Dodaj do ulubionych

Nie szanuję Lecha Kaczyńskiego

28.03.06, 13:53
To nie jest mój prezydent (nie głosowałem na PiS, a wiadomo powszechnie, że
Lech Kaczyński reprezentuje wyłącznie partię swojego brata). Uważam go za
marnego polityka (prymitywny demagog) i słabego naukowca (żałosna praca
doktorska). Jestem przekonany, że jego sposób bycia przynosi Polsce wstyd
(brak prezencji, ogłady, umiejętności słuchania innych i uczenia się).

Panie Prezydencie!
Kończ Waść, wstydu oszczędź!
Obserwuj wątek
    • Gość: wirgo Re: Nie szanuję Lecha Kaczyńskiego IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 28.03.06, 13:57
      smutne, ale nic dodać nic ująć
    • joolanta Re: Nie szanuję Lecha Kaczyńskiego 28.03.06, 13:58
      szkoda
    • baltazarus Re: Nie szanuję Lecha Kaczyńskiego 28.03.06, 14:24
      Też go nie szanuję, bo jest socjalistą (w ogóle nie szanuję socjalistów czy to
      będzie Hitler, Stalin czy Miller - jeden pies), ale muszę zauważyć, że w
      demokracji "prymitywnym demagogiem" jest prawie każdy polityk, który musi
      przypodobac się motłochowi.
      Czy poprzedniego prezydenta szanowałeś i jeśli tak to za co?
      • markiz.de.sade Re: Nie szanuję Lecha Kaczyńskiego 28.03.06, 14:48
        baltazarus napisał:

> Czy poprzedniego prezydenta szanowałeś i jeśli tak to za co?

Nie byłem nim zachwycony, wiele rzeczy mi się nie podobało. Gdy jednak patrzę
        na sposób sprawowania urzędu przez Lecha Kaczyńskiego, mój szacunek dla
        Aleksandra Kwaśniewskiego z każdym dniem rośnie.
        • baltazarus Re: Nie szanuję Lecha Kaczyńskiego 28.03.06, 15:04
          "Nie byłem nim zachwycony, wiele rzeczy mi się nie podobało. Gdy jednak patrzę
          na sposób sprawowania urzędu przez Lecha Kaczyńskiego, mój szacunek dla
          Aleksandra Kwaśniewskiego z każdym dniem rośnie."

Jakie sa zatem negatywne przejawy sprawowania władzy przez obecnego prezydenta,
          a co w tej kwesti lepiej robił poprzedni?
          • markiz.de.sade Re: Nie szanuję Lecha Kaczyńskiego 28.03.06, 15:13
            baltazarus napisał:

> Jakie sa zatem negatywne przejawy sprawowania władzy przez obecnego
            prezydenta, a co w tej kwesti lepiej robił poprzedni?

Długo by wymieniać. W zasadzie wszystko lepiej robił. Jedyną zaletą Lecha
            Kaczyńskiego jest to, że jeszcze nie widziałem go pijanym. Ale on na trzeźwo
            zachowuje się często bardziej niewyraźnie niż Kwaśniewski na ciężkiej bani. ;)
            • baltazarus Re: Nie szanuję Lecha Kaczyńskiego 28.03.06, 15:33
              Skoro nie potrafisz nic wymienić to ja znaje jakieś pozytywy (wady później -
              nie będę Ci podpowiadał) - twarde stanowisko wobec Niemiec (poprzednik sra..ący
              w gacie ze strachu nigdy by się na to nie zdobył) i działania zmierzające do
              likwidacji WSI. Zgadzasz się z tym?
              • markiz.de.sade Re: Nie szanuję Lecha Kaczyńskiego 28.03.06, 15:42
                baltazarus napisał:

> Skoro nie potrafisz nic wymienić

Widać nie potrafię. Życzę miłej rozmowy z samym sobą. :)
                • Gość: maniek.27 Re: Nie szanuję Lecha Kaczyńskiego IP: *.lublin.mm.pl 29.03.06, 00:12
                  Widać że mocne argumenty na postawioną przez siebie tezę masz:)
              • Gość: ant moze ja pomoge?? IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.06, 22:38
                > - twarde stanowisko wobec Niemiec (poprzednik sra..ący
                > w gacie ze strachu nigdy by się na to nie zdobył)

i vice versa

twarde stanowisko wobec kleru (watykanu)
                (obecny sra...ący w gacie przed nimi, nigdy tego nie uczyni)
                zgadzasz sie z tym ??
                • Gość: maniek.27 Re: moze ja pomoge?? IP: *.lublin.mm.pl 29.03.06, 00:11
                  Obecny napewnoby nie najeb.ł się w Katyniu. Nie pojechałby do Moskwy aby stanąć
                  w ostatnim rzędzie i dowiedzieć się że 17 września 1939 r. Rosja tak naprawdę
                  wcale Polski nie zaatakowała. Zgadzasz się ze mną? Zresztą Kwas był prezydentem
                  10 lat a Kaczor jest kilka miesiecy więc poczekaj na ostateczną ocenę.
                • Gość: maniek.27 Re: moze ja pomoge?? IP: *.lublin.mm.pl 29.03.06, 00:17
                  A co do kleru to zgadzam się ale ograniczyłbym to do ojca Tadeusza i "rodziny
                  RM i TV Trwam" bo np. abp Życiński mówiąc delikatnie nie przepada za PiSem a
                  kard. Dziwisz stwierdził wbrew opiniom PiSu że wybory kolidowałyby z wizytą
                  papieża
                • baltazarus Re: moze ja pomoge?? 29.03.06, 09:52
                  Śliniący się przed Watykanem Kwaśniewski, wręcz padający na kolana, ale robiący
                  to nieszczerze powinien być chyba dla antyklerykałów bardziej obrzydliwy od
                  robiącego to szczerze Kaczyńskiego.
                  • Gość: ant Re: moze ja pomoge?? IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.06, 13:08
                    ponownie przeczytaj treść swojej wypowiedzi - bez adrenaliny, i pomyśl.
                    Jak nieszczerze - to chyba dla mnie lepiej - widziałeś szczerego polityka ??
                    ja nie, zawsze tumanią, a jak pada na pysk szczerze to powinien zostać klechą a
                    nie bawić sie w politykę i rozdawać lekką ręką po 20 mln. - chyba że to zwrot
                    zapomogio na kampanie wyborczą - ale dlaczego z mojej kielni ??
              • samentu Co to znaczy twarde stanowisko?? 29.03.06, 10:07
                jak się nabluzga sąsiadowi to jest to twarde stanowisko?
                i to jest powód do dumy??
                WSI to kompletnie drugorzedna sprawa
                dorabiali sobie na boku, ale wiele służb tez tak robi
                CIA nagminnie a nikt ich nie likwiduje
                • baltazarus Re: Co to znaczy twarde stanowisko?? 29.03.06, 10:23
                  To znaczy, że się wycofujemy z polityki uległości wobec niemiec, którą
                  prowadził Kwasniewski.

"WSI to kompletnie drugorzedna sprawa"
                  WSI stały za wielkimi aferami w Polsce (vide obrady komisji śledczych), za
                  obsadzaniem najważniejszych mediów i spółek skarbu państwa swoimi ludźmi. To
                  być może najważniejszy ośrodek władzy w RP.
                  • samentu Re: Co to znaczy twarde stanowisko?? 29.03.06, 10:30
                    1. a w czym się ta uległość Kwaśniewskiego przejawiała?
                    jakieś przykłady?
                    2. reszty nie komentuje bo szkoda słów
                    ja z "Naszego Dziennika" dowiedziałem sie że tajny rząd masoński rzadzi swiatem
                    to podobna reelacja do tych z komisji sledczych ala panowie giertych i Wasserman
    • yoma Re: Nie szanuję Lecha Kaczyńskiego 28.03.06, 14:32
      Tekst wczoraj u Olejnik:

"... prezydent Lech Kaczyński, podejrzewany o bliskie związki z PiS...."

ROTFL
    • taus Re: Nie szanuję Lecha Kaczyńskiego 28.03.06, 14:43
      W pełni się z Tobą zgadzam.
    • myniek1 Re: Nie szanuję Lecha Kaczyńskiego 28.03.06, 14:49
      Zgadzam się w 100%
      Zapraszam podobnie myślących na niżej podpisane forum ;)
    • heretic_969 Lepszy Kaczor... 28.03.06, 15:12
      niż ciepły kluch typu Kwaśniewskiego czy Tuska. Inna sprawa, że nie ma ich
      prezencji, co jak na prezydenta jest sporą wadą.
      • baltazarus Re: Lepszy Kaczor... 28.03.06, 15:37
        Niech sobie dalej będzie kurduplem z głupawym uśmieszkiem i brakiem prezencji,
        ale niech stoi po stronie Polski, a nie niewiadomo (a może wiadomo) kogo jak
        Kwaśniewski.
        • heretic_969 Re: Lepszy Kaczor... 28.03.06, 15:53
          Kaczor jest patriotą, tego odmówić mu nie można, choć dla mnie nie jest to znowu
          taka zaleta.
          • samentu Patriotą??????? 29.03.06, 09:48
            bo pomaluje sie na biało czerwono??
            bo wymlaska Polska co drugie słowo??
            patriota nie kompromituje Narodu Polskiego swoja osoba a ten Pan robi to bezustannie
            • baltazarus Re: Patriotą??????? 29.03.06, 09:53
              W jaki sposób nas kompromituje?
              • samentu Re: Patriotą??????? 29.03.06, 09:56
                nie wiedząc chociażby ze na powitanie wyciaga sie dłoń zwłaszcza gdy jest sie w
                gosciach w stosunku do gospodarza
                zwłaszcza gdy gospodarz dłoń swoja wyciagnął
                nie wiedzac że po wyjsciu od swojego goscia bedac z wizyta zagraniczna nie
                krytykuje się go publicznie przed jego siedzibą
                • baltazarus Re: Patriotą??????? 29.03.06, 10:26
                  Faktycznie, ale to i tak spory postęp w porównaniu do pijackich wybryków
                  Kwasniewskiego i np. poklepywaniu po plecach królowej Anglii.
                  • samentu Re: Patriotą??????? 29.03.06, 10:30
                    dla mnie to znaczący regres a nie postep
                    brak elementarnej kultury osobistej
      • taus Re: Lepszy Kaczor... 28.03.06, 15:38
        Niby pod jakim względem kaczorek jest lepszy od którego kolwiek z tych panów ??
        • heretic_969 Re: Lepszy Kaczor... 28.03.06, 15:49
          > Niby pod jakim względem kaczorek jest lepszy od którego kolwiek z tych panów ??

Jest człowiekiem wyrazistym oraz nie boi się iść pod prąd, czego dowodem jest
          chociażby sprzeciw wobec parad gejowskich.
          • alexanderson Re: Lepszy Kaczor... 28.03.06, 19:20
            heretic_969 napisał:
            > Jest człowiekiem wyrazistym oraz nie boi się iść pod prąd, czego dowodem jest
            > chociażby sprzeciw wobec parad gejowskich.

A uważasz, że Kwaśniewski doprowadzając do pojednania z Ukraińcami (Wołyń) i
            Żydami (Jedwabne), zdobywając się na "przepraszam i wybaczam", angażując nas w
            trudną i niepopularną, ale słuszną z punktu widzenia państwowego misję w Iraku
            (choć rozumiem inne stanowisko) nie szedł często pod prąd?
            • heretic_969 Re: Lepszy Kaczor... 29.03.06, 00:17
              Jedwabne było jak najbardziej poprawne politycznie, krytykowali go wyłącznie
              narodowcy. Co do Iraku - raz że na początku wojna nie była wcale taka
              niepopularna, dwa, że w tym przypadku Kwach był w dysonansie - albo
              posłuszeństwo wobec Busha, albo minimalny spadek w sondażach. Prezio był
              wyrazisty pod jednym względem: obrony swoich kolegów z SLD.
          • taus Re: Lepszy Kaczor... 29.03.06, 11:45
            I tu sie mylisz, ten zakaz pokazuje, że jest zakładnikiem własnych poglądów, i
            elektoratu.
            • heretic_969 Re: Lepszy Kaczor... 29.03.06, 19:21
              taus napisał:

> I tu sie mylisz, ten zakaz pokazuje, że jest zakładnikiem własnych poglądów, i
              > elektoratu.

A co, ma być zakładnikiem cudzych poglądów?
              Poza tym łatwiej narazić się konserwatystom niż praktycznie wszystkim
              intelektualistom w Polsce oraz opinii publicznej w UE.
    • Gość: rex Re: Nie szanuję Lecha Kaczyńskiego IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 15:37
      Już nawet Wałęsa się śmieje z Kaczora!
      • baltazarus Re: Nie szanuję Lecha Kaczyńskiego 28.03.06, 15:41
        Moze tak mu kazał oficer prowadzący.
    • Gość: leniuch102 a ja głosowałem i jestem zadowolony. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 15:43
      z dwu dobrych kandydatów wygrał uczciwszy i bardziej doświadczony. Był dobrym
      prezesem NIK-u, sprawnym ministrem sprawiedliwości, nie chleje na wyjazdach, nie
      jest w nic umoczony.
      Poprzedni prezydent dla świata był tylko "smooth-talking former Communist Party
      official".

leniuch.blox.pl
    • kamajkore Re: Nie szanuję Lecha Kaczyńskiego 28.03.06, 16:40
      ja tez tego człowieka nie szanuję, jak na prezydenta jest strasznie stronniczy - wcale nie kryje tego,że jest reprezentantem tylko niektórych polaków (katolickich prawdziwych polaków patryjotów starej daty...;)

jednak z dwojga złego-jednojajowego to i tak prezydentem jest ten mniej paranoiczny :)
      • Gość: Lena Re: Nie szanuję Lecha Kaczyńskiego IP: 83.136.224.* 28.03.06, 16:57
        Gdyby był patriotą to już nie byłoby nas w Iraku. Mógł na pierwszą wizytę do
        USA przywieźć tą widaomość i wyprowadzić wojska. Cały śiwat by nas rozumiał i
        był za. A on zachował się ... szkoda słów. Po tym jak krytykował Kwaśniewskiego
        i jaki miał byc stanowczy - jest nijaki. "Patriotyzm" jego polega na wspieraniu
        PiS-u. Przykre.
    • diverse69 nie jest moim prezydentem..... 28.03.06, 23:41
      tylko 15% ludzi którzy głosowali w Ciemno (na pis)
    • Gość: V PRL pisiorów UWAGA! - Lech K. daje Jaruzelskiemu order... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 23:45

istny kabaret - kazdego dnia coś do zrywania boków
    • Gość: maniek.27 Re: Nie szanuję Lecha Kaczyńskiego IP: *.lublin.mm.pl 28.03.06, 23:55
      To tak jak Kwaśniewski. Też go nie uznawałem za mojego prezydenta. Szczególnie
      jak się na.ebał w Katyniu i pojechał do Rosji gdzie dowiedział się jak ważny
      jest dla Moskwy stając chyba w ostatnim 3 rzędzie
      • Gość: darsana Re: Nie szanuję Lecha Kaczyńskiego IP: *.lodz.mm.pl 29.03.06, 00:44
        Nasz prezydent doprowadzi do tego że będzie dużo zakazów, nakazów i nic poza
        tym. Nam już cieszyć się nie wolno z niczego ,zostanie nam modlenie się , a to
        napewno spodoba się Kaczyńskiemu.
      • Gość: gosc Re: Nie szanuję Lecha Kaczyńskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 08:36
        Manku.27.powtarzasz ciagle zdanie,ze Kwas na.ebal sie w Katyniu.Na.ebal czy
        nie,nie o to chodzi,tylko czy to aby nie byl Charkow?
        W temacie:Kwas bije Kaczora na glowe poki co.
        • Gość: maniek.27 Re: Nie szanuję Lecha Kaczyńskiego IP: *.lublin.mm.pl 29.03.06, 12:44
          A czy nie uważasz że aby porównywać tych prezydentów należy poczekać bo Kwas
          był na tronie 10 lat a Kaczor jest kilka miesięcy? A prawda jest taka że bycie
          pijanym w miejscu kaźni Polaków nie przystoi głowie państwa. Czy uważasz tak?
    • facet123 Re: Nie szanuję Lecha Kaczyńskiego 29.03.06, 08:08

Zgadzam się w pełni. Mój też nie jest.
    • samentu Nie Ty jeden 29.03.06, 09:40
      Lech Aleksander to koszmar porównywalny jedynie z Michałem Korybutem lub
      Augustem III
      zero prezencji, zero ogłady towarzyskiej
      kazda wizyta zagraniczna to ogromny stres i kolejne gafy popełniane z
      częstotliwoscią kul wystrzeliwanych z karabinu maszynowego
      totalne uzależnienie od brata i pokorne wykonywanie KAZDEGO jego polecenia
      agresywność, małostkowość, ogromny kompleks nizszości, podejrzliwość ocierająca
      się o paranoję,
      niewielka wiedza o świecie i brak znajomości jakiegokolwiek języka obcego,
      ogromne różnice kulturowe pomiedzy nim a kultura europejska XXI wieku
      to tak pokrótce
    • water7 Re: Nie szanuję Lecha Kaczyńskiego 29.03.06, 12:56
      ja również go nie szanuję a metoda jaką wybrał by rządzić krajem popularnie
      nazywa sie dyktatura. Całkowity brak prezencji i ogłady nie mówiąc juz o
      całkowitym braku kultury sposób wysławiania sie godnyn goscia z pod budki z
      piwem choćby słynne spadaj dziadu piękną mamy pare reprezentacyjną a może trójkę
      baba jaga i dwa gnomy super szkoda że nasz kraj nie lezy w zaczarowanym lesie
    • misiak38 nie Ty jeden (n/t) 29.03.06, 13:02

--------------------------
      Keep the music playing and love in your heart.
    • water7 do leniucha 102 29.03.06, 13:03
      a masz pewność że w nic nie jest umoczony to wyjdzie pózniej jakos nie wierze w
      tę jego krystaliczną uczciwość jak można ufac człowiekowi który tępi orientacje
      seksualna brata?
      • aktsieta Re: do leniucha 102 29.03.06, 13:43
        ciemno wszędzie,.....co to będzie?:)
        • ten_jeden_raz a ja szanuję Kaczyńskiego 29.03.06, 15:02
          nie sprawia wrażenia złodzieja
          ..
          i to mi wystarcza
          • water7 Re: a ja szanuję Kaczyńskiego 29.03.06, 15:05
            Hannibal Lecter tez nie sprawiał wrażenia ludożercy
            • iniesta ja nie umiem szanować buraka 30.03.06, 12:57
              i nie chce mi się czekać 10 lat aż będę mógł wyrazić opinię, że mamy za preza ksenofobicznego, homofobicznego, prostackiego dziada, który nie ma pomysłu jak rządzić a pełnienie urzędu wyobraża sobie jako możliwość upokorzenia osób, których nie lubi

kiedy wreszcie powie, gdzie jest ten słynny układ, z którym miał walczyć - co to, kto to, kiedy, jak, jakieś fakty... Najbardziej mnie wkurza, że te jego manipulacje są tak prymitywne, jakby skonstruowane żeby nabrać kompletnego półmózga a on z wesołą miną karmi nas tym codziennie. Kaczyński ma więc nas wszystkich za idiotów i jeszcze jest bardzo zadowolony z tego faktu. Arogancki buras i tyle.
              • Gość: ant popieram wypowiedź IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.06, 13:39
              • Gość: Marta50 Re: ja nie umiem szanować buraka IP: *.pools.arcor-ip.net 30.03.06, 22:34
                Popieram, trafna wypowiedz.
    • Gość: annka Aha IP: *.citymedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 22:21
      Nie jesteś w swoich przekonaniach i odczuciach odosobniony. Tylko, że taki
      prezydent, jacy obywatele, niestety...
      • ewa9717 Re: Aha 30.03.06, 22:42
        Rany, aż tacy koszmarni jesteśmy, żeby na prez. Kaczyńskiego zasłużyć???
        • Gość: Marta50 Re: Aha IP: *.pools.arcor-ip.net 30.03.06, 22:48
          Mam nadzieje ze to czytaja ci bracia kaczynscy jak ich oceniamy.
          Najwyzszy czas dla nich wziasc sie w garsc i zaczac godnie stawiac czola
          temu czemu przysiegali i co narod im powierzyl a nie robic posmiechowisko
          z Polski!!!
    • Gość: von Duppek Re: Nie szanuję Lecha Kaczyńskiego IP: 217.153.157.* 30.03.06, 22:46
      do dupy z takim prezydentem :/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka