malena21 Re: szum wokół dziadka Tuska-o co wam chodzi? 16.10.05, 17:01 Wstąpił,nie wstąpił,wciągnęli go siłą,podstępem-co to za różnica?Nie dziadek Ratzingera tylko on sam był w hitlerjugend i nie przeszkodziło to setce najpobożniejszych ludzi na świecie wybrać go na papieża-orędownika ppokoju itp.Odpowiadamy za swoje czyny i poglądy,nie postawy naszych przodków. Odpowiedz Link Zgłoś
pink.freud Re: szum wokół dziadka Tuska-o co wam chodzi? 16.10.05, 17:04 Pisałem to już na innym forum. Dziadek w Wehrmachcie w rodowodzie to nie jest powód do dumy, a dla większości Polaków dyskwalifikacja kandydata. Media muszą robić cuda, żeby wyborcy przełkneli kandydata z rodziny volksdeutschy. Ale załóżmy, że Polacy chętnie głosowaliby na kandydata z dziadkiem w Wehrmachcie i nie byłby to problem. Chodzi o co innego. Tusk kłamie. Od początku prowadzi najbardziej brudną kampanię ze wszystkich kandydatów, a media odwracają od tego uwagę oskarżając o to Kaczyńskiego. Tusk przy pomocy fałszywych dokumentów i świadków usunął najpierw Cimoszewicza, następnie, to samo zrobił z Kurskim, w najbardziej ochydny sposób używając do tego m.in. matki. Jest tak zakłamany i arogancki, że jest mu wszystko jedno, że tłumaczenia, że nie wiedział o dziadku całkowicie go kompromitują jako historyka. I ciągle wypływają na wierzch nowe kłamstwa. Dziadek nie został wcielony na siłę. Dziadek nie zdezerterował. Został wzięty do niewoli. Co jest bardzo znamienne dla całej sprawy nie podzielił losu kolegów z Wehrmachtu i nie siedział w niej. Tusk poprostu jest małą zakłamaną gnidą, na tle Kaczyńskiego zupełnie bez klasy, do dziś nie przeprosił za Gronkiewicz-Waltz, chociaż zmuszono go by przyznał, że używanie umierających w kampani wyborczej jest ochydne. Nikt nie głosowałby na taką miernotę, gdyby nie zmasowana, negatywna propaganda przeciw Kaczyńskiemu. Myślę, że do wielu dopiero teraz dociera kim jest Tusk i stwierdza, że nie ma na kogo głosować. Szkoda, Kaczyński jest porządnym facetem i konsekwentnym politykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
malena21 Re: szum wokół dziadka Tuska-o co wam chodzi? 16.10.05, 17:30 Oglądałam wszystkie debaty i wybacz,ale to Kaczyńskiemu brakuje klasy przy Tusku.Kaczyński wciąż próbował wcinać się w wypowiedzi kontr-kandydata,a na jego argumenty mało tego,że nie podawał swoich,to cały czas próbował oczernić Tuska,zamiast odnosić się do treści debat.Opinie takich ludzi jak Ty są z jednej strony zabawne,a z drugiej przerażające.Nie rozumiem,czemu Tusk miałby przepraszać za wypowiedź Gronkiewicz-Waltz.W porównaniu z nią to ludzie od Kaczyńskiego prowadzą brudną kampanię-ona uderzyła w program PiS-u(do tego sztaby mają prawo),kurski,przykładowo-w dziadka.Łatwo stwierdzić,kto postępuje bez klasy,przecież to oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sky Tylko Profesor Kaczynski daje szanse Polakom IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.10.05, 17:57 Na lepsze jutro. Pani Waltz sklamala i dlatego jest niewiarygodna. Zreszta sam jej udzial w Bankach Swiatowych stawia jej wairygodnosc jako osoby ktorej interes Polski lezy na sercu pod duzym znakiem zapytania. Tylko Kaczynski- prawdziwy polski patriota daje szanse Polakom na lepsze jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
around.the.corner Re: szum wokół dziadka Tuska-o co wam chodzi? 16.10.05, 23:40 > Oglądałam wszystkie debaty i wybacz,ale to Kaczyńskiemu brakuje klasy przy > Tusku.Kaczyński wciąż próbował wcinać się w wypowiedzi kontr-kandydata,a na > jego argumenty mało tego,że nie podawał swoich,to cały czas próbował oczernić > Tuska,zamiast odnosić się do treści debat.Opinie takich ludzi jak Ty są z > jednej strony zabawne,a z drugiej przerażające.Nie rozumiem,czemu Tusk miałby > przepraszać za wypowiedź Gronkiewicz-Waltz.W porównaniu z nią to ludzie od > Kaczyńskiego prowadzą brudną kampanię-ona uderzyła w program PiS-u(do tego > sztaby mają prawo),kurski,przykładowo-w dziadka.Łatwo stwierdzić,kto >postępuje bez klasy,przecież to oczywiste. To nie jest takie proste. Przede wszystkim Tusk będzie przedłużeniem pewnego układu, który w Polsce jest kojarzony z Kwaśniewskim. Tusk nie zniszczy parasolu ochronnego nad ludźmi z byłego PZPR, którzy kompromitację ludzi SLD i w ogóle lewicy sprzedali jako kompromitację klasy politycznej w Polsce, co jest paradoksem trudnym do opisania. Różnica między Kaczyńskim, a Tuskiem jest taka, że Kaczyńskiemu nikt nie będzie mówił co ma robić - on sam jest dla siebie wodzem. Tusk to marionetka pewnych ludzi: ABW (?), heh, już sam się w tym mieszam. Ktoś podstawił Jarucką, ktoś zniczył Cimoszewicza. Wybór Tuska spowoduje, że rządzić będą ludzie, którzy spowodowali zwiększenie jego szans na urząd prezydenta, pewnie ci z ABW, którzy będą mieli na niego haki. Nie trzeba być przecież tytanem intelektu żeby to poskładać. No a teraz konkretnie: >to ludzie od >Kaczyńskiego prowadzą brudną kampanię-ona uderzyła w program PiS-u(do tego >sztaby mają prawo),kurski,przykładowo-w dziadka. Piszesz o brudnej kampanii Kaczyńskich, a potem piszesz, że sztaby mają prawo uderzyć w program innych partii (przypuszczam, że chodziło Ci o atak na program PO, bo się przejęzyczyłaś wyżej). No więc skoro sztaby mają prawo atakować programy, to dlaczego to jest brudna kampania? Zdefiniujmy pojęcia brudnej kampanii: to taka, która mówi nieprawdę czy taka która wyciąga rzeczy niewygodne? Bo moim zdaniem to pierwsze. No więc skoro wiemy co to brudna kampania, to w którym miejscu PiS siał nieprawdę? Bo ja sobie nie przypominam, żeby w kampanii coś nieprawdziwego o PO podawali. Kurski: atak na dziadka. Hmm... okazało się, że dziadek faktycznie był w Wehrmachcie, jak twierdził Kurski. Coś pominąłem? Był czy nie był? Bo wiesz, tu chodzi o prawdę. Albo był albo nie był i nie ma pośrednich punktów. Kurski mówił, że był. Zdanie o sprawie wyrobią sobie ludzie. Prosta relacja: przedstawienie prawdy - wyrobienie zdania. Nikt tu nie mówi czegoś, czego nie było. >Łatwo stwierdzić,kto postępuje bez klasy,przecież to oczywiste. hehe Na pocieszenie powiem Ci, że Kaczyński też nie dostanie mojego głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po_godzinach to jest bardzo proste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 00:29 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,2970850.html "(...) powikłane wojenne losy dziadka Tuska - Józefa. Z zachowanych dokumentów wynika, że w czasie wojny w skrajnie trudnych warunkach w Wolnym Mieście Gdańsku zachowywał się godnie i patriotycznie. Nie wyrzekł się polskości, trafił do obozu koncentracyjnego, a po wcieleniu do Wehrmachtu uciekł do polskiej armii. Wspaniała, pasjonująca historia." Odpowiedz Link Zgłoś
pink.freud Re: to jest bardzo proste 17.10.05, 00:58 Oprzytomnij kobieto jak Twój czerwony kolega palnick:))) To jego słowa: "Moim zdaniem Tusk przestraszył się powodu, dla którego dziadek został wcielony do Whermachtu. Otóż dziadek Tuska dobrowolnie podpisał 3 grupę volkslisty (było 5 grup) i dlatego jako Niemiec znalazł się w armii hitlerowskiej. Nie był wcielony siłą. Tusk o tym ze dziadek byl w polskim wojsku na zachodzie TEZ wiedzial. Wolal nie wspominac, gdyz nastepne zadane mu pytanie brzmiałoby: jakim sposobem sie tam dostal? Odpowiedź jest również niewygodna dla Donalda bo przeczy wątkowi bohaterskiej dezercji. Jezeli Józef Tusk stacjonowal pod Aachen - Akwizgran to w Pazdzierniku 44 juz byl moglbyc tylko w niewoli gdyz Akwizgran padl w polowie wrzesnia 44 wraz z calymgarnizonem w rece alianckie. Wtedy Dziadek Tuska powiedzial ze jest Polakiem i dostal sie do armii polskiej. Ani nie zostal sila wcielony ani nie zdezerterował." Wspaniała, pasjonująca historia:)))))))))))))))))))))))))))))) Ale to nie wszystko. Jakim cudem Josef Tusk znalazł się w Gdańsku zanim kogokolwiek zaczęto zwalniać z polskiej armii? I to jest dopiero wspaniała, pasjonująca.. i śmierdząca historia. Odpowiedz Link Zgłoś
chaynik Re: szum wokół dziadka Tuska-o co wam chodzi? 17.10.05, 15:31 Widzisz maleno problemem nie jest sluzba dziadka w niemieckim wojsku tylko klamstwo Tuska jak opisywal swoja rodzine. Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: szum wokół dziadka Tuska-o co wam chodzi? 17.10.05, 18:19 Pytanko: Ile lat mial w tym momencie Pan Donald Tusk i jaki mogl byc jego wplyw na decyzje podejmowana przez dziadka? Wszak od stopnia w jaki mogl wpynac na te decyzje zalezec powinien nasz osad - winny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: control Re: szum wokół dziadka Tuska-o co wam chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 17:56 I zwracam uwage, że to nie Kurski zaczął z dziadkiem (co teraz mu sztab Tuska wypomina). W kilpie wyborczym Tuska juz na początku była informacja: tu sie urodziłem, dziadek poszedł do niewoli itd. Ciekawe, że od jakiegoś czasu (jeszcze przed rewelacjami o wermachcie) dziadka z klipu wycięto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm dziadek z Wehrmachtu?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.05, 22:46 Kochani, moim skromnym zdaniem dziadek z Wehrmachtu jest mniejszym obciachem niż np. ojciec zasłużony SB-ek lub cała familia z PZPPR-owskim rodowodem. Poza tym, jak stwierdził przedmówca, nie możemy odpowiadać za winy przodków. A ja będę głosować na p.Kaczyńskiego, bo szczerze szanuję tego człowieka i rzygać mi się chce jak TVN natrętnie powtarza fragmenty filmu na podstawie powieści Kornela Makuszyńskiego. Mam dużo sympatii dla p. Tuska, ale Kaczyński wydaje mi się osobą bardziej kompetentną i naprawdę jest wielkim patriotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: control Re: dziadek z Wehrmachtu?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 23:59 Gość portalu: hmm napisał(a): > Kochani, moim skromnym zdaniem dziadek z Wehrmachtu jest mniejszym obciachem > niż np. ojciec zasłużony SB-ek lub cała familia z PZPPR-owskim rodowodem. Popatrzie, co ludzie mają we łbach. A może powiesz nam teraz droga/gi hmm, co jest wieksze od obciachu w związku z dziadkiem w SS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.S.J. Re: dziadek z Wehrmachtu?? IP: *.itpp.pl 17.10.05, 10:50 > Popatrzie, co ludzie mają we łbach. A może powiesz nam teraz droga/gi hmm, co > jest wieksze od obciachu w związku z dziadkiem w SS Dziadek w NKWD lub WCZKa Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: dziadek z Wehrmachtu?? 17.10.05, 15:33 co > jest wieksze od obciachu w związku z dziadkiem w SS Pisanie na forum publicznym nieprzemyślanych wypowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kejro Re: dziadek z Wehrmachtu?? IP: *.pronet.lublin.pl 17.10.05, 17:34 Gość portalu: hmm napisał(a): > Kochani, moim skromnym zdaniem dziadek z Wehrmachtu jest mniejszym obciachem > niż np. ojciec zasłużony SB-ek lub cała familia z PZPPR-owskim rodowodem. A już ogromy obciach dał prapraprapra...dziadek Tadeusza Mazowieckiego - Konrad Mazowiecki- przecież on Krzyżaków do Polski sprowadził ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sky GLOSUJCIE NA PROFESORA KACZYNSKIEGO IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.10.05, 17:10 Polska zasluguje w koncu po tych wszystkich kretaczach i niedoksztalconych oszustach na czlowieka z klasa, wyksztalconego, inteligentnego i PRAWDZIWEGO PATRIOTE. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach wierzę, że nacjonalistom nie uda się 17.10.05, 17:12 skłócić i podzielić Polaków chociaż szczekają głośno - nawet zza granic kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sky TYLKO PROFESOR KACZYNSKI NA PREZYDENTA IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.10.05, 17:14 A ty skad szczekasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sky Re: ja rozmawiam zza granic kraju. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.10.05, 17:23 Dobrze ze sie poprawilas. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach wiemy, wiemy, że 17.10.05, 17:26 zza granic pozwól więc nam tutaj decydować, jak chcemy, aby było Ciebie to nie dotyczy, tylko nas możesz, oczywiście, miec swoje wyobrażenie, jak chcesz, aby Polska wyglądała, jednak będziesz oglądać to z daleka, nas zaś będzie to dotyczyło bezpośrednio widzisz różnicę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sky nie wiesz, nie wiesz nic... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.10.05, 17:43 Glupia i arogancka jak zwykle. W dodatku bez wyobrazni. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: nie wiesz, nie wiesz nic... 17.10.05, 17:44 Sky, odpowiedz na pytanie zamiast się przezywać! Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach o 17.10.05, 17:44 ja bez wyobraźni? no wiecie państwo, to już przesada alez ja z wyobraźni zyję i na wyobraźni zarabiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sky Re: o IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.10.05, 17:54 A czy twoja wyobraznia moglaby podpowiedziec ci ze swiat stoi dzisiaj otworem i samoloty lataja w dwie strony? A moze moglaby rowniez podpowiedziec ci ze twoj glos nie jest wazniejszy od mojego, wiec nie podniecaj sie tak tym skad pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: o 17.10.05, 17:55 Zdaje się, że pomyliłaś mnie z P_g, ale wszystko jedno. Nie obchodzi mnie skąd konkfretnie. Prosze tylko, abyć powiedziała łaskawie, czy zza granicy. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: o 17.10.05, 17:57 do tego o samolotach nie trzeba wyobraźni, dopiero co latałam osobiście i to w obie strony ja nie mówię, że mój jest ważniejszy, tylko, że mnie dotyczy to bezpośrednio, ciebie nie to troche tak, jakby mój brat mieszkający w innym miescie chciał miec tyle samo do powiedzenia, na jaki kolor mam pomalować mój dom mozna jego rady posłuchac i ją rozważyć, ale konsekwencje kolorystyczne poniosę ja, nie on poniała? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: o 17.10.05, 17:59 P_g, nie pojmie. Trzeba prosto jak sołtys na rowie, bo też już nie mam czasu tu siedzieć i czekać, aż wydali z siebie tę wielką tajemnicę. Sky, mieszkasz za granicą. To co ty wiesz o patriotyzmie? Ty zwykla dezerterka jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: o 17.10.05, 18:02 ona tu pisała niegdys jako Aplus i pisała, że ma dwa fakultety i albo w USA albo w Kanadzie siedzi o ile pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sky Kaczynski na Prezydenta IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.10.05, 18:06 Zadna dezerterka. Wy jestescie dwie, ja tylko jedna. No to piszcie teraz dziewczyny o sobie. Nie wstydzcie sie. Jakie uzywalyscie nicki, dorzuccie cos osobistego, moze jakie macie wyksztalcenie, numer buta itp... Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Kaczynski na Prezydenta 17.10.05, 18:07 nick jak widać, wykształcenie wyższe, numer buta 38 może być? Odpowiedz Link Zgłoś
pink.freud Re: Kaczynski na Prezydenta 17.10.05, 18:11 Dla Ciebie i Yomy też coś mam;)))))))))))))))) redwing.hutman.net/~mreed/warriorshtm/cybersisters.htm Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Kaczynski na Prezydenta 17.10.05, 18:12 nie będę tego oglądać, bo na pewno obrzydliwe świństwo jakieś i się zarażę od ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
pink.freud Re: Kaczynski na Prezydenta 17.10.05, 18:17 Hehe.. już ja widzę kobietkę, która potrafi pokonać własne wścibstwo:PPPPPPPPP Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Kaczynski na Prezydenta 17.10.05, 18:18 no własnie widzisz cieszysz się? Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: Kaczynski na Prezydenta 17.10.05, 18:20 No to teraz niech frojduchna ze skajuchną posmyrają się po narządaskach - razem macie całkiem aprobowalne IQ ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: Kaczynski na Prezydenta 17.10.05, 18:11 To je pikuś! Ja mam pieprzyka w mniejscu intymnem, a moje hobby vide nick ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Kaczynski na Prezydenta 17.10.05, 18:13 o pieprzyki nie pytała przed szereg sie wysuwasz Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Kaczynski na Prezydenta 17.10.05, 18:08 Wiesz, takie coś to może na forum Oferty, kochanie? Kto jest zgryźliwy i zgorzkniały, tego jest tylko jedna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sky Re: Kaczynski na Prezydenta IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.10.05, 18:59 Co za polszczyzna, gratulacje.... Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Kaczynski na Prezydenta 18.10.05, 12:17 Polszczyzna jest dobra, chyba że na obczyźnie płeć (tfu, tfu!) zmieniłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sky Kaczynski na Prezydenta IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.10.05, 18:03 Widze ze ty jednak nie poniala po godzinach. Polska jest moim domem i to jaki bedzie miala kolor dotyczy mnie bezposrednio. Gdzie wyczytalas ze mieszkam na stale za granica? A nawet gdyby tak bylo to skad wiesz ze jutro nie wracam do Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Kaczynski na Prezydenta 17.10.05, 18:05 Nie musisz, za granicą (niestety) też wolno głosować. Dezerterka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sky Re: Kaczynski na Prezydenta IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.10.05, 18:10 Niestety ale takie osoby jak ty i po godzinach moga glosowac na rowni ze mna. Pewnie dlatego jest tak zle w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Kaczynski na Prezydenta 17.10.05, 18:12 Dezerterom kula w łeb, a nie głos... Sky okrada Polskę płacąc podatki gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sky Re: Kaczynski na Prezydenta yoma IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.10.05, 18:14 Oj nie poniala.... i pisze znowu bzdury. Gdzie ty widzisz durnoto ludzka dezerterow? Odpowiedz Link Zgłoś
pink.freud Re: Kaczynski na Prezydenta 17.10.05, 18:16 Trochę się zagalopowałaś. To smutne, że ludzie muszą wyjeżdżać, bo nie mają za co żyć. Tym wszystkim w Polsce, którzy nie mają pracy, ubezpieczenia i nie płacą podatków też odmawiasz prawa do głosowania? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Kaczynski na Prezydenta 17.10.05, 18:18 Ucioekła z Polski, a buźkę sobie ojczyzną wyciera. Dezerterka. Odpowiedz Link Zgłoś
pink.freud Re: Kaczynski na Prezydenta 17.10.05, 18:21 Zastanów się co piszesz. Ja nie znam nikogo, kogo bliscy lub znajomi nie musieliby wyjeżdżać za pracą, szczególnie młodzi ludzie. Napewno plujesz też na swoich znaomych, jeśli nie rodzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sky Re: Kaczynski na Prezydenta yoma IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.10.05, 18:25 Calkiem ci mozg zacmilo kobieto. Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: Kaczynski na Prezydenta yoma 17.10.05, 18:27 Sky, robaczku, weź przykład z frojdaska, grzeczniej trochę! Ja wiem, że "błogosławieni ubodzy duchem...", ale nie nadużywaj miłosierdzia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sky Re: Kaczynski na Prezydenta yoma IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.10.05, 18:29 O przedstawiciel swietej trojcy przyszedl z odsiecza. Te rady dawaj swoim towarzyszkom bojowych aby przestaly mi ublizac . Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: Kaczynski na Prezydenta yoma 17.10.05, 18:33 One ci nie ubliżają, tylko cię prowokują, a ty się pienisz jak detergent z importu, bo ci brakuje rzeczowych argumentów. Sky, maj dir, ja nie jestem przeciw Tobie, nie jestem nawet przeciw frojdaskowi, któremu już tyle wątków wycięli, że aż litość bierze. Próbuję tylko wam, jako tym dziateczkom błądzącym, one błędy wykazać, od rózeczki się powstrzymując. Ale do czasu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sky Re: Kaczynski na Prezydenta yoma IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.10.05, 18:37 Ublizaja, ublizaja i nie tobie to oceniac. Tobie nie pozwalam glosowac bo pijesz za duzo.... Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: Kaczynski na Prezydenta yoma 17.10.05, 18:40 Soł, moja droga, niniejszym się zdecyduj: Chcesz, żebym cię wziął na ząb tak trochę ostrzej, czy mam cię tylko zignorować? Jo czojs, bejbe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sky Re: Kaczynski na Prezydenta yoma IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.10.05, 18:46 Wow... pienisz sie jak detergent, a to tylko mala prowokacja baby... Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: Kaczynski na Prezydenta yoma 17.10.05, 18:51 Nie, wcale się nie pienię, tylko się zastanawiam, czy ty przypadkiem nie masz jakichś tenteges skłonności i dlatego wypisujesz te żałosne etiudki, żeby cię ktoś porządnie zlaczował, bo to po prostu lubisz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sky Re: Kaczynski na Prezydenta yoma IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.10.05, 18:56 Hej kolego gdzie twoje "damy" ? Zlaczowales je juz ze takie cichutkie? A moze je posmyrkales po narzadach i doznaly ekstazy? Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: Kaczynski na Prezydenta yoma 17.10.05, 18:59 Zapewniam cię, ze gdybym je posmyrał, usłyszałabyś, gdziekolwiek jesteś! Poza tym wyczuwam tu odrobinę zazdrości ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sky Re: Kaczynski na Prezydenta IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.10.05, 18:12 Nie, dlatego ze ty glosujesz Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Kaczynski na Prezydenta 17.10.05, 18:14 Maaaamusiuuuu! A pooogodzinach jezd gupia, i yoma też jest gupia, i nie chcą się za mną bawić! Mamaaaa! Wybacz, wychodze z tej piaskownicy. Idę zostawić w slepie trochę VAT i akcyzy na chwałę polskiego budżetu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Kaczynski na Prezydenta 17.10.05, 18:15 no własnie a ja idę robić nalesniki ze serem, czym podskoczy mi rachunek za prąd (też z VAT) Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Kaczynski na Prezydenta 17.10.05, 18:14 jednak jestes durniejsza, niż ustawa przewiduje, Sky alias Aplus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sky Re: Kaczynski na Prezydenta IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.10.05, 18:16 Dziweczkom nerwy puscily....ufff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sky Re: nie ma lekarstwa na IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.10.05, 18:18 Zgadza sie wiec idz smaz te nalesniki, przynajmniej moze do tego sie nadajesz. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach oczywiście, ze 17.10.05, 18:19 się nadaję, bo umiem robić pyszne nalesniki ty nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sky Re: oczywiście, ze IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.10.05, 18:21 No wiec po co dyskutujesz na tematy ktorych nie rozumiesz? Nakarm lepiej swoich bliskich. Nalesniki sa dla ubogich.... tylko zartowalam... Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach mylisz się, naleśniki są dla smakoszy 17.10.05, 18:23 rozumiem więc ciebie, że ich nie jadasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sky Re: mylisz się, naleśniki są dla smakoszy IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.10.05, 18:27 Pocieszasz sie jak mozesz po godzinach. To juz idz robic te nalesniki. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: mylisz się, naleśniki są dla smakoszy 18.10.05, 12:20 Sky, jeśli i tego nie wiesz, to naleśniki najprościej robi się tak: bierzesz mąkę, jajko i tyle mleka, żeby wyszła papka konsystencji.... o psiakość, trudne słowo. Gęstości śmietany. Mieszasz, mieszasz i jeszcze raz mieszasz, jak namieszasz, to wylewasz na patelnię. Pierwszy jest zwykl na zmarnowanie i daje się go psu. Tylko się nie poparz, boby mi sumienie żyć nie dało! Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: mylisz się, naleśniki są dla smakoszy 18.10.05, 14:00 > Pierwszy jest zwykl na zmarnowanie i daje się go psu. (jakos off-topicowo się zrobiło) mylisz iś droga Yo, pierwszy jest najlepszy i zawsze zjadam go osobiście :-) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: mylisz się, naleśniki są dla smakoszy 18.10.05, 15:16 Ja też, z powodu niemania psa, ale suka moich rodziców po prostu uwielbia te pierwsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: nie ma lekarstwa na 17.10.05, 18:20 Usmażenie dobrych naleśników jest sztuką. Promil, co masz w zanadrzu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sky Re: nie ma lekarstwa na IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.10.05, 18:30 Oj swieta trojco, nie razdzicie sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: nie ma lekarstwa na 18.10.05, 12:15 Po pierwsze nie bluźnij, po drugie Promil jest mistrzem dobrego żarcia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sky Re: GLOSUJCIE NA PROFESORA KACZYNSKIEGO IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.10.05, 17:13 Na zachodzie nikt nie kwestionuje ze Tusk ma nazi- dziadka. Pisze sie o tym, mowi i w zwiazku z tym nie jest to dobry kandydat na Prezydenta Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Polska w oczach Zachodu 17.10.05, 17:15 czyli moja rozmowa z kumplem. W języku będzie. K.: Kaczynski or Tusk. I guess I know whom you prefer. Ja: Yes. Both suck. K.: But you have no other choice. Ja: Great choice - between Donald and Duck. K.: You are funny. Donald OK, but Duck? Ja: [tłumaczę wyczerpująco, dlaczego kaczka jest kaczką] K.: Oooo, thet's really funny. Why did they get the majority? Radio Marija? Will they reinstall the inquisition? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sky Re: Polska w oczach Zachodu IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.10.05, 17:21 Donald is not OK, Professor Kaczynski YES. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Polska w oczach Zachodu 17.10.05, 17:25 Oj, widzę, że zrozumiałaś dialog. Na jaki język mam przetłumaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sky Re: Polska w oczach Zachodu IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.10.05, 17:40 Nic nie musisz tlumaczyc. Zreszta i tak wiem ze ci ktos to napisal. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Polska w oczach Zachodu 17.10.05, 17:43 Połowę, owszem, tak. Kumpel. Rozmowa SMS-em się odbywała. Kumpla "Donald OK", etc. znaczyło "rozumiem, dlaczego Donald, ale skąd się wziął Kaczor"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sky Re: Polska w oczach Zachodu IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.10.05, 17:48 Kaczor jest super. Nie tylko profesor, ale jaki bezposredni... To wspaniale ze ludzie traktuja go tak serdecznie i z szacunkiem . Tusk to nadety balon, w dodatku ma psia szczeke i moze stad te wasze psie slownictwo? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Polska w oczach Zachodu 17.10.05, 17:49 Pfofesor, a mówi "wzięłem", "ja rozumię" Sky, odpowiedz na moje pytanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sky Kaczynski na Prezydenta IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.10.05, 18:34 Pewnie sprzatasz na czarno i uzywasz kompa pani bez pozwolenia yo man ? Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: Kaczynski na Prezydenta 17.10.05, 18:36 Sky, zaraz się ludzie śmiać z ciebie będą, a potem to już będzie mniej zabawnie, bo cię zwyczajnie zignorują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sky Re: Kaczynski na Prezydenta IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.10.05, 18:39 A moze ty jestes jak pan Bog jeden ale w trzech osobach? Nikt cie o zdanie ani o pomoc w odpowiedziach chyba nie prosil? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sky Re: Polska w oczach Zachodu yoma IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.10.05, 18:44 " kto jest zgryzliwy i zgorzknialy, tego jest tylko jedna" Super polszczyzna...pogratulowac ale ty nie profesor przeciez, wiec wszystko ci wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sky yoma co sie tak sploszylas? Gdzie twoje bojowki? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.10.05, 23:05 Nawet wezwane na pomoc bojowki cyber rats ci nie pomogly ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sky yoma co sie tak sploszylas? Gdzie twoje bojowki? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.10.05, 23:52 Dlaczego tak ciagle wyskakujesz z terminologia zwierzeca? Piszesz o szczekaniu, o ploszeniu itp. Co z toba kobieto? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: yoma co sie tak sploszylas? Gdzie twoje boj 18.10.05, 12:24 Nieszczęsna kobieto, tobie już nienawiść mózg zatruła. Przeczytaj wątek, bardzo starannie, bardzo uwaznie, możesz pomagać sobie palcem po ekranie, a potem mi powiedz, gdzie ja cokolwiem mówiłam o szczekaniu. Płoszenie jest terminologią zwierzęcą? Cóż... Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Polska w oczach Zachodu 18.10.05, 13:37 > Nie tylko profesor, ale jaki bezposredni.. tiaaa... spieprzaj dziadu na przykład... Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Polska w oczach Zachodu 18.10.05, 13:39 nie bierzesz pod uwagę, że wywołany mógł być na przykład dziadem a nie babom Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Polska w oczach Zachodu 18.10.05, 14:02 wiesz, wydaje mi się że kultura obowiązuje każdego. I wobec każdego! ale pewnie ktoś mi zaraz udowodni że się mylę Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Polska w oczach Zachodu 18.10.05, 14:07 no nie wiem bo czasem ręka mnie świerzbi, że ho ho Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Polska w oczach Zachodu 18.10.05, 15:18 Spieprzaj babo? No proszę, nie tylko profesow, ale jeszcze seksista. A kto mu tę nominację profesorską dał? Musi co Kwaśniewski, o ile w ogóle ktoś mu ją dał. Odpowiedz Link Zgłoś