Dodaj do ulubionych

Góralska gościnność

16.05.06, 12:07
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3348355.html
Jeśli o mnie chodzi, od dziś ignoruję Zakopane. Nie dość, że miejsce
maksymalnie obskuranckie i zdewociałe, nie wspominająć już, że drogie i
zatłoczone, to na dodatek niebezpieczne. ;)

Obserwuj wątek
    • kodii1 Re: Góralska gościnność 16.05.06, 15:27
      a jak się to ma do "GÓRALSKIEJ GOŚCINNOŚCI"????nie bardzo rozumiem o co ci
      chodzi..
      • Gość: wat Re: Góralska gościnność IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 16.05.06, 16:08
        kodii1 mam nadzieję, że ty tylko udajesz idiotę
        • kodii1 Re: Góralska gościnność 16.05.06, 20:38
          wychodzi z ciebie prymityw używając epitetów,--nie należy wrzycać wszystko i
          wszystkich do jednego worka,,
    • Gość: ant nigdzie nie brak idiotów, co tu dużo mówić ? IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.06, 15:34
      żenada i tyle.
      popatrz na nasz rząd.
      • Gość: ant ale pie..em :)) IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.06, 15:40
        wszędzie !
    • raveness1 Re: Góralska gościnność 16.05.06, 17:29
      Mozna oberwac ciupaga od Janosika?
      • Gość: sabinka Re: Góralska gościnność IP: 83.168.96.* 16.05.06, 21:17
        I jeszcze musisz za to chamstwo, arogancję i bezcelność zapłacić spro kasy.
        Zakopane dobre tylko dla szpanerów
        • setorika Re: Góralska gościnność 18.05.06, 01:14
          Popieram i podziwiam tych, którzy wybierają się na urlop do Zakopanego. Baba nie
          chciała mi sprzedać znaczka w sklepie, jesli nie kupię u niej kartek! Dodam, że
          potrzebowałam JEDEN, na JEDNĄ kartkę z pieskiem, którą już kupiłam na stoisku
          ulicznym, - obiecałam wysłać trzyletniej bratanicy.
          W hotelu - motelu *** pseudo-recepcjonistka była niemiła i bezczelna, bo ja
          uzgdaniałam z nia rozstaw pokojów dla grupy, którą przywiozłam, a że chciałam to
          zrobić rzetelnie - kilka osób przyjechało na miejsce tych pierwotnie zgłoszonych
          - dwa razy kreśliłam listę, a ona się denerwowała, bo jej pasjansa na kompie
          przerywałam!
          I zdzierstwo na każdym kroku.
          Kurorty nadmorskie nie są lepsze pod tym względem.
    • Gość: vb Re: Góralska gościnność-wyglada tak: IP: *.chello.pl 17.05.06, 16:13
      daj dutki, bo mam malo.
    • Gość: teja Re: Góralska gościnność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 11:43
      Nie wiem jak komu ale mnie górale zupełnie z gościnnością się nie kojarzą, tylko
      ze źle ukrywaną pogardą dla ceprów.
    • meta-kris Wciąz nie mogę zrozumieć... 18.05.06, 15:49
      ... dlaczego i po co ludzie jeżdżą do Zakopanego? Tłok, chamstwo, drożyzna,
      tandeta, góralszczyzna. Nie byłem tam od kilku lat, ale z tego co słyszę, z
      każdy rokiem jest coraz gorzej.
      • Gość: ? Re: Wciąz nie mogę zrozumieć... IP: *.chello.pl 18.05.06, 17:02
        moze dlatego, ze jest to dobree miejsce wypadowe na szlaki?
    • crax Na Podhalu nie ma jodu w powietrzu... 18.05.06, 16:06
      A do czego to prowadzi, wiadomo.

Zaburzenia na tle niedoboru jodu.
      Jod jest ważnym substratem do produkcji hormonów tarczycy, które z kolei mają decydujące znaczenie w prawidłowym rozwoju i funkcji mózgu oraz regulują wiele procesów życiowych. Do zaburzeń na tle niedoboru jodu zalicza się wole endemiczne, niedoczynność tarczycy, kretynizm, opóźniony rozwój psychofizyczny, zwiększenie śmiertelności wśród dzieci oraz obniżenie rozrodczości. Przyjmuje się, że wole endemiczne spotyka się w Polsce u ok. 500 tys. dzieci w wieku 6-13 lat. Na terenie całego kraju stwierdza się niedobór jodu w glebie, wodzie, a co za tym idzie i w żywności, z wyjątkiem wąskiego pasa terenów nadmorskich.
      Najbardziej rozpowszechnioną i efektywną metodą zapobiegania niedoborom jodu jest jodowanie soli kuchennej. W Polsce jodowanie soli jest obecnie obowiązkowe. Poziom jodowania soli wynosi 30ą10 mg jodku potasu na kg soli.

Źródło: kn.am.gdynia.pl/nkzc/kz/kz_choroby.html
    • vitalie Re: Góralska gościnność 18.05.06, 16:11
      Głupoty gadacie.
      Zakopane to jedno z najpiękniejszych i najbardziej przyjaznych miejsc na
      świecie,wiem co mówię,bo jeżdżę tam regularnie od kilku lat.
      Wszystko jest kwestią gustu,mieszczuchy z grubymi portfelami i z
      zainteresowaniami piwno-dyskotekowymi z pewnością wolą nadmorskie plaże, Ci w
      których duszach hula wiatr,wybiorą tatrzańskie szczyty.
      • billy.the.kid Re: Góralska gościnność 18.05.06, 18:21
        jak mi ktoś wlezie w szkode to go gonie-nawet pieskami. stonka przyjeżdżająca
        do zak. lezie wszędzie.
        w zak może nie ale w okolicach łóżko kosztuje 15 zeta. i ciepła woda do mycia.
        czego więcej potrzeba.
        do knajpy to se możecie iść w domeczku a tam raczej w górki.
      • jureek Re: Góralska gościnność 18.05.06, 18:26
        Zakopane to nie tatrzańskie szczyty. Tatry lubię bardzo, ale Zakopane mnie
        odrzuca. Schodziłem do Zakopanego tylko po to, żeby kupić chleb i natychmiast
        uciekałem z powrotem w góry.
        Jura

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka