Dodaj do ulubionych

na rodos jest super

IP: 80.51.247.* 23.07.04, 21:06
Jest tam wspaniale. Jak macie jakies pytania chętnie odpowiem.
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: na rodos jest super IP: *.askandaluzja.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.04, 22:35
      witam, powiedz mi czy są tam pająki i jakies inne nieprzyjemne żyjątka?
      • Gość: mag Re: na rodos jest super IP: *.korona.wielun.pl 26.07.04, 08:13
        Nie ma pająków, można spotkać jedynie niewielkie jaszczurki, które siedzą na
        zewnętrznych ścianach budynków i zjadają komary, ale to nie jest częsty widok.
    • Gość: anava Re: na rodos jest super IP: 217.97.238.* 26.07.04, 09:49
      Czy możesz coś napisać na temat wycieczek? Gdzie warto pojechać z grupą na
      zorganizowaną wycieczkę, a gdzie można samemu?
      Jaki przewodnik polecasz - Pascal, Marco Polo, Wiedza i Życie, a może inny?
      Będę wdzięczna za sugestie :):):):)
      • Gość: krzysiek Re: na rodos jest super IP: 80.51.247.* 26.07.04, 15:38
        Jezeli chodzi o przewodniki to raczej marco polo chociaz z pascala więcej się
        dowiesz ale o bardziej popularnych miejscach to juz zalezy co lubisz mozna
        pojechac do turcji za ok 75 E ale nie polecam bo to tylko wypad na turecki
        bazar juz lepiej popłynąc na wyspę Symi z portu statki ok 15E u rezydenta ok 30E
        • Gość: mag Re: na rodos jest super IP: 80.51.247.* 26.07.04, 15:43
          Odnośnie przewodnika, to trudno doradzić paskal jest chyba najlepszy, ale marco
          polo go uzupełnia, można też liczyć na niezwykłą uprzejmość greków, czasem
          polecają fajne miejsca. Bardzo polecam Monolithos i plażę furni cudowny klimat
          i krajobrazy, tak jak opisał wyżej krzysiek, pozdrawiam
    • Gość: Monik Re: na rodos jest super IP: 213.76.139.* 26.07.04, 12:39
      czesc, bede na Rodos w Rodos:) pod koniec wrzesnia.Najpierw wykupilam samo
      snaidanie ale jak sie naczytalam o tym ze jest tma drogo to za 200 zl wykupilam
      obiadokolacje. mam nadz ze zrobilam dobrze...:) Bede tam tydzine wiec mam andz
      ze odiwedze mimo wszyskto jakies knajpki:) Prosze o info czy da sie wylezenie
      na plazach na reczniku czy konieczny jest lezak plus parasol? Czy naprawde jest
      tam dosc dorgo? Czy jest tam sjesta? i ew. w jakich godiznach? Prosze o info
      bede bardzo wdzieczna
      Pozdrawiam
      Monika
      • Gość: krzysiek Re: na rodos jest super IP: 80.51.247.* 26.07.04, 15:00
        Najpierw o wycieczkach zdecydowanie nie wykupywac zorganizowanych, najlepiej
        wypozyczyc samochod ja mialem za 80E na 3 dni punto z klimą znajomi nawet za
        50E seicento. Co zwiedzac ? Zalezy co lubisz. Na pewno musisz objechac wyspę
        dookola wtedy mozna się przekonac jaka jest różnorodna. O niektórych miejscach
        przewodniki wogóle nie piszą jak np o przepięknym miejsu jakim jest plaza
        Fourni ze skalami w których są wykute przez pierwszych chrzescijan jaskinie.
        Zeby tam dojechać trzeba zjechać w dół z Monolthos. Polecam zwiedzanie małych
        miasteczek w centrum wyspy. Na miasto Rodos przeznaczyłbym nie więcej jak 3
        godz na krótki spacer. Na wyspie znacznie piękniejsze od zabytków są krajobrazy.
        Na południowym zachodzie spotkasz zupełne odludzie i całkowicie puste plaze.
        Rodos i okolice to kurorty typu majorka chyba ze lubisz duzy ruch i bogate
        zycie nocne. Koniecznie zobacz miasteczko Lindos sam Akropol który tam jest nie
        jest ciekawy ale widoki przepiękne, miasteczko i plaza Tsambika, wzgórze
        Filerimos, i inne fajne punty widokowe na górzystym płd zach. Jezeli nie masz
        lęku wysokości to mozesz wjechac samochode prawie na szczyt góry jadąc na
        rozstaju dróg w okolicach Emponas w asfaltową nieoznakowana drogę no i wogóle
        szukaj nowych nieodkrytych wspaniałych miejsc. Jezeli chcesz spróbowas
        winderfingu to polecam Prasonisi pld cypel wyspy. Daruj sobie 7 zródeł kicha, w
        dolinie Motyli nie byłem po rozczarowaniu żródłami ale podobno nie jest żle
        • Gość: Tom Re: na rodos jest super IP: 193.201.167.* 26.07.04, 16:44
          zgadzam sie z przedmowca.
          jesli chodzi o doline motyli - nie jest zle - mala dolinka jkich duzo w
          polskich gorach - tylko jest wiecej motyli - na prawde duzo.
          w tych zrodlach tez nie bylem - widze, ze dobrze zrobilem.

jesli hcodzi o wynajem samochodu - wynajalem jeepa, 35EUR za dzien!!! pamietaj
          trzeba sie targowac, bo Ci wcisna cinquecento albo punto za 30EUR. jeep jest
          cool, a ponadto cabrio.
          na mniejsze wyprawy polecam skutery - juz od 8EUR - tez po negocjacjach -
          chcieli za 12EUR.
          pozdrawiam i zycze udanego wyjazdu. jak masz pyt. to pisz
          • Gość: mario29 Re: na rodos jest super IP: *.bphpbk.pl 26.07.04, 16:47
            Gdzie ty wynajales jeepa za 30 pare euro ???
            • Gość: Tom Re: na rodos jest super IP: 193.201.167.* 26.07.04, 16:49
              Ixia - wzielismy na 3 dni - najtansza wypozyczalnia jaka tam znalazlem. ;-)
              jak chcesz moge dac Ci namiary - ale to dopiero jutro (jak nie zapomne).
              wiem ze nazywa sie Rio ..... taki poczatek, reszty nie pamietam.
              • Gość: mario29 Re: na rodos jest super IP: *.bphpbk.pl 26.07.04, 16:53
                Ixia aha... to bylo bardzo tanio ...

Ja raczej szukam w Kolymbii...

Jaka jest srednia (ponegocjacyjna ;) cena za niewielkie autko z klimą ? (typu
                tego Punciaka ;)))

ja jade w sierpniu i zmierzam 1 dzionek ostro objechac na rodos :))
                • Gość: krzysiek Re: na rodos jest super IP: 80.51.247.* 26.07.04, 16:57
                  Na 1 dzien to sie raczej nie oplaca wypozyczac najtansza wypozyczalnia jaka
                  znalazlem to Dirent w Lotharika zapytaj na miejscu rezydenta to tam bylo
                  seicento z klimą za 50 E /3dni
                  • Gość: mario29 Re: na rodos jest super IP: *.bphpbk.pl 26.07.04, 17:01
                    eeee 50 euro to jest cena dla biura podróży... za pośredników płacisz...

w kontynentalnej grecji (chalkidiki) placisz ok. 30 euro za dzien matiza z
                    klimą...

a na wyspach (przyjaciele brali) jest to ok. 35-37 euro (trzeba negocjowac)...
                    pytalem czy kto widzial cos taniej... na pewno jest drozej w miescie Rodos czy
                    w Lindos, tudziez Faliraki, ale nie w mniejszych miejscowosciach...
                    • Gość: krzysiek Re: na rodos jest super IP: 80.51.247.* 26.07.04, 17:05
                      Chyba mnie nie zrozumiałes 50E kosztowały 3 dni a nie 50E/dzien
                      Ja w wypozyczalni Kosmos za 3 dni zapłaciłem 80E za punto z klimą
                • Gość: Tom Re: na rodos jest super IP: 193.201.167.* 26.07.04, 16:59
                  punto mozna wziac juz za 25-30 eur. oczywiscie jak wezmiesz na 1 dzie, to
                  zaplacisz wiecej czyli 30-35. polecam samochod na 2 dni. wtedy objedziesz
                  jednego dnia jedno wybrzeze, drugiego drugie. inczej sie zajezdzisz i nie
                  bedziesz mial przyjemnosci. mowie serio. jest kilka fajnych miejsc do
                  zobaczenia - jak wezmiesz na 1 dzien to bedzie jak na wyscigach.
                  a propos - benzyna tansza niz u nas ok. 3,90

jak gdzies blizej do 30km, polecam skuter. ;-) wieczorem do miasta - lepiej na
                  skuterze, inczej trudno jest zaparkowac.pozdrawiam
                • Gość: acha Re: na rodos jest super IP: green.d* / *.mofnet.gov.pl 03.08.04, 15:01
                  hi mario! ja tez jade na rodos w sierpniu od 15 do 22. jesli wybierasz sie w
                  tym samym czasie daj znac.mialysmy z kolezanka tez jechac do kolymbi ale
                  ostatecznie wybralysmy miasto Rodos... pozdrawiam
      • Gość: mag Re: na rodos jest super IP: 80.51.247.* 26.07.04, 15:38
        na plaży w lipcu nie da się wyleżeć bez parasola, pod koniec września może to
        wyglądać całkiem inaczej, ale można kupić sobie parasol w sklepie za 6-7 euro,
        choć z tym parasolem jest różnie, czasem może się powyginać po trzech dniach i
        do wyrzucenia.
        Żywność jest rzeczywiście droga. Dobrze ,że wykupiłaś obiadokolacje, zawsze i
        tak możesz zjeść sobie jakiś lunch w tawernie bo grzechem by było nie spróować
        tam jedzenia w jakiejś fajnej tawernie a jest ich mnóstwo. Pozdrawiam magda

• Gość: Wioleta Re: na rodos jest super IP: 212.33.74.* 26.07.04, 16:59
        Cześć Monika,

Mam pytanie, do jakiego hotelu się wybierasz i z jakiego biura podróży. Ja z
        koleżanką też się tam wybieramy pod koniec września i szukamy towarzystwa do
        zwiedzania. Może byśmy się tam spotkały. Jakbyś mogłą to odpisz na mój adres
        prywatny

wi.dotyk@wp.pl
        Pozdrawiam
        Wi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka