Dodaj do ulubionych

sławojka! ...

30.04.06, 11:35
... szok!
niedawno a może raczej dawno bo jakiś rok temu pisałam o butach na klatce
schodowej! przeprowadziliśmy się do małego miasteczka czy raczej wioseczki z
prawami miejskimi hehehh no i sie zaczęły schody! przeżyłam smierdzące buty na
klatce, przeżyłam wietrzące się reformy na podwórku ale teraz to już mi
szczena opadła!
mieszkam w domu z inna rodziną, za płotem sąsiad no i ... UWAGA! ... SŁAWOJKA
SĄSIADA! do tej pory myślałam że to taki "nieużytek" :) taki sentyment do
starych czasów - jakież było wczoraj moje zdziwienie!
z owej sławojki wyszedł czerwony sąsiad a za nim jego smród! o matko! po roku
odkrywam że sąsiedzi (chyba w ramach oszczędności no bo z jakiego innego
powodu) korzystają z ustępu na podwórku! boże, co za ludzie... hahahaha
myślała że posikam się ze śmiechu!!! hahahahah
Obserwuj wątek
    • markus.kembi Re: sławojka! ... 30.04.06, 11:45
      Sławojka to i tak był postęp cywilizacyjny. Ciesz się,, że nie trafiłaś na
      wioskę trzymającą się "tradycji" sprzed rządów gen. Składkowskiego - gdzie
      tambylcy za potrzebą chodzą za stodołę.
    • znj2 Re: sławojka! ... 30.04.06, 13:50
      Skoro sąsiad wyszedł czerwony z kibla,to znaczy ,że nie wykonał do końca swojego
      zadania.
    • emkauk Re: sławojka! ... 30.04.06, 19:22
      ale najfajniejsze jest to że ci sąsiedzi mają całkiem fajny dom, duży, piękne
      podwórko, i w ogóle raczej nie wyglądaja na syfiarzy
      kto w tych czasach jeszcze z tego korzysta?! obłęd...
    • depresyjka4 Re: sławojka! ... 30.04.06, 21:33
      rzeczywiście ubaw masz niezły! wiesz co, porob im zdjęcia jak spiesza do kibla
      na dworzu i pokaż w internecie, jaja bedą niezłe!!!też lubię takie jazdy ;-D
      kibel na dworzu, ja nie mogę buhehehhehe
    • depresyjka4 Re: sławojka! ... 30.04.06, 21:49
      UWAGA!!! WIRUS!!!
    • Gość: Matylda Re: sławojka! ... IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.06, 23:11
      Może zwyczajnie domowa porcelana im sie zapchała i musieli skorzystać wyjątkowo?
      • Gość: Gośka Re: sławojka! ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 23:21
        sławojka jest bardzo przydatna w przypadku braku wody;-)))))
        • chochlik5 Re: sławojka! ... 01.05.06, 09:32
          Nie wszędzie istnieje kanalizacja. Kto zasobniejszy może zainstalować sobie na
          posesji indywidualne szambo. Może też w stydni zainstalować pompę elektryczną,
          pompować do boliera na strychu i ma luksus jak w miescie. Nire ma z czego się
          śmiać, Kiedyś chadzali za stodołę, albo poprostu do obory i ekskrementy
          zwierzece i ludzkie razem wywożono na pole. W takiej sytuacji "sławojka była
          wyrazem postępu, wazne żeby była czysta i żeby dół kloaczny był systematycznie
          opróżniany, To jeszcze nie tak odlewgłe czasy gdy takie urzadzenia istniały na
          peryferiach miast, a nawet w najstarszych posesjach starego miasta. Stopniowo
          wszystko sie cywilizuje, ale cywilizacja kosztuje. Sa tacy co pamiętają jak to
          bywało. Ja też.
          • emkauk Re: sławojka! ... 01.05.06, 11:29
            kanalizacja w naszej mieścinie istnieje - to po pierwsze, i nie jest to jakieś
            zadupie tylko "miasteczko pod miastem" w zasadzie może być dzielnicą tego
            miasta, ale nie o tym chciałam,
            jak można tłumaczyć takie zachowanie sentymentem i pamięcia starych - mniej
            dobrych czasów, jak można tłumaczyć takie niechlujstwo? skoro masz ubikację to z
            niej korzystaj! a nie ze względu na stare przyzwyczajenia i pamięć jak to kiedyś
            było źle łazisz do drewnianej dziupli z wyciętym sercem na górze i udajesz że
            wszystko jest ok! jest to dla mnie nie pojęte! jak wcześniej cała sytuacja mnie
            trochę śmieszyła tak teraz jestem hmm... oszołomiona - niektórymi wypowiedziami
            oczywiście hehehheh

pozdrawiam
    • b-beagle Re: sławojka! ... 01.05.06, 12:05
      Skoro w Polsce są jeszcze miejsca bez prądu (a są) to nie dziwią i sławojki
    • depresyjka4 Re: sławojka! ... 01.05.06, 13:19
      u mnie u babci i dziadka zawsze był kibel na dworzu i bałam sie tam chodzić bo
      tam pająki były i w ogóle robactwo tam na dole chodziło jak się tam spojrzałam
      z ciekawości, najgorsze były te ogroooomne pająki na drzwiach wejściowych z
      długimi chudymi nogami, nie cierpię ich; zawsze się bałam i chodziłam do kibla
      z mamą; ale na szczęście niedawno założyli kibel w domu i juz jest dobrze;
      niestety ciepłej wody nie mają, no cóż...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka