Dodaj do ulubionych

Parada Równości

14.06.05, 13:59
Parada Równości była mądra i przemyślana. Organicznie oburza mnie
nietolerancja, która poza klubem Utopia jednak istnieje. Żałosnym jest
poczucie wyższości heteroseksualnych troglodytów, upierających się, że fakt
przynależności do większości stawia ich powyżej "pedałów" utożsamianych z
pedofilami [prawdopodobnie ze względu na podobny początek wyrazu]. Ci, którzy
specjalnie wyszli z domu po to, by obrzucić jajkami broniących Równości [bo
nie walczących o przywileje] ludzi są w najwyższym stopniu żałośni. Fakt, że
pytanie: czy tylko preferencje seksualne stanowią o tożsamości człowieka?
jest tematem publicznej debaty świadczy o tym, że statystyczny Polak jest
emocjonalnie w fazie embrionalnej. Przykro mi, że niektórym nie jest przykro.
Obserwuj wątek
    • yoma Re: Parada Równości 14.06.05, 14:00
      Jeszcze wam się nie znudziło?
      • kawusia76 Re: Parada Równości 14.06.05, 15:14
        a mnie zadziwia fakt ze policji chciało sie bawic w te gierki,tym bardziej ze
        doskonale wiadomo że Warszawa nie jest bezpiecznym miastem,wiecznie sie mówi ze
        policjantów jest za mało, nie mają samochodów,sprzętu itd. a tu nagle tych
        braków nie widac. jaki z tego wniosek ? ty sie podatniku bój wyjśc wieczorem z
        psem,ale jak jestes homoseksualistą to policja bedzie pilnowała twojego spokoju
        w bialy dzien w centrum miasta.pozatym parada była nielegalna wiec gdzie tu
        sens?
        • Gość: kaczyzm=faszyzm skoro była nielegalna wiec powinno sie lać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 23:28
          jak to kiedyś robiła ZOMO - te 76 to lata czy rocznik? bo jak to drugie to można
          wybaczyć ci niedojrzałości, jak to pierwsze to już nic nie pomoże :)
          • Gość: Jadwiga Re: skoro była nielegalna wiec powinno sie lać IP: *.lublin.mm.pl 15.06.05, 09:24
            Ale dla czego była nielegalna? Jakie uzasadnienie? Lęk że spotka się z agresją
            Młodzieży Wszchpolskiej. A dla czego nie zabroniono Młodzieży Wszechpolskiej na
            zorganizowany protest.Przecież jej akcja była nielegalna i nierejestrowana.
            Ochrona policyjna zapobiegła skutkom agresji. Gdyby nie było kordonu policji to
            na co by sobie pozwoliły zorganizowane bojówki Młodzieży Wszechpolskiej?.
            Prawdopodobnie byłaby jatka, karetki pogotowia w ruchu, zapełnione miejsca w
            szpitalu i kostnicy. Policja broniła bezpieczeństwa napadnietych przed
            napastnikami.
            Trochę wyobraźni!!!
            • Gość: kaczyzm=faszyzm była nielegalna bo faszyści tak zadecydowali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 09:40
              masz rację to głupota, a pokrętne uzasadnianie jakoby wszy polskie broniły prawa
              w Polsce i powinno ich się jeszcze nagradzać (oczywiście skrzętnie pomijając
              fakt rzucania kamieniami), to metody czysto stalinowskie czy faszystowskie - jak
              kto woli

w PRLu też zabranianio, między innymi ponoć procesji bożociałowej, bo w tym
              samym czasie był zlot jamników (takie ostatnio uzasadnienia propaguje TVP -
              organ wściekłej prawicy)

Kaczor nie walczył o demokrację i swobody obywatelskie, bo je teraz tłamsi,
              robił to by dorwać się do KORYTA!!!
          • kawusia76 Re: skoro była nielegalna wiec powinno sie lać 15.06.05, 09:43
            ja nie twierdze ze policja powinna ich lac- nie powinna ich ochraniac,bo niby
            przed czym?przed tym ze ktos wyrazi swoje niezadowolenie,dezaprobate,gniew?
            skoro moze byc parada równosci ( nielegalna,potarzam)to jaka to równośc ze nie
            ma wolności słowa i wystapień dla przeciwników parady?
            • Gość: Doom A moze to IQ? IP: *.aster.pl 15.06.05, 18:15
              Policja usuwala nie przeciwnikow parady, a lysych polglowkow z piana na pyskach
              i kamieniami w dloniach - zareczam pylo przed czym manifestujacych gejow
              ochraniac. Protestujacym spokojnie wiespolakom z transparentami w lapkach wlos
              z glowy nie spadl.
              A o "legalnosci" decydowal komitet wyborczy Kaczynskiego - a powinno decydowac
              prawo, nie widzimisie zbierajacego punkty w rankingu prezydenckim urzedasa.
              • kawusia76 Re: A moze to IQ? 16.06.05, 08:18
                ciekawa teoria ze jak łysy to pólgłowek:)swoja droga - Kaczyńskiego nie lubie
                ale decyzje podjął z mysla o wiekszosci mieszkańców W-wy.zresztą nie chodzi o
                to ze ta parad była - choc nielegalna-chodzi o cały pr wokół niej,o dorabianie
                do niej teorii nie majacych uzasadnienia,o polityczne rozgrywki na poziomie nie
                wymagajacym komentarza i o zachowanie policji.pozatym -jak zostało powiedziane
                w jednym z programów publicystycznych - heteroseksualni nie organizuja parad
                aby manifestowac swoja sexualnosc,prawda?
                • Gość: ha ha no właśnie a co ty robisz??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 08:53
                  to PR (czarny), to dorabianie ideologii na siłę, to politykowanie 9prawicowe
                  akurat), a do tego nie słuchasz TV, radia i nie czytasz gazet, lub są to
                  skrajnie prawicowo-radiomaryjne media, bo byś wiedziała, że właśnie odbędzie się
                  parada NORMALNOŚCI - do tego legalnie.

Więc wybacz - ale częściej zastanawiaj się przed jakąkolwiek wypowiedzią

wiem - to towar deficytowy w Polsce, a zwłaszcza w krękach prawicujących
                  • kawusia76 Re: no właśnie a co ty robisz??? 16.06.05, 09:00
                    czarny pr to sobie własnie robią srodowiska gejowskie same- stwierdzenie w
                    publicznej tv ze jak sie prezydent pokazuje z zona to demonstruje swój
                    sexualizm to strzał samobójczy.ze parada normalnosci sie odbędzie to wiem - ale
                    to jest kontrparada i jak sostało zauwazone - legalna.jest róznica, prawda? a
                    do klimatów maryjno - prawicowych to mi bardzo daleko.a co do przemyslanych
                    wypowiedzi - są przemyślane- napsisaląm to co mylsę w wersji ocenzurowanej:))))
                    • Gość: bye bye dyskusja jest bezsensowna i bezcelowa........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 09:44
                      poniewaz z tak zamkniętymi osobami niezbyt jest sens dyskutowac - bo nie widzą
                      rzeczywistości jaką jest - więc powstrzymam się

przypomnę tylko, że ilość głupich wypowiedzi ze strony 'wściekłej prawicy' jest
                      niewspółmiernie większa (nawet nie będę cytować wszy polskie)

ale podsumuję charakterystyczymi wypowiedziami z USA

właśnie podano wyniki sekcji zwłok słynnej Schiavo - mózg był martwy i była
                      ślepa - to są fakty, a jaka reakcja rodziny i Białego Domu - pierwszych, że i
                      tak temu nie wierzą, drugich że i tak zdania nie zmienią...

to jest charakterystyczne, że wbrew faktom, skrajnie prawicowe mentalności
                      rezerwują sobie prawo do boskiej nieomylności i do śmierci będą powtarzac w
                      kółko, jak zaczarowaną mantrę, że świat jest taki jak oni go widzą...

tak samo jest w Polsce :)
                • Gość: antypapista Re: A moze to IQ? IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 16.06.05, 12:46
                  Jak byś miała trochę oleju we łbie to byś zauważyła,że oni nie demonstrują
                  dlatego ,że są homoseksulistami tylko domagają się pewnych praw,które im się
                  należą a są łamane.Pielęgniarki też nie demonstrują tego ,że są pielęgniarkami
                  tylko domagają się,obiecanej podwyżki płac.
                  Ty swojego heteroseksualizmu nie musisz demonstrować bo masz jako takie prawa
                  zagwarantowane.Ciekawe czy byłabyś zadowolona jakby było dozwolone,zwolnienie z
                  pracy kobiety ciężarnej lub zlikwidowano urlopy macierzyńskie.Pierwsza
                  wzięłabyś udział w takiej demonstracji.Jak byś się wówczas czuła,jak bym
                  powiedził,że organizujecie parady po to aby zamanifestować swoje macierzyństwo
                  jako dzieło heteroseksualizmu nie wspominając nic o utraconych prawach.
                  A co do policji,to ich obowiązkiem jest chronić każdego obywatela,nawet
                  groźnego przestępcy.Bo od wymierzania kary jest sąd a nie samosądy lincze czy
                  też faszystowska bojówka "Młodzież Wszechpolska".Myślę,że trochę ten Twój
                  zakuty łeb oświeciłem.

• kawusia76 Re: A moze to IQ? 17.06.05, 08:23
                    pielegniarki demonstrowały w obronie swoich miejsc pracy i środków do zycia a
                    nie aby obnosic sie ze swoja sexualnoscia czy chociazby zawodem. demontrowały
                    tak jak demonstrował by kazdy człowiek w obronie tych wartosci.wiesz, dzieki
                    macierzyństwu ludzie sie jeszcze nie wyginęli i to co oferuje matkom nasze
                    państwo jest niczym ajak na razie demonstracji nie było. i zgodze sie
                    oczywiscie ze policja ma obowiazek ochraniac kazdrgo obywatela- ale skoro tyllu
                    policjantów zostało zmuszonych do pilnowania spokoju paradujacych to kto w tym
                    czasie pilnował bezpieczeństwa mojego i innych warszawiaków? pozatym skoro
                    homoseksualisci moga demonstrowac swoje przekonania dlaczego zabraniasz tego
                    innym,zwłasza tym którym sie to nie podoba?A z tymi faszystowskimi bojówkami to
                    chyba lekko przesadzasz:)
                    • Gość: antypapista Re: A moze to IQ? IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 17.06.05, 14:55
                      Naprawdę jesteś ciemna,jak wykoślawiony but muszkietera.
                      Odnosisz się do dwóch,z pośród kilkudziesięciu, przykładów jakie podałem
                      i chcesz postawić na swoim.Homoseksualiści(tj.geje i lesbijki) byli,są i będą.I
                      gdyby mieli zagwarantowane prawa i nie byli traktowani jak śmiecie nie
                      wychodzili by na ulicę.Tak jak te pielęgniarki,znowu posłużę się wyodrębnionym
                      przkładem,nie wyszły by na ulicę gdyby otrzymały to co im obiecano.
                      A co do policjantów,to nie było by ich tam tylu,gdyby faszystowskie bojówki
                      (podejrzewam ,że należysz do nich skoro nie widzisz faszystowskiej metody ich
                      działania) nie organizowały kontr-demonstracji z nastawieniem wszczęcia rozróby.
                      W którym miejscu stwierdzam,że zabraniam demonstracji swych przekonań,innym.
                      Nie zabraniam nikomu, niech sobie jedni i drudzy demonstrują ile im się tylko
                      spodoba ale pod warunkiem,zachowania porządku publicznego.Najbardziej
                      rozbestwieną i wszczynającą rozróby,szczyci się Młodzież Wszechpolska.Ich
                      demonstracja polega na rzucaniu w przeciwnika jajami,a nawet kamieniami(był
                      ktoś tam ranny od uderzenia kamieniem) fizycznym atakowaniem przeciwnika i
                      gdyby nie było tam policji doszło by do ogólnej bijatyki.Skutki byłyby
                      opłakane.Czy tak sobie wyobrażasz,jakąkolwiek demostrację?Bo ja nie.Walka
                      demonstrujących,względem siebie przciwników,powinna być na głoszone hasła(słowne
                      lub wypisywane na transparentach) a nie na mordobiciu i zakłócania porządku
                      publicznego.I na zakończenie.Na pytanie:Kto w tym czasie ma bronić
                      bezpieczeństwa Twojego i innych odpowiem pytaniem.Kto ma bronić mojego
                      bezpieczeństwa i mojej rodziny,skoro armia policjantów musi zabezpieczać
                      organizowane mecze piłkarskie,żużlowe i inne imprezy,które mnie w ogóle nie
                      interesują,a na których to imprezach,bardzo często dochodzi do zakłócenia
                      porządku publicznego i łamania prawa.Ja też mógłbym powiedzieć,aby zlikwidowano
                      mecze i inne imprezy sportowe,bo mnie nie interusują.Ale ja tak nie powiem bo
                      każdy ma prawo do jakieś tam rozrywki.Tylko zachowujmy się jak ludzie a nie jak
                      stado bezmyślnych bydlaków.
                      A ty do jakiej grupy się zaliczasz:Do trzeźwo myślących ludzi,czy stada
                      bezmyślnych bydlaków?Sądząc po Twoich postach,chyba do tych drugich.

• kawusia76 Re: A moze to IQ? 17.06.05, 15:36
                        bardzo mi sie podoba fakt,ze skoro mam poglądy odmienne od Twoich i nie daje
                        sie przekonać to wpadasz w irytację:)naprawdę , bardzo mnie to bawi:)imprezy
                        sportowe i wszystkie inne ochraniane przez policje ( nota bene na mecze
                        ściagaja posiłki ze szkółki z Piaseczna więc jesli mieszkasz w W-wie to Cię to
                        nie dotyczy),pozatym imprezy sportowe ściągają raczej więcej uczestników niz ta
                        parada,są organizowane przez miasto,zdarzaja sie mecze miedzynarodowe,więc
                        chyba jest róznica:)pozatym dają równiez zyski do kasy miasta,jak sądzę.
                        a co dorzucania jajkami...było juz kilku ministrów obrzuconych nabiałem.tylko
                        że oni są ponad to - ale do tego trzeba miec tzw.klasę
                        a żużel akurat bardzo chętnie oglądam:)
                        • Gość: Mrs_Jinx Re: A moze to IQ? IP: *.aster.pl 17.06.05, 20:11
                          Pozwole sobie odpowiedziec w imieniu antypapisty, bo bardzo blisko mi do jego
                          pogladow:
                          - nie widze tu zadnej irytacji - raczej bezsilnosc, zazenowanie, jakie wywoluje
                          z gory skazana na porazke proba dialogu z nierozgarnietym rozmowca
                          - co za roznica czy policyjne sily sciagane sa z Piaseczna, Mokotowa czy Koziej
                          Wolki - moze gdzies indziej mogliby zrobic cos bradziej pozytecznego, niz
                          pilnowanie kibicow czy agresywnych bojowek mlodziezy wszechpolskiej. Roznica
                          miedzy meczem a rzeczona manifestacja jest taka, ze zbierajacy sie na meczu
                          kibice z zalozenia sa zagrozeniem porzadku publicznego, podczas gdy paradujacy
                          geje i lesbijki nie zagrazaja mu w zaden sposob - problem stanowi tryskajaca
                          nienawiscia brunatna holota
                          - obrzucenie ministrow jajakami, tortami, kremami, etc. to jedynie niewinny
                          happenieng bez znamion agresji - to ma na celu zamanifestowanie sprzeciwu
                          przeciwko ich decyzjom, sprawcy ryzykuja i najczesciej ponosza kare. W
                          maszerujacych gejow i lesbijki lecialy jaja, kamienie, petardy, plastikowe
                          butelki, ogryzki byli kopani, opluwani i lzeni. Lecialy rzucane prze anonimowa,
                          agresywna tluszcze. I nie dlatego, ze geje w czyms im zawinil - wystarczy, ze
                          osmielaja sie BYC. Jedynie idiota moglby nie dostrzegac roznicy miedzy oboma
                          zdarzeniami i belkotac o tym, ze "trzeba miec klase" (samo zestawienie jest
                          smieszne, pasuje tu jak kwiatek do kozucha) - ale tu akurat kwalifikacje masz
                          idealne
                          - jak zauwazyl Doom - to pozornie niewiele znaczace "76" moze byc twoim IQ. Ja
                          zas sadze, ze rzeczywistosc moze byc jeszcze zabawniejsza...
                        • Gość: antypapista Re: A moze to IQ? IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 18.06.05, 12:47
                          Nie będę komentował Twego nicku,zrobił to za mnie Mrs_Jinx,któremu dziękuję.
                          Chciałem tylko zaznaczyć,że nie wpadam w żadną irytację i niepotrzebnie się
                          cieszysz.Jedynie co mnie denerwuje to bandyckie zachowanie rozwydżonego
                          gó..arstwa a nie czyjeś poglądy.Młodzież "Weszpolska" lepiej by zrobiła jakby
                          te jaja przekazała dla głodujących dzieci zamiast rzucać w demonstrantów.
                          A co do poglądów to Ty nie masz żadnych poglądów.Twoje poglądy są
                          typu "Nie,bo nie".Nie wiesz co pisać to skupiasz uwagę na podanych przeze mnie
                          przykładach np.że lubisz oglądać żużel.Jakby to mnie wiele obchodziło co lubisz
                          oglądać.

• Gość: :DD [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 08:39
                            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: pea Re: Parada Równości IP: 195.136.246.* 15.06.05, 15:18
      > statystyczny Polak jest
      > emocjonalnie w fazie embrionalnej
      zgadzam się i w związku z tym proponuję aborcję statystycznego polaka :P
    • putativus Re: Parada Równości 16.06.05, 12:06
      taaaaa i znowu MW wyskoczy z transparentem ".... BESZCZELNI" i po co im tak
      kompromitacja??
    • camel_3d Primo inter pares... 16.06.05, 12:27
      tak to sie pisze?
      ta zasada obowiazuje w Polsce, wszyscy sa rowni, ale niektorzy sa rowniejsi :)
    • Gość: dlaczego WYJAŚNIJ MI ZATEM PROSZĘ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.06.05, 21:13
      Dlaczego w takim razie nie zalegalizować np Kazirodztwa?? Przecież dwoje
      dorosłych ludzi jeśli jest rodzeństwem i chce żyć ze sobą to robią to wpełni
      świadomie. Prawo nie powinno im tego zabraniać. Kwestia genetyki to już
      zupełnie co innego. Przeciez jako wolni obywatele powinni mieć prawo do wyboru
      a tak sa dyskryminowani. Druga sprawa to dlaczego tak zwani bigamiści są
      karani??? Przecież jeśli 4 osoby np 1 mężczyzna i 3 kobiety lub jedna kobieta i
      trzech mężczyzn chca sobei żyć razem i sie na to zgadzają i wchodza w związki
      małżeńskie to jest ich wolny wybór. Dlaczego niby panstwo tego zabrania?? Oni
      też są dyskryminowani. Powiecie że przecież to wbrew moralności wbrew prawu itd
      itp. A ja sie pytam niby dlaczego skoro można zmieniać zasady??
      • Gość: GoGo Re: WYJAŚNIJ MI ZATEM PROSZĘ IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.05, 23:49
        Obojętne, czy kazirodztwo będzie zalegalizowane, czy nie. Ale jeśli będzie
        zalegalizowane to nie tylko heteroseksualne, ale też homoseksualne. A jeśli nie
        będzie legalne - to też i hetero- i homoseksualne. Bo jak ci wiadomo
        kazirodztwo może być różne.
        A poligamia? - jestem za, tylko kto by chciał tak żyć? Ja nie znam takich. A
        gejów, którzy żyją razem znam mnóstwo.
      • nancyboy Re: WYJAŚNIJ MI ZATEM PROSZĘ 17.06.05, 08:54
        > Kwestia genetyki to już zupełnie co innego
        Innego, ale bardzo ważnego. Wiadomo jakie niebezpieczeństwa się z tym wiążą.
        Co do poligamii, to nie bardzo sobie wyobrażam takie zaślubiny:
        "przysięgam, że do końca życia będę kochał tylko ciebie. I ciebie. I ciebie..." :-)
        I nie znam chyba nikogo, kto by kochał JEDNOCZEŚNIE więcej niż jedną partnerkę.
        Ale jeśli okaże się, że jest wiele takich osób, to kto wie?

> A ja sie pytam niby dlaczego skoro można zmieniać zasady?
        Można zmieniać. Świat istniał też przed powstaniem i rozprzestrzenieniem się
        kościoła i swoje zasady miał. Przyszedł papież i je zmienił (za jedzenie mięsa w
        piątek wyrywano zęby). Czyli jak widzisz można zmieniać zasady.
        • sprite36 Re: WYJAŚNIJ MI ZATEM PROSZĘ 17.06.05, 19:31
          > Co do poligamii, to nie bardzo sobie wyobrażam takie zaślubiny:
          > "przysięgam, że do końca życia będę kochał tylko ciebie. I ciebie. I ciebie..."
          > :-)
          > I nie znam chyba nikogo, kto by kochał JEDNOCZEŚNIE więcej niż jedną partnerkę.
          > Ale jeśli okaże się, że jest wiele takich osób, to kto wie?

Na świecie jest co najmniej 1,5 mld ludzi wychowanych w kulturach
          poligamicznych, a Ty nie znasz nikogo ?
          • nancyboy Re: WYJAŚNIJ MI ZATEM PROSZĘ 20.06.05, 09:13
            Przeczytaj jeszcze raz: "I nie znam chyba nikogo, kto by kochał JEDNOCZEŚNIE
            więcej niż jedną partnerkę."
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka