equus3 O co tyle hałasu? 09.03.06, 13:31 Nic o żadnych wstążeczkach nie słyszałem. Ale jeśli takowe mają być, to ja na pewno nie założę, bo po papieżu nie płakałem i nie bardzo mnie interesuje, co inni sobie pomyślą z tego powodu. Inni natomiast, jeżeli mają taką potrzebę, niech się nawet tymi wstążeczkami obwieszą od stóp do głów. Mają takie prawo i nie mnie ich jakkolwiek krytykować. Dopóki nikt nikogo do niczego nie zmusza - wszystko jest w jak najlepszym porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: O co tyle hałasu? IP: *.e-wro.net.pl 09.03.06, 13:32 Tyż prowda.. Ale z drugiej strony po co to całe "apelowanie"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goj Re: Biała wstążeczka w rocznicę śmierci JP2 IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 13:37 Uwa , ale problem biała wstążeczka, najlepiej białą flagę i całkowicie poddać się Watykanowi.Czas rozdzielić kościół od państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Biała wstążeczka w rocznicę śmierci JP2 09.03.06, 17:27 chyba biala goraczka ogarnia kolonistow watykanskich?.. Odpowiedz Link Zgłoś
ew99 Re: Biała wstążeczka w rocznicę śmierci JP2 09.03.06, 13:41 Na mózgo niech sobie wstążeczki założą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysia w pilotce Stworzcie Wisniewskiemu takie jak mial Wojtyla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 13:42 mozliwosci to przebije popularnoscia papieza.Jeden wlosy maluje drugi przebieral sie w jakies gejowskie stroje.Obaj sa wytworem telewizji.Obaj komedianci.Zamiast wstazki proponuje torebke po cukrze naciagnac na leb i caly dzien w tym paradowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bakalarz Re: Biała wstążeczka w rocznicę śmierci JP2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 13:42 nie plakalam po smierci JPII nieprzypne wstazeczki nie uwazalam JPII za autorytet moralny lecz religijny chce wreszcie zyc normalnie, bez obowiazkowych zalow w TV i radio i tutaj na forum ach, i trzymam kciuki za zwyciestwo Urbana nad glupota i ciemnogrodem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahat glodni, bosi, zacofani ale do nieba!!!!! oto obraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 13:47 polaka za granica Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm pie.prze takie niebo, gdzie glownie polaczkow mozn 09.03.06, 14:03 a spotkac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franciszkańska 3 Re: A moze KK chce policzyc "swoich"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 14:17 Przecież liczyli w listopadzie :D Tak to jest jak o kk wypowiada sie ignorant! :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franciszkańska 3 Re: A ilu sie doliczyli? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 14:37 Trzeba był słuchać :))) Bo nawet publiczna TV podawała :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franciszkańska 3 Re: a ktora to teraz publiczna? :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 14:43 Z założenia powinna być TVP :) Ale TVN też wtedy podawał :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brussa Re: myslalem, ze TrVam. juz sie pogubilem :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 14:59 Oczywiście, że Trwam, tylko jeszcze tego nie podali w telewizji (Trwam oczywiście) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franciszkańska 3 Re: myslalem, ze TrVam. juz sie pogubilem :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 15:05 Rydzyk liczy tylko swoich wyznawców :) Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm Re: myslalem, ze TrVam. juz sie pogubilem :) 09.03.06, 15:08 > Rydzyk liczy tylko swoich wyznawców :) i ma co liczyc, niestety. jesli kiedykolwiek wiekszosc katolikow bedzie czytywala raczej "Żydownik powszechny" niz ich dziennik, przestane ich lzyc. slowo zethaercerza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brussa Re: myslalem, ze TrVam. juz sie pogubilem :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 15:10 Ale Rydzyk może liczyć nie wg białych wstążeczek, ale wg beretów Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm Re: myslalem, ze TrVam. juz sie pogubilem :) 09.03.06, 15:16 > Ale Rydzyk może liczyć nie wg białych wstążeczek, ale wg beretów ale np. madzia buczek nie giba sie w berecie, lecz w papierowej aureolce.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brussa Re: myslalem, ze TrVam. juz sie pogubilem :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 15:27 No to niech ojciec Rydzyk wyda nakaz swym wyznawcom, że mają zawsze i wszędzie pokazywać się w moherowym berecie i problem z głowy (a może z beretu?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabja1 Re: myslalem, ze TrVam. juz sie pogubilem :) IP: *.upc.chello.be 09.03.06, 16:20 wara od Madzi Buczek!!!! Zrobiłeś cos więcej niż ta chora dziewczynka? Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm Re: myslalem, ze TrVam. juz sie pogubilem :) 09.03.06, 16:21 mysle ze duzo wiecej. bo co ona zrobila poza tymi czary-mary? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: myslalem, ze TrVam. juz sie pogubilem :) 09.03.06, 16:21 Gość portalu: kabja1 napisał(a): > wara od Madzi Buczek!!!! Zrobiłeś cos więcej niż ta chora dziewczynka? Ja zrobiłem..nie namieszałem w głowach tylu dzieciakom !! Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: A ilu sie doliczyli? 09.03.06, 14:46 Gość portalu: Franciszkańska 3 napisał(a): > Trzeba był słuchać :))) Bo nawet publiczna TV podawała :))) Widocznie liczby nie spelnily oczekiwan, wiec liczenie trzeba powtorzyc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franciszkańska 3 Re: A ilu sie doliczyli? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 14:49 Bzdura :D Bo wstążeczke może ubrac każdy :)))) Niekoniecznie katolik :))) PS - są tacy, co nie są katolikami, a JP 2 jednak coś dla nich znaczył :) Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: A ilu sie doliczyli? 09.03.06, 14:52 Trafnie zauwazyles! To jest rozwiazanie. Wstazke przypnie wielu, chocby zeby sasiedzi nie wytykali palcem. No i bedzie mozna przywrocic mit, ze 99,99% to katolicy... Odpowiedz Link Zgłoś
jotkajot49 Re: A ilu sie doliczyli? 09.03.06, 19:32 > PS - są tacy, co nie są katolikami, a JP 2 jednak coś dla nich znaczył :) Skąd takie przypuszczenie? To chyba typowy katolikocentryzm. Dla miliarda Chińczyków i blisko drugiego Hindusów, o mahometanach nie wspominając, nie znaczył kompletnie nic. A i dla braci w Chrystusie - protestantów i prawo- sławnych znaczył tyle, co dla Ciebie archimandryta Bazyli III. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kat Re: Biała wstążeczka w rocznicę śmierci JP2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 13:54 Benio donosil do STASI, to fakt -podalo to niemieckie TV. A jak wesolo byloby, gdyby tak odtajnic teczke Karolka i przejrzec ja dokladnie - czy mialby tytul do autorytetu moralnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz JP2 nie jest dla mnie autorytetem IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 09.03.06, 14:04 Autorytetem moralnym jest dla mnie Erich Fromm, B.K.S. Iyengar. Pozdrawiam wszystkich którzy nie czytali publikacji JP2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soulworm Re: JP2 nie jest dla mnie autorytetem IP: *.acn.waw.pl 09.03.06, 14:12 > Autorytetem moralnym jest dla mnie Erich Fromm, B.K.S. Iyengar. Pozdrawiam > wszystkich którzy nie czytali publikacji JP2. mysle ze nie czytalo ich 99,9% katolikow. czy jestes pewien, ze chcesz ich pozdrowic? :)) co do fromma, zostal wielokrotnie przez "chrzescijanskich filozofow" zdezawuowany... Odpowiedz Link Zgłoś
cenzura_onetu Bo to jest wlasnie istota rzymskiej wiary - 09.03.06, 14:25 szopka. na pokaz i pohybel inaczej myslacym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabja1 Re: Bo to jest wlasnie istota rzymskiej wiary - IP: *.upc.chello.be 09.03.06, 16:22 To jest wiara Rzymsko-katolicka, a raczej RELIGIA Rzymsko-Katolicka a nie "rzymska"! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold To był taki skrót myslowy jakich w tej wierze 09.03.06, 16:23 pełno... Gość portalu: kabja1 napisał(a): > To jest wiara Rzymsko-katolicka, a raczej RELIGIA Rzymsko-Katolicka a > nie "rzymska"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecz36 Re: Biała wstążeczka w rocznicę śmierci JP2 IP: 194.183.32.* 09.03.06, 14:30 Od kiedy to katolicki duchowny jest przedstawicielem wszystkich Polaków? Za chwilę byle kto zacznie się wypowiadać w moim imieniu. Wypraszam sobie i nie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X widac ze wiekszosc wpisów generuja ateisci.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 14:33 PRZYKRO CZYTAC...INTERNAUCI JESTESCIE ŻAŁOSNI..ŻAL MI WAS... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soulworm Re: widac ze wiekszosc wpisów generuja ateisci.. IP: *.acn.waw.pl 09.03.06, 14:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brussa Re: widac ze wiekszosc wpisów generuja ateisci.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 14:56 A nie przyszło ci do głowy, że większość Polaków ma właśnie takie poglądy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moherowy Joe Przypnę sobie na berecie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 14:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loewe Re: Przypnę sobie na berecie. IP: 194.183.32.* 09.03.06, 16:27 A ja na dupie Odpowiedz Link Zgłoś
protz Ja wstążeczki założyc sobie nie pozwole!!!!! 09.03.06, 14:53 Chodze bez od przed wojny! Odpowiedz Link Zgłoś
darl Biała wstążeczka za całowanie koranu przez JPII 09.03.06, 14:55 i jako przebłaganie braci muzułmanów za te karykatury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Re: A czym grozi nieprzypięcie białej wstążeczki? IP: *.chello.pl 09.03.06, 15:02 czy nie przypinając wstążeczki narażam sie na utratę zdrowia lub życia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabja1 Re: A czym grozi nieprzypięcie białej wstążeczki? IP: *.upc.chello.be 09.03.06, 16:24 Nic Ci nie grozi, to jest wyraz szacunku dla Jana Pawła II, jeśli Go nie szanujesz-Twój problem! My Katolicy nie mścimy sie na ateistach ani wyznawcach innych religii. Nasz Bóg jest MIŁOŚCIĄ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Nie sądzę, żeby to był jakiś problem :-D 09.03.06, 16:26 Gość portalu: kabja1 napisał(a): > Nic Ci nie grozi, to jest wyraz szacunku dla Jana Pawła II, jeśli Go nie > szanujesz-Twój problem! Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm Re: A czym grozi nieprzypięcie białej wstążeczki? 09.03.06, 16:26 > My Katolicy nie mścimy sie na ateistach ani wyznawcach innych religii. Nasz Bóg jest MIŁOŚCIĄ!!! tia, a Żydzi rzadza swiatem. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: A czym grozi nieprzypięcie białej wstążeczki? 09.03.06, 16:27 Gość portalu: kabja1 napisał(a): Nasz Bóg jest MIŁOŚCIĄ!!! I przemawia przez Rydzyka napewno ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brussa Re: sequel JP I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 15:06 Dobre!!! Tego jeszcze nie słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kabja1 Re: co to jest JPII? IP: *.upc.chello.be 09.03.06, 16:26 Żartujesz, czy jesteś z innej planety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Biała wstążeczka w rocznicę śmierci JP2 IP: *.dint.wroc.pl 09.03.06, 15:07 I niech trwa do końca świata na pamiątkę istnienia ludzi innych od Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hefajstos Re: Biała wstążeczka w rocznicę śmierci JP2 IP: *.sdb.lublin.pl 09.03.06, 15:09 Ja Mu zawdzięczam wolność podobnie jak miliony Polaków. Jego modlitwa odmieniła oblicze naszej, polskiej ziemi. Kto nie czuje się Polakiem niech emigruje gdzie tylko chce. Na kuli ziemskiej jest jeszcze trochę miejsca dla każdego. Tu, na tej szerokości geograficznej i długości też geograficznej jest tylko Polska, Ojczyzna Jana Pawła II. Azyl polityczny, społeczny, rasowowy mają tylko Zydzi (naród mądryi) i Cyganie (naród kochający swobodę). Inni raus!!! To mój Kraj, moja Ojczyzna, mój sposób bycia, moje zwyczaje, moje obyczaje. Zaden mormon ani jehowa nie będzie mi się łomotał do moich drzwi. Do nie zobaczenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brussa Re: Biała wstążeczka w rocznicę śmierci JP2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 15:13 Czuję się Polką, ale nie katoliczką. A w Polsce niech mieszka kto chce, im więcej różnorodności tym więcej tolerancji i wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm o! kolejny z dywinalna erekcja :) 09.03.06, 15:14 wolnosci ktora mu zawdzieczasz (ciekawe na jakiej podstawi, ale mniejsza o to), poskapisz innym. wyobrz sobie, ze to NIE jest twoj kraj, nie zawlaszczaj sobie tego co nigdy nie bylo i nie bedzie twoje. moze to bedzie dla ciebie szokiem, ale inni ludzie tez sa prawdziwi, nie tylko ty. i czesto maja inne zdanie, twarda piesc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atena Re: Biała wstążeczka w rocznicę śmierci JP2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 15:25 Hefajstos.Młotem w głowę oberwałeś?Pytam,gdyż bredzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Puknijcie się w głowę z tą wstążeczką IP: *.elarnet.pl / *.elartnet.pl 09.03.06, 15:11 Howgh! Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov Ja też apeluję do wszystkich Polaków… 09.03.06, 15:16 trzeźwo myślących. Bądźcie szczerzy, załózcie wszyscy koszuli "Nie płakałem po papieżu"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Fałsz i obłuda! Gdybyście czynili jak chciał IP: *.chello.pl 09.03.06, 15:18 Fałsz i obłuda! Gdybyście czynili jak chciał JP II to świat byłby lepszy. Obłudnicy i grzesznicy. Wpinajce sobie te wstążeczki na pokazanie waszej obłudy, zakłamania, nietolerancji, hopokryzji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANDZEJ L Nareszcie !!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 15:18 NARESZCIE EPISKOPAT MA ZADANIE NA SWOJA MIARE, SZARFY, SYMBOLE, POMNIKI, WZRUSZAJACE CEREMONIE, PURPURY, LAMPASY... PRZECIEZ TO PARODIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm a ja sobie przypne! bo kiedy mason albo... 09.03.06, 15:19 satanista mowi "tak", to znaczy "nie", hahahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brightfuture Re: a ja sobie przypne! bo kiedy mason albo... IP: *.chello.pl 09.03.06, 15:29 Skąd w tobie, kobieto(?) tyle nienawiści? Gdybyś przekuła ją w logiczne myślenie, to przypuszczalnie udałoby ci się rozwiązć wszystkie problemy gnębiące ludzkość. A tak to co - chała, tyle, że sobie popiszesz i to nawet nieortograficznie... Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: a ja sobie przypne! bo kiedy mason albo... 09.03.06, 15:32 A gdzie u 'soulworma' dopatrzyles sie bledu ortograficznego? Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm Re: a ja sobie przypne! bo kiedy mason albo... 09.03.06, 15:43 ma racje, powinno byc "cha cha cha" :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszcz Re: Biała wstążeczka w rocznicę śmierci JP2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 15:40 jest! ale martwy i na krzyzu... Odpowiedz Link Zgłoś