Dodaj do ulubionych

Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!!

14.10.05, 13:31
Po wczorajszym programie Tomasza Lisa "Co z tą Polską" po raz kolejny i
ostateczny przekonalam sie,ze kandydat którego popieram od początku jest tą
osobą na którą oddam swoj głos.
Jedyne natomiast co zapamietalam z wypowiedzi Tuska to było mniej wiecej coś
w stylu " yyy..." ?? Prosze Panstwa nie oszukujmy sie Donald Tusk
jest "wykreowanym,wyimaginowanym tworem polskiej polityki" Stworzonym
specjalnie na tą kampanię. Dukał i dukał blądził i błądził bo nikt nie
napisal mu na przysłowiowej kartce co ma mowic.
Aha no i na koniec fakt oczywisty(nie dla wszystkich jednak jak pokazuje
ostatnio przerowadzony przeze mnie sondaż) Podatek liniowy 3x15% Czy osoby
które zarabiają poniżej 3500tys zł miesięcznie a Takich w Polsce jest znaczna
wiekszość wiedzą ze jest to dla nich niekorzYstne rozwiązanie ??? Ze będą
płacili więcej? Natomiast odwracając drugą stronę medalu...politykom z PO i
ludziom zamożnym na ręke jest 15%podatek gdyż zawsze będą mogli kupić sobie
kolejnego mercedesa i zapłacą podatek tylko 15% nie jak do tej pory 22% wiec
zostanie im jeszcze na jakąs gustowną kolię i ciuszek od Gucciego i perfumy
Diora zeby w tym mercu nadzy nie jeździli ....
Ludzie myślcie !!!! To nie boli ...
Obserwuj wątek
    • 3promile Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 13:34
      "Ludzie myślcie !!!! To nie boli ..."

Daj dobry przykład - zacznij od siebie ;-)
      • beri20 Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 13:43
        wlasnie dalam ! przeanalizowalam aspekty dla mnie isotne i mam odpowiedz !
        Oszukują nas !
        spodziewalam sie złośliwosci ale ja chce dobrze i jako studentka wiem ze dla
        mnie naistotniejsze będą nablize lata gdyż bede szukala pracy bede kupowala
        mieszkanie na które PO nie bedzie dawało ulgi Biore leż lekarstwa i bede
        musiala przez PO placic za nie 2x drozej ! nie mowiąc juz o żywności... Tak
        więc ...
        Nie dajcie nabijac sie w butelkę !
        • 3promile Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 13:44
          beri20 napisała:
          > wlasnie dalam !

Komu i za ile?
          • beri20 Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 13:49
            A potem sie dziwią ze maja biede w kraju i ze jest jak jest. Jesli to jest
            poziom polskiego społeczeństwa to napisze tylko Tyle ....wstyd mi !
            • po_godzinach Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 13:50
              "wstyd mi !"

mi tez (((

ech, i to studentka ...

mam nadzieję, że nie ekonomii
              • beri20 Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 13:51
                Studiuje administracje :)
                • po_godzinach aha 14.10.05, 13:53
                  i pewnie chciałabyś zostac urzędniczką

to się robi wszystko jasne - Kaczyński będzie rozbudowywała biurokrację
                  (znaczy, Jarosław)
                  • beri20 Re: aha 14.10.05, 13:56
                    Właśnie nie !!! Bedzie ją ograniczał ! widać jak Ty słuchasz polityków nie
                    wiesz chyba na kogo głosujesz tzn to jedyne co iwesz....bo o programie to chyba
                    słyszysz po raz 1
                    • po_godzinach Re: aha 14.10.05, 13:59
                      oj nie nie nie )

własnie wiem to po przeczytaniu programu )

ale co - chciałabys byc tą urzędniczką, no nie ?
                • 3promile Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 13:57
                  Maj dir studentko! Ja rozumiem, że podoba ci się idea zabierania bogatym i
                  rozdawania biednym, ale to już przerabialiśmy. Tak se ne da! Na całe szczęście
                  większość ludzi z wiekiem wyrasta z lewicowości...
                  • beri20 Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 14:00
                    O Matko !! Bo padne !!! z krzesla spadlam !!! Kaczyński lewicowiec Matko bo
                    oszaleje ! nie wiem czy mam sie śmiac czy płakać ? Wiesz....tu jest Polska i tu
                    mieszkamy i weź sobie podręcznik historii najnowszej i poczytaj co nieco moZe
                    Ci sie umysł rozjaśni. A pisze "Ci" z duzej litery bo szanuje wszystkich nawet
                    z takimi poglądami. Ale nie kłam bo to juz żenada!
                    • po_godzinach płacz 14.10.05, 14:01
                      zdecyduję za Ciebie.
                      • beri20 Re: płacz 14.10.05, 14:02
                        Ja decyduje sama o sobie i zawsze tak bedzie ! I nie bede plakac nie ja...
                        Tylko cała ta masa ludzi którzy zagłosują na Tuska !
                        • po_godzinach Re: płacz 14.10.05, 14:10
                          no bo napisałas, że nie wiesz, czy masz się smiać, czy płakać, to chciałam pomóc

ech. ludzka niewdzięczność ...

no ale chcesz byc ta urzędniczką w końcu?
                          • beri20 Re: płacz 14.10.05, 14:14
                            Nie chce bo mi dupa urośnie od siedzenia !
                    • 3promile Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 14:04
                      Drogie dziecko, program gospodarczy pisiaków w istocie jest oparty na l e w i c
                      o w e j fasadzie zapomóg, ulg, dotacji, a sposobem na pozyskanie funduszy na to
                      rozdawanie ma być rozkułaczanie bogatych. Do tego potrzebny jest ogroooomny
                      aparat urzędniczy, a na każdym biurku parę złotych zostaje...
                      • beri20 Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 14:12
                        Nie jestem dzieckiem i prosze sie tak do mnie nie zwracać ... po drugie nikt tu
                        bogatym zabieral nie bedzie i dawałbiednym to Kaczor to nie Robin Hood . A poza
                        tym to aparat państwowy funkcjonuje lepiej gdy jest mniej jednostek
                        organizacyjnych.Jestem jak najbardziej za decentralizacją natomiast chodzi o to
                        zeby zlikwidowac lub ograniczyć funkcjonowanie niektórych jednostek
                        aministracyjnych w celu skoordynowania ich pracy.
    • crax Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 13:36
      Hej, kolego, może byś przystopował, co? Agitator z Bożej łaski się znalazł...
      Weź zajrzyj sobie na przykład na wątek >"Kurski mówi - "jesteś głupi"< i weź
      spróbuj skomentować, co? Jezu, co za p...
      • braineater Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 13:40
        Łał
        telewangelizator całą gębą - może by go kto rzecznikiem zrobił - w laniu wody
        ma wprawę:)

P:)
      • 3promile Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 13:42
        crax napisał:
        Jezu, co za p...

Czy mógłbyś rozwinąć myśl?
        • beri20 Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 13:44
          Sprawa jest poważna ! i nie leje wody bo nie o to tu chodzi....
          • 3promile Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 13:46
            I tak oto nabito biedną studentkę w pisiakowatą demagogiczną butelkę...
        • crax Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 13:45
          Nie mógłbym, bo na forum nie można używać wulgaryzmów i obrażać innych
          uczestników :))
    • po_godzinach czyżby polubu ? 14.10.05, 13:47
      • beri20 Re: czyżby polubu ? 14.10.05, 13:51
        Rozmawiajmy na sensowane argumenty .....zobaczymy kto bedzie cwaniakował. No
        chyba ze macie po 15 i mniej lat to juz wszystko rozumiem.
        • po_godzinach Re: czyżby polubu ? 14.10.05, 13:53
          ja mam mniej
          • beri20 Re: czyżby polubu ? 14.10.05, 13:57
            no i ok :) Ale daj rodzicom przeczytać :)
        • braineater Re: czyżby polubu ? 14.10.05, 14:15
          Sensowny argument - proszę bardzo:
          prezydent nie może byc idiotą - Kaczyński warunku nie spełnia, ma wszystkie
          objawy dziecka, którego w dzieciństwie wszyscy nienawidzili i teraz szuka
          okazji by sobie te upokorzenia odbić.
          prezydent powinien mieć osobowość i charyzmę - Kaczyński ma jedynie garnitur i
          słowotok
          prezydent powinien byc 'obyty' - Kaczyński mówiący Grennewayowi, że jest drugim
          holywoodzkim reżyserem jakiego spotyka, w tym temacie mowi wszystko
          prezydent powinien reprezentowac cały naród - Kaczyński reprezentuje jedynie
          sieroty po NDK-ach oraz Tatulo Rydzyka
          no i to tyle - na pocieszenie Ci powiem, że Tusk rownież tych warunków nie
          spełnia, więc mój głos nigdzie nie idzie.
          • beri20 Re: czyżby polubu ? 14.10.05, 14:21
            braineater napisał:

> Sensowny argument - proszę bardzo:
            > prezydent nie może byc idiotą - Kaczyński warunku nie spełnia, ma wszystkie
            > objawy dziecka, którego w dzieciństwie wszyscy nienawidzili i teraz szuka
            > okazji by sobie te upokorzenia odbić.
            TEN ARGUMENT JEST POZBAWIONY LOGIKI PROSZE PANA BO CO TO ZNACZY "WSZYSCY"???
            JA NIE JESTEM WSZYSCY I PROSZE MNIE NIE PRZYRÓWNYWAĆ DO OGÓŁU. NO I PROSZE
            PODAC DEFINICJE SŁOWA "IDIOTA" BO MZOE PAN TEZ SIE KWALIFIKUJE ???

> prezydent powinien mieć osobowość i charyzmę - Kaczyński ma jedynie garnitur
            i
            > słowotok

POLEMIZUJĄC PANA CHAMSKIM SPOSOBEM NAPISZE ZE TUSK MA Z 5 WAD WYMOWY I DOBRY
            LOGOPEDA BY MU SIE PRZYDAL

> prezydent powinien byc 'obyty' - Kaczyński mówiący Grennewayowi, że jest
            drugim...
            >

CZY OBYTY TO ZNACZY ZE ULEGŁY I ZMIENNY JAK CHORĄGIEW NA WIETRZE? i TAKI
            KTOREMU PISZĄ CO MA MWOIC ???
            > > prezydent powinien reprezentowac cały naród - Kaczyński reprezentuje
            jedynie
            > sieroty po NDK-ach oraz Tatulo Rydzyka

TUSK REPREZENTUJE MNIEJSZOSC W POLSCE TZN LUDZI ZARABIAJĄCYCH POWYZEJ 3500 TYS
            ZŁ MIESIĘCZNIE. a DODAM ZE TAKICH JEST ZNACZNA MNIEJSZOSC
            > no i to tyle - na pocieszenie Ci powiem, że Tusk rownież tych warunków nie
            > spełnia, więc mój głos nigdzie nie idzie.
            ZGADZAM SIE ALE IDZ NA WYBORY I CHOCIAZ NIECH FREKWENCJA BEDZIE :)
            • po_godzinach Re: czyżby polubu ? 14.10.05, 14:25
              brainteater chamski?

co to sie porobiło na tym forum
            • po_godzinach Re: czyżby polubu ? 14.10.05, 14:26
              TUSK REPREZENTUJE MNIEJSZOSC W POLSCE TZN LUDZI ZARABIAJĄCYCH POWYZEJ 3500 TYS

o, przepraszam, ja tyle nie zarabiam

niestety (((
              • beri20 Re: czyżby polubu ? 14.10.05, 14:31
                wiec wiesz juz na kogo głosowac .... Tusk zabierze wszystkim ktorzy mają
                poniżej 3500 tys
                • po_godzinach Re: czyżby polubu ? 14.10.05, 14:32
                  a to dziad ten Tusk

chyba musze załozyc nowe zamki w drzwiach
                • 3promile Re: czyżby polubu ? 14.10.05, 14:35
                  Co zabierze, bejbi? Ty chcesz rybę, czy wędkę? Ja bym nawet rozumiał Twoje
                  stanowisko, gdybyś była czterdziestosiedmioletnią hałsłajf, ale czy ty świadomie
                  chcesz pozwolić na to, żeby w tym kraju zastosowano zasadę "równaj do małego"?

Oj, beri beri... pójdź dziecię, ja cię uczyć każę...
                  • po_godzinach Re: czyżby polubu ? 14.10.05, 14:38
                    prawdę mówiąc, w to dzisiejsze piątkowe popołudnie to wolałabym rybę, jakoś
                    pogoda niewtenczas, żeby nad staw ryby łowić chodzić )
            • braineater Re: czyżby polubu ? 14.10.05, 14:33
              Błagam, bez Capsa - naprawdę nie mam problemów ze wzrokiem
              Wszyscy - Kaczyński ma osobowość, do której nie sposób sie przyzwyczaić -
              zadufanego w sobie megalomana i nie znam człowieka, który wypowiadałby się o
              nim choć z cieniem sympatii - widac to chociażby po spotach wyborczych z
              wyglądająca na zastraszoną rodziną.
              Idiota - człowiek który w XXI wieku ma zamiar grzebać przy podstawowych prawach
              człowieka - prawo do badań prenatalnych, prawo do decydowania o aborcji, prawo
              do nieujawniania swoich poglądów, prawo do własności prywatnej, prawo do
              decydowania komu i na co mam ochotę oddać swoje pieniądze - przykro mi nie
              zasługuje na inne okreslenie - taka postawa świadczy o mocnym ograniczeniu w
              myśleniu i znajomości świata.

Obyty - znaczy po prostu obyty - kulturalny, dobrze wychowany i zorientowany w
              świecie. Kaczyński niestety reprezentuje soba mentalnośc oblęzonego zascianka,
              gdzie krzyżem i wodą święconą (przy niewielkim udziale przemocy) wyplenić
              nalezy wszystko co inne i nie pomyśli lidera - aptzrz niesłynna parada, patrz
              róznorakie idiotyzmy stoliczne, patrz stosunek do przeszłości.

Czytanie z kartki - jesli myślisz, że pan K. leci te wszystkie swoje plebejskie
              mundrości prosto z głowy, to gratuluję znajomości metod współczesnej polityki.
              Z jakiejś głowy to jest - lecz raczej na pewno nie jego.

Nie interesuje mnie co reprezentuje Tusk, acz jeśli jest tak jak twierdzisz, to
              powinien reprezentowac rowniez mnie - jakoś tego nijak nie czuje i się z nim i
              jego poglądami nie identyfikuję

Frekwencja - buhahahahahahahahahahaha. to tyle co na ten temat moge powiedziec.
              Pozdrawiam
    • Gość: jak głosować ? Drodzy polemiści Beri IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 14:09
      Dajcie jakiekolwiek argumenty ZA Waszym kandydatem . Bo ja naprawdę jeszcze się
      waham. Spróbujcie dowieść, że Beri nie ma racji. Że zarabiający ponizej
      średniej nie straci na podatku liniowym. I że Donald nie jest wykreowany i
      wyimaginowany. Przez kogoś-kogo ? Ja nie twierdze, ze na pewno jest, ale
      czasami naprawdę widać, że on tez nie przygotował argumentów.
      • po_godzinach Re: Drodzy polemiści Beri 14.10.05, 14:12
        prezydent nie ma wpływu na podatki ani takie sprawy

prezydent ma miec predyspozycje osobowościowe do pełnienia funkcji
        reprezentacyjnych, mediacji, prowadzenia polityki zagranicznej

i do tego - co by nie mówić - Tusk ma lepsze predyspozycje charakterologiczne

Beri zapomniała, że wybory parlamentarne sie odbyły )
        • beri20 Re: Drodzy polemiści Beri 14.10.05, 14:16
          Znam kompetencje prazydenta RP i wiem jakie one są zgadzam sie w tym względzie
          ale spójrz na to z innej strony .... Od razu widac kto jest jakim człowiekiem.
          Jeżli ktoś kto popiera podatek 3x15% w kraju gdzie znaczna wiekszosć
          spoleczenstwa zyje poniżej !! zaznaczam poniżej !!! średniej to kim on jest ?
          Jak to o nim świadczy ?? Widac ze dba o interesy swoje i swoich kolegów z
          partii a nie spoleczenstwa. A przecież prezydent ma byc dla ludzi !
          • po_godzinach Re: Drodzy polemiści Beri 14.10.05, 14:19
            "Od razu widac kto jest jakim człowiekiem. "

z tym całkowiie się zgadzam

dlatego będę głosowała na Tuska
            • beri20 Re: Drodzy polemiści Beri 14.10.05, 14:21
              NO WIEC NAPISZ JAKI ON JEST ....
              • po_godzinach Re: Drodzy polemiści Beri 14.10.05, 14:27
                kto?
                • beri20 Re: Drodzy polemiści Beri 14.10.05, 14:31
                  No Tusk
                  • po_godzinach Re: Drodzy polemiści Beri 14.10.05, 14:34
                    jest nijaki

największą jego zaletą (przy Kaczyńskim) jest to, że nie jest żądnym władzy
                    oszołomem i awanturnikiem
                    • Gość: Sky Re: Drodzy polemiści Beri IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.10.05, 17:27
                      A wlasnie ze to Tusk jest tym twoim oszolomem i awanturnikiem, w dodatku na
                      uslugach obcych sil. To ci pasuje?
                      • po_godzinach Re: Drodzy polemiści Beri 15.10.05, 00:25
                        i potup jeszcze nogami uprzednio rzuciwszy się na podłogę krzycząć "a własnie,
                        że nie" )
          • 3promile Re: Drodzy polemiści Beri 14.10.05, 14:22
            Ten ktoś popiera 3x15 dlatego, że kraj się bogaci bogactwem obywateli, więc
            muszą być w kraju bogaci, żeby z ich normalnie pobieranych podatków sfinansować
            np. szkolne obiady. Jeśli zaś chce ktoś tym bogatym zabrać więcej, to oni się na
            ten kraj wypną i przerejestrują swoje biznesy na Kajmany albo Man i z obiadków
            nici.

Proste?

PS. Sorry za "dziecko", bejbi ;-P
        • Gość: niestety Postawic Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 15:20
          żeby stał i reprezentował, a Kaczyński niech gada.
          • po_godzinach Re: Postawic Tuska 14.10.05, 15:21
            "Kaczyński niech gada."

ale o czym?
          • 3promile Re: Postawic Tuska 14.10.05, 15:21
            Niezła myśl, ale niech na gadaniu się skończy...
      • 3promile Re: Drodzy polemiści Beri 14.10.05, 14:16
        Mamy niestety do czynienia z naszą narodową specjalnością - nie głosujemy za,
        tylko przeciw komuś. W związku z tym, że w zamordystycznych kaczych zapędach
        widzę zagrożenie, zmuszony jestem zagłosować na bezbarwnego, wykreowanego
        medialnie Tuska, który przynajmniej niczego nie spieprzy, bo nie będzie grzebał.

W kwestii "przez kogo?", cóż, jeśli dobrze pamiętam, to chyba Korwin-Mikke
        wyjaśnił, że tak naprawdę kampania prezydencka to starcie ABW z WSI...
        • beri20 Re: Drodzy polemiści Beri 14.10.05, 14:24
          a CO ROZUMIESZ PRZEZ "zamordystycznE kaczE zapędY" ???? TO ZE CHCĄ WSADZAC
          PRZESTĘPCOW NA KRATKI TAM GDZIE ICH MIEJSCE ? TO ZE NIE CHCĘ SIE ODWRACAC
          DU...Ą OBYWATELA ? TO ZE CHCĄ ZEBY BYLY NIŹSZE PODATKI I JESZCZE HO HO ?? BO JA
          NIE WIEM ....ARGUMENTY POPROSZE TYLKO SENSOWNE.
          CO TUSK ZROBI TAKIEGO DOBREGO DLA POLSKI BO NIE ROBIENIE NIC JAK TY TO MOWISZ
          RO NIE JEST ROZWIAŻANIE ! JEST TYLE DO NAPRAWIENIA PO OSTATNICH RZĄDACH ZE NIE
          MA CZASU NA SIEDZENIE I NIC NIE ROBIENIE
          • 3promile Re: Drodzy polemiści Beri 14.10.05, 14:25
            Wyłącz capsa, bo się spocisz...
    • Gość: jaro Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 14:35
      Ależ całe PO nie ma żadnego programu oprócz napchania sobie kieszeni tym co
      jeszcze w Polsce zostało.
      • beri20 Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 14:37
        bingo! krótko zwięźle i na temat
        • Gość: jaro Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 14:42
          Dlatego Tusk duka i nie ma nic do powiedzenia, bo niby co ma mówić? Wybierzcie
          mnie bo my chcemy sie dostać do tego korytka i odepchnąć tych, którzy mogliby
          zrobić coś dobrego dla społeczeństwa.
          • 3promile Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 14:45
            Nie "dla społeczeństwa", tylko dla tych wszystkich ludków, co sobie z różnych
            powodów kiepsko w życiu radzą. Kupują ich głosy obietnicą jakiejś jałmużny i
            hurra do władzy! Rozkopać, rozpieprzyć co się da!
            • beri20 Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 14:56
              Jakiej jałmużny do diaska ! Człowieku ....ludzie chcą godnie zyc a róznie ze
              zycie uklada.Nie pomagają im w tym panstwo i politycy ! wręcz przeciwnie ! A
              teraz kiedy pojawia sie ktos kto chce pomoc , kto chce rozwiazac problem biedy
              powtarzam rozwiazac !!! nie jałmuze dawac to Ty go krytykujesz. Z Twoim
              podejsciem wszyscy wylądujemy na ulicy żebrząc
              • po_godzinach Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 14:59
                powiedz, beri, ale tak swoimi słowami, jak wyobrażasz sobie rozwiązanie kwestii
                biedy?

tak konkretnie
                • beri20 Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 15:06
                  na pewno nie podatkiem 3x15% ...
                  • 3promile Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 15:07
                    Nie podatkiem 3x15, zgoda. Powinno być 3x10 !!!
                  • po_godzinach Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 15:10
                    ale ja pytam nie jak nie rozwiązać, tylko jak rozwiązać
              • 3promile Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 15:01
                Problem biedy rozwiązuje się w ten sposób, że daje się ludziom wolność
                gospodarczą i już - o resztę niech się ludzie martwią sami. Biedacy są w każdym
                społeczeństwie i żaden kaczy mesjasz tego nie zmieni!
            • Gość: jaro Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 14:57
              > Nie "dla społeczeństwa", tylko dla tych wszystkich ludków, co sobie z różnych
              > powodów kiepsko w życiu radzą.

Na przykład starych, albo chorych, albo gorzej wykształconych, uboższych, bez
              pracy, słowem tych słabszych a jednak uczciwych, którzy nie dadzą d. byle się
              tylko wzbogacić.

> Rozkopać, rozpieprzyć co się da!

Nie słyszałem o takim programie.
              • 3promile Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 14:59
                Powtarzasz pisiakową propagandę o tych okrooopnych liberałach, człecze ;-)
                • Gość: jaro Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 15:10
                  To sama prawda, propaganda jest wtedy jak się kogoś atakuje dlatego, że jest
                  niski (a co mnie to kurde obchodzi, nie będę z nim chodził pod rękę) albo się
                  wymyśla niecenzuralne skojarzenia z nazwami albo kpi z nazwiska, wszystko to są
                  zagrania prymitywne, świadczące o bezsilności, braku argumentów i wspomnianego
                  programu.
                  • 3promile Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 15:12
                    Argument jest tak naprawdę jeden i do tego mało optymistyczny; wybieram mniejsze
                    zło.
                    • Gość: jaro Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 15:15
                      Mniejsze dla twojej strony dywanu.
                      • po_godzinach Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 15:16
                        i dla mojej tez.
                      • 3promile Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 15:18
                        Bardzo zgrabne twierdzenie; zauważ jednak, że tam jest napisane "jesteśmy", a
                        nie "jestem" ;-)
            • Gość: duck_hunter Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! IP: *.wsei.pl / *.wsei.pl 25.10.05, 12:09
              chranie, co powiedział ojciec brown, kwaczyński to down!!!!
      • 3promile Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 14:38
        Skoro tak, to wstawaj do kompa i leć się zapisać do tego PO! ;-)
        • beri20 Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 14:56
          do PO ??? PO mojej śmierci !
        • Gość: bngjlh Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 15:03
          3promile napisał:
          > Skoro tak, to wstawaj do kompa i leć się zapisać do tego PO! ;-)

Wyobraź sobie że ludzie mogą mieć inne niż szmal motywacje działania.
          • 3promile Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 15:05
            Wyobrażam sobie, uwierz. Napisałem tak, bo śmieszy mnie pogląd o żądnych
            nachapania się POpaprańcach i nieskazitelnych PiSiakach - każda władza
            demoralizuje; władza absolutna demoralizuje absolutnie...
            • beri20 Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 15:08
              Przede wszystki wladza do odpowiedzialność a hasło Tuska jakos mnie nie
              przekonuje bo jest on sztucznym Tworem i tyle. na arenie m-dzynarodowej zeżrą
              go żywcem !!!
              • 3promile Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 15:10
                Tiaaa, zeżrą. Kaczorek zaś będzie brylował na salonach...;-)
      • po_godzinach Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 14:39
        wybory parlamentarne juz były, wątek jest o wyborze prezydenta

nie odróżniasz jednego od drugiego?
        • 3promile Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 14:42
          W tym akurat wypadku trudno to rozgraniczyć. Zagrabaniczna prasa już się
          rozpisuje, że to jest zajedwabisty temat do studiów politologicznych: dwie
          wiodące partie, dwaj kandydaci, zespawanie terminów wyborów itd.
          • po_godzinach Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 14:46
            no tak, ale dobrze jest pamiętać, jakie kompetencje ma prezydent i nie mieszac
            jednego z drugim
    • wilk_syty Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 15:24
      beri20 napisała:
      > Aha no i na koniec fakt oczywisty(nie dla wszystkich jednak jak pokazuje
      > ostatnio przerowadzony przeze mnie sondaż) Podatek liniowy 3x15% Czy osoby
      > które zarabiają poniżej 3500tys zł miesięcznie a Takich w Polsce jest znaczna
      > wiekszość wiedzą ze jest to dla nich niekorzYstne rozwiązanie ???

Korzysc z podatku 3x15% nie zalezy od wysokosci zarobkow tylko od struktury
      zakupow. Jezeli kupujesz wiecej produktow ze stawka 22% to oczywiste jest ze
      3x15% bedzie dla Ciebie korzystniejsze...Wiekszosc podstawowych produktow
      zywnosciowych ma stawke 22% wiec osobom mniej zamoznym oplaca sie podstawowa
      stawka VAT 15% i podatek dochodowy 15%. Paradoksalnie jak zobaczysz sobie na
      stronie PIS www.mniejpodatkow.pl skalkulujesz sobie i korzystniej zawsze bedzie
      z PO. Nawet z watpliwymi ulgami PIS nie jest lepiej.
      • orzeszko55 Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 18:18
        Wilk! Przestan kręcić! Widac, że nie chodzisz do sklepu i nie robisz zakupów.
        Wiekszość produktów zywnosciowych ma stawkę: 7%, 3% i 0%. A jezeli do tego
        dolożyć leki ze stawka 7 % i niektóre produkty dla dzieci - to dla większości
        spoleczeństwa (biedniejszej) podatek liniowy będzie gwozdziem do trumny (15%).
    • marquito Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 16:03
      Kogo Polska potrzebuje na stanowisko przezydenta:

a) człowieka rozsądnego i zrównoważonego

b) agresywnego krzykacza, demagoga, który potrafi jedynie oskarżać, a elektorat
      zdobywa głosząc hasła populistyczne (bandyci do więzień, praca i mieszkania dla
      każdego)

Odpowiedzi proszę udzielić w dniu wyborów poprzez zakreślenie X przy odpowiednim
      nazwisku.

Dodam od siebie, że głowa państwa powinna znać jężyki obce - a więc obaj
      kandydaci wypadają pod tym względem znacznie gorzej od Aleksandra
      Kwaśniewskiego. Zadzwoni prezydent Bush, a prezydent RP będzie musiał polecieć
      po tłumacha. Ani samemu nie będzie mógł zostać z innym przywódcą, by załatwić
      sprawy na płaszczyźnie półoficjalnej. Ale wolę zagłosować na Tuska, bo obaj
      bracia Kaczyńscy oraz cała czołówka ich partii przerażają mnie jako jako
      politycy - tacy ludzie potrzebują mieć wroga, kogoś, kogo będą nieustannie
      atakowali, a gdy wroga nie będzie - znajdą nowego albo staną się bezużyteczni.
      Kogoś o podobnych metodach działania (ale z innego obozu politycznego) już na
      stanowisku prezydenta mieliśmy, był to Lech Wałęsa - niezrównany w walce z
      komuną, ale właśnie, tylko W WALCE. Skończyła się komuna, to nie miał z kim
      walczyć, więc wdał się w wojnę ze swoimi (rząd Olszewskiego, ale i Kaczyńscy).
      Nie chciałbym, żeby taka sytuacja się powtórzyła. Gdzie wrogów szukałby
      Prezydent RP Lech Kaczyński? - PO? Niedobitki SLD? A może w skali międzynarodowej?
      • gaika Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 21:00
        beri20 napisała:

>wypowiedzi Tuska to było mniej wiecej coś
        >w stylu " yyy..." ??
        >Dukał i dukał blądził i błądził bo nikt nie
        >napisal mu na przysłowiowej kartce co ma mowic.

Zastanawiam się, z którego to przysłowia ta kartka. Chyba z tego : kto rano
        wstaje, temu kartkę dają.
        Albo: lepsza kartka w garści niż kanarek na dachu (albo odwrotnie).
        I jeszcze : gdyby kaczka nie skakała.....a nie, to nie o kartce.

• Gość: Sky KACZYNSKI PRAWDZIWY POLSKI PATRIOTA IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.10.05, 17:32
      • Gość: Doom Re: KACZYNSKI PRAWDZIWY POLSKI PATRIOTA IP: *.aster.pl 14.10.05, 21:20
        Przestan cpac.
        To cie wykonczy.
        • 3promile Re: KACZYNSKI PRAWDZIWY POLSKI PATRIOTA 14.10.05, 21:22
          To nie od ćpania - berecik tętnicę uciska...
          • Gość: Doom Re: KACZYNSKI PRAWDZIWY POLSKI PATRIOTA IP: *.aster.pl 14.10.05, 21:26
            A moze kucyk jest za ciasno zawiazany..
    • vombatt76 Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! 15.10.05, 18:32
      Przyklaskiwac Kaczorowi nie mam zamiaru, mały człowieczek z kompleksem
      niższości. Jako prezydent Warszawy nie zrobił nic - poza oczywiście
      zwiększeniem zatrutnienia w administracji miejskiej swoimi ludźmi ( a wiem co
      mówie bo w jednej z takich instytucji pracuje ).Pozatrudniali całą masę
      pisowskich młodziaków którzy zresztą w godzinach pracy ulotki na ulicach
      rozdawali. Ratusz nie wykorzystał mase kasy jaka dawała Unia na inwestycje, nie
      zrealizowano za kadencji Kaczora żadnej większej inwestycji. Jeśli prezydentura
      Kaczuchy bedzie wyglądała jak ta warszawska to ja dziękuje!!!!!
      Nie mam zamiaru żyć w kraju rządzonym przez bliźniaków,
      • Gość: Thea Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! IP: *.pools.arcor-ip.net 15.10.05, 22:24
        Zobaczcie jak atakujacego populiste (jakie to polskie) ocenila prasa zachodnia
        nie niemiecka.
        Link.
        derstandard.at/?url=/?id=2186340
    • Gość: kuba Re: Brawo Kaczyński ! Tusk do domu !!!!!!!!!!!!! IP: *.earth.pl / 81.219.245.* 15.10.05, 19:07
      A jaki pracowitywww.orzelpocztowy.pl/tusk_len/index.htm zobaczcie sami
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka