Dodaj do ulubionych

NAUCZYCIELE KŁAMIĄ !!!

05.06.05, 23:13
Pewna nauczycielka religi w Poznaniu próbuje wmówić gimnazjalistom, że
homoseksualizm to choroba, którą się leczy. Wg mnie to nie jest choroba, z
tym człowiek się rodzi. Tak wogóle to niby jak się wyleczyć??? Paroma
wizytami u psychologa??? Może jakaś kontrola??? Niedługa młodzi ludzie będą
wierzyć takim psychicznym babom.
Obserwuj wątek
    • Gość: jaija Re: NAUCZYCIELE KŁAMIĄ !!! IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.06.05, 23:39
      A na naukach przedmałżeńskich wmawiają ludziom, że seks oralny to grzech
      śmiertelny. Trzeba olać takie gadki. Od tego są rodzice, żeby normalny
      światopogląd wpoić.
      Swoją drogą, jeśli się takich rzeczy nie toleruje, to może lepiej dziecka nie
      posyłac na religię do takich osób.
      • Gość: zdf Re: NAUCZYCIELE KŁAMIĄ !!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.06.05, 09:36
        Ale chrzanisz bzdury, powaznie mowie, nikt nie wmawia ze seks oralny jest
        grzechem smiertelnym w dodatku, puknij sie w swoj durny leb. Seks oralny w
        formie gry wstepnej jest dozwolony. Po prostu wszystkie pieszczoty maja
        prowadzic do stosunku albo nie prowadzic tylko do orgazmu, bardzo skomplikowane?
    • alonzo-kaloryfer [...] 05.06.05, 23:41
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: 100 Re: NAUCZYCIELE KŁAMIĄ !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.05, 23:57
        "Chorzy psychicznie to są pedały" - ciekawa jestem jakimi drogami dotarłaś/eś
        do takiego wniosku.
        Homoseksualista czuje pociąg seksualny do osoby tej samej płci z taką samą siłą
        z jaką heteroseksualista czuje pociąg seksualny do osoby płci przeciwnej.
        Skoro jest tylu zwolenników "wyleczenia" homoseksualizmu drogą terapii, to może
        znajdzie się ktoś odważny, kto poddałby się takiej terapii i zmienił swoją
        orientację hetero na homo ?
        • alonzo-kaloryfer Re: NAUCZYCIELE KŁAMIĄ !!! 06.06.05, 00:05
          > znajdzie się ktoś odważny, kto poddałby się takiej terapii i zmienił swoją
          > orientację hetero na homo ?

mysle ze nie, bo to byloby nienaturalne i chore chyba ze jakis wariat

> "Chorzy psychicznie to są pedały" - ciekawa jestem jakimi drogami dotarłaś/eś
          > do takiego wniosku.

metoda prostych przemyslen. zaznaczam ze nikogo nie potepiam, ale natura dala
          czlowiekowi poped seksualny do rozmnazania sie i przetrwania gatunku a te
          odchyly sa zboczeniami wynikajacymi z chorej (nienaturalnej) byc moze psychiki.
          a chorych nalezy przecie leczyc. nie wiem czy jest na to jakies lekarstwo czy
          terapia ale na pewno nie mozna udawac i mydlic sobie oczu ze to jest cos
          normalnego. Niestety zauwazam ze to staje sie modne

• Gość: jaija Re: NAUCZYCIELE KŁAMIĄ !!! IP: *.elblag.dialog.net.pl 06.06.05, 00:31
            Daruj sobie to forum. Poszukaj innego - dla wielbicieli Giertycha, PiS-u i
            innych takich. Po co masz tu siać nienawiść?
            • alonzo-kaloryfer Re: NAUCZYCIELE KŁAMIĄ !!! 06.06.05, 00:37
              nie chce siac nienawisci. myslalem ze porozmawiamy uzywajac normalnych
              argumentow. przeciez powiedzialem ze nikogo nie potepiam. takie teksty
              typu: "daruj sobie to forum" do niczego nie prowadza. ja w przeciwienstwie
              szanuje odmienne poglody i apeluje o to samo
              • kraciak Re: NAUCZYCIELE KŁAMIĄ !!! 06.06.05, 00:50
                Chyba nie szanujesz, skoro piszesz o homoseksualistach jako pedałach, chorych
                psychicznie. Życzyłabym ci, jako lekcji tolerancji, dziecka o odmiennej
                orientacji, ale wiem, że zmarnowałbyś mu tylko życie, ciągając po lekarzach i
                pewnie wyrzucając z domu. Dlatego osoby takie jak ty, nie powinny w ogóle mieć
                potomstwa.
                • alonzo-kaloryfer Re: NAUCZYCIELE KŁAMIĄ !!! 06.06.05, 01:05
                  a jakie wg ciebie podloze ma homoseksualizm jesli wlasnie nie psychiczne?
                  • alonzo-kaloryfer Re: NAUCZYCIELE KŁAMIĄ !!! 06.06.05, 01:11
                    a za "pedalow" przepraszam. nie powinienem tak mowic. moze rzeczywiscie to
                    objaw pewnej dyskryminacji ale powtarzam NIKOGO nie potepiam a jesli kogos
                    urazilem to jeszcze raz przepraszam. to, ze kogos uwazam za nienormalnego nie
                    znaczy ze go nie akceptuje szczegolne jesli byloby to moje dziecko. pozdrawiam
                    i jeszcze raz przepraszam
                • 1oo Re: NAUCZYCIELE KŁAMIĄ !!! 06.06.05, 01:23
                  Rozpisałam się, ale mój post gdzieś wsiąkł!
                  Chodziło mi o to, że niektórzy ludzie rodzą się homoseksualistami, a niektórzy
                  heteroseksualistami i nic tego nie zmieni. Absolutnie nic!
                  Czy Ciebie terapia zmieniłaby z hetero na homo ? Jestem pewna, że nie.
                  Kiedy byłam bardzo młoda też posługiwałam się stereotypami, ale czytam dużo na
                  ten temat i zmieniłam zdanie. Nauka idzie do przodu i wiemy coraz więcej na
                  temat genetyki i wpływu hormonów na rozwój płodu. Nie mamy kontroli nad
                  rozwojem płodu w łonie matki jeśli chodzi o hormony, a to one właśnie
                  determinują naszą orientację seksualną/między innymi, oczywiście/.
                  Czasem zdarza się, że młody człowiek ma pierwszy kontakt seksualny z kimś tej
                  samej płci i zaczyna się z tym utożsamiać, ale to jest inny przypadek, który
                  rzeczywiście można"wyleczyć".
          • 1oo Re: NAUCZYCIELE KŁAMIĄ !!! 06.06.05, 01:48
            "Myślę, że nie, bo to byłoby nienaturalne i chore, chyba, że jakiś wariat"
            To cytat z Twojej wypowiedzi.
            A teraz pomyśl tak o osobie heteroseksualnej. Dla niej "naturalny" jest pociąg
            seksualny do osoby drugiej płci i niechęć do swojej płci. Dla homoseksualnej
            osoby "naturalny" jest pociąg do osoby tej samej płci i niechęć do drugiej płci.
            Mnie się to może nie podobać, ale rozumiem.
            Czy tylko mnie się wydaje, że tak łatwo to zrozumieć?
            • alonzo-kaloryfer Re: NAUCZYCIELE KŁAMIĄ !!! 06.06.05, 08:55
              Alez ja to rozumiem ze homoseksualisci czuja pociag seksualny do osob tej samej
              plci. Ale nie oznacza to, ze ten pociag jest naturalny i powiedzmy "zdrowy".
              Homoseksualizm jak napisalas jest determinowany hormonalnie. Jesli wystapia
              pewne zaburzenia czlowiek rodzi sie homoseksualista. Dlatego wlasnie jest to
              nienaturalne i niezdrowe bo wystepuja te zaburzenia. Natura bowiem jak pisalem
              gdziestam wczesniej dala czlowiekowi poped seksualny do rozmnazania.
              Homoseksualizm jest wiez zjawiskiem niezdrowym. I nie wmawiajmy sobie ze to cos
              dobrego bo tak przeciez nie jest. Dlaczego jest teraz moda na homoseksualizm a
              nie promuje sie np. choroby Parkinsona. Ludziom chorym trzeba pomagac i
              traktowac szczegolnie a nie udawac ze sa zdrowi
    • Gość: Ada NAUCZ SIE KULTURY DYSKUSJI IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.06.05, 01:28
      A ty niby taki wyedukowany i madry? Troche kultury czlowieku. Mozna sie z kims
      nie zgadzac i wyrazic to w sposob kulturalny. Albo mozna byc po prostu prostym
      chamem i pisac tak jak ty.
      • alonzo-kaloryfer Re: NAUCZ SIE KULTURY DYSKUSJI 06.06.05, 08:57
        masz racje ze wyrazilem to w sposob prostacki i chamski i za to przepraszam
        ponownie.
        • Gość: Ada ALONZO JESTES CZLOWIEKIEM Z KLASA IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.06.05, 16:37
          Doprawdy jestes czlowiekiem z klasa alonzo. Niewiele ludzi stac na przyznanie
          sie do bledu i na slowo przepraszam. Ty jestes jednym z nielicznych na tym
          forum. Spojrz tylko na autora watku. Jemu nie przyszlo to do glowy, a powinno.
    • Gość: diu Re: NAUCZYCIELE KŁAMIĄ !!! IP: *.chello.pl 06.06.05, 01:43
      a teraz troche prawdy:

moze nauczycielka przesadzila z ta choroba, poniewaz "naukowcy" co do tego sie
      spieraja.ponadto zarowno ona jak i ty nie powinienes narzucac swej opinii.
      prawda jest taka, ze WHO skreslila homoseks. z listy chorob. niemniej jednak
      homoseks. sie leczy. przynajmniej sa proby. trudno mi mowic o skutecznosci,bo
      to sie dop[iero 'rozwija'- ale w polsce rowniez sa takie terapie.
      oczywiscie nie mozna powiedziec, ze WSZYSTKICH homoseksualistow da sie
      wyleczyc, bo to nieprawda. terapie prowadzi sie na tych osobach, ktore CHCĄ- a
      zdarzaja sie takie i, u ktorych homoseks. wyksztalcil sie w trakcie zycia
      rozwojowego. w tym momencie dochodzimy do przyczyn homos.. otoz sa 2 teorie:
      1. genetycznie-nie znaleziono genu odpowiedzialnego za pociag do tej samej
      plci, ale sa podejrzenia, ze istnieja pewne warunki determinujace homos., ktore
      moga wplywac na plod w trakcie ciazy. moga, nie musza.
      2. homoseks. zostal wyuczony. rowniez za sprawa mody.

oczywiscie to wszystko jest kontrowersyjne i raczej "niepewne", aczkolwiek
      jesli nauczycielka chce prowadzic edukacje seksualna, to powinna sie douczyc
      nieco i przedstawic wszystko obiektywnie, a nie jedna opinie-na dodatek swoja.
      powinna przekazac suche fakty.a fakty sa takie jakie przedstawilam powyzej.

p.s. i widzisz, zapewne tego nie wiedziales, a juz zarzucasz, ze babka klamala.
      • alonzo-kaloryfer Re: NAUCZYCIELE KŁAMIĄ !!! 06.06.05, 08:53
        piszez ze to nie jest choroba a troche dalej ze niektore przypadki mozna
        leczyc. wiec co sie leczy jesli nie choroby?
        • Gość: diu Re: NAUCZYCIELE KŁAMIĄ !!! IP: *.chello.pl 06.06.05, 11:43
          wydawalo mi sie, ze zostalo qw miare jasno napisane, ale jak ktos sie chce
          przyczepic to to zrobi. powtorze i wytlumacze raz jeszcze:
          jest napisane, ze jest to problem 'kontrowersyjny'. "naukowcy" sie spierają,
          czy to jest choroba czy tez nie. to samo tyczy sie kwestii "normalnosci" tego
          zjawiska.
          poza tym jedni twierdza, ze da sie to leczyc i staraja sie to robic. inni nic
          nie robia. tyle opinii ile glow. sprawa jest nie rozstrzygnieta.
          jesli wziac pod uwage przyczyny to dsrugi wspomniany przypadek powinien byc
          oduczalny-ze tak to nazwe.przynajmniej teoretycznie. slyszalam, ze sa dobre
          wyniki, ale tylko slyszalam, bo zadnych badan nie prowadzilam, ani nie
          widzialam. czy jest, tego nie wiem, bo terapii nie prowadze.
          powtarzam tylko to co wyczytalam w literaturze i czego mnie na zajeciach
          uczono. wiesz alonzo w pewnych sprawach nie mozna przyjac tylko jednego
          stanowiska.

teraz to jasne, czy raz jeszcze mam powtorzyc?

p.s. znam jednego geja, ktory twoierdzi, ze u niego homoseks. jest nabyty!!! to
          zadna sciema. tak mi powiedzial. ale jemu z tym dobrze. i jesli czuje sie
          komfortowo to jest wszystko ok.
        • Gość: diu Re: NAUCZYCIELE KŁAMIĄ !!! IP: *.chello.pl 06.06.05, 11:46
          leczy sie homoseks. nabyty(on tkwi w psychice, nie w biologii). bo jesli sa
          zmiany organiczne w mozgu(chociazby zaszly w trakcie zycia plodowego pod
          wplywem hormonow-juz to ktos napisal) to trudno to wyleczyć. ale jesli cos tkwi
          w twojej psychice to mozna sie pokusic na terapie.
    • Gość: ho ho ho TO JESZCZE NIC... W USA nauczają że ziemia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 10:06
      jest płaska - no powiedzmy... (choć wielu w to wierzy i nawet istnieje związek
      propagujący tą swiatłość)

Natomiast groźne jest to, że miejscami odrzuca się (oficjalnie) teorię ewolucji
      i NAUCZA w szkołach kreacjonizm (czyli że dobry bóg trzasnął palcami i stworzył
      ziemię z niczego)....

no ale amerykanie zasłużenie uznawani są za głupków świata :)
    • Gość: mała Re: jak już to katechetka!!!!!!!!! IP: *.pl / 213.155.191.* 06.06.05, 10:25
      Sorry, ale katechetki nie nazwałabym nauczycielką!!
      Jak to zakonnica, no to zakonnica, ale by zostac katechetką, wystarczy zwykły
      kurs, a nauczyciele się kszztałcą 5 lat.
      Więc nie uogólniaj.. bo pomyślę, ze matematyk uważa, ze twierdzenia Pitagorasa
      było sworzone przez Morse'a, a biolog, ze euglerna to ssak.
      To jest kłamstwo..
      No tamto też.. ale kto by się przejmował takim przedmiotem jak religia..
      • Gość: ..... poczekaj aż PiSuary dorwą się do władzy, to religi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 10:32
        będzie 7 razy w tygodniu po 5 razy, a wiecvzorem jeszcze raz :)

a ogólnie to według wykładni pana sędziego z Poznania (znowu) - PiS to Pedofile
        i Squ rwysyny
    • Gość: Hello! Oczywiście, że kłamią. IP: *.pl / *.pl 06.06.05, 16:40
      A do tego są głupi i niedouczeni.
      • nelsonek Re: Oczywiście, że kłamią. 06.06.05, 23:37
        widze ze mamy super mistrza. zostan nauczycielem wszystkowiedzacy i ten z jedyna sluszna droga poznania:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka