spedalony_wolfgang 04.10.06, 12:56 bo tak sie zastanawiam... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marysia_b Re: Czy ogolone_jajka są naprawde ogolone? IP: *.161-244-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 04.10.06, 13:04 Powtorze za wieszczem: "Pytanie to w tytule postawione tak smialo Chocby z najwiekszym trudem rozwiazac by nalezalo"....:) I tu mozesz zaczac parafraze - uwazaj jednak aby ci (parafrazy oczywiscie!) nie wycieli, bo jakkolwiek by nie bylo: lepsze ogolone niz.... Jesli pociagniesz w mowie wiazanej - mozesz liczyc na wsparcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Czy ogolone_jajka są naprawde ogolone? IP: 62.97.100.* 04.10.06, 13:35 ale poleciałas Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Czy ogolone_jajka są naprawde ogolone? 04.10.06, 13:57 Gość portalu: marysia_b napisał(a): > Powtorze za wieszczem: > > "Pytanie to w tytule postawione tak smialo > Chocby z najwiekszym trudem rozwiazac by nalezalo"....:) > > I tu mozesz zaczac parafraze - uwazaj jednak aby ci (parafrazy oczywiscie!) nie > wycieli, bo jakkolwiek by nie bylo: lepsze ogolone niz.... > > Jesli pociagniesz w mowie wiazanej - mozesz liczyc na wsparcie! > > A ja mogę? Chcę zwrócić uwagę zacnego tu grona, Że jajka są chyba na "zero" golone! I nie wiem jak zero jest do zrozumienia... Czy zero ma włosów czy zero golenia? Odpowiedz Link Zgłoś
marysia_b Re: Czy ogolone_jajka są naprawde ogolone? 04.10.06, 14:48 supaari napisał: > A ja mogę? Oczywiscie, > Chcę zwrócić uwagę zacnego tu grona, > Że jajka są chyba na "zero" golone! > I nie wiem jak zero jest do zrozumienia... > Czy zero ma włosów czy zero golenia? Golone, strzyzone... nie tu psa pogrzebano Tu efekt koncowy sie liczy! Zas efekt koncowy golenia, lysienia... Widoczny, gdy *jajek* dotyczy! Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Czy ogolone_jajka są naprawde ogolone? 04.10.06, 14:55 marysia_b napisała: > Golone, strzyzone... nie tu psa pogrzebano > Tu efekt koncowy sie liczy! > Zas efekt koncowy golenia, lysienia... > Widoczny, gdy *jajek* dotyczy! Golone, strzyżone czy depilowane? A może są łyse "z natury"? Następnym etapem są jajka "pisane"... Nieważne, że lepsze od kury. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia_b Re: Czy ogolone_jajka są naprawde ogolone? 04.10.06, 15:10 supaari napisał: > marysia_b napisała: > > Golone, strzyzone... nie tu psa pogrzebano > > Tu efekt koncowy sie liczy! > > Zas efekt koncowy golenia, lysienia... > > Widoczny, gdy *jajek* dotyczy! > > Golone, strzyżone czy depilowane? > A może są łyse "z natury"? > Następnym etapem są jajka "pisane"... > Nieważne, że lepsze od kury. Te jajka_pisane (po prostu - pisanki) Natura wszak ciagnie do kury! Jak wilka do lasu, Kapturka do Babci A pnacy groszek do gory! Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Czy ogolone_jajka są naprawde ogolone? 04.10.06, 15:21 marysia_b napisała: > Te jajka_pisane (po prostu - pisanki) > Natura wszak ciagnie do kury! > Jak wilka do lasu, Kapturka do Babci > A pnacy groszek do gory! > A oprócz pisanek są także wydmuszki! Ich nazwa od wydm nie pochodzi... By zrobić wydmuszkę, bierzemy w paluszki... Nie!!! Czytać to mogą zbyt młodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
marysia_b Re: Czy ogolone_jajka są naprawde ogolone? 04.10.06, 15:32 supaari napisał: > marysia_b napisała: > > Te jajka_pisane (po prostu - pisanki) > > Natura wszak ciagnie do kury! > > Jak wilka do lasu, Kapturka do Babci > > A pnacy groszek do gory! > > > > A oprócz pisanek są także wydmuszki! > Ich nazwa od wydm nie pochodzi... > By zrobić wydmuszkę, bierzemy w paluszki... > Nie!!! Czytać to mogą zbyt młodzi! Mezatki? Zonaci? Znudzeni? Kto jeszcze? Bo nie uczniowie i dzieci? *Instrukcja produkcji golonych_wydmuszek* Nie pekaj i dawaj jak leci!!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Czy ogolone_jajka są naprawde ogolone? 04.10.06, 15:47 marysia_b napisała: > Mezatki? Zonaci? Znudzeni? > Kto jeszcze? Bo nie uczniowie i dzieci? > *Instrukcja produkcji golonych_wydmuszek* > Nie pekaj i dawaj jak leci!!! ;) Robienie wydmuszek znam raczej "nieznacznie". Opis nie dla ócz niewiniątek. Odczytać go może w.s2 opacznie*... Na "Oślą"** odeśle ten wątek! * nie mylić z "opatrznie" ** czyli tu: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=396 Odpowiedz Link Zgłoś
marysia_b Re: Czy ogolone_jajka są naprawde ogolone? 04.10.06, 16:09 supaari napisał: > Robienie wydmuszek znam raczej "nieznacznie". > Opis nie dla ócz niewiniątek. > Odczytać go może w.s2 opacznie*... > Na "Oślą"** odeśle ten wątek! A szkoda by bylo, gdyby go Na *Osla* wyslano, tak *nieopacznie*, Bo watek sam w sobie jest godnym uwagi Czytany .... *niejednoznacznie*! > * nie mylić z "opatrznie" > ** czyli tu: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=396 > > Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Czy ogolone_jajka są naprawde ogolone? 04.10.06, 16:28 marysia_b napisała: > A szkoda by bylo, gdyby go > Na *Osla* wyslano, tak *nieopacznie*, > Bo watek sam w sobie jest godnym uwagi > Czytany .... *niejednoznacznie*! > Więc sama rozumiesz me wielkie obawy I cenzurowaną poezje! Gdy ktoś mnie zapyta o radę nad rady, Odpowiem: "Il faut casser* des oeufs..."! * najlepiej na pomme aigre! Odpowiedz Link Zgłoś
marysia_b Re: Czy ogolone_jajka są naprawde ogolone? 04.10.06, 16:37 supaari napisał: > marysia_b napisała: > > > A szkoda by bylo, gdyby go > > Na *Osla* wyslano, tak *nieopacznie*, > > Bo watek sam w sobie jest godnym uwagi > > Czytany .... *niejednoznacznie*! > > > > Więc sama rozumiesz me wielkie obawy > I cenzurowaną poezje! > Gdy ktoś mnie zapyta o radę nad rady, > Odpowiem: "Il faut casser* des oeufs..."! > > * najlepiej na pomme aigre! Omleta bez jajek_stluczonych sie nie da To prawda nie do podwazenia I lepiej samemu na *Oslej* sie znalezc Niz jajecznego czytac gledzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Czy ogolone_jajka są naprawde ogolone? 04.10.06, 17:50 marysia_b napisała: > Omleta bez jajek_stluczonych sie nie da > To prawda nie do podwazenia > I lepiej samemu na *Oslej* sie znalezc > Niz jajecznego czytac gledzenia! Gdy jajek_stłuczonych skorupka za młodu Nasiąknie treściami z horroru, Wśród mnóstwa omletów paść może ktoś z głodu Czytając "o_dżeja" na forum! Odpowiedz Link Zgłoś
marysia_b Re: Czy ogolone_jajka są naprawde ogolone? 04.10.06, 18:08 supaari napisał: > Gdy jajek_stłuczonych skorupka za młodu > Nasiąknie treściami z horroru, > Wśród mnóstwa omletów paść może ktoś z głodu > Czytając "o_dżeja" na forum! Wydmuszki za mlodu *nasiakle* horrorem Do formy swej juz nie przystaja! Z omleta zrobily sie jajka na boczku Niestrawne, co nos wykrecaja! Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Czy ogolone_jajka są naprawde ogolone? 04.10.06, 18:14 marysia_b napisała: > Wydmuszki za mlodu *nasiakle* horrorem > Do formy swej juz nie przystaja! > Z omleta zrobily sie jajka na boczku > Niestrawne, co nos wykrecaja! > Wszak jajka na boczku* to może być skutek Milionów lat ewolucyi! Jak ssaków sierść ładna lub pokarm przez sutek. Tu Darwin się chyba nie myli! *podejrzewam, że obecnie w większości przypadków położone są nie na boczku, ale centralnie! Odpowiedz Link Zgłoś
marysia_b Re: Czy ogolone_jajka są naprawde ogolone? 04.10.06, 18:24 supaari napisał: > Wszak jajka na boczku* to może być skutek > Milionów lat ewolucyi! > Jak ssaków sierść ładna lub pokarm przez sutek. > Tu Darwin się chyba nie myli! Z Darwinem, to sciema, ja NIE CHCE OD MALPY Ja wiem, ze ja jestem *ab Ovo* Ja bacie mam, dziadka i mame i ciocie I tate, co mnie stworzyl *fachowo*! > *podejrzewam, że obecnie w większości przypadków położone są nie na boczku, ale > > centralnie! Od centralnego polozenie, to podobno do *mort subite* moze dochodzic! Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Czy ogolone_jajka są naprawde ogolone? 04.10.06, 18:29 marysia_b napisała: > Z Darwinem, to sciema, ja NIE CHCE OD MALPY > Ja wiem, ze ja jestem *ab Ovo* > Ja bacie mam, dziadka i mame i ciocie > I tate, co mnie stworzyl *fachowo*! Sam nie wiem co lepsze... Od małpy czy może Pochodzić - ja mówisz - "ab ovo"... W tym drugim przypadku to chyba nam GORZE: Bo z przodka śmiejemy się zdrowo! Odpowiedz Link Zgłoś
marysia_b Egzystencjalne jajko! 04.10.06, 14:54 Gość portalu: marysia_b napisał(a): > Powtorze za wieszczem: > > "Pytanie to w tytule postawione tak smialo > Chocby z najwiekszym trudem rozwiazac by nalezalo"....:) Cos mi przyszlo na mysl (ten sam wieszcz!) : Jesli jajko jest ogolone (i to o kazdej porze) To widac z woli Niebios, inaczej byc nie moze! Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Egzystencjalne jajko! 04.10.06, 15:09 marysia_b napisała: > Cos mi przyszlo na mysl (ten sam wieszcz!) : > > Jesli jajko jest ogolone (i to o kazdej porze) > To widac z woli Niebios, inaczej byc nie moze! Jesli jajko jest ogolone (i to o kazdej porze), To balwierz nie sypia i brzytwy odłożyć nie może! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawicowiec Re: Ja też spróbuję :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 16:13 O! Golone jajko! wyłonione z wątku, lub też gołe - uprzednio parzone we wrzątku mimo wielu rozważań i opcji ja ciszę słyszę w sprawie: ogolone czy zwyczajnie łyse? Odpowiedz Link Zgłoś
marysia_b Bravissimo! ;))) 04.10.06, 16:22 Gość portalu: prawicowiec napisał(a): > O! Golone jajko! wyłonione z wątku, > lub też gołe - uprzednio parzone we wrzątku > mimo wielu rozważań i opcji ja ciszę > słyszę w sprawie: ogolone czy zwyczajnie łyse? Brawo! Zapraszamy do wspolpracy i niech nam synkretyzm tworczy zyje i rozwija sie!!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawicowiec Re: Bravissimo! ;))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 16:24 dziękuję postaram się :) Bo tak ogólnie to na wątkach niepolitycznych to mój debiut jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
marysia_b Re: Bravissimo! ;))) 04.10.06, 16:44 Gość portalu: prawicowiec napisał(a): > dziękuję postaram się :) > Bo tak ogólnie to na wątkach niepolitycznych to mój debiut jest :) My polityczne watki tez mowa wiazana traktujemy! My mozemy, w zasadzie, kazdy watek mowa powiazac! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Kontynuacja! :-) 04.10.06, 16:37 Gość portalu: prawicowiec napisał(a): > O! Golone jajko! wyłonione z wątku, > lub też gołe - uprzednio parzone we wrzątku > mimo wielu rozważań i opcji ja ciszę > słyszę w sprawie: ogolone czy zwyczajnie łyse? Czy brzytwa Twą skórę muskała w południe, Czy włos samoczynnie wypadał? Czy balsam ukoił zacięcia paskudne, Czy tylko połysku wam nadał? Odpowiedz Link Zgłoś
marysia_b Re: Kontynuacja! :-) 04.10.06, 16:43 supaari napisał: > Gość portalu: prawicowiec napisał(a): > > > O! Golone jajko! wyłonione z wątku, > > lub też gołe - uprzednio parzone we wrzątku > > mimo wielu rozważań i opcji ja ciszę > > słyszę w sprawie: ogolone czy zwyczajnie łyse? > > Czy brzytwa Twą skórę muskała w południe, > Czy włos samoczynnie wypadał? > Czy balsam ukoił zacięcia paskudne, > Czy tylko połysku wam nadał? Wasc ekspert w materii, cyrulik (tak tusze)? Od wlosa, brzytewki i rany? Zwerbalizujmy ten topik przecudny! Golimy, strzyzemy, tniemy, czy *rzezamy*? Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Kontynuacja! :-) 04.10.06, 17:40 marysia_b napisała: > Wasc ekspert w materii, cyrulik (tak tusze)? > Od wlosa, brzytewki i rany? > Zwerbalizujmy ten topik przecudny! > Golimy, strzyzemy, tniemy, czy *rzezamy*? Jak pozbyć się włosa z jajeczka bez tremy? Mistrzowie sposoby podają: Golimy, strzyżemy lub tak im wytniemy, Co cienkim głosikiem śpiewają! Odpowiedz Link Zgłoś
marysia_b Re: Kontynuacja! :-) 04.10.06, 18:00 supaari napisał: > Jak pozbyć się włosa z jajeczka bez tremy? > Mistrzowie sposoby podają: > Golimy, strzyżemy lub tak im wytniemy, > Co cienkim głosikiem śpiewają! W tym wlasnie sek ugrzazl i pies sie pogrzebal W tej tremie, co glosik zakloci Golony - odrosnal, strzyzony - wy...(tu rym nieparlamentarny) Wyciety - co bylo - nie wroci! Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Kontynuacja! :-) 04.10.06, 18:10 marysia_b napisała: > W tym wlasnie sek ugrzazl i pies sie pogrzebal > W tej tremie, co glosik zakloci > Golony - odrosnal, strzyzony - wy...(tu rym nieparlamentarny) > Wyciety - co bylo - nie wroci! Więc sądzisz, że skoro mu numer wytniemy, Na forum nie wróci, azali? Poezja o jajkach to numer bez ściemy, Jak Hydrze trza miejsce przypalić! Odpowiedz Link Zgłoś
marysia_b Re: Kontynuacja! :-) 04.10.06, 18:34 supaari napisał: > Więc sądzisz, że skoro mu numer wytniemy, > Na forum nie wróci, azali? > Poezja o jajkach to numer bez ściemy, > Jak Hydrze trza miejsce przypalić! Chcesz jajka przypalac? Numery wycinac ? Supaari, ty czujesz ten swad i ten krzyk ? Numery, ja moge i owszem, odwalac (Ty wiesz, ze do tego mam dryg!) Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Kontynuacja! :-) 04.10.06, 18:42 marysia_b napisała: > Chcesz jajka przypalac? > Numery wycinac ? Supaari, ty czujesz ten swad i ten krzyk ? > Numery, ja moge i owszem, odwalac > (Ty wiesz, ze do tego mam dryg!) Więc zatem zaprośmy tu jajka ponownie. Bez krzyków i swądu, i cięcia! Rozsiądą się zaraz na wątkach wygodnie I czepią się - cóż... - Wniebowzięcia! Odpowiedz Link Zgłoś
marysia_b Re: Kontynuacja! :-) 04.10.06, 18:53 supaari napisał: > Więc zatem zaprośmy tu jajka ponownie. > Bez krzyków i swądu, i cięcia! > Rozsiądą się zaraz na wątkach wygodnie > I czepią się - cóż... - Wniebowzięcia! Gdy dojda do tego te gnidy czepliwe (Bo gnidy, to jajka, jak wiemy...) Rzucimy wen dzbuki cholernie smrodliwe A moze je (we wlasnym sosie), zjemy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawicowiec Re: Kontynuacja! :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 16:59 > > Czy brzytwa Twą skórę muskała w południe, > Czy włos samoczynnie wypadał? > Czy balsam ukoił zacięcia paskudne, > Czy tylko połysku wam nadał? Cóż połysk nadany dotykiem pomady? Czym gładkość od brzytwy powstała? Wszak krótką uciecha o-jajek* gromady Przyroda zachaszcza nam ciała *ogolonychjajek Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Kontynuacja! :-) 04.10.06, 17:45 Gość portalu: prawicowiec napisał(a): > Cóż połysk nadany dotykiem pomady? > Czym gładkość od brzytwy powstała? > Wszak krótką uciecha o-jajek* gromady > Przyroda zachaszcza nam ciała > > *ogolonychjajek Błysk jajek na słońcu niejeden raz może Poważnym się skończyć kłopotem. Gdy okiem sokolim wypatrzy je orzeł I spadnie ze skrzydeł łopotem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawicowiec Re: Kontynuacja! :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 17:53 > Błysk jajek na słońcu niejeden raz może > Poważnym się skończyć kłopotem. > Gdy okiem sokolim wypatrzy je orzeł > I spadnie ze skrzydeł łopotem! > W swe szpony mocarne poweźmie dwa jajka, Ku górze poniesie, ku gwieździe, I złoży w gałązek oplotach i będzie Skład jajek 2+2 w gnieździe Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Kontynuacja! :-) 04.10.06, 18:01 Gość portalu: prawicowiec napisał(a): > W swe szpony mocarne poweźmie dwa jajka, > Ku górze poniesie, ku gwieździe, > I złoży w gałązek oplotach i będzie > Skład jajek 2+2 w gnieździe Niech będzie mi wolno w tym nagłym przebłysku Geniuszu wykazać połowę: Śmiem twierdzić, że orła skusiła chęć zysku I chrapka na 2 becikowe! Odpowiedz Link Zgłoś
marysia_b Re: Kontynuacja! :-) 04.10.06, 18:15 supaari napisał: > Niech będzie mi wolno w tym nagłym przebłysku > Geniuszu wykazać połowę: > Śmiem twierdzić, że orła skusiła chęć zysku > I chrapka na 2 becikowe! Jam jeno niewiasta - nie panna a zona! Geniuszu rozwinac nie dano! Ja bede praktyczna - w becikach witz lezy (Tesciowej cykute podano)! Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Kontynuacja! :-) 04.10.06, 18:26 marysia_b napisała: > Jam jeno niewiasta - nie panna a zona! > Geniuszu rozwinac nie dano! > Ja bede praktyczna - w becikach witz lezy > (Tesciowej cykute podano)! > Stop! Zamilcz przez chwilę! Czy ktoś tu chce dowieść, Że dumny ów ptak wśród przestworzy Teściową swą własną przerobił na prowiant I mięso jej w gniazdo swe złożył? Odpowiedz Link Zgłoś
marysia_b Re: Kontynuacja! :-) 04.10.06, 18:39 supaari napisał: > Stop! Zamilcz przez chwilę! Czy ktoś tu chce dowieść, > Że dumny ów ptak wśród przestworzy > Teściową swą własną przerobił na prowiant > I mięso jej w gniazdo swe złożył? Zamilkne poslusznie, lecz niemcem nie bede Milczenie to bedzie chwilowe! Drapiezne masz mysli - lecz ptak ten szlachetny Nie kala gniazd swych *by* tesciowe! Odpowiedz Link Zgłoś