Dodaj do ulubionych

Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształceniem?

19.01.06, 13:10
Wydaje mi się dość ciekawe jakie macie na ten temat spostrzeżenia tym
bardziej ,że np wydziały zarzadzania na wszelkich możliwych uczelniach
państwowych i prywatnych cały czas są oblegane choć wiadomo że z pracą po
takim dość ogólnym kierunku nie będzie wcale różowo.
Obserwuj wątek
    • nancyboy Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce 19.01.06, 13:32
      Ja.
      • Gość: Obiektyw Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce IP: 62.148.92.* 20.01.06, 16:19
        A ja nie.
        Jestem humanistą a pracuję w komputerach :)
        • Gość: Jozue Ja - Informatyka - Politechnika Poznanska IP: *.gprspla.plusgsm.pl 20.01.06, 21:35
          tak - ale to informatyka...
          a nie jakies zarzadzanie i marketing... ;)
          • looney1 Re: Ja - Informatyka - Politechnika Poznanska 23.01.06, 11:40
            A co jeśli ktoś pracuje w wyuczonym zawodzie ale pod żadnym pozorem nie jest w
            zgodzie ze swoim wykształceniem :)Po prostu to co nakładli na studiach do głowy
            nie pokrywa się z praktyką.

--
            fotografujesz?
      • Gość: sqra Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce IP: 82.210.246.* 20.01.06, 17:31
        skonczylem prawo i jestem prawnikiem... mialem cholerne szczescie...
        • cezaria123 Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce 24.01.06, 13:30
          Też jestem z wyksztalcenia prawnikiem, pracuje w zawodzie (ale, tak na
          marginesie prawo ogarnia kazda dziedzine zycia, wiec kazdy zajmuje sie prawem w
          pewien sposob ;-) ). Dodatkowo jestem na jednej z prawniczych aplikacji i mam
          nadzieje, ze po jej skonczeniu bede pracowac wlasnie w tym wybranym przeze mnie
          zawodzie.
      • Gość: Mario Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce IP: *.tvsat364.lodz.pl 20.01.06, 19:17
        Ja pracuje- wydzial budownictwa Politechnika Lodzka- i polecam wszystkim ten
        kierunek i uczelnie. Nie mam nikogo bezrobotnego wsrod znajomych absolwentow
        obojetnie jakiego wydzialu ;) Pozdrawiam.
        • Gość: Mario Budownictwo Politechnika Lodzka IP: *.tvsat364.lodz.pl 20.01.06, 19:18
          Ja pracuje- wydzial budownictwa Politechnika Lodzka- i polecam wszystkim ten
          kierunek i uczelnie. Nie mam nikogo bezrobotnego wsrod znajomych absolwentow
          obojetnie jakiego wydzialu ;) Pozdrawiam.
      • Gość: jaknigdy Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce IP: *.pl.tesco / *.pl.tesco-europe.com 22.01.06, 10:49
        Mam 4 fakultety i pracuję zgodnie z ostatnim tj. zarządzanie kadrami - jestem
        dyrektorem sklepu - zarządzam setką ludzi. Niestety z zamiłowaniem to się ma
        nijak ale da się żyć...
      • Gość: nina Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.01.06, 13:09
        Ja pracuje,skonczylam zarzadzanie- marketing i pracuje w marketingu. Niestety
        nie w Polsce,ale w Niemczech.
    • kamajkore Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce 19.01.06, 13:43
      zgodnie z wykształceniem wyższym - tylko na um. zlecenie
      a na etacie - zgodnie z wykształceniem średnim

ale nie po zarządzaniu :)
    • braineater Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce 19.01.06, 13:57
      ja
      poniekąd.
      Ale nie po zarządzaniu:)

P:)
      • esmeralda_pl Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce 19.01.06, 14:15
        ja - skończyłam dziennikarstwo (ze specjalizacją marekting i PR) i podyplomową
        europeistykę. A teraz zajmuję się promocją i informacją o funduszach
        europejskich - podwójnie zgodnie ze swoim wykształceniem...
        • antidotumm Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce 19.01.06, 14:42
          A ja nie.
          I wszyscy z mojego roku tez nie.
          I maz tez nie.
          I sasiad tez nie.
          Kuzynki - obie tez nie.
          Kuzyn - o dziwo - prawie tak.
          Przyjaciele - w 70% nie.
          Wszyscy po dobrych uczelniach.
          • Gość: raz ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 00:54
            może i po dobrych uczelniach, ale złych kierunkach :)
      • Gość: energetyk Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce IP: *.zeork.com.pl 21.01.06, 05:50
        Ja, po studiach energetycznych, dyspozytor w Z Energetycznym
    • Gość: 1980 Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce IP: *.pl / *.233.169.70.devs.futuro.pl 19.01.06, 15:31
      Przeważnie ten kto ma plecki. Patrząc po otoczeniu, ta teoria jest wielce
      niestety prawdziwa (np.mgr prawa)
      Kto ich nie ma - hipermarket,ochrona albo emigracja.
      Najgorzej mają chyba obecnie absolwenci Politologii - niewielu ich pracuje w
      swoim fachu.
      Ogólnie rzecz biorąc w Polsce ludzie z wykształceniem wyższym nie powinni mieć
      problemu ze zdobyciem zatrudnienia. W końcu w społeczeństwie ok.10 % ma owe
      wyższe.Ale fakty są niestety takie, że absolwenci zasilają wznacznym stopniu
      szeregi bezrobotnych..
      • eeela Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce 19.01.06, 15:50
        Nie mialam pleckow. Od razu po studiach znalazlam prace w zawodzie zgodnym z
        wyksztalceniem, bedac humanistka, i to nie w szkole.
        Niestety, malo platna.
        • Gość: Aniek Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce IP: *.server.ntli.net 19.01.06, 17:40
          ja - w szkole.
          przyjacilka po ekonomii - w banku
          2 kumpli po informatyce - jako informatycy
          kolezanka po matematyce - w szkole (mat+informatyka)
          kolezanka po AWF - w szkole
          kolezanka po germanistyce - w szkole
          kuzyn po politechnice (kierunek zwiazany z budowa drog) - pracuje w zawodzie
          znajome po polonistyce - w szkole
          no i tak moglabym jeszcze dluzej wymieniac...

Zastanowilam sie dobrze i wyszlo mi na to, ze jednak wiekszosc znajomych po
          studiach jednak pracuje w swoich zawodach.
          • guta76 Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce 24.01.06, 23:21
            pytanie tylko, czy wszystkie te osoby (włącznie z tobą) pracujące w
            szkolnictwie, a wymieniłaś ich tu całkiem sporo, traktują swoją pracę jako
            pracę w zawodzie i zgodnie z oczekiwaniami, czy też poszli pracować do szkoły z
            braku laku. Oczywiście wiem że są nauczyciele z powołania (niestety nieliczni),
            ale czy ci Twoi znajomi tak właśnie wyobrażali sobie od początku swoją pracę w
            zawodzie? Można - jak wpomniałam - marzyć o pracy z dziećmi, jednak śmiem
            twierdzić że większośc osób studiujących germanistykę czy inny językowy
            kierunek raczej zakłada, że po studiach trafi im sie lepsza praca niż nauczanie
            leniwych (dzis niestety głównie) dzieciaków. Przepraszam, nie chcę żeby to
            zabrzmiało źle, bo nie chcę nikogo urazić, ale znam całą masę nauczycieli,
            którzy pracują od studiów w szkole bo nigdzie indziej pracy (właśnie w
            zawodzie) nie znaleźli. Większośc z nich to ludzie kompletnie wypaleni,
            nienawidzący swojej pracy i dzieci ale udają przed soba że ta praca to ich
            powołanie... Już nie wspomnę o ludziach którzy idą na pedagogiczne kierunki
            wiedząc że po nich nigdzie poza szkołą pracy nie znajdą, a robią to dlatego że
            nie mają lepszego pomysłu na życie, albo po prostu nigdzie indziej nie udało im
            sie dostać. Daje to w sumie dośc smutny obraz... Mam nadzieję jednak że nie
            dotyczy to Ciebie ani żadnej z wymienionych koleżanek. Pozdrawiam
      • Gość: R 1981 Wroc Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 20.01.06, 16:00
        no, co do Politologii się zgodzę na maxa... mnóstwo znajomych pracuje w
        przedziwnych miejscach... chociaż z drugiej strony - zawsze można w tych
        miejscach znaleźc cząstkę studiów ;-)
        Ot tak wszędobylski kierunek IMHO ;-D

Ja na po (prawie) politologii robię w dziale zakupów koncernu motoryzacyjnego.
        I podoba mi się.

pozdro! R
      • Gość: Zuza Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce IP: *.master.pl 20.01.06, 19:04
        Ja tak i mój mąż też. Także moje siostry,mój szwagier oraz mój tata.
      • Gość: monika Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce IP: *.speed.planet.nl 20.01.06, 21:16
        hej jestem po anglistyce (Poznan),mieszkam w Holandii i ucze Holendrow
        angielskiego.Prace w holandii znalazlam po 8 miesiacach od przyjazdu,tak szybko
        musialam sie tez nauczyc niderlandzkiego.jak sie chce to wszystko mozna.
        pozdrawiam
      • Gość: tuser Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce IP: *.aster.pl 20.01.06, 22:23
        nie narzekajcie. Jak nie miałem pleców wśród palestry to zostałem doradcą
        podatkowym....Życie nie znosi próżni....
        • Gość: kaczor Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 21:09
          jeszcze nie pracuje (student I roku) ale cała moja rodzina (dalsza też) pracuje
          w swoim zawodzie

mam wuja (brat ojca) który bez studiów ma prace w kilku poważnych zakładach
          (mercedes, instytut badań jądrowych) i nie jest tam od podawania kawy

znam sporo osób które nie mają pojęcia o wyobrażeniu a kończa studia...

więc nie chodzi tu o to czy maszs papier
          tylko o to czy jesteś zdolny
      • lewymajowy Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce 21.01.06, 02:01
        politologia, niepelna - logistyka na emigracji i wcale mi sie podoba
      • Gość: mgr politologii Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce IP: 62.89.110.* 23.01.06, 09:26
        a co to znaczy niby ze mgr politologii ma PRACOWAC W SWOIM FACHU? buhahaha,
        zeby pracowac w zawodzie (jako politolog) to tylko kariera naukowa ... wiec
        kazdy z nas wie, ze raczej nie bedzie nigdy pracowac w ztw. zawodzie. studia
        mile, lekkie i przyjemne... ale niestety rowniez hobbystyczne. pozdr
      • Gość: kasia Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.06, 11:03
        Po rachunkowości - jestem księgową
    • elpida76 Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce 19.01.06, 18:49
      ja pracuje zgodnie ze swoim wykształceniem i na pewno nie mam "pleców"
      • avionetka82 Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce 19.01.06, 19:16
        Ja... prawie... Skończone: rachunkowość i informatyka, ostatni rok prawo i
        administracja. Stanowisko: referent ds. podatkowych.
        • marysia75 Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce 19.01.06, 19:27
          avionetka82 napisała:

> Ja... prawie... Skończone: rachunkowość i informatyka, ostatni rok prawo i
          > administracja. Stanowisko: referent ds. podatkowych.

To 4 fakultety trzeba na referenta???
          • antidotumm Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce 20.01.06, 12:39
            Ciekawostka: pare miesiecy temu byla afera w jednym z Urzedow Skarbowych,
            chodzilo o skandaliczny stosunek Pani Kierownik do praktykantow.
            !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Okazalo sie, ze PANI KIEROWNIK W URZEDZIE SKARBOWYM MIALA
            WYKSZTALCENIE PODSTAWOWE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: ooo Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 17:46
              tak to jest juz w urzędach, ze stare babsztyle siedza z wyksztalceniem srednim,
              a jak ktos sie chce dostac na staz, to musi miec wyzsze i przynajmniej jeden
              jezyk obcy, jak ma szczescie dostanie sie i zajmuje sie przerzucaniem papierow
              i robieniem kawy.zenada.
              • wloczykij123 Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce 22.01.06, 05:00
                > Tak to jest juz w urzędach, ze stare babsztyle siedza z wyksztalceniem
                > srednim,

Takie babsztyle nazywa sie popularnie BIURWAMI. Jest to, kochanie, jeden z
                typowo polskich zawodow.
              • orzyna.cin Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce 22.01.06, 12:27
                Nie zapominajcie że kilkadziesiąt lat temu wykształcenie średnie to było naprawdę coś. Dzisiaj można mieć magistra [jak wielu moich kumpli], i nic poza tym tytułem [w głowie]. A co najważniejsze - 20 lat w zawodzie to prawdziwa szkoła. Trochę szkoda że w większości tacy ludzie nie potrafią się przestawić na nowoczesne rozwiązania [co z tego że mają nowoczesne i drogie oprogramowanie na równie nowoczesnym kompie, jak księgują w tabelkach...]. Wiem cos o tym bo byłem przez 0,5 roku na stażu. Było różnie [w zależności od humorów pozostałych stażystów], ale summarum na + :).
          • avionetka82 Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce 21.01.06, 22:18
            marysia75 napisała:

> To 4 fakultety trzeba na referenta???

Nie nie trzeba, ale rachunkowość o informatyka dały mi tylko "technika", a
            "prawo i administracja" t jeden kierunek studiów.
            • marysia75 Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce 21.01.06, 22:24
              avionetka82 napisała:

> Nie nie trzeba, ale rachunkowość o informatyka dały mi tylko "technika", a
              > "prawo i administracja" t jeden kierunek studiów.

To ta informatyka w rachunkowosci polega na wymyslaniu softow do buchalterii?
              To znaczy prawo administracyjne?
              Otworz jakies biuro eksperta-ksiegowego, bo szkoda tyle studiow na *zwyklego*
              gryzipiorka ;)
              • avionetka82 Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce 21.01.06, 22:32
                To ta informatyka w rachunkowosci polega na wymyslaniu softow do buchalterii?
                > To znaczy prawo administracyjne?
                > Otworz jakies biuro eksperta-ksiegowego, bo szkoda tyle studiow na *zwyklego*
                > gryzipiorka ;)

Informatyka i rachunkowość to dwa różne kirunki. Techink ekonomista po liceum,
                trech. informatyk po studium.
                Tak, właśnie - prawo administracyjne.
                Jak wiadomo (chociaż nie wszystkim niestety)kierunek administracja to kierunek
                PRAWNICZY, a nie jak myślą niektórzy - ekonomiczny... Program moich studiów
                zawiera jeszcze więcej prawa niż na innych uczelniach kształcących w tym
                kierunku. Stąd też marzę o uzyskaniu magistra administracji (za 2 lata), apotem
                tylko 2 lata i mgr prawa ;-)
                Jak już ktoś wcześniej wspomniał - studia prawnicze to "raj dla wybranych",
                niektórzy muszą je skończyć "droga okrężną" i niestety znacznie dłuższą...
                • Gość: blef Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 12:29
                  Ciekawe gdzie znajdziesz prawnicze uzupełniające?:)
                  • avionetka82 Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce 24.01.06, 12:55
                    Gość portalu: blef napisał(a):
                    > Ciekawe gdzie znajdziesz prawnicze uzupełniające?:)

Na Uniwersytecie Łódzkim mając magistra administracji, można ukończyć dwuletnie
                    studia na kierunku prawo, które dają tytuł magistra. :-)
              • Gość: maja Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce IP: *.icpnet.pl 22.01.06, 20:03
                Ludzie a na którym uniwerku teraz prawo i administracja to jeden kierunek.
                Widocznie jestem przedpotopowa skończyłam prawo na Wydziale Prawa i
                Administracji UMK, administrację też mogłam ewentualnie wybrać tylko po co,
                tyle samo roboty podczas studiów mniejsze uprawnienia i tytuł mgr administracji
                brrr. Ale ogólnie gratuluję. A powróciwszy do meritum nie pracuję w swoim
                zawodzie na szczęście już nie mam na to ochoty, mam ciekawsze zajęcie.
          • avionetka82 Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce 21.01.06, 22:25
            Referent... Cieszę się, że jestem chociaż "referentem"... Pensja jest ok
            (minimalna + różne dodatki). A zakres obowiążków dość spory, choć mam czas na
            naukę... Stanowisko wbrew nazwie - samodzielne. To moja pierwsza praca.
            Miasteczko malutkie. A wykształcenie? Jeśli będzie trzeba zrobię jeszcze kilka
            fakultetów i jakies kursy. W dzisiejszych czasach trzeba być konkurencyjnym,
            czyż nie?
          • Gość: ola nie ma takiego kierunku prawo i administracja !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.06, 13:19
            • Gość: blef Re: nie ma takiego kierunku prawo i administracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 12:29
              na prywatnych chyba jest.....
        • zloty_delfin Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce 19.01.06, 21:19
          Pytam z czystej ciekawości: po co jeszcze administracja, skoro studiujesz
          prawo?
          • jurek7 Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce 20.01.06, 15:32
            zloty_delfin napisała:

> Pytam z czystej ciekawości: po co jeszcze administracja, skoro studiujesz
            > prawo?

To raczej działa na odwrót. Osoby które dostały się na administrację, a nie
            zdały na prawo biorą w trakcie studiów prawo jako drugi fakultet. U mnie na
            wydziale osoby z administracji tak właśnie robiły. Nie mogli jak sądzę
            przenieść się na prawo, rezygnując z administracji, stąd konieczność
            studiowania obu kierunków.
            • zloty_delfin Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce 20.01.06, 16:14
              A ja na moim wydziale takich nie spotkałam.
              Skoro się już skutecznie przenieśli, to po kiego grzyba im ta administracja?
          • avionetka82 Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce 21.01.06, 22:18
            zloty_delfin napisała:
            > Pytam z czystej ciekawości: po co jeszcze administracja, skoro studiujesz
            > prawo?

"prawo i administracja" to jeden kierunek studiów, tak po ludzku mówiąc to
            bardziej "prawo administracyjne"
            • zloty_delfin Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce 22.01.06, 18:10
              Nie wiedziałam, że istnieje taki kierunek. Ja studiuję po prostu prawo:)
            • Gość: blef Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 12:36
              na WPiA sa 2 kierunki studiow: 1.prawo 2. administracja
              sa to dwa odrebne aczkolwiek podobne kierunki
              spotkalam sie z opinia niekotrzy zakompleksieni z administracji mowia iz
              studiuja prawo administracyjne(bo brzmi bardziej preztizowo), aczkolwiek
              jeszcze sie z czyms takim nie spotkalam, a sama studuije administracje. poza
              tym wydaje mi sie ze to smiec na sali. kazdy zorientowany wie ze takiego
              kierunku na panstwowych nie ma. poza tym, brzmi to jakby cale 5letnie studia
              skladaly sie tylko z jednego przedmiotu: prawa administracyjnego
              • zloty_delfin Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce 24.01.06, 12:43
                U nas prawo administracyjne to przedmiot jednoroczny, zresztą nudny jak but.
                Nie mogłabym uczyć się go więcej niż rok:)
              • avionetka82 Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce 24.01.06, 12:57
                A kto powiedział, ze studiuję na uczelni państwowej?
    • veeto1 Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce 19.01.06, 19:35
      Ja poniekąd. Studia magisterskie - dyplom bezużyteczny, podyplomowe - jak
      najbardzie w zawodzie, ale nie zarządzanie tylko stosunki międzynarodowe.
    • grupanietrzymajacawladze ja nie... 19.01.06, 19:40
    • Gość: Jajco Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 19:54
      Ja pracuję absolutnie zgodnie. Tam gdzie się uczyłem, tam i pracuję i teraz sam uczę :)
      • ania_05 ja-tak n/t 19.01.06, 22:45
    • w.s2 Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce 20.01.06, 00:48
      Ja nie. I nie mam czego żałować. Teraz mam pracę, która jest dla mnie także pasją.
    • waclaw_grzyb Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce 20.01.06, 09:16
      Ja. Nie mam wykształcenia i nigdzie nie pracuję.
      • Gość: Obiektyw Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce IP: 62.148.92.* 20.01.06, 16:22
        Czyli skłamałeś. Nie pracujesz zgodnie z wykształceniem :)
        Albo nawet nie pracujesz zgodnie z niewykształceniem :)
    • p.s.j ja w zgodzie. n/t 20.01.06, 12:09
    • jurek7 Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce 20.01.06, 15:27
      Ja. Skończyłem prawo i pracuję jako prawnik (za moment aplikant radcowski, bo
      jeszcze przed ślubowaniem).

Praktycznie wszyscy moi znajomi z roku, z którymi utrzymuję kontakt pracują w
      zawodzie. Głównie w kancelariach, działach prawnych firm oraz oczywiście w
      urzędach (ale raczej jako prawnicy w urzędzie).
      • Gość: gosc Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce IP: *.centertel.pl 20.01.06, 15:34
        Ja tak - konczylam informatyke i pracuje jako analityk biznesowy.
      • Gość: gosia Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce IP: *.domena.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 20:06
        Wiecie co ? wcale mnie nie dziwi ze ktos kto sie uczył na lekarza czy
        prawnika,nauczyciela przez 5-6 lat pracuje w swoim zawodzie.Przecież nic więcej
        nie umie robic.wszelkie prace nie w zawodzie sa przejsciowe ,a wynikają albo z
        bezrobocia,albo lepszych warunkow płacowych poza wyuczonym zawodem.w moim
        przypadku (jestem lekarzem)tak by było w przypadku odejscia do firmy
        farmaceutycznej(albo dla kasy albo z powodu bezrobocia0 na rok 2 moze dłuzej
        ,ale nie na zawsze
    • piotrusp Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce 20.01.06, 15:33
      Ja w 100% :)
      od czasu studiów celowałem tylko w firmy z branży (logistyka)
    • kina_80 Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce 20.01.06, 15:35
      Skończyłam zarządzanie jakością na politechnice. Pracuję w firmie produkcyjnej
      jako spec. ds. jakości. Jak najbardziej zgodnie z wykształceniem :)))
    • Gość: krzysiek Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce IP: 193.60.163.* 20.01.06, 15:44
      Ja skonczylem zarzadzanie po to, zeby potem w jednej i w drugiej firmie byc
      wyrobnikiem (tzn robota niewdzieczna, konkretnie najpierw asystent szefa a
      potem buyer w fabryce, a placa kiepska) - prawdopodobnie jak wiekszosc osob po
      zarzadzaniu. W drugiej firmie tak sie meczylem ze mnie wywalili na zbity
      pysk : ), teraz studiuje programowanie gier komputerowych i jakby odzylem.
      STUDIA PT. ZARZADZANIE TO SCIEMA I SZARLATANERIA
      • czarfox Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce 21.01.06, 22:19
        NIe łam się stary :)
        mój Ś.P dziadek mawiał że studiuję kierunek (zarządzanie) żeby być dyrektorem
        ds.czystego powietrza :)
        Ale chęć szczera zrobiła ze mnie menagera - tylko trzeba wygrać wyścig szczurów!
        Ogólnie nie polecam - trzeba mieć stalowe nerwy a satysfakcja nie jest
        gwarantowana.
        Podsumowując na zarządzanie powinni iść ludzie z jajami!!
        Ciepłe kluchy i kujony lepiej sprawdzają się w informatyce ;) (tam liczy się
        wiedza a nie "siła przebicia".
        NaRa
      • guta76 Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce 24.01.06, 23:37
        oczywiście że ściema, hasło "zarządzanie i marketing" było po prostu chwytliwe
        jakieś dziesięć lat temu kiedy pojawiały się takie kierunki (na marginesie jak
        grzyby po deszczu na wszystkich możliwych uczelniach). Doprawdy jednak zachodzę
        w głowę, dlaczego do tej pory takie rzesze maturzystów wciąż się na to łapią,
        licząc że po takim kierunku będą mieć dobrą pracę. Szczerze mówiąc dziś
        studiowanie zarządzania i marketingu kojarzy mi się z ładnymi, aczkolwiek
        niezbyt mądrymi 19-letnimi kandydatkami do tytułu miss polonia;-)
    • Gość: gagi Re: niby zgodnie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 16:13
      Skończyłam Zarzadzanie spec. Marketing i pracuję na stanowisku, które z nazwy
      odpowiada mojemu wykształceniu. Ale tylko z nazwy...
      • dynnia Re: niby zgodnie... 20.01.06, 16:57
        ja-skończyłam medycynę i jestem lekarzem w szpitalu
      • Gość: Pedro Re: niby zgodnie... IP: *.autocom.pl 20.01.06, 19:28
        Żeby zarządzać czymś to najpierw trzeba mieć wiedze na ten temat a nie na temat jak zarządzać. Tak właśnie kończą ludzie po zarządzaniu. Zarządzanie to tylko studia które mogą być uzupełnieniem wiedzy już zdobytej. I nie są to moje słowa tylko specjalistki od zatrudnienia ale nie pomne jak się nazywa.
    • mr_pope Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce 20.01.06, 17:15
      Tacy jak ja. Tzn. niskie wykształcenie, niewielkie umiejętności, etc.
    • zloty_delfin Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce 20.01.06, 17:26
      W moim przypadku trzeba najpierw wyjasnić czy można mówić o pracy i o
      wykształceniu. Przy założeniu, że tak, to owszem, jedno pozostaje
      (teoretycznie) w zgodzie z drugim.
    • Gość: ja Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce IP: *.chello.pl 20.01.06, 18:02
      Ja. Studiowałem matematykę i zostałem programistą komputerowym.
      • Gość: Pedro Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce IP: *.autocom.pl 20.01.06, 19:43
        a to chyba podpadasz pod tych którzy pracują raczej zgodnie z wykształceniem chyba ze to nie była matma stosowana ;)

u mnie na matmie programowanie to podstawa nawet na specjalności finansowej :)
      • Gość: BB Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 20:34
        jak to się stało???
    • adasg Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce 20.01.06, 18:09
      Ja, skonczylem medycyne i tak sie sklada, ze pracuje w duzum szpitalu.
      • badjuk ciekawe... 20.01.06, 18:17
        Ja skończyłem informatykę, podejmowałem się prac budowlanych, pracowałem w
        chandlu, informatykiem byłem ale tylko przez chwilę (zrobiłem co trzeba i
        koniec-"informatyk-najemnik"), a teraz pracuje przy swoim dwudziesto
        letnim "maluchu". :))
        • Gość: Pedro Re: ciekawe... IP: *.autocom.pl 20.01.06, 19:30
          możesz rozwinąć myśl jaki "chandel" masz na myśli :):)
          • Gość: B Re: ciekawe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 19:43
            chadel w branży budowlanej i rolno-sporzywczej oczywiście.
            • Gość: Pedro Re: ciekawe... IP: *.autocom.pl 20.01.06, 19:52
              miałem nadzieje że napiszesz "handel" ale nie załapałeś w każdym razie dzięki za wyczerpującą odpowiedź pozdro :)
            • Gość: ania Re: ciekawe... IP: *.matrixnet.pl 23.01.06, 10:00
              a uczyliście się gramatyki ponoc jesteście po studiach a błędy ortograficzne ,Wstyd
          • lehoo Re: ciekawe... 21.01.06, 16:49
            "Chandel" zagraniczny oczywiście. Fajki od ruskich woził.
        • Gość: qurak Re: ciekawe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 19:45
          w chandlu
          • Gość: ferment Re: ciekawe... IP: *.chello.pl 20.01.06, 19:56
            Gość portalu: qurak napisał(a):

> w chandlu

jak to się wymawia?
            • Gość: B Re: ciekawe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 20:21
              jak w chandlu tylko bardziej w handlu
              • tanhauser Re: ciekawe... 25.01.06, 13:23
                W "czandlu" ewentualnie "szan'dlu" :-)
            • she_5 Re: ciekawe... 22.01.06, 21:47
              Gość portalu: ferment napisał(a):

> w chandlu
              >
              > jak to się wymawia?

Bezdźwięcznie oczywiście :)
              • marysia75 Re: ciekawe... 22.01.06, 21:49
                she_5 napisała:

> Gość portalu: ferment napisał(a):
                >
                > > w chandlu
                > >
                > > jak to się wymawia?
                >
                > Bezdźwięcznie oczywiście :)

Mozna dzwiecznie, mozna, upodobnienie wsteczne moze, choc nie musi, byc
                regionalne :)
        • Gość: jon Re: ciekawe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 20:21
          CHandlu???!!!
          Ty Hamie!!!
          • Gość: B Re: ciekawe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 20:23
            wiem że wy nie macie "papierów na byki" i możecie się wymądrzać...
            • Gość: qurak Re: ciekawe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 22:35
              na coś jeszcze masz papier?
              • marysia75 Re: ciekawe... 21.01.06, 22:46
                Gość portalu: qurak napisał(a):

> na coś jeszcze masz papier?

Ja? ;)
                • Gość: qurak Re: ciekawe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 10:24
                  > Gość portalu: qurak napisał(a):
                  >
                  > > na coś jeszcze masz papier?
                  >
                  > Ja? ;)

Ja voll.
    • aniaa26 Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce 20.01.06, 19:30
      ja skonczyłam zarzadzanie i marketing- a po długim poszukiwaniu pracy
      wylądowałam w sklepie z art papierniczymi.................bez komentarza
      • Gość: Pedro Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce IP: *.autocom.pl 20.01.06, 19:31
        przeczytaj mój komentarz do innego absolwenta zarządzania niestety mam racje a myślałem że tylko mam paru znajomych z pechem
        • niezapowiedziany a ja pracuje w zawodzie. po zarzadzaniu :) 20.01.06, 20:27

• Gość: ramadayes Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 19:37
      ja nie, ale lubię swoją pracę, mimo że z wykształceniem ma niewiele wspólnego
    • kurka.mala Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce 20.01.06, 19:55
      Ja skończyłam filologię polską, specjalność nauczycielską, narazie licencjat
      wprawdzie, ale jestem w trakcie studiów mgr, a pracuję (chwilowo zresztą - pół
      roczny staż dla bezrobotnych) w.. zerówce. Też szkoła, więc blisko :D
      Oczywiście nie pracuję samodzielnie, tylko pomagam przedszkolance, bo nie mam
      nauczania początkowego. A tak w ogóle to się rozglądam jeszcze za czymś innym
      (studia, inny kierunek), bo praca w szkole to chyba nie dla mnie.. Ale studiuje
      się to fajnie, tylko hmm, teoria jakby mija się z praktyką, tak więc po
      praktykach, zwłaszcza w gimnazjum, to już nie wiem co robić.
      • guta76 Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce 24.01.06, 23:47
        wolno spytać po co w takim razie wybrałaś taki kierunek studiów? a przede
        wszystkim po co taka specjalizacja? Życzę więc powodzenia w szukaniu innej
        pracy czy kierunku studiów bo z taką motywacją do pracy w zawodzie to chyba bym
        nie chciała, żeby ktoś uczył moje dziecko polskiego...
    • Gość: chuck norris Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce IP: *.ib.tcz.pl / *.tcz.pl 20.01.06, 20:03
      Filologia Polska, a potem dziennikarstwo. Pracuję w banku, choć wbrew pozorom
      jest to miejsce, gdzie właściwie każdy może znaleźć jakieś zajęcie (no, może
      poza biotechnologami, fizykami jądrowymi itd.). Sprzedaż, marketing, operacje,
      obsługa klientów, prawnicy, księgowi - masa różnych specjalności. Poza tym takie
      firmy zatrudniają często nie specjalistów, ale ludzi z dowolnym dyplomem - bo
      jest to jakaś gwarancja (nie zawsze:) tego że potrafią oni i chcą się dalej
      uczyć... Firma szkoli sobie specjalistów tygodniami i miesiącami. W ten sposób
      chemik może zostać dobrym sprzedawcą, a politolog pięknie obsłuży klienta...:)
      • Gość: AK Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce IP: 83.93.28.* 20.01.06, 20:26
        skonczylam inzynierie jakosci na polibudzie, wyjechalam pracuje w kuchni.... a
        kolezanke z roku w polsce wlasnie zwolnili, ale pracowala w zawodzie :) szkoda
        ze juz nie...
      • Gość: a Re: Kto dziś pracuje zgodnie ze swoim wykształce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 19:00
        drogi chucku..
        niestety ale do sprzedazy czy obslugi klienta wystarczyloby srednie :(
        .....
        marnujecie swoje wyksztalcenie :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka