Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o współczesnej muzyce POP????

05.12.06, 13:25
W miejscu, gdzie pracuję, jedyną słuszną stacją radiową jest (tfu!!) Eska :(
Jak próbuję zmienić na coś bardziej ambitnego np. na radio jazz, to od razu
słyszę "co to za muza??? eskę włącz!!!"

Ja po kilku godzinach katowania takim chłamem staje się nie do życia. Dobijają
mnie te odgrzewane przeboje grane na sto dwadzieścia pięć tysięcy sposobów nie
niosące ze sobą nic oprócz "baw się z nami!! jest zajebiście!!"

Czy tylko ja tak myślę, czy ostali jeszcze na tym świecie ludzie z jako-taką
wrażliwością muzyczną, potrafiący rozróżnić majstersztyk od chłamu???
Odezwijcie się!! Błagam :((((
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: Co sądzicie o współczesnej muzyce POP???? IP: *.spray.net.pl 05.12.06, 13:27
      Szczerze współczuję! Chyba wyszłabym z siebie i stanęła obok, ich gustu pewnie
      nie zmienisz i to smutne
    • nancyboy Re: Co sądzicie o współczesnej muzyce POP???? 05.12.06, 13:30
      Uważam, że dobrą muzykę jest teraz o wiele trudniej znaleźć niż np. w latach
      80-tych. To, co leci w radio jest produktem firm płytowych (wyprodukowanym dla
      zysku, nie dlatego, że ktoś ma talent), a stacje radiowe są ich siecią dystrybucji.
      • red.adam Otóż to!!! 05.12.06, 13:31
        Ale mnie boli, że tyle, niby inteligentnych, ludzi się na to nabiera...
        • nancyboy Re: Otóż to!!! 05.12.06, 13:39
          Wrażliwość muzyczna nie ma NIC wspólnego z inteligencją.
          • Gość: jaija Re: Otóż to!!! IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.12.06, 14:13
            Zepsuj albo wyrzuć radio. Wprowadź terror. Przynieś swoje radio, katuj Dwójką,
            BIS-em, RMF-Classic, czymkolwiek. Eska to tortura. Nie są lepsze Zetka i RMF.
          • red.adam Re: Otóż to!!! 05.12.06, 15:00
            A ja myślę, że jednak ma. Jeśli człowiek jest inteligentny, to wyczuje, że
            próbują mu wcisnąć gó... I stanie w opozycji to tego.
            • nancyboy Re: Otóż to!!! 05.12.06, 16:17
              Jeśli człowiek niewybredny, to mu się gó.. podoba.
            • lilimeye Re: Otóż to!!! 05.12.06, 17:45
              > A ja myślę, że jednak ma. Jeśli człowiek jest inteligentny, to wyczuje, że
              > próbują mu wcisnąć gó... I stanie w opozycji to tego.

Żeby to wyczuć potrzeba raczej słuchu muzycznego, wrażliwości i przynajmniej
              odrobiny wiedzy o muzyce. Sama inteligencja nie wystarczy.
              Mnie jeszcze drażni to, że ludzi, słuchających muzyki innej niż pop, uważa się
              powszechnie za snobów, a wyrażanie opinii krytycznej o muzyce pop spotyka się z
              oskarżeniem o zarozumialstwo i wywyższanie się.
              • red.adam Re: Otóż to!!! 05.12.06, 18:02
                Nie trzeba mieć słuchu muzycznego. Wystarczy posłuchać prowadzącego audycję,
                kilku zajawek promujących stację i wszystko staje się jasne.
            • feminasapiens radio ESKA 05.12.06, 18:37
              Jeśli pytasz mnie co sądzę o współczesnej muzyce POP, to moja odpowiedź brzmi:

90% wykonawców to plastikowe 5-minutowe gwiazdki z castingów.

Jeśli pytasz mnie co sądzę o radiu ESKA
              to w 100% zgadzam się z Tobą.

Komercja w najgorszym wydaniu: "mega-wypasiony", "czadowa muza", "mega-
              gwiazda" - o laluni, która ledwo wypiszczała smętny jedyny swój przeboik itp.
              nowomowa.
              Pal-sześć z nowomową - wiadomo - targetem są ludzie młodzi, ale jak to
              powtarzają na antenie w kółko co 15 minut to idzie się wyrzygać.

A już poranna audycja z uchachanymi (wieje sztucznością na kilometr)
              prowadzącymi - tym niestety grzeszy nie tylko ESKA - to żenada pierwszej wody.

I łomot - wałkują kilka tych samych utworów co 40 minut. ILE MOŻNA?!

Dlatego nie słucham ESKI od dłuższego czasu.
    • xtrin Re: Co sądzicie o współczesnej muzyce POP???? 05.12.06, 15:18
      Ja zakładam słuchawki i słucham sobie tego co mi odpowiada.
    • hymen Ja to samo co o nie współczesnej muzyce POP. 05.12.06, 15:41
      Zawsze był z nią ten sam problem.
    • Gość: ant a co to jest ?? IP: *.adsl.inetia.pl 05.12.06, 17:24
      :)
    • red.adam Powiem bez ogródek i bez obrazy. Za przeproszeniem 05.12.06, 18:13
      GÓWNO!!!
      • red.adam To było skierowane do anta 05.12.06, 18:21
        Pomyłka :>
        • minstrelboy Re: To było skierowane do anta 05.12.06, 18:35
          Dzisiaj wszystko może być POP. Nawet jak się dorobi jakiś subtelny bicik np H.
          M. Góreckiemu, to i jego można będzie usłyszeć w Esce!
          • red.adam Tak, 05.12.06, 18:46
            ale uważasz, że to dobrze??
            • stworzenje podobny problem TV!! 05.12.06, 18:49
              mam podobny problem w pracy, mamy tv i mnie katuja i jeszcze pare osob
              serialami,jak cos zaczynam im przygadywac to zaraz,ze nie mam prawa tak mowic
              etc.a ja na to,ze oni nie maja prawa mnie tym meczyc i non stop ten chlam
              wlaczac i gapia sie jak sroka w kosc,nie tylko dziewczyny,faceci tez,ogladaja
              te super nianie i inne gnioty, a jak ja chce zmienic np. na wiadomosci,czy
              Discovery to zaraz ze nie,sorry powinno byc po rowno.
              • red.adam Re: podobny problem TV!! 05.12.06, 18:55
                Ciesz się, że tylko serialami. Moja siostra katuje mnie MTV!!! To dopiero chłam
                jest z tymi wszystkimi dennymi reality-show typu penetratorzy, czy jakoś tam...
                • vanillaice Re: podobny problem TV!! 05.12.06, 20:28
                  I tak masz szczęście, że tylko MTV. Moja młodsza siostra ma 12 lat i jej
                  idolkami są takie gwiazdeczki jak Doda czy Paris Hilton, oczywiście ma ich
                  plyty i słucha ich na okragło. Ja już się zastanawiam czy się z chałupy nie
                  wyprowadzić. Lepszy akademik niż siostrzyczka z takim gustem.
              • feminasapiens TV w pracy 05.12.06, 22:13
                Co?! Czy ja dobrze zrozumiałam?
                W pracy oglądacie nagminnie telewizję?

A co to za praca?
            • minstrelboy Re: Tak, 05.12.06, 18:49
              Coś TY?????

Po prostu wszystko jest SPRASOWYWANE do jednego ogólne przyjętego ( nie wiadomo
              jeszcze przez kogo) ogólnego wzoru. Muzyka juz nie może być zbyt prymitywna (
              chyba że dla masochistów katujących się zespołem BOYS itd) , ani
              zbyt "głęboka" - wtedy znajduje się substytut wyzszych doznań w postaci dokonan
              RUBIKA.

Ot i wszystko. Ekstrema się eliminuje jak noty w łyżwiarstwie figurowym (
              chyba tak jeszcze jest, co?)
        • Gość: ant dziekuje za wyróżnienie :)) IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.06, 09:49
          ale zupełnie nie wiem, dlaczego właśnie ja??!
          :)
          • red.adam Re: dziekuje za wyróżnienie :)) 06.12.06, 12:05
            Zadałeś pytanie "co to?" to ci bez ogródek odpowiedziałem. I jeszcze raz - bez
            obrazy ;)_
    • jancio.wodnik Re: Co sądzicie o współczesnej muzyce POP???? 05.12.06, 19:02
      gdzie ty pracujesz?
      w sklepie firmowym Levisa :P

jesli w biurze to powinna być tam cisza.
      • red.adam Re: Co sądzicie o współczesnej muzyce POP???? 05.12.06, 19:04
        W biurze. Ale nie siedzi nad nami żaden kierownik. Robimy co swoje i idziemy do
        domu.
    • Gość: nuk Re: Co sądzicie o współczesnej muzyce POP???? IP: *.chello.pl 05.12.06, 20:14
      u mnie w pracy eska byla rarytasem, bo na ogol non stop lecialo radio -pogoda,
      ktrego nieznosze.A ze jedna z niewielu lubie alternatywe, a wiekszosc tzw. pop,
      to droga demokracji, zgodzic sie musialam. trudno.
    • winylowe muzyka pop? popać można gumą do żucia... 06.12.06, 18:47
      Masakra. Jestem w pracy, mam 21 lat i chcę cieszyć się tym rodzajem muzyki,
      który zmusza do myślenia, a nie wprawia w drgania moją macicę. Przekichane.
      Niestety, jestem otoczona przez ludzi, którzy mają święto, gdy wychodzi nowy
      numer Avanti i, o zgrozo, faceci do tych ludzi należą, a nawet (o podwójna
      zgrozo), nieraz przewyższają elokwencją w stylu techno mody swoje koleżanki
      potrafiące ssię POPrawnie wysłowić tylko na temat tipsów. Bo widzisz... Prawda
      jest taka, że POIP, to nie tylko muzyka, ale też sposób myślenia, tor
      zainteresowań i - niestety - masy ludzi o bardzo podobnych poglądach i sposobie
      życia. Ja i ja - nic po za tym. Pozdro.
      • red.adam Re: muzyka pop? popać można gumą do żucia... 07.12.06, 05:44
        W końcu jakaś bratnia dusza :)) Ktoś kto mnie rozumie... Przywracasz mi wiarę w
        ludzi, droga (...).

P.s.
        winylowe??? piekło?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka