troche_inny 01.04.07, 13:20 Jakie kryteria bierzecie pod uwage gdy ferujecie wyrok, ze dany post jest made by Gajowy? Czy moze Gajowy stal sie slowem wytrychem majacym nazywac rozne posty o podobnej (glupiej?) tematyce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xtrin Re: Gajowy strikes back! 01.04.07, 13:22 Gajowego wyczuwamy szóstym zmysłem! Odpowiedz Link Zgłoś
troche_inny Re: Gajowy strikes back! 01.04.07, 13:31 Zaiste empiryczna twa metoda :) Odpowiedz Link Zgłoś
salimis Re: Gajowy strikes back! 01.04.07, 13:39 No właśnie, zawsze się zastanawiałam o co chodzi z tym gajowym.Może ktoś mi to wytłumaczy. Z góry dziękuję : ) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Gajowy strikes back! 01.04.07, 14:00 Znakiem rozpoznawczym Gajowego jest swoisty snobizm. Wszelakie jego wątki opierają się na zasadzie "wypada mieć auto" czy "wypada jeździć na wakacje za granicę". Do tego forma ustawiająca autora w pozycji snoba, który pogardza innymi ("moi teściowie nie mają samochodu") bądź boi się pogardy ze strony innych ("czy przyznać się, że urlop spędziłem nad Bałtykiem"). Odpowiedz Link Zgłoś
clockwork.orange Re: Gajowy strikes back! 01.04.07, 13:58 podpowiada mi intuicja. ale ostatnio gajowy = kazdy prowokator i sama tez tak chyba zaczynam myslec.. w sumie szkoda, bo gajowy ma dosc niepowtarzalny styl a i poruszane przez niego tematy sa raczej specyficzne:) Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Gajowy strikes back! 01.04.07, 16:22 Gajowy ma charakterystyczny sposób prowokowania - mówi że pewna grupa społeczna to wieśniaki, chamstwo i hołota i liczy na to, że odezwie się ktoś, kto powie "sam jesteś hołota". Należy jednak odróżnić Gajowego właściwego (już od jakiegoś czasu chyba tego forum nie odwiedza) od jego nieudolnych naśladowców - najlepszy sposób to zwrócić uwagę na żywiołowość dyskusji i na to czy od czasu do czasu "podlewa" wątek - prowokacje Gajowego mają po kilkadziesiąt, a bywało że kilkaset wpisów. Odpowiedz Link Zgłoś
brutalny.gajowy Re: Gajowy strikes back! 02.04.07, 10:58 Nie odwiedza? Ze co proszę? Myslisz, że mam czas podgrzewać każdą prowokację? Poza tym dobrej prowokacji często nie trzeba w ogóle podgrzewać, zwłaszcza jak admin pomoże i umiesci ja na stronie głównej portalu. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Gajowy strikes back! 02.04.07, 11:01 Ooo, gajowy pod własnym nickiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
nuova kiedys moj post zostal... 01.04.07, 16:58 ...przypisany gajowemu. no coz, ten, kto go jemu probowal przypisywac grubo sie pomylil, ale lepiej to byc posadzonym za gajowego niz gEjowego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
salimis Re: kiedys moj post zostal... 01.04.07, 17:06 "Jeszcze się taki nie narodził kto by wszystkim dogodził" i to powiedzenie w wielu przypadkach się sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: kiedys moj post zostal... 02.04.07, 10:45 Charekterystyczny sposób prowadzenia dyskusji... Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Gajowy strikes back! 02.04.07, 10:47 Gajowy ma niepowtarzalny styl. Poza tym kiedyś zwykł był odpowiadać na wszystkie posty, zazwyczaj na zasadzie "a ty jesteś gópi i masz fszy". Odpowiedz Link Zgłoś
facet123 Re: Gajowy strikes back! 02.04.07, 12:12 Prosta sprawa - post napisany w sposób z pozoru "niewinny", sprawiający wrażenie, że autor szczerze zastanawia się nad jakimś tematem. Zwraca się do innych forumowiczów jakby oczywiste było, że jego wnioski są zasadne i jakby (pozornie) spodziewał się jedynie aprobaty ze strony innych i jakby jedynie jakieś ćwoki mogły się z nim nie zgodzić. Tyle, że tematem postu jest zwykle krytyka jakiegoś zupełnie normalnego zachowania, lub złośliwa jego interpretacja (np. nie posiadanie samochodu, albo rozmawianie przez komórkę w miejscu publicznym albo mieszkanie w bloku). Jeżeli Gajowy to ciągle ta sama osoba i już od kilku lat proceder mu się nie znudził, to zastanawiam się, czy jego działalność nie jest jakąś formą badań naukowych na jakiś temat socjologiczny... No bo inaczej można to wyjasnić tylko neurozą. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Gajowy strikes back! 02.04.07, 18:50 Nie jest, nie jest. Neurozą też nie, raczej potwornymi nudami :) Odpowiedz Link Zgłoś