Dodaj do ulubionych

jak czytam to co napisała kamajkore

30.01.06, 11:21
To faktycznie Bóg nie ma innego wyjścia jak Nas wszystkich pozabijać ......

Obserwuj wątek
    • nancyboy Re: jak czytam to co napisała kamajkore 30.01.06, 11:22
      Was? Czy nas? Czy Was i nas?
      • ten_jeden_raz Re: jak czytam to co napisała kamajkore 30.01.06, 11:26
        Ponieważ piszę na tym forum , więc w pewnym sensie stawiam się w jednym szeregu
        z ludźmi którzy mają zdanie takie jak kamajkore
        Czyli Nas

Was za to , że macie oczy a nie widzicie
        a Nas za to że mamy uszy , a nie słyszymy

• nancyboy Re: jak czytam to co napisała kamajkore 30.01.06, 11:35
          Przyznaję otwarcie, że nie rozumiem kim są my i Wy, czego nie widzimy, za co i
          kogo ma Bóg pozabijać...
        • Gość: was ! Re: jak czytam to co napisała kamajkore IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 11:35
          Mamusia straszyła ze jak ukradniesz cukierki to bedziesz sie smazył w piekle i
          tak juz zostało, wiec co to wiara ? To nie wiara w Boga tylko strach przed
          piekłem i karą Boga którego nie ma...!
    • kamajkore Re: jak czytam to co napisała kamajkore 30.01.06, 12:08
      ale to biskup mnie zainspirował!
      ;)
      • ten_jeden_raz Re: jak czytam to co napisała kamajkore 31.01.06, 07:38
        kamajkore napisała:

> ale to biskup mnie zainspirował!
        > ;)

hehe , ale nie zawsze biskup ma rację , poza tym nie każde złoto co się
        świeci :-) ;
        Trzeba też pamiętać o omylności ludzkiej .

Mama nigdy mnie nie straszyła :-) ; raczej mówiła że Bóg wszystko wybacza , o
        co kiedyś miałam bardzo długi spór z teologiem . Twierdziłam uparcie , że Bóg
        wszystko wybacza , a on twierdził , że jest sprawiedliwy .
        Dziś nadal wierzę , że wszystko wybacza ,
        • Gość: styczniowy wtorek Re: jak czytam to co napisała kamajkore IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 08:17
          Nie tyle Bóg wybacza co karze nasze dzieci nieraz niewinne
          lub osoby nam bliskie.
          • ten_jeden_raz Re: jak czytam to co napisała kamajkore 31.01.06, 10:28
            W takiego Boga wierzą żydzi .
            Bo Bóg sprawiedliwy , jest Bogiem ze Starego Testamentu .
            Trzeba jednak pamiętać , że jego sprawiedliwość jest jego sprawiedliwością ,
            nie ludzką , więc raczej trudno nam to zrozumieć
            Bóg Nowego Testamentu już jest miłosierny ,
            najważniejsza staje się ofiara Jezusa Chrystusa , która odkupuje NASZE winy .
            Schodze na tematy teologiczne , mistrzem w nich nie jestem .
            Na tym forum ludzie ciągle mylą Kościół , z wiarą i miesza się to waszystko
            bardzo .
            Jednak nie widzę aby ktoś naśmiewał się z ( zdaje się ) sabatu , jednak
            nieustanni naśmiewa się z mszy Świętej lub innych religijnych obrządków
            związanych z naszą kulturą . Trochę mi to przeszkadza .
            Nie mniej , obawiam się , że Ci którzy tak naśmiewają się z tych objawów
            religijności i szydzą z maluczkich , w chwili próby mogą okazać się tchórzami .
            Nie mi oceniać takich jak kamajkore , ale lubię takich co wyrażają swoje
            poglądy nie prześmiewczo .
            • mala.mi74 Re: jak czytam to co napisała kamajkore 31.01.06, 14:19
              Z punktu widzenia teologicznego Bóg jest i miłosierny i sprawiedliwy. My tych
              wartosci nie łaczymy bo mamy inne pojęcie sprawiedliwosci. Bóg jest miłosierny
              bo jest sprawiedliwy! My widzimy bardzo powierzchownie i jedynie skrawek całej
              rzeczywistosci,stad roznice w rozumieniu słowa "sprawiedliwośc".
              pozdrawiam i wszytskiego dobrego wszystkim...
    • crax Re: jak czytam to co napisała kamajkore 31.01.06, 14:21
      To przeczytaj teksty Echa. Wtedy przychodzi ochota żeby zabić się własnoręcznie
      bez czekania na pomoc spoza tego świata :)))
      • 17_mgnien_wiosny Re: jak czytam to co napisała kamajkore 31.01.06, 14:25
        Serio? A ja się cieszę.
        • crax Re: jak czytam to co napisała kamajkore 31.01.06, 14:30
          A z czego, mianowicie, się cieszysz ????
          • 17_mgnien_wiosny Re: jak czytam to co napisała kamajkore 31.01.06, 14:34
            No, że tak nie mam, że potrafię patrzeć na rzeczy takie jakimi są, a nie pod
            kątem woli boskiej.
            • crax Jasne, rozumiem :) Mam to samo :) n/t 31.01.06, 14:37
              17_mgnien_wiosny napisał:

> No, że tak nie mam, że potrafię patrzeć na rzeczy takie jakimi są, a nie pod
              > kątem woli boskiej.
            • mala.mi74 Re: jak czytam to co napisała kamajkore 31.01.06, 18:53

> No, że tak nie mam, że potrafię patrzeć na rzeczy takie jakimi są, a nie pod
              > kątem woli boskiej.

hahaha,a wiec nie patrzysz na siebie jak na kobiete? bo wola Boza bylo np. abys
              była kobietą
              i nie patrzysz na siebie jak na Polke? bo wola Boza było...
              Naiwni ci ,co myslą,że ich zycie tylko w ich rekach...
              • 17_mgnien_wiosny Re: jak czytam to co napisała kamajkore 31.01.06, 18:56
                W życiu nie patrzyłem na siebie jak na kobietę, moja żona zresztą też i jeśli
                taka była wola boska, to mu się coś nie udało.

Życzę dalszych równie błyskotliwych wniosków :)
                • mala.mi74 Re: jak czytam to co napisała kamajkore 31.01.06, 18:59

> W życiu nie patrzyłem na siebie jak na kobietę, moja żona zresztą też i jeśli
                  > taka była wola boska, to mu się coś nie udało.
                  >
                  > Życzę dalszych równie błyskotliwych wniosków :)

Soryy, masz taki babski nicek Marysiu;)
                  • 17_mgnien_wiosny Re: jak czytam to co napisała kamajkore 31.01.06, 19:02
                    Brawo Mi, brawo, mamusia i ksiądz proboszcz są z ciebie dumni :(
                    • po_godzinach Re: jak czytam to co napisała kamajkore 31.01.06, 19:03
                      Sztirlitz zniewieściały?

Koniec świata!
                      • po_godzinach Re: jak czytam to co napisała kamajkore 31.01.06, 19:03
                        tfu, Stirlitz, to z wrażenia
                        • 17_mgnien_wiosny Re: jak czytam to co napisała kamajkore 31.01.06, 19:06
                          Po_godzinach, bo zostaniesz po_lekcjach
                          • po_godzinach Re: jak czytam to co napisała kamajkore 31.01.06, 19:06
                            Tfu, na psa urok!
                    • mala.mi74 Re: jak czytam to co napisała kamajkore 31.01.06, 19:08

> Brawo Mi, brawo, mamusia i ksiądz proboszcz są z ciebie dumni :(

wiem,wiem, że wielu ludzi jest ze mnie dumnych Marysiu:)
                      co nie zmienia faktu ,że masz strasznie babski nick i zawsze Cie brałam za
                      babe, z tego co pisałes zreszta tez....;)
                      Moze lepiej zmien, bo jakis przystojniak zacznie Cie podrywac przez neta ;)
                      • 17_mgnien_wiosny Re: jak czytam to co napisała kamajkore 31.01.06, 19:10
                        Teraz rozumiem czemu wnika w głąb twojego rozumku argumentacja pospieszalskiego
                        • ten_jeden_raz Re: jak czytam to co napisała kamajkore 31.01.06, 23:03
                          Ale mnie rozbawiliście ,
                          z poważnej , a moze nie , bo przecież też na początku ironizowałam , rozmowy
                          zrobiło się zwyczajnie śmiesznie ,
                          Namawiam jednak byśmy się mniej krytykowali .
                          Może i śmieszna jest wiara w to , że coś leży po za sferą naszych możliwości ,
                          ale przyznajcie sami jakże to ułatwia życie :-)
                      • yoma Re: jak czytam to co napisała kamajkore 01.02.06, 15:44
                        Mi po prostu już w każdym widzi Marię Dziewicę...

Ale tak od razu per Marysiu? Może przynajmniej - pani Mario?
                        • 17_mgnien_wiosny Re: jak czytam to co napisała kamajkore 01.02.06, 16:08
                          Mi może mi mówić Najświętrza Panienko i całować mnie w rąbek, ale tylko ona, bo
                          tylko ona doznała objawienia. A imię Jej w poczet świętych panieńskich wpisanym
                          będzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka