Dodaj do ulubionych

z czym kojarzy wam się USA?

01.10.06, 09:41
nawiązuję do następnego buraczanego watku waldka 1610 - z czym kojrzy się
Amerykanom Polska

otóż mi się wydaje że najczęściej z USA kojarzy się brak gustu i arogancka
ignorancja :))

do tego dorzuciłbym takie rzeczy jak Coca-Cola, McDonald może Myszka Miki
(choć teraz chyba jest zapominana)

może ciągłe wojny i zabijanie cywilów w Iraku choćby, może bomba atomowa (i
znowu śmierć cywilów)

może dorzucę jeszcze przemoc na ulicach USA, w szkołach - strzelaniny
powodowane łatwym dostępem do broni

może jeszcze wyjątkowe buractwo (ignorancję) prezydenta USA

och i jeszcze zapomniałem o kowbojach :)))
Obserwuj wątek
    • Gość: :)) mi z grubasami po 150kg i serdelkowatymi dziecmi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 16:22
      :))
      • Gość: Soup Nazi Face it IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.10.06, 16:42
        Ogromny zal wam doopy sciska, bo:

1. Zyjecie w biedzie i dlugo jeszcze bedziecie zyli. Jesli nie wierzycie,
        przyjrzyjcie sie blizej stopie zyciowej Portugalii i Grecji. Kilka tysiecy
        nielegalnych robotnikow budowlanych z tych krajow (niektorzy osiedli nielegalnie
        od kilkunastu lat) dostalo niedawno nakazy deportacji w Ontario, Kanada (skad
        pisze). Tlumaczenie na jezyk polskich chciejow: lepiej zycie z rodzinami na
        czarno przez lata w Kanadzie (w ktorej stopa zyciowa jest na oko nizsza o 5-10%
        niz w USA) niz zyc w krajach, ktore sa od dawna czlonkami UE. Czy jest w tym
        kontekcie sens rozmawiac o tym jak sie zyje w nowych krajach Unii? Pytanie
        retoryczne.
        Ale ta bieda i niedorozwoj - nie hanbi. Wszyscy wiemy skad sie wziala, wiemy
        rowniez, ze dlugo jeszcze bedzie trwala, bo taka jest naturalna kolej rzeczy
        zeby nie wiem jakim byc chciejem i samooszukiwaczem.

2. Hanbia natomiast rzady kurew, zlodziei, milicji, glupcow i zloczyncow,
        niekoniecznie w tej kolejnosci i niekoniecznie wykluczajace sie wzajemnie,
        trwajace od lat 17. O tym tez dobrze wiecie i to jest drugim powodem frustracji
        agresywnych chciejow wypacajacych swoje smieszne kawalki o Polonii zamorskiej -
        USA, Kanady, Australii.

3. Oba te powody sa jak najbardziej usprawiedliwionymi przyczynami ogromnej
        frustracji wielu piszacych tu i na innych forach. Niektorzy wyladowuja te
        frustracje skrobiac w/w zalosne kawalki o Polonii, USA, etc. Dlatego sa malymi
        Polakami o krwawych galach, klepiacymi tradycyjna polska modlitwe o to, zeby
        sasiadowi zdechla krowa zamiast zastanowic sie jak sie dorobic wlasnej.
        • Gość: ha ha ha soupnazi - przykłąd jak alkohol wypala dziury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 09:48
          w mózgu, lub tym co niektórzy mają pomiędzy uszami
        • waldek1610 Re: Face it 02.10.06, 10:15
          Gość portalu: Soup Nazi napisał(a):

>Niektorzy wyladowuja te frustracje skrobiac w/w zalosne kawalki o Polonii,
          > USA, etc. Dlatego sa malymi Polakami o krwawych galach, klepiacymi tradycyjna
          > polska modlitwe o to, zeby sasiadowi zdechla krowa zamiast zastanowic sie jak
          > sie dorobic wlasnej.

Popieram! Swietnie to ujales :)
    • user0001 Re: z czym kojarzy wam się USA? 01.10.06, 16:24
      > do tego dorzuciłbym takie rzeczy jak Coca-Cola, McDonald

Ja uogólniłbym to, na fastfoody i rzesze osób otyłych.

Zaznaczam, że w Ameryce jeszcze nie byłem, a moje skojarzenia oparte są na tym
      czym karmi nas telewizja.
      • Gość: walduś=burak o to waldusiowi przecież chodzi - o wiedzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 16:30
        powierzchowną
    • Gość: re z przygłupami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 16:41
      choćby takimi jak waldek1610
    • Gość: Polak z Polski Re: z czym kojarzy wam się USA? IP: *.acn.waw.pl 01.10.06, 17:39
      - Nowy Jork i Woody Allen
      - George Bush i wieśniacy z Teksasu
      - Niewolnictwo, Ku-Klux-Klan i murzyńscy gangsterzy
      - Las Vegas
      • Gość: em70 Re: z czym kojarzy wam się USA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 17:55
        obrzydliwa kultura masowa: tandetna muzyka, głupie seriale gdzie krew się leje
        strumieniami, filmy z hollywood - same efekty specjalne, żadnej treści,
        śmieciowe jedzenie
        dziwaczne kulty religijne
        plastik i tandeta

oraz bardzo piękna przyroda
        • Gość: wylogowana Re: z czym kojarzy wam się USA? IP: *.hsd1.ma.comcast.net 01.10.06, 23:55
          Gość portalu: em70 napisał(a):

> obrzydliwa kultura masowa: tandetna muzyka, głupie seriale
          > dziwaczne kulty religijne
          > plastik i tandeta

Polska??? :P
    • tomas_torquemada Re: z czym kojarzy wam się USA? 01.10.06, 17:55
      Z Państwem Prawa..
      Z lepszymi perespektywami..
      Z silna gospodarka..
      Z postepem technicznym/naukowym..
      Z calym streotypem jakim nas szpikuja.. UE,TV,prasa..

aaaaaaaa jeszcze jedno..
      Z brakiem europejskiej komuny :P

Pozdrawiam malkontentow :)
      • worldmaster1 Re: z czym kojarzy wam się USA? 01.10.06, 18:54
        Brak gustu jest charakterystyczny tylko dla USA? Tam przynajmniej
        rzeczy "gustowne" są lepiej dostępne niż u nas w Polsce. Arogancka ignorancja
        to dość enigmatyczne stwierdzenie, charakterystyczne raczej dla człowieka,
        który wiadomości o USA czerpie przede wszystkim z tego forum.

>może ciągłe wojny i zabijanie cywilów w Iraku choćby, może bomba atomowa (i
        znowu śmierć cywilów)

Z ciągłymi wojnami się zgodzę - gdyby nie pomoc USA już w 1917, a najpóźniej w
        1939 mówilibyśmy po niemiecku lub po rosyjsku. To naprawdę straszne, że wciąż
        wtrącają się w sprawy naszej idealnej Europy, która sama świetnie dałaby sobie
        radę, prawda? Co do bomby atomowej to, jeśli poczytasz co nieco o historii
        Japonii zauważysz, że pod koniec wojny obowiązywał rozkaz, wg którego każdy
        Japończyk (uzbrojony od karabinu po nóż kuchenny) musi zabić przynajmniej 1
        lądującego na wyspach amerykanina. Wykonanie rozkazu wiązało by się ze znacznie
        większą liczbą ofiar niż w Hiroshimie i Nagasaki.
        A cywilów w Iraku to rzeczywiście celowo rozstrzeliwują w masowych egzekucjach
        tak?

Posiadanie broni - ja czułem się w USA bezpieczniej niż w Polsce, tymczasem w
        opinii autora wątku strach wyjść tam na ulicę lub iść do szkoły. To kolejne
        potwierdzenie mojej opinii, że jest on kolejnym idiotycznym prowokatorem, który
        przedstawia rzeczywistość tylko wg własnych chorych wizji.

• Gość: mm Re: z czym kojarzy wam się USA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.06, 19:12
          Pomoc USA? Chyba żartujesz! USA"pomaga" tam, gdzie ma w tym własny interes.
          • Gość: re z narzucaniem woli innym krajom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 20:21
            jak choćby w stosunkach handlowych - stanowią swoje cła zaporowe niezgodne z
            WTO, ale na innych wrzeszczą, że nie stosują się do WTO
    • Gość: SPQR Re: z czym kojarzy wam się USA? IP: *.quest-net.pl 02.10.06, 01:00
      Z potęga militarną, bogactwem, największymi osiągnięciami w nauce, bardzo rozwiniętym rzemysłem, fantastyczną historią, Jankeską pomysłowością i praktycznością, malowniczymi krajobrazami i miłymi ludźmi.
      • Gość: walduś=burak to chyba ironiecznie napisałeś - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 09:46
        fantastyczną historią,

chyba że należysz do tych raczej mało rozgarniętych
    • Gość: Taki jeden USA? IP: *.dip.t-dialin.net 02.10.06, 03:21
      A w którym to województwie?
      • Gość: Soup Nazi Re: USA? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.10.06, 04:38
        Gość portalu: Taki jeden napisał(a):

> A w którym to województwie?

Bardzo daleko od Lomzy i Moniek. Na szczescie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka