Gość: gość-dona Re: Kobieca prasa - KRYTYKUJE! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 18.07.05, 11:57 W zasadzie zgadzam się z wszystkimi opiniami,ale nie ukrywam,że czasami takie pisma kupuję ze względu na felietony/jeśli nie uda mi się przeczytać gdzieś w empiku/.Dla równowagi mam zawsze obok jakąś książkę np teraz "filipa" L. Tyrmanda, bo przeczytałam w prasie "kobiecej", że Magdalena Piekorz zamierza ją sfilmować.Przyznam, że najbardziej drażnią mnie podttytuły w rodzaju "pismo dla superinteligentnych kobiet". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet Re: Kobieca prasa - KRYTYKUJE! IP: *.isw.intel.com / *.isw.intel.com 18.07.05, 11:59 Wszyscy wiedzą, że prasa kobieca oferowana na naszym rynku to koszmar. Zresztą z tzw. męską jest nie lepiej. Jedyne pozytywne to ciekawe filmy dołączane to tygodników. Wkurza mnie tylko, że aby obejrzeć film musze stawać się producentem makulatury. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Kobieca prasa - KRYTYKUJE! 18.07.05, 12:08 Wkurza mnie tylko, że aby obejrzeć film musze stawać się > producentem makulatury. no właśnie, ja też mam ten dylemat; mogliby zacząć wydawać te pisma na jakimś ekologicznym papierze, tak jak teraz wydają w dużym i mniejszym formacie. A już rewelacją byłoby drukowanie ich na takim papierze, żeby np. można było ich używać jako papierowych ręczników w kuchni:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~jonka Re: Kobieca prasa - KRYTYKUJE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 12:34 Dla wszystkich zainteresowanych prasą na poziomie polecam ZWIERCIADŁO :) Świetne teksty, wspaniały klimat... Zupełnie odbiega od tzw. prasy kobiecej. Pozdrawiam wszystkie kobietki duże i małe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elmor ZWIERCIADŁO JEST INNE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 12:50 Dziewczyny zgadzam się z wami,że prasa kobieca to stale powtarzające się tematy, ja nawet u fyzjera się przy tym nudzę. Ale,podobnie jak poprzedniczka,zdecydowanie polecam Zwierciadło. Żadnej sztampy, żadnego zmuszania, a jeśli już to głównie do pracy nas sobą, do patzrenia na świat szeokimi oczami, to uważnego przyglądania się swemu zyciu...Jeśli tylko ktoś szuka chwili z sobą, chwili refleksji to polecam gorąco!! (i tez dają filmy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: ZWIERCIADŁO JEST INNE IP: *.aster.pl 01.08.05, 17:57 Zgadzam się. Ze "Zwierciadłem" wzrastałam, czytało sie u nas w domu i pamiętam jak w latach 70-tych mielismy teczkę w kiosku, do której było odkładane przez panią kioskarkę. Od tamtej pory "Zwierciadło" wielokrotnie zmieniało szatę graficzną, ale zawsze trzymało poziom. I w zasadzie tak jest do dziś, chociaż od kilku lat jakby mniej, niepotrzebnie upadabnia się do reszty prasy, ten nadmiar reklam mnie razi. Niewątpliwie jest to jednak od początku do końca polskie czasopismo a nie jakaś kalka zachodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
anka1003 Re: Kobieca prasa - KRYTYKUJE! 18.07.05, 13:00 zgadzam się całkowicie .Kupuję czasami dla dobrych filmów i szybko wyrzucam ,żeby moja 14 letnia córka nie czytała tych bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
jolkakur B O G A C T W O !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.07.05, 13:02 Kochani, czytam i czytam co piszecie i mam jedną uwagę, Macie złe wyobrażenia o tzw bogatych, wierzcie mi , ci prawdziwi bogaci, nie kupują drogich kremow, najdrozszych ciuchow, Faktem jest, ze napewno babka ktora np zarabia okolo 4 tys, miesiecznie nie bdzie kupowac swetra od chinczykow na stadionie tylko kupiu lepszy zeby od razu sie nie porozciągał. lepszy krem za 20 -30 zlotych. Pamiętajcie te reklamy sa dla tzw nowobogackich. Sama byłam świadkiem kiedy do naszego biura przyszła pani sprzedawac kosmetyki z Oriflajmu (tak sie wymawia , nie wiem jak sie pisze) moje kolezanbki jedna przez druga kupowaly cale zestawy kremow . zeby pokazac sie jedna przed drugą , ze je na to stac , tylko że przed wypłatą przychodziły do mnie po pozyczki bo nie miały za co ugotowac obiadu dla męża i dzieciaków. I do takich właśnie osób skierowane są te pisma i reklamy, Do tak zwanych bezmózgowców. a takich u nas w kraju jest wiele, wystarczy popatrzec kto teraz mieszka na nowych osiedlach, wystarczy popatrzec na nieprzerejestrowane samochody. i tu jest pies pogrzebany moi Drodzy, Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba Re: Kobieca prasa - KRYTYKUJE! IP: *.pl 18.07.05, 13:15 Ja zauwazylem jeszcze inny trend. Wiekszosc pism skreca w kierunku wyznaczonym przez taka wlasnie prase. Pamieta ktos moze "Dlaczego?" albo "Cogito" sprzed 8 lat? Jakie zmiany zaszly? Podobnie "Poradnik domowy", kiedys to pismo bylo typowo "kobiece" (pranie sprzatanie gotowanie szycie poradt). Za jakis czas na okladce "National Geografic" zobaczymy tytul "Ru.. sie jak malpa!". Czy jest jakas inna forma promocji niz agresywny wszechobecny seks? Wyzwolenie? Pozorne. Nadal rozmawianie o "tym" jest niemozliwe, sensacja sa malzenstwa z milosci ( :D do dzis rodzina nie moze sie otrzasnac ), antykoncepcja jest be a dzieci maja tylko biedni. Publiczne wyznanie: "masturbacja jest ok" skutkuje natychmiastowym linczem. Kazda gora ma szczyt. Ja czekam az zaczniemy sie staczac z drugiej strony gory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasku A JA SIE NIE ZGADZAM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.07.05, 13:23 To prasa o MODZIE i KOSMETYKACH!!! Czego od niej jeszcze chcecie - Satra i innych wielkich? Po co? Jak chcecie rozrywki intelektualnej to sięgacie po inną prase lub (co bardziej polecam) książki. Ja lubie poogladać zdjęcia bluzek za 1000 i potem wyszperać coś identycznego za 60 zł. Używam dobrych kremów i to od wielu lat i naprawde nie musze kupować kremu za 700zł (choć lubie o tych nowinkach technologicznych poczytać). Mam poprostu swój rozumek i dystans do tych reklam. Co do modelek i retuszów związanych ze zdjęciami - to MOJE PANIE macie chyba KOMPLEKSY!!! Co wam szkodzi, że mają rozmiar 34 - są niezłymi wieszakami, taka ich funkcja i koniec. A to, że my mamy rozmiarówkę 38 czy 48 nic a nic nie przeszkadza w oglądaniu małych dzieł sztuki fotograficznej. Panie, które krytykują te zdjęcia nie mają dystansu i sądze, że tak naprawde by ręce sobie dały uciąc by wyglądać jak te młode laski na zdjęciach, używać kremów za 1000 i garsonek za 5 tysięcy oraz szaleć w łóżku i robić nowe felliato facetom tak wyglądającym jak modele z okładek męskich czasopism. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titt Re: A JA SIE NIE ZGADZAM IP: *.botany.gu.se 18.07.05, 16:47 No, nareszcie ktos rozsadny...pozdrawiam Przeciez nikt nie zmusza do kupienia! (Co innego gazety adresowane do nastolatek ale to inny temat) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasku Re: A JA SIE NIE ZGADZAM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.07.05, 22:08 Tak, gazety dla nastolatek to zupełnie coś innego, ale tu omawiamy prase dla kobiet i wkładanie przez co poniektórych tego wszystkiego do jednego worka jest nieadekwatne, inny problem, inni odboircy, inny poziom intelktualny czytelników :D Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Kobieca prasa - KRYTYKUJE! 18.07.05, 13:35 Zwykła tresura... Ktoś tu wspomniał o podobieństwie między gazetkami dla pań i dla dziewcząt; zdecydowanie się zgadzam... Dopóki takie pisemka są powszechnie czytane, to, co w kulturze dominującej jest krzywdą, pozostaje niezagrożone. "Cosmo" i "Bravo Girl" uczą jednej podstawowej rzeczy, która jest iście zabójcza dla krytycyzmu: że nie ma innego świata, innego sposobu życia. Alternatywa dla takiego świata w ogóle nie doczeka się uwzględnienia. I jeżeli dziewczyna nie nauczy się wcześniej, na własną rękę, krytycznego spojrzenia, gazetce łatwo będzie ją wytresować na doskonałą uczestniczkę takiej kultury. Bo skoro nie ma innego życia, bać się będzie odrzucenia za własne odrzucenie świata "Bravo Girl". Niegdyś w pisemku "Gracja" znalazłam psychozabawę, która mnie wprost zaszokowała intelektualnie. "Jaką jesteś kochanką", w pytaniach - pełna redukcja całego życia do seksu. I pytanie o ulubiony typ książek, wedle którego literatura piękna po prostu nie istnieje, bo wszystkie z dość "licznych" (tj. bodaj 6, a nie 3 albo 4) wariantów należały do literatury popularnej, żeby nie powiedzieć - masowej. Druga psychozabawa w tym samym numerze: sprawdź, czy nie jesteś zbyt pruderyjna. Nieustannie posiadanie jakichkolwiek zahamowań wartościowane jest tylko i wyłącznie negatywnie. A ja domagam się przyznania ludziom prawa do kompleksów, do niedoskonałości - do CZŁOWIECZEŃSTWA. Gdzie w takich gazetkach miejsce dla samotnych? Samotnych dosłownie, a nie pań bez cienia szacunku dla Miłości, która jeżeli nie ma faceta, to zawsze może jakiegoś przystojniaka na imprezie... Czy nie istnieją dorosłe kobiety, które nigdy nie zaznały miłości? Gdzie jest kulturowe miejsce dla nich? Dla kultury wysokiej to chyba zbyt błahy temat, dla kultury popularnej po prostu nie istniejemy, jesteśmy czystą niemożliwością. Świadectwem, że zaciął się mechanizm produkowania śweiata doskonałego, świata bez alternatywy. Gdzie w "Bravo Girl" miejsce dla młodzieży nieheteroseksualnej? Nie jestem lesbijką, ale skoro takie gazetki są *oczywiście tolerancyjne*, pytam, dlaczego przeciętna dziewczyna może do upojenia naczytać się, "jak go poderwać", a nic analogicznego nie dostanie nastoletnia lesbijka? Piszę poważnie, chodzi mi o kulturę nie zamykającą oczu, o kulturę dostrzegającą wszystkie warianty życia. By każdy, kto nie krzywdzi, miał prawo do własnej drogi. Artykuł o pozycjach, które lubią mężczyźni, w niezastąpionym "Cosmo": "Jak uczynić tę pozycję swoją ulubioną?". Bo kobieta ma służyć władcom świata i przystosować się do ICH upodobań. I jeszcze redaktorki Cosmo ośmielają się wycierać sobie gębę feminizmem i wyobrażać sobie, że ich kult seksu i kariery ma z feminizmem cokolwiek wspólnego. Cały obraz "kobiety wyzwolonej". I w podtekście oczywiście nie ma prawa do tego miana kobieta nie uprawiająca seksu, pojęcie wyzwolenia zostaje ograniczone wyłącznie do sfery erotycznej. A jednak czuję się kobietą WYZWOLONĄ, wyzwoloną z kłamstw, którymi karmi nas taka kultura. I oby tylko zniewolenie zniknęło kiedyś z życia każdego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
ofelia1982 Re: Kobieca prasa - KRYTYKUJE! 18.07.05, 14:50 ok duzo w tym prawdy ALE nie zgodze sie z Toba w kilku kwestiach; -UNO: z racji tego,ze jest to prasa kobieca, sprawy kobiece sa wlasnie przedmiotem jej zainteresowania. Jak wiemy, kobiety dziela sie na wieeeeeele grup.sa kobiety-panie domu, kobiety sukcesu-zapracowane, kobiety-humanistki- intelektualistki, mlode dziewczyny, dziewczyny z blokowisk, dziewczyny- studentki i co najmniej 1000 innych rozroznien. a wiec pomysl,jak trudno dogodzic wszystkim tym grupom.jedna kupujac gazete dla kobiet ma nadzieje,ze znajdzie w niej porady,jak wybielic piegi,a inna spodziewa sie intelektualnie pobudzajacych felietonow.stad ten rozrzut. - po drugie - to,ze sie powtarzaja artykuly to chyba normalne.populacja sie zmienia,dorastaja kolejne kobiety.jesli nie powtarzano by artykulow o cellulicie,to ostatnia o nim wzmianka bylaby w 1997, a dzisiejsze 16-latki nie wiedzialyby co to takiego (moze to i lepiej,ja nie wartosciuje..)przeciez pierwszy raz dla Ciebie to nie jest pierwszy raz dla kogos,kto jest o 10 lat mlodszy.. - jesli chodzi o buty za 1200 zl.dla Ciebie moze byc to duzo (ja bym w zyciu tyle na buty nie wydala),ale dla kogos (i znam takie kobiety),to normalna cena.a wiec gazety chca tak celowac, by trafic jak najwieksza grupe kobiet.. dlatego wydaje mi sie ze Twoja wypowiedz,choc w gruncie rzeczy zgadzam sie z nia, jest niesamowicie jednostronna,subiektywna..pomysl o tym wlasnie z tej drugiej strony,jak Ci zasugerowalam - kobiety ktora jest INNA,ma inne potrzeby,inne standardy,inne warunki finansowe,inaczej jest uksztaltowana psychicznie i intelektualnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Kobieca prasa - KRYTYKUJE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 13:35 Ja również zachęcam do czytania książek, z prasy polecam Zwierciadło. Prasy kobiecej nie kupuję (bo nie lubię), ale żyjemy w czasach gdzie wchodząc np. do Empiku mamy mnóstwo tytułów (polskich i nie tylko) i każdy ma prawo wyboru. Patrząc na to, ile tytułów kobiecej prasy sprzedaje się w dużym nakładzie, okazuje się, że jest duży popyt na tego typu czasopisma. Ktoś to kupuje, ktoś to czyta, ktoś tego potrzebuje. Są różne gusta, nikt nie każe nam tego kupować. W Autorce "artykułu" Kobieca Prasa... dostrzegam wiele życiowego rozgoryczenia . Czasem u fryzjera czy dentysty, przeglądam "kobiecą prasę" i wcale nie czuję się zaszczuta. Mam kremy i ciuchy na jakie mnie stać, męża z którym układa się czasem lepiej czasem gorzej (ale orgazm osiągam), Dziecko (nasz największy skarb), swoje hobby i pasje. I dzięki temu czuję się szczęśliwa (choć jak każdy miewam dołki). Autorka artykułu wydaje mi się być (być może niesłusznie) osobą, która sama siebie nie lubi, nie jest zadowolona ze swojego wyglądu i życia itd. Pamiętajmy, nikt nie każe nam czytać tych gazet, zamiast tego znajdźmy czas by znaleźć sobie hobby, pasję, które sprawią że poczujemy się atrakcyjne dla samych siebie. Tego nam wszystkim (kobietom) życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasku Re: Kobieca prasa - KRYTYKUJE! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.07.05, 13:41 :D Właśnie tak... świetne podejście do tej sprawy :D Odpowiedz Link Zgłoś
jolkakur Odpowiadam Pasku 18.07.05, 13:37 Odpowiadam Pasku Oj cos mi sie wydaje ze Ty chyba masz jakies kompleksy . Wynika to z Twojej wzpowiedzi o latach Ja tam swoje przezylam do wzrostu 172 wazylam 49 kilogramow, nosilam mini teraz jestem stateczn a starsza pania ktora pomaga szyc modne fatalaszki kolezankom syna, nie jestem zazdrosna o mlodosc. Wydaje mi sie z tonu twojego listu ze to wlasnie Ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasku Odpowiadam jolkakur IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.07.05, 13:45 jolkakur :D JA NIC NIE NAPISAŁM O LATACH!!! To chyba się nazywa pomyłką Freudowską - można wnioskować, że swoje spostrzeganie wieku zepchnełaś do nieświadomości a swojego Id nie oszukasz. Odpowiedz Link Zgłoś
jolkakur Re: Odpowiadam jolkakur 18.07.05, 13:49 takie odnioslam wrazenie jesli sie pomylilam przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasku Re: Odpowiadam jolkakur IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.07.05, 14:02 A ja faktycznie użyłam jednego sformułowania kojażącego się z wiekiem "młode laski", choć nie wiek był przewodnim tematem mojego postu. Mnie poprostu irytuje tworzenie z kobiecej prasy sztucznego problemu. Kupowanie prasy to transakcja, albo się decyduje kupić zawartosć gazety albo nie. Jak NIE to nie czytam i mam to w nosie; a jak TAK, to wiem co kupuje i nie narzekam - przecież mogę sobie prase wcześniej przejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tesia kobieca prasa krytycznie IP: 213.155.175.* 18.07.05, 14:43 nie wiem kto czyta te ochydztwo płytkie i bez tresci Jak być piękno snobką za kupe kasy .Tylko tyle i nic wiecej niekiedy pojawi się coś ciekawszego .Ale wiem kto to kupuje nastolatki w wieku moich dzieci czyli mające lat 12 , 14 lat czyli małolactwo . Niekiedy kupuje się dla płyt lub innych gadżetów ,których nie brakuje .Bo gdyby ich brak ta prasa poprostu znikła , a teraz najczęsciej zalega półki w kioskach . Jest jej pełno w sklepie . Najczęściej kupujemy czasopisma tj Neewsek GW rzeczpospolitą czy wprost. ps Przepraszam za błędy Odpowiedz Link Zgłoś
kashulek Troche winy jest w nas ze to akceptujemy! 18.07.05, 13:44 Calkowicie popieram. Inna sprawa, ze my dalysmy sie zagonic w takie bledne kolo. Amerykanki sa tluste a i tak mysla ze sa najpiekniejsze na swiecie! Pras kobieca jest po prostu bezdennie nudna i to jest okropne. Odpowiedz Link Zgłoś
jolkakur Troche z innej beczki 18.07.05, 13:48 Zewszad i znikad napisala o pisemkach dla lesbijek Kochana czy sobie wyobrazasz co by sie dziala jakby takie zobaczyli ludzie w kiosku , co by od razu powiedzial na ten temat ten czy tamten biskupina, a co by sie dziala miedzy redaktorkami feministkami , pierwsze one postawilyby veto! przeciez na puierwszych stronach dziennikow we wszystkich dziennikach telewizyjnych nie mowilo i pisalo o niczym innym tylko o tym , Co ich obchodzi kobieta samotna, emeryt, czy rencista, zobacz przeciez w tych pismach nie ma nic o tym ze leki sa drogie i polowa starszych kobiet, te pisma przeciez sa dla kobiet, nie ma za co je wykupic, ze woda ciepla ma podrozec na jesieni w zwiazku z tym komorne o tym sie nie mowi tylko mydli nam sie oczy ciszkami i kremami, seksem powecie ze te pisma sa dla mlodych, a moja babka z dzidkiem uprawiali seks do prawie 90 roku zycia, Odpowiedz Link Zgłoś
jolkakur Re: Kobieca prasa - KRYTYKUJE! 18.07.05, 13:51 Pasku takie odnioslam wrazenie jesli sie pomylilam przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
plonaca.zyrafa a ja nie kupuje i sie dystansuje 18.07.05, 14:15 A ja nie kupuje takich gazet, czasem przejrze w poczekalni u dentysty i mam dystans do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
bluean Re: Kobieca prasa - KRYTYKUJE! 18.07.05, 14:27 Między innymi dla tego nie kupuję ostatnio tych babskich pism.W kółko to samo a kasę się wywala na te papierzyska.Lubiłam czasem zajrzeć do cosmopolitan ,które też nie do końca mi odpowiada bo ciągle piszą o tym jak kobieta ma robić dobrze facetowi w łóżku ale ostatnio i ta gazeta stała się dla mnie monotonna. Odpowiedz Link Zgłoś
ofelia1982 Re: Kobieca prasa - KRYTYKUJE! 18.07.05, 14:52 Duzo w tym prawdy ALE nie zgodze sie z Toba w kilku kwestiach; -UNO: z racji tego,ze jest to prasa kobieca, sprawy kobiece sa wlasnie przedmiotem jej zainteresowania. Jak wiemy, kobiety dziela sie na wieeeeeele grup.sa kobiety-panie domu, kobiety sukcesu-zapracowane, kobiety-humanistki- intelektualistki, mlode dziewczyny, dziewczyny z blokowisk, dziewczyny- studentki i co najmniej 1000 innych rozroznien. a wiec pomysl,jak trudno dogodzic wszystkim tym grupom.jedna kupujac gazete dla kobiet ma nadzieje,ze znajdzie w niej porady,jak wybielic piegi,a inna spodziewa sie intelektualnie pobudzajacych felietonow.stad ten rozrzut. - po drugie - to,ze sie powtarzaja artykuly to chyba normalne.populacja sie zmienia,dorastaja kolejne kobiety.jesli nie powtarzano by artykulow o cellulicie,to ostatnia o nim wzmianka bylaby w 1997, a dzisiejsze 16-latki nie wiedzialyby co to takiego (moze to i lepiej,ja nie wartosciuje..)przeciez pierwszy raz dla Ciebie to nie jest pierwszy raz dla kogos,kto jest o 10 lat mlodszy.. - jesli chodzi o buty za 1200 zl.dla Ciebie moze byc to duzo (ja bym w zyciu tyle na buty nie wydala),ale dla kogos (i znam takie kobiety),to normalna cena.a wiec gazety chca tak celowac, by trafic jak najwieksza grupe kobiet.. dlatego wydaje mi sie ze Twoja wypowiedz,choc w gruncie rzeczy zgadzam sie z nia, jest niesamowicie jednostronna,subiektywna..pomysl o tym wlasnie z tej drugiej strony,jak Ci zasugerowalam - kobiety ktora jest INNA,ma inne potrzeby,inne standardy,inne warunki finansowe,inaczej jest uksztaltowana psychicznie i intelektualnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: Kobieca prasa - KRYTYKUJE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 15:01 A ja przyłączam sie do apeli o dystans. Sama lubie przeglądnąć te polakierowane gazety z pieknymi zdjęciami pieknych , nierzeczywistych kobiet w pieknych ubraniach. I co w tym złego?? Oprocz tego cytam masę książek, pracuje, uczę się i wcale nie czuje się przez te pisam obrażana czy cokolwiek innego. Ot, miła rozrywka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Kobieca prasa - KRYTYKUJE! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 18.07.05, 15:12 tu nie chodzi o ty czy czujesz sie obrazana czy nie. Tu chodzi o to czy my jako społeczeństwo pozwalamy by za nas decydowano co jest dobre a co nie, jak się zachowywac , jak ubierac , czego sluchać , co ogladać - jedny słowem jak byc na tzw. "topie". Te pisma maja niesamowity wpływ na młodzież- pokazują wzorce nie zawsze dobre , uczą konsumpcyjnego stylu życia, wręcz pasożytniczego, nie pokazują żadnych wyższych wartości. To nie jest rozrywka to jest ZNIEWOLENIE naszego "ja". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasku Jakie zniewolenie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.07.05, 16:37 Jakie zniewolenie??? Jesteś tak plastyczna i podatna na wpływy, że się tak łatwo dajesz zniewolić zwykłemu papierkowi ze zdjeciami??? Staniki już popaliła Twoja mama, więc teraz ty się rzucasz w pseudo feministycznej walce na gazety??? ps. POrzypomninam wszystkim!! Kanony piękna nie wymyśliły gazety, kanony piękna istnieją od zawsze. Zamiłowanie do luxususu też. Kosmetyki, drogie ciuchy, biżuteria istnieją od czasów antycznych. Prosze nie zwalać winy tylko na gazety kobiece Odpowiedz Link Zgłoś
kazimierka14 Re: Kobieca prasa - KRYTYKUJE! 18.07.05, 15:09 Ja także krytykuje, bo gazety kobiece obrażają moją feministyczną tożsamosć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Kobieca prasa - KRYTYKUJE! IP: *.ie.lodz.pl 18.07.05, 15:14 no to po co czytasz te bzdury?? i do tego tak strasznie uważnie skoro aż tyle masz na ten temat do powiedzenia, olej to i kup sobie dobrą książkę.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viking Re: Kobieca prasa - KRYTYKUJE! IP: *.elisa-laajakaista.fi 18.07.05, 16:12 to po co to czytasz? mi wystarcza program TV i informacje o promocjach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: better Troche dystansu! :DD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 16:20 Dziewczyny, czy Wy czasem nie traktujecie tego zbyt powaznie? Przeciez chyba kazdy ma od czasu do czasu ochote sie 'odmóżdżyc' i poczytac takie pierdoly ;) Wiecej dystansu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gaabriell Re: ODPOCZĄĆ, ZAPOMNIEĆ... 30.07.05, 18:49 Gość portalu: better napisał(a): > Dziewczyny, czy Wy czasem nie traktujecie tego zbyt powaznie? Przeciez chyba > kazdy ma od czasu do czasu ochote sie 'odmóżdżyc' i poczytac takie pierdoly ;) > Wiecej dystansu ;) nie kupuję prasy tzw. kobiecej: nie potrzebuje stylisty od wyglądu i ubioru ani "pisemkowego" psychologa - o to wszystko mogę poprosić przyjaciółkę lub znajome. ale teraz (kilka dni temu się obroniłam) nad książką lub nawet dziennikiem nie umiem skupić się dłużej niz kilka minut i marzę wręcz o przejrzeniniu jakiegoś kolorowego pisemka, w którym jedyny tekst stanowią wieelkie tytuły i podpisy pod ilustracjami, pisemka, które możena BEZMYŚLNIE (tj. bez użycia intelektu) czytac/"czytać". pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marylka Re: Kobieca prasa - KRYTYKUJE! IP: *.brzesko.net.pl / *.brzesko.net.pl 18.07.05, 16:40 WDESZCZUROSNE Z UST MI TO WYJĘLAŚ!!!!TAK TRZYMAĆ ,zgadzam sie calkowicie z Twoim postem ,nawiasem mówiąc już dawno nie było tak budującego postu.POZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kobieca prasa - KRYTYKUJE! IP: 193.68.148.* 18.07.05, 16:53 Dodam: jeżeli masz pryszcze i jesteś gruba, to nie masz racji bytu - tak wynika z piśmideł promujących na każdej stronie zgrabne sylwetki i gładkie buzie. Jeżeli nie rodzisz z mężem w luksusowej klinice, to dlaczego jeszcze jesteście razem? Jeżeli zaraz po porodzie nie czujesz się spełniona jako matka /nienawidzę tego wyrażenia/, to jesteś beznadziejną matką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Welcome to Hell DOPOKI JEST POPYT NA TEN SH*T DOPOTY BIZNES SIE KR IP: *.eranet.pl 18.07.05, 17:01 Przeraza ile jest GLUPICH kobiet co kupuja te magazyny bo nie potrafia bez nich zyc !!! Odpowiedz Link Zgłoś
lolapies Re: Kobieca prasa - KRYTYKUJE! 18.07.05, 17:35 Nic dodać, nic ując, może to, że uwielbiam pisma plotkarskie typu Viva i gdzie indziej nie spotkałam się tak otwartymi wywiadami, ale może to nie takie typowe pismo kobiece tylko bardziej bulwarowe. I modę i zdjęcia uwielbiam opglądać, reszta w tych pismach jest do bani, przecukrzone i adresowane do prawie wyzwolonych kobiet, które wiedzą, że powinny dbać, oto aby nie połamać paznokci przy zmywaniu naczyń i że mają prawo do udanego seksu, czytając te gazety utwierdzają się w własnoręcznie przyklejonych etykietach.Trudno byłoby im życ bez Własnego Twojego Stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to_nie_my_toniemy Re: Kobieca prasa - KRYTYKUJE! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 18.07.05, 18:32 Dziwię się Wam Kobitki, że tak nie lubicie tych pism a tak je dobrze znacie!:) Czyli - czytacie!!!!Jak się czegoś nie lubi to się stroni od tego!Ja niestety nie mogę tych pism skrytykować bo ich w ogóle nie czytam! Odpowiedz Link Zgłoś
kraciak Re: Kobieca prasa - KRYTYKUJE! 19.07.05, 00:05 Wroga trzeba poznać, żeby krytykować ;-) Odpowiedz Link Zgłoś