Dodaj do ulubionych

23 grudnia bedzie dla mnie dniem żałoby narodowej

22.12.05, 23:48
... nie dlatego, że z urzędu ustępuje Kwaśniewski, ale dlatego, że od tej
pory Kaczyński będzie prezydentem. Nie głosowałam na niego, nie życzę sobie
jego rządów i jestem przekonana, że będzie źle. Jutro ubieram się na czarno.
Obserwuj wątek
    • bloczek4 Świat będzie poruszony twoim protestem :))))) 22.12.05, 23:50
      • drinkit Re: Świat będzie poruszony twoim protestem :))))) 23.12.05, 00:06
        Mam taką nadzieję
    • yoma Re: 23 grudnia bedzie dla mnie dniem żałoby narod 23.12.05, 00:05
      Nic nie mów, koronacja w mieście - i tak jest zatkane kompletnie przez lata
      rządów Jego królewskiej Mości, a co się będzie dziać jutro...
      • crax Re: 23 grudnia bedzie dla mnie dniem żałoby narod 23.12.05, 00:10
        yoma napisała:

"...przez lata rządów Jego królewskiej Mości..."

Jego KU..KIEJ Mości, chciałaś zapewne powiedzieć, prawda? :)))
        • yoma Re: 23 grudnia bedzie dla mnie dniem żałoby narod 23.12.05, 00:15
          Wiesz, drogi Craksie, damie pewnych słów używać nie uchodzi... :)
          • marysia75 Re: 23 grudnia bedzie dla mnie dniem żałoby narod 23.12.05, 00:18
            yoma napisała:

> Wiesz, drogi Craksie, damie pewnych słów używać nie uchodzi... :)

Uchodzi! Nowy damski savoir-vivre, savoir-dire:)
            • yoma Re: 23 grudnia bedzie dla mnie dniem żałoby narod 23.12.05, 00:20
              Jednakowoż konserwa jestem (co nie znaczy, że święta) :)
              • rtomik Re: 23 grudnia bedzie dla mnie dniem żałoby narod 23.12.05, 00:22
                Jestes prorokiem?
                Moze z wydawaniem opinii o Kaczynskim poczekaj 5 lat.
                • yoma Re: 23 grudnia bedzie dla mnie dniem żałoby narod 23.12.05, 00:23
                  Żyłam z nim 3 lata i wystarczy
                  • crax Re: 23 grudnia bedzie dla mnie dniem żałoby narod 23.12.05, 11:41
                    Oj, yoma, strasznie dwuznacznie to zabrzmiało! :)))
                    A tak na poważnie, to ja też byłem mieszkańcem Warszawy pod jego światłymi
                    rządami i stąd wiem, co to znaczy.
                    • yoma Re: 23 grudnia bedzie dla mnie dniem żałoby narod 23.12.05, 22:03
                      Wiem, że dwuznacznie, ale chyba mnie nie podejrzewasz.... :)

Toż toto musiałoby się nieźle nabiegać, żeby mnie jakoś użyć. A jak już, to
                      pewnie by się czuł jak piłeczka pingpongowa :)
              • marysia75 Re: 23 grudnia bedzie dla mnie dniem żałoby narod 23.12.05, 00:22
                yoma napisała:

> Jednakowoż konserwa jestem (co nie znaczy, że święta) :)

To zostan, ja moge uzywac ile dusza zapragnie, bo i tak nikt mnie nie rozumie
                (przy dziecku klne lokalnie):)
                • yoma Re: 23 grudnia bedzie dla mnie dniem żałoby narod 23.12.05, 00:24
                  To zaklnij i za mnie z okazji koronacji. :)
                  • marysia75 Re: 23 grudnia bedzie dla mnie dniem żałoby narod 23.12.05, 00:27
                    yoma napisała:

> To zaklnij i za mnie z okazji koronacji. :)

Az tak zle?:) Pytam powaznie.
                    • yoma Re: 23 grudnia bedzie dla mnie dniem żałoby narod 23.12.05, 00:28
                      Wrrrr.... grrrr.....
    • yoma Re: 23 grudnia bedzie dla mnie dniem żałoby narod 23.12.05, 00:24
      Aha, i kasę z PKO BP zabierajcie, jeśli kto ma.
      • drinkit Re: 23 grudnia bedzie dla mnie dniem żałoby narod 23.12.05, 00:38
        i podwiązujcie jajowody i jajniki bo niedługo nie będzie czym się zabezpieczać
        przed ciążą
        • drinkit korekta mojej wypowiedzi 23.12.05, 00:39
          jajowody, a nie zadne jajniki, przepraszam, zapędziłam się w tym zdenerwowaniu.
          • yoma Re: korekta mojej wypowiedzi 23.12.05, 00:40
            Nie szkodzi, ty mówisz, a ja rozumiem :)

Tyu się nie denerwuj, dasz się zdenerwowac jakiejś kaczce?
            • drinkit Re: korekta mojej wypowiedzi 23.12.05, 00:41
              > Tyu się nie denerwuj, dasz się zdenerwowac jakiejś kaczce?

Szczerze mowiąc, ostatnio jestem nerwowa, gdy oglądam wiadomości
              • yoma Re: korekta mojej wypowiedzi 23.12.05, 00:42
                Proponuję jutro abstynencję od telewizora :)
        • yoma Re: 23 grudnia bedzie dla mnie dniem żałoby narod 23.12.05, 00:39
          Podwiązywanie, kochana, jest nielegalne...
          • drinkit Re: 23 grudnia bedzie dla mnie dniem żałoby narod 23.12.05, 00:40
            yoma napisała:

> Podwiązywanie, kochana, jest nielegalne...

Wiem, ale i antykoncepcja niedługo tez będzie nielgalna.
            • yoma Re: 23 grudnia bedzie dla mnie dniem żałoby narod 23.12.05, 00:41
              Zwiejemy byle gdzie i poprosimy o azyl... hm... koncepcyjny? :)
          • marysia75 Re: 23 grudnia bedzie dla mnie dniem żałoby narod 23.12.05, 00:42
            yoma napisała:

> Podwiązywanie, kochana, jest nielegalne...

A moja szwagierka (zona brata meza) uwaza sie za *scisla* i podwiazala
            (pielegniarka jest i nawet polozna)...Popatrz, co kraj to obyczaj a mowi sie,
            ze to uniwersalna sprawa:)
            • marysia75 Re: 23 grudnia bedzie dla mnie dniem żałoby narod 23.12.05, 00:43
              Dodam, ze podwiazywanie odbywalo sie w katolickim szpitalu.
              • yoma Re: 23 grudnia bedzie dla mnie dniem żałoby narod 23.12.05, 00:45
                Maryś - rozumiem, że jakby co, to można na ciebie liczyć?
                • marysia75 Re: 23 grudnia bedzie dla mnie dniem żałoby narod 23.12.05, 00:50
                  yoma napisała:

> Maryś - rozumiem, że jakby co, to można na ciebie liczyć?

Ty wiesz, ze ja jestem solidna firma:) Czwarty Swiat obchodzi mnie bardziej niz
                  swiat:))) Tylko sie nie obrazaj:)
              • drinkit Re: 23 grudnia bedzie dla mnie dniem żałoby narod 23.12.05, 00:46
                marysia75 napisała:

> Dodam, ze podwiazywanie odbywalo sie w katolickim szpitalu.

Zaraz, zaraz... idąc tym tropem...za chwil parę tez beda u nas katolickie
                szpitale, więc może jest szansa:))
                • yoma Re: 23 grudnia bedzie dla mnie dniem żałoby narod 23.12.05, 00:47
                  Psiakość... ale ja bym nie chciała tak radykalnie, bo kto wie?
                  • marysia75 Re: 23 grudnia bedzie dla mnie dniem żałoby narod 23.12.05, 00:51
                    yoma napisała:

> Psiakość... ale ja bym nie chciała tak radykalnie, bo kto wie?

Katolickie szpitale to u was sa wszystkie, wiec czego sie bac, moze byc tylko
                    lepiej;)
    • Gość: ferment Re: 23 grudnia bedzie dla mnie dniem żałoby narod IP: *.chello.pl 23.12.05, 10:10
      drinkit napisała:

Jutro ubieram się na czarno.

Wyrazy współczucia.
      Kolor czarny stosowny na bardzo prestiżowe uroczystości.
      Przestrzegam jednak:
      postarza

• drinkit Re: 23 grudnia bedzie dla mnie dniem żałoby narod 23.12.05, 10:59
        Gość portalu: ferment napisał(a):

> drinkit napisała:
        >
        > Jutro ubieram się na czarno.
        >
        > Wyrazy współczucia.
        > Kolor czarny stosowny na bardzo prestiżowe uroczystości.
        > Przestrzegam jednak:
        > postarza
        >

Kolor zarowno elegancki, jak i żałobny. Ja wybieram drugi kontekst. A czy
        postarza... dziś próżność odkładam na bok!

• Gość: Raul poniewaz nie uznajesz wynikow wyborow IP: 5.5R* / *.ddc.dal.earthlink.net 23.12.05, 11:23
      nie rozumiesz calaj tej demokraccji i nadajesz sie raczej do wspolnoty
      plemiennej, gangu czy innej kabaly. Jestes za glupia, za malo dojrzala i czeka
      cie tylko bieda.
      • drinkit Re: poniewaz nie uznajesz wynikow wyborow 23.12.05, 11:28
        Gość portalu: Raul napisał(a):

> nie rozumiesz calaj tej demokraccji i nadajesz sie raczej do wspolnoty
        > plemiennej, gangu czy innej kabaly. Jestes za glupia, za malo dojrzala i czeka
        > cie tylko bieda.

Głupi, to jesteś Ty.
        Demokrację jak najbardziej rozumiem, ale w polskim wydaniu ciężko to nazwać
        demokracją.
        Wyników wyborów oczywiście nie uznaję, bo ja nie głosowałam na Kaczora. I co w
        związku z tym? Nie mogę być niezadowolona?
        • Gość: Raul masz postawe szczeniaka, ktory nie wygral IP: 5.5R* / *.ddc.dal.earthlink.net 23.12.05, 11:32
          jaestes gowniarz
        • crax drinkit... 23.12.05, 11:36
          Nie odpowiadaj nigdy Raulowi. To kretyn. Traktuj go jak robaka. Dokuczliwy, ale
          w sumie nieszkodliwy.
          • Gość: Raul chcesz dulara? jednego 1$ IP: 5.5R* / *.ddc.dal.earthlink.net 23.12.05, 11:38
    • crax zapalmy znicze [*] [*] [*] [*] 23.12.05, 11:27
      Teraz się, q..., zacznie... :/

Towarzystwo "pod wezwaniem" ze światłym przywództwem Ojca Grzybka...
      • tomas_torquemada Re: zapalmy znicze [*] [*] [*] [*] 23.12.05, 12:23
        Towarzystwo wzajemnie sie ulaskawiajace nie zrobilo specjalnego rumoru to
        dlaczego CI niby mieliby byc inni? Dajcie ludziom szanse.. moze bedzie chociaz
        zabawnie :P
    • ktos.czyli.ja Re: 23 grudnia bedzie dla mnie dniem żałoby narod 23.12.05, 12:46
      drinkit napisała:
      Nie głosowałam na niego, nie życzę sobie
      > jego rządów i jestem przekonana, że będzie źle. Jutro ubieram się na czarno.

Wyobraź sobie że ani 10 ani 5 lat temu nie głosowałem na kwacha (10 lat temu
      jeszcze nie miałem prawa wyborczego 5 lat temu głosowałem na kogoś innego) ale
      jakoś przeżyłem a teraz się cieszę że prezydentem jest człowiek który się do tej
      funkcji nadaje najlepiej ze wszystkich prezydentów III RP - nie spodobało mi się
      w wystąpieniu poruszenie zmiany konstytucji - bo nie wiem czy ta zmiana w tej
      chwili jest potrzebna ale wierzę że tymi sprawami zajmują się ludzie którzy się
      na tym znają; poza tym jednym aspektem reszta przemówienia jak najbardziej mi
      się podobała
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka