jan.rem 05.08.06, 13:15 Ja popieram , podobno to nie modne dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pytong1 Re: Jak widać - nawet bardzo niemodne 07.08.06, 10:07 Gdzie jak gdzie ale w tym wątku kolegi kronopia77 się naprawdę nie spodziewałem ... Krypto zwolennik PiS? Czy schizofrenia? Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 A może to nie jest tylko kwestia "mody"? :) Zajrzy 05.08.06, 14:57 Zajrzyj tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=46118726 Odpowiedz Link Zgłoś
jan.rem Re: A może to nie jest tylko kwestia "mody"? :) Z 05.08.06, 15:07 Nie wierze ze nie ma tu zwolennikow PiS :) Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 Zwolenników nie ma w ogóle, ale są "wyznawcy" 05.08.06, 15:39 Bo po tym, co PiS robi, można już tylko ślepo w niego wierzyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer To zaproponuj im coś w zamian. 05.08.06, 19:14 Dworujesz sobie a nie zastanowisz się nad tym, że są jakieś społeczne przyczyny takiego zjawiska jak PiS. Ludzie widzą w tym szansę na otwarcie dla nich dróg życiowych do tej pory dostępnych jedynie wybranym. Uważasz, że to jest złe? Odpowiedz Link Zgłoś
gumowy_kaczor Re: To zaproponuj im coś w zamian. 05.08.06, 19:21 Jacy ludzie? Kilkuset absolwentów prawa, którzy uczepią się pańskiej klamki PiSu? Zupełnie jak młodzież z ZMP za komuny. Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: To zaproponuj im coś w zamian. 05.08.06, 19:26 To według Ciebie tylko kilkuset absolwentów prawa zagłosowało na PiS? I tylko z racji tych kilkuset absolwentów prawa autorytaryzm nie wzbudza w Polakach wstrętu choć wiemy, że jak dotąd wzbudzał w nich większy niż w jakiejkolwiek innej nacji. Odpowiedz Link Zgłoś
gumowy_kaczor Re: To zaproponuj im coś w zamian. 05.08.06, 19:31 Prawdę mówiąc, zdanie górników, moherowych babć i reszty jaśnie oświeconych przez Ojca Dyrektora niewiele mnie obchodzi. Nie jestem politykiem, więc mogę pisać prawdę: moim zdaniem ludzie albo są zdezorientowani albo nie interesuje ich nic poza rozrubą. Trudno ten zbiorowy głos uznać za jakiś autorytek (choć demokracja musi go akceptować, tak jak musieał kiedyś zaakceptować np. wybór Hitlera). Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: To zaproponuj im coś w zamian. 05.08.06, 19:47 Potępiasz w czambuł. Wszystko co Ci się nie podoba jest z definicji wyborem idiotów. Akurat wybór Hitlera był czystym wynikiem desperacji po rozzarowaniach wiekiego kryzysu. Co więc wywołało w ludziach taką tęsknotę za autorytaryzmem? Sądzę, że w desperacji szukają czegoś nowego. A kto jest za to odpowiedzialny? Czyżby słowa o łże elitach nie były aż tak niedorzeczne? Odpowiedz Link Zgłoś
gumowy_kaczor Re: To zaproponuj im coś w zamian. 05.08.06, 19:54 Zawsze musi być ktoś odpowiedzialny. Nawet jeśli nikt nie jest odpowiedzialny. Ale fakt, teraz przyszli całkiem nowi ludzie, którzy za nic, co było, nie odpowiadają. A ten, kto twierdzi, że ZCHN przez wiele ostatnich lat rządziło Polską, że dziura budżetowa Bauca itd. - taki ktoś to wierutny kłamca i członek łże elity. Za to co było PiS absolutnie nie odpoiada, a za to, co jest złe teraz, odpowiada Platforma. Przecież to tak proste, że nawet dziecko zrozumie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: To zaproponuj im coś w zamian. 05.08.06, 20:09 Wymieniłeś na razie jedno nazwisko. A jeżeli chodzi o ZCHN to zdaje się że Ryś Czarnecki jest akurat u Leppera. Inna sprawa, że mówienie o ZCHN rządzacym Polską troche trąci spiskową teorią dziejów. Wypada też przyznać, ze mimo domniemanego leżenia krzyżem wszystkich PiSiorów to własnie księża najbardziej oberwali od lustracji. To juz nieco daje do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
gumowy_kaczor Re: To zaproponuj im coś w zamian. 05.08.06, 20:15 Akurat Bauca wymieniłem w pozytywnym kontekście. Facet przynajmniej miał odwagę i przed wyborami ujawnił do czego doprowadziły rządy AWS-u. Co by nie mówić o SLD - to dzięki nadwyżce zostawionej przez rząd Belki można myło wprowadzić becikowe. Wygląda na to, że rządy PiS-u to będzie największa zmarnowana szansa w historii Polski - zmarnowane dotacje i status drugiego świata na wiele, wiele lat. Obym się mylił. Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 Na razie udostepniają je tylko swoim :)) 06.08.06, 11:10 Jedyne, co moge robić, to ich piętnować. I mieć nadzieję, że kiedyś podejście władzy do ludzi w tym kraju się zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radość Re: link: Kronopio77 gada sam ze sobą IP: *.ztpnet.pl 05.08.06, 18:37 "Kronopio77"- Masz firmę do kreowania wizji katastrofy Polski pod rządami PiS? Nic z tego - Polska oczyszcza się z brudów III RP-coraz więcej zlodziei w bialych rękawiczkach trafia za kratki,co mnie bardzo raduje...hehehe. P(ech!)Owcy biegaja po wszystkich forach i jęczą z rozpaczy, bo maja coraz mniej zwolenników...hehehe. A jak nie mają z kim pogadać, gadają sami ze sobą....hehehe Jaroslaw Kaczyński to najlepszy i najbardziej skuteczny POLITYK! Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 link: radość gada od rzeczy :)) 06.08.06, 11:27 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=45742048&a=45932292 Polecam również inne jej wypowiedzi, choć w zasadzie niewiele się one od siebie różnią :) Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 Nie gadam ze sobą - przypominam ludziom obietnice 06.08.06, 11:28 PiSu na tle powyborczych "dokonań" :) Może "ciemnemu ludowi" coś się rozjaśni :) Odpowiedz Link Zgłoś
gumowy_kaczor Re: Czy sa tu osoby ktore popieraja PiS? 05.08.06, 17:44 Pewnie są, ale się nie przyznają. W końcu popieranie PiSu zbyt dobrze o człowieku nie świadczy. Trochę tak, jak w PRL-u - PZPR miała wielu członków i sympatyków (członkowie rodzin milicjantów itd.), ale w rozmowach prywatnych mało kto o tym mówił. Poza tym do wyborów zostało jeszcze trochę czasu, młodzieżówka partyjna dopiero na forach się rozkręca - wystarczy odrobinę poczekać, a znów będziemy mogli czytać peany na cześć Wodza Czyste dobro i jego mniejszego Wielkiego Brata. Cierpliwości;) Odpowiedz Link Zgłoś
jan.rem Re: Czy sa tu osoby ktore popieraja PiS? 05.08.06, 18:06 jesli sie wstydza przyznac do wlasnych przekonan to chyba nalezy im wspolczuc:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Dziwne, że ktoś podpisujący się Jerzy Urban mówi.. IP: 85.128.94.* / *.rotmanka.pl 05.08.06, 18:57 ... o wstydzie. Ja popieram PiSiorów za to, że podejmują tematy, których złotouści wbiałych rękawiczkach nigdy by nie pojęli. Takie jak choćby mafia adwokacka. A to, że są krótkowzroczni i nie widzą że autokracja jest groźna to już inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
gumowy_kaczor Re: Dziwne, że ktoś podpisujący się Jerzy Urban m 05.08.06, 19:09 Podziwiam krótkowzrocznych, którzy nie widzą, że na miejsce jednej mafii zwykle pojawia się następna. Rozumiem rozgoryczenie absolwentów prawa (słuszne!), ale trafnie postawiona diagnoza nie oznacza automatycznie skutecznej terapii. Są nawet tacy znachorzy, którzy usiłują leczyć dżumę cholerą. Nie tędy droga. Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: Dziwne, że ktoś podpisujący się Jerzy Urban m 05.08.06, 19:12 Ale ta diagnoza jest już jakimś krokiem we właściwą stronę. Zasada primum non nocere nie da się rozciągnąć na państwo i społeczeństwo. A zgodzisz się chyba, że jakiekolwiek zmiany w kwestii adwokatów mogą byc jedynie zmianami na lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś
gumowy_kaczor Re: Dziwne, że ktoś podpisujący się Jerzy Urban m 05.08.06, 19:18 Rzecz w tym, że państwo nie ogranicza się wyłacznie do prawników (choć wielu z nich tak sądzi;). Poza tym członkowie "mafii adwokackiej (cokolwiek to znaczy) weszli do koalicji, więc mam poważne wątpliwości, czy nawet ten problem zostanie do końca rozwiązany. Aha. Naprawdę nie chciałbym, żęby w sądzie reprezentowali mnie prawnicy w rodzaku Edgara Gosiewskiego, czy braci Kaczyńskich. Ale to już zupełnie inne zagadnienie - zgadzam się, że takie sprawy powinien po prostu regulować rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: Dziwne, że ktoś podpisujący się Jerzy Urban m 05.08.06, 19:22 Nie ma złudzeń co do tego, że problem nie zostanie rozwiązany do końca. Nietetey na gnojków trzeba gnojków. A mimo wszystko Edgar jest dla mnie o wiele bardziej wiarygodny niż takie indywiduum jak mec. Edward Wende. A trzeba wiedzieć, że wśród adwokatów większośc z nich to aroganckie jednostki w tym właśnie typie. Tak czy owak wyciągnięcie brudów da do myślenie kilku świętym krowom. A to akurat Polsce się przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
gumowy_kaczor Re: Dziwne, że ktoś podpisujący się Jerzy Urban m 05.08.06, 19:26 Rewolucja to zemsta słabych nad silnymi. Trwa krótko i zwykle niczego dobrego nie przynosi, na dodatek często pożera własne dzieci. Ale widać tak musi być. Ludzie często wybierają rewanż zemstę, upodlenie kogoś, kto patrzył na nich przed rewolucją z góry. Nawet jeśli obiektywnie na tym stracą. Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: Dziwne, że ktoś podpisujący się Jerzy Urban m 05.08.06, 19:28 Kto według Ciebiezostał w skutek wyboru dokonanego przez ludzi upodlony? Odpowiedz Link Zgłoś
gumowy_kaczor Re: Dziwne, że ktoś podpisujący się Jerzy Urban m 05.08.06, 19:32 gelimer napisał: > Kto według Ciebiezostał w skutek wyboru dokonanego przez ludzi upodlony? Jak to kto? Łże elity;) Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: Dziwne, że ktoś podpisujący się Jerzy Urban m 05.08.06, 19:41 A kto to taki? To trochę zbyt ogólne i rzucone ad hoc określenie. No chyba że czapka gore na złodzieju. Odpowiedz Link Zgłoś
gumowy_kaczor Re: Dziwne, że ktoś podpisujący się Jerzy Urban m 05.08.06, 19:45 Łże elita to grupa wrogów ludu polskiego, których liczba wraz z postępami rewolucji moralnej rośnie. Żaden uczciwy człowiek nie występuje w obronie łże- elity (ponieważ to by oznaczało, że sam jest członkiem łże elity). Przedmówca ujął to słusznie - na złodzieju czapka gore! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: Dziwne, że ktoś podpisujący się Jerzy Urban m 05.08.06, 19:51 To może wystąp w tej obronie zamiast pławić się w sarkazmie. Niech ludzie wiedzą, ze faktycznie jest czego bronić. Odpowiedz Link Zgłoś
gumowy_kaczor Re: Dziwne, że ktoś podpisujący się Jerzy Urban m 05.08.06, 19:56 gelimer napisał: > To może wystąp w tej obronie zamiast pławić się w sarkazmie. Niech ludzie > wiedzą, ze faktycznie jest czego bronić. Ludzie widzą, że nie ma czego bronić i po prostu wyjeżdżają. Oczywiście z wyjątkiem tych kilkuset abslowentów prawa, historii oraz teologii, którzy wierzą, że na dłużej uczepią się pisowej klamki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: Dziwne, że ktoś podpisujący się Jerzy Urban m 05.08.06, 20:02 Nadal kpisz. Sądzisz, że przy innej władzy eksodus byłby mniejszy? Odpowiedz Link Zgłoś
gumowy_kaczor Re: Dziwne, że ktoś podpisujący się Jerzy Urban m 05.08.06, 20:10 gelimer napisał: > Nadal kpisz. Sądzisz, że przy innej władzy eksodus byłby mniejszy? W grupie najlepiej wykształconych na pewno mniejszy. Ale tacy ludzie są w Polsce nie potrzebni. Oni przecież z reguły nie głosują na PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: Dziwne, że ktoś podpisujący się Jerzy Urban m 05.08.06, 20:14 A z jakich powodów właśnie w tej grupie mniejszy? Dodam, że mam wyższe studia i głosowałem na PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
gumowy_kaczor Re: Dziwne, że ktoś podpisujący się Jerzy Urban m 05.08.06, 20:17 gelimer napisał: > A z jakich powodów właśnie w tej grupie mniejszy? Dodam, że mam wyższe studia i głosowałem na PiS. Edgar Gosiewski też ma wyższe studia. Pewnym ludziom po wyższych studiach rządy PiS-u odpowiadają. Inni z kolei wolą żyć w normalnym kraju i dlatego nie wyobrażąją sobie pozostania w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant a kto nie popiera pis_dy IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.06, 20:06 każdy płaci przedcież jakieś podatki, więc popiera !! (hłehłehłe) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rej Re: Czy sa tu osoby ktore popieraja PiS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 11:47 Wyzsze studia miec moze kazdy,ale wiedze tylko nieliczni!wiec nie warto sie przechwalac. dlaczego PO olalo swych wyborcow,stolki byly wazniejsze od wyborcow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: Czy sa tu osoby ktore popieraja PiS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 14:53 tak mnustwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no no no Re: Czy sa tu osoby ktore popieraja PiS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 15:09 To zalezy, czy maja cos za uszami czy nie.jak cos sie przeskrobalo to lament. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: Czy sa tu osoby ktore popieraja PiS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 23:11 tak Odpowiedz Link Zgłoś
szall Re: Czy sa tu osoby ktore popieraja PiS? 06.08.06, 23:40 również popieram PiS i nie jestem bynajmniej jakimś wyjątkiem. Cieszy mnie owa rewolucja moralna, która wreszcie się w Polsce dokonuje! Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: Czy sa tu osoby ktore popieraja PiS? 07.08.06, 07:29 Rewolucja moralna rewolucja francyska rewolucja październikowa rewolucja kulturalna aż mnie dreszcz przeszedł Odpowiedz Link Zgłoś
waldek1610 Walka z korupcja to jest wielku plus PIS 07.08.06, 08:12 z drugjiej strony gdy patrze na Posla Gosiewskiego, ktory do sludzenie przypomina dzielnego wojaka Szwejka... nie wspominajac Braci Kaczynskich to raczej oni przystojniakami nie sa. Odpowiedz Link Zgłoś
pytong1 Re: Walka z korupcja to jest wielku plus PIS 07.08.06, 10:11 Postrzeganie polityków pod kątem "przystojności" na pewno daleko Cię zaprowadzi ... Grunt to piękne oczy i dobrze dobrany krawat. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
waldek1610 Re: Walka z korupcja to jest wielku plus PIS 07.08.06, 10:44 Wrecz przeciwnie, akceptuje ich z uwagi na to co robia, a nie jak wygladaja. Choc w Niemczech nie bez powodu nazwano Kaczynskiego ziemniakiem, i dobry wyglad by nie zaszkodzil, ale jak widac nie mozna miec wszystkiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
v.prl.pisiorow Re: Walka z korupcja to jest wielku plus PIS 07.08.06, 19:37 no to kurna przypierniczyłeś złotą myśl: --------- Wrecz przeciwnie, akceptuje ich z uwagi na to co robia, ------- właśnie dlatego nie powinieneś ich akceptować, jęśli pozostało ci trochę rozumu w łepetynie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) kto kasuje wątek o Kurskim w szpitalu??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 19:32 to zadziwiające co się ostatnio dzieje na forach... Kurski jest chory na zapalenie opon mózgowych, link do artykułu jest na forum humorum (jakkolwiek to jest prawda, ale tam nie kasują) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=46500141 adminie - zwolenniku PiS, 'daj se siana' Odpowiedz Link Zgłoś