Dodaj do ulubionych

Kwiatki na balkonach w blokach to szczyt wiochy

14.04.07, 20:10
To powinno być zakazane. Ja ktoś się sprowadza to miasta, to niech się
dostosuje, a nie robi wiochy. Jeszcze brakuje kury w wersalce i krowy w
łazience. U mnie na co drugim balkonie są te badziewiaste kwiatki i z 99%
pewnością można powiedzieć, że tam mieszkają wsiuny i mała szansa, że się
człowiek pomyli.
Obserwuj wątek
    • jszhc Re: Kwiatki na balkonach w blokach to szczyt wioc 14.04.07, 20:13
      Wrecz przeciwnie. Gdyby wszyscy mieli zadbane balkony, czyste, pomalowane, z
      kwiatuszkami byloby znacznie milej:).
    • Gość: zenobia Re: Kwiatki na balkonach w blokach to szczyt wioc IP: *.am.gdynia.pl 14.04.07, 20:14
      zeby sie nie mylil w opiniach czesto wyksztalciuchy chca chc troche balkon
      upiekszyc ucywilizowac waszak kontakt z flora to wazny element estetycznego
      piekna.
    • legwan4 Re: Kwiatki na balkonach w blokach to szczyt wioc 14.04.07, 20:17
      Jesteś pewna?
    • Gość: Narcyz Re: Kwiatki na balkonach w blokach to szczyt wioc IP: *.adsl.alicedsl.de 14.04.07, 20:17
      a bratki w wazonie mozna?

z ktorej strony ty jestes fajna majka,
      ty jestes powalona majka.
      pozdrawiam ze wsi
      • Gość: aga Re: Kwiatki na balkonach w blokach to szczyt wioc IP: *.chello.pl 14.04.07, 20:24
        Kwiatki ale w doniczce na parapecie wewnatrz mieszkania oki, ale nie na balkonie...... nad nami mieszka taka jedna stara pi... co ma kwiatki wiszące za balkonem. Oczywiscie podlewa je co dziennie, urywa stare wyschniete listki
        (wyrzuca za balkon bo do kosza daleko) i gdzie to spada na mój i nie tylko mój balkon..... nie mówiąc już jak wygląda pranie po jej podlewaniu.......
        • Gość: Kwiatek Re: Kwiatki na balkonach w blokach to szczyt wioc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.07, 20:34
          Wieszać pranie na balkonie!!! To dopiero wiocha.
        • vogino55 Re: Kwiatki na balkonach w blokach to szczyt wioc 15.04.07, 23:13

• ma_dre Re: Kwiatki na balkonach w blokach to szczyt wioc 16.04.07, 18:34
          no takie majty powiewajace to dopiero dekoracja, a stringi, istny cymes
    • annb gajowy? 14.04.07, 20:23
      ciekawe czy ten watek tez osiagnie imponującą ilość wpisów
      ale samochodu tesciow zapewne nie pobije

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=24333734&s=0
      • Gość: pani_ona no co ty pogielo cie? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.04.07, 20:28
        fajnamajka cos ty jakas niefajna mi sie wydajesz.
        Kwiatkow nie lubisz?
        • annb to nawiązanie do wiochy 14.04.07, 20:37
          obstawiam gajowego
    • Gość: Marlena Re: Kwiatki na balkonach w blokach to szczyt wioc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 20:42
      Zadziwiające jest to ze to przewaznie rodowici mieszkancy miast je tam
      uprawiają. Osobiście nie mam nic do uprawiania sobie kwiatków przez ludzi na
      balkonach jeżeli nie odbywa się to ze szkodą dla innych mieszkańców Dla mnie
      natomiast rzeczą niefajną( nie powiem że wsiócką bo nie chcę obrażać ludzi
      którzy na to nie zasługują) jest rozwieszanie prania na balkonie.Jesli mam
      wybierać to zdecydowanie wolę podziwiać kwiaty saiadki z lewej niż majtki
      sasiadów z prawej stony - balkonu oczywiście!
      • Gość: blokowa Re: Kwiatki na balkonach w blokach to szczyt wioc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 20:58
        Ciekawe gdzie jak nie na balkonie mozna wywiesic pranie. Moze na trawniku przed
        blokiem?
        • ma_dre Re: Kwiatki na balkonach w blokach to szczyt wioc 16.04.07, 18:35
          pranie sie wiesza w mieszkaniu, kwiatki na balkonie, proste?
      • Gość: pani_ona Wolnoc Tomku w swoim domku :)) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.04.07, 20:58
        no tak kwiatki i do tego jeszcze pranie na balkonie to szczyt wiochy!!!!o
        zgrozo!aaaaaaaaaa.....
        Miastowi gora!!!!!!!!!
        • Gość: aga Re: A kto powiedział że te pranie widać??????????? IP: *.chello.pl 15.04.07, 13:40
          Ja wieszam ale na suszarce która stoi na podłodze a nie na linkach pod "sufitem" balkonu.......
          • xtrin Re: A kto powiedział że te pranie widać?????????? 15.04.07, 13:42
            A ja jak robię wielkie pranie to zajmuję i linki pod sufitem, i te niżej i dwie
            suszarki :p.
            • pocoo Re: A kto powiedział że te pranie widać?-ja 15.04.07, 13:52
              xtrin napisała:

> A ja jak robię wielkie pranie to zajmuję i linki pod sufitem, i te niżej i
              dwie
              > suszarki :p.
              Nigdy nie robię wielkiego prania i nie wiem co to znaczy,a piorę tyyyyyyyyyle
              lat.
              • yoma Re: A kto powiedział że te pranie widać?-ja 15.04.07, 19:44
                Wielkie pranie to jest, jak przed Wielkanocą bierzesz bieliznę, co leżała od
                Bożego Narodzenia, tarę, balię i szare mydło i trzesz... trzesz...
                • pocoo Re: A kto powiedział że te pranie widać?-ja 16.04.07, 01:34
                  yoma napisała:

> Wielkie pranie to jest, jak przed Wielkanocą bierzesz bieliznę, co leżała od
                  > Bożego Narodzenia, tarę, balię i szare mydło i trzesz... trzesz...
                  Cholera nie strasz mnie bo widzę, że jeszcze wszystko przede mną.
      • xtrin Re: Kwiatki na balkonach w blokach to szczyt wioc 14.04.07, 21:23
        Gość portalu: Marlena napisał(a):
        > Dla mnie natomiast rzeczą niefajną jest rozwieszanie prania na balkonie.

Heh, ludzie, bez przesady. Pranie wysuszyć trzeba, a balkon się do tego celu
        najlepiej nadaje.
        • Gość: Eskimos Re: Kwiatki na balkonach w blokach to szczyt wioc IP: 62.29.136.* 17.04.07, 12:19
          xtrin napisała:

> Heh, ludzie, bez przesady. Pranie wysuszyć trzeba, a balkon się do tego celu
          > najlepiej nadaje.

Tak tak, potwierdzam, najlepsze suszenie jest na balkonie! Zwlaszcza w zimie!!
      • yoma Re: Kwiatki na balkonach w blokach to szczyt wioc 15.04.07, 10:24
        Osobiście nie mam nic do uprawiania sobie kwiatków przez ludzi na
        > balkonach jeżeli nie odbywa się to ze szkodą dla innych mieszkańców

Hihi, a kto ci i jak zaszkodził kwiatkiem? Opisz to, będzie fajnie. Ewentualnie
        zrobimy ci zdjęcie i opublikujemy w prasie.
    • Gość: wieśniaczka Re: Kwiatki na balkonach w blokach to szczyt wioc IP: 83.168.96.* 14.04.07, 20:59
      balkony służą do suszenia majtasów
      • Gość: pani_ona Re: Kwiatki na balkonach w blokach to szczyt wioc IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.04.07, 21:05
        Zielen w miescie tez kojarzy sie z wiocha.Najlepiej wyciac drzewa ,zlikwidowac
        wiejskie parki z pstrymi kwiatuszkami i zalac wszystko betonem i wtedy bedzie
        tak bardziej miastowo.
    • mike.recz Re: Kwiatki na balkonach w blokach to szczyt wioc 14.04.07, 21:01
      A ja mam kwiatki na balkonie i trzymam kury i prosiaki w piwnicy.
      To kim jestem Twoim zdaniem fajnamajko.
    • filut Re: Kwiatki na balkonach w blokach to szczyt wioc 14.04.07, 21:09
      Majka, ty nie jesteś fajna :((( Ty jesteś prymitywna wiejska dziewucha, która
      przypadkiem zamieszkała w mieście! Wracaj do dom! :)))
    • Gość: anka Re: Kwiatki na balkonach w blokach to szczyt wioc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.07, 21:12
      Na gajówce nie można hodować kwiatów, bo by dziki zeżarły i zazdrościsz?
    • Gość: Matylda Re: Kwiatki na balkonie są piękne IP: 85.112.196.* 14.04.07, 21:20
      Bloki są przeważnie paskudne a kwiaty trochę ratują ich wygląd. Zawsze staram
      się mieć ich jak najwięcej. Są więc w skrzynkach na balustradzie, wiszące przy
      suficie i stojące na podeście. Taki "małpi gaj". Ale jak przyjemnie usiąść
      latem, wieczorem na balkonie ze szklaneczką czegoś zimnego i z książką. Na
      szczęście u mnie w bloku ludzie dbają o wygląd balkonów i jest mnóstwo kwiatów
      aż przyjemnie popatrzeć. Oczywiście trzeba te kwiaty zabezpieczyć żeby nikomu
      nic nie kapało. To przecież żadna sztuka. Pranie też najlepiej schnie na
      powietrzu i nie ma powodu, żeby gacie kisić w łazience. Od tego sa stojące
      suszarki. Mam też wiszącą przy suficie ale suszę na niej tylko bieliznę
      pościelową więc nie każdego dnia wisi. Mieszkanie w bloku gdzie nawet nie ma
      suszarni to nie willa i suszyć pranie trzeba na balkonie.
    • Gość: ant szczytem wiochy jest wytykanie jej innym IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.07, 21:34
      jeden lubi miód a drugi jak mu nogi śmierdzą - co ci przeszkadzją czyjeś
      kwiatki ??
      uważaj bo jak spotkasz na ulicy karka z takimi poglądami jak twoje i nie
      spodoba się jemu np. twoje "wioskowe" uczesanie, to może cie zaboleć !!
      ;))
      • pocoo Re: szczytem wiochy jest wytykanie jej innym 14.04.07, 22:40
        Lubię kwiaty i nie widzę powodu aby omijać je z daleka.Nie lubię sterczących
        badyli na balkonie , ale odpowiednio dobrane kolorystycznie kompozycje.Wg mnie
        takie balkony są piękne.Nie znoszę zagraconych balkonów rowerami , zbędnymi
        rupieciami i praniem wystawionym na widok publiczny.
        • Gość: ant Re: szczytem wiochy jest wytykanie jej innym IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.07, 18:05
          wolno ci, ale zyby zaraz wyciągać wnioski o właśccielu majtasów wiszących na
          balkonie to chyba wielka przesada...
    • no_login Re: Kwiatki na balkonach w blokach to szczyt wioc 14.04.07, 22:38
      masz balkon w gajówce?
      • Gość: itaka5 Re: Kwiatki na balkonach w blokach to szczyt wioc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 23:21
        o co Wam chodzi z tym praniem?? Jakoś nigdy mi nie przeszkadzalo wiszące czyjeś
        na balkonie pranie:/ A jak jest słoneczko i ładna pogoda, to czemu nie
        korzystac? Szybciej schnie...
        • yoma Re: Kwiatki na balkonach w blokach to szczyt wioc 15.04.07, 10:25
          Bo niektórzy wieszają za balustradą i nie widać, a niektórzy pod sufitem, żeby
          całe osiedle mogło oglądać ich bieliznę intymną. Sądzę, że o to chodzi :)
          • Gość: sopelek Re: Kwiatki na balkonach w blokach to szczyt wioc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 09:31
            Pytanie do założyciela wątku:Do czego służy balkon???? Bo jeśli nie możesz
            wieszac majtasów,kwiatów itp To co zabic go dechami?WSTĘP WZBRONIONY? Bo ja
            np.mam piękne kwiaty co sezon,dbanie o nie sprawia mi wielką
            przyjemnośc,majtasy wieszam na stojącej suszarce,no iUWAGA mam też karmnik dla
            ptaków(właściwie moje dzieci) -to dopiero wiocha,cooooo!A żeby byc jeszcze
            bardziej wiejską to wisz co ? MAM DZIAŁKĘ OGRODNICZĄ.HUUURRRA lubię byc
            wieśniarą!chociaż urodziłam się w miescie,zawsze wieką radośc sprawiał mi pobyt
            u dziadków na wsi.I pyt do Ciebie:Jaką radoś w życiu mają ludzie unieruchomieni?
            odp:WŁAŚNIE SWÓJ BALKON!!swoje kwiaty,to jest ich radośc i czasem jedyna
            przyjemnośc.Pzdr!
    • Gość: Majka Co za idiotka :D Lecz się zarazo n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 00:11
    • Gość: mm Re: Kwiatki na balkonach w blokach to szczyt wioc IP: *.fbx.proxad.net 15.04.07, 01:11
      Urodzilam sie i wychowalam w duzym miecie. Najchetniej wprowadzilabym
      obowiazkowe, dopasowane kwiaty w calym bloku/osiedlu, a zarazem podlewane
      automatycznie systemem nawadniajacym. Ale to tylko marzenia.
    • Gość: luska Re: Kwiatki na balkonach w blokach to szczyt wioc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.07, 08:18
      Nie prowokuj trolu.
    • iberia.pl Re: Kwiatki na balkonach w blokach to szczyt wioc 15.04.07, 09:15
      janse, skoro dla ciebie miasto = beton, szklo i zero zieleni to pora zebys
      udala sie do lekarza.
    • Gość: Raul kwiatki widzisz a blokow nie widzisz? IP: 195.175.37.* 15.04.07, 09:43
      to blokowiska są problemem nie kwiatki.
      Nie wielu jest durniów, którzy chcą mieszkać w betonowej klatce na 11.
      Chętnie mieszkaliby w domku z ogródkiem z korami...
    • yoma Re: Kwiatki na balkonach w blokach to szczyt wioc 15.04.07, 10:26
      Ale muszę przyznać tym razem, że gajowy wrócił do formy - fajny wątek się zrobił :)
    • troche_inny Same bloki to szczyt wiochy :/ n/t 15.04.07, 13:53

• seth.destructor Re: Kwiatki na balkonach w blokach to szczyt wioc 15.04.07, 14:27
      Wsiuny to mieszkaja tam, gdzie balkon robi za kanciape, na ktorej trzyma sie
      stare meble, lachy, buty po dziadku i klatke z kanarkiem.
    • Gość: w świetnym humorze Re: Kwiatki na balkonach w blokach to szczyt wioc IP: 213.134.181.* 15.04.07, 14:50
      hahahahahaha dopre dopre ;)
    • Gość: upierdliwa podsumowując :) IP: *.bochnia.pl 15.04.07, 15:28
      na balkonie nie mozna:
      - palic papierosow (bylo na innym watku)
      - robic grilla (nie wiem, czy bylo, ale slyszalam poza forum)
      - hodowac kwiatkow doniczkowych (bo to wiocha)
      - wieszac prania (bo to jeszcze wieksza wiocha)

pytanie brzmi: po ch** ludziom balkony?
      • pocoo Re: podsumowując :) 15.04.07, 15:40
        Mi potrzebny po to, żeby łamać pierwszy zakaz.
    • Gość: promyczek Re: Kwiatki na balkonach w blokach to szczyt wioc IP: *.ztpnet.pl 15.04.07, 16:07
      Nie powinno się hodować kwiatow w skrzynkach ktore sa niebezpieczne
      bo ;przechodzień zostaje oblewany wodą zmieszaną z ziemią a po drugie jak są
      silne wietry i nie tylko to te dskrzynki potrafia wypasć z balkonu i co komus a
      przeważnie dzieciom bawiacym się pod balkonami A jeśli leci taka skrzynka z 4
      piętra lub jeszcze wyżej to co może się stac Powinien być całkowity zakaz
      skrzynek lub donniczek zawieszanych na balustradzie balkonow
      • pocoo Re: Kwiatki na balkonach w blokach to szczyt wioc 15.04.07, 16:11
        Mieszkam na parterze a teren jest ogrodzony. Jeżeli moja skrzynka spadnie i
        walnie w łeb psa, ktory notorycznie załatwia się pod moim balkonem, to będę
        miała śmierdzący kłopot z głowy.
        • Gość: Ewa Re: Kwiatki na balkonach w blokach to szczyt wioc IP: 80.54.171.* 15.04.07, 17:46
          A czym się różnią kwiatki na balkonie w bloku od kwiatków na balkonie w innym
          domu ? Jednym wolno mieć kwiatki, a innym nie? Podobnie jest z praniem. Fakt,
          że bielizny osobistej nie wywieszam na widoku publicznymi , ale inne ubrania
          suszę na sznurkach. Przecież po ulicy nie chodzę nago, tylko w tych właśnie
          ubraniach. Chociaż rzeczywiście, może niektórzy woleliby, bym była w stroju
          Ewy, bo mam piękne ciało.
          • filut Re: Kwiatki na balkonach w blokach to szczyt wioc 16.04.07, 19:45
            Gość portalu: Ewa napisał(a):
            > ... Chociaż rzeczywiście, może niektórzy woleliby, bym była w stroju Ewy, bo
            mam piękne ciało.

Nie wierzem! Pokarz zdjencie!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka