friedlein 27.07.06, 18:54 Co to znaczy jesli koles mowi, ze jego idealem kobiety jest MArusia z Czterech Pancernych?Nie widzialam tego filmu:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
supaari Re: MArusia z Czterech Pancernych 27.07.06, 18:58 friedlein napisał: > Co to znaczy jesli koles mowi, ze jego idealem kobiety jest MArusia z > Czterech Pancernych?Nie widzialam tego filmu:) Sanitariuszka! Chłopak pewnie fantazjuje na temat pielęgniarek... Odpowiedz Link Zgłoś
kszynka Re: MArusia z Czterech Pancernych 28.07.06, 16:17 niekoniecznie o Marusi (w tej roli Pola Raksa) nawet Perfect śpiewał w Autobiografii "Za jej Poli Raksy twarz Każdy by się zabić dał" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
iothe Re: MArusia z Czterech Pancernych 31.07.06, 16:05 > "Za jej Poli Raksy twarz > Każdy by się zabić dał" A co tu dużo gadać, trzeba zobaczyć :) film.wp.pl/p/foto.html?id=31653,35193&m=o www.filmpolski.pl/fp/index.php/161749_6 film.wp.pl/p/foto.html?id=31653,35194&m=o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan12345 Re: MArusia z Czterech Pancernych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 19:43 mniej więcej 1\3 życia spędziłem na zastanawianiu się, co to jest poliraksa twarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oskar Re: MArusia z Czterech Pancernych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 08:20 ..Miałem ten sam problem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.syrenka Re: MArusia z Czterech Pancernych 01.08.06, 10:23 <rotfl> :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zona_jarka Re: MArusia z Czterech Pancernych 03.08.06, 11:06 poliraksa = irasiad, ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: MArusia z Czterech Pancernych IP: *.lodz.msk.pl 28.07.06, 22:04 marusia to ekstra laska Odpowiedz Link Zgłoś
swistak336 Marusia to super laska. Ale już jej nie obejrzysz. 29.07.06, 10:43 Wildstein zakazał pokazywania jej, bo jej pupcia była "politycznie niepoprawna", a jej piękny warkocz "fałszował historię" (paniał - teraz mamy nienawidzić ruskich, nie wolno kochać). A co do wyglądu Marusi - ładna, niezbyt wysoka dziewczyna, z rudymi włosami spiętymi w warkocz (stąd przezwisko: "Aganiok" - ognista/sorry za brak ruskiej klawiatury). Marusia była pielęgniarką. Ergo: jeśli Twojemu chłopakowi podoba się Marusia, to albo lubi rude, albo fantazjuje na temat pielęgniarek. ps. na biało-czarnym filmie nei było widać, że marusia była ruda:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazka Re: Marusia to super laska. Ale już jej nie obejr IP: *.elblag.dialog.net.pl 31.07.06, 10:30 Aganiok to po polsku Płomyczek. Ogienek (od rudego koloru wlosów) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rówieśnik Re: MArusia z Czterech Pancernych IP: *.czajen.pl 30.07.06, 11:32 do tej pory i bardzo elegancka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Korzeniowsk Re: Marusia - "ekstra laska" - i oto właśnie ... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 30.07.06, 12:21 ... chodziło! Na użytek propagandowy serialu, jacy ci Sowieci szlachetni są, a ich kobiety piękne, do filmu użyto istotnie nadzwyczajną wprost Polę Raksę! Rzecz w tym, że w niczym Rosjanek, czy raczej Sowietek nie przypominała, ani wyglądem, ani zachowaniem, podobnie jak ta rownie ładna sowiecka wartowniczka z filmu "Gdzie jest generał?" Co prawda miałem w 1945 roku dopiero 10 lat, ale z ręką na sercu zapewniam, że liczne Sowietki jakie widziałem, a towarzyszyło ich kwaterującym oddziałom Krasnoarmiejcow setki w rożnym charakterze: kucharki, sanitaruszki, sekretarki sztabowe, no i ... frontowe żony, nie było ani jednej dziewczyny subtelnej, urodziwej lub choćby bardziej tylko kobiecej! Były chude lub tłuste, przedwcześnie postarzałe; wyrożniały się natomiast niezwykle miłym, przyjaznym zachowaniem, no i śpiewały te wspaniałe dumki ukraińskie, rosyjskie i gruzińskie PRZEŚLICZNIE!!! Do dziś na wspomnienie śpiewających polifonicznie przy skrobaniu "kartoszek", ciarki chodzą po plecach! ("Gdzie ty jesteś moj Suliko?", "Pujdu, widou k` bistriej reczke", "Letiat outki") Odpowiedz Link Zgłoś
jada9 Re: Marusia - "ekstra laska" - i oto właśnie ... 30.07.06, 17:50 "Pierwsze primo" - aktorek się nie "używa" tylko angażuje, nawet te grające w filmach powstałych w PRL-u. - Ja w 45-tym miałem 9 lat. Widziałem masę "ruskich". Prawdopodobnie były wśród nich, również, kobiety ale jak wyglądały a już czym się zajmowały ... - Wybacz ...i sprawdż czy to nie początki schizofrenii, bo zaawansowana ksenofobia pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aktor Re: Marusia - "ekstra laska" - i oto właśnie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 11:14 używa, używa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Marusia - "ekstra laska" - i oto właśnie ... IP: *.resetnet.pl 31.07.06, 09:51 He he - "Hajduczek" Wołodyjowskiego, też w rzeczywistości była wielką, wąsatą babą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oki Re: MArusia z Czterech Pancernych IP: *.utaonline.at 29.07.06, 19:51 A moze siostrzyczka-zakonniczka?! A to pervers! Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: MArusia z Czterech Pancernych 30.07.06, 00:07 Gość portalu: oki napisał(a): > A moze siostrzyczka-zakonniczka?! A to pervers! Odpada! Marusia raczej "zakonniczką" nie była :-) Ani w zakonie nie była, ani za konnicą nie podążała (Sowieci używali czołgów własnej produkcji i samochodów terenowych podarowanych przez Amerykanów...), choć w jednym odcinku pojaił się szwadron kawalerii... Nie mam jednak pewności, czy Marusia też się w nim pojawiła... Odpowiedz Link Zgłoś
friedlein Re: I już nie zobaczysz! 27.07.06, 19:02 chodzi o typ psychiczny, jaki to? p.s. masz na mysli nowe decyzje Wildsteina?haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: I już nie zobaczysz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 10:11 mała, ruda, z warkoczem , bardzo ładna buzia taka kobietka na wojnie - z spódniczce i z karabinem na plecach aha - i w berecie Odpowiedz Link Zgłoś
swistak336 Re: I już nie zobaczysz! 29.07.06, 10:44 W żadnym razie nie miała mocheru. A - miała bardzo ładną pupcię, ale spódniczki nosiła skromnie do kolan (bez miniówek) :P I miała fajny karabin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka.cio Re: I już nie zobaczysz! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 15:29 nie pamietam jak wygladala ta marusia Odpowiedz Link Zgłoś
escribir Re: MArusia z Czterech Pancernych 28.07.06, 12:49 www.filmpolski.pl/fp/index.php/161749_6 ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DrNo Re: MArusia z Czterech Pancernych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 15:30 trafila do "autobiografi" "perfektu" :) Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: MArusia z Czterech Pancernych 28.07.06, 15:30 "za jej Poli Raksy twarz każdy by się zabić dał" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bereszit Lidka była ładniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 15:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Lidka była ładniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 16:36 Nie znasz się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykretyn Re: Lidka była ładniejsza- Malgorzata Niemirska IP: *.fbx.proxad.net 28.07.06, 21:16 Gość portalu: ;) napisał(a): > Nie znasz się! Lidke grala Malgorzata Niemirska rodzona siostra Ewy Wisniewskiej"Kurcewiczowa" w "Ogniem imieczem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumaty Re: MArusia z Czterech Pancernych IP: 57.66.195.* 28.07.06, 16:40 Hehe, Marusia była rosjanką obywatelką ZSRR. Jeśli koleś twierdzi, ze jego ideałem jest obywatelka ZSRR, to znaczy, ze da Ci zaraz kosza, i ze jest czerwonym bydlakiem popierajacym PZPR, SLD i komunistów w ogólności. W obecnych czasach na pewno nie jest to dobry kandydat na narzeczonego. Czterej P... to byl film czarno-bialy, ale widac, ze Marusia byla dlugowlosa blondynka, slodka romantyczna rosjanka, co pieknie spiewala rosyjskie dumki czekajac na powrot chlopca (Janek Kos) z frontu. Nie wiadomo, po co scenarzysta wcisnal tej sanitariuszce karabin do reki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daVinci Re: MArusia z Czterech Pancernych IP: 213.199.192.* 28.07.06, 16:54 Jesteś głupi i masz wszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vb Re: MArusia z Czterech Pancernych IP: *.acn.waw.pl 30.07.06, 04:11 wszy jak ruskie czołgi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: MArusia z Czterech Pancernych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 18:56 Kumaty o Katyniu zapomniałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jotes1955 Re: MArusia z Czterech Pancernych IP: *.dsl.telepac.pt 28.07.06, 23:51 Masz racje DaVinci, Kumaty=glupota do kwadratu. Chodzi o typ urody, a Pola Raksa naprwde byla przesliczna kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadek Re: MArusia z Czterech Pancernych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 13:20 Jak cierpisz człowieku na chorobę Kaczyńskiego to nie musisz zarażać innych. Uszanuj ofiary Katynia i nie czyń z tego zdarzenia narzędzia do wymuszania na innych anormalnych zachowan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kateter a Grigorij był podobny do Stalina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:10 i też Gruzin. Wiedzieliście o tej manipulacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oy Re: a Grigorij był podobny do Stalina IP: *.ny325.east.verizon.net 28.07.06, 20:01 Nic nie wiecie o kobietach!!! Marusia...AH.....i plakac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenka Re: a Grigorij był podobny do Stalina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 21:49 Heh! W ,,Europa Europa'' grał syna Stalina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenka Re: a Grigorij był podobny do Stalina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 21:53 Włodzimierz Press znaczy się, nie Grigorij. Odpowiedz Link Zgłoś
baska306 Re: MArusia to rudzielec! 28.07.06, 20:09 Jaka blondynka! W swoim oddziale miała ksywkę "Aganiok" (tak wymawiali-nie uczyłam się pa russki sorry). To znaczyło płomyczek, ogienek od koloru rudych włosów. Pdsyłam do odcinków na DVD bo jasnie panujący nam prezes niestety pozbawi nas tej przyjemności dzieciństwa. Za to nadrobimy archiwalne odcinki Ziarna- tylko nie te z tańczącym księdzem na dachu bo to księdzu nie przystoi. Czuwaj wiaro na strazy naszej prawdy historycznej i moralności! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwa bezmiesna Re: Marusia z 4-ech Pancernych... i jeszcze bzdury IP: *.natpool7.outside.ucf.edu 28.07.06, 22:46 Dzieci bzdury wypisuja (patrz np. post "kumatego")! p.S. Znam mieszkajacego w USA Polaka, ktory ozenil sie z (byla) obywatelka ZSRR. I nie jest ani "czerwonym", ani - tym bardziej "bydlakiem" maly internetowy opluwaczu (to do "kumatego")!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romano046 Re: MArusia z Czterech Pancernych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 14:51 a co on biedny mógł jej wcisnąc do ręki ,no co??? Odpowiedz Link Zgłoś
maciek20001 Pola Raksa 28.07.06, 21:35 to popularna i jedna z najładniejszych aktorek lat 60-tych.Występowała również w zapomnianych już filmach "Panienka z okienka" oraz w "Szatanie z siódmej klasy".Potem o niej zapomniano.A szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek Re: Pola Raksa IP: *.toya.net.pl 29.07.06, 14:44 no właśnie, a co się z nią teraz dzieje? bardziej lubiłam ją niż Lidkę :D A w ogóle to jako mała dziewczynka chciałam być sanitariuszką :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tpi0 Re: Pola Raksa IP: *.aster.pl 29.07.06, 23:41 I w "Beacie" grała - super ekstra laska Odpowiedz Link Zgłoś
znj2 Re: MArusia z Czterech Pancernych 28.07.06, 23:04 Tę rolę grała Pola Raksa, bardzo fajna dziewczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitop Re: MArusia z Czterech Pancernych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 23:33 Ale to wszystko komunistyczna propaganda! - według obowiązujących obecnie zasad. Marusia i pancerni to zdrajcy narodu polskiego! Idolami powinni być ksiądz Skorupka i Piłsudski - jedyni prawdziwiu patrioci! A reszta? Na drzewo albo do Berezy! Odpowiedz Link Zgłoś
ricofederico A ja sie kiedys wniej kochalem:) 29.07.06, 03:01 Jak bylem 10 letnim gowniarzem i ogladalem to w tiwi to sie podkochaiwalem w Marusi. W sumie to pamietam ze zwiasalo mi czy rudy dojedzie do Berlina czy nie. Ogladalem ten seial tylko dla niej heheh:) Smieszne czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monarchista Re: MArusia z Czterech Pancernych IP: 195.128.172.* 29.07.06, 10:48 Gość portalu: kitop napisał(a): > Ale to wszystko komunistyczna propaganda! - według obowiązujących obecnie > zasad. Marusia i pancerni to zdrajcy narodu polskiego! Idolami powinni być > ksiądz Skorupka i Piłsudski - jedyni prawdziwiu patrioci! A reszta? Na drzewo > albo do Berezy! Nie można do Berezy, ją zabrali nam Sowieci a teraz tam rządzi Łukaszenka. Ale jakby z nim pogadać, może by nam wydzierżawił, jeśli jeszcze jakieś baraki ocalały. Oba rządy, polski i Białoruski z pewnością mają już listy polityków, którzy tam powinni się znaleźć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wWicary Re: MArusia z Czterech Pancernych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 00:15 W takim razie fim o takich 2 skr......synach jako produkt komunistyczny też powinien być zakazany a na dodatek demoralizuje, bezbozny jakiś i ..... kiepski. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: MArusia z Czterech Pancernych 29.07.06, 15:47 Gość portalu: kitop napisał(a): > Ale to wszystko komunistyczna propaganda! - według obowiązujących obecnie > zasad. Marusia i pancerni to zdrajcy narodu polskiego! Idolami powinni być > ksiądz Skorupka i Piłsudski Ale żaden z nich nie był tak ładny jak Marusia! Odpowiedz Link Zgłoś
baska306 Re: MArusia z Czterech Pancernych 30.07.06, 13:50 Piłsudski? Ten socjalista? i rozwodnik? (był kilkakrotnie żonaty, a karierę zaczynał od Polskiej Partii Socjalistycznej!) toż to skandal! A czy x. Skorupko uzyskałby namaszczenie widomych kół z grodu Kopernika? warto się wstrzymać z tymi uwielbieniami! wiadomo że ciemny prosty lud musi mieć wytyczoną scieżkę po której podąza jak stadko baranków......... Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: MArusia z Czterech Pancernych 29.07.06, 05:13 cytat: "Co to znaczy jesli koles mowi, ze jego idealem kobiety jest MArusia z Czterech Pancernych?Nie widzialam tego filmu:)" znaczy dowcip czy jak i w jakim sensie? Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 [...] 29.07.06, 07:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mmarusia Re: MArusia z Czterech Pancernych 29.07.06, 14:59 To ja jestem marusia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja :) Poli Raksy twarz...popatrzcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 15:00 www.joemonster.org/mg/displayimage.php?album=165&pos=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylko_ja Re: MArusia z Czterech Pancernych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 16:47 Marusię grała Pola Raksa - wycofała się z grania w filmie gdzieś w latach 70-tych. Grała jeszcze w "Przygodzie z piosenką" Barei, w "Szatanie z 7ej klasy", "Panience z okienka", nie pamiętam w czym jeszcze... O ile iwem, zajęła się projektowaniem odzieży, nie wiem, czy miała własną firmę, czy to robiła dla kogoś. Często ją widywałam w rejonie Miodowej i Senatorskiej, może tam mieszkała, może do kogoś wpadała? Bardzo ładna, zadbana pani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baltazar_gąbka a ta druga IP: *.devs.futuro.pl 29.07.06, 20:17 ta brunetka to jak sie nz bo ja ja wolalem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: levi Re: a ta druga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 21:25 Lidka.. Była radiotelegrafistką.. Odpowiedz Link Zgłoś
franciszek2 Re: MArusia z Czterech Pancernych 30.07.06, 08:05 A po raz pierwszy wystapila chyba w filmie "Szatan z siodmej klasy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanys Re: MArusia z Czterech Pancernych IP: *.pools.arcor-ip.net 30.07.06, 11:24 to byl najlepszy film PRL-u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Korzeniowsk Re: "To był najlepszy film PRLu", zwłaszcza jak.. IP: *.bielsko.dialog.net.pl 30.07.06, 16:05 ... Janek Kos znalazł się na "wycieczce krajoznawczej" - na "Białych Niedźwiedziach" - o dziwo - ze sztucerem w ręku! Na polowaniu dewizowym, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczy_interes Re: MArusia z Czterech Pancernych IP: *.ztpnet.pl 30.07.06, 13:32 Marusia nosiła stale przy sobie karabin i kilka granatów za pasem, ponieważ liczyła, że w ten sposób obroni swoją cnotę przed kilkunastoma milionami jurnych czerwonoarmistów z którymi wspólnie służyła na froncie. Jest bardzo wątpliwe, czy jej się to udało, ale Twój koleś gustuje chyba w kobietach typu "żelazna dziewica" . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneczka Co Wy widzicie w tym czarobialym filmie ? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 30.07.06, 22:48 Tata przyniosl mi na plytce ten film zeby sobie obejrzala ale mnie ten film nudzi niw wiem nad czy sie zachwycac , slaba jakosc obrazu generalnie nic ciekawego nie wiem dlaczego rodzice maja taki sentyment do tego filmu moze dlatego ze byl z ich dziecinstwa nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Co Wy widzicie w tym czarobialym filmie ? IP: *.resetnet.pl 31.07.06, 09:57 idź sobie dziecino do kącika, wsadź sobie kciuk do...buzi i go possij... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr Re: Co Wy widzicie w tym czarobialym filmie ? IP: 145.4.198.* 01.08.06, 16:37 moze jestes niezby rozgarnieta aneczko ? jak ci idzie w szkole ? kazda klasa po 3 lata ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linda bo to dobra kobieta była.. IP: *.alpha.krakow.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 11:17 !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mili_vanili Re: podobała się mojemu 6-letniemu synowi :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 14:08 jak byłam w przedszkolu to chłopacy bawiąc się w czterech pancernych barali na Marusię najładniejszą dziewczynę (niestety nie byłam to ja). Po latach, jako 20-latka, ta dziewczyna się strasznie roztyła i waży chyba ze 100 kilo. Jak to możliwe, że nie widziałaś tego filmu? Ciekawi mnie ile masz lat, chyba z 13, bo pokolenie dzisiejszych 20-latków raczej film zna... Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
robert0204 Re: MArusia z Czterech Pancernych 31.07.06, 23:56 [IMG]www.danasoft.com/sig/robbie_lpl.jpg[/IMG] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betty Re: MArusia z Czterech Pancernych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 00:07 Szkoda robercie, ze pod tym linkiem niczego nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
zoe13 Re: MArusia z Czterech Pancernych 01.08.06, 15:23 a mnie zawsze zastanawiał upór Janka do Marusi. Lidka była ładniejsza!!Na dodatek POLKA :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: MArusia z Czterech Pancernych IP: 207.230.205.* 01.08.06, 21:26 Jako kobieta powiem, ze Marusia byla piekna. Sama chcialabym tak wygladac. Gajos tez przystojny. Wlosy zrobili mu na blond. Pasowal mu ten kolor. Co sie teraz z facetem stalo! Nawet sie bardzo nie postarzal, ale roztyl. Pilnujcie panowie figury. "Stawka wieksza, niz zycie" to byl film! Pamietam, jak ludzie komentowali, ze Mikulski lepiej wyglada w mundurze niemieckim, niz polskim. Glupio to przyznac, ale taka byla prawda: ten niemiecki byl lepiej uszyty i w ogole lepiej na nim lezal. Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Mikulski 02.08.06, 16:57 co ty chcesz od Milulskiego ? ma 77 lat i trzyma sie niezle Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Re: MArusia z Czterech Pancernych 02.08.06, 17:01 Gajos nie jest juz nastolatkiem - urodzil sie w 1939 roku Odpowiedz Link Zgłoś