Dodaj do ulubionych

zrzekam się obywatelstwa => ProTEST przeciw IV rp

09.05.06, 18:27
dziś w "metrze" podają: "47-letni łodzianin K. Deroń chce pozbyć się
polskiego obywatelstwa. W ten sposób pragnie zaprotestować przeciwko temu, co
się dzieje w życiu politycznym. (...) - Zrzekam się obywatelstwa nie dlatego,
że nie kocham Polski. Mam głęboki żal do prezydenta Kaczyńskiego, że wydał
teki ministerialne Andrzejowi Lepperowi i Romanowi Giertychowi - mówi. Pan
Krzysztof nie chce wyjeżdżać z Polski, będzie się ubiegał o status
bezpaństwowca. Wycofanie wniosku uzależnia od odejścia obu ministrów z rządu."

LUDZIE - NIECH TO NIE BĘDZIE GŁOS JEDNEGO ZDESPEROWANEGO POLAKA - ZRÓBMY COŚ
DLA TEGO KRAJU !!! MOŻE WARTO PRZEMYŚLEĆ TAKĄ FORMĘ PROTESTU? JA CHCĘ
NORMALNIEJSZYCH LUDZI W RZĄDZIE. A WY?
Obserwuj wątek
    • seth.destructor Re: zrzekam się obywatelstwa => ProTEST przec 09.05.06, 18:32
      To ich wybieraj w wyborach!

Mamy demokracje, a to oznacza, ze jezeli w panstwie jest wiecej poplecznikow
      Giertycha, to oni wygrywaja wybory. Smutne, ale sprawiedliwe.
      • taus mnozenie tematów 09.05.06, 18:47
        jest inny watek na ten temat
    • Gość: sklepowa Ten czlowiek ma Honor ! IP: *.cybernet.ch 09.05.06, 19:03
      Ten czlowiek ma Honor !
    • Gość: znj2 Re: zrzekam się obywatelstwa => ProTEST przec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 19:16
      Kiedyś pokazano mi jednego bezpaństwowca, ale ludzie mówili o nim ,że zwariował.
      Ciekawe, czy ten w Łodzi także.
    • taus Paranoja 09.05.06, 19:19
      Dla mnie to szczyt paranoi.
      Rozumiem tego pana, mnie też się ten rząd nie podoba. KAczyńscy to polityczni rozbójnicy, Lepper to przestępca i chuligan (ale
      chociaż stara zmienić się na lepsze), Giertych to faszysta (możesz mnie pozwać za to jeśli chcesz), i do tego ten dziwny mariaż z
      siejącym nienawiść Radiem MaRyja. To wszystko jest smutne, ale tak wybrali wyborcy, i taka jest arytmetyka sejmowa.

Rozumiem, że ojczyzne powinno się mieć w sercu, i do kochania jej nie potrzebny jest papierek, ale chęć pozbyca sie obywatelstwa
      wskazuje na coś zupełnie przeciwnego. Są różne rodzaje protestu, można organizować wiece, marsze, pisać protesty, jest też coś
      takiego jak "nieposłuszeństwo obywatelskie", na wypadek gdyby np Giertych próbował wprowadzić jakiś dziwny program wychowania, np
      massowo nie posyłać dzieci na takowe lekcje itp.

Natomiast zrzeczenie się obywatelstwa to akt teatralny, efektowny, z którego nic nie wynika, bo po 1 ciężko uzyskać coś takiego, a
      po 2 może być odebrany, jako niechęć do Polski i polskości. Na dodatek w połączeniu z wyjazdem za granice jest to odcięcie sie od
      kraju, bo ani nie zarabiałby w polsce (i co za tym idzie nie płaciłby tu podatków), oraz straciłby prawo głosowania, za tym, by
      móc zlikwidować problem :-)

Jeśli naprawde ktoś chce coś zrobić dla Polski, to niech zacznie mobilizować te 60 % wyborców (głównie młodzież), to na pewno
      zmniejszy wpływ, a może nawet całkowicie zmarginalizuje nasze pseudo-prawicowe partie (lpr-pis) których siła opiera się na
      bardziej karnym odziale wyborców.
      • mika9930 Re: Paranoja 09.05.06, 20:10
        W stanie wojennym też paru oszołomów dla rozgłosu i większych kartek na mięso
        zanosiło dowody osobiste do urzędów i rezygnowało z obywatelstwa.I co ? POLSKA
        nadal jest i będzie!Nie pasuje w kraju? W Izraelu potrzeba żołnierzy do
        mordowania palestynskich kobiet i dzieci.
        • Gość: Hoho Re: Paranoja IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.05.06, 21:29
          To jakie kartki dostawali ci bezpanstwowcy? Czolgi na ulicach, gaz lzawiacy
          gryzacy oczy i drogi oddechowe, godzina policyjna, brak telefonow, brak zajec
          na Uczelniach,ludzie wiezieni bez wyrokow, zabijani, ZOMO legitymujace mlodziez
          na ulicach, glod. Myslisz, ze w takich warunkach latwo bylo zrzec sie
          obywatelstwa? To nie to samo co dzisiaj, nie wiesz o czym piszesz.
          • mika9930 Re: Paranoja 10.05.06, 16:52
            Jaki film pajacu opisujesz? Chyba ci się coś po....ła.Przestań się
            narkotyzowac .Wytrzezwiej.
            • Gość: Hohohoooo Re: Paranoja IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.05.06, 20:05
              I to sa twoje konkrety dziweczko? Na ktorym rogu pracujesz ?
    • mandaryna65 niech cały elektorat SLD się zrzeknie 10.05.06, 17:02
      to za 3,5 roku PIS nie będzie musiał tworzyć koalicji, żeby stworzyć
      większościowy rząd.
      A może posłowie SLD zrzekną się mandatu w heroicznym geście protestu?
      • taus Niech elektorat PiS'u się zrzeknie 10.05.06, 20:13
        Zeby pokazać, że sie wsytdzą,
        Albo członkowie PiS'u niech się mandatu zrzekną, pokazując, że mają honor i nie
        będą w jednym rządzie z Lepperem, Giertychem, Kurskim albo kaczyńskim.
        • Gość: Hohohoooo Brawo PiS, gratuluje sukcesu... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.05.06, 20:47
          Co sie czepiasz tego rzadu? Daj im porzadzic... Gdzie byles jak rzadzila zydo-
          komuna, jak rozdawano polskie banki, polska ziemie obcemu kapitalowi, jak
          niszczono polski przemysl? Spozniles sie przynajmniej o jedno dziesieciolecie
          bracie. Czy wiesz ze dzieki obecnemu rzadowi, Zydzi napisali na swojej
          internetowej stronie Swiatowego Kongresu Zydow ze wine za holocaust ponosza
          nazisci-Niemcy a nie Polacy jak to mialo miejsce jeszcze miesiac temu????
          • Gość: Alojz Re: Brawo PiS, gratuluje sukcesu... IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 10.05.06, 20:51
            Przyszło mi dzisiaj "chodzić " za Tobą Hohohooo i po raz kolejny przyznaję Ci
            rację.
            Miło, że ktoś inny myśli podobnie jak ja.
            Pozdrawiam.
            • Gość: Alojz Re: Brawo PiS, gratuluje sukcesu... IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 10.05.06, 20:53
              Hoho...... chdzę za Tobą tylko na tym forum, żeby nie było nieporozumień!
              • Gość: Hoho Re: Brawo PiS, gratuluje sukcesu... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.05.06, 01:01
                Milo mi , ze tak chodzisz za mna na tym forum. Pozdrawiam
    • mg2005 Gwoli informacji... 10.05.06, 23:12
      dodam,że p.Deroń jest członkiem partii PD-rastów...
      Ponieważ jest to partia 'specjalnej troski', więc uznajmy to za okoliczność
      łagodzącą...))
    • kamajkore Re: zrzekam się obywatelstwa => ProTEST przec 11.05.06, 10:08
      ciekawe, jakie są konsekwencje prawne takiego kroku...?
      nie ma się paszportu? nie można wyjechać poza UE? nie ma się stałego zameldowania?
      Bo jeśli nie ma poważnych konsekwencji - to ja chętnie... :)
      • Gość: Echo Re: zrzekam się obywatelstwa => ProTEST przec IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 11.05.06, 12:58
        Kolka anty-PiS na tym forum natychmiast podjely larum
        nad zgubnym wplywem politycznym. Np. dzieci sie wieszaja.

Te same kolka przypisuja to KK

Nastepnie uslyszymy glosy o dyskryminacji pederastii, AIDS, homofobii
        i innych zgubnych wplywach ktore lewica moglaby od reki naprawic.

Byloby to zabawne gdyby nie bylo irytujace... Czym sie zajmuja nasze
        gazety.
        • Gość: Echo Dodam jeszcze... IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 11.05.06, 13:04
          Te same kregi pisza ze Echo to fanatyczka, kreacjonistka, nie umie pisac
          ortograficznie bo pisze "postemp" i nabija sie w niewybredny sposob z fanatyzmu
          lewacko-ateistycznego. Koledzy zbieraja sie w stada, poklepuja sie po plecach
          w stylu "zgadzam sie z moim przedmowca". Ogolnie fajnie jest:)
      • Gość: marionette Re: zrzekam się obywatelstwa => ProTEST przec IP: 195.187.98.* 11.05.06, 14:07
        idę z Tobą :)) oby więcej takich..
      • mg2005 Apel do elektoratu PO-PD-SLD - zróbcie to!...)) 11.05.06, 18:42
        kamajkore napisała:

> Bo jeśli nie ma poważnych konsekwencji - to ja chętnie... :)
        >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka