Gość: lol [...] IP: *.chello.pl 10.08.05, 17:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Dlaczego kazdy Polak gra wielkiego macho-ramb IP: *.icpnet.pl 10.08.05, 17:51 Mam 20 lat, tesh "czasem" )czyt, dosc czesto :) )udaje maczo bo jestem do tego "zmuszony". Moich dwuch kumpli ma siano, sa tak przystojni ze gdzie nie wejdziemy wszystkie laski w promieniu 20 metruw sie na nich gapia i nic nie musza robic zeby umuwic sie z nimi itd... a ja?? zwykly szaraczek majacy 1000 zl pensji z kturej polowa idzie na szkole, nie jestem tak "fany jak oni" a w dodatkumam przystojniejszego ode mnie brata wiec z naszej 4 zagarniam zawsze.... no co... nic :) dlatego chca sie choc troche wybic i pogadac z kims o czyms (przy czym z kims znaczy z dziewczyna) nawet tak po prostu podyskutowac o czymkolwiek przy piwie i muzyce (opcja2: przy koli i muzyce :) ) musze troche "pokozaczyc", ale tak po prawdzie rzadko mi sie to udaje, bo zawsze oni wszystko zagarniaja. I dziewczyn nie obchodzi ze oni pokonczyli tylko technika ze nie studiuja maja pstro w glowie i bawia sie dziewczynami tak jaj ja swoim zeszytem od matmy :P ( nie zebym ich nie lubil bo ich lubie) po prostu liczy sie pierwsze wrazenie i tak to sie wszystko toczy. Czytajac ten tekst mozna odniesc wrazenie ze jestem zakompleksionym grubym pryszczatym kurduplem, nie jest tak zle hahaha :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksandra odradzam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 18:07 Hahaha, miłe podsumowanie :) Wiesz, sąze, że niepotrzebnie grasz. Zamieniasz realia w teatr, co zapewne z czasem staje się męczące. Co z tego, ze ktoś odnosi powodzenie na "polowaniu" (bo tak chyba można nazwać wybieranie sie 4 gdziekolwiek po to, zeby zobaczyc, ilu pannom uda sie zaimponować), skoro zwierzyna nie okniecznie musi być kusząca. Dziewczyna, dla ktorej jedynym wyznacznikiem atrakcyjności u mężczyzny są pięniądze i wygląd zewnętrzny, musi być bardzo zabiedzona intelektualnie. I coś mi sie nie wydaje, zeby z taką "laską" Twoich qmpli zekałą szczęśliwa przyszlość. Udając kogos innego mozna przegerac życie nie zauważywszy, że przeszła nam obok nosa wspaniala okazja, jakas swietna dziewcznya, która moze tak sie nie odznacza, bo nie nosi 20cm spódniczki, ale jest kimś naprawdę wyjątkowym, choć nie patrzy na typowych macho, którym mięśnie i zawartość portfela zastępują umysł. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: odradzam IP: *.icpnet.pl 10.08.05, 18:28 Na pewno masz racja biorac "problem" tak ogulnie, jednak na co dziewczyna ma zwrucic uwage gdy jestes "zwyklym szaraczkiem"?? Zreszta fajnie gdy na imprezie udalo Ci sie kogos "poderwac" (no chocby pogadac-poflirtowac), znuf kiedy idziesz ulica nie jest milo gdy dziewczyny patrza sie tylko na kumpla obok....jesu jak to czytam to wydaje mi sie ze jestem psem na baby, eeeeee tam nie wysilam sie trudno napisac o tym wszystkim na klawiaturze :P ,p.s. sorry za bledy ortograficzne ale jestem leniwy pod tym wzgledem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksandra Riposta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 18:01 Żeby było ineco asymetrycznie, zacznę może od końca. W miejskich środkach komunikacji każdy "się na siebie gapi", bo otacza nas fobia egzystowania w zasięgu mordercy, gwałciciela, złodzieja czy innego złoczyńcy, który czycha na nas zawsze i wszędzie i przybiera wygląd potencjonalnego, szarego Polaka, który własnie wsiadł do autobusu i podejrzanie zajął miejsce nie po prawej, lecz lewej stronie. To totalny absurd, jednakże wśród dzisiejszych skandali, modnych ostatnio wypchnięciach z pociagu przez wandali po prostu trudno się nie opanować, zeby nie wybadać wzrokiem jakichs niepokojących szczegółów w ubiorze czy tez zachowaniu pasażera tego samego pojazu. Jednak pomijając powyższe tłumaczenie pragnę zauważyć, że chyba nieco się zapędzasz w swoich poglądach. Nie kązdy się "gapi", są ludzie, którzy zajmuja sie sobą, czytaja gazetę (co jest niebezpieczne w tłumnie oblężónym autobusie, szczególnie, jesli posiadasz coś o większej wartośći materialnej, niż trzmana w ręku prasa), po prostu żyją szarą codziennością i nie za bardzo ich obchodzi niemodny kolor marynarki pasażerki z przodu. Ale na takich ludzi najcześciej nie zwracamy uwagi-są zbyt taktowni, żeby można było wywołac sensacje wokół ich bezczelnego zachowania. A jeśli kiedyś poczujesz sie niekomfortowo, od 5 minut niezmiennie czując na sobie wzrok tymczasowego towarzysza podróży, po prostu sie do niego uśmiechnij, a gdy to nie pomoze, zingoruj ten brak ogłady i zajmij się sobą-zrób to, czego oczekujesz od innych. Co do twardzieli-wydaje mi się, że stosunek społeczeństwa do nas zależy rónieżod naszego zachowania. Jeśli obdarzysz sprzedawcę, czy konduktora uśmiechem, on z pewnoscią go owzajemni (choć to oczywiście zależy od charakteru indywiduum, są ludzie nieuspołecznieni-nie wolno o tym zapominać). Jeśli Ty potrafisz być ciepły, sympatyczny i życzliwy, to ludzie, którzy Cie otaczają, zachowają sie współmiernie. Zrozumieją, że nie warto pokazywać zębów komuś, kto odznacza sie miłym usposobieniem i w żadnym wypadku nie zamierza nas zaatakować słownie czy też bardziej fizycznie. Reasumując, zachowanie ludzi wokół nas jest zależne od naszego stylu bycia. To chyba najlepsza odpowiedz, pod warunkiem, ze weźmiemy pod uwagę istotny fakt znany ludzkości od pokoleń: są ludzie i taborety. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKEREX Re: Dlaczego kazdy Polak gra wielkiego macho-ramb IP: *.brzesko.net.pl / 212.160.238.* 10.08.05, 18:07 W sumie masz racje. Ja tez to odczuwam. Np w krajach na zachodzie wszysy patrzą przed siebie, nikt rzeczywiscie nie gapi sie na nikogo, każdy myśli o sobie i to prawda, ze czytanie ksiązki (prasy..) w polskim tramwaju (metrze) jest dziwne, gdzie na zachodzie to normalka. Może się myle, pochodze z małego miasta. Ale jest coraz lepiej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Dlaczego kazdy Polak gra wielkiego macho-ramb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 18:19 Moim zdaniem dzieje się tak dlatego ponieważ w naszym (nie bogatym) zwyczajnym społeczeństwie wszyscy są równi i wiedzą, że gościu z kasą jeździ BMW, a nie tramwajem, więc co temu w tramwaju mu szkodzi zagrać kasownego macho, jak i tak nikt mu uwagi nie zwróci, bo każdy jest na takim samym lub niższym poziomie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szary Re: Dlaczego kazdy Polak gra wielkiego macho-ramb IP: 195.205.12.* 10.08.05, 18:44 Polacy to z reguły ludzie przemodżający się i lubiący się wywyższać. Każdy szary człowiek prawdopobnie udaje macho wyobrażając sobie swoje życie jak bajkę. Wywyższamy się chodź jesteśmy tacy sami jak inni. A może problem w tym że nie chcemy być tacy jak inni. Chcemy się poprostu wyróżniać być KIMŚ i przez dosłowne pozerstwo staramy się ukryć swoje prawdziwe JA. Ale dlaczego? Każdego męczy codzienne szare życie staramy się w tym kierunku coś zrobić, coś ulepszyć. Ilokrotnie idąc przez ulice widzimy gapiących się na nas ludzi bo jesteśmy naprzykład ekstremalnie ubrani, czy to zazdrość? a może Polska poprostu nie dorosła do rzeczy dziwnych i wyjątkowych, może nie akceptujemy inności, albo poprostu nie chcemy zaakceptować. Jedyną radą na tego typu sytuacje jest typowa ignorancja. Zignoruj spojrzenia, zadumania i bądź poprostu sobą rub to na co masz ochote. Skoncentruj się na sobie a nie na drugiej osobie, a może wtedy to da do myślenia innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilu Re: Dlaczego kazdy Polak gra wielkiego macho-ramb IP: *.range86-133.btcentralplus.com 10.08.05, 18:58 to ze polacy nie czytaja prasy czy ksiązek w metrze to fakt ale to ze pzrygladaja sie innym do dobra cecha, polacy potrafią zauwazyc drugiego człowieka w otoczeniu w odróżnieniu moze od innych narodowosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golfiarz :) Re: Dlaczego kazdy Polak gra wielkiego macho-ramb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 18:59 mnie to dobijają jeszcze kolesie którzy szpanują czarnymi golfami z przyciemnionymi szybami, coraz więcej widze takich na drogach :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Freestyler Re: Dlaczego kazdy Polak gra wielkiego macho-ramb IP: *.upc-d.chello.nl 10.08.05, 19:40 Witam, Zgadzam sie w 100 procetach z tym co napisales. Sam mieszkam od 9 lat w holandii i im dluzej niema mnie w polsce i im dluzej nie mam kontaktu z polakami tym bardziej zaczolem zwracac na to uwage. Jako polak staralem zanalizowac sie swoje zachowanie i doszedlem do wniosku, ze dzieje sie to pod wplywem wlasnie kompleksu nizszosci!! Wlasnie dlatego, ze nie czujemy sie specjalni(a bardzo bysmy chcieli sie wyrozniec) nie robimy w zyciu wiele rzeczy ktore by nas spelnialy. Mamy wiele swoich wlasnych problemow i pewnie dlatego tak sie gapimy na innych doszukujac sie wad i je krytykujac nawet calkiem nieslusznie, aby poczuc, ze niejestesmy sami ze swoimi problemami. A jesli ma je ktos inny cieszymy sie ze jest mu zle a nam nie pewnie nawet nieswiadomie.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtas Re: Dlaczego kazdy Polak gra wielkiego macho-ramb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 20:11 ludzie gapia sie w autobusach na innych bo jezdza na gape i obcinaja czy obok nie ma i nie wchodza zadne kanary :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Dlaczego kazdy Polak gra wielkiego macho-ramb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 20:16 bo jest chory psychicznie i brakuje mu biodrówy. scrsze go Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsuk [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 20:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rak Re: Dlaczego kazdy Polak gra wielkiego macho-ramb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 20:23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d.g. Re: Dlaczego kazdy Polak gra wielkiego macho-ramb IP: *.u3d.net / *.u3d.net 10.08.05, 20:56 faceci zgrywaja macho, bo chca sie przez to dowartosciowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sitox Re: Dlaczego kazdy Polak gra wielkiego macho-ramb IP: *.dobrafirma.com / *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 21:05 Nie sądzę żeby problem ciekawskich i zarozumiałych ludzi dotyczył tylko Polaków. A z tym autobusem też się nie zgodzę. Wyobraź soie aby z trzydziestu ludzi każdy miał wzrok skierowany w stronę gdzie nikt nie siedzi (bo przecież nie możesz wymagać od wszystkich aby nosili ze sobą gazetę). Moim zdaniem to jest lekki obiaw mani prześladowczej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: Dlaczego kazdy Polak gra wielkiego macho-ramb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 21:17 Po prostu mężczyźni nasi zaczeli o siebie dbać... a tylko niewielki odsetek zachowuje się jak macho.... To tylko pozory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Re: Dlaczego kazdy Polak gra wielkiego macho-ramb IP: *.top.net.pl 10.08.05, 21:56 nie czytałem wszystkich odp [wysiadłem po ok 10] więc może się powtórzę za co przepraszam. nie widzę zbytnio pokrewieństwa między graniem twardziela a obserwowaniu otoczenia w tym ludzi. w anglii też się ludzie gapią- nie mów że tak nie jest. tak samo mówisz że koleś na imprezie jest spoko a jak wyjdzie na ulicę to jest mafiozo- wcześniej jeszcze mówisz coś o niskoich zarobkach [choc 1000-2000zł w polce to nie jest tak najmniej] i kaseciaku w aucie- gdzie sens i logika? a dla ciekawości dodam że owy macho w samochodzie ma lepszy sprzęt zapewne;) i nie wiem co jest złego w tym że jak idę ulicą to nie patrzę się w chodznik tylko obserwuję to co się dzieje dookoła? i co do czytania w autobusie- w polsce taka podróż nie trwa zbyt długo [w porównanio np z anglią- tam się jeździ na dłuższe dystanse często] ale i tak widzi się jak jest czas np sesji, egzaminów studenciaków cośtam czytających.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leipsi Re: Dlaczego kazdy Polak gra wielkiego macho-ramb IP: *.server.ntli.net 10.08.05, 22:08 Bo sa debilami i juz veda za zawsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregory_17 Re: Dlaczego kazdy Polak gra wielkiego macho-ramb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 22:23 na mnie tez sie ludzie gapili i dlatego ogoliłem sie na łyso i się smieje niech sie patrzą co mnie to obchodzi:p kazdy musi pobojcyć he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s-Rz Re: Dlaczego kazdy Polak gra wielkiego macho-ramb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 23:59 Sądzę,że to nastawienie i bezsensowne,prostacki,podejście osób z Polski jest TEGO przyczyną...ludzie w innych krajach,np.USA,zajmują się własnym życiem i ubierają się czy zachiwują jak cchą...nie rzucają idiotycznych spojrzeń na osoby np.ubrane na czarno...mamy XXI wiek i prawo być i żyć jak chcemy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Florydy Re: Dlaczego kazdy Polak gra wielkiego macho-ramb IP: *.66.15.127.80.gte.net 11.08.05, 01:46 Moze ja dam przykald sytuacji w ktorej bralam udzial. Pewien Pan majacy sie za okaz pieknosci,oczywiscie nos zadarty jak to mu przystalo bedac gwiazda wiejskiej estrady w Polsce,twierdzacy ze Polacy w USA nie umieja sie ubrac itp. przyjechal na Floryde. Idac na zakupy w gronie kilku osob zalozyl na siebie podkoszulek, spodenki-( jakie niektorzy panowie nosza , zas inni panowie nosza majteczki). pomimo ze zwrocilam uwage zeby zalozyl spodnie to stwierdzil, ze mu bedzie za goraco, wiec na te spodenki zalozyl jeszcze jedne takie gatki tylko z innym wzorkim zeby nie bylo widac... Czy sobie mozecie Panie wyobrazic reakcje przechodniow...? Co kraj to obyczaj, ale nie kompromitujmu sie w swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś