczenie może prowadzić do przejmowania
                  kłamliwych argumentów-w stylu prawa do wolności i takie tam:)!!!!
                  • abaddon_696 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 04.05.05, 23:51
                    Homoseksualizm to nie przestępstwo. Pedofilia tak.
                    Homoseksualizm to wybór dorosłych ludzi. Pedofilia to gwałt na nieletnim.
                    Homoseksualizm często idzie w parze z uczuciami. Jakie uczucia ma pedofil?

Wolność to możliwość robienia tego, co zgodne z prawem.
                    Jak tego nie pojmujesz, idź sobie głowę zbadać.
                    Kurcze, dlaczego kwestia homosiów tak ludzi polaryzuje?
                    • matmichal Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 04.05.05, 23:59
                      prawa są uatalane przez ludzi i przez nich zmieniane-to co teraz jest
                      przestępstwem za kilka lat nim nie musi być!!!nie muszę badać sobie głowy-ale
                      apeluję o jej używanie przez ciebie!:)
                      a co w wypadku jeśli jeśli 2 ludzi kocha się-pierwsze ma 45 lat,a drugie 13??to
                      miłość???
                      a co z tym jak pedofil zapłaci za seks z dzieckiem?przeciez to by było
                      dobrowolne!!!????????
                  • snajper55 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 05.05.05, 13:03
                    matmichal napisał:

> co za głupoty.......tak samo nie można zdefiniować dobra i zła,bo są różne
                    > warunki i uwarunkowania:)to tak jak w polsce nie można zdefiniować pornografii
                    > - a jednak wszyscy wiedzą co to jest!:)

Jak wiesz co to jest, to może nam napiszesz ? :)

> to tak jak ze zboczeńcami! przecież pedofile tez walczą o swoje prawa!
                    > ("wolność")

Wolno im. Podobnie jak złodziejom walczyć o niekaranie kradzieży.

> 40 lat temu jak ktoś by mówił o prawach pedałów to by to wyśmiano

Tak jak wyśmiewano tych, co mówili o prawach kobiet czy prawach Murzynów. Prawa
                    dla czarnuchów ? Śmieszne, przezabawne !

S.
                    • matmichal Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 05.05.05, 14:25
                      o prawach złodzieji nie słyszałem-ale ostatnio dostałem adres takiej strony o
                      walczacych o swoje prawa pedofili!!!i to nie jest zabawne.To,że prawa
                      małżeńskie są zarezerwowane dla kobiety i mężczyzny to fakt oczywisty-a za tą
                      oczywistą prawdę jestem krytykowany-że to homofobia i takie tam:)dla mnie to
                      jest śmieszne!!!! Poza tym w polsce nie było problemu praw kobiet ani murzynów:)
                      • abaddon_696 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 05.05.05, 14:51
                        > o prawach złodzieji nie słyszałem-ale ostatnio dostałem adres takiej strony o
                        > walczacych o swoje prawa pedofili!!!i to nie jest zabawne.

A mnie to śmieszy, ciekawe dlaczego?

To,że prawa
                        > małżeńskie są zarezerwowane dla kobiety i mężczyzny to fakt oczywisty-a za tą
                        > oczywistą prawdę jestem krytykowany-że to homofobia i takie tam:)

Nie. Krytykowany jesteś za porównywanie homosiów do pedofilów. Małżeństwo to
                        związek k i m, zgoda - ale nie widzę powodu, dlaczego nie może być związków
                        partnerskich dla "tęczowych", z takimi prawami jak dziedziczenie czy opieka nad
                        partnerem.

dla mnie to
                        > jest śmieszne!!!! Poza tym w polsce nie było problemu praw kobiet ani
                        murzynów:

Problem kobiet dotyczył całego świata, w tym także Polski.
                        • matmichal Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 05.05.05, 18:01
                          ślędząc historię polski trudno mówić o jednolitej sytuacji kobiet tu i np w usa
                          czy w krajach arabskich!! kobiety w polsce miały o wiele większe prawa i status
                          społeczny od tych kobiet mieszkających na zachodzie(o wschodzie nie wspomnę)
                          trzeba sobie uzmysłowić to,że np. za 50 lat pedofile też będą mieli prawa do
                          małżeństwa z nieletnimi tak jak teraz (w holandii) dzieci uzyskują prawa do
                          eutanazji na życzenie!polecam zapoznanie się z teorią darwinizmu społecznego!!!
                          • abaddon_696 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 05.05.05, 18:11
                            > ślędząc historię polski trudno mówić o jednolitej sytuacji kobiet tu i np w
                            usa
                            > czy w krajach arabskich!! kobiety w polsce miały o wiele większe prawa i
                            status
                            > społeczny od tych kobiet mieszkających na zachodzie(o wschodzie nie wspomnę)

A miały prawa wyborcze? Prawo do samorealizacji zawodowej? Prawo do korzystania
                            z oświaty publicznej? Prawo do aborcji... ups, w Polsce nadal nie mają. Każda
                            dyskryminacja jest patologią, tylko jej skala bywa różna.

> trzeba sobie uzmysłowić to,że np. za 50 lat pedofile też będą mieli prawa do
                            > małżeństwa z nieletnimi

A skąd wiesz? Umiesz przepowiadać przyszłość?

tak jak teraz (w holandii) dzieci uzyskują prawa do
                            > eutanazji na życzenie!

To jest prawo do godnego życia i godnej śmierci. Eliminacja tych upośledzonych
                            dzieci jest z korzyścią i dla nich, i dla społeczeństwa. Pod tym względem
                            Holandia rządzi.

• Gość: ferment Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: *.chello.pl 05.05.05, 18:36
                              abaddon_696 napisał:
                              Eliminacja tych upośledzonych dzieci jest z korzyścią i dla nich, i dla
                              społeczeństwa.
                              korzyścią dla dziecka jest jego eliminacja?!
                              gdyby nie brzmiało to groźnie, można by się pośmiać
                              o jakiej to korzyści zechciałeś tu napisać?
                              -dla dziecka?
                              -dla społeczeństwa? - jakie są te korzyści płynące z ELIMINACJI dzieci
                              upośledzonych?
                              może rozwiniesz swoją myśl?
                              • abaddon_696 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 05.05.05, 21:30
                                > Eliminacja tych upośledzonych dzieci jest z korzyścią i dla nich, i dla
                                > społeczeństwa.
                                > korzyścią dla dziecka jest jego eliminacja?!

Proste pytanie: czy chciałbyś życia śmiertelnie chorego czy upośledzonego, czy
                                wolałbyś, by ktoś Ci męki skrócił? Wg mnie to pierwsze by wybrał tylko
                                masochista.

> o jakiej to korzyści zechciałeś tu napisać?
                                > -dla dziecka?

Patrz wyżej. Jest różnica między godnym życiem a życiem-piekłem.

> -dla społeczeństwa? - jakie są te korzyści płynące z ELIMINACJI dzieci
                                > upośledzonych?
                                > może rozwiniesz swoją myśl?

Zabrzmi to brutalnie, ale nie widzę sensu, by utrzymywać przy życiu ludzi,
                                którzy nijak są w stanie z tego życia skorzystać. Są bezużyteczni dla
                                społeczeństwa, a nawet stanowią zbędne obciążenie.

• Gość: ferment Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: *.chello.pl 05.05.05, 21:49
                                  to co piszesz przypomina mi poglądy, a nawet działania, ludzi, którzy
                                  doprowadzili do wymordowania milionów ludzi
                                  właśnie wspominamy zakończenie ich niechlubnego panowania
                                  swoje starania o "godność" i "nieuciążliwość" życia zacęli od zabijania ludzi
                                  upośledzonych, chorych psychicznie i jak zapewne wiesz, zamykania w obozach
                                  homoseksualistów
                                  Ci, o których piszę, uważali homoseksualistów za upośledzonych
                                  widać nie chcieli, by ich życie nie było niegodne, nieprzydatne społeczeństwu
                                  tak jakoś mi się to skojarzyło, przy czytaniu Twojego zachwytu nad Holandią,
                                  tam przecież świetnie sobie radzą, pomagając odejść tym upośledzonym, czyli
                                  tym, których jakość życia ktoś uznał za gorszą
                                  ot, takie sobie refleksje
                                  • abaddon_696 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 05.05.05, 21:54
                                    Być może homoseksualiści są upośledzeni, ale to nie zmienia faktu, że jako
                                    jednostki mogą być wartościowymi ludźmi, więc Twoje porównanie jest co najmniej
                                    groteskowe. Ile było wybitnych gejów, a ile wybitnych umysłowo chorych? Sfera
                                    seksualna człowieka jest naprawdę niczym w porównaniu ze sprawnością umysłową.
                                    Poza tym nie odniosłeś się do moich spostrzeżeń.
                                    • matmichal Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 06.05.05, 00:08
                                      ot i wychodzi twoja nieznajomość tematu-wielu wybitnych ludzi miało problemy
                                      czy tez choroby umysłowe! Ciekawe jest też,że holenderscy emeryci
                                      przeprawadzają cię(często) do niemiec-chcą uniknąć namawiania do eutanazji
                                      ("dobrowolnej")Ból i cierpienie jest częścią życia!nie będę psuł ci nastroju
                                      sprawami osobistymi-ale w życiu zdażają się cuda:)!!
                                      Jeżeli piszę,że np za 50 lat może tak się zdażyć to raczej wynika z próby
                                      wyciągania wniosków z dzisiejszych faktów.Przecież popełnienie samobójstwa nie
                                      jest przestępstwem, a jeśli państwo (czy inna instytucja w przyszłości) będzie
                                      to sankcjonować to może to doprowadzić do nadużyć!!
                                • matmichal Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 06.05.05, 00:14
                                  ciekawe określenie chorych i starych-bezużyteczni!!!!!!ciekawe co to znaczy-
                                  zastanów się czy ty jesteś użyteczna-a gdy np. stracisz pracę i będziesz
                                  bezrobotna to trzeba będzie cię "uśpić"??!przecież będziesz tylko bezużytecznym
                                  pasożytem?!!!?
                                  hitlerowcy chwalili się,że potrafią zrobić coś z niczego! (chodziło o żydów i
                                  ich np. włosy,które używano do kurtek wojskowych:))
                                  • abaddon_696 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 06.05.05, 18:40
                                    > ciekawe określenie chorych i starych-bezużyteczni!!!!!!ciekawe co to znaczy-
                                    > zastanów się czy ty jesteś użyteczna-a gdy np. stracisz pracę i będziesz
                                    > bezrobotna to trzeba będzie cię "uśpić"??!przecież będziesz tylko
                                    bezużytecznym
                                    >
                                    > pasożytem?!!!?

Nie jestem kobietą:)
                                    Nawet jeśli stracę pracę, to będę w stanie dużo rzeczy dokonać w moim życiu, i
                                    to niekoniecznie kosztem innych.
                                    Miałem na myśli ludzi, którzy nie prowadzą życia człowieka, ale życia ameby.

• snajper55 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 06.05.05, 16:38
                        matmichal napisał:

> To,że prawa małżeńskie są zarezerwowane dla kobiety i mężczyzny to fakt
                        > oczywisty-a za tą oczywistą prawdę jestem krytykowany-że to homofobia i takie
                        > tam:)

Dla Ciebie to fakt oczywisty, a dla innych oczywistym faktem jest to, że takie
                        same prawa powinny mieć pary jednopłciowe. Kiedyś dla niektórych niewolnictwo
                        Murzynów i ich brak praw też wydawało się faktem oczywistym. Kiedyś składanie
                        ofiary z ludzi też było faktem oczywistym. Czasy się zmieniają.

S.
                • abaddon_696 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 04.05.05, 23:42
                  > He, he. Prawidłowa droga. Tylu już nam ją wyznaczało. Ojczulek Lenin, Kim Ir
                  > Sen, Castro, Stalin, że tak niealfabetycznie wymienie twórców prawidłowych
                  > dróg.

Komunizm jest z założenia ideologią zwalczającą pozostałe, więc dla innych dróg
                  nie ma miejsca, no chyba że w łagrach:)

>
                  > Jeśli za normę uznamy tendencję występującą jako zdecydowanie w większości,
                  to
                  > zgoda. Wtedy homoseksualizm jest odstępstwem od normy, czyli zboczeniem. Ale
                  > wtedy zboczeniem jest także leworęczność czy wysoka inteligencja.

Bo ja wiem? Średnia inteligencja wynosi ok. 100, ale osoby o dokładnie takim IQ
                  niewątpliwie należą do mniejszości. Tak samo jest z wzrostem - 175 to
                  przeciętny wzrost mężczyzny, ale faceci którzy dokładnie tyle mierzą to maks
                  5%, co znaczy, że jest ich mniej od tych, co mają np. powyżej 190. Chyba
                  średnia a norma to nie to samo:)
                  Co do leworęczności, to niewątpliwie dotyczy ona mniejszości. Z tym że tak na
                  dobrą sprawę prawa ręka różni się od lewej tylko nazwą, więc praworęczność i
                  leworęczność to w sumie to samo - dają dokładnie te same możliwości.
                  Orientacja homoseksualna oczywiście nie jest wadą sama w sobie. Jeśli jednak
                  potraktujemy homos. w sensie praktycznym - czyli stosunku seksualnego między
                  przedstawicielami tej samej płci - to oczywiste jest to, że stosunki te
                  zdecydowanie różnią się formą od stosunków hetero. Nie mogą też spełnić funkcji
                  prokreacyjnej, którą spełniają stosunki heteroseksualne.

>
                  > Łatwiej separować grupy ze względu na wady fizyczne. Niepełnosprawny bez nogi
                  > czy niepłodny ma wyraźną wadę, czyli niepełnosprawność. Niczego takiego nie
                  > sposób wychwycić u homoseksualistów nie można, bo nawet dzieci wszak mieć
                  mogą.

Posiadanie 6 palców zamiast 5 jest uznawane za odchylenie (mutację), pomimo
                  tego, że absolutnie nie widzę w tym żadnej wady.

> Natura się już chyba wypowiedziała. Skoro w wyniku ewolucji omoseksualizm nie
                  > zanikł jako co najmniej zbędny, to widocznie jakieś znaczenie dla gatunku
                  > jednak posiada. Jedynie my nie potrafimy go określić.

Tak. Przy czym natura jest kiepska w samooczyszczaniu się ze zbędnych, a nawet
                  szkodliwych elementów, bo np. wskaźnik upośledzenia umysłowego w populacji jest
                  stały. Choć być może i to ma swój sens.

• snajper55 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 05.05.05, 13:20
                    abaddon_696 napisał:

> Komunizm jest z założenia ideologią zwalczającą pozostałe, więc dla innych
                    > dróg nie ma miejsca, no chyba że w łagrach:)

Każda prawidłowa droga jest jedyna. To jedna z cech prawidłowych dróg. ;))

> Bo ja wiem? Średnia inteligencja wynosi ok. 100, ale osoby o dokładnie takim
                    > IQ niewątpliwie należą do mniejszości. Tak samo jest z wzrostem - 175 to
                    > przeciętny wzrost mężczyzny, ale faceci którzy dokładnie tyle mierzą to maks
                    > 5%, co znaczy, że jest ich mniej od tych, co mają np. powyżej 190. Chyba
                    > średnia a norma to nie to samo:)

OK. :) Inteligencja, jako cecha ciągła nie jest dobrym przykładem (choć
                    rozganiczenie między homo a hetero też podobno nie jest ostre). Możnaby użyć
                    przedziałów IQ oraz pojęcia większości, ale to by było dorabianie filozofii do
                    faktów.

Średnia to nie norma. Jednak pytanie trudniejsze brzmi: czy większość normę
                    stanowi ? Chyba w powszechnym znaczeniu tego słowa - tak. Wtedy mańkut czy homo
                    jest nienormalny.

> Co do leworęczności, to niewątpliwie dotyczy ona mniejszości. Z tym że tak na
                    > dobrą sprawę prawa ręka różni się od lewej tylko nazwą, więc praworęczność i
                    > leworęczność to w sumie to samo - dają dokładnie te same możliwości.

Nie dają. Coćby z tego powodu, że wiele urządzeń jest robionych dla
                    praworęcznych. Załóż zegarek na prawą rękę i spróbuj nakręcić lewą. ;))))

> Orientacja homoseksualna oczywiście nie jest wadą sama w sobie. Jeśli jednak
                    > potraktujemy homos. w sensie praktycznym - czyli stosunku seksualnego między
                    > przedstawicielami tej samej płci - to oczywiste jest to, że stosunki te
                    > zdecydowanie różnią się formą od stosunków hetero.Nie mogą też spełnić funkcji
                    > prokreacyjnej, którą spełniają stosunki heteroseksualne.

Formą to nie. Seks hetero ma tyle różnych form... Różnią sie natomiast
                    zdecydowanie funkcjonalnością (brak możliwości płodzenia dzieci). Jednak aby tę
                    róznicę analizować, trzeba brać pod uwagę PARĘ homosi. Nie jest to różnica na
                    płaszczyźnie osobniczej. Nie można powiedzieć, że homoś nie może mieć dzieci.
                    To PARA homosi nie może mieć dzieci. Nie jest to cecha homosi.

> Posiadanie 6 palców zamiast 5 jest uznawane za odchylenie (mutację), pomimo
                    > tego, że absolutnie nie widzę w tym żadnej wady.

Jest to wada dla zmutowanego. Spróbuj kupić na przykład rękawiczki
                    sześciopalczaste. Wada to dla mnie coś, co jest utrudnieniem dla dotkniętego
                    wadą, stanowi dla niego w jakimś sensie ograniczenie.

> Tak. Przy czym natura jest kiepska w samooczyszczaniu się ze zbędnych, a nawet
                    > szkodliwych elementów, bo np. wskaźnik upośledzenia umysłowego w populacji
                    > jest stały. Choć być może i to ma swój sens.

Ktoś tu nie jest doskanały. Albo my, albo natura. ;)

S.
                    • abaddon_696 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 05.05.05, 15:05
                      > > Posiadanie 6 palców zamiast 5 jest uznawane za odchylenie (mutację), pomi
                      > mo
                      > > tego, że absolutnie nie widzę w tym żadnej wady.
                      >
                      > Jest to wada dla zmutowanego. Spróbuj kupić na przykład rękawiczki
                      > sześciopalczaste. Wada to dla mnie coś, co jest utrudnieniem dla dotkniętego
                      > wadą, stanowi dla niego w jakimś sensie ograniczenie.

A, z tego punktu widzenia na pewno jest to wada:) Przy czym to utrudnienie
                      wynika jednak z dyskryminacji, bo chyba tak należałoby tą kwestię rękawiczek
                      rozumieć:)
                      • snajper55 Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej 06.05.05, 16:35
                        abaddon_696 napisał:

> A, z tego punktu widzenia na pewno jest to wada:) Przy czym to utrudnienie
                        > wynika jednak z dyskryminacji, bo chyba tak należałoby tą kwestię rękawiczek
                        > rozumieć:)

Rozumienie rozumieniem, a popyt popytem. Uruchomienie produkcji takich
                        rękawiczek raczej zysku producentowi przynieść nie może. ;)) To juz prędzej
                        zegarki dla leworęcznych.

S.
    • malaszaramysz i słusznie 04.05.05, 23:23
      W Polsce podział musi być.Inaczej większość by nie miała żadnego powodu do
      dumy. A tak są dumni, że nie są homo :-))) To trochę tak, jak z rasizmem.
      Jedyny powód do dumy to kolor skóry:-))
      • matmichal Re: i słusznie 04.05.05, 23:30
        rasizm ma swoje uzasadnienie!!! ludzie są dumnii z dokonań swoich przodków-kult
        ten jest najstarszą ze znanych religi:) z tego wynika,że inni są gorsi-bo
        przecież nasi przodkowie byli lepsi!!:)))
        większość ustala co jest zboczeniem- wg religii (każdej) mamy prawo napominać
        bliżnich którzy zbłądzili!!!:)))
        • malaszaramysz Re: i słusznie 04.05.05, 23:36
          Większość ustaliła, że propagowanie rasizmu jest karalne - sprawdź kodeks karny.
          Większość ustaliła, że homoseksualizm nie jest chorobą ani zboczeniem - WHO
          Jeżeli homoseksualiści chcą wziąć ślub, to niech sobie wezmą.:-)) Przecież to
          ich prywatna sprawa:-)
          • matmichal Re: i słusznie 04.05.05, 23:53
            przecież nie napisałem,że rasizm jest dobry,czy zły-tylko wynika z zaszłości
            kulturowych!!!a dlaczego zboczeńcy koniecznie chcą brać ślub?przeciez ta
            instytucja(małżeństwa) nie była stworzona po to aby "robic sobie dobrze",ani po
            to aby sie wspólnie rozliczać!jeśli ktoś nie akceptuje jakiś warunków
            (małżeństwa) to dlaczego koniecznie żąda praw do niego!!!
            to tak jak z celibatem w kościele-jeśli mi to sie nie podoba to nigby nie będę
            księdzem!proste!!!
          • Gość: XEXEOR Re: i słusznie IP: *.arcor-ip.net 07.05.05, 09:52
            Bylo ogolnoswiatowe referendum w tej sprawie,ze mowisz wiekszosc ustalila??
            Zrobmy takie referendum i zobaczysz,co mysli wiekszosc na temat
            homoseksualistow.
    • Gość: XEXEOR Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: *.arcor-ip.net 07.05.05, 09:50
      A pozniej bedzie jeszcze legalizacja zwiazkow i malzenstw brata z
      siostra,doroslej corki z jej ojcem,doroslego syna z matka itd-a niby czemu oni
      maja byc dyskryminowani-nieprawdaz?
      I tak legalizacja jednych aspolecznych i anormalnych zwiazkow bedzie torowala
      droge innym,bo zawsze znajdzie sie ktos,kto bedzie sie czul dyskryminowany.
      • Gość: Andrzej A niby po co? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.05, 00:51
        > A pozniej bedzie jeszcze legalizacja zwiazkow i malzenstw brata z
        siostra,doroslej corki z jej ojcem,doroslego syna z matka itd-a niby czemu oni
        maja byc dyskryminowani-nieprawdaz?

A niby po co miałyby być legalizowane związki brata z siostrą i córki z ojcem?
        Przecież nikt się tego nie domaga. Nie ma i nie będzie takiej potrzeby.
        Natomiast jest potrzeba legalizacji związków tej samej płci, dlatego, że wielu
        ludzi tego chce.
        • Gość: XEXEOR mylisz sie! IP: *.arcor-ip.net 08.05.05, 13:22
          Jak to nikt sie nie domaga?-gdyby nie bylo takich przypadkow,to ustawodawca by
          nie zapisywal odpowiednich artykulow w kodeksie karnym o karalnosci takich
          zwiazkow.A po drugie,to ze takie przypadki sa widac chociazby po relacjach w
          ostatnich tygodniach n.p. w TVN,gdzie pokazywano zwiazek brata i siostry,z
          ktorego na swiat przyszlo juz 3 dzieci.
          Ten problem istnieje tak samo,jak problem homoseksualistow.
          Oni tak samo moga sie powolywac na szacunek dla mniejszosci,jak robia to
          homoseksualisci-i co wtenczas?bedziesz za czy przeciw legalizacji takich
          zwiazkow?
          Ja takich dylematow nie mam,bo dla mnie i takie zwiazki i zwiazki
          homoseksualistow sa rownie nie do zaakceptowania,ale ty skoro chyba popierasz
          legalizacje zwiazkow homoseksualnych,to jestem ciekaw jak bedziesz oponowal
          przeciwko legalizacji tych innych i jesli tak to z jaka argumentacja-czy nie
          bedziesz?
          • Gość: Andrzej Kazirodztwo a homoseksualizm - głupie porównanie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.05, 01:13
            > Ten problem istnieje tak samo,jak problem homoseksualistow.

Ten problem nie istnieje tak samo, on jest o wiele mniejszy, a właściwie to go
            nie ma w ogóle, bo jest już uregulowany prawnie.

Tak naprawdę tych dwóch rzeczy nie da się porównywać, bo związki kazirodcze
            mogą być i heteroseksualne (np. brat i siostra) i homoseksualne (np. brat i
            brat). Nikt nie chce legalizowania homoseksualnych związków kazirodczych,
            tylko, tak jak w przypadku heteroseksualistów, chodzi o legalizowanie związku
            niekazirodczego.
            • Gość: XEXEOR Re: Kazirodztwo a homoseksualizm - głupie porówna IP: *.arcor-ip.net 09.05.05, 12:32
              To bardzo ciekawe co piszesz-tylko dlatego,ze problem dotyczy mniejszej grupy
              jest niewazny.Z taka argumentacja rowniez ja moge powiedziec,ze problem
              homoseksualistow to problem malego odsetka spoleczenstwa i dlatego jest
              niewazny i nie wymaga regulacji.Gdzie dla ciebie jest granica waznosci??jaki
              odsetek grupa spoleczna musi miec,zeby byla godna uwagi??Tak wyglada ta
              tolerancja wobec mniejszosci,ktorej caly czas domagaja sie homoseksualisci-
              tolerancja tylko dla nich??
              Ja podalem ten przyklad,zeby pokazac jak slabiutki jest argument przytaczany
              przez wszystkie srodowiska homoseksualne,ze to co robi ze soba dwoje doroslych
              ludzi w sypialni nikogo nie obchodzi i zeby uswiadomic,ze na tolerancje
              wykrzykiwana przez liderow grup homoseksualnych beda sie powolywali rowniez
              inni,ktorych aspolecznosc i anormalnosc jest jeszcze dalej posunieta.
              • Gość: Arekkk Re: Kazirodztwo a homoseksualizm - głupie porówna IP: *.pl / *.pl 09.05.05, 18:29
                On miał chyba co innego na myśli. No i kazirodztwo nie jest żadną orientacją
                seksualną.
            • Gość: malaguena1 głupie porównania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 18:01
              to moze odniescie sie do pedofilii - i w sklonnosciach i w porownaniach;
              dlaczego pedofilie nazywa sie zboczeniem, a homoseksualizm juz nie? przeciez
              pedofil sam sobie nie wymysla tych sklonnosci - on ma orientacje na dzieci
              przeciez; to niedlugo oni tez moga chciec malzenstw z dziecmi - bo niby czemu
              nie?
    • Gość: Alicja TEJ SAMEJ PLCI NIE ZNACZY TEJ SAMEJ ORIENTACJI SEX IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.05.05, 03:30
      To jest wlasnie zawracanie kota ogonem i abnormalnie a nie normalnie. Chociaz
      rozwazajac to w kategoriach materialnych to wchodzac w taki zwiazek z moja
      kumpela zyskalybysmy troche na podatkach. No nie pomyslcie czasami ze
      ktorakolwiek z nas jest zboczona. Absolutnie nie obydwie lubimy wylacznie
      facetow. Ale jak wolnosc to wolnosc wszystko mozna OK, nie?
      • Gość: Arekkk Re: TEJ SAMEJ PLCI NIE ZNACZY TEJ SAMEJ ORIENTACJ IP: *.pl / *.pl 09.05.05, 18:32
        Po pierwsze jakbyście były lesbijkami to nie byłybyu7ście zboczone, bo
        homoseksualizm nie jest zboczeniem. Nie wiem więc dlaczego tak od razu się
        tłumaczysz.
        Po drugie - skoro nie jesteś homo (tzn. les), to po ci związek z drugą kobietą?
        Co ci to da? Przecież związek to nie tylko prawa ale i obowiązki. Myślisz, że
        ulga podatkowa to wystarczający powód, żeby zawrzeć taki związek?
        • snajper55 Re: TEJ SAMEJ PLCI NIE ZNACZY TEJ SAMEJ ORIENTACJ 10.05.05, 13:22
          Gość portalu: Arekkk napisał(a):

> Po drugie - skoro nie jesteś homo (tzn. les),to po ci związek z drugą kobietą?
          > Co ci to da? Przecież związek to nie tylko prawa ale i obowiązki. Myślisz, że
          > ulga podatkowa to wystarczający powód, żeby zawrzeć taki związek?

Zresztą skoro związek fikcyjny, to dlaczego z kobietą a nie z mężczyzną ?
          Czyzby jednak... ;)

S.
          • Gość: Haha Re: TEJ SAMEJ PLCI NIE ZNACZY TEJ SAMEJ ORIENTACJ IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.05, 00:22
            No właśnbie, niech sobie zawrze fikcyjny związek z facetem, po co ma go
            zawierać z koleżanką.
        • matmichal Re: TEJ SAMEJ PLCI NIE ZNACZY TEJ SAMEJ ORIENTACJ 19.05.05, 01:38
          trzeba zadac sobie pytanie dlaczego państwo promuje zwiazki małżeńskie(po przez
          wsparcie finansowe)-bo chce aby ludziska się rozmnażali!!!a jaką korzyść ma na
          małżeństwach pedałów???
    • Gość: hans w holandii leje sie ich po mordach w bialy dzien IP: *.enovation.oper / *.enovation.nl 10.05.05, 13:45
      www.expreszo.nl/headlinescontent.php?id=1779
      • Gość: Alicja Nikt nikogo nie powinien bic IP: 70.28.23.* 10.05.05, 21:29
        Nie jestem za przemoca wobec kogokolwiek. Homo czy nie , niech sobie ludzie
        zyja bezpiecznie i spokojnie. Co do malzenstw zwracam tylko wasza uwage ze
        malzenstwa tej samej plci nie oznaczaja wcale tej samej orientacji
        seksualnej. A wiec dochodzimy do totalnego bezsensu i nieladu.
        • Gość: hans dopuki siedza w swoich chlewach jest OK IP: *.enovation.oper / *.enovation.nl 11.05.05, 08:28
          ale kiedy sieja zgorszenie spotyka ich wdziecznosc publiki
          Szukanie guza konczy sie czesto znalezieniem guza
        • Gość: A po co? A po co? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.05, 15:51
          Myślisz, że dwie osoby hetero tej samej płci mogą chcieć zalegalizować ze sobą
          związek? ALe niby po co? Skoro są hetero to będą szukać patnera płci
          przeciwnej. Dlatego określenie "małżeństwa tej samej płci" jest całkowicie
          sensowne.
    • Gość: Storm Re: W Hiszpanii legalne małżeństwa osób tej samej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 16:06
      normalnie? A od kiedy małżeństwo (czyli związek męża i żony) zawierane przez
      dwóch facetów czy dwie kobiety to rzecz normalna?
      Cholera filologiem nie jestem ale jakoś podejrzane, to czyż nie?
      Cóż, lewactwo się szerzy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka