Dodaj do ulubionych

meldunek czasowy

12.12.06, 20:57
Ave,

może ktoś mi pomoże. Znajomy z innego miasta chce się zameldować u mnie na
pobyt czasowy, bo umożliwi mu to otrzymanie pensji z urzędu pracy w ramach
stażu absolwenckiego w moim mieście. Zasadniczo lubię pomagać ludziom, ale tej
osoby nie znam zbyt dobrze. Stąd moje wątpliwości. Jakie ewentualne
niebezpieczeństwa niesie za sobą zameldowanie kogoś u siebie w mieszkaniu?
Obserwuj wątek
    • Gość: *** Re: meldunek czasowy IP: *.escom.net.pl 12.12.06, 21:06
      Obejrzyj "Nie ma róży bez ognia" :)
      • kasan1512 Re: meldunek czasowy 12.12.06, 21:10
        No ale to czasowy, więc chyba po określonym czasie WYPAD i po klópocie (w razie
        jakiś kłopotów oczywiście:).

Ja mam czasowy w akademiku.
        • Gość: Elka Re: meldunek czasowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 21:29
          Nie radziłabym,miałam powazne klopoty z pozbyciem się lokatora-tymczasowego.Z
          mieszkaniem nie ma żartow.Stanowczo odmów.Najwyżej stracisz kolegę,a nie
          nerwy,albo mieszkanie
          • Gość: Grażka Re: meldunek czasowy IP: *.aster.pl 12.12.06, 21:47
            Bez przesady, przecież to maldunek czasowy. Chyba przesada z tym straszeniem. W
            końcu jeśli jesteś właścicielem takiego mieszkania to możesz delikwenta w
            każdej chwili wymeldować bez jego udziału. Trochę życzliwości ludziska.
            • basia.z Re: meldunek czasowy 12.12.06, 22:00
              Chyba nie znasz ustawy o ochronie lokatorów. Jak ktoś się nie chce wyprowadzić,
              to naprawdę trudno się do pozbyć (przynajmniej zgodnie z prawem).
    • Gość: kk Re: meldunek czasowy IP: *.net.autocom.pl 12.12.06, 23:36
      meldunek tymczasowy jest to tylko i wylącznie ewidencja pobytu nic wiecej. Każda
      osoba przebywajaca pod danym adresem dluzej niz trzy miesiace ma obowiazek
      wlasnie tak sie zameldowac w przeciwnym razie podlega karze grzywny. tak wiec
      gdyby np: jakas ciotka przyjechala do Ciebie na dluzej niz trzy miechy odpoczac
      masz teoretycznie obowiazek ja zameldowac tymczasowo. jest to meldunek na
      okreslony czas- po jego uplywie automatycznie wygasa. Jednak taka zameldowana
      osoba faktycznie ma prawo tam przebywac, moga tez ci wzrosnac oplaty(bo beda ci
      liczyc jak za jedna osobe wiecej). Z praktyki: ludzie na meldunek tymczasowy w
      swoim domu obcych i również rodziny sie nie godza nawet majac powyzsze info.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka