Dodaj do ulubionych

EKOLODZY SA SMIESZNI, A COS TAKIEGO JEST FAJNE?

22.07.05, 17:57
www.strasbourgcurieux.com/fourrure/
az mi niedobrze
Obserwuj wątek
    • caprice83 no i własnie o to chodzi, żeby było ci niedobrze 23.07.05, 10:02
      jak zobaczysz następnym razem futro na wystawie, żebys zastanowiła się ile
      istot niepotrzebnie dla niego zabito, może obejrzyj jeszcze to, na pewno
      pomoże - skrucha
      • Gość: demi77 Re: no i własnie o to chodzi, żeby było ci niedob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 14:10
        brzydze sie futrami, wywoluja u mnie odruchy wymiotne, gdyz widze w nich tylko
        i wylacznie prymitywizm i bandytyzm czlowieka - ni wiecej.

Ja mam tylko jedno pytanie:
        jesli juz trzeba, czy nie mozna humanitarnie?????????
        tego nie moge pojac!

pozdr. :)
        • jula09 Re: no i własnie o to chodzi, żeby było ci niedob 23.07.05, 15:50
          Gdy mróz na dworze, nie ma lepszego stroju niż twarzowe futerko
          lub barani kożuszek.
          Stawy hodowlane, fermy drobiu nie przeszkadzają ekologom?
          Tyle roślin wokół a na stołach mięso w różnych postaciach.
        • caprice83 Re: no i własnie o to chodzi, żeby było ci niedob 23.07.05, 16:27
          Myśle iz to chyba najbardziej trafia do ludzi, zwraca uwagę, nic innego by nie
          pomogło.
    • althamer Re: EKOLODZY SA SMIESZNI, A COS TAKIEGO JEST FAJN 25.07.05, 22:38
      Ja pier.ole.

;(
      Miałem problemy, żeby to zobaczyć do końca.
      Ciekawe co by czuł ten gość, gdyby ktoś z niego zrywał skóre na żywca.

A tak na marginesie: jak długo szop jest w stanie żyć po takim obdarciu z
      futerka? Bo ja mam nadzieję, że niezbyt długo.
      • Gość: demi77 Re: EKOLODZY SA SMIESZNI, A COS TAKIEGO JEST FAJN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 20:12
        ja ogladnelam, ale przyznam, niedobrze mi bylo...

Nie wiem jak dlugo zyje szop po obdarciu z futerka, powinni w ogole zakazac ten
        proceder! a sprawcow wieszac do gory nogami :/

:)
        • to_fly Re: EKOLODZY SA SMIESZNI, A COS TAKIEGO JEST FAJN 31.07.05, 20:30
          Tez oglądnęłam i mi niedobrze. Nie rozumiem, jak można być tak okrutnym :(
    • facet123 Re: EKOLODZY SA SMIESZNI, A COS TAKIEGO JEST FAJN 01.08.05, 09:14
      A widziałaś jak się zarzyna krowy świnie i drób?
      • Gość: demi77 Re: EKOLODZY SA SMIESZNI, A COS TAKIEGO JEST FAJN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 22:31
        tak, widzialam, szkoda, ze czlowiek nie zdaje sobie sprawy z tego, ze tak
        naprawde sam sobie szkodzi.
        1. zwierze zabijane w takim stresie wytwarza substancje szkodliwe dla zdrowia
        czlowieka
        2. a co za tym idzie, konsumenci rezygnuja z zakupu miesa, no i w ostatecznosci
        to producenci maja problem
    • b-beagle Re: EKOLODZY SA SMIESZNI, A COS TAKIEGO JEST FAJN 01.08.05, 09:28
      Ludzkie okrucieństwo wynika z bezmyślności a człowiek przede wszystkim po to na
      rozum aby myśleć i czuć.
      Wszyscy wiemy ,że świat nie jest dobrze i sprwiedliwie urządzony. Jedni muszą
      zabijać drugich aby żyć, lecz zabijanie dla zaspokojenia własnej prózności tak
      jak to robią ludzie jest najgorszą formą okrucieństwa jaki można sobie
      wyobrazić.Różne pięknisie w futrach niech mają tego świadomość.
      • llukiz Re: EKOLODZY SA SMIESZNI, A COS TAKIEGO JEST FAJN 01.08.05, 15:20
        Dla zaspokojenia próżności to tobie podobni wypisują bzdury na forach walcząc o
        lepszy w ich rozumieniu świat. Jedź sobie do afryki i protestuj przeciwko
        zabijaniu zwierząt przez lwy.

A jak ci się znudzi to wróć do polski i zwalczaj nasze koty bo przecie tyle
        niewinnych myszek ginie...
        • b-beagle Re: EKOLODZY SA SMIESZNI, A COS TAKIEGO JEST FAJN 01.08.05, 15:41
          llukiz napisał:

> Dla zaspokojenia próżności to tobie podobni wypisują bzdury na forach walcząc
          o
          > lepszy w ich rozumieniu świat. Jedź sobie do afryki i protestuj przeciwko
          > zabijaniu zwierząt przez lwy.
          >
          > A jak ci się znudzi to wróć do polski i zwalczaj nasze koty bo przecie tyle
          > niewinnych myszek ginie...

Problem z kotami to zupełnie inna historia.Kot jak każdy wie jest drapieżnikiem
          i rzeczywiście robi duże spustoszenia wśród ptaków.
        • Gość: demi77 Re: EKOLODZY SA SMIESZNI, A COS TAKIEGO JEST FAJN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 22:34
          ale jalowa wypowiedz, sory...

futro w naszej kulturze i warunkach klimatycznych jest zaspokojeniem proznosci,
          to po pierwsze. po II - jesli juz maja byc zabijane na futro, to DLACZEGO W
          TAKI SPOSOB????????????
        • camel_3d llukiz 01.08.05, 22:40
          >. Jedź sobie do afryki i protestuj przeciwko
          > zabijaniu zwierząt przez lwy.

Lwy nie zabijaja dla przyjemnosci. Zabijaja wylacznie zeby zjesc to co upoluja.
          Sdzieranie futra zywcem nie ma duzo wspolnego z glodem.
    • ateistazwyboru Re: EKOLODZY SA SMIESZNI, A COS TAKIEGO JEST FAJN 01.08.05, 11:16
      Koszmar. Ale wszystko to po to żeby było taniej. Poza tym rzecz dzieje się w jakimś prymitywnym kraju dalekiego wschodu. Nie umniejsza to oczywiście cierpienia zwierząt. NIGDY NIE KUPIĘ FUTRA. ALe i bez tego filmu to wiedziałem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka