mg2005 17.12.06, 21:49 Jakie święto obchodzicie 25.XII ?... 1. Boże Narodzenie 2. jakieś inne 3. żadne ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
llukiz Re: Do ateistów : 17.12.06, 21:59 Do niewidomych: Jakie filmy oglądacie jak jesteście w kinie: 1. Ten co leci 2. Inny 3. Żaden Albo inaczej. Do naukowców. W jak astrologia wpływa na was? 1. Tak jak twierdzą astrologowie. 2. Astrologowie się mylą i ciał niebieskie inaczej na nas wpływają 3. Ciała niebieskie na nas nie wpływają Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Żadne. 17.12.06, 22:41 24.XII natomiast spotykam się z rodziną na uroczystej kolacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re:Jaka okazja? IP: *.chello.pl 17.12.06, 23:03 No proszę, uroczysta kolacja. Może ta uroczysta kolacja to wilia? Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re:Jaka okazja? 17.12.06, 23:08 A czy potrzeba okazji, by spotkać się z rodziną? :) Założyłam niedawno wątek, w którym dokładnie opisałam moje podejście do BN. Dodam tylko, że 25 i 26.XII w zasadzie nie świętuję - jem dobre żarcie i się lenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re:Jaka okazja? IP: *.chello.pl 17.12.06, 23:12 Myślałem, ze uroczyste kolacje to są z jakiejś okazji. Ale skoro bez okazji - 24 grudnia, to bez okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bleh Re: Do ateistów : IP: *.aster.pl 18.12.06, 17:04 Mam dzień ustawowo wolny, ponieważ żyję w panstwie wyznaniowym. Więc świętuję obowiązkowe nieiśćcie do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Do ateistów : 18.12.06, 17:23 Nie znoszę świąt bez względu na datę i dlatego ich nie obchodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
nancyboy Re: Do ateistów : 18.12.06, 17:37 Wiem, że się powtarzam, ale to jedno z lepszych zdań jakie spłodziłem: "Zawarłem ze świętami umowę: Ja nie obchodzę ich a one nie obchodzą mnie." Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico No i .......? 18.12.06, 17:46 1.co chcesz sobie a moze innym udowodnic tym postem? 2. boli Cie to ze nie katolicy maja wolne od pracy :-)))))? 3. masz problemy z soba? 4.? Odpowiedz Link Zgłoś
clockwork.orange Re: Do ateistów : 18.12.06, 17:50 25 XII zazwyczaj spotykam sie z przyjaciolmi, obzeram sie pysznymi rzeczami, czytam ksiazki itp. 24 XII jem z rodzina uroczysta kolacje. dla mnie akurat swieta w ogole nie maja wymiaru religijnego- poprzestaje na mikolajach, choinkach, bombkach itp. bardzo lubie boze narodzenie i jego lekko kiczowaty klimat:) a swieta sa potrzebne wszystkim, nie tylko wierzacym. Odpowiedz Link Zgłoś
5rano Re: Do ateistów : 18.12.06, 20:29 Popieram. Mnie również podoba się ich kiczowaty nastrój: świeczki, bombki, nieautentyczne pojednania, które trwają do poranka następnego dnia. "Sztuka szczęścia". Nic poza tym. Odpowiedz Link Zgłoś
albalonga Re: Do ateistów : 18.12.06, 20:23 dla mnie 25.12 i 26.12 to dwie niedziele pod rzad. Pozne sniadanie, spacer, obiad, spacer a wieczorem, ksiazki, film i swiety spokoj od maila sluzbowego, komorki. Ja nie znam katolika, ktory duchowo przezywa swieta. Prezenty, zarcie i... po swietach. Na pasterke czasem pojda i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytanie Re: Do ateistów : IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.06, 21:32 albalonga napisała: > Ja nie znam katolika, ktory duchowo przezywa swieta. A takiego co nie duchowo przeżywa znasz? Zaiste dysponujesz nader rzadką umiejetnością zagladania katolikom do duszy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upierdliwa odp nr 2. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.06, 20:42 swieto zimowego przesilenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
nz2 Re: Do ateistów : 18.12.06, 20:48 I ja nawet chciałabym w tym dniu iść do pracy ale firmę mi zamykają na święta, więc "świętuję". Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Do ateistów : 18.12.06, 20:55 Czy kazdy dzien ustawowo wolny od pracy swietujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: Do ateistów : 18.12.06, 21:51 w tym roku mam akurat wesele, więc święta są zupełnie obojętne. Ale co roku spotykam się z Rodziną przy wigilijnej kolacji, w nstp. dni odwiedziny, zazwyczaj długie siedzenie przy stole, oni wiążą to z religią, ja nie, czasem na tym polu wynika dyskusja, ale nikt nikogo jak do tej pory nie przekonał :) Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Do ateistów : 18.12.06, 22:33 Czy to ma sens, gdy media życzą Wam "wesołych Świąt" (właściwie - jakich Świąt)?... Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: Do ateistów : 18.12.06, 23:12 no, wesołych. Nie wiem czy ma sens, ale na pewno miło jest słyszeć takie słowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jdbad Re: Do ateistów : IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 19.12.06, 18:43 @4 siedzę w domu i pijemy sobie z mężem coś sympatycznego ciesząc się, że nie przeszkadzają nam żadne zakazy i nakazy. Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Do ateistów : 20.12.06, 20:42 Sa. Cos w tym dziwnego? Gość portalu: bozia napisał(a): > A są tacy.....? Odpowiedz Link Zgłoś