Dodaj do ulubionych

Hitler był katolikiem

10.12.05, 11:55
a biskupi katoliccy z III Rzeszy wyprawiali mu urodziny... do końca wojny.

(..)The following month, at Pacelli's express wish, Archbishop Cesare
Orsenigo, the Berlin nuncio, hosted a gala reception in honor of Hitler's
50th birthday. A birthday greeting to the Führer from the bishops of Germany
would become an annual tradition until the war's end.
(..)
emperors-clothes.com/vatican/hitlers.htm
A Mussolini według papieża Piusa XI był człowiekiem zesłanym przez
opatrzność.
Pope Pius XI himself had called
Mussolini a 'man whom Providence has sent us.'
www.users.globalnet.co.uk/~semp/mussolini2.htm
O Franco czy Pinochet'cie nawet nie wspominam.
Obserwuj wątek
    • zloty_delfin Re: Hitler był katolikiem 10.12.05, 12:31
      Baaaaardzo odkrywcze.
      Hitler był z urodzenia katolikiem jak większość Austriaków, a Mussolini jak
      większość Włochów, no i...?
      • deltalima Re: Hitler był katolikiem 10.12.05, 12:40
        Kościół zawsze trzymał z silnymi.

http://www.rumburak.friko.pl/ARTYKULY/religia/nazizm/hitler.phpa
      • deltalima Re: Hitler był katolikiem 10.12.05, 12:53
        a tu jeszcze trochę faktów z historii najnowszej kościoła katolickiego.

http://www.imges.webpark.pl/#DO
      • kosciol.mlodziezy.psychicznej Choćby to by nie popełniać takich błędów: 10.12.05, 21:45
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=33278992&a=33279591
    • markus.kembi Re: Hitler był katolikiem 10.12.05, 13:13
      Hitler był wyznawcą kultu Hitlera.
    • Gość: Brrr I podobno Austriakiem... IP: *.ub.ntnu.no 10.12.05, 13:15
    • bloczek4 Re: Hitler był hitlerowcem :) 10.12.05, 13:33
      • zloty_delfin Re: Hitler był hitlerowcem :) 10.12.05, 13:55
        Nie da się ukryć:)
        • Gość: ferment Re: Hitler był zbrodniarzem IP: *.chello.pl 10.12.05, 14:18
          • edico Re: Hitler był przede wszystkim katolikiem 14.12.05, 21:51
            Wartio by to sobie uświadaomić bez bezmyślnego powtarzania ewamgelicznych
            wersetóqe ;((
            • Gość: wt Re: Hitler był przede wszystkim katolikiem IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 23.12.05, 18:33
              tak
            • Gość: ocide edico jest przede wszystkim idiotą, i co z tego ? IP: *.aster.pl 26.12.05, 01:05
              A ty jesteś przede wszystkim idiotą a nikt nie pyta sie czy jesteś ateistą.
              • edico Re: ocide - czy jesteś medykiem po KUL-u? 10.01.06, 19:06
                Poziom diagnozy do złudzenia przypomina niebotyczne osiągnięcia katolickiej
                matematyki ;))
    • edico Re: Hitler był katolikiem 10.12.05, 14:46
      Papieże, Hitler i Stalin trwali w misyjnym przekonaniu, że są nieomylni, jedyni
      w swoim rodzaju i nie do zastąpienia.
      • Gość: ferment Re: Hitler był katolikiem IP: *.chello.pl 10.12.05, 15:00
        edico napisał:

> Papieże, Hitler i Stalin trwali w misyjnym przekonaniu, że są nieomylni, jedyni
        > w swoim rodzaju i nie do zastąpienia.

I Ty tak o wszystkich papieżach wiesz tyle, co o Hitlerze i Stalinie, by wydawać
        taki sąd?
        Zakładam, że o Hitlerze i Stalinie trochę wiesz.
        No chyba, ze jesteś historykiem papiestwa, no, choćby Kościoła
        Jeśli jesteś historykiem, to warto poczytać, co masz do napisania o papieżach,
        byle nie o wszystkich naraz.
        • mala.mi74 Re: Hitler był katolikiem 10.12.05, 23:55
          W sumie oprócz historii warto się dokształcic z teologii- tzn. czym jest
          nieomylnosc urzedu papieskiego..., o tym było juz na forum wielokrotnie:)
          • edico Re: Hitler był katolikiem 14.12.05, 21:45
            Jeżeli masz na myśli katolicką teologię moralności, to jej ocenę znajdziesz w
            opiniasch ojców kościoła z przed wielu setek lat. Problem polega na tym, że
            reform kościelnych nigdy nie preprowadzały gremia bezprzecznie zdolne do takiego
            czynu.

Nieomylność urzędu papieskiego jest warta kaolejnej mszy świętej i zachęcam na
            ofiarę w tej intencji :))
          • aktsieta Re: Hitler był katolikiem 14.12.05, 23:27
            A ty czytałas te wyłącznie poprawnie katolicko?
        • lupus18 Re: Hitler był katolikiem 09.01.06, 10:05

Jak dyskutujesz o papierzach to przynajmniej przeczytaj jedną książke mimo, że
          lepszy jest taki gość który nie przeczytał żadnej....Początki papiestwa to
          pasmo zbrodni i wyzysku
          • Gość: Ed Re: Hitler był katolikiem IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 12.02.06, 00:08
            Tak się właśnie zaczęło i brak jest jakichkolwiek przesłanek ku temu, by
            twierdzić, że te klimaty papieskie co kolwiek w tym zakresie się zmieniły.
        • Gość: Ed Re: Chwała katolickiemu "fermentowi" i ułudzie :)) IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 12.02.06, 00:05
          Sam się prosisz :o))

Papież Aleksander VO (1492-1503) Rodrigo de Borja (Borgia) nzdobył władzę w
          Watykanie przy pomocy kunsztownego planu rozdziału urz ędów. Krytyczni
          historycy określają go jako "przestepcę doskonałego" o "bezkształtnego syka
          chaosu:. Nikt inny nie prowadził tak świeckiego życia na Tronie Piptrowym, jalk
          właśnie Aleksander. Z różnymi metresami miał dziewięcioro dzieci (czyli po
          katolicku - hi), z których dwoje zyskało szczególnie złą sławę: syn Cesare jako
          morderca i intrygant oraz córka lukrecja jako "dynastyczny towar handlowy".
          Kolkakrotnie papież wydawał ją za mąż. Dla jej ojca - czyli papieża Aleksandra -
          VI religia była tylko frazeswm, a Kościół kwestią kostiumu. Zmarł
          przyposzczalnie od trucizny, przeznaczonej dla jednego z kardynałów, którą on i
          syn zażyli omyłkowo!!!

Zapewniam cię, że nie jest to jedyny papieski wyjątek mrożący krew w żyłach ;((
    • Gość: antypapista Re: Hitler był katolikiem IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 10.12.05, 15:06
      Jak zapewnie wiesz,został on (Hitler oczywiście)stworzony na obraz i
      podobieństwo Boga.Rzeczywiście,są podobni do siebie jak dwie krople wody.
      hahaha
      • Gość: ferment Re: Hitler był katolikiem IP: *.chello.pl 10.12.05, 15:40
        Gość portalu: antypapista napisał(a):

> Jak zapewnie wiesz,został on (Hitler oczywiście)stworzony na obraz i
        > podobieństwo Boga.

Nie tego nie wiem. Że stworzony? Urodził się. o ile wiem w wyniku aktu
        prokreacji, a nie kreacji. Matka pewnw, o ojcu raczej coś mgliście, chyba jakoś
        sie nie interesował raczej. Mogę się mylić. Biografia Hitlera dość znana, ale
        szczegółów nie pamiętam.
        Jego obraz przez propagandę był stwarzany, ale chodziło raczej o korzenie
        pogańskie tego wzoru. I tu mam braki w wiedzy o panu H iwzorcach, na ktorych się
        opierano kreując jego wizerunek.
        Co do samej religii, to raczej miał ją w pogardzie; "po owocach ich poznacie"

Rzeczywiście,są podobni do siebie jak dwie krople wody.

A to skąd wiesz? Naprawdę, jak dwie krople? Nigdy nie spotkałem sie z taką opinią.

> hahaha
        • bloczek4 Hitler był człowiekiem. To jest naprawdę straszne! 10.12.05, 15:47
          .
          • kosciol.mlodziezy.psychicznej Katolik by mu powiedział 10.12.05, 21:47
            że każdemu może przytrafić się błąd.
            • edico Re: Katolik by mu powiedział 14.12.05, 21:52
              albo podłóż do ognia :))
    • bloczek4 Hitler był Europejczykiem! 10.12.05, 16:25
    • bloczek4 Hitler był Austriakiem! 10.12.05, 16:25
    • bloczek4 Hitler był mężczyzną! 10.12.05, 16:26
    • bloczek4 Hitler nosił wąsy 10.12.05, 16:32
    • uhu_an Re: Hitler był Żydem. 10.12.05, 18:25
      • bloczek4 O! Tego nie wiedziałem. Są jakieś przesłanki? 10.12.05, 18:31
        • uhu_an Re: O! Tego nie wiedziałem. Są jakieś przesłanki? 10.12.05, 19:23
          tak naprawde to nie do konca wiadomo 'kim byl' Hitler. Informacje nt jego
          rodziny sa dosc skape.
          wiadomo ze babka hitlera byla zydowką. to wszystko. pozniej zmienili wiare na
          katolicka. jasne jest, ze pochodzenie u zydow dziedziczy sie po matce-choc
          teraz niekoniecznie. jednak babka adolfa powila syna, wiec tak do konca nie
          wiadomo kim byl. Ponoc sam hitler wstydzil sie babki, a i z samym ojcem mial
          kiepskie relacje.rodzina jego zostala pochowana na jakims starym zydowskim
          cmentarzu, ktory -jeszcze przed 2ws. Hitler nakazal zburzyc i przeprowadzic
          tamtedy szose.
          to chyba tyle ;o)
          • bloczek4 Ale człowiekiem był bez wątpliwości. 10.12.05, 19:34
            Co by to nie znaczyło. Na szczęście ci, którzy z nim walczyli także byli ludźmi.
            To już jest jakaś pociecha.
            • Gość: uhu_an Re: Ale człowiekiem był bez wątpliwości. IP: *.chello.pl 10.12.05, 21:34
              genetycznie byl- nie ma to watpliwosci-przynajmniej wg mnie, choc wg niektorych
              to byla bestia z piekla rodem.
          • bloczek4 Przypomniała mi się "Europa Europa" 10.12.05, 19:41
            Nazizm jako forma mimikry ostatecznej. To by było nawet śmieszne, gdyby nie było
            takie straszne
            • Gość: uhu_an Re: Przypomniała mi się "Europa Europa" IP: *.chello.pl 10.12.05, 21:38
              przerazające! czlowiek zrobi wszystko by przetrwac. by istnieć! wg
              zasaday :wszystko albo nic!
        • kropek_oxford Corpusow zabraklo, bo Hitler kazal zbombardowac 17.03.06, 10:10
          Dollenheim, zamieniajac rodzinna wioche w poligon. Babla miala nieslubnego
          syna, Alojza, z jej chlebodawca Zydem: wrocila ze sluzby u zydowskich kupcow z
          bekartem.
      • edico Re: Hitler był Żydem. 14.12.05, 21:49
        O ile Kosciół ędzie miał w tym interes, to i archanioła na żyda zamieni albo
        JUdasza w grono świętych weźmie.

Chiciaż poważnie rzecz biorąc nawet w tej kwestii rola Judasza w KOściele
        katolickim nie jast taka jednoznaczna, jak sie parafianom serwuje.

Nie wiem, co tu ;przeważylo, Stary Testament, Fakty czy też otrzeźwienia w
        młócce wybranej w sposób negatywny teoretycznej ofiary?
      • abc12323 Re: Hitler był Żydem. 12.01.06, 22:07
        Eskimosem też
    • mala.mi74 Re: Hitler był katolikiem 10.12.05, 23:57
      Na poczatek warto się zastanowic kto to jest katolik. Dopiero potem
      kwalifikowac ludzi.
      Miłego myslenia:)))))
      • aktsieta Re: Hitler był katolikiem 14.12.05, 23:29
        mala.mi74 napisała:

> Na poczatek warto się zastanowic kto to jest katolik. Dopiero potem
        > kwalifikowac ludzi.
        > Miłego myslenia:)))))

No właśnie kto to jest katolik?Oszołom z RM?
      • Gość: Ed Re: Hitler był katolikiem IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 12.02.06, 00:24
        mala.mi74 napisała:

> Na poczatek warto się zastanowic kto to jest katolik. Dopiero potem
        > kwalifikowac ludzi.
        > Miłego myslenia:)))))

Pierwsze ciekawe spoztrzeżenie w wielu prowadzonyvh przez Ciebie dyskusjach. A
        więc konkretnie - kto to lub co to jest katolik???

Czy papieże:
        - Aleksander VI,
        - benedykt IX,
        - Bonifacy VIII,
        - Kalikst III,
        - Chrostophorus/Krzysztof,
        - Formozus,
        - Grzegorz VI,
        - Innocenty VIII,
        - Jan VIII (obydwaj zresztą),
        - Jan X,
        - Jan XI,
        - Jan XII,
        - Klemens V,
        - Klemens VI,
        - Leon X ("Wiadomym jest, jak wiele my i nasi zwdzięczamy baśni o Chrystusie" -
        hi).

I takich katolików spod samej tiary masz bez liku. Co możeswz mi powiedzieć o
        nastepnych? Dla czego Hillera nie można uznawać za katollika a należy uznawać
        za takiego oprawcę papieża Formozusa - też w końcu papieża?

A więc kto to jest temn katolik???

• baltazarus Re: Hitler był katolikiem 11.12.05, 00:23
      Hitler bawił się w okultyzm, ruchy neopogańskie, paramasońskie, a z narodowego-
      socjalizmu stworzył coś na kształt religii. Trudno go nazwać katolikiem.

A co chcesz od Mussoliniego? Akurat Polacy powinni mu być wdzięczni. Wielu ich
      uratował m.in. wyciągnął polskich profesorów z obozu koncentracyjnego.
    • Gość: Rachela Re: Hitler był katolikiem Tylko w twojej glowie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.12.05, 04:26
      Jakich znasz niechlubnych bohaterow powiedzmy zydowskich? Pewnie takich nie
      bylo. Zreszta watpie w tego twojego Hitlera ze mial cokolwiek wspolnego z
      katolikami.
    • edico Re: Hitler był katolikiem 14.12.05, 17:34
      A był. I wszedł w życie z katolickimi wartościami. Malo tego, rozwijał je pod
      uważną pieczą Pacellego. Owoce tego tylko sa takie, że katolicyzm woli milczeć i
      puścic to w zapomnienie.
      • marysia75 Re: Hitler był katolikiem 14.12.05, 18:11
        edico napisał:

> A był. I wszedł w życie z katolickimi wartościami. Malo tego, rozwijał je pod
        > uważną pieczą Pacellego. Owoce tego tylko sa takie, że katolicyzm woli
        milczeć
        > i
        > puścic to w zapomnienie.

Byl. A dlaczego JA mam odpowiadac za wyprawy krzyzowe? Mozemy o tym rozmawiac
        ale po co szukac odpowiedzialnosci?

• edico Re: Hitler był katolikiem 14.12.05, 18:22
          Czyżby teologia moralna katolicyzmu się odezwała? A dla czego życiem musiało
          przepłacić 50 tys dzieci wysłanych na krucjatę do Jerozolimy za miraże papieskie
          w 1212 roku??? Pontyfikat nie jest wcale taki trudny do ustalenia i kolejne
          miraże nieomylnoiści papieskiej także. Wiara jest twoją prywatną sprawą, i
          jeżeli wierzysz, to nadstawiaj własne siedzenie i na swój koszt ze wszelkimi
          tego typu konsekwencjami.
          • marysia75 Re: Hitler był katolikiem 14.12.05, 18:43
            Ja ci sie nie bede spowiadac ze stanu mojej wiary, czy niewiary, to faktycznie
            moja prywatna sprawa.
            Natomiast, prywatnie, nie mam zamiaru odpowiadac za zadne zbrodnie, bo mnie
            przy tym nie bylo, po prostu.
            Czy dlatego, ze jestem biala mam odpowiadac za niewolnictwo??? Zastanow sie...
            Nie podoba mi sie Hitler, Stalin, Lenin, Brezniew i jeszcze paru innych z tej
            paczki, tak samo jak nie podoba mi sie Pacelli(ogolnie), Montini i Wojtyla.
            Nie podoba mi sie rowniez Khomeini...)
            • edico Re: Hitler był katolikiem 14.12.05, 21:38
              Ja nie muszę się zastanawiać. Zbyt długo żyję, bym miał mieć coś do stracenia
              poza niedoszłą jeszcze emeryturą.

> Natomiast, prywatnie, nie mam zamiaru odpowiadac za zadne zbrodnie, bo mnie
              > przy tym nie bylo, po prostu.
              Pozwól, że przyznami Ci rację, ale nikt Ciebie nie będzie pytał!!! Czy rozumiesz
              sytuację??? Czy sądzisz, że tak daleko odskoczyłaś od Amsterdamu czy Odense tyko
              dla tego, że sytałaś z boku mając własną ocenę sytuacji i nie angażując się w
              obronę własnego zdania?
              Nie tylko dzieci rewolucji giną - vide Walesa ;(( hi, choć nie jest to wcale
              takie smieszne.

> Czy dlatego, ze jestem biala mam odpowiadac za niewolnictwo??? Zastanow sie...
              > Nie podoba mi sie Hitler, Stalin, Lenin, Brezniew i jeszcze paru innych z tej
              > paczki, tak samo jak nie podoba mi sie Pacelli(ogolnie), Montini i Wojtyla.
              > Nie podoba mi sie rowniez Khomeini...)
              Mnie się żaden z nich nie podaobał, tak jak nie podobali mi się księżą katoliccy
              zangazowani w ludonbójstwo w Ruandzie i Chile. I nie jest to żaden niesmaczny
              żart. Jednego JP@ ukrył przed MTS w parafii pod Watykanem a kolejnych
              poblogosławił pozdarawiając łącznie z Pinochetem wiernyc z balkonu.

Deo gratias :))
              • marysia75 Re: Hitler był katolikiem 14.12.05, 21:54
                edico napisał:

> Ja nie muszę się zastanawiać. Zbyt długo żyję, bym miał mieć coś do stracenia
                > poza niedoszłą jeszcze emeryturą.

Chyba tego nie zabiora?:)

Ja (osobiscie:), mam swoje male misje do spelnienia...)

> Mnie się żaden z nich nie podaobał,

A najbardziej mi sie nie podobaja rozne imamy, co omamiaja.

tak jak nie podobali mi się księżą katolicc
                > y
                > zangazowani w ludonbójstwo w Ruandzie i Chile. I nie jest to żaden niesmaczny
                > żart. Jednego JP@ ukrył przed MTS w parafii pod Watykanem a kolejnych
                > poblogosławił pozdarawiając łącznie z Pinochetem wiernyc z balkonu.

Tyz wielbie urzad, czcze krola a sadze czlowieka, jak nasz biskup radzil (W
                XVIII wieku:)

> Deo gratias :))

Pochwalony:)

• edico Re: Hitler był katolikiem 10.01.06, 19:15
                  Sur sum corda :)
                  • Gość: ferment Re: Hitler był katolikiem IP: *.chello.pl 10.01.06, 21:11
                    edico napisał:

> Sur sum corda :)

wolę:

sursum corda
      • bloczek4 Słoń a sprawa Kościoła Katolickiego 14.12.05, 18:27
        • edico Re: Słoń a sprawa Kościoła Katolickiego 14.12.05, 21:39
          Tożsamość intelektualna.
    • abc12323 Re: Hitler był 150 % katolikiem !!! 14.12.05, 18:36
      Pochodził z ultra katolickiej rodziny. Chodził do katolickiego gimnazjum. Zawsze
      był bardzo religijny. Był papieskim pupilkiem. Niejednokrotnie na jego cześć
      biły kościelne dzwony i czytano gloryfikujące listy biskupie.
      Naczytał się bidulek gazetek parafialnych i diecezjalnych oraz nasłuchał z
      ambony antysemickich bredni , które niestety ale wcielił w życie...
      • edico Re: Hitler był 300 % katolikiem !!! 14.12.05, 21:41
        Ultara to miał przed puczem. Drugie 150% dołożył mu papież Pius XII.
    • aron2004 Re: Hitler był katolikiem 14.12.05, 22:53
      no patrz i ciekawe że kazał zabić tysiące katolickich księży. Może był
      wierzący, ale niepraktykujący?
      • marysia75 Re: Hitler był katolikiem 14.12.05, 22:55
        aron2004 napisał:

> no patrz i ciekawe że kazał zabić tysiące katolickich księży. Może był
        > wierzący, ale niepraktykujący?

Musial niepraktykujacym byc, bo na karte rowerowa zyl:)
      • abc12323 Re: Hitler był katolikiem 14.12.05, 23:04
        aron2004 napisał:

> no patrz i ciekawe że kazał zabić tysiące katolickich księży. Może był
        > wierzący, ale niepraktykujący?

potem się pokłócili. żadna dyktatura nie lubi konkurencji. vide bolszewicy.
        zamordowani trocki ,zinowiew , tysiące oficerów armii czerwonej,tuchaczewski.tu
        zadziałał ten sam mechanizm.
        www.racjonalista.pl/kk.php/d,101
        • marysia75 Re: Hitler był katolikiem 14.12.05, 23:07
          abc12323 napisała:

> potem się pokłócili. żadna dyktatura nie lubi konkurencji. vide bolszewicy.
          > zamordowani trocki ,zinowiew , tysiące oficerów armii
          czerwonej,tuchaczewski.t
          > u
          > zadziałał ten sam mechanizm.

On chyba modlil sie pod figura a diabla mial za skora:)
          • andrzej105 Re: Hitler był katolikiem 15.12.05, 19:28
            marysia75 napisała:

> abc12323 napisała:
            >
            > > potem się pokłócili. żadna dyktatura nie lubi konkurencji. vide bolszewic
            > y.
            > > zamordowani trocki ,zinowiew , tysiące oficerów armii
            > czerwonej,tuchaczewski.t
            > > u
            > > zadziałał ten sam mechanizm.
            >
            > On chyba modlil sie pod figura a diabla mial za skora:)
            ------------------------
            Zawsze przypominam wszystkim aby najbardziej strzegli się ludzi świeżo
            wyspowiadanych.

--
            www.moheroweberety.net/go/pl
    • pantarejka A Chrystus Żydem! 16.12.05, 22:18
      • abc12323 Re: A Chrystus Żydem! 17.12.05, 19:05
        A co będzie jak o tym się dowiedzą ci z Torunia ?
    • Gość: Raul sw Pawel byl Zydem IP: 5.5R* / *.ddc.dal.earthlink.net 17.12.05, 19:09
      • Gość: m Re: sw Pawel byl Zydem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 00:00
        ...faryzeuszem (przed nawróceniem)i obywatelem Rzymu ( do smierci)
    • edico Re: Hitler był dobrym praktykującym katolikiem 18.12.05, 16:49
      To jest niestety prawda historyczna oparta na faktach. Hitler był katolikiem
      praktykującym do końca swego życia. Był ochrzczony, chodził do kościoła,
      przyjmował komunie, podpisał konkordat z papieżem, który także był antysemita i
      można śmiało powiedzieć, że ludobójstwo w czasie drugiej wojny światowej - na
      Żydach i innych narodach czy chodź by mordowanie osób chorych umysłowo czy
      homoseksualistów - wynikało z tradycji katolickich niestety.

Oczywiście nie uczą o tym na religii na siłę wpakowanej do szkół czy historii,
      bo jest to prawda nie wygodna a nawet wręcz nie do przyjęcia dla kościelnej
      teologii miłości.
      Trzeba więc zrozumieć, że jak ktoś z ambony krzyczy o miłości, to nie znaczy od
      razu, że sam jest miłujący - „po owocach ich poznacie powiedział Jezus”.

Teraz w Polsce następuje powrót katolickiego faszyzmu. Widzimy młodzież
      wszechpolską wychowywaną w parafiach i krzycząca krzyczącą pedały do gazu!!!

A co z tą biedną Otylią Jęndrzejczak, która zrobiła wywiad w telewizji mając na
      ręce czerwoną nitkę - od razu została oskarżona, ze jest w sekcie!!!

W tym kraju oprócz homofobi jest także wysoko rozwinięta sektofobia a wszystko
      to nakręca ten sam kościół katolicki.!!!

Sygnaturka forumowicza crax jest tutaj wyjątkowo dobrze trafiona:
      ""Problem z katolikami nie polega na tym, iż mają fałszywe zdanie, lecz że nie
      mają go wcale""
      • Gość: Ed Re: Hitler był dobrym praktykującym katolikiem IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 18.12.05, 17:03
        Tak jak Himmler, Goebbels i ta Rosja (stalinowska) - chrześcijańską (wszak
        Stalin miał być popem).

Gdyby ta podbudowa katolicko-chrześcijańska miała coś wspólnego z głoszonymi
        zasadami albo nie miała tych zasad w ogóle opierając się tylko na zdrowo
        rozsądkowych zasadach humanizmu, zamiast II wojny światowej można by świętować,
        balować i cieszyć się życiem.

Ludobójstwo odpowiadającego przed Międzynarodowym Trybunałem Karnym katolickiego
        księdza Anastaze Seromba za spalenie żywcem 2000 Tutsi w swoim kościele
        weskazuje, że w tej sekcie nie wiele się zmienia i może się zmienić.
        • Gość: Ed Re: Hitler był dobrym praktykującym katolikiem IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 18.12.05, 17:11
          PS. Hitler dwa lata uczęszczał do szkoły klasztornej konwiktu benedyktyńskiego w
          Lambach, gdzie udzielał się w chłopięcym chórze i w liturgicznej służbie
          ołtarza. Kto kogo naśladował, Stalin Hitlera, czy też odwrotnie?
          • Gość: k Re: Hitler był dobrym praktykującym katolikiem IP: *.chello.pl 18.12.05, 18:02
            Adolf był ministrantem , hmmm
            • edico Re: Hitler był dobrym praktykującym katolikiem 10.01.06, 19:17
              I do tego bardzo pilnym, co zostało słusznie zresztą dostrzeżone w parafii.
    • Gość: jkl Re: Hitler był katolikiem IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 20.12.05, 18:48
      bardzo bogobojnym.
    • Gość: Raul Chhopin nie zyje! IP: 5.5R* / *.ddc.dal.earthlink.net 21.12.05, 01:45
      • abc12323 Re: Chhopin nie zyje! 21.12.05, 16:17
        nie żyje , to fakt :)
        • fredzio_zewel A wiekszosc czolowych bolszewikow byla Zydami 23.12.05, 18:45
          Przed wojna katolikami bylo ponad 90% Austriakow ,a w carskiej Rosji Zydzi
          stanowili mniej niz 2% ludnosci.Czy to nie dizwne ,ze nardo wybrany wydal tylu
          komunistow?

www.heretical.com/miscellx/bolshies.html

NAME NATIONALITY
          Bronstein (Trotsky) Jew
          Apfelbaum (Zinovief) Jew
          Lourie (Larine) Jew
          Ouritski Jew
          Volodarski Jew
          Rosenfeldt (Kamanef) Jew
          Smidovitch Jew
          Sverdlof (Yankel) Jew
          Nakhamkes (Steklof) Jew
          Ulyanov (Lenin) Russian
          Krylenko Russian
          Lounatcharski Russian

MINISTRY NAME NATIONALITY
          President Ulyanov (Lenin) Russian
          Foreign Affairs Tchitcherine Russian
          Nationalities Djugashvili (Stalin) Georgian
          Agriculture Protian Armenian
          Economic Council Lourie (Larine) Jew
          Food Schlichter Jew
          Army & Navy Bronstein (Trotsky) Jew
          State Control Lander Jew
          State Lands Kauffman Jew
          Works V. Schmidt Jew
          Social Relief E. Lelina (Knigissen) Jewess
          Public Instruction Lounatcharsky Russian
          Religions Spitzberg Jew
          Interior Apfelbaum (Zinovief) Jew
          Hygiene Anvelt Jew
          Finance Isidore Goukovski Jew
          Press Volodarski Jew
          Elections Ouritski Jew
          Justice I. Steinberg Jew
          Refugees Fenigstein Jew
          Refugees (assist.) Savitch Jew
          Refugees (assist.) Zaslovski Jew

Lenina na tej liscie zaliczono do Rosjan,ale i on mial czesciowo zydowskie
          korzenie.
          Early life

Vladimir Ulyanov (Lenin) circa 1887Born in Simbirsk, Russia, Lenin was the son
          of Ilya Nikolaevich Ulyanov (1831 - 1886), a Russian civil service official who
          worked for increased democracy and free universal education in Russia, and his
          liberal wife Maria Alexandrovna Blank (1835 - 1916). Lenin was of mixed ethnic
          ancestry. In addition to being Russian, he also had Kalmyk ancestry through his
          paternal grandparents, Volga German ancestry through his maternal grandmother
          (who was a Lutheran), and Jewish ancestry through his maternal grandfather (who
          converted to Christianity).
          en.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Lenin

• Gość: nt Re: Hitler był katolikiem IP: *.chello.pl 25.12.05, 10:50
      Ach, ten wąsik...
    • Gość: Skin Hitler był katolikiem ale popierali protestanci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.05, 20:14
      • Gość: Alois Re: Hitler był katolikiem ale popierali protestan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.05, 20:40
        Rzeczywiscie w katolickich regionach Niemiec NSDAP miala stosunkowo niskie
        poparcie.
        • Gość: a Re: Hitler był katolikiem ale popierali protestan IP: *.chello.pl 25.12.05, 21:39
          Taaa ,Alois. Szczególnie niskie poparcie mieli naziści w wtedy katolickiej
          Bawarii , Monachium.....:)))
          Przecież to z tej bawarskiej ,katolickiej ziemi oni wymaszerowali podpalać
          Niemcy ,Europę i świat.
          • Gość: Alois Re: Hitler był katolikiem ale popierali protestan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.05, 23:26
            W wyborach ,ktore odbyly sie w 1932 roku nazisci otrzymali ponad 37%
            glosow.Najwieksze poparcie dla NSDAP zanotowano w protestanckich i rolniczych
            rejonach polnocnych i wschodnich Niemiec ,takich jak Szlezwik-Holsztyn
            51%,Pomorze i Prusy Wschodnie 47%.Bardzo dobrze wypadli na Dolnym Slasku ,a
            zwlaszcza we Wroclawiu.
            Znacznie mniejsze sukcesy NSDAP odniosla w zurbanizowanych,wysoko
            uprzemyslowionych czy katolickich rejonach,takich jak Berlin,Hamburg( bastiony
            lewicy) Polnocna Westfalia ,Gorny Slask,Wirtembergia i Dolna Bawaria.Poparcie
            dla nazistow w rejonach uprzemyslowionych i na poludniu Niemiec wahalo sie
            miedzy 20% a 30%,czyli bylo znacznie ponizej sredniej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka