ijaw 28.04.05, 22:46 dyskusji nt antysemityzmu, a także o nieodświeżanie wątku "Tolerancja...." PROSZĘ. Proszę o inne dyskusje, które będą także zgodne z tematyką forum. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ijaw Re: Bardzo prosze 28.04.05, 23:05 Może w wątku "Czy polubimy Cygana" znajdziesz jakąś receptę? Dzisiaj już nie znajduję argumentów, muszę się trochę polubić w ciszy:)) Pozdrawiam Borsuka:) Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Bardzo prosze 28.04.05, 23:37 I ja Cie pozdrawiam do poduszki :))) borsuk Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Bardzo prosze 29.04.05, 15:51 ijaw napisała: > Może w wątku "Czy polubimy Cygana" znajdziesz jakąś receptę? Poczytalem sobie - ciekawe. Ale nadal nie lubie. :(( Moze Rrhadane pomoze. Rrahadaneeeee, jestes taaam ? :))) borsuk Odpowiedz Link Zgłoś
ijaw Re: Bardzo prosze 29.04.05, 18:26 Borsuku, dzisiaj młoda Romka wyraziła głęboką dezaprobatę, dla... moich butów:))) Wprawdzie ujęła to zwięźle, ale niezrozumiale, nawet dla średnio oblatanych w słownictwie zwanym wulgaryzmami. Intuicyjnie wyczuwam pokrewieństwo. Brak reakcji był umotywowany:) ps. dawno nie widziałam Romów w mieście, czyżby na żądanie? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Bardzo prosze 29.04.05, 00:27 dachs napisał: > Nie lubie Cyganow, czy ktos mi moze pomoc ? Pogromik ? ;)) S. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Bardzo prosze 29.04.05, 09:21 snajper55 napisał: > Pogromik ? ;)) Na poczatek. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mercedes320 Nie bardzo rozumiem 29.04.05, 18:31 Cześć Ijaw Nie bardzo rozumiem dlaczego taka prośba. Sprawa antysemityzmu jest bardzo ważną, wręcz palącą kwestią w naszym kraju i niektórych państwach, choćby takich jak Francja. To prawda, wywołuje emocje, pewnie dlatego, że nas bezpośrednio dotyczy. Nie zauważyłem aby w ostatniej dyskusji ktoś "przegiął pałę" i wypisywał idiotyzmy czy wręcz obrażał. Dyskusja na wysokich obrotach wcale nie musi być szkodliwa, a czesto jest ciekawsza niż chłodne cedzenie tematu. Posty Czarka, Andrzeja czy Mr Pope wskazują na emocjonalne podejście. Widać, temat jest ważny. Dlaczego więc o nim nie rozmawiać? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ijaw Re: Nie bardzo rozumiem 29.04.05, 18:35 Wystarczy, że ja rozumiem. I o to proszę. To wszystko. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ijaw A, Mercedes... 29.04.05, 18:47 Nic nie stoi na przeszkodzie byś sobie podyskutował na ten temat gdzie indziej, na przykład na swoim fourm. Tylko nie wiem, Mercedes, czy zechcą... pozostawiam do przemyślenia, Mercedes, hmm I proszę nie wszczynać tematu na forum, bo skasuję, a za nieprzestrzeganie prośby będę banować, to wszystko. Rozumiesz, wszak mam pewne prawa.. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: A, Mercedes... 29.04.05, 19:23 ijaw napisała: > Nic nie stoi na przeszkodzie byś sobie podyskutował na ten temat gdzie indziej, > na przykład na swoim fourm. > Tylko nie wiem, Mercedes, czy zechcą... pozostawiam do przemyślenia, Mercedes, > hmm > I proszę nie wszczynać tematu na forum, bo skasuję, a za nieprzestrzeganie > prośby będę banować, to wszystko. Rozumiesz, wszak mam pewne prawa.. > Przeginasz narzucając zakazy do dyskusji i stosując dyktaturę. W takiej sytuacji ludzie głosują nogami. A. Odpowiedz Link Zgłoś
ijaw Re: A, Mercedes... 29.04.05, 19:29 Może i przeginam Andrzeju, tylko nie mam ochoty rozmawiać z pacyną, i Mercedes juz wie, że ja też wiem kim on jest. Ciekawe czy Snajper i Czarek zechcą z nim rozmawiać w postaci naturalnej? Jego specjalnością są zadymy, ale tu nie będzie, to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
mercedes320 Re: A, Mercedes... 29.04.05, 21:27 Cześć Ijaw, 1. Nie wiem co Ci tam napisano w kuluarach o mnie. Proszę bardzo, pisz, bo to robisz jest najgorsze co można zrobić. Rzucić podejrzenie a następnie napisać "wiem ale nie powiem". 2. Twój ton jest niedopuszczalny. Nie tłumaczy Cię przywilej bycia Adminem. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: A, Mercedes... 29.04.05, 23:41 ijaw napisała: > Może i przeginam Andrzeju, tylko nie mam ochoty rozmawiać z pacyną, i Mercedes > juz wie, że ja też wiem kim on jest. > Ciekawe czy Snajper i Czarek zechcą z nim rozmawiać w postaci naturalnej? Nie wiem co nazywasz >postacią naturalną<. Żadne z nas nie jest postacią naturalną, a jedynie nickiem. A czy ktoś się nazwie snajper, mercedes czy trabant, co to za różnica ? > Jego specjalnością są zadymy, ale tu nie będzie, to wszystko. Nie zauważyłem tej specjalności w naszej dyskusji. S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: A, Mercedes... 29.04.05, 23:42 andrzejg napisał: > Przeginasz narzucając zakazy do dyskusji i stosując dyktaturę. > W takiej sytuacji ludzie głosują nogami. Popieram Andrzeja. Jeszcze nigdzie nie sprawdziła się autokracja z otwartymi granicami. No, chyba, że ktoś lubi puste przestrzenie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
mercedes320 Ijaw 30.04.05, 00:26 Posłuchaj Ijaw, udało Ci się założyć forum o tematyce, którą zainteresowali się ludzie niepospolici. To Dream Team tego portalu. Ludzie o niebanalnej wiedzy o świecie i umiejący przedstawiać swe racje. Umiejący równiez pisać ostro ale mający tyle zrozumienia dla instytucji forum, aby nie obrażać się z byle powodu. Ja mogę w wielu kwestiach nie zgadzać się ze Snajperem lecz muszę uznać często jego błyskotliwość i podpieranie się wiarygodnami źródłami. Ja nie muszę zgadzać się z Andrzejem, lecz muszę uznac jego dociekliwość w dochodzeniu do wniosków. Ja wiem jaki potencjał wiedzy ma Borsuk czy Czarek. Ja wiem, że Mr Pope pisze ostro i ma o czym. Itd. Oni nie w takich pyskówkach uczestniczyli. To nie Ty ale oni tworzą to forum. Dopóki ich nie było to rozważałaś o rasistowskim wydźwięku "Murzynka Bambo". To było żałosne. Teraz jest forum gdzie ci ludzie nadają temu ton. Poważny ton, poważnych dyskusji. Natomiast mam wrażenie, że Ty nie wiesz do końca kim oni są tak naprawdę. Bawisz sie banowanie, grozisz zamknięciem forum, straszysz usuwaniem postów, prowadzisz zakulisową korespodencję. To jest niepoważne przy tych ludziach. Moge mieć tylko nadzieje, że to zrozumiesz w końcu i przestaniesz ich traktować jak swoją drużynę harcerską. Tyle. Do widzenia. A teraz ten post w powietrze... Odpowiedz Link Zgłoś
dachs ponawiam zaczepke w sprawie Cyganow 04.05.05, 12:11 Rrhadane odezwij sie prosze, o ile nie jestes gdzies w drodze z taborem. :)) borsuk Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: ponawiam zaczepke w sprawie Cyganow 04.05.05, 18:36 dachs napisał: > Rrhadane odezwij sie prosze, o ile nie jestes gdzies w drodze z taborem. Teraz pewnie nawet tabory są zinternetyzowane. S. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Rrhadane w taborze :)) 07.05.05, 09:20 snajper55 napisał: > Teraz pewnie nawet tabory są zinternetyzowane. No to tym bardziej moglaby sie odezwac :)) Odpowiedz Link Zgłoś
rrhadane Re: Rrhadane w taborze :)) 08.05.05, 20:17 Teraz pewnie nawet tabory są zinternetyzowane. > > No to tym bardziej moglaby sie odezwac :)) Więc sie odzywam, ale pisze szybciutko, z trudem udalo mi sie dopaść komputera, i bardzo sie boję, że ktos mnie zobaczy , wtedy wyleja mnie z taboru, bo mój tabor przestrzega tradycji, uważają, ze kobieta z natury nie jest w stanie posługiwać się czymś takim, a ja przeciez jestem kobietą - .... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Rrhadane w taborze :)) 08.05.05, 20:58 nic dziwnego, wiadomo, ze bezpieczniej jest nie dopuszczac kobiet do urzadzen technicznych. Czasem i cyganie maja racje :)) pozdrawiam Cie borsuk Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Rrhadane w taborze :)) 08.05.05, 22:44 rrhadane napisała: > Więc sie odzywam,ale pisze szybciutko, z trudem udalo mi sie dopaść komputera, > i bardzo sie boję, że ktos mnie zobaczy , wtedy wyleja mnie z taboru, bo mój > tabor przestrzega tradycji, uważają, ze kobieta z natury nie jest w stanie > posługiwać się czymś takim, a ja przeciez jestem kobietą - .... :)) A czy nie można by połączyć tradycji z nowoczesnością ? Na przykład zaproponuj, że będziesz wróżyć za pomocą komputera lub układać horoskopy za pomocą programu MS Stars. Na pewno będzie więcej chętnych niż gdybyś tradycyjnie wróżyła przy pomocy czarnego kota i fusów. S. ;) Odpowiedz Link Zgłoś