ten_jeden_raz 30.01.06, 11:21 To faktycznie Bóg nie ma innego wyjścia jak Nas wszystkich pozabijać ...... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nancyboy Re: jak czytam to co napisała kamajkore 30.01.06, 11:22 Was? Czy nas? Czy Was i nas? Odpowiedz Link Zgłoś
ten_jeden_raz Re: jak czytam to co napisała kamajkore 30.01.06, 11:26 Ponieważ piszę na tym forum , więc w pewnym sensie stawiam się w jednym szeregu z ludźmi którzy mają zdanie takie jak kamajkore Czyli Nas Was za to , że macie oczy a nie widzicie a Nas za to że mamy uszy , a nie słyszymy Odpowiedz Link Zgłoś
nancyboy Re: jak czytam to co napisała kamajkore 30.01.06, 11:35 Przyznaję otwarcie, że nie rozumiem kim są my i Wy, czego nie widzimy, za co i kogo ma Bóg pozabijać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: was ! Re: jak czytam to co napisała kamajkore IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 11:35 Mamusia straszyła ze jak ukradniesz cukierki to bedziesz sie smazył w piekle i tak juz zostało, wiec co to wiara ? To nie wiara w Boga tylko strach przed piekłem i karą Boga którego nie ma...! Odpowiedz Link Zgłoś
kamajkore Re: jak czytam to co napisała kamajkore 30.01.06, 12:08 ale to biskup mnie zainspirował! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ten_jeden_raz Re: jak czytam to co napisała kamajkore 31.01.06, 07:38 kamajkore napisała: > ale to biskup mnie zainspirował! > ;) hehe , ale nie zawsze biskup ma rację , poza tym nie każde złoto co się świeci :-) ; Trzeba też pamiętać o omylności ludzkiej . Mama nigdy mnie nie straszyła :-) ; raczej mówiła że Bóg wszystko wybacza , o co kiedyś miałam bardzo długi spór z teologiem . Twierdziłam uparcie , że Bóg wszystko wybacza , a on twierdził , że jest sprawiedliwy . Dziś nadal wierzę , że wszystko wybacza , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: styczniowy wtorek Re: jak czytam to co napisała kamajkore IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 08:17 Nie tyle Bóg wybacza co karze nasze dzieci nieraz niewinne lub osoby nam bliskie. Odpowiedz Link Zgłoś
ten_jeden_raz Re: jak czytam to co napisała kamajkore 31.01.06, 10:28 W takiego Boga wierzą żydzi . Bo Bóg sprawiedliwy , jest Bogiem ze Starego Testamentu . Trzeba jednak pamiętać , że jego sprawiedliwość jest jego sprawiedliwością , nie ludzką , więc raczej trudno nam to zrozumieć Bóg Nowego Testamentu już jest miłosierny , najważniejsza staje się ofiara Jezusa Chrystusa , która odkupuje NASZE winy . Schodze na tematy teologiczne , mistrzem w nich nie jestem . Na tym forum ludzie ciągle mylą Kościół , z wiarą i miesza się to waszystko bardzo . Jednak nie widzę aby ktoś naśmiewał się z ( zdaje się ) sabatu , jednak nieustanni naśmiewa się z mszy Świętej lub innych religijnych obrządków związanych z naszą kulturą . Trochę mi to przeszkadza . Nie mniej , obawiam się , że Ci którzy tak naśmiewają się z tych objawów religijności i szydzą z maluczkich , w chwili próby mogą okazać się tchórzami . Nie mi oceniać takich jak kamajkore , ale lubię takich co wyrażają swoje poglądy nie prześmiewczo . Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 Re: jak czytam to co napisała kamajkore 31.01.06, 14:19 Z punktu widzenia teologicznego Bóg jest i miłosierny i sprawiedliwy. My tych wartosci nie łaczymy bo mamy inne pojęcie sprawiedliwosci. Bóg jest miłosierny bo jest sprawiedliwy! My widzimy bardzo powierzchownie i jedynie skrawek całej rzeczywistosci,stad roznice w rozumieniu słowa "sprawiedliwośc". pozdrawiam i wszytskiego dobrego wszystkim... Odpowiedz Link Zgłoś
crax Re: jak czytam to co napisała kamajkore 31.01.06, 14:21 To przeczytaj teksty Echa. Wtedy przychodzi ochota żeby zabić się własnoręcznie bez czekania na pomoc spoza tego świata :))) Odpowiedz Link Zgłoś
17_mgnien_wiosny Re: jak czytam to co napisała kamajkore 31.01.06, 14:25 Serio? A ja się cieszę. Odpowiedz Link Zgłoś
crax Re: jak czytam to co napisała kamajkore 31.01.06, 14:30 A z czego, mianowicie, się cieszysz ???? Odpowiedz Link Zgłoś
17_mgnien_wiosny Re: jak czytam to co napisała kamajkore 31.01.06, 14:34 No, że tak nie mam, że potrafię patrzeć na rzeczy takie jakimi są, a nie pod kątem woli boskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
crax Jasne, rozumiem :) Mam to samo :) n/t 31.01.06, 14:37 17_mgnien_wiosny napisał: > No, że tak nie mam, że potrafię patrzeć na rzeczy takie jakimi są, a nie pod > kątem woli boskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 Re: jak czytam to co napisała kamajkore 31.01.06, 18:53 17_mgnien_wiosny napisał: > No, że tak nie mam, że potrafię patrzeć na rzeczy takie jakimi są, a nie pod > kątem woli boskiej. hahaha,a wiec nie patrzysz na siebie jak na kobiete? bo wola Boza bylo np. abys była kobietą i nie patrzysz na siebie jak na Polke? bo wola Boza było... Naiwni ci ,co myslą,że ich zycie tylko w ich rekach... Odpowiedz Link Zgłoś
17_mgnien_wiosny Re: jak czytam to co napisała kamajkore 31.01.06, 18:56 W życiu nie patrzyłem na siebie jak na kobietę, moja żona zresztą też i jeśli taka była wola boska, to mu się coś nie udało. Życzę dalszych równie błyskotliwych wniosków :) Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 Re: jak czytam to co napisała kamajkore 31.01.06, 18:59 17_mgnien_wiosny napisał: > W życiu nie patrzyłem na siebie jak na kobietę, moja żona zresztą też i jeśli > taka była wola boska, to mu się coś nie udało. > > Życzę dalszych równie błyskotliwych wniosków :) Soryy, masz taki babski nicek Marysiu;) Odpowiedz Link Zgłoś
17_mgnien_wiosny Re: jak czytam to co napisała kamajkore 31.01.06, 19:02 Brawo Mi, brawo, mamusia i ksiądz proboszcz są z ciebie dumni :( Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: jak czytam to co napisała kamajkore 31.01.06, 19:03 Sztirlitz zniewieściały? Koniec świata! Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: jak czytam to co napisała kamajkore 31.01.06, 19:03 tfu, Stirlitz, to z wrażenia Odpowiedz Link Zgłoś
17_mgnien_wiosny Re: jak czytam to co napisała kamajkore 31.01.06, 19:06 Po_godzinach, bo zostaniesz po_lekcjach Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: jak czytam to co napisała kamajkore 31.01.06, 19:06 Tfu, na psa urok! Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 Re: jak czytam to co napisała kamajkore 31.01.06, 19:08 17_mgnien_wiosny napisał: > Brawo Mi, brawo, mamusia i ksiądz proboszcz są z ciebie dumni :( wiem,wiem, że wielu ludzi jest ze mnie dumnych Marysiu:) co nie zmienia faktu ,że masz strasznie babski nick i zawsze Cie brałam za babe, z tego co pisałes zreszta tez....;) Moze lepiej zmien, bo jakis przystojniak zacznie Cie podrywac przez neta ;) Odpowiedz Link Zgłoś
17_mgnien_wiosny Re: jak czytam to co napisała kamajkore 31.01.06, 19:10 Teraz rozumiem czemu wnika w głąb twojego rozumku argumentacja pospieszalskiego Odpowiedz Link Zgłoś
ten_jeden_raz Re: jak czytam to co napisała kamajkore 31.01.06, 23:03 Ale mnie rozbawiliście , z poważnej , a moze nie , bo przecież też na początku ironizowałam , rozmowy zrobiło się zwyczajnie śmiesznie , Namawiam jednak byśmy się mniej krytykowali . Może i śmieszna jest wiara w to , że coś leży po za sferą naszych możliwości , ale przyznajcie sami jakże to ułatwia życie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: jak czytam to co napisała kamajkore 01.02.06, 15:44 Mi po prostu już w każdym widzi Marię Dziewicę... Ale tak od razu per Marysiu? Może przynajmniej - pani Mario? Odpowiedz Link Zgłoś
17_mgnien_wiosny Re: jak czytam to co napisała kamajkore 01.02.06, 16:08 Mi może mi mówić Najświętrza Panienko i całować mnie w rąbek, ale tylko ona, bo tylko ona doznała objawienia. A imię Jej w poczet świętych panieńskich wpisanym będzie. Odpowiedz Link Zgłoś