Dodaj do ulubionych

Po imieninach!

01.12.05, 07:57
Witajcie Kochani! Dopiero dziś mogę się odezwać, bo zazdrosny Internet odciął
mnie od sieci. Ale wytłumaczę od początku. Kilka dni temu obiecałem, że
wieczorem wszystko wyjaśnię. I opisałem swoje kłopoty spowodowane wrodzoną
tępotą. Napisałem, że gdyby Bryzunia nie zapytała czy otrzymałem pocztę, to w
życiu bym się nie domyślił, iż gazetowej skrzynce jest jakaś poczta dla
mnie. Wyjaśniłem, że korzystam z programu The Bat do odbioru poczty, bo
program ten sprawdza co kilka minut i sygnalizuje nadchodzącą pocztę. A na
programie The Bat adres Raka okazał się zablokowany nie wiem dlaczego. Gdy
więc wszystko ładnie opisałem i wysłałem, to okazało się, że gdzieś to
przepadło. Usiadłem i zgrzytając zębami napisałem jeszcze raz, ale okazało
się że w międzyczasie odcięto mnie od Internetu ponieważ Magdusia wyczerpała
przed czasem miesięczny limit 150 godzin. Dopiero dziś mam znów dostęp i mogę
Wam Wszystkim podziękować za przepiękne życzenia. Muszę również rozczarować
Mysz, bo żadna kartka od Niej nie przyszła! A może przyszła, bo jest jakaś
kartka z bukietem róż wysłana z Interii, której nie można otworzyć! Ale za to
od Bryzy dostałem całą galerię obrazów Dali i kartek z serduszkami i
amorkami. Spłakałem się ze wzruszenia jak bóbr i łzy kapały mi na brzuszysko!
Ania i Linea również złożyły mi życzenia i tylko teraz jest mi smutno, bo
imieniny się skończyły i znów wszyscy razem będziecie się zastanawiać jak tu
poznęcać się nad moimi zwłokami, żeby nadawały się do zjedzenia!
Wdzięczny Tubylec
Obserwuj wątek
    • mysha_b Re: Po imieninach! 01.12.05, 13:04
      Oj, Tubylcu, jak to kartka ode mnie nie doszla?, to skad wiesz, ze jest z
      rozami? Tak, to jest wlasnie kartka ode mnie. Caly bukiet roz rozowych, ze
      rozowych nie jest bez znaczenia. Tresc tez jest skromna i stonowana, zeby w
      Twoje zycie rodzinne nie wprowadzac zametu, ze tak enigmatycznie sie wyraze. Na
      nieco wiecej frywolnosci pozwolilam sobie tu na forum. A tak na marginesie, jak
      Ci smakowal torcik? :)))))))))
      Sprobuje wyslac Ci linka do tej kartki(interia przyslala mi wiadomosc, ze
      kartka zostala odebrana) teraz przez forum, ale nie wiem co z tego wyniknie:
      kartki.interia.pl/odbierz?kod=5514107445991455
      Nic nie piszesz o karteczce od Owcarka, bo karteczke Ci wyslal, i juz wczoraj
      sie martwil, czy dotarla do rak Adresata :)))
      • rak-pustelnik Re: Po imieninach! 01.12.05, 13:29
        Właśnie piszę, że doszła karta z bukietem róż, na której napis głosi: "Verte".
        próbowałem wercić tak i inaczej, ale nie otwiera się i nie wiadomo kto jest
        nadawcą i jak jest tresć. O torciku nie wspominaj, bo musiaem ulec mimo
        postanowienia o diecie. Jestem jeszcze grubszy! Ale od Owcarka karta jednak nie
        doszła!
        Tubylec
        • owcarek_podhalanski Re: Po imieninach! 01.12.05, 14:41
          Cooo? Koń ode mnie nie dosedł? Myślołek, ze Indianie ino na Dzikim Zachodzie
          kradnom konie. Hauuuuuuuuu!
          • mysha_b Re: Po imieninach! 01.12.05, 14:45
            Owcarku, ja tez mam pecha, bo na kartce ode mnie z kolei tekstu nie widac. Czy
            Ty tez wysylales z Interii?
            • owcarek_podhalanski Re: Po imieninach! 01.12.05, 17:51
              Jo wysłołek z www.bizz.pl/kartki/nowe/

ka teoretycnie mozno wkleić własny obrazek. Ino coby taki obrazek jesce fcioł
              dojść do adresata! Hauuuuuuuuuuu!
              • mysha_b Re: Po imieninach! 01.12.05, 18:20
                Aaaaaaa, to on idzie? No to nie dziw sie, ze to tak dlugo trwa. Trzeba wierzyc,
                ze jednak w koncu dojdzie. Sa wypadki, ze list pare lat idzie, a nawet
                paredziesiat. Gdzies to jako ciekawostke ktos opowiadal, chyba w tv. No ale tv
                podobno klamie. Moze dawniej, a teraz moze juz nie(?).
                Kartka tak, czy owak, wczesniej, czy pozniej na pewno dojdzie. Badz dobrej
                mysli :))))))))
                • owcarek_podhalanski Re: Po imieninach! 01.12.05, 18:29
                  No to fto wie? Moze na imieniny Tubylecka w przysłym roku bedzie jak znalozł?
                  Hau!
                  • mysha_b Re: Po imieninach! 01.12.05, 18:41
                    :)))))))), Ty to masz dobrze, a my bedziemy sie meczyc od nowa. Ale jakaz to
                    przyjemna meczarnia :)))
          • rak-pustelnik Re: Po imieninach! 01.12.05, 15:35
            A może to wilki zjadły konia? Jak im owiec żałujesz...
            Tubylec
            • owcarek_podhalanski Re: Po imieninach! 01.12.05, 17:52
              Na widok TEGO konia syćkie wilki roz na zawse wykreśliłyby konie ze swego
              jadłospisu. Hau!
        • mysha_b Re: Po imieninach! 01.12.05, 14:43
          A na tej kartce, do ktorej link Ci wyslalam na forum widzisz tekst granatowy na
          zielonym tle?
          Mowie calkiem powaznie. Jest taki rodzaj daltonistow, ktorzy wlasnie takiego
          zestawienia kolorow nie sa w stanie zobaczyc.
          Nie dziw sie, ze tak te sprawe draze, ale w zawiadomieniu o doreczeniu kartki,
          kartki wcale nie trzeba odwracac, mimo, ze pisze verte, tekst jest caly czas na
          wierzchu widoczny.
          Wiem, ze jestem juz nudna, no ale lubie wiedziec co jest grane, tym bardziej,
          ze podobna kartke z Interii wyslalam do kuzynki. Najlepiej jak wysle taka
          kartke sama do siebie i zobacze czy na przyszlosc warto korzystac z uslug
          Interii :)))
          • rak-pustelnik Re: Po imieninach! 01.12.05, 15:34
            Ja widzę bukiet jasnych róż na CZARNYM tle! Jednym słowem czarno to widzę. A
            brak daltonizmu stwierdzono u mnie na badaniach kontrolnych podczas egzaminów
            do szkoły morskiej.
            Tubylec
        • mysha_b Re: Po imieninach! 01.12.05, 15:32
          Tubylcu, proba dla Interii wypadla pomyslnie. Kartka doszla bardzo szybko i
          kompletna. Absolutnie nie trzeba jej odwracac. "Verte" to prawdopodobnie nazwa
          wydawnictwa.
          Wiec albo ja mam takiego strasznego pecha, ze kartka wyslana do Ciebie doszla
          felerna, albo Ty musisz sprawdzic wzrok, czasami sie nie wie, ze sie jest
          daltonista, bo daltonizm nie zawsze polega na tym, ze sie nie rozroznia
          wszystkich kolorow. Czasami sa to jakies okreslone kolory, np czerwone litery
          na zielonym tle, albo jak w tym przypadku granatowe na zielonym. Kazdy kolor z
          osobna mozna widziec bez problemow.
          No ale zaraz...... przeciez Ty prowadzisz samochod, teraz sobie przypomnialam,
          wiec miales testy na daltonizm robione. Niepotrzebnie Ci mace w glowie,
          przepraszam.

W takim razie za aktualna uwazaj te karteczke na forum, do ktorej dzisiaj
          podeslalam Ci linka. Zreszta po co masz szukac - oto ona:

kartki.interia.pl/odbierz?kod=5514107445991455
          • owcarek_podhalanski Re: Po imieninach! 01.12.05, 17:55
            A jo myślołek, Mysecko, ze na widok tego "Verte" Tubylecek obrócił monitor i
            zdziwił sie, ze jakieś kable mu na imieniny przysłałaś. Hau!
            • mysha_b Re: Po imieninach! 01.12.05, 18:24
              Oczywiscie!, masz racje!, i to dlatego Tubylcowi czarno sie przed oczami
              zrobilo - na widok tych kabli. Bog raczy wiedziec, jakie skojarzenia przyszly
              mu na mysl? :)))
              • owcarek_podhalanski Re: Po imieninach! 01.12.05, 18:35
                Pewnie skojarzenia ze Skołom Morskom. Dyć corny kolor to kolor flagi pirackiej.
                A domyślom sie, ze w tak prestizowej ucelni jakom jest Wyzsa Skoła Morska na
                pewno musi istnieć wydział piractwa. Hau!
                • mysha_b Re: Po imieninach! 01.12.05, 18:53
                  "Piractwa" mozemy sie nauczyc od naszych politykow, a tego troche mniejszego od
                  kierowcow na drogach. Juz chcialam napisac "na autostradach", ale to bylby
                  jakis surrealizm. My nadal siedzimy w tej materii w epoce kamienia lupanego(u
                  nas do dzis sa takie drogi z "kocich lbow"), w doslownym tego slowa
                  znaczeniu :)))
          • rak-pustelnik Re: Po imieninach! 01.12.05, 18:07
            Nadal jest czarne tło z różami i napisem Najlepsze życzenia! I nic poza tym.
            Ani nadawcy, ani odbiorcy, ani tekstu!
            Tubylec
            • mysha_b Re: Po imieninach! 01.12.05, 18:29
              :(((((((, nic tylko siasc i plakac. Moje wszystkie proby zakonczyly sie
              wynikiem pozytywnym. A moze Ty masz jakiegos felernego kompa? Zapytam Owcarka
              jak on widzi te kartke :(
            • mysha_b Re: Po imieninach! 01.12.05, 18:38
              Tubylcu, napisalam do Owcarka i wyslalam mu te kartke do konsultacji, zobaczymy
              jak on ja widzi. Czy widzi kartke na zielonym tle, a na nim napis. Przekonamy
              sie :(((
              • owcarek_podhalanski Re: Po imieninach! 01.12.05, 18:40
                Spojrzołek na linka - widze pikne zielone tło i pikne zycenia. Mom nadzieje, ze
                to nie mój koń kopnął w komputer Tubylecka? Hau!
                • mysha_b Re: Po imieninach! 01.12.05, 19:02
                  :))))))), tak, tak, Owcarku, to Twoj kon narobil takiego balaganu, czyli ze tez
                  doszedl, doklusowl, dogalopowal do Tubylca. A moze po wczorajszej imprezce nasz
                  Tubylec niedomaga, a moze napoil kompa przez przypadek i komp ponosi ulanska
                  fantazja i robi Tubylcowi psikusy? :)))
                  • rak-pustelnik Re: Po imieninach! 03.12.05, 06:55
                    Nie! To rzeczywistość robi mi psikusy i prawie nie ma mnie w domu.
                    Tubylec
                    • mysha_b Re: Po imieninach! 03.12.05, 18:03
                      Tubylcu, nie denerwuj sie. Nie wymachuj tym wykrzyknikiem :(
    • bryza102 Re: Po imieninach! 01.12.05, 23:30
      Wital Raczku po imieninach!
      A nie napisałeś czy doszła ta prezentacja z wierszami?/albo nie doczytałam że
      doszła/.Jak się bawiłeś?Lanie wosku było?No napisz coś,nie bądż taki skryty.
      • rak-pustelnik Re: Po imieninach! 03.12.05, 06:59
        Już pisałem piękna Bryzeldo, że wszystko doszło i nawet z podkładem muzycznym,
        który nastroił mnie rzewnie i płaczliwie! Z wróżb oczywiście zrezygnowałem, bo
        jak już wspominałem w Polsce jasnowidztwo polega na czarnowidzeniu. Jeszcze raz
        dziękuję!
        Tubylec
        • owcarek_podhalanski Re: Po imieninach! 05.12.05, 11:07
          Bo ci jasnowidze, Tubylecku, to jakoś słabo wykwalifikowani. Tak jak w tym
          góralskim śpasie:

Idzie górol do jasnowidza. Puko do drzwi. Zza drzwi słychać wołanie:
          - Kto tam?
          Wte górol obraco sie na pięcie, odchodzi i mrucy pod nosem:
          - Ale mi jasnowidz!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka